Eksperimenti u blogovanju

ONOMATOPEJA DILEJA (MEDLEY)

horheakimov RSS / 09.12.2019. u 23:55

ŠUMAR ŠORMAZ I SEDAM PATULJAKA

Kako je izjavio da se neće kriti iza poslaničkog imuniteta zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao na putu Soko Banja – Aleksinac, visoki funkcioner raznih stranaka Dragan Šormaz tako je i učinio. No međutim, nikada nije rekao da neće postati šumar i živeti u lovačkoj kolibi u lovištu Kovilovo gde će imati i donje odaje u kojima će čuvati sedam kepeca i/ili evnuha i hraniti ih divljim životinjama koje sam ulovi i/ili naslovnim stranama dnevnih novina. U gornjoj odaji, nikada nije rekao da neće imati, ogledalo sa uveličavajućim staklom, lepak za kožu koji se koristi u pozorištu i set od deset različitih lažnih lovačkih brkova.

 

 

 KADA MAČKE POČNU DA LAJU ONDA NA SIROTINJU I ZEC ŠILJI KURAC

Poznati pozorišni reditelj suočen sa rastućim trendom zamene polova glavnih junaka odlučio je da postavi na scenu matičnog teatra Šekspirovog Hamleta u izvedbi žene. Za razliku od mnogih ranijih dogovorenih uloga ovoga puta je odlučeno da se radi transparentno sa pravim kastingom, izgovaranjem teksta, mimikom, padovima… Protivno ustaljenoj praksi čak su i neki nebitni ljudi, pomoćno osoblje u zgradi i njihovi rođaci i komšije, mogli iz poslednjih redova, neskriveni, da promatraju izbor glavne glumice, tako da je sve malo ličilo na reality show ali to je za priču krajnje periferno. Na kasting se na nagovor drugarice prijavila i poznata beogradska glumisateljica Iva Štrljić. Kao i druge njene mlađe koleginice i ona je uvežbavala čuveno biti ili ne biti u hodniku pred velikom scenom do kasno u noć. Kako je prozivka išla azbučnim redom već se bližila ponoć kada je tetkica koja je mela hodnike, najedanom odložila metlu i bez ikakvog uvoda prekinula poslednju na spisku glasnim pitanjem:

– Jesi li ti prava glumica ili sa BK?

 BROKER KOJI JE BIO VEĆA ROK ZVEZDA OD SAMIH ROK ZVEZDA

U maniru još nekih zvezda i zvezdica kako domaćih tako i stranih a nakon velikog uspeha hit singla (ili bi možda bilo pravednije reći džingla) “Budi i ti aj ti” snimljenog za programersku školu sumnjive ontologije iz Zemuna, poznati beogradski roker i ljubitelj košarkaške igre, Dejan Cukić, odlučio je da oplemeni svoje scensko ime dodavanjem prostog slova B. Preko noći postao je Bdejan Bcukić broker. Nakon spoznaje da je promenom imena zadobio i bankarske moći svojim brokerskim delovanjem oborio je berzu u Atini a posledično i u Solunu i Kavali.

 

 KAKO JE EWAN MCGREGOR MOGAO DA ZAVRŠI NA JEDNOM TAVANU

Jednom prilikom ekipa emisije “Gajba”, za koju sam tada radio kao tonski snimatelj, posetila je i poznatu beogradsku novinarku i spisateljicu Vesnu Dedić, tada još uvek i Milojević, u njenom skromnom domu. Sa vrata je već bilo jasno da je sve unutra uređeno tako da domaćica može u potpunosti da uživa u svakom provedenom trenutku kod kuće.

– Ovde na ulazu, u hodniku, uvek mi je bilo bitno da imam crveni kišobran – rekla je.

– Ovo je dnevna soba, tu odmaram, tu se svi skupimo, pre ili kasnije…

– Kuhinja, gde kuvam kada sam raspoložena… Idemo na sprat sada…

– Stepenište je namerno krckavo i škripavo da niko ne može da mi se prikrade… Ili otkrade, ako taj glagol postoji…

– Ovde su stepenice za tavan gde je radna soba. Tu nikoga ne puštam. Ajmo dalje.

I dok je ostatak ekipe nastavio da prati spisateljicu ka velikoj spavaćoj sobi, ja sam odložio mikrofon pecaljku i vodeći računa o škripuckavom stepeništu, samo u čarapama uhvatio krivinu. Popeo sam se pod krov i krišom privirio u zabranjenu radnu sobu. Iza vrata bio je zastor a u samoj sobi paravan nalik na bolnički iza kog se nazirao veliki radni sto od mahagonija. Kada sam prišao blizu osetio sam miris bolesti, umor i iznemoglost, jako, kao miris lipe na Balkanu. Iza paravana u stanju na ivici svesti, na stolu ispred svojih pisaćih mašina a u gomili otkucanih, prepravljanih i zgužvanih hartija ležale su tri sredovečne gospođe, ghost writeri kasnije će se ispostaviti: domaćica iz Ralje, udovica sa Labudovog brda i izbeglica iz Leposavića kojoj je u tom trenutku bila neophodna i hitna medicinska pomoć.

 

 IRANSKI GUVERNERI PROVINCIJA I ČARAPA NA ZADNJEM SEDIŠTU PRIGRADSKOG AUTOBUSA

Nekada poznati beogradski novinar Predrag Sarapa usled promene programske šeme nepoznate televizije na kojoj je radio u tom momentu bio je prinuđen da se od prve sledeće emisije lično predstavi malobrojnoj publici umesto dosadašnjeg montiranog ispisa na ekranu. Uredništvo je takav potez pravdalo napredovanjem prema gledalištu. Zato je voditelj stajao ispred ogledala i uvežbavao uvod:
– Dobro veče dragi gledaoci, gledate Problem a ja sam Predrag Satrapa…
– Dobro veče dragi gledaoci, gledate Problem a ja sam Predrag Čarapa…
– Dobro veče dragi gledaoci, gledate Problem a ja sam Predrag Saraga…
Nakon još nekoliko neuspelih pokušaja da poveže jezik sa podatkom iz biometrijske lične karte dotični je odlučio da je problem u ogledalu i glavom ga razbio.

 

 KOMBINOVANO PRORICANJE SUDBINE SA SMRTNIM ISHODOM

Autoprevoznik iz Meljaka, član udruženja kombi prevoznika ‘Kombi’ lišen je slobode jer je tupim predmetom naneo teške telesne povrede Zorki Pucar, u narodu poznatoj kao Vidovita Zorka, kako je tvrdio pred istražnim sudijom, zbog njenog upornog odbijanja da prorekne smrt njegove tašte, u čijoj je kući i živeo, kao udovac. Naime on je po sopstvenom priznanju devet puta odlazio na seanse kod žrtve u Baštovansku ulicu na Banjici i devet puta platio između deset i pedeset evra da sazna kada će majka njegove pokojne žene krenuti put ćerke jedinice. Svaki put, kako tvrdi, dobijao je nedefinisana i nezadovoljavajuća proročanstva i počeo je da sumnja da je u pitanju prevara. Kako bi raščistio stvar, priznaje da je u netaknutom delu taštine bašte iskopao rupu, koja nije bila namenjena vlasnici kuće a kojom je kako je svedočio samo hteo da zaplaši proročicu. Takođe je priznao i da je došao svojim kombijem na Banjicu sa namerom da se sa žrtvom provoza do gorepomenute bašte. Kada je ova to odbila iskoristio je klešta koja je našao na radijatoru u hodniku agencije za proricanje sudbine, takozvane kombinirke kojima je odvrtan i zavrtan ventil na radijatoru, i koliko se on seća samo zapretio njima. Kako je kasnije utvrđeno broj kopči na glavi vidovnjakinje prelazio je trideset a usled napada pretrpela je i veliku duševnu bol.

Tri nedelje kasnije tašti uhapšenog je dijagnostikovan mikrocelularni tumor na plućima.

 BILATERALNI ODNOSI DVAJU ZEMALJA NIKADA NISU BILI NA VIŠEM NIVOU

Jedan Crnogorac uhapšen je u Bloku 45, u lokalu u koji su i doktori dolazili da slušaju gusle, nakon što je istog konobar optužio da je hteo da ga seksualno zloupotrebi kada je slučajno prelio neznatnu količinu kisele vode Knjaz Miloš preko male zdepaste čaše i kariranog stolnjaka pravo na međunožje uhapšenog. Kao svaki pošteni konobar krpom je probao da upije tečnost sa nezgodnog mesta na kom je u tom momentu napipao ukrućen muški polni organ. Crnogorac je izričito negirao da je dobio erekciju u tom momentu i da je iako ju je imao ona bila od ranije. On je tvrdio da je prevodilac na crnogorski jezik i pravdao se da je ceo dan prevodio dela Dejana Stojiljkovića, kojim je zaokupljen više od tri godine i da je došao u kafanu da uz rakiju i guslare proba da se opusti, doslovno. Duga i truckava vožnja tramvajem kao i dim jeftinih cigareta u neprovetrenom prostoru ugostiteljskog objekta može biti da su mu pomutili razum i da čak nije bio svestan kada se sve zbilo, odnosno da je na tren zadremao, pravdao se Crnogorac pred Žandarmerijom. U tom slučaju to bi bila ona snena erekcija sa kojom smo se svi nekada probudili, zar ne braćo, zapitao se naglas na kraju prevodilac obraćajući se svima koji su došli po njega.

– Ne – u glas je odgovorio vod žandarma koji je stigao na lice mesta u Land Rover džipu za manje od tri minuta.

Na sve to vodnik je uhapšenom opsovao i oca pederskog.

Istog dana ekstradicioni sud odlučio je o njegovom izručenju bez prava na žalbu i prevodilac je ukrcan na međunarodni voz Beograd – Bar sa kartom koju je platilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, a koja nije imala rezervaciju.

 I’M NOT THE ZORAN ZOKI ZODIAC

Na tribini povodom predstojećih izbora za gradonačelnika Beograda, neočekivani kandidat, general major profesor doktor Zoran Stanković okupljenim Pančevcima iznosio je strategiju pripajanja Pančeva Beogradu na šta su reakcije prisutnih bile šizofreno podeljene. Pojavila se pretnja da će doći do sukoba pobornika i protivnika ove ideje a govornik je da bi smirio situaciju napravio nešto dužu pauzu u izlaganju i kada su svi, opomenuti tišinom sa govornice, zaćutali i okrenuli se prema njemu, kandidat je promenio glas i na tečnom engleskom sa srednjezapadnim akcentom rekao:

I’m not the Zodiac and if I was I certainly wouldn’t tell you.

Tišina je potrajala još koji sekund posle čega je publika postala mirna i koncentrisana u praćenju na dalje deklamovane strategije.

 

 PORTAL U DETERDŽENTU ZA DRUIDISTKINJU

Kako pišu lokalne novine iz Vladičinog Hana, diplomirana lekarka Slađana Velkov nestala je dana 29. februara olimpijske godine na misteriozan način u bugarskom gradu Plovdivu. Poslednji put je viđena na startnoj rampi poslednje devetnaeste igre dvadesete jubilarne manifestacije IGRE BEZ GRANICA BALKANSKIH DRUIDA. Njoj se gubi svaki trag kada je posle starta upala u veliki bazen sa deterdžentom pokušavajući da pretrči pokvašenu gredu. U prvi mah se činilo da će takmičarka pokušati da popije svu viskoznu tečnost iz bazena ali kako se to nije desilo svi ostali takmičari su uzeli svoje mobilne telefone očekujući novi MMS. Multimedijalna poruka nije stizala pa se pretpostavilo da je kao svaki druid dotična nestala u procepu vremena i prostora.

 ROOM ROOM ROOM, I NEED MORE RUM, RAJT NAU

Probudivši se iznenada, potpuno džetlegd i u bunilu, preznojen i sa osećajem nadolazeće groznice Nebojša Krstić je dohvatio telefon i brzim pogledom ustanovio da je i dalje bez internet konekcije i da ne može da ode na Tviter. Sunce je peklo na obali Karipskog mora, komarci su izletali iz džungle i onda nogama hodali po vrelom pesku. Bivši savetnik bivšeg nekog se uhvatio za glavu, ostavio telefon i dohvatio bocu ruma ne bi li se okrepio. Iscurelo je tek po koje zrnce peska. Okrenuo se oko sebe, da vidi gde je izgubio kompas i da slučajno neki zaboravljeni kamerman Survivora nije spreman da ga uslika kako počasno čisti dno flaše i pošalje to tabloidima u maticu, i onda odbacio sve sa sebe i uputio se u ofis.

Na kraju omanje plaže nalazila se trošna koliba sa trščanim krovom, dokucana skučena veranda, koja je bila i kancelarija otpravnika poslova, iz MIP-a još uvek nedodeljenog konzulu, sa koje se ulazilo kroz vrata bez brave na kojima je pisalo KONZULAT REPUBLIKE SRBIJE – NIKARAGVA.

 

 DEAR LADY, SIR, VAŠA SIROVOST JE SUROVA

Jedan od do sada nezabeleženih recepata Maje Volk, poznate dramaturškinje, fado muzičarke, umetnice, voditeljke, spisateljice, doktorke nauka i univerzitetske profesorke, rijaliti zvezde, promoterke zdrave ishrane, mame i žene koja je pobedila rak a koji ne sadrži senf (jer poznato je valjda da senf nije zdrav (ili je to majonez)) na volšeban način došao je u posed internet hakera koji su ga objavili na DarkWeb-u. Prenosim ga u celosti:

1 lep neoljušten iseckan sirovi krastavac, 2 crvene sirove paprike babure očišćene od semenki, 4 duguljasta sirova paradajza, glavica crvenog sirovog luka, 3 čena belog sirovog izgnječenog luka, 3 šolje soka od sveže ceđenog sirovog paradajza, 2 šolje sirovog sira, 1 šolja sirovog sirka i čašica za rakiju sirove nafte, ¼ šolje sirovog sirćeta od divlje sirove jabuke, ¼ sirove šolje hladno ceđenog sirovog maslinovog ulja, malo sirove kalijumove i sirove morske soli, jedna sirova kašičica mlevenog sirovog džastina bibera

Sve sastojke stavite u blender (bilo bi dobro da bude Nutribullet) i mutite dok se ne sjedine.

Ostavite u frižideru da odstoji, bolji je ukus.



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nsarski nsarski 00:35 10.12.2019

Nisi na kraju stavio ono...

...svaka sličnost sa realnim ljudima i događajima je__________
horheakimov horheakimov 16:36 10.12.2019

Re: Nisi na kraju stavio ono...

Evo, kao da jesam...
nsarski nsarski 17:30 10.12.2019

Re: Nisi na kraju stavio ono...

horheakimov
Evo, kao da jesam...




Svaka sličnost sa realnim ljudima i događajima je sličnost.

Черевићан Черевићан 02:01 10.12.2019

Kako pišе....

....mutite dok se ne sjedine

миксовање тема
у овом случају,
пажње вредно
доби на значају,

БРАВО
istrajan05 istrajan05 17:09 10.12.2019

M'da!

u lokalu u koji su i doktori dolazili da slušaju gusle

Dobri poznavaoci muzike kažu da su gusle jedini instrument koji je teže slušati nego svirati.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana