Prvo posao, pa tek onda index

filorus RSS / 11.09.2009. u 20:06

    Ovo je prosto za nepoverovati, ne znam ni sta da kazem niti sta da mislim. Citajuci vesti na B92 danas saznao sam za naseg buduceg studenta prava da je vec unapred dobio posao u advokatskoj kancelariji Borivoja Borovica. Izgleda da mu je malo bilo sto je "opeljesio" drzavnu kasu za one million dollars. Taj talenat oko otimanja drzavnih para je kod naseg Miladina otkrio i advokat Borivoje Borovic, a doticni mladic ce najverovatnije studirati na teret budzeta i to ni manje ni vise nego Pravni fakultet (gle slucajnosti, izgleda da je danas u modi da napravis neki zlocin kako bi odabrao neko svoje buduce zanimanje) 

     Ja kao student fiosofije na budzetu kada sam upisivao pravni (zeleci da oba zavrsim uporedno) receno mi je da na Pravnom fakultetu kako god uradio prijemni moram biti samofinansirajuci sudent, jer drzava ne moze placati moje hirove i zelje da imam dve diplome. Ovo objasnjenje mi je dato i u ministarstvu prosvete pre 5 godine kada sam upisao prava. Danas sa diplomom Filozofskog fakulteta i prosekom 9,95 i sa jednim ispitom do kraja na Pravnom fakultetu ne mogu naci posao (osim kao taxista sto trenutno radim).

    Da li mi neko moze reci, sta treba da uradim da bih dosao do posla u struci? Pregazim pesaka na pesackom (po mogucstvu da pesak bude strani drzavljanin) ili da kidnapujem musteriju????

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana