Eksperimenti u blogovanju| Literatura| Život

JUGOSLAVIJATIKUM (7/11)

horheakimov RSS / 17.07.2021. u 20:58

polagano

            Hajde da, hajde da se zaljuljamo, polagano. Hajde da se uzmemo? Sve će proći, ostajemo jedno drugom, rekao je. U osvit rata zove devojku, zove je ali niko se ne javlja. Niko ne sedi pored telefona. Nešto se oseća u vazduhu, a nije zagađenje rudarske industrije. Prelistava po auto-karti, za šta će ovaj rat biti? Ispadaju prazne razglednice. Odlazi do pošte. Suprotno ustaljenom verovanju na telefonu radi dedica, koji bi trebalo da je odavno u penziji po svim paragrafima zakona za koji se izborio radnički savet ili makar u Šao-lin hramu, sa svojim sveštenicima.

 

 

            - Ne mogu ti reći, ne veruj u idole… Možda je ona pri kraju, ali to jedino znači da se nekakav početak valja iz tame konačnosti. Polagano. Slobodna je kabina 1.

            U osvit rata, on zove svoju ženu, ali niko se ne javlja. Izlazi iz pošte. U vazduhu se oseća da zima odlazi. Svuda oko njega, laboratorija se polagano zatvara. Poslednje ostaju kreature nad kojima su vršeni eksperimenti. Na raspolaganju su im svi instrumenti, reagensi i zapisi osoblja, hrana, voda i dodaci ishrani, ali oni ne žele da beže. Ne mogu da pogledaju istini u oči, jer oči su pune suza.

 

nastaviće se... 



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Черевићан Черевићан 22:18 17.07.2021

bogme se javljaju

jer na raspolaganju su im svi instrumenti

појмити је изазован посао у лабу
кошта све то .......а и труди личне,
погубније пробе идентично чине
......политичке кујне фанатичне
angie01 angie01 21:35 21.07.2021

,

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana