Бувљак усред Београда

anahron RSS / 18.07.2009. u 11:12

Да ли сте приметили бувљак усред Београда. ,,Стари занати''.... отворени су усред Београда,на углу Чика Љубине и Кнез Михаилове како би универзитетска јавност целог света могла да види шта ми умемо, знамо и колико смо стари у памћењу заната. Треба подсетити да су наши стари занати у истом времену измештени са пролаза на Зеленом венцу, а било је и неколико покушаја да се ови ,,стари занати'' изместе и са Булевара Краља Александра.

 Дакле, наши стари занати, углавном су се састојали од застава (које најчешће и нису одговарале званичном хералдичком концепту), из некаквих украсних дрвених фрулица и неколико конфекцијских торби- званих некада у народу нарамаче. Усред урбане, главне, централне, старовремене Кнез Михаилове.

У овој држави ово је само још један доказ да је нормативно решавање ствари достигло врхунац а да је смисаоно, реално, конструктивно решавање ствари једноставно заборављено. Ово је само још једна слика државе у којој су дакле, ствари на папиру ,,чисте'' а јадац је у томе да на терену ништа, али баш ништа не ваља и не стоји.

Ово је само још доказ више колико ми у ствари волимо еуфомизме као феномен језика и времена у коме живимо.... ,,стари занати''....

 

 

Atačmenti



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

miloradkakmar miloradkakmar 16:49 18.07.2009

Zbuni

sa ovim " Stari zanati ". Ja, grešan, pomislio na " najstariji zanat ".!?
dunja73 dunja73 18:09 18.07.2009

Re: Zbuni

Ово је само још доказ више колико ми у ствари волимо еуфомизме као феномен језика и времена у коме живимо.... ,,стари занати''....

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana