2008-08-26 16:09:37

Rusija o Gavrilu i Srebrenici

Aleksandar T RSS / 26.08.2008. u 17:09

Šta je ovo, neka propaganda, zapadna....?

 

"Ruska operacija u Južnoj Osetiji veoma se razlikovala od operacije SAD-a i NATO-a protiv Srbije 1999. godine, ocijenio je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov u članku za američkom listu „Wall Street Journal“. Prema njegovim riječima, kada su inicijatori kampanje bombardiranja "završili s vojnim ciljevima, ona se pretvorila u nanošenje udara po mostovima, televizijskim tornjevima, putničkim vozovima i civilnim objektima", uključujući i direktan pogodak u zgradu kineske ambasade u Beogradu.
Što

 
2008-10-15 10:40:39

Danilo Kiš o nacionalizmu

Aleksandar T RSS / 15.10.2008. u 11:40

Nacionalizam je, pre svega, paranoja.

Kolektivna i pojedinačna paranoja.

prozor.jpg 

Kao kolektivna paranoja, ona je posledica zavisti i straha, a iznad svega posledica gubljenja individualne svesti; te, prema tome, kolektivna paranoja i nije ništa drugo do zbir individualnih paranoja doveden do paroksizma.

Ako pojedinac, u okviru društvenog projekta, nije u stanju da se «izrazi», ili zato što mu taj društveni projekt ne ide na ruku, ne stimuliše ga kao  individuu, ili

 
2009-10-04 17:30:11

Navijač Sarajeva poginuo u Širokom

Aleksandar T RSS / 04.10.2009. u 18:30

 Političke elite i medjunarodna zajednica zapali su u glib iz kog nema izlaza. Beskonačna privremenost proizvela je strahove i mržnju koji se sve teže kontrolišu, sistem koji ne proizvodi ništa osim ličnog bogaćenja vlastele uzeo je danas svoju prvu žrtvu.

 

Radio Široki Brijeg potvrdio je maločas ono o čemu su mediji satima špekulisali. Jedan navijač Sarajeva poginuo je u pravoj drami koja se danas popodne odvijala u ovom gradu, uoči odigravanja meča između tamošnjeg nogometnog kluba i gostujuće ekipe Sarajeva. Veći dio navijačke grupe

 

Milja Marin, djevojačko Toroman je bila jugoslovenska partizanka, poznata po svom portretu „Kozarčanka“ koji je napravio Žorž Skrigin. Milja Toroman je bila bolničarka u 11. kozaračkoj brigadi. Fotografija Žorža Skrigina je nastala u Knežpolju 1943. godine.

 

 

ljp.jpg

 

Imala je samo 17 godina, ali u intervju iz 2007 rekla je da pamti trenutak kada je nastala legendarna fotografija.

`Bilo je

 

Povodom gostovanja Borisa Dežulovića i Predraga Lucića, osnivača Feral Tribune, u Banjaluci BUKA je upriličila razgovor sa ovim dvojcem o stanju medija u regionu, prestanku saradnje Dežulovića sa Nezavisnim novinama, Feralu.....

tosuoni.jpg 

 

Aleksandar Trifunović, BUKA: Ako iko može s punim pravom da tumači situaciju u medijima, to su Boris Dežulović i Predrag Lucić, jedni od glavnih krivaca za Feral Tribune, a krivi ste

 
2007-11-29 11:25:53

Titovo Jajce

Aleksandar T RSS / 29.11.2007. u 12:25

Davno, gotovo da se ne mogu sjetiti godine, moj otac me poveo sa svojom firmom na ekskurziju u Drvar.
Važna napomena je - stari radio kao policijski inspektor - cijeli autobus je bio pun policije.
Šofer, ohraben sastavom tima u autobusu, nije poštovao ograničenja te je put prolazio brzo i uzbudljivo. Posebno uzbudljivo, na momente strašno uzbudljivo – na momente samo strašno. . 
Improvizovani desant na Drvar je bio razlog našeg putovanja. Bila je to odlična prilika da se u svom sjaju pokaže tadašnje stanje jugoslovenskih RV i PVO jedinica.
Bivši partizani

 
2011-05-12 09:39:34
Mediji| Region| Umetnost

Kukanje je izgovor za ljenost!

Aleksandar T RSS / 12.05.2011. u 10:39

Intervju sa Harisom Pašovićem: I neka komšiji crkne krava, svejedno je li on taj naš Srbin, Bošnjak, Hrvat, je li iz miješanog braka, šta god je, samo neka mu bude gore nego meni, jer tada ja imam opravdanje da moj neuspjeh nije ništa prema njegovom. Mi sebe vidimo kao gubitnike po definiciji, i jedino nas tješi tuđa propast. Zato i volimo Big Brother, jer oni tamo izgledaju kao jadnici veći od nas. Nikad nećemo prestati voljeti Big Brother.

haris_pasovic__400_x_241_.jpg

 

 Ako biste vi planirali tako kao da ne postoji svet nego da samo postojite vi, onda ste vi Bog, a ako ste Bog, onda nema rasprave. Ali ako niste Bog, onda uvek postoji okruženje u kome vi morate da planirate svoju strategiju, i ako to okruženje na kraju odbije vašu strategiju i dovede do neuspeha, onda ste krivi vi, a nije kriv taj svet.

 zoran%20dj.jpg

 

Ako biste vi planirali tako kao da ne postoji svet nego da samo postojite vi, onda ste vi Bog, a ako

 
2008-08-14 11:26:01

Batine koje se pamte

Aleksandar T RSS / 14.08.2008. u 12:26

U vrijeme mog ranog odrastanja nije, kao sada, postojala gomila udruženja i nevladinih organizacija koje se bave promocijom prava djeteta.
Samim tim nismo ni znali da ta prava i postoje. Stoga nam vjerovatno nije bilo čudno kada je naša učiteljica sprovodila pravdu na času tako što je nemirne drugare prevaspitavala tako što ih je uvježbanim potezom udarala glavom od tablu, ne prestajući da nam istovremeno drži čas iz Poznavanja prirode i društva.
Nije nam bilo čudno ni kada smo dobijali porciju batina od naših roditelja, uostalom, „ batina je iz raja izašla...“.

 
2008-09-03 12:14:14

O istini i pomirenju

Aleksandar T RSS / 03.09.2008. u 13:14

Da li postoji vremenski termin, neka upotrebljiva formula ili pozitivno iskustvo koje bi proces suočavanja s prošlošću, na prostoru bivše Jugoslavije, pokrenuli sa mrtve tačke?

Da li je ovaj proces potreban i uopšte moguć kada je jezik kojim oficijelne politike komuniciraju prepun nerazumijevanja, optuživanja i govora mržnje ?
Mijenjajući uloge političari tako ponekad govore kao da su žrtve , a žrtve opet često govore kao da su političari.

U ovom trenutku se suočavanjem sa prošlošću bave, sa većim ili manjim uspjehom, tek poneka nevladina organizacija

 

Aleksandar T

Aleksandar T
Datum rоđenja:  - Pol:  - Član od:  24.07.2007 VIP izbora:  45 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana