Zvezdani obračun kod O.K. korala

constrictoria92 RSS / 12.09.2008. u 22:32

 

 

“Kako Tanjug javlja, ja te volim” - "Lajanje na zvezde", Milovan Vitezović

Neće biti.

Danas Tanjug javlja:

„Grupa od dvadesetak navijača je na parkingu kod pomoćnog terena „Marakane“ polupala 13 automobila u vlasništvu fudbalera i funkcionera Crveno-belih...“

Ovaj akt veoma podseća na Torcidu i kopanje grobova... Hajduk nije bio bolji... Čisto sumnjam da će i Zvezda biti bolja posle lupanja automobila.
Moje drugarice i ja smo utvrdile da ŠtoJeManji to ima VećiAuto... Na snimku na TV-u sam videla baš velike automobile... Zaključak izvedite sami.

Šta je potrebno da Zvezda igra kao pre? Kao onomad, u Bariju... Pored kompletne čistke, potrebno je imati i velika... namesto velikih automobila. Kompletna situacija u fudbalu u našoj zemlji je tragična. Ali mene ne zanimaju ostali klubovi – mene zanima moja Crvena Zvezda!

Kao ženski predstavnik ljubitelja fudbala, mogu da kažem sledeće:

Neću da gledam SlonoveUStaklarskojRadnji iliti ZamlateSaDveLeveNoge, nego Fudbalere. E, sad, što većina fudbalera nema baš veze sa fudbalom – to je druga stvar. U današnje vreme ispada da se fudbaler ne bavi fudbalom nego splavovima, manekenkama, automobilima, prkošenjem trenerskim odlukama...

Nemojte pogrešno shvatiti: nikako ne opravdavam nasilje, niti ga podržavam. Žao mi je i automobila – nisu oni ništa krivi. Ne igraju oni fudbal. 
Ne treba tući ni igrače... 

U meni, kao navijaču, izaziva revolt loš početak sezone i dugogodišnja tragična igra mog kluba. I pored osvojenih kupova i prvenstava u zemlji, nema opravdanja za neuspehe u Evropi. 

Ja bi njih na disciplinski postupak, pa, (pošto nemamo ni Sibir, a ni rudnik soli) motičicu na rame – pa, kopaj, sinovac, i usput razmisli šta je bolje: pikati loptu il’ kopati njivu.

Ni privatizacija neće da pomogne, ni eminentni svetski trenerski stručnjaci, ako se TakozvaniFudbaleri ne nauče redu i ne počnu da se bave svojim poslom. E, sad, kako objasniti TakozvanimFudbalerima šta je, a šta nije njihov posao? Jednostavno: tresni tamo gde najviše boli – po džepu. Zaigrali bi k’o balerine. 

Pa, je l’ znaju Lazetić, Trajković, Milijaš, Koroman i ostali šta znači biti poslednji na tabeli?!? Kako ih nije sramota?!? Zar se ne stide bar malo, kad izađu pred svoje navijače?

Za Zvezdu navijam od detinjstva (5–6 godinica - tako kaže moja mama). Nije me tata naučio da je Zvezda moj tim... Rođena sam u porodici (& familiji) Partizanovaca. Nije mi bilo lako da odrastem u Zvezdinog navijača... Bili su tu i pokušaji podmićivanja čokoladom, pa neke sitne ucene, ali kada sam sa 10 godina rekla tati: „Ma, možeš da ubiješ boga u meni – volim Zvezdu!“, priznata sam za CrnuOvcuFamilije... Moj prvi dolazak na Marakanu nikad neću zaboraviti... 

Zbog mene i drugih ljudi koji vole ovaj klub, poslednje mesto na tabeli je, najblaže rečeno, šlajmara posred čela. Sram ih bilo!

Ne dam da mi od kluba pravite sprdnju i tačka! 

Ponavljam, osuđujem postupak NazoviNavijača (koji su posebna priča) koji su polupali nedužne automobile. Nasiljem se ne rešava ništa. Ovaj čin je, zaista, varvarski, huliganski... Neću da zbog dvadesetak vandala moje prijatelje i mene nazivaju huliganima, jer to nismo. Nije da nemam želju nekom da iščupam uši – to je ljudski. Ono što nas razlikuje od životinja je samokontrola i racionalnost. 

I šta će sada da bude? Svi navijači Zvezde će da budu poistovećeni sa šačicom morona? Grobari će da nas (mene su moji već počeli) prozivaju? I kakvo je to obezbeđenje koje se plaši da se suprotstavi vandalima? Čemu obezbeđenje služi? Do danas, mislila sam da se obezbeđenje unajmljuje zarad očuvanja privatne svojine. Danas videh da služi za poziranje. I gde je policija kad je potrebna?

Sve bitange koje su učestvovale u AutomobilskomObračunu na robiju! Tamo im je i mesto. Takvi će sutra da nasrnu i na nešto živo... Nisu oni samo karakteristika Zvezde, ima ih i u drugim klubovima... Jedno je ići na tekme zato što voliš svoj klub, a drugo da bi divljao, tukao se... Nema tu ni N od navijača, ni S od simpatizera... 

Kao pripadnica nežnijeg pola želim da odem na fudbalsku (i neku drugu) utakmicu bez bojazni da će neka kamenica da me strefi u glavu (kao što se zamalo desilo jednom u SrcuŠumadije kad su igrali Radnički i Crvena Zvezda). Želim da sutra (kad budem imala) svoje dete vaspitavam u sportskom duhu i da ga vodim na sportska dešavanja, da mu ulijem ljubav prema sportu (i Zvezdi). 

Dok ne počne da se primenjuje Zakon o nasilju na sportskim terenima, teško da ću i ja da posećujem VisokoRizičneSportskeDogađaje, a kamoli deca... Odbijam da živim u zemlji gde se ljubav prema klubu izjednačava sa huliganstvom. Nazovimo stvari pravim imenom...

Huligane u zatvor – simpatizere na tribine!


Molim da se ove stvari raščiste. Nije u redu prema nama. Nama koji iskreno volimo Zvezdu. 

I, na kraju, da citiram mog blogokolegu Vracarca:

ZVEZDA JE ŽIVOT, SVE DRUGO SU SITNICE!!! 

Atačmenti



Komentari (69)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

MilutinM MilutinM 22:55 12.09.2008

Žestoko

Da znaju da čitaju možda bi se i postideli
constrictoria92 constrictoria92 23:03 12.09.2008

Re: Žestoko

Da znaju da čitaju možda bi se i postideli


Pobesnela sam danas! Morala sam da napisem, il' da puknem!
Muka mi je vise od budalastina...

Inace, samo danas za prvog specijalna plaketa:



MilutinM MilutinM 23:07 12.09.2008

Re: Žestoko

Au, ovo je velika čast!
constrictoria92 constrictoria92 23:09 12.09.2008

Re: Žestoko

MilutinM
Au, ovo je velika čast!


Cast, nego sta... :)))))
MilutinM MilutinM 23:20 12.09.2008

Re: Žestoko

Čuvaću je pored slike iz Barija


Unfuckable Unfuckable 12:57 13.09.2008

Re: Žestoko

Gazda, super su ti ove cvike ; ))))) !!!!
MilutinM MilutinM 13:15 13.09.2008

Re: Žestoko

man ray loves me man ray loves me 22:57 12.09.2008

Evo

zasto mislim da stadioni moraju da se izmeste iz centra grada.
Ko ce da plati stetu?
MilutinM MilutinM 23:00 12.09.2008

Re: Evo

Ko ce da plati stetu?

Ma šteta je par stotina evra po autu. Sića je to za njih.

Ko će nama da plati bruku i živciranje?
man ray loves me man ray loves me 23:02 12.09.2008

Re: Evo

Pa jel ce da plate (Zvezda mislim)? Jel su platili prosli put itd?
Sto se vas tice, sta da kazem - vi ste izabrali da budete clanovi grupe. Vlasnici auta nisu.
constrictoria92 constrictoria92 23:05 12.09.2008

Re: Evo

Sto se vas tice, sta da kazem - vi ste izabrali da budete clanovi grupe. Vlasnici auta nisu.


Vlasnici auta postoje zbog "pripadnika grupe" - ako mislis na grupu navijacha...
Ako je nisu izabrali (grupu), onda ne treba da nose crveno-beli dres...

Ukoliko mislis pod "pripadnike grupe" na vandale - rekla sam u textu sve sto mislim o tome i stojim iza svake reci....
man ray loves me man ray loves me 23:07 12.09.2008

Re: Evo

my mistake! mislila sam da su auta gradjana. nista nisam rekla! sorry.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:29 12.09.2008

zanimljiva akcija

ko god da je od vođa planirao ovu akciju, mislim, mnogo je glup. na koji način misli da će slupana kola motivisati nekog da ostavi srce klubu? sama akcija je malo sm-radovska, onako, kao arkan da ju je smislio. totalni truleks. gde nam je klub, tu su i vođe. a o međusobnom nasilju na tribini da ni ne pričamo... jednostavno, zvezda poslednjih desetak godina nije ni senka onog kluba iz 70-ih i 80-ih. i zato, moj sin će navijati za Vošu .
constrictoria92 constrictoria92 23:41 12.09.2008

Re: zanimljiva akcija

i zato, moj sin će navijati za Vošu .


OK - tvoje misljenje - postujem.

Po meni, ako zaista volis klub, bices uz njega i kad mu ide lose...
Sigurna sam da ce se situacija u Zvezdi (i srpskom fudbalu) resiti jednog dana na nase zadovoljstvo...
Da bi ubrzali taj proces, moramo da insistiramo na primeni Zakona o nasilju na sportskim terenima i raznim nenasilnim gradjanskim akcijama da iskazujemo svoje nezadovoljstvo...
NNN NNN 23:41 12.09.2008

Re: zanimljiva akcija

Postoje izvesne osobe koje misle da se rušenjem i destrukcijom može postići nešto konstruktivno.
step 1) destrukcija
step 2)
step 3) prosperitet
jednostavno i logično!
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:53 12.09.2008

Re: zanimljiva akcija

constrictoria92
OK - tvoje misljenje - postujem. Po meni, ako zaista volis klub, bices uz njega i kad mu ide lose... Sigurna sam da ce se situacija u Zvezdi (i srpskom fudbalu) resiti jednog dana na nase zadovoljstvo... Da bi ubrzali taj proces, moramo da insistiramo na primeni Zakona o nasilju na sportskim terenima i raznim nenasilnim gradjanskim akcijama da iskazujemo svoje nezadovoljstvo...


