2016-12-12 09:06:05
IT| Sex| Zdravlje| Život

Veliki brat Srbin

Vesna Knežević Ćosić RSS / 12.12.2016. u 10:06

Odem ja juče na veb-sajt e-uprave da onlajn popunim upitnik za izdavanje elektronske zdravstvene knjižice, prijatno iznenadjana i mogućnošću da ako uplatim sedam banki više, znači, umesto 400 rsd, 470 rsd, dobiću narečenu poštom, što je totalno fenomenalno obzirom na kilometarske redova u kojima stoje milioni gradjana Srbije da bi obavili ovaj posao peške, u znoju tela svog.

Ne žalim ni da platim taksu, iako mi A. stalno ponavlja da to nema nigde u razvijenim zemljama, gde kad država uvodi ovakvu vrstu promena, ne plaća se taksa. Hoću da kažem, baš me briga za taksu,

 

Večeras, u 21:00 u Zemunu, u ateljeu ZMUC, Njegoševa 53, odmah iza kafane Šaran, počinje tematska žurka Feelin' Alright, tj Srećna Nova 1975!

DJ je Orge, striperi su Debeli Biciklisti,ulaz je slobodan i za momke, ne samo za devojke, svi ste dobrodošli, kostimiranje je dobrodošlo, nije obavezno.

ZMUC ćete prepoznati po neobičnim skulpturama ispred i "dostojanstvenim kloš hipi pankerkama" okolo i unutra. 

Kome nije jasno evo objašnjenja mog druga Denića: 

"Za sve one koji računaju vreme po gregorijanskom kalendaru u subotu, 27.12.2014 proslavljamo

 

o Da li vlasnici privatnih škola rade na tome da one zaista budu obrazovne institucije, ili ih i dalje vidite kao "uređaj za naplaćivanje školarine"?

- S retkim izuzecima, to su mašine za namicanje ili pranje para. Ko želi da proveri šta stvarno jesu, neka pogleda kakve naučne reference imaju njihovi nastavnici. (prof Ljubiša Rajić)

Osecam potrebu da ponovo postavim ovde intervju koji sam uradila sa sada vec pokojnim profesorom Ljubisom Rajicem, koji je bio svetla tacka Beogradskog univerziteta i deo onih univerzitetskih radnika

 

Večeras, u Mikser Hausu u 18h O'karijeri(se), workshop: voditeljica Maja Mrkalj

20h. FRP putovanje: CyberGamming AntiEvolucija, vodi gamemaster AcA Milošević, Klub C22 i ekipa eksponata-igrača, od Mankele do WoW

22h TECHNOKRATIA recommends New Clubbing Stars Closing Party
БЕГЕФАНК predstavlja DJ BKO & Lou Benny
Najveća domaća clubbing atrakcija LIVE!

-------------------------------------------------------------------------------

Večeras, 11. decembar, u 18h Mržnja na Internetu, okrugli sto: govore Magda Janjić, NIN, Miloš Vasić, Vreme; Boban Stojanović, Queeria Centar

U 20h Blogerčine, blogersko blogoveče „licem u lice", bez muzike, nagaleriji, kao što sam obećala:) 

Lokacija: Mikser Haus, Karađorđeva 46, ulaz slobodan

 

Večeras, u 18 h, u Mikser Hausu, Karađorđeva 46 je živa prezentacija nemačkog FOMZOO Collective of illustrators, designers and animators,  učestvuju  Markus Günther, Berlin, video art Jan Joost Verhoef, Holandija, digital art Stjepan Mimica.

U 21h TECHNOKRATIA present TRANSSERBIA Tribute Party
Live act SARMATI- World Pre Premiere of new LP "Stepa"!DJ KONSTANTIN (TECHNOKRATIA) TECHNOKRATIA VJ TEAM.

Ulaz za sva događanja je slobodan. Možete pogledati i postavku plakata TECHNOKRATA, plus retro računare itd. 

Juče je jedan momak na starom komodoru otkucao Facebook_______  pa ispod Password, pa smo se smejali, bilo je nadrealno, onako na plavoj pozadini, na računaru od pre 20 godina..:)

Juče je bilo lepo, prvo prostor je fenomenalan, svetlo, toplo i veliko, drugo, skupilo se dosta finog sveta, neki se nisu videli ohohoho, DJ Munja je bio kao i uvek sjajan, Duško Kaličanin i Igor Aga su postavili, hronološki, desetine umetničkih plakata pokreta TECHNOKRATIA, pa smo se kolektivno raznežili, stigla je i moja knjiga Kako je kompjuter postao Bog, posteri i flajeri, sve u zadnji čas, da bude uzbudljivo, naravno:)

Markus iz Berlina je brzo pokapirao kako mi to organizujemo sve u zadnji čas i bio je srce, nosio je kompove iz Muzeja nauke i tehnologije rame uz rame s drugim momcima, lepio, kuckao eksercice za plakate i tako, baš smo fino funkcionisali:)

Devojačka  free climbing ekipa je bila sjajna i iznenadila nas svojim uz niz akcijama, a pošto nisu demontirale užad, računam da će malo i da ponove. Plus, Mina, koja im je vođa, morala je da odjuri kući, jer joj je beba plakala (ima bebu od četiri meseca), pa koliko je znam, neće odoleti da stvar ponovi.

Najveći aplauz je dobio jedan Aleksa, koji se bavi parkourom, i koji je ladno stajao na rukama na ogradi, pa je meni, recimo, srce bilo u petama, te mu rekoh "ja sam tako srećna što ti nisam majka":)

Eto, to je to, gore vam je poziv za drugi dan, ispod mini ziveštaj za prvi dan.

Sutra, usredu, je prvo tribina, u 18. h okrugli sto, ćaskaonica, govore Magda Janjić, Miloš Vasić i Boban Stojanović i naravno, uključuju se i prisutni. Tema je "mržnja na internetu".  U 20. h su Blogerčine, blogersko veče (bez muzike), dakle, mi. Rekoh već, ima mesta za sve i one koji se vole i one koji se ne vole, a najllepše je da se družimo. 

E da ima i mnogo fotografija, od juče, postaviću kada se fotografi probude i posalju mi.

_______________________________________________

9. 12. 2013. (od juče)

Poštovani blogeri i drugi ljudi, pozivam vas večeras, u 20h na TECHNOKRATIA presents STAR HOUSE Tribute Opening party!: DJ MUNJA & Friends (STAR HOUSE/TECHNOKRATIA), TECHNOKRATIA VJ TEAM, plus
Flashmob free climbing ekipa od 4 devojke koje će da lete po Mikseru, penju se i spuštaju i tako to:).

Adresa je Karađorđeva br 46.

Juče sam bila u Mikseru, free clumbing devojke su postavile konopce, vodi ih Mina Šneperger:)

 

Dragi drugari, decembar je, pada sneg i vreme je za zurke, pa je ovo prvi poziv da dodjete u Mikser Haus, od 9 do 12 decembra, stvarno sam se potrudila, a pomogli mi i prijatelji iz sve snage: od mog druga Duška Kaličanina, TECHNOKRATIA, drugara Markusa  Günthera, do našeg Stjepana Mimice, Nebojše Jehličke, Magde Janjić, Miše Vasića, Bobana Stojanovića, Mine Šneperger, Muzeja nauke i tehnike i tako dalje i bliže, sve piše, malo dole. 

Blogersko druženje (bez muzike, majkemi, specijalno, samo to veče, da ne bude gunđanja ko na Krivom Stojku),  je 11. dec u 20 H (Mikser Haus, Karađorđeva 46) :))) I to samo mi na galeriji:))

 
2013-11-30 07:25:01
Društvo| Politika| Sex

CENZURA: Duh lomače

Vesna Knežević Ćosić RSS / 30.11.2013. u 08:25

Kada se država, crkva, partija ili neka druga interesna zajednica poput čudorednog frizera obruše na brijanje, šišanje i farbanje onog što ljudi gledaju, slušaju i čitaju, zapravo je reč o strahu koji je još Napoleon sažeo u rečenici „ako bi pustio uzde štampi, ne bi se održao ni četiri meseca na vlasti".

A pošto su u strahu velike oči, opasnost vreba odasvud, pa i iz crtaća. Ukrajinska Nacionalna komisija za moral tvrdi da je Šrek sadista, Sunđer Bob gej, Teletabisi nenormalni, a japanski crtaći seksistički. Zato ih treba zabraniti, jer je, kako kažu, sve to deo šire zavere, odnosno "ciljani eksperiment velikih razmera na ukrajinskoj deci" kako bi postali "kriminalci i perverznjaci".

 

Na 70.-tu godišnjicu nepostojećeg i ukinutog Dana republike (29. novembar,  SFRJ), zemlje kojoj i ime, samo ime, danas retko ko izgovara, iako je većina nas rođena i odrasla u njoj, na nepostojećem i takođe ukinutom srpskohrvatskom jeziku, na kome smo se školovali i kojim smo govorili, kopiram pismo Dušana Mašića upućeno hajkačima dnevne novine Kurir, pismo koje su probali da zabašure brisanjem, pa sad, hvala bogu i dragome internetu, niče na sve strane: 

Knock, knock... ima li koga?  

Sanja, draga,

Nemoj da ovo pismo shvataš suviše lično,

 

king-petition-620-624150746-3005091.jpg

U Srbiji politički obojenih e-peticija gotovo i nema, ali zato e-peticijaši zahtevaju skejt-park u Odžacima i Kraljevu, pivski festival u Babušnici, normalan vikend u Sremskoj Mitrovici, uvođenje slovenske mitologije u srpske škole, da Batajnica bude opština, a "Dubioza kolektiv" dođe na Apatisnke ribarske večeri, da se skine zabrana prodaje alkohola posle 22 h, a bojkotuju turske serije, nošenja krzna, smanji cena autobuskih karata za Beočin i pokretanje Srpski svemirski program radi osvajanja univerzuma.

 

Ovo je tekst koji sam napisala 2009. godine i zbog njega najebala. Bio je i ovde na blogu, te 2009, ali je izbrisan. Ponovo ga objavljujem  jer vidim da je posle pet godina ipak postao aktuelan, te da je maca dosla na vratanca.

Kako je vlast ozakonila radioaktivno djubrivo za njive od 10.000

 

Vesna Knežević Ćosić

Vesna Knežević Ćosić
Datum rоđenja:  - Pol:  Ženski Član od:  16.04.2007 VIP izbora:  147 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana