jedini spas drustva

Lepa Radmilovic RSS / 18.06.2009. u 03:25

se nalazi u gradskoj inicijativi. 

bacih pogled na margitin blog, ne moram da ponavljam kako se osecah.

obzirom u kakvom drustvu zivimo, bez obzira bilo selo ili grad, izvitoperenost nemorala polako dostize totalnu destrukciju ljudskosti, kojoj ce na kraju biti nalepljen totalitarizam drustva....u prevodu, hocu reci, bicemo jedan veliki zoloski vrt, sa direktorom ili upravom direktora koja ce da diktira (jer smo opasni po sve) kako cemo da zivimo.

svetla tacka u ovome, kao i u svakoj tragediji jeste, verovali ili ne mi sami, nase inicijative koje prevashodno treba da budu uperene na zlo koje se desava. tu nije potreban vodja, ali jeste organizator, i zelja da dok se cilj ne ispuni ne popusti.

lepo nas narod kaze 'ne jebe lep, nego uporan'. 

 

podsetite se na primer BG sindikata i njihove podrske petom parku. ali da nije bilo samih gradjana da iniciraju gradjansku neposlusnost prema bahatim gradjevinarima i svima onima koji su bili dali dozvolu da se park unisti, nista od tog parkica danas ne bi ostalo.

 

zamislite sada...kao sto je vec neko predlozio kod margos...izlepljene plakate po ulicima, sa njihovim imenom i prezimenom, fotografijom, gde ta dve siledzije od ucinika zive, i imena njihovih roditelja, i imena svih onih koji sprecavaju istragu ovog incidenta... 

 

setite se krugoline ..njenih pocetaka, a gde je sada. koliko se ozbiljno taj pokret organizovao, sasvim zazluzeno ..i upornost te zene da istraje i da se sazna istina. zbog takvih gradjana, svest medju porodiljskim osobljem prema trudnicama se sigurno menja...kojom brzinom zavisi od njihove zaslepljenosti, ali sam sigurna da upornim nadzorim njihovog rada, porodiljama je za nijansu sada lakse nego pre.

 

 



Komentari (9)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 03:33 18.06.2009

Lepa Lepa :)

Taman da se isključim, pa kliknem na refresh i vidim ti si tu:)
svetla tacka u ovome, kao i u svakoj tragediji jeste, verovali ili ne mi sami,

Branka - Kru je zaista neumorna i svaka joj čast.

Samo kad poverujemo da nismo mali i nemoćni, stvari će se menjati.
Za sada, moć prepuštamo drugima, na žalost.

Veliki ljubac za tebe :)
miloradkakmar miloradkakmar 08:15 18.06.2009

GS

U mojoj varošici postoji Građanski savet koji okuplja udruženja građana i pojedinaca građana, a zamisao je da bude kontrolor opštinske vlasti. Međutim, bio je aktivan godinu- dve dok ga nisu lokalni političari preko svojih emisara rasturili i dok nisu započele priče o novcu za realizaciju zanimljivih projekata. On i dalje postoji, ali je interesovanje opalo. Većina je shvatila da je ipak isplatljivije biti bliži političkim strankama i time lokalnoj vlasti.
margos margos 10:53 18.06.2009

Re: GS

Milorade, opšte poznata stvar je kad neki pokret dobije ma kakvu snagu, ako je u suprotnosti sa ''glavnim tokom'' odnese ga reka. Treba biti izuzetno mudar - oduvek je tako.

Ima jedna simpatična knjiga, izdao je Flobal book iz Novoh Sada još pre 16 godina (tako da ne znam može li se naći u prodaji) i zove se ''Kako sam stekao slobodu u neslobodnom svetu'' - autor Harry Browne. Upravo objašnjava kako osvojiti individualnu slobodu, pa tako praviti male pomake u društvu, a da te voda ne odnese.
miloradkakmar miloradkakmar 14:40 18.06.2009

Re: GS

margos
Milorade, opšte poznata stvar je kad neki pokret dobije ma kakvu snagu, ako je u suprotnosti sa ''glavnim tokom'' odnese ga reka. Treba biti izuzetno mudar - oduvek je tako.

Ima jedna simpatična knjiga, izdao je Flobal book iz Novoh Sada još pre 16 godina (tako da ne znam može li se naći u prodaji) i zove se ''Kako sam stekao slobodu u neslobodnom svetu'' - autor Harry Browne. Upravo objašnjava kako osvojiti individualnu slobodu, pa tako praviti male pomake u društvu, a da te voda ne odnese.


Hvala ti !
Pokušaću da je pronađem, po naslovu mi se čini zanimljivom.
Da bar političari hoće da objave jednu takvu knjigu i da čovek zna kako ih raskrinkati. Ovako , oni imaju zajedničku , bilo da su pozicija ili opozicija , nepisanu - usmenu knjigu koju samo oni razumeju i po kojoj se vladaju bez obzira u kom se položaju nalazili. Zato i opstaju.
margos margos 15:03 18.06.2009

Re: GS

''Global book' je imao celu ediciju koja se zvala ''Opasne knjige''. Žao mi je što nemam sve koje su štampali u periodu 93-95... Ne može se reći da su bile skupe, sve su to džepne knjige, ali je tada dosta toga bilo važnije od knjiga.

Tada, kad sam je čitala, sve ono što je primenjivo na pojedinca sam usvojila, a ono što je primenjivo na društvo u celini - u onom trenutku mi je bilo čudno - kod nas je još bio 'socijalizam' (kako god). Sada je itekako primenjivo. Ako je ne nađeš, a jesi zainteresovan, možemo organizovati neku fotokopiju da dođe do tebe :)
Lepa Radmilovic Lepa Radmilovic 16:34 18.06.2009

Re: GS

i sta kaze ako te ne mrzi margos, za usvajanje slobode? bas me zanima a nisam neki citalac.

iz svog iskustva, ovog majusnog, znam da sve sto moze da poremeti moju unutrasnju harmoniju (e ovo treba da bude pod znacima navoda posto je totalno suprotno harmoniji al ajd nema veze sad)....takve stvari odbijam od sebe. ne ignorisem, ali ih gledam KAO TAKVE ne ulazeci u emociju. jer emocija je samo za mene i moje namenjena. ...mada omanem ponekad, najcesce kada su deca u pitanju i nasilje nad slabijim.
margos margos 17:39 18.06.2009

Re: GS

Ima svašta, ali meni je nekoliko stvari vlo zanimljivo, npr:
Kaže da su dve najveće zamke koje nas blokiraju i drže u neslobodi ZAMKA ULOGE i ZAMKA ULOŽENOG.
Ovo prvo - da toliko energije trošimo oko imidža umesto da budemo autentično svoji (pa da ne elaboriram) i drugo ''toliko sam u to uložio, pa teram dalje , ne odustajem'' (Ja to intimno zovem ''program jedenja g***na'' - vrlo raširen kod nas).

To je za lično.... a društveno, on je protiv svih vrsta udruživanja - trajnih, velikih, stabilnih - jer tada postaješ mnogo vidljiv i sistem mora ili da te pojede (inkorporira u sebe) ili da te uništi. Pojedinac, ma koliko bio uvrnut (ili u pravu) mala je meta za sisteme i tako može da prođe.

Ovo je sad prisećanje ugrubo... ako naletim na nešto (posle ću da je prelistam) pa smislim da je interesantno, dopisaću.
mashha mashha 03:14 19.06.2009

Re: GS

Margos, zagolicka me sad, (preporuke! ) bacam se i ja u nabavku knjige!
Elem,
lepo nas narod kaze 'ne jebe lep, nego uporan'
a tiha voda breg roni?
Lepa Radmilovic Lepa Radmilovic 04:08 19.06.2009

Re: GS

mashha
tiha voda breg roni?


to me previse na erotiku podseca

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana