MojKvadrat.rs

Aleksandar Gvozden RSS / 01.09.2009. u 21:42

Prvi septembar je datum mnogih početaka. Startuje školska godina, počeo 2. svetski rat, ali ga je danas obeležio i početak rada novog sajta za oglašavanje nekretnina - MojKvadrat.rs.

Novi proizvod iz kuhinje našeg najvećeg brenda- medijske kuće B92 pažljivo je spreman par meseci. Delo je novoformiranog razvojnog centra pod rukovodstvom direktora Stojana Vatreša i ekipom u sastavu Aleksandar Gvozden i Marko Miljuš.

Na ovaj način B92 je zakoračio na tržište oglašavanja prometa nekretnina. Ovo tržište doživljava ekspanziju u poslednjem periodu. Startovalo je nekoliko novih sajtova, ali se nadamo da će baš naš biti ono pravo. Sa razlogom jer je ocenjeno da je upotrebljivost ovog sajta na visokom nivou. Iako svi servisi nisu startovali prvog dana vrlo brzo će novostvoreni interfejsi zaživeti. Lakoća pretraživanja, brzina dolaženja do rezultata, proverenost podataka jesu osobine koje će internet zajednica znati da ceni.

Jedna od privih pozitivnih ocena i pohvala stigla je od Dragana Varagića.

Teško je proceniti kolika se posećenost očekuje, ali svakako očekujemo da bude iznad konkurencije. Mogućnost promocije putem medijskih kapaciteta kojima raspolaže B92 nesumnjivo govori tome u prilog. Kvalitet izrade sajta i veliki broj servisa učiniće svoju ulogu.

Šta je ono što je inventivno? U pogledu upotrebljivosti svakako lakoća pretrage. U programerskom pogledu ta pretraga je zadala dosta muka oko pravljenja "smarty" pretrage. Funkcija za "autocomplete" jeste dosta komplikovana, a broj kombinacija je bio zabrinjavajući. Urađen je i specifičan način za "dropdown" - padajuću listu (select/options).

Korišćen je "custom-made framework", koji je osnovu imao u hannibal php/oop/mvc sistemu (komercijalizovan kao bgs-cms). Sistem je prepakovan, većina modula je morala biti pisana od nule. Ipak, nasleđena je sigurnost i modularnost, kao bitna osobina.

Koristi se i veliki broj SMS servisa. Tu je mogućnost promovisanja datog oglasa putem plaćene poruke.

Svoje pretrage možete snimiti i setovati da dobijate obaveštenja putem SMS-a kada se pojavi nekretnina koja odgovara vašim zahtevima.

U narednom periodu beće aktivirane i ostale opcije koje će doprineti upotrebljivosti ovog sajta...Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana