Srbijanski sindrom

zokster RSS / 25.06.2007. u 13:39

 

Izložba "Srbijanski sindrom" Ines Fontenla, italijanske autorke argentinskog porekla, biće otvorena od 27. juna do 31. jula u Italijanskom institutu za kulturu.

 

kamion_odpozadi.jpg

 

Za ovu izložbu autorka je priredila instalaciju "Srbijanski sindrom" koju čine hladnjace, jame, otvorene i poluotvorene, u kojima su lesevi u razlicitom stadijumu raspadanja i uzrasta.. 

Ova poluraspadnuta trupla kod posmatrača bude asocijacije na ’putovanje’ na koje će krenuti, a pre a posle. Istovremeno ona prizivaju i druge slike, ne toliko neposredne, bolnije, slike bekstva, egzodusa i masovnih zločina.

Kadaverični eksponati na izložbi Ines Fontenla imaju slojevito značenje, oni pričaju o tajnom svetu Srbije juče, ali i o današnjim tajnama Srbije i svakog od nas.

Ines Fontenla živi i radi u Rimu. Rođena je u Buenos Airesu i svoje umetničko obrazovanje stekla je na Akademiji lepih umetnosti u Buenos Airesu i u Madridu. Tehniku crtanja i slikanja usavršila je na Akademiji San Fernando u Madridu, na Univerzitetu u Sijeni i na Akademiji lepih umetnosti u Rimu.

 

Izložba je postavljena pod velikodušnim i nesebičnim patronatom SPC.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana