Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Deda

Moje detinjstvo je bilo gusto naseljeno babama i dedama. Bile su tu i prababe i pradede, pa čak i jedan čukundeda, koji je svojim posebnim uspehom u životu smatrao to što je uspeo da sačeka moj dolazak na svet.

Čukundeda Lazar me je dočekao već potpuno slep, ostala je samo naša slika, on zbrčkanog lica, stisnutih slepih očiju i sa pobedničkim osmehom. Svečano obučen u džube sa svilenim gajtanima, bridž pantalone, vezene čarape, svečane opanke...i u njegovom naručju ja, čvrsto zamotana kao vekna.Velike deda Lazine šake, krvgavih prstiju na beloj, kao oblak, peleni.

Pradeda Pera me je mazio i pazio, cupkao na grubim, suknenim kolenima i ostavljao mi buketiće šumskih jagoda na jastuk. Vozio me na kanatama, u kojima sam se kotrljala zajedno sa dulecima ili upadala u šaš. Babe su više služile za brigu i zato da grde dede. "Kud stavi to dete, da se izubiva, star, a pameti nema, vidi kakva je...", pištala je prababa Kaja, brižno otresajući sa mene prašinu.

Deda Mile me je kao mlađi i napredniji u "šteti", stavljao na konje, na visoke vrance. Dva, kao laste, jedan sa belom zvezdom na grudima. Baba Gorinu viku je zagušivalo staklo prozora, a deda je tiho govorio :"Ne slušaj je, drži se za grivu čvrsto, nagni se da te oseti..." Kada je znao da babe nema blizu, podizao me je do konjske glave, da dok me Crni radoznalo njuška i pipka gornjom usnom, polako ispružim ruku i pomilujem kadifeno svilenu njušku sa dugim, golicavim dlakama. I davao mi uzde u ruke da vodim konja na pojilo i mirno, dok kadifasta njuška lapće i svetluca od vode, čekam da se napije.

Deda Jova je bio učitelj, nastavnik matematike. Strog i disciplinovan, sa zelenim guščijim očima. Svako jutro i popodne, na raspustu, mi je nosio belu kafu u krevet, a posle smo ozbiljno čitali, on novine, a ja preko puta njega knjigu. Ponekad je vadio uredno složene, požutele fotografije i pokazivao jedinu sliku svog oca, pradede Živote. Vodio me do crkvenog dvorišta, u kome stoji crni obelisk sa orlom i na njemu, na dugom, dugom spisku poginulih iz sela i moj pradeda Života...na Ceru...poginuo odmah, jedva da je rat i počeo. A bio mlad. U mom podrumu sada stoji dedin orman za knjige, sa četiri stakla u vratima i čeličnom bravicom. Smanjio se tokom godina. Nekada, kada ga je deda ponosno otvarao i pažljivo pogladivši knjigu, pre no što mi je svečano da, bio je mnogo veći. Išli smo i daleko u brda, po kupine za slatko. Uvek pored istog šumskog izvora, u kome su plivale žabice. Najveća zabava je bila uhvatiti sa vodom u čašu i žabicu, onda je prstom pipneš, ona skoči i pljusne nazad u izvor, a vodu popiješ. "Ne brini, čiste su žabice, kupaju se po ceo dan", govorio je deda.

Deda nije mnogo ostalo. Otišli.

Pre neki dan sam dobila da čuvam dedu, dedu moje dece. Kada sam, pre sedamnaest godina, došla u Sloveniju, moj svekar je bio prav, lakog, cupkavog hoda seoskog mangupa. Rukama je, dok priča, mahao široko, kao da je oko njega još uvek ravna Slavonija. Kada su svi drugi bili zauzeti, moj svekar me je, trudnu, vodio u Maribor na preglede. Ja sam duvkala noseći stomak, a on je stalno pokušavao da me zaštiti rukama i od onih, koji su prolazili nekoliko metara dalje od mene. Sav ponosan je onda sedeo u čekaonici, dok je ekipa trbatih sapatnica tiho prela na dva reda plastičnih stolica. Sve tri bebe je jedva dočekao, odmah ih uzimao u ruke i uz ozbiljan, dirljiv pogled mi rekao :"Hvala ti."

Posle je išao za decom, učio ih da hodaju, kikotao se sa njima, golicajući ih velikim kažiprstom po trbuščićima i pričao im o svom dedi i širokoj Slavoniji. Smejao se stalno, zajedno sa decom, najsmešnije im je bilo obuvanje cipelica...dok se baba ljutila, što su spori, deda je, malim cipelama, lovio dečije nogice, koje su se gicale pred njim i posle dugo vezivao pertle u mašne.

Godine su prolazile, a deda je prestao da cupka u hodu. Još uvek ga zanese, samo onda cupne i nasloni se na zid. Postajao je sve manji i sporiji. Više nije bio svekar, ni tata, ni Tone, postao je samo deda i to je za njega najviši čin, koji je poneo u životu. Počeo je tiho da se ušunjava u kuhinju, kod mene. Prvo se dva-tri puta obazre oko sebe, da vidi gde je baba, a onda polako klizne meni iza ledja i prošapuće:" Hoćeš da mi ispečeš kolač...pravi, naš kolač..." Nedavno sam mu ispekla bundevaru, "našu" bundevaru, takvu kakve se ovde ne prave. Deda je ceo dan hodao sa komadom pite u ruci i udisao sećanja. Iz ruke mu je mirisala zlatna, slavonska jesen.

Deda je vremenom postao skoro gluv. Zato sam ga i dobila, da sad ja njega vodim kod lekara, po bolji slušni aparat. Polako smo išli u susednu ulicu, ovaj put sam ja njega lovila rukama, pazila da se ne saplete, stajali da se odmorimo...a deda je pričao i pričao...što je stariji, to više priča. Uvek je bio druželjubiv i pričljiv, a sada izgleda kao da mora da ispriča baš sve što nosi u sebi...o ljudima koje je poznavao, sretao, o godinama koje su se nagomilale kao pesak.

Posle smo sedeli u kafiću, deda je zadovoljno srkutao kapućino ("Fino.Baš je ovo fino."), na usnama mu je ostajala mlečna pena, a on je zadovoljno treptao na suncu i pričao, pričao..." Išao sam kod lekara u Maribor, pa me poslao preko puta, znaš ona ulica što je levo od mosta, tamo je nekada živeo moj kolega, imao je dve ćerke, jedna se udala, a druga je radila u Bistrici, tamo u prodavnici, pored kafane, tu kafanu je držao naš komšija, ali mu žena otišla, a on posle šta će sam, pozvao brata kod sebe, a brat njegov je radio pre u kasapnici, tu smo baba i ja išli, kad je baba bila kod lekara, onog Radovanovića što je došao iz Kraljeva, a odatle je bio i naš blagajnik, on je imao brata blizanca, taj je otišao u Bosnu, pa se posle preselio, a mi kad smo se selili iz Celja, onda nas je selio muž od one što je imala kraću nogu, ali je ipak radila dugo u zadruzi, a onda zatvorili zadrugu, pa njena sestra rekla će da nam proda odlično sirće od jabuka, a mi smo u Slavoniji imali šljive, a žita nam davala njiva tri vagona, ona njiva što je uz zemlju od onih komšija preko puta, što su imali samo jednog sina, pa se on posle oženio..."

I tako smo mi pričali ceo dan. Ako. Tako ću i ja jednom.

 

 

 


tako

Jelica carica

Srećan ti rodjendan sutra


Jao,

pa hvala, baš si me obradovao, ali stvarno! Hvala!


Jelice draga

pa sretan ti rođus! Živa bila!
Sa zakašnjenjem ti poklanjam jednu predivnu pjesmu za uživanje.


Vidim rođendan.

Vidim rođendan. Čestitam.

E evo i muzike za slavlje :)

Ko ne voli istorijske teme - ima i sportskih

Nemojte preterati u piću da ne bude Oprosti mi policijo


Hvala Srđane,

je l' može neki kolačić, mislim da su torte već poprilično izjeli...


E, meraka...

Materazzi psuje majku, Zinedin ga spuc'o glavom ... LUDILO!

Čist dert. o)))

EDIT: Ovo se odnosilo na muziku koju je Srdjan doneo na žurku, da se razumemo! o))


Keopsov bratanac je ipak van

Keopsov bratanac je ipak van konkurencije.


Radimo prijatelju,

kao mravci, ti malo više, ja zabušavam, ali popraviću se. Radimo, radimo...


Radite...!

Tvoji i Dejanovi postovi su pravo uzivanje..Nisam se vracala na predhodni Dejanov post ali mislim da si tamo obecala prevod nekoliko stihova iz Gorskog venca na slovenacki...ono o Mandusicu Vuku i puski uboitoj...haa...mnogo bih volela da vidim taj prevod....Pozdrav iz KG...


Poslala sam prevod,

još juče, ali nisi primetila, idi vidi.


Jelice molim vas za prevod

Lipa zelenela je

Mi, njen razred, 8. a, smo peli na pogrebu
Lipa zelenela je, ker jo je povozil tovornjak,
sošolko, preko glave, ki sem si jo upal gledat,
v beli srajci, v rokah rože, potem, ko so jo zrihtali,
saj veš, gips in preko malo kože.

Za njeno mamo so nosili stol. Jokala je in zlezla skupaj.
Lipa zelenela je, ker je nismo imeli radi, je preminila,
naredila edino dobro stvar, da je umrla sredi maja.
Se sliši danes zlobno, takrat pa:
Učenci, mir! Namesto fizike bo pevska vaja!

Potem je iz naših spisov vstala lepa, dobra, nagajiva.
Lipa zelenela je, in sem lagal, da sva se skrila
v biološki kabinet, med škrgoustko in domače zajce,
in sem lagal vsem svojim novim puncam,
da mi je prvo povozil tovornjak,
in da, ko sem jo mečkal, je šepetala:
ne tu, ne tu, ne zdaj, pozneje.

Še danes mi prav pride, ko se ga napijem
v kakšni novi in prijetni družbi: Lipa zelenela je,
jim razlagam in zmeraj kaj dodam.
Ob njenih dolgih krasnih nogah ji zamerim,
da je ostala rosno mlada in ko se vračava domov,
se spomnim, da sem, ko smo ga zadnjič skupaj pili,
njim o njej že vse povedal.
Ne tu, ne tu, ne zdaj, pozneje.


Uh, gde nađe

tu tugu, tužnu Zoranovu...dakle, na brzinu:

Zelenela je lipa

Mi, njen razred, 8.a, pevali smo na pogrebu
Zelenela je lipa, jer je nju zgazio kamion,
drugaricu iz razreda, preko glave, koju sam smeo da gledam
u beloj košulji, u rukama cveće, onda, kada su je sredili
znaš ono, gips i preko malo kože.

Za njenom mamom su nosili stolicu. Plakala je i srušila se.
Zelenela je lipa, jer je nismo voleli, preminula je
uradila samo jednu dobru stvar, to što je umrla u sred maja.
Danas zvuči zlobno, a tada:
Učenici, mir! Umesto fizike biće vežba hora!

Onda je iz naših sastava ustala lepa, dobra, nestašna.
Zelenela je lipa i lagao sam da smo se sakrili
u biološki kabinet, između škrogustke i domaćih zečeva
i lagao sam svim svojim novim devojkama,
da mi je prvu zgazio kamion i
da dok sam je gužvao šaputala je:
ne ovde, ne ovde, ne sada, kasnije.

Još i danas mi dobro dođe, kada se napijem,
u nekom novom i prijatnom društvu: Zelenela je lipa,
im objašnjavam i uvek ponešto dodam.
Pored njenih dugih, krasnih nogu joj zameram
što je ostala rosno mlada i kada se vraćamo kući
se setim, da sam kada smo poslednji put zajedno pili
sam im o njoj sve već ispričao.
Ne ovde, ne ovde, ne sada, kasnije.


Zahvaljujem na

Zahvaljujem na prevodu.
Pozdrav iz vaseg rodnog grada.


Ej!

Hvala!(možemo na ti, lakše je, ja sam i tako već, bez pitanja počela)Pozdravi mi Kg, reci mu da ne mrda, stižem u petak u parohiju.


Dobro nam dosla! Ne mardamo

Dobro nam dosla!
Ne mardamo nigde, samo se blizimo autoputu.Jeste da je sporo ali bice valjda jednog dana.
Ako kapitalac ne skrene kintu na drugu(Čačak)stranu.


e

ovo je tako divno Jelice, beskrajno si me raznezila.


Hvala,

a jel mogu ja da i ti docaras nekog dedu?


vrlo rado,

kada bih imala dara za literalno stvaralastvo. cak sam i pomislila na trenutak, ali ne, bolje ne, pogotovo ne posle tvog teksta draga


bez naslova

Jelice, uvek vredi cekati na tvoj blog.
Ovaj, malo tuzan, a lep.
Moj tata se kasno ozenio i sad, dok sam citala ovu pricu, kao da sam u njega gledala.
Deda je odavno za sve (cak i za mene - sem kad se ulizujem pa mu tepam tatice:).
Sa toliko bolesti i godina - nekog ne bi bilo odavno. Ali, on se neda. Vedar, razgovorljiv, uvek spreman na salu - ko mladic. A presli ga i slog i infarkt i okostavanje i...
Gledam neke vrsnjake pa se pitam gde im je snaga nestala?
I ja cu k'o on. Dokle zivim - zivecu. I nikad se necu predati.

PS SRECAN RODJENDAN - SUTRA VUCEMO USESA:)


Hvala draga,

hvala svima (mislila sam da oćutim i tiho napunim 24...kad, provalio me Nebojša:)

Manja torta za sve, a sutra siže propisna


bez naslova

Meni na stolu djurdjevak, a Tebi, evo ga na ekranu:)

Hvala na kolaci:)


Bila sam

prošlog vikenda u Slavoniji, u tesnom, terezijanskom dvorištancetu, u koje sunce samo na kratko svrati, tek sada procvetao đurđevak. Sićušan kao kapljice, pravi, beo kao sneg, savršen kao kristal...odmah sam morala da padnem na kolena i da ga pomirišem...kakav kič od mirisa...prvo ga jedva nađeš, a onda ti zapahne nozdrvu i ostane dugo, dugo...
Hvala :)


gyöngyvirág

"U grupu romantichnih terevenki spadao je i sluchaj Fani Natanovich. Fani je bila sedamnaestogodishnja kcherka lebovickog trgovca drvima. Njena kosa jako plamene boje podsechala je grofa Dupija na boju starog treshnjevog nameshtaja u bechkoj palati. Fani je bila pegava u licu kao chureche jaje, ali su te pege utoliko vishe isticale njene velike, sanjalachke, kao ljubichica plave ochi.

Za vreme zajednichkih "bognova" Fani je odala da che joj iduche nedelje biti rodjendan i da od sveg cvecha najvishe voli djurdjevak.
Dupi je sutradan posebnim vozom poslao svoje poverenike u Bech da u cvecharskim radnjama na Grabenu pokupuju sav djurdjevak. Narednih nochi pojavili su se u ulici Mihlicki neki tajanstveni likovi i pazhljivo, ne dizhuchi buku, uzimali meru prozora, ulaznih vrata i ograde Natanovicheve kuche.

Nochu uochi rodjendana, Dupi je Faniki priredio serenadu, i dok je ciganin svirao pesmu "Ima samo jedna deva", tajanstveni poverenici su nechujno prichvrstili na prozore, vrata i kapiju unapred pripremljene ramove. Mojsije Natanovich, koji je svakog jutra u shest sati polazio u svoju drvaru, konstatovao je zachudjeno i klimajuchi glavom da se u toku nochi chitava njegova kucha prekrila djurdjevkom. "


blue,

čija je ovo priča? Mnogo je lepa...a je l' naslov mađarska reč za đurđevak?


jeste Jelice

naslov je madjarska rech za djurdjevak.
a "pricha" je samo crtica izvuchena iz knjige "Ararat" madjarskog pisca Lajosha Zilahija.

Knjiga je svojevrsna saga o jednoj vlastelinskoj madjarskoj porodici kroz nekoliko generacija, zapocheta u vreme Bechkog kongresa i nastavljena do modernog vremena.
Izvrsna Rech pisca ne samo da omoguchava uvid u zhivot jedne od najbogatijih porodica Austrougarskog carstva, vech nenametljivo opisuje i sve najvazhnije delicije na prebogatoj politichkoj trpezi kroz dugo vremena.
Jedna od mojih omiljenih knjiga.

(pre "Ararata" se obavezno chita "Purpurni vek" a odmah posle "Razbesneli andjeo"... jer sve je to jedna Pricha)

P.S. poshto je vech "sutra" pridruzhujem se i ja chestitkama za punoletstvo :)


Čitala sam Zilahija...

ne mogu da se setim sada šta...kupila u antikvarnici, spasila knjigu, moram u moj čarobni orman, da potražim...nađoh, "Zarobljenici"...daklem, da se nabavi i čita od Zilahija ovo što si nabrojala, mnogo mi se sviđa.


stvarno preporuchujem

i ne zaboravi redosled chitanja ta tri naslova.
(zarobljenici su neshto deseto.. teshka knjiga)


kako se zvase

porodica. duka? to dsam citao s najvecim uzivanjem u detinjstvu, po preporuci moje tetke, a sad se ne secam skoro nicega, osim par crtca - nekog ostrva na jadranu, gde je nekakava devojka pobegla, nekog stanbcica u parizu gde je neki deda privodio ribe, i opisa najezde rusa koji siluju i sviraju u harmonike da se ne cuje vriska silovane zene.


:))

pa nisi loshe zapamtio :)
Porodica Dukaj, da.

cura koja je pobegla je u trechoj, starchich (grof) je u prvoj knjizi .. a rusi.. pa shta rechi..ima ih svuda po malo (ima u knjizi fenomenalan opis pijanchenja ruskog cara u vreme kongresa)

Zilahi je sjajan pisac. Mudar. Vesht sa rechima. Ne gnjavi i ne gushi iako mnogo toga kazhe, a pricha teche lako.
Predgovor koji je sam napisao za Ararat, bash kao i 'beleshka pisca" na kraju knjige, su zbilja neshto posebno.


to o rusima je negde pred kraj

kada crvena armija ulazi u pestu. neko grofu pise pismo i opisuje invayiju i kaye (to je mene u to doba posebno iynenadilo) da sloveni imaju velike polne odlike - yene velike grudi a muskarci velike pise. procitas 300 strana i vidis sta ti ostane. cudo jedno.
i jos se secam da je zilahi umro negde u novom sadu i da su knjige bile zelene boje.


Djendjivireg,

dakle, jeste djurdjevak. Znaci, Djendji(ka), trebalo bi da znaci Djurdja (Djuradj)?
(ucimo madjarski :))


A ja se setila

Balaševića i one "Slabo divanim mađarski", u kojoj ima stih "Ne znam kako se kaže đurđevak na mađarskom"...i mene se učinilo da je to to, upravo zbog Đenđi, Đurađa, Jurija, Georgija...Gyongy - Georg.


...

...za sve dede...


mnogo lepo ovo

ko kolači.

ja nisam imala nijednog dedu. mnogo su mi pričali o njima, iako nikad nisam sigurna da li sve, jer se svaki put na priče dodaju novi detalji.

jedan beše sveštenik male parohije i toliko je voleo da puši da je noću ustajao i vladika mu pretio da ga kazni jer mu bila žuta ona tri prsta. a ja se vadim da ''pušim na dedu'', jedina u familiji... nosio je mantiju od svile i služio cele službe i kad je prazna crkva. tako sad znam šta je ovo savremeno sveštenstvo. odneo ga rat baš pred premeštaj u beograd. ne znamo gde je poginuo niti gde je sahranjen.

drugi deda sahranjen u solunu, godinama niko nije mogao da ode na grob, daleko... sećam se kad smo vodili babu prvi put. rekla je ''e sad će da mi se javi u snu''.

moje dete srećom ima još komada obojicu. i uživa, blagolisenjemu.


:)

ko klinac nisam imala babe i dede, samo mama, tata, ja. al mi je ko deda bio majčin više decenija stariji brat, moj ujak, koji me inspirisao da napišem pesmu, iako mi to nije sektor, a i malčice me blam...

MOJ UJAK

Moj ujak, Gustav Vrbanc
opasan čovek i strašan finans
obožavao je Mario Lanca
i umeo sjajno da danca.
Imao je dve žene i tri kćeri
živeo po svojoj meri
sa ljubavnicama bio je diskretan
mislim da je bio sretan.
Moj ujak, Gustav Vrbanc
večiti šmeker i super finans
rođen u Austrougarskoj devetsto pete
pričao mi je o otadžbini sa puno sete.
Kako je imao po četiri vučjaka
i kako ga muči nostalgija jaka
kako su ga voleli otac i majka
da nigde nema takvih banja i toplica
i da je mnogo teško kad ostaviš draga lica.
Moj ujak, Vrbanc Gustav
imao je čvrst stav
da kapitalista po rođenju
i životnom opredelenju
nema šta da traži u zemlji proletera i seljaka
(mnogo je cvikao od komunističkog mraka)
pa je odmah posle drugog svetskog rata
u tajnosti prešao granicu iz inata
sakriven u prastarom kamionu
i tako stupio u emigrantsku kolonu
sretan što ga nisu ukebali
a vrlo su ozbiljno vrebali.
Moj ujak, Gustav Vrbanc
bečka škola, divan za danc
celog veka bio je otmen
u biznisu obavezno frontmen
uvek zazirući od svake mafije
uspeo je da sačuva stare fotografije
na kojima on kao momak u daljinu gleda
i sav važan na Harlej Dejvidson seda
i onda po rodnom kraju zuji motorkotačem;
a ima i kako oholo pozira u uniformi s mačem
i kako je posle prvog rata vozio kola
znate ona na kurblu, otvorenog krova
i kako je u kraljevoj gardi vojsku služio
i po Evropi često kružio.
Moj ujak, Gustav Vrbanc
stari emigrant, sjajan za dans
kockar, švaler i nežni deka
pamti i danas, posle pola veka
kako je ženu izgubio, a imovinu nije spasio
i kako se tek na drugom kontinentu skrasio.
U dalekom svetu zaradio je reumu
i na računu pozamašnu sumu
moj ujak, buržuj i milioner
kanadski je penzioner.
I danas obožava Mariju Kalas
sa novom ženom ide u Dalas
vozi ogromnog linkolna
i žali se na leđa bolna
zato zimu provodi na Floridi
svog života se ne stidi.
U velikoj kući u Kanadi
(uvek je umeo dobro da zaradi)
na komodi, ispod bogorodice
stoje slike njegove porodice.
A između svih tih dragih mu lica
- starinska flaša i rakija šljivovica.
Priznajem, to me je u srce pogodilo
i strašnu misao rodilo
da ću i ja jednoga dana
zapaliti preko okeana.
I zato sam ga pitala da li zna
kakva je pa moja sudbina
a moj ujak je samo ćutao,
gledao me i suze gutao.
Oko nogu su nam se motala četiri kera
tamo, u toj zemlji dalekog severa.


ma kakav blam,

super je!


Vesna,

nema rašta da te bude blam, ovo je mnog lepo i dobro. Pretpostavljam da je gospod Vrbanc iz ovih, sada "mojih" krajeva poreklom.


Jelice!

Srecan 24 rodjendan:):):)

A evo i japanskog Super deke:):):)


Hvala,

a stigao mi i poklon, taman za rođoš! Malo li je 24...


pa dajte ljudi

usaglasite se već jednom. 21-vi, 24-ti...dozvoljena granica 18-28


Vesna

Sjajno. I pesma. I ujak.


Vesna

Ovo je divno!Tuzno, lepo, pa opet tuzno. Fini ritam.


Divno Jelice, podsetila si

Divno Jelice,
podsetila si me na moje detinjstvo.

Na dedu koji me je pustao da satima visim u njegovoj radionici u podrumu, i pravio mi razna cuda svojim spretnim rukama, i beskrajno strpljivo odgovarao na svako moje pitanje, dopustao mi da i ja probam nesto da napravim iako nikom drugom nije dao ni da pridje. "Upropastice mi alat, nemaju oni pojma.." govorio je , a ja sva ponosna - jedini priznati segrt :)

Drugi deda, kome su posle rata oduzeli gotovo sve sto je imao, stalno je govorio da je veoma bogat covek, jer se broje unuci, a ne novci. Eto, njega tada nisam bas razumela, ali sada znam da mi je ta mantra-recenica zapravo oblikovala dusu.

Eeeej dede, znam da me cujete i tamo, hvala vam za sve !


jelice

Gustav, sad vec pokojni, beše slovenačko zagorski mix i dogur'o skoro do stotke. Pričala mi sestra da je u 97. godini za novaka plesao valcer, u pelenama, ispod pantalona:)


E, to

je majstor. To se zove živeti!


uh Jelice,

ovih dana samo placem dok citam blog - prethodnih dana kod Mice Markovica od smeha, kod Vas od tuge i secanja. Divna prica!


Moj deda,

je bio najmladji od mnoge brace, pa mu se zalomila najgora zemlja i najmanje nasledstvo, te je ceo zivot proveo siroma radeci kao pcela. Imam samo nekoliko njegovih slika, ali nekim cudom postoji i jedna stara - sa njegovog i babinog vencanja. Tu deda ponosno stoji pored babe, na hoklici, drzi je pod ruku i smejulji se jer je konacno na "babinom nivou"!
Moju majku, snaju, je obozavao, tatu brizno grdio, a meni pravio ljuljaske pod granama dudova i oraha. I to gde god zatrazim da nova ljuljaska bude, za poljubac. Ja ga samo uzurbano poljubim u obraz da mi usne ne bi bridele od ostre brade, i otrcim postidjena. A on povice za mnom: "Trci, trci, moja Margaret Tacer". Deda je ubrzo potom umro, a se ja i dan danas, 25 godina kasnije, dobro isplacem kad ga se setim. Veceras sam pocela cim sam videla naslov. DEDA. I ne znam zasto uvek placem. Valjda zato sto se nicega vise o njemu, sem lelujavih ljuljaski i ove price, ne secam.


a bre jelice. sad sam se

a bre jelice. sad sam se rasplakala. mene su preci doziveli pa pomrli... stalno se zezam da sam porodicna kletva.


divan tekst,

Jelice.
Podsetio me je na mog deku. :)

Nije da ima neke veze sa temom ali moram da te pitam: Da se nisi mozda pre udaje prezivala Milenkovic? (Tako se zove moja mama)

Lep pozdrav,
Maja


Jesam,

da nismo rođake?


Ne znam :)

mada mislim da je u pitanju samo cudan sticaj okolnosti. Mama se udala Milenkovic.
Tatko mi je od Prokuplje, tacnije iz sela Beloljin, koje malo ko zna. A sestra i ja se rodile u Ljubljani... Prica za sebe.
Nego, jos kad si pocela da pises blog i kad videh da pises o rodnom mi gradu :) postala sam redovni citalac. Mnogo mi prija da citam tvoje tekstove, toliko stvari podseca na moju ludu familiju (no offence ;)
A oklen su tvoji?


Majo,

sumnjam da tvoja familija može da konkuriše ozbiljno pojedincima iz moje familije, ludilom i to...meni je i to skroz postalo normalno, familija ti je takva, kakvu izvučeš na lutriji, pa ti vidi...prijatelje možeš da biraš, a familija je to što si sledovao pod obavezno.
Mislim da je prezime "slučajnost", moji su, oboje iz okoline Kragujevca (Badnjevac i Gradac), gde sam i ja, sticajem okolnosti rođena. A odakle tebi "ideja" da naslutiš moje devojačko prezime? Jesi li nekog prepoznala u tekstu ili nešto drugo?


U pravu si za familiju,

to mi je tata uvek govorio: "Cerko, sve mozes da biras ali oca, majku i sestru ne mozes, tako ti je upalo, nema ti nazad ;)" Nemoj da me shvatis pogresno, mislim da je moja porodica nesto najlepse na svetu, samo tako "tepamo" jedni drugima.
A za prezime, sad mi doslo da te priupitam, ne znam sto, ali istina je da sem tebe, Jelice Sretenovic i moje mame ne poznajem ni jednu drugu Jelicu. Ne znam da li sad sve ovo moze da se smesti u zonu sumraka ili sam samo ludom srecom pogodila na slepo. (Bolje da igram loto, no da smaram ljude) ;)
Izvini ako sam bila dosadna, ali mi neki djavo nije dao mira.
Puno pozdrava iz Spanije,
Maja

i da, :)
¡CUMPLEAÑOS FELIZ!
SRECAN RODJENDAN!


Ma uopšte me

ne daviš, nego kad sam malo razmislila, nisam mogla da shvatim kako si naslutila moje staro prezime, sem ako nisi prepoznala neko od imena mojih deda...a sad kad si mi još napisala da ti se mama i zove Jelica, prosto ne mogu da verujem...baš zona sumraka, auuu, kakva pričica...Pozdravi mamu :)
Hvala za čestitke!


Srecan rodjendan Jelice!!!

Saljem ti ljubicice, bele rade i tri razlicka.

Zelim ti lep dan!!!!


Hvala

draga Dano!


Jelice

SREĆAN RODJENDAN!
Vidim da ste svi navalili na torte, pa ja šaljem sendviče


Hvala!

Slađi (i dlakaviji sendvič, pa još sa tako ozbiljnim pogledom) nisam nikada videla. Kako samo lepo drži paradajz da ne pobegne.


Jelice, srecan ti 21.


da nam pozivis jos 150 godina, a posle, po dogovoru!

+ cvet:


HVALA,

Peđa...ja ću kao drug Tito, znaš onu njegovu, što je počesto ponavljao, kada je ostario :"AKO umrem..." Dakle, mož' da bidne, al' ne mora da znači."


SRECAN RODJENDAN JELICE

SRECAN RODJENDAN JELICE !

Evo pre 5 min. mom sinu prosao rodjendan - tebi dosao :)


Hvala Snežana,

poljubi sina Bika za mene jednom!


HB2U

Lepa rodjendanska prica prepuna zivota. Deda Ceh, rudarski inzenjer je umro kada sam imao 5 godina ali ga se secam po strahu pri obilasku rudnika i jos vecem strahu u vreme Informbiroa. Preventivno zatvoren, a 1950 sahranjen sa drzavnim pocastima u Sarajevu. Prababa malo kasnije umrla u Banja Luci. Juce obilazak grobova bake i majke u Pancevu. Poseta uvek optimistickom stricu Makedoncu sa 91 godinom. Tetka sve slabijeg zdravlja. Odlazak cele generacije od cetvoro dece...

Jelice, nadam se, da nisi izgubila imunitet u dezeli pa da se prehladis od hladnog piva kao ja u vrucem Beogradu :-)

LP MMM

P.S. B92 sat jos nije presao na letnje vreme, a ja sam tekst namerno ostavio posle ponoci!


Ma kakvi yu,

to meni ne može da se desi. Ja pivo uopšte ne pijem. Ima dve stvari na koje se ovde nikada nisam navikla, pivo i bicikli. To ne trošim. Koliko vrućem Bgd, šta da pakujem?


Evo ti srpskog vremenskog

Fala prijatelju,

dakle bez ekstremnih iznenađenja, poput 52 u hladu ili tradicionalnog snega za 1. maj.


Košminice, srećan ROĐIŠ!!!

I da ne preskačeš Krašiće ove godine! A, ne! Nećeš mi se ti majci švrćkati po raznim lepim primorjima a da te tvoja rođena kuća/stan čeka u Boci, Krašići, zadnja pošta Radovići. Nije lepo, nije čisto, nema lepu plažu ali - naše je! o))

Pa i tu kafu da popijemo, više! Hepi, hepi, džoj, džoj! :)

Pozdrav od koŠMinice iz prvo naselje. :)


Jao draga komšika,

pa fala vi :)
Stvarno bi bio red da opet dođem malo u Krašiće, ali moram da priznam, sramota me, al' tako je, mi opet rezervisali Brela...mea culpa...Ma, videćemo se mi, mora i to da biva.
Pozdrav iz septičkog naselja.


Će biva, nego šta.

i to bolje ranije nego kasnije! :)


Obosnik

Za ozbiljne putnike su Krasici samo usputna stanica na putu za Obosnik! Od tamo se Boka najlepse vidi.


Ma kakvi putnici,

mi smo ozbiljni ležači u hladovini.


Deb'o 'lad

I ja na moru lezim u ladovini i citam knjige, a Jagodinka se cvari na suncu ali na kraju ja crnji zbog ciganske krvi :-)

Antibiotici efikasniji od rakije protiv prehlade - nisam znao!


joooj Pedja, al' si me

joooj Pedja, al' si me nalozio :))))

procitala sam samo "prorocanstva za 5 dana", pa brze bolje da vidim sta je - jal' vlada, jal' nesto slicno, a kad ono...uf porasle mi usi :))


Vidis sto ti je

senzacionalizam (pa jos i zuta slova)! Na postu o prevodu Andricevog romana "Na Drini cuprija" stavio sam link na "Letovanje na jugu", izvanrednu, kracu novelu, iz Andricevog beogradskog perioda, po nekima, njegovog najzrelijeg stvaralastva. (jos lepo upakovao u pdf fajl, samo 80 Kb). Niko da otvori :(


nisam ni videla, evo idem

nisam ni videla, evo idem odmah...


Pedja,

pripovetka je fenomenalna. Jedino, ja je vec godinama drzim pored kreveta. Ne treba mi .pdf:))


Pedja

evo stampac radi, spremam se da gustiram pre spavanja.
Hvalaaa


Ja sam skinula, Pedja, nemoj tako!

I to odmah kad si okačio, nego nemam još vremena ni da otvorim, od ovog posla, a glupo mi bilo da ti pišem kad je još nisam pročitala. Hvala ti mnogo.

A baš sam htela da te pitam da li imaš još neke ... literature, hehehe? Pa da makar držim pored kreveta... o))


Ma, neces zaspati dok je ne procitas.

Posebno je dobro sto znas da je pisao Andric koji za sebe kaze da je "realista". U to vreme je taj izraz imao nekakvu tehnicku tezinu.


verujem da necu. Ja i inace

verujem da necu. Ja i inace kad se dohvatim nekog stiva - k'o manijak, zaboravim da jedem (sto je dobro), spavam i sl. :)


Nadime, ja zaspim na tastaturi,

nekoliko puta u toku noći. Najviše me žulja ovaj taster spejs, nekako se ne ugiba tako zgodno kao ove ostale manje dirke. ;)

Andrić i ostala lepa književnost će morati da popričeka. Za sad samo skupljam, ko čuma decu. Folder My Library je već lepo podgojen, ko za Božić. Samo još da počnem ... :)


Auh, Krasici,

ovo je vec zabrinjavajuce! Ja se cak i ne zovem "Nadim". ( Zovi me Nenad ako ti je lakse)


Ne znam da l'

je lakše, al' što je sićahno...k'o kod očnog lekara, nos sam zalepila za ekran, a i zamagljeno...a možda se samo meni magli taj deo u zagradi...


OK, Nenad.

Nenad.
Kazu da oko 24. vid pocinje da popusta:)


Eto, jel vidiš?

Nije namerno, izvini, Nenade, molim te! Šta li sam ja utripovala, gde li sam ja to videla... Biće da sam to sanjala, na tastaturi :)

Da, vid popušta od 24-te, definitivno. Evo, kod mene već cele četiri godine, sve gore i gore!

A jel tamo ono sitnim nešto važno pisalo, pa da povećavam, ili da zanemarim? ;)


Pa, pisalo je

to sto sam ti napisao krupnim slovima. Idi spavaj :))


da spavam?!

oće se vređamo, a? o))) kakvo crno spavanje... to kad dođe vreme, glava sama padne, ja ni ne znam. posle, kad se naspavam, odlepim spejs sa čela, vratim ga na mesto i pičim dalje. o)))

znam, reći ćeš da mi nije kvalitetna tastatura... moguće da si pravu. misliš da imaju neku gumenu? baš bi prijala...


Kras, mora da ima neka nova

Kras, mora da ima neka nova hajtek tastatura. Mora. Sve je vec pronadjeno, pogotovo za takve teze slucajeve padanja vugla na tastaturu :)

Npr ova vertikalna. ne mozesh glavom da udarish. Stavish jastuk izmedju :))


Bebiška, ja videla jednu, spejsšatl!

Sa srebrnim poklopcem koji se spušta i onako je "bokast", ispupčen, zaobljen, ludo izgleda ali mi ne bi odgovarala. Jer, em ne bih imala kad da spustim poklopac (u pitanju su nevoljne radnje), em bi mi više odgovarao neki poklopac ... konkavan. Dal me razumeš?

A u pravu si, u pitanju su teški slučajevi pada glave. O)))

A vid ti nje, kako je brza! već mi je nešto našla... da vidimo? Neće da odgovara, bebili. nemoj se ljutiš. Nema se kad jastuk umetati. Dima kad, moglo bi se i u krevet otići. o)) Moraće nešto od gume. Ali, sve računam, završiću ovog zlotvora i VIŠE NIKAD NEĆU RADITI u životu. Lepo zvuči, a?


"VIŠE NIKAD NEĆU RADITI u životu"


a? A nisu Krashici....:))Reci..


Nemoj to da mi radiiiiiš

rečem, rečem... nego šta. :))


Dobro, de, ne jechi...

taman kad zavrshish, sticicesh na ovu turi. Ja chastim..


Evo gde treba otici:

Tepuka Island, Tuvalu:

sa ocima iznad svakog zla...


Di će vam duša, ljudi?

Lasno je vama... A i sa očima izvan svakog zla? Nema zla, tačno, al što ima dijoptrija...

Šta reći, lepa su vam ova mesta, deco. Ko časti?


Di ce nam dusha, Kras? Pa u

Di ce nam dusha, Kras? Pa u pako' zna se. Bolje je drushtvo :)


U pakao,a i toplije. :) Gore

U pakao,a i toplije. :)
Gore na slici,svi blogeri sede u hladu i dopisuju se,
fali samo milutin kako protrcava u gepard(dezen) gacicama. :)

PS Sad sam video Biljanin komentar,zbunih se. :)


i ja sam se zbunila.

to je bilo za Krasicku.


Ne,ne,nego vidim tvoj

Ne,ne,nego vidim tvoj komentar u cetiri ujutru,to me zbuni.

Ovo ne razumem "to je bilo za Krasicku",sta sam se ja ubacio medju vase komentare?
Ako je to,slucajno je.


E moj Pidola, teško će ti ta

sad suvislo odgovarati. Ona je tu, ali kao da nije, hehehehe, znam ženu.

Verovatno je mislila da si joj ti poželeo dobrodošlicu u topli pakao, pa joj laknulo kad je videla da je to za mene. ;)


neuporedivo bolje...o)

znači, to je plan? doooobro... videla sličke? malo smo mutnjikavi, a? ko zna zašto je i to dobro, hahaha.;) sledći put ne sme da se ide ne-or-ga-ni-zo-va-no! Pre svega - aparat.


ja budna

zamislite


Budna?!

Posle spavanja, ili tek ces?


posle spavanja

kako bre, tek cu. U cetiri?????


Sto?

Ima ih koji legnu u 8 uvece pa im 4 ujutru dodje kasno. A, opet, ima ih kao Krasici, spavaju jok - samo trepnu malo duze.
Pa ne znam: mozda si rano legla, rano se digla - ili jos prebiras ukuse od sinoc.


M O L I M ?!?!?!?

?!?!?!?! Kad krećete?


B. ima gumenu tastaturu,

sto posto (100%).


hehehe

ne mogu da izdržim o)))))


ma tek u sest.

ali ja ne mogu da spavam.
ajde jednom i ja da vidim kako izgleda blogerska noc.


Duplikat

pardonirajte. (Novi softver...)


a?

to je neka vasa fora? objasni,pliz, ne mogu da trazim.


Nikakva fora,

totalno banalna stvar. Nekad napises post i posaljes, onda dobijes onaj odgovor "Server can not be found" ili neku takvu sadisticku poruku. Posaljes ponovo, prodje iz cuga, i ustanovis da su obe stvari prosle. Duplikat. To.
Nije fora.


Biljana, srećan ti put, draga,

... i izljubi društvo, pogotovu onu gaduru!

Putuj slobodno, nema opasnosti da će da sastave vladu dok te nema! o)))


Moja ti Biljana,

Ovde se šale sas menom, tvojom drugaricom! Zato što ja jadna dan i noć nad kompjuterom, pa sam se požalila kako često tako zaspim na tastaturi... neka to, nego što me žulja ovaj speeejs... manje tipke nisu toliki problem - adaptabilne su, znaš neke se ugnu više neke manje, naprimer tu kod nosa i tako. ali spejs mi jebe kevu, da se srpski izrazim.
eto to sam i njima rekla. i sad se traži po netu neka sa gumenim dirkama...
Jelici je bio rođendan, obrati pažnju i odnesi poklon.


krasici ,

ako je za utehu , ima vas josh


KO ME JE OVO SLIKAO?!?!?!?!

I KAD?!?!?! KAKO ?!?!?

EDIT: A vidiš, ona ima drugu tehniku, ona je zbog tog spejsa otišla skroz GORE! Znači u tome je fora... E, sad jedva čekam da zaspim, pa da probam!


pazi ,

ovo je najbolje resanje


Ne odgovara, draga,

mora da ima mesta za 48.968.555 rečnika i stručnih knjiga i papira. A da je njemu lepo, lepo mu je. Smeška se i nema primedbe. I uopšte, i gajbu je sasvim pristojno skockao. Šta misliš, jel oženjen? (velika mi dioptrija, ne vidim ima li
burmu?)

PS. Nadam se samo da ovo dole nije laminat, ako jeste - otpada!


A sad stvarno,pre neki dan

A sad stvarno,pre neki dan sam video gumenu tastaturu,
i to lepa,prijatno plava boja,savija se pride.

Tako da ako lagano spustis glavu bice ti udobno,
jos gumeni dugmici,ima da prija,
a ako naglo padne na tatstaturu,
automatski odskoci i vrati se u polazaj
u koji je i bila dok si radila,dok nisi zaspala. :)

To cemo mi da se dogovorimo i da ti kupimo. :)


e, ovo je DIVNA vest! Divna!

Ih, da mi je nje bilo kad sam ovog zlotvora od posla dobila, pre 4 meseca, gde bi mi kraj bio, lepo i sveže bih izgledala, bila bih odmorna... Ali, bolje ikad nego nikad.

I drugovi, hvala vam ko braći. Od srca!


stolica je

vazna , mislim funkcionalna je , moze se koristiti i za odmor. a tip , ne vidim da ima burbu. a i nije neki.


Biljana, jel putujesh negde?

Oprez


Bebili, ta je izgleda već otputovala...

samo se pojavila ko duh, da nam ovde razbuca koncepciju i strovalila se na prvi horizontalni komad nameštaja. Ili pozvala taksi za aerodrom. Bebili? Juhuhuhuhu? I ti si zaspala....

Ajde, dobro, bar ću moći da radim na miru sad kad ste svi na sigurnom. o)))


Tuvalu

Ovo je lep mali detalj Tuvalu arhipelaga ali je ostrvo neverovatno zagadjeno ljudskim smecem. Sve ce to brzo nestati zbog globalnog zagrevanja. Prvi nas radioamater se sretno vratio sa Swains ostrva. Ostali zuriraju u Kaliforniji...


Bože,

ovo ista plaža kao ona australijska, na kojoj je auto zgazio romantičnog spavača pre neki dan...


eeee Kras

tebi treba onda instalirati air bag na tastaturu :))
a posto nas ima slicnih, ne bi bilo lose da to i patentiras !
evo ja se prijavljujem kao korisnik :)


JELICE srećan rođendan

za krašiće

letovah u krašićima jedno 5 puta krajem 80tih ..... 2/1 .... dečko sa gitarom ....

i

jelice hvala za divan blog ... pakujem se za vikend i idem da obiđem dedu .... srećan rođendan još jednom


Hvala i

srećan put!


Kras, narezacu ti

celu "Antologiju srpskih pripovedaca XIX i XX veka" (priredio M.J. Visnjic) na CD, pa ti donesem u subotu na Tas :))
(nekomercijalno, samo za internu upotrebu)


A mozda,

ako ti dam adresu i platim postarinu, taj CD moze da stigne i preko bare?


Nenade S,

ne treba nista da placas, samo ostavi mejl. Nadam se da 2.1 Mb nije puno za US tehniku (ja sam ionako na flat kiselom mleku, beogardskom, ali radi).


Imas moj mejl na profilu:

nsarski2000@yahoo.com
A 2.1MB prolazi kroz svaku postu. Hvala, hvala, hvala!


Peđa, imaš i moj mejl na profilu..o))

šalji, ljubim te! Neka pukne folder!

Ja imam za džoranje puno ruske literature, e sad ne znam da li ti čitaš samo na poljskom ili može i ruski? Neki fajlovi su pdfovi, a za neke su potrebni mali programčići za čitanje, koje skineš za dž sa neta. Na poljskom, na žalost, imam samo ... ček da proverim,

pazi ovako:
1. kuvar - Wedrówki kulinarne Roberta Maklowicza
2. Dan Brown - četiri romana, doc, uključujući DaVinci i Andjeli i Demoni. Znam, znam, ali šta fali za vežbanje jezika, a?
3. Harlan Coben - 8 raznih ksiazek, doc, neki krimići, takođe odlično za vežbanje poljskog.

Na žalost, ništa drugo nisam našla na netu osim ovog gore. Moguće da ima na Demonoidu, ali, iskreno, nisam se mnogo ni potrudila. Eto. o))

Za NENADA, 7 Vonegatovih romana, pdf. Verovatno sve imaš, (ja u hard kopiju imam apsolutne SVE što je izdao ikad, bar tako mislim:), ako si zainteresovan, napisaću ti spisak.


Sve imam, Krasici,

hvala na ponudi. Ja tebi mogu samo da ponudim svoje prevode, uglavnom drama, koji ne mogu da se nadju jer nisu javni. Od hard copies - tesko da ima naslova da nemam.


Oh? Drama?

Kojih? To zvuči zanimljivo, veoma.;)
Da, ništa bez dobre, prave knjige koja se drži u rukama i čiji papir miriše...


Poslacu ti ih odmah,

Krasici, ako hoces. (Al' da me ne odas:))Imam i neke koje su po Bg. isle ali mi nisu pri ruci trenutno - mozda sutra.
Imas neki emajl?
Ja sam bas sada nesto poslao, ali pitaj boga gde to luta...


pa kako pitaj boga gde luta?! o)))

što to dobro zvuči... nego, otvorena mi opcija, valjda... čekaj da vidim... da, jeste.
sve je haš-haš, znaš me. dobro ne znaš, ali trastmi, enivej. to je na dajlapu adresa, sad ću proverim... i hvala!!!

EDIT: Imaš mejl na Jaaaaahuuuu.


OK. thanks.

Proveravam, saljem, odoh da spavam, mrtav sam, cujemo se.
Laku noc svima.


ć

i hvala! o))


Krasici,

poslatoooo:)


Hvala, primljetoooo

Ej, izgleda veoma zanimljivo! nemam vremena da odmah procitam sve, ali cu to uraditi najkasnije za dan-dva ... A ovako, na prvi pogled - odličan prevod (verujem da će tako biti i na drugi)! Svaka čast. Biće mi uživanje i hvala još jednom!


Kras, nema te

iz profila, samo anfas :))
Ima samo neki formular, ko' u opstini (ide preko skupstine), ali ne mos' nista da okacis (attachments N/A). Nego, salji ti meni kuharza, za pocetak, trzeba cos zjasc! Moj mail imas.

PS: ruski, nazalost ne citam, nie ponimaye :(


Vidis sto ti je

Nije tačno da niko nije otvorio, možda samo nije registrovano otvaranje. Ja sam otvorio i pročitao.
Hvala.


Majstore,

Quote:
Ja sam otvorio i pročitao.

i odleteo/iscezao u nepoznatom pravcu? (Sad kad ti squaw nije tu?)


Majstore,

Nisam nigde odleteo nsarski, tu sam.
Prebirao sam danas po drugom delu bisera i objavio još par kao komentar.Mislim da je bolje ovako - malo po malo, nego da pravim novi post.


Citao sam, majstore,

ma sjajno!
A rekao sam "odleteo" zbog tog Andrica - onaj je nestao, pa, reko' mozda te inspirisao dok si citao. Salamala, nista vazno, zapravo.
Nego, za taj novi post, mislio sam, ti si sigurno zalazio na te festivale i tu mora da je bilo kalambura svih vrsta. Skorije mi je neki prijatelj napravio kompilaciju (preuzetu sa HR TV arhive), i to sada nama izgleda malo zastarelo i smesno-nostalgicno. A ti, iz prve ruke, verujem da nije sve bilo bas tako harmonicno kako se nekad prikazivalo publici. Taj behind the scene look, to nema svako. Mozda to?


Citao sam,

Ma može naravno. Ima toga na tone...
Kada završim sa biserima, moram prvo malo da oladim.
Onda me čeka priča o Check Point Charlie iz Berlina, novembar - decembar 1962.
Obećao sam Bol odavno, a jedna od mana mi je da se držim obećanja.


Ne odustaj od obecanja:). To nije mana, majstore.

Ima ta engleska poslovica: "Promises, like pie crusts, are made to be broken", ali ja u nju ne verujem. To samo pokvareni Englez moze da kaze.
Nego, samo jedno pitanje u kasne sate (ostalih 999 cu drugom prilikom): Imas li neko misljenje o filmu "Samo jednom se ljubi"?


Ne odustaj

Gledao sam taj film davno, tako da ga se secam kao kroz maglu. Tesko bih mogao dati neku relevantnu ocenu.


:))

samo jednom se ljubi..., a u izvedbi Ive Robića. Mene se više sviđao Jimmy...ali da se ljubi - ljubi se!


Jelice, Srecan ridjendan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lepa vam je ova crtica iz zivota. I dan danas se secam svog dede koji mi i nije bio bas pravi deda, vec tatin ocuh, ali koji je bio jedini koga sam znala. I bas je lepo sto ste nezni prema svekru.


sretan rodjish najdrazha

mi3


Hvala!

Kakav behar! Kao biser nanizan na gusto. Onaj nežno roza, kao da se malo postideo.


to sam

ja :)


?

Vi behar ili vi sa mojim sestrićem kucom? Ili sam se pozabunila...


sestrichna : )


srećna nova godinaaaa :)

mi3


Auuu,

a još nisam počela ni da služim piće...


Jelice pa sve naj..naj..naj

sta jos reci..

BTW jedav cekam da postanem deda pa da foliram unuke do besvesti...ali jos nista..

J


Hvala Jakša!

Ovo ti je odlična ideja, treba početi sa smišljanjem priča..."njih je bilo milion, a ja sam...", sviđa mi se.


vec sve smisljeno

samo da se pojave

J


Jedan prijatelj

na Novom Zelandu (Jaksa ga zna), postao pre desetak godina deda kad nije ocekivao - mlad je bio, ali deca k'o deca, mogu da te naprave dedom i iz nehata (sta zna dete). Elem, taj prijatelj, video sam ga prosle godine, potpuno srecan, nije se promenio, radi i voli sto je i nekad voleo (jedino je poceo da pripitomljava kengure), obozava unuce i istu muziku kao i pre, blazen. A deda.

P.S Srecan rodjendan, Jelice!


Hvala

učitelju :)
Pripitomljava kengure. Odlično za buduće generacije, stvarno će imati o čemu da pišu.
A da čovek ne stari zbog godina ili samo zato što je postao deda, potvrđuje i slučaj mog dede, onog iz četvrtog pasusa, sa konjima...elem, baba je umrla, deda je ostao sam i nedavno rešio da se oženi. Familija je pala u nesvest, kolektivnu, ja sam se odvalila od smeha i podržala dedu. Deda dao i oglas u lokalnim medijima, šifra "Mercedes". Potencijalne kandidatkinje, javite se :)


Pa, jel'

nasao koje pile?
(Pricu o Ani Nikol svi znamo - sto ne bi i tvoj deda?)


Čujem da

se baš naložio za jednu mladu (malo preko 50-tak godina, rosa), al' tu ima neki problem stambene prirode i imovinske, pa krenuo dalje, sreo još par, a kanda ga ipak srce vuče onoj mladoj, bez obzira na te, meni nejasne, materijalne prepreke...videćemo...radi deda, bacio se ozbiljno u posao ženidbe, a familija se drži za glavu...ako ga, šta fali...


već uveliko slavimo : )

živeli! :)


jel` moze ovo?


Može,

samo mi loži gastritis. Ja sam ti ekonomična za održavanje, napijam se vodom.


Jelice

pa gde gastritis u 21-oj?


U

želucu.


Uf! dobro je

Uf! dobro je


Uf, podseti me

da uzmem badem. Ocekujem od drugara iz Nemacke (nije nadrilekar, vec lekar) jedan ozbiljniji recept, sa dve vrste antibiotika... Ako radi (probacu na sopstvenoj sluzokozi zeluca), javljam:))


hik


a evo i rodjendanski buket


Al'

je ljubičanstveno! Hvala !


Jelice,

Ja se uvek raznezim kada citam vashe tekstove ,nishta manje nego ove mace na fotografiji. Zelim Vam srecan rodjendan!


Kapi,

hvala za čestitke.
Kakav spavanjac. Niko ne spava tako zeneseno i meko kao mace. Baš bih i ja mogla da dremnem, ujutru treba dedi da vozim ostatak slušnog aparata...


jelice sretan rodjendan


Srecan Rodjendan, Jelice!

Srecan Rodjendan, Jelice! Sve najlepse i najdivnije porodicne, profesionalne i kulinarske zelje!


Dorodoshli na birthday party


E bas sam pre neki dan

E bas sam pre neki dan mislila kako jos uvek niko nije stavljao Don Martinove slicice!

A Jelici srecan rodjendan i hvala na lepim blogovima!!!


Draga sleepless, Don Martin

Draga sleepless, Don Martin je moj favorit vec preko dvaes' godina. Imamam negde sachuvane njegove tematske MEDove, Spay VS spay, svashta... Obashka mi je milo em drago da si i ti fan. Ma vidi se to isto beogradsko obrazovanje, uticaji....ljubim sve fanove Don Martina. I Jelicu naravski :))

i evo ga opet ...:)


Jelkice

čitam da ti je rođus, pa ajd, reko, da ti čestitam. Živa bila. Jesi jako matora? Kakvu ćeš praviti tortu? Hoćeš praviti žurku? Ja uvek napravim ogromnu žurku, znaš one velike prave žurke koje su se nekada pravile, sa gomilom sveta koja ti šara po kući, đuska, kada se provlačiš do rođenog toaleta uz obavezno "izvinite, samo malo da prođem"...Muž mi čak za prošli rodjus kupia disco ball koja nam umesto lustera visi na gredi u dnevnoj sobi.
A što se deda tiče, to mi je tužna priča, naročito ona o dedi moje ćere, tako da ću radije o žurci.
Vita jela zelen bor.

PS. Metla bih ti i ja sada neku fotku, ali sam zaboravila kako ide, a ako sada nazovem Krajsicku, otrešće me, onako, jutarnje...


HVALA SVIMA !!!

Ne postizavam da pravim tortu i žurku, danas odrobijam ceo dan (veš, sudovi, pisanje, sudovi, veš, pisanje, vozi dedi aparat u Maribor, pisanje, sudovi, veš, pisanje...), a sutra palim u maticu...tamo ćemo da odradimo proslave svih vrsta.


Eh kakav poklon za rodjendan....

...uspomene zacinjene emocijama!
Zao mi je sto odavde ne mogu da ti posaljem cvece za rodjendan, pa cak ne umem ni slicicu da zakacim (mozzda ce to neko umesto mene..), ali cemo se uskoro videti, pa cemo sve nadoknaditi....
VELIKAAAAAAAAAAA SUMADIJSKA CESTITKA
DO SUSRETA
SRDACNO
BK COLE


Hvala Knjaže :)

Samo malo i eto mene, vidiš da se vreme kvari i oblači, dakle stižem...


Pa ajd sad dodji ..kad si navalila

..ne mislis valjda da danas ceo dan budemo tolerantni prema tebi, samo zato sto ti je rodjendan.,...(al smo fini niko ne pita i ne konstatuje koji.,..???Neka ostane tajna!)
U Shumadiji danas ipak sunce,,,,pa te cekamo...naravno!
BKC


'el može?

Evo i u moje ime: još najmanje 5 puta 24, i sve što sama najviše želiš :o)

P.S.: Pričica je prelepa :o)


Hvala Tamara,

crveno na radost :)


Mozze, hvala....mada bi bilo lepse

kada bih konacno savladao i tu tehnologiju, ali je to prekomplikovano za moj slucaj.
Hvala!
Poz
BKC


Ma nije, Branislave,

pomoći će Tamara, samo trenutno ima da radi, pa ćemo u bliskoj budućnosti da probamo :o)


probalo nekoliko njih bezuspesno..

....nista ne nauci pacurlija ta,
vec samo ga ga ga ga...!!!
Moze jedno detaljno uputstvo na mail, da ne trolujemo druge bez potrebe!
Unapred hvala!
Izgubljeni slucaj za comp!


очима деде читајући

овај 'дедећки блог'срцем написан баш ми оку лего ,а иудушу ,штобисе казало ,но са позиције одзаправог деде немогу а да не промрљам ,онако за себе, *ебо старост. лепе жеље пак у поводу небитно којег Вам рдана, од мое стране не мањкају, наравски, ЧАК ШТА ВИШЕ ,гђо јелице


Hvala

Čerevićane i za čestitke, a i za poklon, koji je baš u blizinu rođendana stigao.


Lepe želje..

Slučajno upadoh na ovu rodjendansku žurku.
Pridružujem se lepim željama Jelice..


Dede

Jelice,

srecan rodjendan. Jos puno...

Hvala za lepu pricu. Blago tebi.

Nazalost, ja nisam imao dede. Majcin otac je poginuo dok je ona imala dve godine. U vojsci ga ubio konj, na pojilu, na Tamisu. Nikada ga nisu nasli. Ocevog, po kome nosim ime, vracajuci se iz posete nama pregazio voz.

Ne samo ja, nego i kcerka moja nema mnogo srece. Moj otac je takodje umro mlad, a zenin pre dve godine. Bar je njega zapamtila.

Nadam se da cu ja izdrzati malo duze.

Izvini kao sam te rastuzio ovim komentarom.


Srecan rodjendan Jelice!

Kada sam bila sasvim mala, ali dovoljno velika da mogu sama da hodam, isla sam u redovne prepodnevne setnje sa deda Nikolom. To je bio mamin tata i moj omiljeni deda kome sam kao mala cesto govorila "usi Kolja toju poticu" (uzmi Nikola svoju lepoticu). Imali smo redovnu rutu i manje-vise redovan odmor u kafanici blizu centra malog grada, u kome su on i Majka (baka) ziveli, gde bi deda popio rakijicu s' nogu, a ja sok. Moja Majka se zbog toga strasno ljutila i stalno nas je grdila. I ja sam to svaki put pokusavala da ispravim tako sto bi na pitanje: "Kako je bilo u setnji?" odgovarala da smo se bas lepo proveli i da sam ja pila rakijicu, a deda sok...

A, pored toga bio je spreman da mi pravi palacinke i u pola noci i da gleda moja scensko-umetnicka dela satima sa puno strpljenja. Kada se pojavila prva pricerija u gradu uredno me je vodio tamo, iako on sam pice nije voleo da jede. Napisao mi je i vrlo lepu pricicu iz vremena kada je on bio mali koju sam citala na nekoj priredbi u skoli. Voleo je da resava ukrstene reci i da do besvesti menja ona dva programa na, tada, hiper ultra modernom EI Nis televizoru.

Jedino sto je bio i inadzija i kada je dobio infarkt nije hteo da ode u bolnicu.

Vec dugo nije sa nama. Nazalost.


Jelice

predivno pricas.
Nekako si me razveselila i rastuzila, sve odjednom.
Moji bake i deke me nisu doziveli, uvek sam mislila, to je kao da sam propustila da dobijem neku vaznu vakcinu.

Olga


Jelice, Vašem sla(o)vo(e)nskom dedi

Tu je moja Slavonija

Tamo gdje su žitna polja
tamo gdje se klasje svija

Tu je moje rodno selo
tu je moja Slavonija.

Tamo gdje je rijeka Sava
tamo gdje su dobri ljudi

Tu je moje rodno selo
uspomene stare budi

Tamo gdje su vinogradi
tamo gdje su dobra vina

Tu je moje rodno selo
tu je moja Slavonija
tu je moje rodno selo
tu je moja šokadija.

(Slavonske Lole)

Želim Vam sve dobro.


Ih, al'

bi se sad deda raspilavio...vodili smo ga u Slavoniju, prošlu nedelju je proveo tamo,kod rođaka, sad mu je srce na mestu...a nama šunka u podrumu, a kulen, kulenova seka i kobasice u frižideru. Pisaćemo, bogami i o tome.


srean

rodjendanac nebitno koji po redu...vazno je da ih bude bar 100!

divan blog, rasplaka me skroz.


srecan

rodjendanac nebitno koji po redu...vazno je da ih bude bar 100!

divan blog, rasplaka me skroz.


draga jelice,

srecan rodjendan!
hvala za pricu o dedama, mnogo lepo.

ja dede nisam upoznala - mamin tata me je samo docekao (umro cetiri meseca nakon mog rodjenja), a moj tata svoga oca nije doziveo (poginuo u bombardovanju beograda, tata jedva da je bio u stomaku).
bake su bile sjajne, ali imam jednu prazninu u srcu sto deka nije bilo.
a sada ni bake vise nisu tu.

P.S.: sve, sve najbolje, draga! obozavam tvoje price:)


Hvala

drage moje :)


Sr. rođ.

Ja samo u protrčaju da čestitam rođendan - u Bgd sam pa ne stižem preterano da čitam blog...

Pošto vidim nesaglasje što se tiče godina (21, 26, itd) evo jedne torte koja to rešava na praktičan način:


„…postao je samo deda

i to je za njega najviši čin, koji je poneo u životu…”

. deda je imao brkove . voleo je konje , raub , svitanja , poštenje i nas unuke . i ako u sunce mogu da gledam koji delić-delića-sekunde duže od drugih to je od osmeha na ljuljašci i dudinja koje mi je brao sa drveta na koje ju je kačio . pa kada poželim da Gledam , prizovem slatko od deeeedaaa-do-neeebaaa i crnih zuba i sunce se približi .

ps : srećan rođendan !


Deca i deda

Moja zena i ja smo dobili drugo dete - sina, posle cerke koja vec ima 13 godina, i to pre 6 dana. Paradiraju mi dede i babe kroz kucu ovih dana... Valjda malo i zbog toga, ali i zbog divne sete koju izaziva ovaj tekst, ovlazile su mi oci. I jedva cekam i ja da budem deda. Da mogu da kvarim decu, a ne da ih vaspitavam :)


Bilo bi vreme...

...da razmisliš o tome da počneš da objavljuješ svoju prozu. To što pišeš vredi toga.


Hvala

vam svima, mnogo, ovo čestitanje i lepe slike i sve...kao lepi poklon za rođendan, sad ste vi mene baš raznežili.
(Gorane, hvala za zaista veliki kompliment i podsticaj...malo rogobatno zvuči, ali to je to...hvala:)


Jelicice!

ovo je kompliment!


Baš

sam se raspilavila. Što je lepo kad ti je rođendan :), a pokloni sve jedan lepši od drugog.


jelice,

ti si to zaslužila :)

a ako se trend nastavi, večeras oko 20h zvanično pretičeš druga tita :)

još cveća! :)

ljubi te i ova maca iz radovića, cg :)


Puki,

čuj maca, pa ovo je propisan tigar, samo se malo skupio od pranja.


Srecan rodjendan Jelice!

Evo jedan malo drugaciji poklon.
Nadam se da ce ti se svideti. (moje omiljene su 15. i 18.)

Hvala puno na svim blogovima do sad!
Katarina


Indiana,

što je ovo lepo, kako me nađe, em zima, em etno...predivno nešto! HVALA TI MNOGO! Idem da kuckam poslovne vesti, suvo, suvo, a tvoj poklon će da mi olakša posao i osveži dušu.
HVALA!


Ih! (blush!)

Mislila sam,
ako se meni toliko svidjaju tvoji blogovi
- mora da ce da ti se svidi muzika koju volim.


Indiana,

to je to. Evo vrti mi se tvoj poklon, a ja pišem o ponudama za preuzimanje i jedinstvenoj vrednosti tečaja...reci...


Fin poklon

Indiana!.. izvini Jelice i ja se malo posluzhio poklonom:):):)


Kazezoze,

može li se gostu, na rođošu, išta odbiti :)
Mnogo lepo.


Naravno!

Samo uzivajte!

Pregledajete i ostale albume!


pa kad je

vec slavlje, mozhda je neka dama za ples
mogli bi da napravimo blog bal:):):)


izbor ...

... je veoma komplikovan. odoh za sto da razmislim!


neumorni

i dobri kazezoze.
sa pregrshtima pozitivnih misli. i dobre muzike.

haug kaze


de si blue,

pa moram pripomoci Jelici u pravljenju dobre rodjendanske atmosfere;-)
a jel se secash ovog bala... Scola je booog:):):)


how yes no :)

secham se, naravno :)

kad je bal nek je bal, a ti si savrshen ceremonijal-majstor. to je bre nauka. pa nek je i s dva tri prsta:)
umreh od smeha za kucanjeeeee

nego vidi na shta mi skrenuli pazhnju danas. a ?


dobar je,

al' meni bolja ona druga stvar Sarah... a i ja sam danas dobio neshto novo, interesantan jazz... Etiopljani, vec treci put slusham njihov album;-)


Hvala Kazezoze i Blue!

Eto,
na moj jedan dar, ja dobih dva. :)
Hvala za Declan O'Rourke i Ethio Jazz!
Obozavam da cujem novu muziku, a ovo oboje zvuce jako dobro.
Od etiopskog dzeza sam do sada samo slusala (naravno) Mulatu Astatke - Ethiopiques.
Evo da uzvratim - Siboney.


Rubenove ruke..

wow..
a koja lakocha !!
thx indy


ruben...

... je bio zasigurno jedan od najboljih pijanista na planeti, ali sa njegovom smrcu nije prestala da se svira salsa.. ima tu i neke nove dece revolucije;-)
poz,
indy & blue

ps. Jelice, onaj gore apokaliptichni tango mislim da imash...


Imaš,

imaš.


uh, kaze

sad mi se dZuska :)


wow,

baš mi se sviđaju ova deca.


:)

Pratim,
i pridodajem Latino trendu.
Cafe Tacuba i jedna od lepsih sentis pesama koje sam cula u zivotu. Reci su... van ovog sveta...


fina pesmica:-)

brazilci?.. a kubanci ne bi bili kubanci kad ne bi imali svog vrhunskog Tita:):):)


Srecan rodjendan,

slavljenice! Sve, samo najlepse odavde, znas vec iz koje ti se teske anonime javljam. Nego, nevezano, ako uspem ponovo da pronadjem, poslacu ti cokoladu sa crvenim biberom na poklon. Mnogo preukusna i uzasno divna! Niti imam sliku niti znam da je kacim, pa mu to na isto dodje, zato bolje da je saljem u opipljivoj verziji. Poprilicni pozdrav, PA


Hvala,

a ja jedva nađoh dovoljno veliku tortu za sve vas :)


(malo je venčata, ali kako je već neko izjeo mladence, taman bela za nas mlađahne)


Mmm, nego, otvori ti jos

i ovu, evo, traze ljudi "repete":


Peđa,

što ti lepo narasla...
Al' bez jagoda ništa


Kuuukuuuu

jagooodeee :)))Stigleeee. Na Zelenjaku 250 dindzi kilo. Uraaaaa


3 i nesto eura

pa to je ludilo!!!!!!!!!!!!!
P.S. SRECAN RODJENDAN i hvala za pricu, divna je.


i josh kazu moji seljaci sa

i josh kazu moji seljaci sa pijace- cena im pada svaaaki daaaan!!! Moje vreme je stiglooo. Od danas jagodam svaki bogovetni dan! Ima bre da se ubijem od ...jagoda :))


A SAD KAPIRAM

ti si Jagoda Jagodica Beba !
;))))


Pufna

Da! Radim na jagode! :))


;)

brzo onda po zalihe, jerbo nece dugo trajati.
p.s. to je jedina nevolja sa jagodama- ne stignes ni da se naviknes da ih ima kad im prodje sezona :(


Stigle i kod nas,

domaće, prvo sazru u okolini Krškog. Odlične, svetle u mraku.


"svetle u mraku".

Jelice! Shto svetle u mraku? Nemo me plashish. Il' to onako figurativno- shljashti ko milion dolara jelaka!!


Draga,

zato što rastu na toploj zemlji pored nuklearke u Krškom...svetle zeleno :)


kad je puk'o

Chernobil, bio opshti pomor jagoda po pijacama u bg...niko nije hteo/smeo da ih kupuje, iako im je tako prvima i lepima cena bila smeshno mala..
seljaci/prodavci ih bacali na gajbe..
A secham se jednog lekara, koji tih dana nishta drugo nije jeo.. Kazhe, uf, koje gluposti, to sa radijacijom, al meni super.. jeftinocha samo tako..
Bome, eno ga zhiv i zdrav..


Cini mi se

da je najveci vocnjak u Sloveniji upravo onaj pored NE Krsko! Onoliki nije imao ni Godomin oko Smedereva...Posluzili nas jednom prilikom domacini u Ljubljani sa prekmurskom gibanicom i na nju stavili neke mutant jagode uz komentar da su to prve koje stignu u Krskom :)


Normalno,

tamo tople reke teku od nuklearke, sve raste i mutira, al' kao nije od nuklearke, nego od zdravlja i radosti.


Srecan rodjendan


bez naslova

Izvini Jelice, ali Zoks mi se nesto namrcio, pa da ga posluzim i njega. Ne ljuti se. Reko, da preuzmem, kad sam vec dosla. Ti si se vazda naradila, a rodjendan Ti.

Znaci, Zoks - izvoli

PS De nadje luster. Oooo:) Dobar, golem:)


Hvala, Bravarko.

Hvala, Bravarko.


bez naslova

Nema na cemu. Za Tebe uvek, a moze i svagda


Hvala!

Kakva lutka lepa.
Evo, poslužite se, torta sa trešnjama, jagodama i vinom


Draga Jelice,

SRETAN, i od mene,

RODJENDAN!!!
Rekoh najbolje torta, da ima za sve...
Prica o dedama sledi cim otkacim posao!


A da probamo

ove ledene kocke sa jagodama...


daj

posalji recept za ove kocke MOLIM TE. Samo mi se to jede! i pravi.Jelice, kod tebe uvek neko slavlje, cvetni aranzmani, kokteli, torte, kolaci, slano pecivo.... ma sledeci pun ne moram ni pricu da citam, samo hop hop skok medj ambijent!
bez sale za recept, uskoro ide i moj rodjendan pa da isprobam par putaaaa


Recepat je

Sretan rođendan Jelice...

...sve najlepše,puno ljubavi i bar jednu knjigu ove divne proze, dok ti za godinu dana opet ne čestitamo..o)))


Hvala Drago!

Posluži se


Hvala!

Nasla. Inace, ima svasta-nesto lepo tamo. odoh s´bloga :) u Podravku.


laju i jedni i drugi ..

pričala meni bakaDana imali mi nekog deku iz ercegovine i on ti sedeo ispred "?" i pio pivu kad: prle i tihi pravili neka
sranja po kraju.. i pokupe ti njega njemci onako s pola gutljaja.. on se već tu bio napalio i teo onako prgav da im jebe kevu
ali bilo neko usrano društvo usput, te.. osvanu oni u nekom od dahaua.. kaže postrojilo njih nekoliko tisuća jadnijeh, par desetina
njemaca i vučjaka.. laju i jedni i drugi po principu cigojner auf hengen juden for šlisen.. i, kaže deka, ide neki mali brkati i
kreštavi i kao on koga s dva prsta čukne po grudma, tog odma na sapune.. i tako ti on dođe domene i lupi me s dva prsta
ugrudi i poče nešto prdit, kad li ga ja mu vratim prste u grudi i velim: što ti je bre nesrećo, štos udaraš tako.. ovaj ti
se njemac uzbudi pa opet ti on mene ugruudi i zakrića još tanje, a ja mu bogme vratih.. on tad poče dam udara jače, a ja ti
ga složim jednim štocem uglavu.. i mene otpuste ko neuračunljivog..
p.s. posle pevo: u beoograd dočiće staljinimolotov samodaaaanam bude novbeooograd gotov.., pa ga roknuli na golom otoku..
al nekako mu valjda bilo lakše..
misim, nekako ti lakše kad te svoj..
onakoooo..
bratski..
mada..
možda..


fixere

di si bre u ovi sunchan' dan? :))


sretan rodjendan : ))

sretan rodjendan : ))


Sonja

draga, hvala :)
Može šumska jagodica?


naravno : )

jesi cula za onu planetu? - bolje to nego mars...samo da nam tamara napravi zastavu, ti ces himnu i idemo... a ima kazu i sumskih jagoda


Sonjo

jel vodish i mene? Ja sam laka za odrzavanje....


jj! course sa svim cipelama

(kazi mi broj - ne da mi jasna info ni za 100 evara)

PARCELISI! - meni je dosta 10km2...jel ima ta mera, uf


Predlažem da

na zastavi ukrstimo dve grančice šumskih jagoda, pa da opletemo đurđevkom.
Piš'te me za parcelu.


ah jelice ti si uvek tako romanticna

evo pisem
jelica - cvecara + pat shop
jj - kozmetika + shoe shop
sonja - cigar trafika + coffee shop (ubice me milutin zbog trafike)


A

on ide s' nama?
Nego ja predlažem da mojoj Groici damo tu cvećaru, ja ću da se skoncentrišem na domaće ljubimce.


pa ne ide

vidis da sam stavila sapu na trafike


ih sonja ,

bice bash nabudzena , mislim zastava.


kapi tebe cemo da sakrijemo

inace ako sazna nixon da si tamo gotivi smo : )


sonja k,

uh , nije dobro da sazna, ima da zajashe labuda i da doleti oma


Ja nosim muziku. A ko ce da

Ja nosim muziku. A ko ce da donese pice?


vucko :)))

hahhaahhahhha


Bebo,

evo, donela sam pice


Toooo Jelche. Razvaljuj :))

Toooo Jelche. Razvaljuj :))


Sonja...

..hoću i ja da se selim. Računaj, ne biram posao a oko zastave ne pravim pitanje..o)))


kad je zanat obdaren lako je

kad je zanat obdaren lako je za hranu, radio bi Drago u nekom ducanu :)))


Eto, jedino...

..bi mi teško palo čuvati decu, ali ako se mora..o)))


Decu ne treba niki da chuva-

Decu ne treba niki da chuva- nema saobracaja, nema ejlijena, nema androida....


Super..o)

...a i babe roge ostavljamo na zemlji.
Na kraju krajeva, ako ide Zeleni,imaćemo Goluma...o)


Pa rekoh, sa mr Greenom

Pa rekoh, sa mr Greenom imamo sve o))
PS razume se u floru i faunu, muziku, tu je Golum.... rentabilan jedan chovek nema shta


cimaj tamaru drago

selimo se!!!!!!


Tamaraaa..o)))

....idemo u seobu...
Sonja je svemirski Čarnojević...o)))


Sonja

38 a moze i 39, ako je kalup neki uski, italijanski...:))A jel tu ima atmosfere? kako cemo jadne nas dve bez shtikala ako moramo da nosamo te skafandre? Prekrice nam zmijska tela


Ne brini,

ja ću da vam utabam put starkama...i tako u štiklama hodam k'o mačja paraliza.


hahhaahhahha : )))))

a zato te tvoje macke : )))))


Nego šta...

zato se tako dobro slažemo :)
(i samo da ti šapnem, da niko ne čuje, ja znam da predem, ali najozbiljnije...to uvek zbuni moje mačke...a deca uživaju)


ima JJ, kako nema

samo ti pozovi onog tvog zelenog i bice atmosfere... ih : ))


Bez Zelenog ne idem nigde.

Bez Zelenog ne idem nigde. Mr Grin je sve shto nam je potrebito. :) A Zel? Jel idesh sa nama?


taj mister je nekako very stidljiv

ali neka dovescemo mi njega u red : )


Mister Green

je supeeer. Veselje po ceo dan :))


Bejbi...o)

...nosimo li koka kolu..o)


drago

Neeee. Sve shto nam treba imamo u u vugla. Sami pravimo shta nam treba. :))


Pa kako..

..ćemo znati ko je zaradio na koki..o)