WC solja

bleyaandco RSS / 02.07.2009. u 04:08

WC solja da li ima nesto prostije od toga, jednostavna elegantna sa svime opremljena da pomogne jednom coveku u jednoj svakoj dnevnici sto se zove zivot. Moja WC solja je kod kuce, jedna jedina i nepromenljiva, puno obzira i srece kad mene ugleda kako uzurbano hocu da istovarim iz sebe ono sto sam ceo dan vario negde tamo negde tamo. Moju WC nikada ne bih menja i uvek sam se pitao da li covek moze da se navikne na neku drugu WC solju. Kao na primer da li moze da se covek istovari u supermarketu ili apoteci, zeleznickoj stanici. Svaki put kad sam zeleo tako nesto da uradim nikada nisam mogao jer sam se jednostavno navika na moju domacu WC solju, onu uz koju sam odrastao i sa kojim sam delio sve te nezgodne trenutke sam u WC-eu. Uvek sam se pitao da li bi ikada mogao da se naviknem na neku drugu WC solju ili ti zemlju i bilo sta novo sto mi se desava u zivotu. Igrom slucaja morao sam da izadjem iz moje prelepe Srbije i odem preko bare tragajuci za boljim obrazovanje, srecom i ko zna sta jos. Ali uvek mi se uglavi motalo da li cu ikada moci da se odviknem od moje WC solje da li cu ikada moci da sve te radnje obavljam negde drugde. Tamo preko u inostranstvu nista nije kao kod kuce, sve je nekako drugacije i sve je vece, brze jednostavno nisam sam se osecao bas najbolje pa ni ta WC solja nije ista (majku mu). Ali sta je tu je, tu sam, nema nazad. Razmisljao sam kako cu se navici na sve to novo oko mene, sta cu i kako cu ali brzo samo shvatio da moram da se menjam ako hocu da uspem i ako hocu da budem bolji od ostalih. I tako sam morao brzo da se navikem i na moju novu WC solju koja je bila svuda oko mene. Kuci sam mogao samo kod kuce pa cak retko kod drugara, trpis do kuce i onda kuci istovar!

A ovde svaka WC solja je moja kao da sam kod kuce, bez problema, benzinska pumpa istovar, restoran istovar, skola istovar, od drugara stan istovar i to  bez problema.

 

Zapitao sam se sta se to samnom desava da li je moguce da ja mogu svuda, da vise nemam taj problem domace WC solje da sam se prilagodio svemu, da je to to. Da uslove vise ne diktira Moja WC solja vec nesto drugo. Osecao sam se odlicno znaci totalna prilagodacija svemu sto me okruzuje.

 

Prvi put kad izgubis osecaj domace WC solje, tvoje WC solje i kad mozes svuda da se istreses kao kod kuce smatraj da je to to. PRILAGODJEN SI.

Nicim izazvan tekst :)


 

 

 

 

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Blogovi autora

Svi blogovi

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana