Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Srđan Mitrović

Gotovo je!

napokon!napokon!Kraj, hvala Bogu! Sada svi na svoje radne zadatke. 


Miss Insajder

Evo prošlo je nekoliko dana on tzv izbora za Miss SCG. I ništa. Malo je par sumnjivih dnevnih listova pisalo o tome i tako se i Miss LeskovcaMiss Leskovcazavršilo. Ne mogu da verujem! Gde su sve te silne nevladine organizacije, borci za ljudska prava, EXITi, žene u raznim bojama, feministkinje... Zar niko da ne reaguje na ovo savremeno ropstvo, stočnu pijacu i zloupotrebu ženskog tela! Zar će svi samo da komentarišu kako Miss i nije neka, da je bilo boljih parčića? A da ne pričamo o tome kakva se poruka šalje mladim devojčicama o sistemu vrednosti, modelu ponašanja i izgleda...


E.T. phone home

Nisam baš neki ljubitelj predsednika skupštine i njegovih pošalica, ali ova današnja umotvorina mu je baš zlatna. Tamo negde kaže on kroz gustu mu pseudopašićevsku bradu: "Građani biraju one koji liče na njih. Ali građani pri tome žele da izgledaju bolje u sopstvenim očima i žele da oni koji liče na njih budu u mnogo čemu od njih bolji".

I'll... be... right... here.I'll... be... right... here.Mudre reči našeg Predsednika. Ima jedan mali problem. Gde su ti koji su glasali za njega! Baš bih voleo da ih VIDIM na gomili. Možda je Predsednik pomešao svoje posete Avganistanu i Arilju. I tako naš nadnacionalni, nadstranački i može se reći nadskupštinski predsednik pokušava da parafrazira Hegela koji je rekao da svaki narod ima USTAV kakav zaslužuje.


Evo me, opet

Miss zemlje koja ne postojiMiss zemlje koja ne postojiKada sam počeo da pišem blog, dobio sam dosta poruka od nekih prijatelja koje godinama nisam ni čuo ni video. I svima je reakcija bila ista: Ti da ne pišeš blog, ne bi znali da si živ!

Pa evo, opet nije me bilo neko vreme. Tu sam, na radost nekih, na žalost mnogih. Imam dobro opravdanje. Radim jedan spektakularan dokumentarac sa prijateljicom Dacom. Još uvek ne mogu ništa da kažem, ali biće zanimljivo. Završetak radova se očekuje 25. jula. A onda, videćemo.

U ovim pauzama, imao sam po neki napad da nešto i napišem, ali uvek me je pokretala neka negativna energija. Pokušao sam da slušam Liliku i da nađem nešto pozitivno. Takoreći ružičasto. I ništa! Baš žalosno. A onda okrenem ružičasti kanal. Kako da budem pozitivan dok gledam onaj SKANDAL od izbora za Miss zemlje koja ne postoji. To je bilo nešto najgore što sam u životu gledao! Gore od filmova Srđana Dragojevića. Gore i od Ušća.


Diana Ross

Napokon!Napokon!Napokon! Album za koji se mislilo da je samo mit se pojavio u prodaji posle skoro 35 godina! Album BLUE je povratak jedne od najvećih diva današnjice, Dajane Ros.

Sve je počelo davne 1972. godine kada je Dajana Ros ostvarila fenomenalnu ulogu u filmu o životu Bili Holidej (još jedne velike zvezde). Toliko je bila fenomenalna da je bila nominovana za Oskara. Nažalost, dve stvari joj nisu išle u prilog: to što je crna žena i što je te godine u nominaciji za oskara za glavnu žensku ulogu i Lajza Mineli (koliko zvezda u ovom blogu!) za ulogu Seli Bols u filmu Kabare.


15 minuta

i tako. Odradih svojih 15 minuta užasa. Nisam te sreće da doživim Vorhovih 15 minuta slave, ali me je zato Dante obradovao. idealno loše 2idealno loše 2
Ušće sam na svu sreću pratio preko malih ekrana TV prijemnika. Mislim da sam bio na licu mesta, verovatno bih se bacio sa onog spomenika Večne vatre. Btw.gde nestade vatra? Nisu platili račun za gas?

Mislim da je krajnje vreme da se definicija pakla sa sedam krugova malo modernizuje. Ono sinoć je sigurno krug 3A. Gde baš da se uključim na pesmu gde neke klonirane ONE kao đuskaju , a ona kao peva, a iza nje disko kugla! Kuglu joj neću oprostiti! Šta bre Ona misli, da je Madona? Možda, ali u Žitorađi. Negde između šaša i svinjca.


Udri grome!

idealno loše (obe)idealno loše (obe)Gde je kiša kada je najpotrebnija! Udri grome... Stvarno ne mogu da slušam kako se na 800000 vati sluša himna ratnom zločincu, dok njegovo "žuto pile lije suze na gore"!

Dok ona peva za sebe i svoje ortake u Centralnom zatvoru je jedno, ali da se od toga pravi medijski spektakl je nešto sasvim drugo. Čak i ona ogavna televizija sa nacionalnim dnevnikom proslavlja njen rođendan. Uživo, iz studija. Šta je sledeće? Prenos izvršenja smrtne kazne? Iz Irana, jer je kod nas ukinuta. Često pomislim na Vladana Batića i njegovu ideju da se smrtna kazna vrati nakratko pa da se opet ukine. Apsolutno sam protiv smrtne kazne, ali se čovek zaista zapita o njenoj opravdanosti kada živi u ovakvom društvu. Doduše, ko bi te kazne izricao i sprovodio?


Goodnight Gracie!

Zbogom!Zbogom!Napokon! Posle skoro godinu dana odugovlačenja, večeras na B92 počinje prikazivanje nove sezone Vil i Grejs. U pitanju je sedma sezona sa jako puno gostujućih zvezda kao što su Dženifer Lopez, Dženet Džekson, Džef Goldblum, Luk Peri, Šeron Ston, Alan Arkin, Debi Rejnolds, Alek Boldvin, Erik Štolc... 

 

Zbog fudbalskog ludila i nerazumne gladi za političkim senzacijama, tek reprize ponedeljkom NEĆE biti. Zašto? Pa zar je to bitno. Ostaje nam samo da ponedeljkom programiramo svoje prašinom pokrivene VHS rekordere i snimamo epizodu. Ima i bolja varijanta: TORRENT.


Dvojac bez kormilara

Dvojac bez kDvojac bez kJedina dosadnija stvar od gledanja fudbala i pričanja o istom (sa sve imenima, godinama i statistikom, a o evociranju uspomena na utakmice i da ne govorim) je jedna mala knjižica na koju sam nabasao. Ako imate problema sa spavanjem, ne dajte pare farmaceutskoj mafiji nego nabavite ovu knjigu! Uspavljuje 100%. Izdao je Institut društvenih nauka, a pisali su je zajedno u četiri ruke niko drugi do dva doktora: Ratko Marković i naš Neobavešteni (još uvek) Premijer Vojislav Koštunica!!!

Uvek sam znao da tu postoji neka tajna veza, uspavana ljubav, ili neki još neraspaljeni žar. Nih dvojica, kao dvojac bez kormilara sitna slova pišu o SAMOUPRAVNOM ODLUČIVANJU U DRUŠTVENIM DELATNOSTIMA sa sve teorijskim i praktičnim problemima. Knjiga jeste iz 1978. ali ne gubi na aktuelnosti.

Danas počinje...

argentinaargentina... a ja sam se obezbedio sa gomilom serija i filmova za sledećih mesec dana. A možda odem i do bioskopa, bar ću na miru gledati filmove. Ostalima želim srećno gledanje fudbala.


Boginja

BoginjaBoginjaWOW! Rečima se teško da opisati koncert Josipe Lisac. NESTVARNO. Mnogo sam bio u zabludi  i drago mi je zbog toga. Ja sam otišao po porciju nostalgije, a bilo je sve drugo samo ne to! Dva sata svetske muzike, stare pesme u spektakularnim aranžmanima, i Glas. Najbolji glasa ex YU, ali i šire. Žao mi je što sinoć  na koncertu nije bio D Bukowski Jevtovic.


Dnevnik jedne ljubavi

J-LiJ-LiPosle jako puno godina koje su poždrali skakavci (ili neke mnogo gadnije zverke), Josipa Lisac ponovo u Beogradu. Puno se radujem njenom večerašnjem koncertu u Centru Sava, iako nikad nisam bio veliki fan njene muzike. Danas mi ta muzika zvuči bolje nego ikad. Možda je to način da zaboravim na sve ove ružne godine i da se,bar na kratko, vratim u mladost koja je bila bezbrižna. I srećnija. Valjda to dolazi sa godinama.

Drago mi je da bar imam čemu da se vratim. Šta će da rade današnja deca kada malo ostare i treba da se vrate u svoju bezbrižnu prošlost? Čega da se sećaju? Cece? Suzane Mančići njenog groznog kućnog Ili možda najgoreg filma u univerzumu Mi nismo anđeli 2?


06.06.2006.

DemijenDemijenDa su naša vlada i nebavešteni Premijer bili malo pametni (naše malo može biti mnogo za onog ko nema ni malo) mogli su da danas proglase Nezavisnu Srbiju. Bolji datum nismo mogli ni da sanjamo! Šta još loše može da nam se desi od onoga što smo već preživeli? Radikali? Bili, videli. Mali su oni igrači za onog prethodnog Antihrista koji počiva pod Večnom lipom. Jednog smo imali. Kolika je verovatnoća da se baš nama ponovo desi još jedan? Poznajući Srbiju, vrlo verovatno.


Mrzim ponedeljak

mondaymonday

UPDATE: Skinite sve komentare koji su poslati do 7.6 na ovaj tekst. 

... a i sve ostale ponedeljke.


Pet Shop Boys

PSBPSBNedelja 9. Jul, Novi Sad. Više mi je drago što dolaze zbog onih koji ih mrze, nego zbog onih koji ih vole.

Syndicate content