моје поштовање за клуб је неоспорно: лојалност практично од када сам свестан, играње у петлићима и пионирским категоријама, потом године активног чланства... међутим, када је на северу почело насиље између самих присталица, па потом насиље и према другима (које не јењава, видели смо још колико прошле године против Хајдука из Куле) - они сузавци и ракете на великим дербијима, ја сам Звезду и Север престао да волим, почео сам да их се плашим. не могу да подарим свом сину ону љубав коју је мој отац подарио мени, када ме је као мало дете водио да гледамо Пижона и Шелета. прво, у то доба је била срамота ако дође мање од 25 иљада на стадион и против најсмешнијих клубова. потом, било је савршено мирно на стадиону. друго, људи су играли за клуб а имали су плате као сав обичан свет. било је друго време. немам то више у себи, Звезда својим жалосним играма, и "навијачи" својим дивљањима су убили то у мени. жао ми је.




NNN NNN 00:13 13.09.2008

Re: zanimljiva akcija

у то доба је била срамота ако дође мање од 25 иљада на стадион и против најсмешнијих клубова
Normalno dolazili smo da gledamo ZVEZDU!
(sećam se debi "Atomske navale" 7 Prosinečki, 8 Savićević, 9 Pančev, 10 Piksi, 11 Mrkela, Lukić, Binić ili bilo ko i 6:1 protiv Slobode iz Tuzle i pola "onog" stadiona, pa 50 hiljada protiv Spartaka iz Subotice...) Na evropskim utakmicama nikad nije bilo manje od 60 hiljada, igrao se i voleo se fudbal. Moj ćale - Zvezdaš je išao 65./66. na sve utakmice Partizana sa svojim prijateljima Partizanovcima. Danas ne smeš detetu ni navijačku kapu da staviš...
constrictoria92 constrictoria92 00:14 13.09.2008

Re: zanimljiva akcija

@Srđan Fuchs

Ehej, nisam mislila nista lose. :)

Samo kazem, da bi situacija bila "kao nekad" i da svi mozemo na stadione, potrebno je da se izborimo sa primitivizmom & vandalizmom kao drustvo...
vracarac92 vracarac92 07:39 13.09.2008

Re: zanimljiva akcija

ko god da je od vođa planirao ovu akciju, mislim, mnogo je glup. na koji način misli da će slupana kola motivisati nekog da ostavi srce klubu? sama akcija je malo sm-radovska, onako, kao arkan da ju je smislio. totalni truleks. gde nam je klub, tu su i vođe. a o međusobnom nasilju na tribini da ni ne pričamo... jednostavno, zvezda poslednjih desetak godina nije ni senka onog kluba iz 70-ih i 80-ih. i zato, moj sin će navijati za Vošu .

Praksa nam pokazuje suprotno. Pre par godina grupa navijača je zbog katastrofalnih igara imala vapitni "razgovor" sa igračima za vreme treninga. Palo je par "prijateljskih" šamara a Zvezda je od tog kola počela da ređa pobede. Mislim da je ovo bila samo jasna poruka onoj skupini preplaćenih manekena da se malo prisete koji dres nose, i čiji grb im je na srcu.
zvezda poslednjih desetak godina nije ni senka onog kluba iz 70-ih i 80-ih.
A šta ste vi učinili da Zvezda bude bolja?
adam weisphaut adam weisphaut 08:10 13.09.2008

?

Mislim da je ovo bila samo jasna poruka onoj skupini preplaćenih manekena da se malo prisete koji dres nose, i čiji grb im je na srcu.

Vračarac, gde si bio u vreme incidenta ?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 10:45 13.09.2008

Re: zanimljiva akcija

vracarac92
Palo je par "prijateljskih" šamara a Zvezda je od tog kola počela da ređa pobede.

A šta ste vi učinili da Zvezda bude bolja?


pa, jedno je sigurno, nisam nikome lupao par "prijateljskih" šamara. zvezda je postala ovakva baš zato što se uvek nađe neko da nekom nalupa par drugarskih šamara, i zato što postoje drugi kojima je to okej, imaju razumevanja. recite, Vračarac, jeste li vi roditelj u životu?


adam weisphaut adam weisphaut 11:05 13.09.2008

Re: zanimljiva akcija

Ma nema veze, nisu to bili yveydini navijači
Bili su maskirani, preko glava su imali fantomke, ali su na njima, navodno, bila primetna obeležja Partizana i Rada. Kada su završili, pobegli su u pravcu Autokomande, na sporedni ulaz pomoćnog terena na koji su inače i ušli.

Link
to su bili "Grobari" razočarani posrnućem "večitog rivala"
MilutinM MilutinM 11:18 13.09.2008

Re: zanimljiva akcija

Kakvo glupo objašnjenje. Ovo mora da je neko iz Zvezde pisao. "Dva hrabra momka iz obezbedjenja stala na vrata i spasila fudbalere pa su tek onda iznervirani navijači polupali kola" a onda kasnije "na njima su bila vidljiva obeležja Rada i Partizana". Pa zar oni misle da smo sisali vesla? Najpre, jasno je da obezbedjenje ničemu ne služi sem da neko uzme pare i za to i da usput zaposli par rodjaka. Dalje, navijači Rada i Partizana bi verovatno častili ove naše manekene za sjajan rezultat koji njima odgovara.

Kakav idiotluk.
NNN NNN 23:38 12.09.2008

Ponižen i uvređen

Zaista se osećam mizerno zbog ovakve Zvezde.
Imao sam sreću da mi nestane struja kad je bio revanš protiv Kiprana (kako god da se zovu). Kad je došla struja, uključim TV, 76. minut 0:2, damo 3 gola i ja kažem: "Ovo je najgora Zvezda koju sam ikad gledao." Čak sam priželjkivao da u drugom kolu, tj kvalifikacijama, časno ispadnemo od nekog jakog kluba, kad ono cvrc, bunkeraši-statisti prime 3.gol.
Znate, po 1. put sam pomislio bolje da ispadnemo (časno u sledećem kolu :)), nego da se brukamo (jer nema pite od govana) - UŽAS!
constrictoria92 constrictoria92 23:42 12.09.2008

Re: Ponižen i uvređen

Apsolutno te razumem... Doslo mi da vristim od muke...

Edit:

Klub sa Kipra je Apoel
malasneki malasneki 00:23 13.09.2008

Ko zna

mozda je podvala, mozda nisu Zvezdasi...
constrictoria92 constrictoria92 00:28 13.09.2008

Re: Ko zna

malasneki
mozda je podvala, mozda nisu Zvezdasi...


Ma, nije bitno ko su! Treba ih sve na robiju!
Mnogi mediji su preneli vest da su u pitanju Zvezdini navijachi.
Mozda nisu, mozda jesu - poenta price je ista...
vracarac92 vracarac92 07:57 13.09.2008

Nemojte da mi zamerite...

... ali ja ne osuđujem preterano ovaj događaj. Da se razumemo, mislim da je igračima trebalo staviti do znanja šta se od njih očekuje na neki drugi način ali ljude je već sramota kako se pojedinci u klubu odnodse prema crveno belom dresu. Protivim se nasilju ali ovi likovi bi trebali da se ponekad prisete šta zvezda znači, šta se od njih očekuje, da se sete da milioni navijača očekuju makar da se potrude, da oznoje dres, da se bore za svaku loptu. Nadam se da će se stvari promeniti, došao je Ivić i novi trener i ja i dajem fore da srede stvari i naprave pozitivnu atmosferu. A šta igrači rade? Prave se ludi, ništa ih ne zanima. Zabole ih i za zvezdu i za navijače i za ugled kluba. Zabole ih za sve osim za svoje novčanike. I kada je Zvezda igrala loše, i kada su stvari izgledale veoma loše (ovo sada nije prvi put) navijači su bili uz klub i davali im podršku. Tako će biti i dalje, već sutra na Banovom Brdu. Mislim da je ovo bila samo jasna poruka da je vreme da se trgnu.
Ne znam ko je to učinio, niti me zanima, verovatno neki klinci ali nadam se da će se stvari sada smiriti a da će oni koji sebe predstavljaju kao igrače CRVENE ZVEZDE da se trgnu i da počnu da rade ono za šta su debelo plaćeni ili da traže ispisnicu iz kluba. Onome ko ne želi da se potrudi nije mesto u Zvezdi.
zeks92 zeks92 09:29 13.09.2008

Constrictoriu za upravnicu!

.Eh ... da si ti neka vlast ... bar 5 minuta!

A text ti je- zestok bas!
constrictoria92 constrictoria92 10:06 13.09.2008

Re: Constrictoriu za upravnicu!

zeks92
.Eh ... da si ti neka vlast ... bar 5 minuta!

A text ti je- zestok bas!


Eh, da sam vlas' ja bi TakozvanimIgrachima ukinula automobile!
Kako igraju, svima po jednu Pony biciklu, pa na trening...
Ovo je sramtota!

p.s.
Fala Vi na komplimenti. :)))
MilutinM MilutinM 10:43 13.09.2008

Re: Constrictoriu za upravnicu!

Kako igraju, svima po jednu Pony biciklu, pa na trening...

Kažu da je gorepomenuti Arkan kada je Obilić izgubio utakmicu u Lučanima isterao ceo tim iz autobusa na Petlovom brdu i naterao ih da trče nazad do stadiona.

Batina je, za neke, iz raja izašla
constrictoria92 constrictoria92 11:15 13.09.2008

Re: Constrictoriu za upravnicu!

Batina je, za neke, iz raja izašla


Izgleda da jeste...

Preuzeto iz "Blica":
Oni, bar javno, nisu pokazivali brigu za svoju imovinu, osim golmana Ivana Ranđelovića koji je u trenutku, kada je izlazio sa terena po loptu, prokomentarisao više za sebe: „Tek sam kupio automobil. Polomili su mi sva stakla“.


Pametnije bi mu bilo da je tim parama unajmio privatnog trenera, nego sto je kupio auto.
jeremija92 jeremija92 09:52 13.09.2008

Nostalgija

Eh, kako je nekad bilo lepo.
Dok sam bio mlad, dođem sa društvom na severnu tribinu, gledamo, navijamo, uživaamo, a Zvezda pobedi.
Nešto kasnije, dok sam također bio mlad, ali mlad tata, dođem sa sinom na zapadnu tribinu, gledamo, ja sinu objašnjavam kako se navija i za koga, uživaaamo, a Zvezda pobedi.

Eh, .... a vidi ovo danas. :((
MilutinM MilutinM 10:49 13.09.2008

Re: Nostalgija

U vreme kada sam ja bio beba (mislim: kenozoik našeg fudbala) posle utakmica su se navijači Zvezde i Patrizana sastajali Kod Konja i razgovarali o utakmici, analizirali poteze, malo začikivali, ali popili po piće i odlazili kućama.

Kasnije, došle su devedesete i fudbal nije mogao da bude bolji od ostatka društva u kome je. Nažalost, u mnogim stvarima je bio i gori: pre svega u muvačinama, lizanju sa kriminalom, nacionalizmom i mržnjom prema drugima. O ovome bi se mogli mnogo toga napisati.

Mislim da je ipak rešenje da se počne primenjivati Zakon. Kako su Englezi sredili stvar. Oni naši su mala deca prema njihovim navijačima pre Hejsela. Onda je država okrenula list i preduzela odlučne korake. E, nama nedostaje jedna Margaret Tačer da lupi šakom o sto i da izvuče uši i policiji i "funkcionerima" klubova. Mada, sve se nešto plašim da će to gosn Premijer daa uradi Ivici i Mišku.

A Zvezda... pisali smo već. Ukratko, nema ništa bez privatizacije. Pa neka nas sada kupi ta Delta, a od njih će nas ako smo nešto za koju godinu kupiti neki Rus ili Arapin i napraviti klub. Evo, Rumuni su tako krenuli pa imaju dva kluba u Ligi Šampiona. A mi ispadamo od Apoela. Kurafte
constrictoria92 constrictoria92 11:24 13.09.2008

Re: Nostalgija

jeremija92
Eh, kako je nekad bilo lepo.
Dok sam bio mlad, dođem sa društvom na severnu tribinu, gledamo, navijamo, uživaamo, a Zvezda pobedi.
Nešto kasnije, dok sam također bio mlad, ali mlad tata, dođem sa sinom na zapadnu tribinu, gledamo, ja sinu objašnjavam kako se navija i za koga, uživaaamo, a Zvezda pobedi.

Eh, .... a vidi ovo danas. :((


Prvi put sam krochila na Marakanu '89. I to na Sever!
Doveo me jedan caletov ortak.
Nikada necu zaboraviti da me je jedan fini mladic skoro sve vreme utakmice drzao podignutu da bih videla sta se desava na terenu... Mahala sam zastavicama, razvlachila salche, navijala - uzivala! A imala sam samo 11 godina...
Kad sam poodrasla, isla sam sa drustvom na utakmice...
Vremenom sam se preselila na Zapad (stigle me godine)... :))))))
Sad SimaKosmos i ja (k'o ona dva Mapetovca) sednemo, grickamo semenke i razmatramo rudnik soli, Pony bicikle, poljoprivredno dobro... Ali i dalje volim Zvezdu & srchano navijamo za nju!

MilutinM MilutinM 11:03 13.09.2008

E, ne mogu da ne istrolujem

Vračarac, kolega, nisam mogao a da odolim da ne preradim tvojn tekst odozgo. Stavljam ga ovde da odvojim to što te gore puno podržavam a ovde se malo zezam

... ali ja ne osuđujem preterano ovaj događaj. Da se razumemo, mislim da je političarima trebalo staviti do znanja šta se od njih očekuje na neki drugi način ali ljude je već sramota kako se pojedinci u vlastima (a danas je svako na vlasti na nekom nivou) odnose prema opštini, gradu, državi. Protivim se nasilju ali ovi likovi bi trebali da se ponekad prisete šta vlast znači, šta se od njih očekuje, da se sete da milioni gradjana očekuju makar da se potrude, da urade nešto za njih, da se bore sa problemima gradjana. Nadam se da će se stvari promeniti, prošli su izbori i formirani su organi vlasti i ja i dajem fore da srede stvari i naprave pozitivnu atmosferu. A šta političari rade? Prave se ludi, ništa ih ne zanima. Zabole ih i za društvo i za gradjane i za opšte stanje. Zabole ih za sve osim za svoje novčanike i partije. I kada je Sloba radio šta je hteo, i kada su stvari izgledale veoma loše (ovo sada nije prvi put) narod je tražio promene i davali im podršku. Tako će biti i dalje, već sutra na Trgu Republike. Mislim da je ovo bila samo jasna poruka da je vreme da se trgnu.
Ne znam ko je to učinio, niti me zanima, verovatno neki klinci ali nadam se da će se stvari sada smiriti a da će oni koji sebe predstavljaju kao spasioci da se trgnu i da počnu da rade ono za šta su debelo plaćeni ili da se manu ćorava posla. Onome ko misli samo o sebi nije mesto u politici.

vracarac92 vracarac92 12:41 15.09.2008

Re: E, ne mogu da ne istrolujem

MilutinM
Vračarac, kolega, nisam mogao a da odolim da ne preradim tvojn tekst odozgo. Stavljam ga ovde da odvojim to što te gore puno podržavam a ovde se malo zezam... ali ja ne osuđujem preterano ovaj događaj. Da se razumemo, mislim da je političarima trebalo staviti do znanja šta se od njih očekuje na neki drugi način ali ljude je već sramota kako se pojedinci u vlastima (a danas je svako na vlasti na nekom nivou) odnose prema opštini, gradu, državi. Protivim se nasilju ali ovi likovi bi trebali da se ponekad prisete šta vlast znači, šta se od njih očekuje, da se sete da milioni gradjana očekuju makar da se potrude, da urade nešto za njih, da se bore sa problemima gradjana. Nadam se da će se stvari promeniti, prošli su izbori i formirani su organi vlasti i ja i dajem fore da srede stvari i naprave pozitivnu atmosferu. A šta političari rade? Prave se ludi, ništa ih ne zanima. Zabole ih i za društvo i za gradjane i za opšte stanje. Zabole ih za sve osim za svoje novčanike i partije. I kada je Sloba radio šta je hteo, i kada su stvari izgledale veoma loše (ovo sada nije prvi put) narod je tražio promene i davali im podršku. Tako će biti i dalje, već sutra na Trgu Republike. Mislim da je ovo bila samo jasna poruka da je vreme da se trgnu. Ne znam ko je to učinio, niti me zanima, verovatno neki klinci ali nadam se da će se stvari sada smiriti a da će oni koji sebe predstavljaju kao spasioci da se trgnu i da počnu da rade ono za šta su debelo plaćeni ili da se manu ćorava posla. Onome ko misli samo o sebi nije mesto u politici.
Može se i tako reći.
dragoljub92 dragoljub92 12:18 13.09.2008

a sad nešpto sasvim....

jedno malo pitanjce

ama kakve veze ima ficbal sas sport,neni to deluje kao oksimoron mislem sportski fudbalski klub??????????????
gera92 gera92 16:07 13.09.2008

UVEK ZVEZDAS, NIKAD DELIJA

Ima jedan zastrasujuci momenat u filmu Vanilla Sky, bar za nas kojima je Rock 'n' Roll religija, kad lik koji tumaci Penelope Cruz prvi put dolazi u stan kod lika koji tumaci Tom Cruise, i videci izlozenu gitaru u staklenom sanduku kaze:
"Eto u sta se pretvorio Rock 'n' Roll - skupu gitaru na zidu nekog bogatasa..."

Da parafraziram:
Eto u sta se pretvorila Crvena Zvezda - u SacuvajMeBoze solilokvij NadobudneSpisateljiceUPokusajuKojaOSvemuImaSvojSud...
(Copyright za konstrukciju sintagmi nije moj, ali ni NadobudneSpisateljiceUPokusajuKojaOSvemuImaSvojSud)

A, opet, mozda i preterujem - misljenja su kao i goozyce, svi ih imaju.

constrictoria92 constrictoria92 16:52 13.09.2008

Re: UVEK ZVEZDAS, NIKAD DELIJA

Biti pisac i piskarati blog su dve razlicite stvari. Ali ti bi to, kao osoba koja zna sta znaci soliloquium, trebalo da znas...

Jesam li ikada rekla da imam autorska prava na UpperCamelCase???? Znas li uopste odakle potice???? Cccccc...

A, opet, mozda i preterujem - misljenja su kao i goozyce, svi ih imaju


Apsolutno si u pravu! Slazem se sa tobom. :)



gera92 gera92 17:21 13.09.2008

Re: UVEK ZVEZDAS, NIKAD DELIJA

constrictoria92
Biti pisac i piskarati blog su dve razlicite stvari. Ali ti bi to, kao osoba koja zna sta znaci soliloquium, trebalo da znas...Jesam li ikada rekla da imam autorska prava na UpperCamelCase???? Znas li uopste odakle potice???? Cccccc...


Znam!
Da li me to, uz cinjenicu da znam i sta je solilokvij, a i sva slova, cini NajpametnijomPersonomUTvomUniverzumu?

constrictoria92
Apsolutno si u pravu! Slazem se sa tobom. :)


Zelela si, verovatno, da kazes da si saglasna sa mnom... :)
constrictoria92 constrictoria92 19:19 13.09.2008

Re: UVEK ZVEZDAS, NIKAD DELIJA

Da li me to, uz cinjenicu da znam i sta je solilokvij, a i sva slova, cini NajpametnijomPersonomUTvomUniverzumu?


Otkud ti u MomUniverzumu?!? Al' ako ti kazes da jesi: fala sto si bio - a sad:




p.s.
Ako nadjes jos neku pravopisnu gresku - oglasi se!
Uvek me raznezi kada vidim da ima mladih ljudi koji brinu o jeziku, te vrsljaju s bloga na blog kako bi nas prosvetlili...
gera92 gera92 20:01 13.09.2008

Re: UVEK ZVEZDAS, NIKAD DELIJA

constrictoria92
p.s.Ako nadjes jos neku pravopisnu gresku - oglasi se! Uvek me raznezi kada vidim da ima mladih ljudi koji brinu o jeziku, te vrsljaju s bloga na blog kako bi nas prosvetlili...


Da li se to osecas toliko starom da ti svi ostali odmah deluju mladje?
Nije valjda kriza srednjih godina?
Motiv mi nije bila borba za srpski jezik i pravopis, sa nekima ne vredi, vec zelja da ti ukazem da onako kako si napisala zvuci kao nepristojna ponuda.
Ipak se ne poznajemo, pa ti, bez obzira koliko si raznezena, moram reci da sam fin i posten muskarac...
Hvala u svakom slucaju. :)
constrictoria92 constrictoria92 20:29 13.09.2008

Re: UVEK ZVEZDAS, NIKAD DELIJA

Ipak se ne poznajemo, pa ti, bez obzira koliko si raznezena, moram reci da sam fin i posten muskarac...


Stvarno? Stekla sam utisak da me vrlo dobro poznajes... Izneo si vrlo konkretno misljenje o meni u svom prvom komentaru...

Ko o cemu ... o postenju.

gera92 gera92 20:53 13.09.2008

Re: UVEK ZVEZDAS, NIKAD DELIJA

constrictoria92
Izneo si vrlo konkretno misljenje o meni u svom prvom komentaru...


Ne o tebi, ne zanimas me, izvini - o TvomNazoviPisanju.



constrictoria92
Ko o cemu ... o postenju.


Da li ovo vise govori o tebi ili meni?
Nisi tako mala - ne ofiraj se!
:)
constrictoria92 constrictoria92 21:40 13.09.2008

Re: UVEK ZVEZDAS, NIKAD DELIJA

Ne o tebi, ne zanimas me, izvini - o TvomNazoviPisanju.

Previse paznje poklanjas nekome ko te ne zanima...
Zasto citas moj blog, ako ti se ne dopada moj stil pisanja ili ono sto je napisano?

Da li ovo vise govori o tebi ili meni?
Nisi tako mala - ne ofiraj se!

Jesam li ja pomenula da sam postena i fina? Nisam.

A sad ozbiljno:

Razmisli malo (nije to tezak proces) sta si rekao o sebi...
Ukoliko nisi dugo na blogu B92, da ti odam tajnu: ovde se ljudi druze u konstruktivnoj diskusiji.

Posto se trudis da budes vise destruktivan nego konstruktivan u svojim komentarima, prekidam svaku komunikaciju sa tobom.

Ti se osecaj slobodno da nastavis sa pisanijem, kao da si na svom blogu ...
gera92 gera92 22:54 13.09.2008

Re: UVEK ZVEZDAS, NIKAD DELIJA

constrictoria92
Previse paznje poklanjas nekome ko te ne zanima... Zasto citas moj blog, ako ti se ne dopada moj stil pisanja ili ono sto je napisano?


Ponovicu - ne zanimas me!
Dodacu - ne zanima me ni tvoje postenje! Kad sam kazao da se ofiras, mislio sam na to da si ocigledno prsla.
Samokontrola je blago mudrih, ali kome ja pricam...
Ne bi me interesovalo ni TvojeNazoviPisanje, letimican pogled na isto je dovoljan da se ono sasvim apstrahuje.
O kakvom stilu pricas?!?
Motiv za mazohisticko citanje do kraja, uh, bila je Zvezda i nista vise...
Ja tebe necu terati da razmisljas o ovome, bojim se da se ne povredis, a ja sam filantrop.
Sto se Spomenice tice - nisam znao da treba da je zakacim kad komuniciram ovde. Izvini, nikad nisam imao osecaj za protokol.
Sto se prekida komunikacije (komunikacije, hm) tice - saglasan sam. Tvoja kuca, tvoja pravila.
constrictoria92 constrictoria92 23:33 13.09.2008

Re: UVEK ZVEZDAS, NIKAD DELIJA

Sorry, samo da razjasnim nesto:

Nisam imala nameru da budem uvredljiva, za razliku od tebe.
Ako sam te uvredila - veliko izvini.

U "moju blogokucu" svi su dobrodosli.
To sto ja ne zelim da komuniciram sa tobom, ne znaci da drugi to nece ili da ti ne komuniciras sa drugima.
Kad se (i ako) se odlucis na normalnu komunikaciju, vrlo rado cu razmeniti koju rec sa tobom.
gorio92 gorio92 19:17 13.09.2008

Od srca

Kompletna situacija u fudbalu u našoj zemlji je tragična. Ali mene ne zanimaju ostali klubovi - mene zanima samo moja Crvena Zvezda!

Da si samo ovo napisala vredi preporuke.
constrictoria92 constrictoria92 20:30 13.09.2008

Re: Od srca

gorio92
Kompletna situacija u fudbalu u našoj zemlji je tragična. Ali mene ne zanimaju ostali klubovi - mene zanima samo moja Crvena Zvezda!
Da si samo ovo napisala vredi preporuke.


Hvala ti!
Dobrodosao! :))))
marco_de.manccini marco_de.manccini 22:12 13.09.2008

neke druge

posle osmog razreda fudbal me nije mnogo interesovao. nashao sam neke druge (mislim na zanimacije naravno).

ipak, video sam na delu na marakani bari generaciju. ono je uistinu bilo neshto. ne kao druge, ali je ipak vredelo.

ne znam shta da vam kazhem constrictoria. uspeh zvezde i njenih trenutnih nikogovica mi je beznachajan. ali ako vam je toliko stalo, zatvorite ih u sobu i pushtajte im film. svaki potez igracha one generacije moraju videti hiljadu puta. svaki osmeh navijacha milion puta.

ako to ne pomogne, ... razbiti im kola.
constrictoria92 constrictoria92 22:16 13.09.2008

Re: neke druge

ako to ne pomogne, ... razbiti im kola.


A ako ni to ne pomogne? :))))))))))))))))

MilutinM MilutinM 22:21 13.09.2008

Re: neke druge

A ako ni to ne pomogne? :))))))))))))))))

Videćemo sutra uveče posle Čukaričkog
constrictoria92 constrictoria92 22:23 13.09.2008

Re: neke druge

Videćemo sutra uveče posle Čukaričkog


Da ne bude:

SAMO VAS GLEDAMO... :))))))))))))))))
Unfuckable Unfuckable 22:35 13.09.2008

Re: neke druge

plašim se da posle automobila na red dolaze meka i tvrda tkiva....
Mislim da treba da se napravi mala čistka u igračkom kadru, pošto je potpuno jasno da neki ne žele da trče i da treniraju, kao i da je Zeman bio bojkotovan
Sipati isto vino u nove mešine neće dati rezultat
MilutinM MilutinM 22:40 13.09.2008

Re: neke druge

Zeman bio bojkotovan

Možda ste pročitali njegovu izjavu. I da sebe brani, u mnogome je u pravu i odslikava stanje u Zvezdi: smotani rukovodioci, neznalice u stručnom timu i bezobrazni fudbaleri
constrictoria92 constrictoria92 22:41 13.09.2008

Re: neke druge

Unfuckable
plašim se da posle automobila na red dolaze meka i tvrda tkiva....
Mislim da treba da se napravi mala čistka u igračkom kadru, pošto je potpuno jasno da neki ne žele da trče i da treniraju, kao i da je Zeman bio bojkotovan
Sipati isto vino u nove mešine neće dati rezultat


Lepo receno.

Cistka u NazoviIgrackomKadru (posto su kadri za sve, osim za treninge i igranje) je neophodna!
Potrebne su tu jos neke cistke, al' ova je prioritet...
MilutinM MilutinM 22:45 13.09.2008

Re: neke druge

Cistka u NazoviIgrackomKadru (posto su kadri za sve, osim za treninge i igranje) je neophodna!
Potrebne su tu jos neke cistke, al' ova je prioritet...

Hm, znaš onu staru izreku:

Riba smrdi od glave...

... a čisti se od repa.
constrictoria92 constrictoria92 22:51 13.09.2008

Re: neke druge

Hehehehe

Milutine,

'de se toga seti?!? :)))))

U pravu si, nema sta.
Od neceg mora da se pocne.
Biram da se pocne od onih pi...ca na terenu.
marco_de.manccini marco_de.manccini 02:36 14.09.2008

Re: neke druge

A ako ni to ne pomogne? :))))))))))))))))


nisam ni mislio da bi pomoglo da bolje igraju.

ako samo gledate kako neko igra postacete veoma dobri jedino u gledanju kako neko igra (otud i toliko vrlih selektora kod nas).

o boljem igranju dakle nije ni bilo govora. taj voz je za te nesrecnike koji su trenutno u zvezdi proshao odavno. ja sam samo mislio da bi odnos prema igri i timu bio bolji. kad meni, kome je zvezda u principu zadnja briga, uspeh i igra one generacije neshto znache valjda bi se neshto probudilo i u onima koji nose isti takav dres.

vishnja92 vishnja92 12:30 15.09.2008

Bajce,

ti si ko stvorena za vodju zenske navijacke momcadi. pazi sta ti kazem.
MilutinM MilutinM 13:21 15.09.2008

Re: Bajce,

E, da je ona igrala onomad kada smo vas pobedili, možda bi rezultat bio drugačiji (ali onda bi i Vračarac igrao za nas)
vracarac92 vracarac92 13:56 15.09.2008

Re: Bajce,

ali onda bi i Vračarac igrao za nas)
*novo
12. igrač. Na tribinama.
pune tribine ludih navijača...
vishnja92 vishnja92 15:49 15.09.2008

Re: Bajce,

E, da je ona igrala onomad kada smo vas pobedili, možda bi rezultat bio drugačiji

ja mislim cika Milutine da si ti nesto pobrkao.
da je ona igrala onomad, gol razlika bi bila jos veca u nasu korist :)

mada - vracarac nije pojacanje za potcenjivanje, al opet...
MilutinM MilutinM 15:52 15.09.2008

Re: Bajce,

ja mislim cika Milutine da si ti nesto pobrkao.
da je ona igrala onomad, gol razlika bi bila jos veca u nasu korist :)

Pile čikino, jesi li ti čitala onaj blog o iskrivljavanju istorije?

Razbili smo vas tada, samo što je kasnijim manipulacijama proglašeno da je rezultat bio nerešen. Još jedna istorijska nepravda
margos margos 00:02 16.09.2008

Re: Bajce,

Razbili smo vas tada, samo što je kasnijim manipulacijama proglašeno da je rezultat bio nerešen. Još jedna istorijska nepravda

Gazda, onoliki nedostatak fer-pleja, odsustvo igre i poštovanja protivnika sa obe strane, koji se pojavio u finišu, nije doneo nikakav rezultat, ni u korist žemskinja, ni u korist muškinja. Predlažem da se ono zaboravi i ne uzima kao reper za igru.
MilutinM MilutinM 08:17 16.09.2008

Re: Bajce,

JA sam pokušao da tu neveselu epizodu zaboravim, ali Višnja pokreće tu temu. Ona je mlada pa joj je sećanje još uvek živo dok mi matori lako zaboravljamo )))
vishnja92 vishnja92 09:29 17.09.2008

Re: Bajce,

MilutinM

E, da je ona igrala onomad kada smo vas pobedili, možda bi rezultat bio drugačiji (ali onda bi i Vračarac igrao za nas)

el sam ja blesava ili...
ko je prvi reko? ti si prvi reko!
Višnja pokreće tu temu

auuu, cika Milutine....
MilutinM MilutinM 17:06 17.09.2008

Re: Bajce,

ti si ko stvorena za vodju zenske navijacke momcadi

Ti si krenula sas ovo

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana