Moje pisamce RTS-u

chempa-nis RSS / 04.08.2009. u 20:52

Poštovani,

Upravo se završio dnevnik 2, i osetio sam potrebu da Vam uputim jednu kritiku/sugestiju. Ja ovo prvi put činim pa Vas molim da mi unapred oprostite zbog mogućih grešaka.

Danas 04. 08. 2009 godine u dnevniku ste imali prilog o turizmu u Beogradu, odnosno broju turista iz inostranstva koji su posetili Beograd ove godine, ali i o broju turista koji su posetili Beograd iz unutrašnjosti naše zemlje. U pomenutom prilogu, jedan momak (žao mi je što sam zaboravio ime i instituciju za koju radi) je sbog niže posete građana Srbije iz unutrašnjosti Beogradu tokom 2009 godine pozvao naše zenljake da "posete Beograd, prošetaju malo Knez Mihajlovom, kupe nešto i ručaju u nekom restoranu..." sve u cilju povećanja procenta turista koji dolaze iz unutrašnjosti.
Tada sam osetio potrebu da Vam se obratim. Ja sam građanin Niša, inače apsolvent Ekonomskog fakulteta u istom gradu. Kao što Vam je svakako poznato, Niš je centar jugo-istočne Srbije, i kao takav centar najsiromašnije regije naše zemlje. Pre par dana su u javnost putem pisanih medija izašle informacije o prosečnim primanjima u našoj zemlji, gde se moglo videti da je među najbogatijim opštinama (opštinama gde je prosečna zarada najveća) od 10 opština 9 se nalazi u Beogradu gde se prosečna primanja kreću od 38.231din(Zemun) do 48.519din( Novi Beograd). Sa druge strane od 10 opština sa najnižom prosečnom zaradom svih deset se nalaze u južnoj Srbiji, počevši od od Bele Palanke ( prosečna zarada 12.735 din ) pa do opštine Palilula (Niš, sa prosečnom zaradom 17.632 din ). Pored opštine Palilula iz Niša se na ovom spisku našla i opština Pantelej takođe iz Niša. Upravo je zbog svega ovde napisanog  pomenuti prilog mene naveo da Vam se obratim.
Povodom Vašeg insistiranja da se nazivate "JAVNIM SERVISOM GRADJANA SRBIJE", ja sam se zapitao da li je to zaista tako? Da li je moguće da je šoping u Knez Mihajlovoj važniji od jedne Medijane? Da li je hrana u Beogradskim restoranima toliko bolja od hrane u restoranima širom Srbije? Da li se istorija Srbije pisala samo na kalemegdanu ili je možda jedan njen deo i na Čegru? Da li je zaista pista na aerodromu "Nikola Tesla" toliko bolja od piste na aerodromu "Car Konstantin"? Da li je novac siromašnih građana Srbije potrebniji Beogradu ili je novac bogatog Beograda potrebniji siromašnoj Srbiji? Ukoliko mislite da je odgovor na neko od ovih pitanja "DA", onda Vi niste Javni servis građana Srbije, nego Javni servis grada Beograda.
Kako smo mi iz južne Srbije naviknuti da naše povike (dok se ne zasedne na prugu ili blokira auto-put) niko iz prestonice ne čuje, tako ni ja ne verujem da će ova moja mala kritika nešto promeniti. Ali verujte da bi bilo jako lepo ukoliko mi makar date do znanja da ste ovo pismo pročitali.

BUDITE JAVNI SERVIS SVIH GRAĐANA SRBIJE. I MI VAS TAKOĐE PLAĆAMO.

Sa poštovanjem,

Nikola Nenadović



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana