Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Srđan Mitrović

Koooooooooool and the Gang!

Ko nije bio, mnogo je propustioKo nije bio, mnogo je propustioKakav koncert! Još uvek mi bubnji u ušima.

Došli smo malo ranije da zauzmemo dobra mesta. Po mogućnosti da možemo negde da sednemo. Hala se polako punila. U osam sati, kada je koncert trebalo da počne, u sali je bilo samo stotinak ljudi. Kakav smo mi narod. Uvek volimo da kasnimo. Onako lagano, sala se punila. Razne generacije, uglavnom oni malo stariji, ali ima i dosta mladih. Jedan otac je poveo svoju petogodišnju devojčicu. Mislim da je bila pravi hit za sve foto reportere.


Reč o metodi dobrog vođenja svoga uma...

Rene DekartRene Dekart

"Zdrav razum je nešto što je na svetu najbolje podeljeno, jer svak misli da ga ima sasvim dovoljno; tako da čak i oni koje u svemu drugom je vrlo teško zadovoljiti, nemaju običaj da ga žele imati više nego što ga imaju."

Rene Dekart (1596-1650)


Ruke su mi prljave, savest mi je čista

Treba ruke prati!Treba ruke prati!Ko ima čistu savest, obično dobro spava. Nije baš naučno dokazano, ali mnogi veruju u to. Ko ima prljave ruke, u normalnim zemljama ide u zatvor. Kod nas u politiku.Sada će se opet mnogi javiti da mi objašnjavaju šta je to metafora. Znam ja šta je to metafora, ali da li oni znaju šta je to demagogija, i to loša. Ili bar šta je to moral. Koliko sam shvatio, čovek više ne može ni u crkvu ako mu je stalo do morala. Morala izgleda jedino ima u filmovima DžonaForda.    


Čedo, opismeni se!

jel ima u crvenoj boji?jel ima u crvenoj boji?E ljudi moji... prestao sam skoro da i čitam ove blogove. Mnogo su postali dosadni. Toliko ostrašćenosti i samo jedna tema - Referedum. Ono što mi posebno smeta je ovolika jednostranost. Svi su kao nešto protiv. Svi se još ponose time. Što se mene lično tiče, referendum mi se gadi kad vidim ko je sve za njega. Međutim isto osećanje me prožima kada vidim ko je sve protiv njega! I šta sad da radim? Opet se stavljam u ulogu đavoljeg advokata. Moram da biram koje govno manje smrdi, izvinite na izrazu.


Vremeplov

Pravo mesto za prave ljudePravo mesto za prave ljudeVoices heard in fields of green
Their joy their calm and luxury
Are lost within the wanderings of my mind
I'm cutting branches from the trees
Shaped by years om memories
To exorcise their ghosts from inside of me
The sound of waves in a pool of water
I'm drowing in my nostalgia


Fab Five u Beogradu!

Ovako je u Poljskoj...Ovako je u Poljskoj...Večeras je koncert! Grupa koja je drmala svetskim listama dok je mene drmao pubertet. Lepo će biti vratiti se u detinjstvo makar za trenutak. Molim sve one nadrndane "muzičke kritičare" da ovaj put zaobiđu moj blog! Ivana K, Žana i ostali...vidimo se u Hali! :-)

 

 


Dome, slatki dome!

Sahara, 06:25 amSahara, 06:25 am Eto mene ponovo, po ko zna koji put među Srbima. Vratio sam se na sreću mojih prijatelja. Imam više povrataka ove godine od Šer.

Da se na početku zahvalim svima koji su mi slali sms-ove podrške za dokumentarac "Prošlost traje zauvek". Jugoslav me posebno obradovao. Posebna zahvalnost Jeleni Kosanić, Gorici i Draganu iz Dizanja. Ako oni ne znaju zašto, ja znam. Mailove nisam čitao, teško je pristupiti netu u Tunisu. Pošto sam završio ovaj formalni deo, meni jako prijatan, mora se preći i na neke druge stvari. Jako je prijatno napustiti Srbiju. A kad se vratiš, tek onda shvatiš koliko je lepo napustiti Srbiju. Pogotovo kad odeš u neku tako lepu i egzotični zemlju kao što je Tunis.


Čuvajte mi Jugoslaviju

Ponedeljak 21.00hPonedeljak 21.00hDragi prijatelji, došao je i taj dan da i ja odem na zasluženi odmor.

Mnogo se radilo i uradilo ove godine.

Godinu sam počeo da računam od Berlinskog festivala do Berlinskog festivala.

Nažalost neću prisustvovati premijeri filma "Prošlost traje zauvek" u Rexu. Tamo sam delegirao svoje špijune koji će me obavestiti o svemu!


VAŽNO OBAVEŠTENJE!

Ponedeljak 21.00hPonedeljak 21.00h

 

 

Dragi prijatelji,

Pozivam vas da u ponedeljak 02. oktobra u 21.00 na TV B92 pogledate dokumentarni film "Prošlost traje zauvek"

Film se bavi suočavanjem Nemaca sa svojom nacističkom prošlošću i koliko je bio dug i bolan taj proces. Šta se dešavalo od Aušvica do otvaranja Spomenika ubijenim evropskim Jevrejima u Berlinu prošle godine.


Jesen a ja živim u Srbiji

jesen negde...jesen negde...Jutros sam se probudio u novom godišnjem dobu! Vrlo bizaran osećaj. Pogotovo što još nisam iskoristio svoj letnji odmor, koji planiram da koristim od sledećeg četvrtka. Odoh ja negde gde je toplije. Gde ima bar 30 stepeni i može da se kupa...

Kako je saopštila Beogradska opservatorija, Sunce je danas, na jesenju ravnodnevicu, u Beogradu izašlo u 06.26, a zaći će u 18.34 minuta. Vreme će prvog dana jeseni biti promenljivo oblačno, a dnevna temperatura u Srbiji kretaće se od 17 do 22 stepena.Od danas, dani će biti biti sve kraći, a noći sve duže, do prvog dana zime, 22. decembra, kada će dan biti najkraći.


Slika govori hiljadu dve reči...

001001


Velika sestra

UPOZORENJE: Negativci neka se obrate Ivanu Maroviću Bratimljenje "Savršen dan je kada mogu da priuštim da nekome dam nešto što mnogo želi, a onda da gledam njegovo srećno lice.""Savršen dan je kada mogu da priuštim da nekome dam nešto što mnogo želi, a onda da gledam njegovo srećno lice."

Ostali napred!

Kao što se i moglo očekivati, početak prikazivanja Velikog brata privuko je preko milion ipo gledalaca u Srbiji. Četvrtina onih koji gledaju televiziju je pratilo useljenje u kuću Velikog brata, tako je na top listi gledanosti za petak Veliki Brat prešišao Drugi dnevnik i Grand show. Jedino veće interesovanje, publika je u petak pokazala za "Karaoke obračun" i fenomenalnog Nikolu Đurička. Možda za ovu Srbiju ipak ima nade.


Veliki brat

Lepo ime - EnaLepo ime - EnaPočelo je!

Utisci se još sležu. Srbima je malo 12, pa su u kuću ubacili 14 stanara! Vrlo šaroliko društvo. Mislim da je ženska ekipa dosta jača. Mnogo jakih žena na malom prostoru (600 kvadrata), ne sluti na dobro. Ja sam slab na crvenu boju, tako da moj glas za sada dobija Ena.

Muški onako: od četnika do metroseksualaca. ZaObožava "Isijavanje"Obožava "Isijavanje" svakog po nešto. Za napaljene tinejdžerke i sve one koji se tako osećaju, Marko je dobio konkurenciju u tri godine starijem Ivanu. Udario pijanista na DJ-a. Težak izbor za Srbiju koja voli ipak turbo folk. Bar onaj vidljiviji deo.


Jedna je Madona!

Moskva suzama ne verujeMoskva suzama ne verujeDošao je i taj dan. Moskva suzama nije verovala. Napokon je održan koncert koji se toliko čekao. Veliko finale neverovatno uspešne turneje. Najveće turneje ove godine. I zaista mislim NAJVEĆE.

Mi ni ovaj put nismo imali sreće, Madona nas je zaobišla u velikom luku. Ko zna, možda jednog dana...A i kad bi došla, verovatno bi je stavili u najgoru salu u Evropi, Halu na sajmu. Kao što će da urade sa sirotom grupom Duran Duran. Da li može da se donese neki zakon u Skupštini grada da se ZABRANI izdavanje Hale za koncerte! Onu zgradu treba srušiti do temelja i tu napraviti park za decu.


Veliki Burazer

Predrag: Lice moderne Srbije?Predrag: Lice moderne Srbije?Generalna proba je završena. Sada su neke stvari mnogo jasnije. Sociolozi će sada imati pune ruke posla da analiziraju šta je to snašlo Srbiju. Moram priznati da sam i sam malo iznenađen i razočaran. Ono što smo mogli videti u kući Velikog brata je slika i prilika današnje Srbije. I svi smo toga svesni. I svi znamo kako Srbija izgleda danas. Samo to jako teško izgovaramo naglas, jer dok to ne kažeš naglas, kao da ne postoji. A sada smo imali i sliku i zvuk.

Syndicate content