Rekonstrukcija

hladovina RSS / 06.07.2009. u 15:15

         U Srbiji se vlast nekada rušila bagerima. To je bila svojevrsna evolucija u odnosu na kuku I motiku. Danas se bagerima dolazi na vlast.

         Od vremena kada je Srbijom žario I palio, naravno I rušio, legendarni bagerista Džo nije prošla puna decenija, a već smo u prilici da vidimo na delu metalnu grdosiju koja ovoga puta dovodi one koje je zaboravljeni Džo rušio. Naime, nedavno je s prvim zahvatom zemlje, kašika bagera u ulici Cara Lazara u Kruševcu označila priježateljstvo nove koalicije, čiji deo su Socijalisti, koji su, pre nego poslaše bager, odlučili da napuste koaliciju sa radikalima I DSS – om.

         Kako su to Socijalisti prelomili!?

         Za članove kruševačkog SPS – a autoritet je predsednik gradskog odbora Vladimir Tasić. Za Vladimira Tasića autoritet je sam SPS, tj. vrh stranke. Zato ne iznenadjuje poseta Milutina Mrkonjića Kruševcu početkom proleća I obećanje, toliko puta dato u minuloj deceniji od strane drugih političara, da će ulica Cara Lazara biti potpuno rekonstruisana. Sto puta obećano, a sto prvi put obećano od strane Mrke. Još manje iznenadjujuće. No, indikativan je dan kada su počeli radovi na žili kucavici grada.

         Bageri su doterani u trenucima dok je Vladimir Tasić sedeo sa stranačkim kolegama u Obilićevoj I većao o napuštanju koalicije. Dakle, u Kruševcu su se istovremeno vršile dve rekonstrukcije – u Obilićevoj ulici I Cara Lazara. Prva je završena pre početka druge. Druga je počela tek kada se dimni signal nadvio nad Obilićevom.

         Nezadovoljstvo jednogodišnjim radom koalicije sa DSS – om I Radikalima je bio samo izgovor. Odgovornost za neodgovornost preuzeli su samo rečima. To je bio znak da se predsednikovanje SPS - u Vladimira Tasića nastavlja. Da je ubedio stranačke kolege da nisu ništa uradili u dojučerašnjoj vlasti I da će nešto uraditi u novoj. Koliko veđ sutradan. Mrka je to samo spremno podržao. Inače bi nečija fotelja bila pod znakom pitanja. A disciplina socijalista to ne dopušta.

        Pokazali su je I najjačim aplauzom na potpisivanju novog koalicionog sporazuma sa DS - om, JS - om i G17+.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana