Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

B92

Ana Sofrenović

Ana SofrenovićAna SofrenovićAna Sofrenović je filmska i pozorišna glumica rođena u Beogradu, u
mešovitoj srpsko-britanskoj porodici. Pored uspešnog bavljenja glumom Ana Sofrenović je potvrđena pevačica, prevashodno jazz i filmske muzike. U toku svoje karijere, naročito filmske, nagrađivana je na mnogim domaćim i inostranim festivalima. Krajem devedesetih živela je i radila nekoliko godina u Londonu, gde je igrala u nekoliko serija BBC-a i ITV-a kao i nekoliko filmova, ali nije prestala da radi u Srbiji.


Novi blogeri/New bloggers

Kao i prošlog petka, možete pročitati najavu novih blogera kao i da se upoznate sa njima.

Ana SofrenovićAna SofrenovićAna Sofrenović

Ana Sofrenović je filmska i pozorišna glumica rođena u Beogradu, u
mešovitoj srpsko-britanskoj porodici. Pored uspešnog bavljenja glumom Ana Sofrenović je potvrđena pevačica, prevashodno jazz i filmske muzike. U toku svoje karijere, naročito filmske, nagrađivana je na mnogim domaćim i inostranim festivalima. Krajem devedesetih živela je i radila nekoliko godina u Londonu, gde je igrala u nekoliko serija BBC-a i ITV-a kao i nekoliko filmova, ali nije prestala da radi u Srbiji.


Jelena Krajšić

Jelena KrajšićJelena KrajšićJelena Krajšić,
Rođena pre 30 godina, uvek živela i planira uvek da živi u Novom Sadu. Školovala se u Jovinoj gimnaziji i na Filozofskom fakultetu na NSU.

Osam godina radila novinarski posao. Najduže u novosadskoj TV i video produkciji Urbans i kao dopisnik TV B92 i produkcije VIN. U Urbansu počela u martu 2000. godine i istog leta se sa kolegama sakrivala od milicije po raznoraznim stanovima. Te burne godine počela da radi na tada novoj emisiji Vojvodina Sat 1 koja je emitovana na TV Crna Gora i preko satelita bila dostupna građanima Srbije kao jedan od retkih nerežimskih programa. Osim toga bila novinar i aktivista u predizbornim kampanjama 2000. godine Spremi svoju zimnicu i Glasno, i učestvovala u projektima Ka Evropi i Restart. Na mnogobrojnim snimanjima prešibčila Hrvatsku, BIH i Vojvodinu uzduž i popreko. U Urbansu bila i najredovniji rurals, radila za emisiju Zaharija Trnavčevića Znanje na poklon, jer strašno voli da komunicira sa običnim, jednostavnim svetom na vojvođanskim njivama i salašima. Autor desetak dokumentarnih filmova.


Olga Medenica

Olga MedenicaOlga MedenicaOlga Medenica,
arhitekta, rođena u Beogradu a od 1990. živi u Londonu.
(dodajemo da smo čuli spektakularne priče o Olginim žurkama pa je i to jedan od razloga zašto smo je pozvali jer se nadamo da će uzvratiti istom merom ;)


Nebojša Milenković

Nebojša MilenkovićNebojša MilenkovićNebojša Milenković, rođen je u Nišu 1971. godine.

Živeo u Odžacima, Somboru i Beogradu – sada je u Novom Sadu gde će, ukoliko uspe da podigne kredit za stan, po svemu sudeći i ostati. Zanimanje: diplomirani istoričar umetnosti. Radno mesto: Muzej savremene (likovne) umetnosti, Novi Sad www.msluns.org.yu, gde je kustos zbirke za konceptualnu umetnost i dela novih medija – prethodno bio urednik Galerije KC Laza Kostić u Somboru.


Nune Popović

Nune PopovićNune PopovićNune Popović, rođen 1974 u Beogradu. Stipendista Književne akademije Tradicija avangarde od 1993 do 1996 u Beogradu. Kreator i pionir masovnog kreativnog otpora diktaturi Slobodana Miloševića, koji se još uvek upotrebljava protiv totalitarnih režima. Zbog takvog umetničkog delovanja je više puta hapšen i sudski progonjen u Srbiji od 1996 do 2003. Srpska policija je 1999 uništila dokumentarni film i deo dokumentacije koji je o njemu snimila TV B92 u režiji Radivoja Andrića. O njegovom radu su izveštavali globalni mediji poput CNN, BBC, SKY TV, Euronews AP, Reuters, WTN...


Saša Radulović

Završio ETF, smer Automatika i Elektronika. Otišao krajem 80-tih. Živeo i radio u Nemačkoj, Kanadi i SAD-u. Od 1997 u preduzetničkim vodama kroz kompanije podržane Venture Capital i Private Equity fondovima. Pravio i vodio kompanije od garaže do preko 150 zaposlenih. U Kanadi i SAD-u, bio CEO, član menadžment tima i borda direktora nekoliko kompanija. Bio aktivan učesnik Silicon Valley Internet boom-a i bust-a.


Jelica Greganović

Jelica GreganovićJelica GreganovićRodjena 26.4.1964. u Kragujevcu, u ccijoj sam okolini prezzivela detinjstvo.Joss uvek mi nedostaju miris ssljiva i kamilice na sredini kolskog puta.Poccetak osnovne sskole i pocccetak seljenja po naseljima rudarskih basena mrkog uglja.I danas kada vidim rudare, navijam za njih, ssta god da trazze, malo je.Odlazak u Beograd, zavrssavanje osnovne sskole, gimnazije pola 9-a i pola 8-a, zahvaljujuchi usmerenom eksperimentu.Beskonaccno studiranje na Pravnom fakultetu, jer na nagovaranje najbolje drugarice tokom studija se prikljuccujem "Ritmu srca". U njemu sam nassla prijatelje za ceo zzivot i neizleccivo se zarazila ljubavlju prema radiju i novinarstvom. Stanje pogorssano prachenjem politike i uredjivanjem informativnih emisija, a opravdanje za sve - da nisam radila taj posao, nikada ne bih nassla svoju zaista bolju polovinu. Osnivanje B92, vodjenje informativne redakcije i odlazak u Sloveniju.U stopu nas prate ratovi i ruzzne godine. Sledi "Georgina"


Novi blogeri

Do sada je bilo neko nepisano pravilo da novi blogeri započnu sa pisanjem bez posebne najave a njihove biografije mogli ste naći putem linka na levom meniju Bloga.

Od sada najave novih blogera objavljivaćemo i na naslovnoj stranici bloga. U najavama autori će uglavnom sami sebe predstavljati.


Poziv na Repliku

B92 će se u očekivanu predizbornu kampanju uključiti na do sada nezabeležen način. TV emisija će od 16. novembra do izborne tišine biti emitovana iz nekadašnje sale Veća republika Savezne skupštine. Planiramo da napravimo pravu malu skupštinu svakog četvrtka od 20 do 22 sata. Gosti će biti političari, a podršku će im davati članovi njihovih stranaka.

Značajan deo emisije ćemo posvetiti građanima i pitanjima koja oni žele da postave. Ako želite da budete deo emisije u kojoj ćete moći aktivno da učestvujete, javite se što pre na e-mail


Veljko Popović

Urednik info-sajta B92. U B92 došao s proleća 2003. kao veb-novinar.

Karijeru započeo 1997. u tek osnovanom "Danasu". Pratio pravosuđe, aktivnosti "antiratnih profitera" i "izdajnika" (nevladinog sektora,studentskih pokreta, "Otpora"...). Od potonjih dobio plaketu "Heroj otpora", jedini zidni dokument o borbi protiv tadašnjeg legitimno izabranog režima.

Pad Miloševića dočekao kao strani plaćenik, radeći kao prevodilac i producent za dopisnicu britanskog "Gardijana" i još nekolicine zapadnih"agresorskih" medija.


James Lyon

James LyonJames LyonBorn in Boston, Massachusetts, he has lived in Alabama, Bosnia and Herzegovina, California, England, Florida, Georgia, Germany, Louisiana, Maryland, the Soviet Union, SFRY, SRY, Serbia and Utah. He has studied and worked in various parts of the former Yugoslavia for over 13 years, including 1980-81, 1993-94, 1995, and 1996 to the present.


Chris Farmer

Chris FarmerChris Farmer“No, I am from Iowa. I only work in outer space.”- Capt. James T. Kirk

Born in Iowa in what is by now quite a distant year, I have lived in the US, Saudi Arabia, Rome, Paris, London, Munich, Rome (opet!), and now in the White City on the Danube since 2002.

The Writing

Since being here, I have written for, contributed articles to, and edited a number of publications including the now defunct Belgrade New Times and Belgrade Life, Executive Newsletter, Belgrade Metropolitan, AmCham Perspective, FIC Focus, Pregled, Politika, and CorD. And probably a few others (to whom I apologize for not remembering the names…)

The Day Job

Director Partner, Farmer & Spaic, Business and Media Consulting


Biographies

Click on a name to find out more about the authors at the B92 Blog writing in English.

Andrew Beaumont

Chris Farmer

David Solomon

James Lyon

Lucy Moore

Mark Robert Pullen

Nicholas Comrie


B92 Blog Disclaimer

B92 Blog – Pravila upotrebe bloga

Poštovani posetioci B92 Bloga, molimo vas da pročitate sledeći tekst kako bi se izbegli bilo kakvi nesporazumi i neprijatnosti. Ovaj tekst će biti stalno dostupan posetiocima a link na njega se nalazi u meniju Navigacija po imenu Disclaimer.


Syndicate content