Nešto malo o Moravi...

no-means-no RSS / 31.10.2009. u 19:05

 

Čitajući vest, neke tekstove i komentare na temu najnovije akcije našeg MUP-a, ne mogu da ne primetim da opet padamo na siću. Ako razložimo sve na sastavne delove i hladne glave sagledamo činjenice, uviđamo sledeće :

1. Predpostavka je da su kriminalci jako dobro obavešteni zbog činjenice da živimo u veoma korumpiranoj državi. Kako je onda u akciji u kojoj je učestvovalo 2000 policajaca i koja je po svojoj prirodi jako kompleksna, policiji uspelo da pohapsi toliko krimosa a da oni nemaju pojma o tome da će se to desiti?

To znači da imamo domaćeg Eliota Nesa ili da su pohapšeni sitni paceri.

2. Koja je to država uspela da se izbori sa dilerima droge? I koliko će proći dok ih ne zamene novi željni osvajanja takvog tržišta. I ko su novi? Da li je borba protiv dilera droge zapravo samo farsa ( kao i svuda u svetu ). Po nekim teorijama , profit od droge zapravo dobrim delom završava u rukama države( ili nekome iz države ) kao "crni novac" bez porekla.

3. Za tako veliki broj uhapšenih za očekivanje je puuuuno kilograma droge. Nisam baš impresioniran koliko su zaplenili...

4. Zašto baš droga? Poznato je da ako upitate prosečmog građanina : Šta je to kriminilac ? on će reći : "onaj što prodaje drogu...".

 Onaj što uništava privredu,krade od države,namešta tendere,truje po bolnicama (i pali ih )...on je privredni kriminalac,tj. ne nosi pištolj. Onaj što uvozi raznu robu i nikome drugome neda da radi to isto inače će se naći u emisiji nastali i što pravi mega tržne centre ... on je biznismen.

Droga je zapravo policijski fetiš. Oni postoje zbog toga.

 

Videćemo na kraju šta će biti. Verovatno, ako bude dovoljno medijske pažnje (dovoljno dugo ) neko od njih i odleži neko vreme. Kada se pojavi nova afera i ovi momci sa asfalta će verovatno odperjati na slobodu kao i uvek.

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana