Aerodromska pljachka

greatpine RSS / 14.10.2008. u 10:44

Bezobrazluk i bahatost firmi koje posluju na Aerodromu Nikola Tesla (ANT) je odavno preshla sve granice.Ne zelim da ulazim u raspravu o radu Aerodromskih sluzbi. Kako rade i kako naplatjuju svoje usluge, zna svako ko je doziveo tu nesretjnu okolnost da mora da putuje sa pomenutog Aerodroma. Elem, poslovna politika ANT-a je preuzeta od strane privatnih firmi koje posluju na Aerodromu, pa pljachka ko kako stigne i zna.

Proshle godine sam pratio prijatelje koji su putovali za Berlin. Po propisima avio-kompanije sa kojom su leteli, jedna od njihovih torbi je prelazila dozvoljenu kilazu. Kako stvari ne bi ostavljali u Beogradu, kupili smo dodatnu torbu u jednoj od prodavnica u aerodromskoj zgradi. Obichna platnena sportska torba je koshtala 3000 dinara. O kvalitetu nije bilo govora, ruchica od rajfeshlusa je pukla odmah. Takve ili slichne torbe u bloku 70 koshtaju 200-300 dinara. Od ljubazne prodavachice smo dobili objeshnjenje takve razlike u ceni. "ako ima jeftinije kod Kineza a ti idi pa kupi kod njih" Poshto je isticalo vreme za predaju prtljaga, ljubaznoj gospodji smo dali 3000 i sa mnogo onih "zlatnih" neizgovorenih rechi otishli da se smirimo uz jedan "jeftini" espreso. Razmishljajutji kasnije o tome shto nam se desilo shvatio sam da za 3000 nismo kupili samo torbu, vetj shkolu a svaka shkola se platja. Elem, neki su tog dana sa Aerodroma otishli pametniji..... neki ne. Meni shkola nikad nije bila jacha strana.....

Pre par dana sam "zaradio" grip, virus ili shta god bilo, u svakom sluchaju veoma jak kashalj. Sticajem okolnosti nadjem se na istom onom Aerodromu gde sam proshle godine ishao u shkolu (neuspeshno) Ushao sam u Apoteku i kupio dve bochice sirupa za kashalj, jer se i kolega zalio na iste probleme. Bronchicum sirup i dva blistera Caffetin-a sam platio 880 dinara. Par dana kasnije, kada mi je ponestalo sirupa isti sam kupio u gradu, po neverovatno niskoj ceni! (koja se ispostavila kao realna) Toliko o marzama na ANT-u i odredjivanju cena lekova.

Ukoliko je nekom bila potrebna ideja za brzo bogatjenje i "dobar" posao..... evo vam jedne.... besplatne :) 

 

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana