Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Maja Kuruc

A sada nešto sasvim drugačije

Ovako izgledaju IT žene.

Najviše me je nasmejala izjava dotične Kare koja reče: "This calendar displays IT as it really is."

Mislim, stvarno?! Imaju li te žene uopšte pojma šta je IT?

Ulepšaše mi dan... ;-)

 


Stripovi

Dilbert: Copyright by Scott Adams, Inc./Dist. by UFS, Inc.Dilbert: Copyright by Scott Adams, Inc./Dist. by UFS, Inc.Nikada nisam čitala Alana Forda i slične "cool" stripove. Ipak, poslednjih meseci sam postala zavisna od Dilberta i pratim ga iz epizode u epizodu kao neku sapunicu. :)

Današnja epizoda mi je onako baš ženskasta. :)

Stripovi su odlično sredstvo za ušenje stranih jezika tako da kada imam vremena trudim se da usavršavam Schweizerdeutsch čitajući Zürich by Mike.


Najviše mi nedostaje ...

Potrudiću se da ovo ne bude još jedan dijasporaški plačljivi tekst tipa "bato, kako mi nedostaje naš smoki". :)

Danas mi se desilo nešto što nije odavno. Dala sam savet nekome koga poznajem od nedavno ali ko bi mogao da mi bude dobar drugar i kolega. Savet iskren, pošten i otvoren. Nije me pitao za isti ali me je svojim postupcima u poslednjih nekoliko nedelja naveo da svoje ćutanje i izbegavanje suštine ipak pretočim u tih par reči u kojima sam pokušala da mu objasnim da bi odredjeni postupak X mogao da obavi na način Y koji bi po meni bio efikasniji a ne na način Z po kome oboje gubimo suviše vremena.


Flop Schwiiz

Švajcarci su kao što znate ispali. To veče bodrila sam ih zajedno sa koleginicama, pile smo i nazdravljale za pobedu, uz bodrenje na švajcarskom i ostalim jezicima čulo bi se i jedno 'ajde ali nije vredelo.

Svi smo bili veoma tužni a najviše igrači. Mnogi su plakali pri čemu se ne sećam da su naši plakali. Da jesu, verovatno bi nam bili malčice simpatičniji. Priznajem, Srbi ne praštaju a i porcije optimizma su im odavno isušile.

Sve u svemu, švajcarski navijači (oko 5000) su ih sinoć sačekali na aerodromu uz ovacije i skandiranje. Svi u crvenim bojama i sa zvončićima kakve nose švajcarske krave. Kako sam u isto vreme čekala mamu mogla sam da ih posmatram i zavidim na prizoru. Na zvončićima baš i ne ali i to je deo njihovog brand-a. :)


Hopp Schwiiz

Poredjenje izmedju SCG i CH reprezentacije podseća me na priču o cvrčku i mravu ili pak na sjajno poredjenje jednog mog poznanika iz Ciriha koji je ovako opisao razlike izmedju njih i nas: "Švajcarci u nedostatku talenta pribegavaju teškom radu a Srbi se zbog nedostatka radnih navika oslanjaju na talenat." Svaki dalji komentar je suvišan.

Nacija u kojoj se trener Kobi Kühn obožava i veliča do neba i o kome se ispevavaju pesmice (doduše na ukradenu melodiju "Daddy Cool" od Boney M.) je upravo ostvarila prvu WM pobedu nakon 12 godina. Prošlost je sada nebitna, živi se za budućnost, slavi i raduje u svakom seocetu.


Web sajtu immo.search.ch dodeljena "Master of Swiss Web 2006" nagrada

Pobednik immo.search.ch je search engine tj. alat za pretragu nekretnina (stanova, kuća, turističkih objekata, biroa i zemljišta za prodaju i iznajmljivanje) na teritoriji Švajcarske. Rezultati pretrage se prikazuju u matričnom obliku kao i na geografskoj karti Švajcarske pri čemu korisnik može da bira izmedju putne i vazdušne karte. Isto kao i u slučaju prošlogodišnjeg pobednika, brata map.search.ch, implementacija se zasniva na AJAX tehnici (kriterijumi kao što su mesto, broj soba i cena mogu se uneti na različite načine pri čemu se lista rezultata dinamički osvežava) i agregaciji različitih izvora podataka, a rezultat je dostupan u formi RSS feedova, PDF-a i E-mail-a.


Biti ili ne biti ... neutralan

Nedugo nakon sto sam se registrovala na B92 blogu stigao mi je poziv od Dejana Bizingera da se prikljucim listi onih smrtnika kojima se takodje pruza sansa da pisu za isti.

Kratko sam se predomisljala. Jedan glasic je govorio "ne, ti vec imas svoj blog, ostani nezavisna i neutralna" a drugi "ma hajde, ne budi kukavica, B92 je uostalom jedan od retkih domacih sajtova koje pratis, a u danasnje vreme je neutralnost prevazidjena".


Syndicate content