Ljudska prava| Sex| Zabava| Zdravlje| Životni stil

Stilettos i platforme nisu za mene

myredneckself RSS / 03.11.2011. u 23:58

Kako sam ja nekada uživala u šopingu! A danas, ne znam da li ćete mi poverovati, bolje  i lakše se snalazim u  gvožđarama, nego po buticima.

Neka žena se može upitati i reći - ijuuu... otkud ovo  svetogrđe,  i šta se ona folira - , ali godine zajedničkog  rada i majstorisanja po radionici, kući, bašti, garaži, učinile su svoje.

B. me je odlično školovao, i ja sam vremenom  postala njegov alter ego, u vidu njegovog zamenika, ali i kalfe,  mlađeg vernog pomagača, takoreći potrčka,  vrsta momka za sve, koji je slušao i upijao čudne reči - dodaj mi cvikcangle, gde su kombinirke i onaj mali imbus, sada mora u šrafštok, itd.

S njim sam naučila mnogo toga za šta trebaju ruke,  stvari za koje sam mislila da ih nikad neću naučiti, jer ne moram. Ali, posao je posao, i dok ne dođe pravi majstor moraš se snaći,  ili barem razborito misliti na tu temu. Postala sam i njegove ruke, noge i oči. Znam svaku gvožđaru od "Trešnje" na Telepu, preko "Tri čekića" u centru grada, do "Tehnometala" u Temerinskoj,  "Malog Drapšina" u Almaškoj, do "Art-dekora" u Temerinskoj, prema Kanalu.

Zato  znam da ću se brže vratiti iz potrage za, recimo,  torban šrafovima, ili nitro i  uljnim razređivačem, jer tačno znam gde se kupuju i od kog proizvođača, nego iz potrage za onim što je mene snašlo neki dan.  I zato me ne pitajte gde se u Novom Sadu mogu kupiti dobre...

cipele!

Pre nekoliko dana pravila sam veliko spremanje u ormanu za cipele i izdvojila sigurno sedam-osam pari da ih poklonim, ili ostavim pored kontejnera upakovane,  jer ne dolazi u obzir da ih ja više obujem.  Sigurno se pitate kakvo je ludilo bilo u meni, da se odreknem takvog ženskog blaga?

Jer cipela nikad nije dosta,  je l' tako, tako je!?

Odgovor na sva pitanja je - neudobne su! Sigurno je omatorila, pomisliće neko.  Ima istine u tome. Ali ni da mogu da ponovim, i imam fore još jedan krug u životu, nema te mladosti-ludosti, mode i boje, koja bi me naterala da obujem i trpim neudobne cipele.  Doduše, moglo se to  naslutiti i nešto ranije.  U mladosti me je mama  često muštrala što uvek bez veze kupujem pola broja veće cipele, kaže, lepša je manja noga i cipela na ženi, ali nešto me nije mogla opasuljiti da istrpim u izlasku 3-4 sata muka i žuljanja zbog lepote i elegancije u neudobnim cipelama. Nadomeštala sam ja to drugačije, kako sam znala i umela, snalazila se i pravila neki svoj stil.

Dakle, trebalo je naći u sebi snagu, raspoloženje i cajt za kupovinu novih, lepih, a udobnih cipela za jesen.

Pala sam s nogu verujte mi! Dok sam ulazila u te prodavnice, šou rumove, butike, mislila sam o količini dizajnerskog ludila,  na svetskom nivou, dokle je ono došlo i kuda će nas odvesti. Mislim, nas žene, jer NAS jedino mogu tako da ugnjetavaju, muče i terorišu, prevode žedne preko vode, za silne novce, i to obućom.  Mi žene ćutimo, i kao omađijane  se propinjemo na štikle od 10-15 cm, i hodamo protiv svih zakona fizike.  Dakle, pune su police cipela i čizama stiletto tipa sa jako visokim  štiklama,  zatim platformi i po nekih baletanki. Ostalo liči na ortopedske  cipele koje su nekad davno u onoj državi delili preko socijalnog. images?q=tbn:ANd9GcRwDuZLYrBp6PdjqUP44FjXkDqBL_6fnesr9w5OoTmrx2AW7ZbYpAKlasike i sredine -  nema.

Ove cipele s platformom već su bile u opticaju jednom kad sam bila mlada,  a kažu da su nošene još u antičko doba na prostoru Azije po javnim kupatilima, da se nosiocima istih ne pokvase noge kad završe banju. To što se nisu viđale jedno vreme na ulicama i modnim pistama,  posle mnogo lomova članaka, i to što su nestale na nekoliko sezona,  bilo je  samo pritajivanje. Danas su dizajneri opet podigli sve žene na vrtoglave visine platformi, da hodaju u njima kao da su za njih zavarene, a jedini lek za eventualno odvarivanje  može biti samo uz pomoć nekog pajsera. Današnji tipovi, poput lejdi Gage obožavaju platforme. Ona misli da je mala, niska žena, ono, metar i želja za rastom, i ne preza ni od čega ne bi li porasla koji santimetar, pa se nedavno sirota strmoglavila, dok je išla hodnicima Hitrou-a, pred očima fanova što su je pratili.

Što se tih stvari tiče, muškarci se ne daju, oni su jednostavni i koliko ih znam,  zahtevaju samo kvalitet i udobnost. Moram vam priznati da sam ustvari u dubini duše muško, tj. imam skroz muški filing za ovu pojavu. Za eleganciju i posebne prilike su mi dovoljne one moje stare, skoro nove salonke,  štikla 5 cm,  koje obuvam s mene na uštap, i bog da me vidi.

Stiletto cipele, čizme, sandale i papuče, platforme,  dizajnirane su i rađene protiv žena, a i gravitacije, blago meni.

images?q=tbn:ANd9GcRkT4YS1D60Lh_4UmOhg3a25mWpcsdVBJRYHEnQGH3yQUUjCJes-g

Pogledajte te devojke i žene od  15 -16, pa sve do zrelijih godina, u previsokim štiklama. One ustvari stalno  idu  na prstima,  i troše silnu energiju da se održe u ravnoteži. Premda im to ne polazi za rukom svaki put, he, he...   Čak i manekenkama, modelima, koje kao da su doktorirale na savladavanju gravitacije hodajući pistama sa potpuno neprirodno isturenom karlicom prema napred,  držeći ramena  još neprirodnije zabačena skroz unazad,  onako mršavim, s onim narko look-om kao da nisu sa ove planete, ne polazi svaki put za rukom da taj hod po pisti završe bez padova.

O bože, kako bih volela da sve žene znaju da sačuvaju svoje dostojanstvo.

I baletanke, bez kojih u životu ne mogu da živim, imaju neki, čudan, potpuno novi dizajn.  Dizajneri, ili mnogo šparaju na materijalu zbog ove krize, ili njihovom ludilu nema kraja, jer prave skroz dekoltovane baletanke, tako da ti se zbog malog "obraza" istih,  vidi početak prstiju, a pola stopala sa strane ti dodiruje zemlju kojom hodiš.  Btw, te raznobojne baletanke, nazovi cipele, koštaju kao čizme, ili božemioprosti, kao neki solidan polovni auto, koji danas dobrano predstavlja deo  voznog parka  Srbije.images?q=tbn:ANd9GcS68yn1hbnwgWNMyMnMn4NiALqt6zwqUi3NpcI-ZA9SxBL4QkvZdg

 

Nisam kupila cipele za ovu sezonu. Zadovoljiću se onim starim koje imam, ili ću odmah preći na čizme, ionako je već zahladilo.  Svi kandidati sa polica, koji su mi se donekle svideli, nisu prošli.  Zašto? Zato što su  mahom svi bili kineske proizvodnje. Bez namere da iskazujem neku diskriminaciju, neudobne su, i tačka.  Posle pet minuta tabani ti gore kao da si fakir ili ne znam, šaman, koji je malo pre gazio po užarenom ugljevlju.

Gde su nestali srpski obućari i dizajneri obuće? Ponekad se činilo da može i nama da krene na tom polju, ako se setimo pravih majstora svog zanata. Još da kažem, ni Trća nije što je bio, sve je, i svugde slično. Provereno.

 

 

 

 Komentari (125)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 00:09 04.11.2011

Istu muku mučim...

Naizgled cipela kol'ko ti duša hoće, svaka druga radnja je prodavnica cipela. Ali, kad kreneš u pazar, razočarenja se nižu. A kad kojim slučajem naletim na odgovarajuće - radujem se k'o dete.
myredneckself myredneckself 00:35 04.11.2011

Re: Istu muku mučim...

A kad kojim slučajem naletim na odgovarajuće - radujem se k'o dete.

Pa, da margos, moraš da ih ščepaš i kupiš u svim dostupnim bojama. Ako su dobre, ne pitam šta koštaju. Sutra je novi dan. Već ću da smislim kako ću kupiti cigarete.
nikolic777 nikolic777 00:11 04.11.2011

prvi (možda)

Kako sam ja nekada uživala u šopingu! A danas, ne znam da li ćete mi poverovati, bolje i lakše se snalazim u gvožđarama, nego po buticima


soping je postao ozbiljna disciplina
usao i u literaturu


pravi lejbl za okititi se
dodas jos nesto retro, metro i...puna kapa

lep tekst,
myredneckself myredneckself 00:39 04.11.2011

Re: prvi (možda)

nikolic777
dodas jos nesto retro


Hmm, da...već sam rasparila nekoliko odela, jer sakoe nosim sa džinsom.
Hvala.

Edit:
Eklektika rulz
Meni je ovaj B.Dilan look strava, (možda samo drugi šešir)


freehand freehand 00:47 04.11.2011

Re: prvi (možda)

dodas jos nesto retro

Gde ćeš retro na retro...


...bilo je jače od mene!
Sad sam spreman da pokorno primim sve što sleduje.
myredneckself myredneckself 01:57 04.11.2011

Re: prvi (možda)

freehand
dodas jos nesto retro

Gde ćeš retro na retro...Šta fali, retro na kvadrat...ovaaaaj... na vespi (?)
loader loader 00:17 04.11.2011

Otisak hiljadu koraka :)

Nisam kupila cipele za ovu sezonu. Zadovoljiću se onim starim koje imam

Stare su razgažene. To nikada ne treba smetnuti s uma, kad se dilemiše oko da-ne-novihI, naravno, sledi pesma :)."." ."."."." .".".".
myredneckself myredneckself 00:48 04.11.2011

Re: Otisak hiljadu koraka :)

Oh, mr.loader, baš mi je drago što ste stopped by, dugo se nismo čuli.
loader
Stare su razgažene.

A i ja sam stara mudrica. Dobro de...kupiću vam cicibanke, ali ne mogu nikako u 5-5, dajte neki drugi termin
loader loader 00:55 04.11.2011

Re: Otisak hiljadu koraka :)


. " . " . " . " . " . " . " . "

Jeste trol, al je super :)Ipak, da ne ostane sve samo na zviždukavom trolu ... :
ili :)

myredneckself myredneckself 01:14 04.11.2011

Re: Otisak hiljadu koraka :)

loader

. " . " . " . " . " . " . " . "

Jeste trol, al je super :)Ipak, da ne ostane sve samo na zviždukavom trolu ... :
ili :)


Ništa trol, nema trol
Nego, imate li vi neki novi štos mr loader?
loader loader 01:38 04.11.2011

Re: Otisak hiljadu koraka :)

Naravno:

myredneckself myredneckself 02:06 04.11.2011

Re: Otisak hiljadu koraka :)

loader
Naravno:Ubiću vas, šalim se
loader loader 23:41 04.11.2011

Re: Otisak hiljadu koraka :)

Ubiću vas, šalim se

Bilo bi mi lakše da se ne šalite
Treba mi ta vrsta olakšanja, a da ne budem ja taj koji je odgovoran pred

myredneckself myredneckself 01:16 05.11.2011

Re: Otisak hiljadu koraka :)

loader
Ubiću vas, šalim se

Bilo bi mi lakše da se ne šalite
Treba mi ta vrsta olakšanja, a da ne budem ja taj koji je odgovoran pred


I banovaću vas, samo nastavite s ovim pesimizmom
loader loader 03:53 06.11.2011

Re: Otisak hiljadu koraka :)

Neeee ban .. neee..!! ..
ivana23 ivana23 00:30 04.11.2011

***

Ovo...

myredneckself myredneckself 00:51 04.11.2011

Re: ***

ivana23
Ovo...


To...
margos margos 01:04 04.11.2011

Re: ***

Je l' i u vama ovo izaziva mučninu?
mariopan mariopan 01:14 04.11.2011

Re: ***

margos
Je l' i u vama ovo izaziva mučninu?

.
ivana23 ivana23 01:16 04.11.2011

Re: ***

margos
Je l' i u vama ovo izaziva mučninu?


Pracenu vrtoglavicom i tahikardijom.
myredneckself myredneckself 01:38 04.11.2011

Re: ***

margos
Je l' i u vama ovo izaziva mučninu?

mariopan
margos
Je l' i u vama ovo izaziva mučninu?

.

Ovo je dizajnirao neki dizajner sadista. Podseća me na neka alienska kopita.
A pogledajte jednu iz one grupe što nose čarapice na sandale

pnbb pnbb 14:36 04.11.2011

Re: ***

čarapice na sandale

carape? sandale?

aha, eno ih ...
mariopan mariopan 00:42 04.11.2011

ista mukaNajgore je što srce hoće a noga neće da uđe u to što ti srce hoće.

Preslatke baletanke sam morala da poklonim zato što ne volim da su tako mnogo "dekoltovane" . Pun cipelarnik da me sramota a ja nosim dva tri para razgaženih i patike.

Nego, ja sam letos na rasprodajama u Atini nakupovala one ravne otvorene sandale koje se samo oko noge malo zakopčaju, ili imaju mali rajferšlus pozadi, imam rezervu za sledećih ** godina

I kućne baletanke od elastičnog platna, fantazija kako su udobne (to je umesto kućnih papuča), slatke i meke ko duša.
Za napolje još uvek mosim patike, a za zimu ću opet da zbrišem tamo gde mi ni čizme ne trebaju.

Sve u slavu udobnosti. Potpuno te razumem.
nikolic777 nikolic777 00:52 04.11.2011

Re: ista muka

Najgore je što srce hoće a noga neće da uđe u to što ti srce hoće.

muskarci su u boljoj poziciji, nismo toliko inspirativni dizajnerima pa nema ni tog (estetskog) izivljavanja koje kao da podrazumeva neudobnost...meni se ovh dana sto cuda svidja ali to resavam - ignorisanjem izloga
myredneckself myredneckself 01:03 04.11.2011

Re: ista muka

mariopan
I kućne baletanke od elastičnog platna,

Prava stvar, ima ih u Victoria's secret u NS, nešto kao ovo
mariopan mariopan 01:12 04.11.2011

Re: ista muka

ignorisanjem izloga

Blago tebi, ja to tek treba da uvežbam
myredneckself myredneckself 01:44 04.11.2011

Re: ista muka

nikolic777
muskarci su u boljoj poziciji, nismo toliko inspirativni dizajnerima pa nema ni tog (estetskog) izivljavanja

Akhmm...jel ovo unterciger ili pantalone?niccolo niccolo 00:48 04.11.2011

Sad me podseti

Pogledajte te devojke i žene od 15 -16, pa sve do zrelijih godina, u previsokim štiklama.

Potpuno nadrealna scena letos u Taormini - sedimo mi kod Luiđija (koji se ne zove zaista Luiđi, nego smo ga prozvali Luiđi po vlasniku picerije iz Simpsonovih) kad prolazi devojka koja inače nije niska na štiklama od bar jedno 15 centimetara. Ajd što polako nabada u pokušaju da se ne skrši, nego što je u njima višlja od 99% ljudi koji prolaze i ta scena potpuno smešno i kontraproduktivno deluje...
myredneckself myredneckself 01:05 04.11.2011

Re: Sad me podseti

niccolo
Pogledajte te devojke i žene od 15 -16, pa sve do zrelijih godina, u previsokim štiklama.

Potpuno nadrealna scena letos u Taormini - sedimo mi kod Luiđija (koji se ne zove zaista Luiđi, nego smo ga prozvali Luiđi po vlasniku picerije iz Simpsonovih) kad prolazi devojka koja inače nije niska na štiklama od bar jedno 15 centimetara. Ajd što polako nabada u pokušaju da se ne skrši, nego što je u njima višlja od 99% ljudi koji prolaze i ta scena potpuno smešno i kontraproduktivno deluje...

Nik, jesi li video kolika je Lady GaGa u klipu? Onaj čovek pored nje joj je ispod ramena, skoro
draft.dodger draft.dodger 00:58 04.11.2011

...

myredneckself myredneckself 01:07 04.11.2011

Re: ...

draft.dodger

Šu,šu,šu...pipl, eh mladosti
dd, uvek nađeš dobru muzičku podlogu
draft.dodger draft.dodger 01:31 04.11.2011

Re: ...

Upozoravam da ima i ukletih cipela...
Od onih iz Zone sumraka (epizoda; Dead man's shoes), do ovih iz Južne Koreje.

myredneckself myredneckself 09:42 04.11.2011

Re: ...

draft.dodger
Upozoravam da ima i ukletih cipela..
Od onih iz Zone sumraka (epizoda; Dead man's shoes), do ovih iz Južne Koreje.


To je interesantna epizoda TZ
Pogledaj ove platforme iz renesanse. Bile su oznaka socijalnog statusa - višlje platforme-viši status
Nosile su se protiv blata, a i u pozorištu, kad neki mladac iz čisto muškog pozorišta igra ženu. Zvale su se chopine. wiki
fantomatsicna fantomatsicna 05:03 04.11.2011

Cizme

Nosim najvise jer sam tokom dana cesto u basti.Znaci gumene.Ima ih i lepih.Inace ovde dosta idemo bosi
myredneckself myredneckself 11:26 04.11.2011

Re: Cizme

Inace ovde dosta idemo bosi

To se zove kontakt s majčicom
Ja celo leto tako po bašti
mlekac mlekac 05:28 04.11.2011

Ne zavidim ti

Ni najmanje!

Bas sam onomade konstatovala, razgledajuci izloge s Princezom mi, da su pojedini primerci idealni da se stave na policu i posmatraju, al' brate, to ne da nije za ulicu i svakodnevni strapac nego...

A kamo nam ide proizvodnja cipela - bolje i da ne mislim.

Po povratku iz Bw jedna od prvih stvari koje sam ucinila bila je da odem kod najboljeg cika majstora u gradu, onog sto je skoro 50 godina imao radnju u onom prolazu izmedju Kneza i Obilicevog venca, i pravio najudobnije salonke i baletanke po istom kalupu jos od pedesetih...

Dobro da sam otisla! Radnja bila pred zatvaranjem - pazarila jedne od poslednjih salonki koje je napravio i ene ih, cuvam ih ko blago!

To je jedini kog znam da je umeo tako dobro da namesti stiklu od 12cm da ti ta visina uopste nije smetala nego si mogla celo noc da djuskas u njima!

A platforme - ni pod razno! To me, da prostis, mnogo podseca na one tegove sto sportisti nose oko nogu da pojacaju kondiciju...

I ovako imam jake listove - ne moram dodatno da ih bildujem.
myredneckself myredneckself 08:58 04.11.2011

Re: Ne zavidim ti

mlekac
A platforme - ni pod razno! To me, da prostis, mnogo podseca na one tegove sto sportisti nose oko nogu da pojacaju kondiciju...

I ovako imam jake listove - ne moram dodatno da ih bildujem.

Mene sve podsećaju na flamingose kad se natakare na te visine
Činjenica je da su opsednute lepotom (?) svojih nogu, i smatraju da to treba prikazati, ali pre toga još malo produžiti
, pa sad da li platformama ili sa stilettos. Jedno je sigurno - ne mogu potrčati čak ni za busom, ni u primisli


mlekac mlekac 09:12 04.11.2011

Re: Ne zavidim ti

myredneckself
mlekac
A platforme - ni pod razno! To me, da prostis, mnogo podseca na one tegove sto sportisti nose oko nogu da pojacaju kondiciju...

I ovako imam jake listove - ne moram dodatno da ih bildujem.

Mene sve podsećaju na flamingose kad se natakare na te visine
Činjenica je da su opsednute lepotom (?) svojih nogu, i smatraju da to treba prikazati, ali pre toga još malo produžiti
, pa sad da li platformama ili sa stilettos. Jedno je sigurno - ne mogu potrčati čak ni za busom, ni u primisli
Pazi, ako je stikla DOBRO postavljena, moze u salonkama i da se trci, za ne daj Boze, ja sam ziv svedok. Al' kao sto rekoh, malo je majstora koji to umeju da urade... U stvari, sumnjam da je ijedan ostao u ovomu gradu.
zilikaka zilikaka 09:39 04.11.2011

Re: Ne zavidim ti

Pazi, ako je stikla DOBRO postavljena, moze u salonkama i da se trci, za ne daj Boze, ja sam ziv svedok. Al' kao sto rekoh, malo je majstora koji to umeju da urade... U stvari, sumnjam da je ijedan ostao u ovomu gradu.

Može! I baš u tome i jeste fazon dobrih cipela.
Koža mora da bude meka ko za rukavice, a štikla postavljena tačno gde treba. To znaš čim ih obuješ. Ako srastu sa nogom iz prve valjaju, ako ne - teraš dalje
mlekac mlekac 16:42 04.11.2011

Re: Ne zavidim ti

zilikaka
Pazi, ako je stikla DOBRO postavljena, moze u salonkama i da se trci, za ne daj Boze, ja sam ziv svedok. Al' kao sto rekoh, malo je majstora koji to umeju da urade... U stvari, sumnjam da je ijedan ostao u ovomu gradu.

Može! I baš u tome i jeste fazon dobrih cipela.
Koža mora da bude meka ko za rukavice, a štikla postavljena tačno gde treba. To znaš čim ih obuješ. Ako srastu sa nogom iz prve valjaju, ako ne - teraš dalje

E bas tako!

Nisam jednom naletela na cipele s 'normalnom' stiklom (oko 3cm) koja je bila tako lose postavljena da nije bilo sanse da se u tome hoda a nekmoli trci.

A fazon "razgazice se", priznajem samo kod antilopskih. One moraju prvi put da budu knap, zato sto se, vremenom, stvarno razgaze i rasljampave.

Za sve ostalo - jock!
sonja.m sonja.m 09:06 04.11.2011

sitnozevka

Nikad ne reci nikad pa ni visokim potpeticama ni ostalim zenskim sitnicama; djindjuvicama,gumicama, mazalicama,stipalicama, zakacaljkicama, nakacaljkicama, lickalicama, grickalicama, uffff ... to je siguran pocetak kraja...dosla sam da te prodrmam...kakvi bre cekici, nakovnji, zavrtnji, motorcangle i vangle...upisacu te u skolu za manekenke, vrtorepke, sitnozevke i ostale Stevke...nemoj da zaboravis da je tvoj muz muska glava a da si ti zenski rep.
NIKAD!
myredneckself myredneckself 11:14 04.11.2011

Re: sitnozevka

sonja.m
Nikad ne reci nikad pa ni visokim potpeticama ni ostalim zenskim sitnicama; djindjuvicama,gumicama, mazalicama,stipalicama, zakacaljkicama, nakacaljkicama, lickalicama, grickalicama, uffff ... to je siguran pocetak kraja...dosla sam da te prodrmam...kakvi bre cekici, nakovnji, zavrtnji, motorcangle i vangle...upisacu te u skolu za manekenke, vrtorepke, sitnozevke i ostale Stevke...nemoj da zaboravis da je tvoj muz muska glava a da si ti zenski rep.
NIKAD!

Wow, wow, wow, sonja.m, ja mislila da se bolje poznajemo
Mislim da mi ne manjka ženstvenosti, nego se s mužem, između ostalog, i pajtašim

Kakav rep, ja sam šija
sonja.m sonja.m 12:23 04.11.2011

Re: sitnozevka

ovo sto podvuce
nisam ja pomislila tako je (jos uvek) svet sazdan.
Nemoj vredjas ja sam se samo malo raspisala.
Ovo je samo metafora, al stikle su vazne,
kao i ostale zenske sitnice
da se sebi dopadas
nemoj da se opet naljutis pliz

sonja.m sonja.m 12:31 04.11.2011

Re: sitnozevka

sonja.m
ovo sto podvuce
nisam ja pomislila tako je (jos uvek) svet sazdan.
Nemoj se vredjas ja sam se samo malo raspisala.
Ovo je samo metafora, al stikle su vazne,
kao i ostale zenske sitnice
da se sebi dopadas
nemoj da se opet naljutis plizahhh nesto sam ovde zabrljala
izvini
danas sam ja izgleda ustala na levu nogu!
myredneckself myredneckself 01:20 05.11.2011

Re: sitnozevka

sonja.m
sonja.m
ovo sto podvuce
nisam ja pomislila tako je (jos uvek) svet sazdan.
Nemoj se vredjas ja sam se samo malo raspisala.
Ovo je samo metafora, al stikle su vazne,
kao i ostale zenske sitnice
da se sebi dopadas
nemoj da se opet naljutis plizahhh nesto sam ovde zabrljala
izvini
danas sam ja izgleda ustala na levu nogu!

Sve je OK sonja.m
zilikaka zilikaka 09:25 04.11.2011

Baš si me našla

Tekst ko da sam ja pisala, ako se izbaci deo sa prepunim policama neupotrebljivih cipela

Spadam u onu sortu koja mož da dobije žuljeve i u patikama. (O pažljivom izboru čarapa da ne pričam)

Iz tijeh razloga, u kupovinu obuće krećem ko u kupovinu kuće.
Smislim šta mi treba i šta hoću i TO tražim.
Uzgred, da bih smislila, prethodno bar nedelju dana pažljivo posmatram šta sve ljudi nose na nogama
Dakle, krenem sa jasnom idejom detaljnim tehničkim opisom.
Ako ima-ima, ako nema uštedela sam pare

Istina,.. prodavci me čudno gledaju, al šta ću im ja
myredneckself myredneckself 10:35 04.11.2011

Re: Baš si me našla

zilikaka
Iz tijeh razloga, u kupovinu obuće krećem ko u kupovinu kuće.
Smislim šta mi treba i šta hoću i TO tražim.

Biljana77
O onim nakaznostima - čizma/papuča ili onim čizma/patofnama neću ni da kažem šta mislim, uvrediće se neko ko ih ima.I ti si žena after my own heart, zilikaka, možemo napraviti klub jednog tipa žena, da se prodrma uzombirana sredina.
Lajtmotiv kluba - Na koji još način zavesti muškarca, u nekoliko koraka!
Smetaćemo i muškom, i ženskom svetu - divota!
zilikaka zilikaka 11:04 04.11.2011

Re: Baš si me našla

Smetaćemo i muškom, i ženskom svetu - divota!

možemo napraviti klub jednog tipa žena

Napravila!
Ja predsednica, imam i jednu članicu.
myredneckself myredneckself 11:37 04.11.2011

Re: Baš si me našla

Ja predsednica, imam i jednu članicu.

Odlično! Jel naša, nosi udobne stvari? Nemoj da primamo u članstvo neke...
Ko mož' da se skoncentriše na rad dok mu stopala vrište i nosi majicu ko da će puštati krv?!
zilikaka zilikaka 12:37 04.11.2011

Re: Baš si me našla

Jel naša, nosi udobne stvari? Nemoj da primamo u članstvo neke...

Ma nosi udobne stvari, nego mora još malo da vežba sa gedorama.
To joj slabije ide
myredneckself myredneckself 14:46 04.11.2011

Re: Baš si me našla

zilikaka
Jel naša, nosi udobne stvari? Nemoj da primamo u članstvo neke...

Ma nosi udobne stvari, nego mora još malo da vežba sa gedorama.
To joj slabije ide


razmisljam razmisljam 01:50 05.11.2011

Re: Baš si me našla

zilikaka

Ma nosi udobne stvari, nego mora još malo da vežba sa gedorama.
To joj slabije ide


Мислим, а како ти то знаш?
( За гедоре питам, да не буде забуне. )
zilikaka zilikaka 13:45 05.11.2011

Re: Baš si me našla

razmisljam

zilikakaMa nosi udobne stvari, nego mora još malo da vežba sa gedorama.To joj slabije ideМислим, а како ти то знаш? ( За гедоре питам, да не буде забуне. )

Kako da ne znam?!
Pa vidim kako te sve više spopadaju pesnički momenti,
a sad će da me ubediš da u pauzama majstorišeš po kući<_<
Biljana 77 Biljana 77 09:33 04.11.2011

E...

Mojim mukama kraja nema. Ne volim neudobno, ne volim previsoko, ali ne podnosim ni baletanke (one sasvim ravne, nisu mi seksi nimalo). O onim nakaznostima - čizma/papuča ili onim čizma/patofnama neću ni da kažem šta mislim, uvrediće se neko ko ih ima. Tako da kod mene se iz papuča/sandala prelazi odmah u čizme (obavezno dugačke i sa srednjom štiklom). Cipele imam samo ovakve i jedne salonke.
myredneckself myredneckself 10:15 04.11.2011

Re: E...

Biljana 77
Mojim mukama kraja nema. Ne volim neudobno, ne volim previsoko, ali ne podnosim ni baletanke (one sasvim ravne, nisu mi seksi nimalo). O onim nakaznostima - čizma/papuča ili onim čizma/patofnama neću ni da kažem šta mislim, uvrediće se neko ko ih ima. Tako da kod mene se iz papuča/sandala prelazi odmah u čizme (obavezno dugačke i sa srednjom štiklom). Cipele imam samo ovakve i jedne salonke.

A woman after my own heart. Samo jednostavno i udobno, većinu života provodiš tako obučen!
Biljana, jesi li čula za izraz pornićarske cipele?
Biljana 77 Biljana 77 10:20 04.11.2011

Re: E...

jesi li čula za izraz pornićarske cipele

Čuj čula ...pa to ima u rečnicima već.
EDIT: mada još nisam upoznala muškarca koji mi je rekao da mu je to seksi.
myredneckself myredneckself 11:18 04.11.2011

Re: E...

Biljana 77
jesi li čula za izraz pornićarske cipele

Čuj čula ...pa to ima u rečnicima već.
EDIT: mada još nisam upoznala muškarca koji mi je rekao da mu je to seksi.

Ma nisam videla u UD, nego čula ove naše poletarce
I to se bre širi ko grip

bocvena bocvena 12:18 04.11.2011

Re: E...

Šta ste zapele...te k'o će ovo da nosi, te zemljina teža, te neudobno...ko je uopšte rekao da su to cipele za NAPOLJE? Je l' imaju etiketu da su vodonepropusne? Nemaju.

To je za UNUTRA i za film:)))))

Šalu na stranu...mene svakakva kupovina tera u stanje hipnoze. Ništa me tako lepo ne podseti da sam totalno van standarda kao haljine, pantalone i košulje broj 38 i 40. I ove cipele za šipku. Pa da l' bi im se ruke osušile da neki moderan autfit naprave i u većem broju?

myredneckself myredneckself 15:00 04.11.2011

Re: E...

bocvena
.ko je uopšte rekao da su to cipele za NAPOLJE?

Pa, da. Pravo pitanje. Najudobnije su u krevetu.
Bože, gde sam ja stukla tolke godine!


doloreshaze doloreshaze 10:24 04.11.2011

Blog o cipelama

a sve se na nesto zalite.

Stikle obozavam, i stvarno, kad su dobro uradjene svasta nesto se moze u njima, i da se prepesaci pola Beograda i da se stoji u redovima, da se igra i da se trci. Ja baletanke ne volim, neudobne su mi do zla boga onako skroz ravne, sve mi se cini da cu pasti unazad

Jedina muka koju ja imam tice se velicine, tj. necije genijalne ideje da poveca kalupe, i da moj 37 pretvori u 36. Za patike mi vec odavno govore ''To je decija velicina'' a ovu ostalu obucu jedva nadjem, jer najcesce dobijaju po jedan par.
myredneckself myredneckself 11:47 04.11.2011

Re: Blog o cipelama

Stikle obozavam, i stvarno, kad su dobro uradjene svasta nesto se moze u njima,

Poštujem, na drugima, i kad znaju da ih nose.
Ja ostajem na mojih max 4-5cm

angie01 angie01 10:41 04.11.2011

ooh majn Got!

ja sam ti dear zaljubljenik u krpe,gilje,tasne asesorajz,nakit,..mislim, nemoj me ogranicavati:))),..jedino sto ja to sve na neki moj nacin, mrazim uniformnost,i one gluposti-hit ove sezone i takoto!

za cipele imam tezak feler-iako imam malu nogu i bas mi cuce te sa stiklama i uposte neki zenstveni fazon-ja sestro sve vucem na suprotno, tak'a mi psisa!

pa svaki put krenem da kupim vise neke na stiklu i uvek se vratim sa ravnima, uglavnom na snir!

evo tebi jedne za retro varjantu koje mogu da podnesem!

myredneckself myredneckself 12:02 04.11.2011

Re: ooh majn Got!

angie01
ja sam ti dear zaljubljenik u krpe,gilje,tasne asesorajz,nakit,..mislim, nemoj me ogranicavati:))),..jedino sto ja to sve na neki moj nacin, mrazim uniformnost,i one gluposti-hit ove sezone i takoto!

za cipele imam tezak feler-iako imam malu nogu i bas mi cuce te sa stiklama i uposte neki zenstveni fazon-ja sestro sve vucem na suprotno, tak'a mi psisa!

pa svaki put krenem da kupim vise neke na stiklu i uvek se vratim sa ravnima, uglavnom na snir!

evo tebi jedne za retro varjantu koje mogu da podnesem!Nemoj mi miss the point NG, ako smem da primetim. I ja voliiiim!
Malo kritikujem ove iz generacije značiii, prosto, definitivno, fan Paola Koelja...
i njihov outfit
To može biti moj par cipela deluje mekano, i grunge
Uklapa mi se u koncept no pain for fashion
angie01 angie01 12:25 04.11.2011

Re: ooh majn Got!Nemoj mi miss the point NG, ako smem da primetim. I ja voliiiim!
Malo kritikujem ove iz generacije značiii, prosto, definitivno, fan Paola Koelja...
i njihov outfit
To može biti moj par cipela deluje mekano, i grunge
Uklapa mi se u koncept no pain for fashion


shvatla sam,mozda sam samo rekla i neku viska, jer sam se prepoznala tako u temi!:))
blogovatelj blogovatelj 03:53 05.11.2011

Re: ooh majn Got!

ja sestro sve vucem na suprotno, tak'a mi psisa!


To je mnogi bloger-blogerica odaaaaaaavno primetio. Jok razum i logika, samo kontra
reanimator reanimator 12:08 04.11.2011

...

Ja, od kad sam kupio ove, ne nosim ništa drugo! Boli me uvo što su lepe i privlače pažnju..volim ih, jer su udobne!
myredneckself myredneckself 12:25 04.11.2011

Re: ...


reanimator
Ja, od kad sam kupio ove, ne nosim ništa drugo! Boli me uvo što su lepe i privlače pažnju..volim ih, jer su udobne!

Imaš pravo, imam ja nešto slično

,
samo, jel i ti kao ja osetiš svaki kamenčić?
reanimator reanimator 12:28 04.11.2011

Re: ...

samo, jel i ti kao ja osetiš svaki kamenčić

Sestro, ne pitaj..ubiše me, al dobro...lepota ima cenu :)
angie01 angie01 12:33 04.11.2011

Re: ...evo vam i carapice!
myredneckself myredneckself 15:17 04.11.2011

Re: ...

reanimator
samo, jel i ti kao ja osetiš svaki kamenčić

Sestro, ne pitaj..ubiše me, al dobro...lepota ima cenu :)

Dobro kažeš re.
Znaš, malo me brine što sam se bez problema skinula sa glamura, sjaja i lepote. Ono, ništa znojenje, drhtavica...
Morala bih još malo da poradim na sebi, po svaku cenu, umesto što pevam i zlo ne mislim
pnbb pnbb 15:21 04.11.2011

Re: ...

Imaš pravo, imam ja nešto slično

super su manki suz, ima i za trcanje, i za setnju, i za vodu...
appendix appendix 15:48 04.11.2011

Re: ...

.
myredneckself myredneckself 01:30 05.11.2011

Re: ...

appendix
.

what's the matter, appendix?
tu je bilo nekih reči, a gde su sada?
draft.dodger draft.dodger 01:45 05.11.2011

Re: ...

myredneckself
appendix
.

what's the matter, appendix?
tu je bilo nekih reči, a gde su sada?

myredneckself myredneckself 11:00 05.11.2011

Re: ...

draft.dodger
myredneckself
appendix
.

what's the matter, appendix?
tu je bilo nekih reči, a gde su sada?


Dobro jutro d.d
Ništa me lepše (za buđenje asocijacija) nije moglo dočekati na ovom postu, ovako dobro naspavanu.
Dakle ti kad odapneš muzičku strelu, pogodiš nekoliko meta.
Holi Golajtli, kao Kepotov lik, Odri kao glumica, itd. je eponim stila u jednom vremenu koji ja volim, a o kome ženski poletarci danas jako malo znaju. Da su bar imale živaca da odgledaju Breakfast at Tiffany's!
Stilettos i platforme bi (bar za jedno vreme) čamile na modnoj ropotarnici.draft.dodger draft.dodger 15:22 05.11.2011

Re: ...

Preklinjem Svetu Stolicu da mi pokloni jedan par.
Ubedljivo najbolje!

myredneckself myredneckself 15:26 05.11.2011

Re: ...

draft.dodger
Preklinjem Svetu Stolicu da mi pokloni jedan par.
Ubedljivo najbolje!


Ali, đavo nosi Pradu, d.d
draft.dodger draft.dodger 15:51 05.11.2011

Re: ...

Za đuskanje u papskim cipelama...

kick68 kick68 21:24 05.11.2011

Re: ...

u jednom vremenu koji ja volim,

I ja se rodila u pogresno vreme:) Art deco cipele su preslatke.
Ma sve volim iz tog vremena, i nakit i frizure, modu uopste, ali cipele su zakon.
Imaju stiklu (razumne visine) da ispravi ledja i zategne sve sto treba da se zategne. Ravne cipele za mene su podjednako lose kao i one sa previsokom stiklom. Sve me boli od njih, i noge i ledja...
ivana23 ivana23 22:11 05.11.2011

Re: ...

kick68
Art Deko


Volim...

I arhitekturu, enterijere, ukrasne predmete.

I Poaroa u seriji koja odise tim periodom mode i umetnosti.
kick68 kick68 22:53 05.11.2011

Re: ...

I arhitekturu, enterijere, ukrasne predmete.

I Poaroa u seriji koja odise tim periodom mode i umetnosti

I ja, i ja! Cesto bih uhvatila samu sebe kako uopste ne pratim fabulu radnje Poaroa, samo zevam u namestaj i 'aljine (I am just shallow, not stupid:))) U seriji Miss Marple radjenoj takodje po romanima Agate Kristi nisu se ni priblizno potrudili.
Great Gatsby:
myredneckself myredneckself 00:00 06.11.2011

Re: ...

ivana23
I arhitekturu, enterijere, ukrasne predmete.

Da, i ja volim detalje i ukrase.

Šta kažeš na ovaj abažur?kick68
Great Gatsby:

Ja sam gledala pretežno kako je RR obučen. Volela sam one njegove bele pantalone sa falticama, kačkete, džempere... Kick68, pogledaj ga ovde u džemperu.Muški džemper?! Da li još iko zna šta je to?

Edit:
stotka!

pnbb pnbb 15:26 04.11.2011

dal je virus

Nisam kupila cipele za ovu sezonu. Zadovoljiću se onim starim koje imam,

e ako moze od tog sto ti imas da nekako pelcer prebacis ..
da probam mozda se primi na zence
myredneckself myredneckself 16:25 04.11.2011

Re: dal je virus

pnbb
da nekako pelcer prebacis ..

Može, odmah ćemo je primiti i u klub "No pain for fashion", samo, pssst... mora prvo da prođe mali test kod zilikake
Ipak je ona čovek od branše tj. mašinac, a meni su mašinski elementi bili tek jednosemestralni predmet. Ihaaj...koliko još moram da učim.
(Sad bi trebalo dodati još malo extra spina da se mase zabludelih nalože)
zilikaka zilikaka 13:40 05.11.2011

Re: dal je virus

myredneckself
pnbbda nekako pelcer prebacis .. Može, odmah ćemo je primiti i u klub "No pain for fashion", samo, pssst... mora prvo da prođe mali test kod zilikake

Bolje mu da ćuti neg da mu gospoju uzimamo u klub.
Ni ne zna šta ga čeka.
Bojim se, neće biti oduševljen promenom
myredneckself myredneckself 15:17 05.11.2011

Re: dal je virus

zilikaka
myredneckself
pnbbda nekako pelcer prebacis .. Može, odmah ćemo je primiti i u klub "No pain for fashion", samo, pssst... mora prvo da prođe mali test kod zilikake

Bolje mu da ćuti neg da mu gospoju uzimamo u klub.
Ni ne zna šta ga čeka.
Bojim se, neće biti oduševljen promenom


Zilikaka, moram da se poslužim onom narodnom - spram sveca i tropar. So it goes.
Mislim da naš blogokolega pnbb zna šta traži i zahteva, i da ima dovoljno snage, jer mu život svakako više neće biti isti
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:39 04.11.2011

-------

Stilettos i platforme nisu za mene. Značiiii, šta da radim?


Cccccc....
Dokle bre da vam pricam?

Mogu u radionici, na ulici, mogu ciste, prljave, stare, nove...

myredneckself myredneckself 21:06 04.11.2011

Re: -------

hoochie coochie man
Stilettos i platforme nisu za mene. Značiiii, šta da radim?


Cccccc....
Dokle bre da vam pricam?

Mogu u radionici, na ulici, mogu ciste, prljave, stare, nove...


Ovo su moje HCM, al ne mogu baš uvek u njima


A da sam samo malo mlađa, ne bi me uopšte bolela glavaEdit: Ja sam ovu fotografiju morala smanjiti, ali molim te pogledaj je na izvornom mestu. Kako je dobra!
lidiaz lidiaz 20:07 04.11.2011

Cipelici

E pa zato ja imam svakodnevne koje lice na lepe muske, sa pacjim kljunom napred, a one malo bolje koje su ko ortopedske.
I ovde je problem naci ciele koje pristojno izgledaju a nemaju 15cm visoku i veoma tanku stiklu.
Ja sam visoka i bez 15 cm stikli :).

Inace, u gradu Sex and City-ja, Njujorku, najsmesnije je sto se na ulici vidjaju savrseno obucene poslovne zene u patikama, sa elegantnim cipelama u torbi. Zato vuku ogromne torbe.
myredneckself myredneckself 21:11 04.11.2011

Re: Cipelici

Njujorku, najsmesnije je sto se na ulici vidjaju savrseno obucene poslovne zene u patikama, sa elegantnim cipelama u torbi. Zato vuku ogromne torbe.

Meni skoro uvek stoje rezervne u gepeku - leti neke papuče, zimi cipele
lidiaz, dobrodošla
ivana23 ivana23 21:49 04.11.2011

***

Ha... sasvim slucajno naleteh na ovaj model.


I nemate problem sa visinom stikle jer stikle nema...
myredneckself myredneckself 23:22 04.11.2011

Re: ***

ivana23
Ha... sasvim slucajno naleteh na ovaj model.

I nemate problema sa visinom stikle jer stikle nema...

Dva oprečna mišljenja o štiklama i dve poznate manekenke, iz starije generacije -

I used to wear heels because I wanted to show people I wasn't ashamed of being tall. But I don't wear them any more because you don't have to wear heels to be beautiful. I can't even remember the last time I wore heels.
Elle Macpherson

I was born in high heels and I've worn them ever since.
Helena Christensen


ivana23 ivana23 12:22 06.11.2011

Re: ***myredneckself myredneckself 17:47 06.11.2011

Re: ***

ivana23
ivana, ja sam samo načela temu, a ti... ubićeš nas, gde ih nalaziš?
freehand freehand 22:40 04.11.2011

Mi, frajeri

myredneckself myredneckself 23:34 04.11.2011

Život i smrt rok zvezda

freehand

Hmm, stara stvar, dobro je setiti se ovog zvuka
Dado je znao još 70-tih kako će propasti R&R, jel?

Podseti se i ti ove divne, talentovane žene, njene nesrećne smrti i ove njene pesmeEdit: što lupam, svaka je smrt nesreća,
mislila sam na nesrećne i nerazjašnjene okolnosti oko njene smrti
razmisljam razmisljam 02:01 05.11.2011

Значи...

Пример први: Ја баш хоћу ципеле са високом потпетицом, хоћу и тачка и узвичник. Тата каже: ,,Немој сине...'' ( ,,Нисам ја син, ја сам ћера и хоћу.'' ) Тата ће опет: ..Немој ћеро, неудобно је то, није природан положај тела: кичма, колена, стопала..'' ( ,,Хоћу.'' )
И хтедох и купих и одох на корзо и стоички издржах пар ђирова и боса се вратих кући и не обух их никад више.

Пример други: Годишњица матуре и слатке салонке са невеликом платформом, италијанске, к'о рукавица... Кад поче ђуска, мени све нешто не иде. Ножни прсти се скочањили, пете бриде, табани пецкају... ,, Јесте ме видели елегантну и тако то? Јесте? Е, па добро.''
И скидох ципелишке и изђусках се са уживањем и вратих се боса до хотела и не обух их никад више.

Пример трећи...

Дакле, мене нажуљају и најмекше и најквалитетније и равне и са потпетицом... Подбијем табане, раскрварим рисове, самељем пете, а када сам боса, добијем пликове од шљунка и песка и траве и свега.
Шта ЈА да радим?
myredneckself myredneckself 11:42 05.11.2011

Re: Значи...

Шта ЈА да радим?

Uf, uf, baš mi je žao, razmisljam

Probaj ove, (ili tog tipa cipele, jer ih ima basnoslovno skupih za nas, ne mogu da omaše) Ovo su tzv. zepe, ti znaš šta ja govorim, a kad moraš štikle, naravno, rezervne u torbu!Evo kako izgledaju na nozi...A evo ti i link, pa birajEdit:

I još jedna varijanta, za sva vremenaVesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 22:09 05.11.2011

camper, ecco, drmartens, kickers...

i takoto:) sto kaze moje dete, uvek kupujes istu cipelu:)

ja sam staromodna zena, trosim samo cipele za strapac, i u otmenim situacijama, skupe, udobne i meni lepe:)

prestala sam i da se nerviram sto te moje omiljene, tzv za strapac, kostaju neumereno:)

one jeftine ni ne gledam, a na te ekstremne, pornicarske i ine bacim pogled, jer su mi zanimljive:)

natasavb natasavb 22:26 05.11.2011

Re: Значи...

camper, ecco, drmartens, kickers...
i takoto:)


Plus Art i El Naturalista.
Samo su prve ovde bezobrazno skupe, a drugih i nema. Bar ih ja nisam videla.

MRNS nadam se da ce ti se svideti, a mogu da se naruce preko neta.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana