Iz beleznice seoskog doktora - politika

Dr M RSS / 02.10.2008. u 23:20

 

     Milos je, u osnovi, imao razumevanja za ovako skracenu sociolosku analizu iako je ona izlozena pri kraju drugog bokala suvog vina. Imajuci bogato iskustvo i u politici (kao posmatrac) i u vinu (kao ucesnik) naucio je da politicke stavove u samoupravnom socijalizmu treba izrazavati samo uz suvo vino, zato sto skuplja usta. Ponekad se desavalo da zaboravi ovo pravilo, kao kad je u Vojsci, na casu moralno politicke nastave, u jeku aktuelne arapsko-izraelske konfrontacije, pred celim bataljonom rekao predavacu:

"Druze majore, Vi ste nam sad do tancina izlozili arapsko-sovjetske stavove; da li uzimamo u obzir i sta o tome misli druga strana? I, da li ovo znaci da se mi svrstavamo uz jednu stranu u sukobu uprkos nasoj politici nesvrstavanja uz blokove?

Drug major je mogao da posluzi kao model na nekom predavanju o soku. Na novogodisnjem unapredjenju nije dobio zvezdicu koju je ocekivao a Milos je o mesanju u politiku mogao da razmislja gledajuci ovce kako pasu na jednom travnatom aerodromu u Bosni gde je otisao u prekomandu. A vec je poceo da sastavlja pitanja za novu seriju kviz-priredbi koje je organizovao za svoje sapatnike u uniformi. Tih su godina kvizovi bili u velikoj modi a njegov je bio tako dobro prihvacen - zbilja je bio dobro koncipiran - da je njegov tvorac dobio nadimak "Kvisko" (po maskoti zagrebackog TV kviza) i postao najpopularniji vojnik u svim kasarnama u Novom Sadu. To je "Kvisku" donosilo i neke privilegije koje je on koristio obazrivo i bez razmetanja - stalnu dozvolu za izlaz, upotrebu sopstvenog auta za obilazak sponzora, kljuc kupatila - takve stvari. Istina, nikad nije naucio da kopa stojeci rov i nije bio u prilici da se od "atomskog s desna" spasava zaleganjem u blato. Mora se priznati i da nije bio sebican, vodio je svakog vikenda u Beograd onoliko pomocnika za nosenje enciklopedija koliko je moglo da stane u "Ficu" jer je poznato da se literatura za kviz najbolje prikuplja od petka uvece do ponedeljka ujutro. I, sad je odjednom poceo da razmislja kako li se osecao Adam posle one epizode sa jabukama i shvatio da je to zavisilo od toga koliko je Eva bila lepa. Medjutim, kao sto ne postoji lep zatvor tako ne postoji ni lepa kasarna. A svaka je Eva lepa - samo treba otkriti njenu lepotu.

     Onaj ko je Milosa poslao u ovako nepozeljnu prekomandu nehotice mu je ucinio najvecu uslugu. Milos (jos nije bio Dr. ) je resio da ostatak vojnog roka provede neprimecen, stedeci intelektualne resurse, izbegavajuci fizicki napor i brojeci dane sa hriscanskim strpljenjem. Usao je u Garnizonu ambulantu i iza vrata na kojima je pisalo NACELNIK zatekao poznat i drag lik. Dobri vojnik Svejk - kako ga je video Jozef Lada - gledao ga je sitnim, pametnim ocima. Na prvi pogled su obojca bili svesni grotesknosti situacije - novopridosli desetar kome je uniforma stajala kao da je sivena po meri, utegnut u uprtace, visine 184, tezine 90, pruzao je veliku roze kovertu sa svojim dokumentima porucniku visine 164, tezine 95, stanje dugmadi na bluzi na granici pucanja, stanje savova na pantalonama na granici podnosljivosti.

"Sedi", rece porucnik blago, sa naglaskom juznog Banata, "glupo je da krivimo vratove. Odakle si"? upitao je dok je otvarao zapecacenu kovertu.

-Iz Beograda, druze porucnice, odgovori Milos.

-Ostavi se "Druga porucnika", ja nisam vojnicka dusa, ja sam doktor. A iz ovih papira vidim da ni Ti nisi militaristicki tip.

-Sasvim sigurno da nisam, ali, sta li su to o meni napisali?

-Evo, ovo je poverljivo, nemoj nikom da pricas, imacemo probleme i Ti i ja, ali ovde pise da si izvanredno drustveno - politicki obrazovan, da se suprotstavljas na casovima moralno politickog vaspitanja, da se nedovoljno zalazes u oblasti vojnih vestina iako su Ti mogucnosti velike, sto pokazuju i odlicni rezultati na testovima, da nisi pokazao interesovanje da udjes u Partiju i da si religiozan.

-Pa dobro, poverenje za poverenje, rece Milos, za njih sam religiozan zato sto je neki genije iz Vojnog odseka napisao da se javim u vojsku jedne subote u 10 sati, na dan kad mi je slava, i kad sam dosao tacno kao sat, dezurni oficir nije hteo da me primi nego je trazio da dodjem u ponedeljak! Ja sam mu rekao da, ako ja mogu da palim slavsku svecu u sedam ujutro da bih postovao naredjenje,  necu da budem vojni begunac zato sto on ne zna da radi svoj posao. I tako sam se setao po kasarni u civilu do ponedeljka a oni nisu znali kako da sastave brojno stanje za rucak. Eto kako se religioznost nasla u karakteristici. A sto se tice nedovoljnog zalaganja u oblasti vojnih vestina, na prvom casu topografije kapetan - nastavnik je zapoceo predavanje recenicom: "Zemlja je okrugla" a zatim: "A sto Ti ne hvatas beleske?" Izgleda da je zapamtio moj odgovor da cu da zapisujem kad nesto ne budem znao. Milos je zatim objasnio i dogadjaj koji ga je doveo u prekomandu i jedino sto iz karakteristike nije komentarisao bio je stav o ulasku u Partiju - nije hteo da slucajno uvredi dobrog coveka s kojim je razgovarao a koji je morao da bude u Partiji da bi dobio priliku da radi svoj posao.



Komentari (53)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Krugolina Borup Krugolina Borup 23:57 02.10.2008

C, c, c,...

"Zemlja je okrugla"


Ma, lažu, dotore!
Nije!
Svaki astrolog će da vi kaže!!

Dr M Dr M 00:10 03.10.2008

Re: C, c, c,...

Krugolina Borup
"Zemlja je okrugla" Ma, lažu, dotore!Nije!Svaki astrolog će da vi kaže!!


I meni se cini-dok sam trezan-da je ravna.
Medjutim, kad malo popijem, stalno se saplicem o krivinu:))
U sledecem nastavku videce se kako sam to primetio.
jack_bauer jack_bauer 05:18 03.10.2008

Re: C, c, c,...

"Zemlja je okrugla"

moze i kompromis da se nadje, zemlja je okrugla - ploca:))

koliko god mi je mrska ta godina dana provedena u vojsci, toliko sam upoznao dobrih ljudi i nadozivljavao se situacija. a sticajem okolnosti sam postao cata posle samo tri meseca obuke, pa ako ova moja ne dolazi za vikend, ja napisem 'belu dozvolu' (ko se seca :)) porucnikov potpis skinut do perfekcije, u valjevu nije bilo vojne policije, pa pravo na autobus za beograd.

preko nedelje, hrana je bila problem. i pored najboljih veza nisam uvek uspevao da stignem na najbolji pasulj sa fasiranim sniclama na svetu pa sam prezivljavao na virslama iz kantine. kada nisam bezao kuci za vikend, sa drugarima sam isao na, opet, najbolju karadjordjevu sniclu na svetu u restoranu hotela narcis... gde je bre ona valjevka?
Dr M Dr M 06:36 03.10.2008

Re: C, c, c,...

preko nedelje, hrana je bila problem


I meni, ali u kontra smeru.
U kasarni u Rajlovcu(aerodrom) bilo je pet kujni! Tu je bila pilotska skola, bili nasi pitomci, Libijci, jos neka zemlja iz bratske Afrike, vojna industrija "Orao", nasa vojnicka kujna, oficirska...
Jeo sam paradajz u martu, kad niko onda nije, dolazio iz Libije. Iz vojske sam izasao u uniformi jer nisam mogao da obucem civilne krpe koje sam doneo od kuce. Trebalo mi tri meseca stroge dijete da se vratim u normalu.
antioksidant antioksidant 09:01 03.10.2008

Re: C, c, c,...

moze i kompromis da se nadje, zemlja je okrugla - ploca:))

zemlja je tepsija
Dr M Dr M 09:11 03.10.2008

Re: C, c, c,...

zemlja je tepsija


...puna bureka i baklava(meni burek i baklave prva asocijacija na tepsiju).
Da nisam gladan?
nebojsam92 nebojsam92 19:12 03.10.2008

Re: C, c, c,...

jack_bauer
... gde je bre ona valjevka?


jel' bre jack, ako nije suvise indiskretno, koje godine si bio u valjevu?
margos margos 00:44 03.10.2008

Samoupravni socijalizam

Negativna crtica iz strogo poverljivih spisa me podsetila na anegdotu od pre više od 30 godina. Naime, partijski sekretar i pop su bili prve komšije i negovali dobrosusedske odnose, bez obzira na različite veroispovesti (komunizam je u to vreme imao religiozni karakter, zar ne?) I tako, kao dobre komšije, kad poštar dođe, poštu i račune su preuzimali i plaćali jedan za drugog.

Jednom, partijski sekretar plati račun za struju za popovo domaćinstvo i za crkvu i kaže popu da mu duguje određenu sumu. Pop ga pita: ''Koliki je račun za mene, a koliki za crkvu?'' Ovaj mu odgovori. A pop opet kaže: ''E dobro, za kuću ću da ti platim, a za crkvu neću.'' Ovaj se zabezeknu: ''Zašto?'' - ''Pa zato što ti to treba da platiš, jer ja za moje vernike ne trošim struju jer ih krštavam po danu, a ove tvoje moram po noći.''
Dr M Dr M 01:13 03.10.2008

Re: Samoupravni socijalizam

komunizam je u to vreme imao religiozni karakter, zar ne?)


I ko nije verovao u novu religiju bojao se partijske lomace.

U zgradi u kojoj sam ziveo sa roditeljima, 60 stanova, samo se u nasem slava slavila bez skrivanja.
Ostali, i clanovi i neclanovi, muke su imali kad treba da se u kucu unese slavska sveca, onako dugacka a ne moze da se savije.

Al` decja usta su bila najbolja- pita uciteljica klinca zasto predhodnog dana nije bio u skoli, a djak kaze da je bio bolestan. "Od cega? "Od Svetog Nikole" odgovara naivni decko.
Unfuckable Unfuckable 05:42 03.10.2008

wow

Milos (jos nije bio Dr. ) je resio da ostatak vojnog roka provede neprimecen, stedeci intelektualne resurse,

odlično pogođeno, naročito ovo o neprimecenosti
to se zove neprocenjivo iskustvo stare džombe i do njega se dolazi mučno i polako
Sreća u nesreći je- koliko dešifrujem - da si ipak, kao lekar služio u sanitetu, što bi trebalo biti revolucionarni presedan u pokojnoj JNA - u kojoj su obično & "logično" medicinare gurali u artiljeriju ili vezu
jack_bauer jack_bauer 06:16 03.10.2008

Re: wow

u pokojnoj JNA - u kojoj su obično & "logično" medicinare gurali u artiljeriju

nije tamo bilo pravila. svi iz mog kraja su isli u mornaricu, u pulu na obuku, pa kojekude posle. ja kontam, kad vec moram da idem, idem tamo gde su svi isli. a more mi ionako u zilama. kad odjednom, ja dobijem valjevo i - stari kadar. ja tu poludim, kako cu posle vojske na ulicu da izadjem. medjutim, posle se ispostavilo da je dobro sto je ispalo kako je ispalo.
Dr M Dr M 06:43 03.10.2008

Re: wow

Sreća u nesreći je- koliko dešifrujem - da si ipak, kao lekar služio u sanitetu, što bi trebalo biti revolucionarni presedan u pokojnoj JNA - u kojoj su obično & "logično" medicinare gurali u artiljeriju ili vezu


Bio apsolvent ali dobio VES iz Novog Sada, sanitet.
Medjutim, kad su me zvali na vezbu, uklopili su se u pravilo, kao lekara su me stavili u minobacacko odeljenje!
Posle prve smotre vise me nisu videli, a ja minobacac ni tada.
Unfuckable Unfuckable 07:30 03.10.2008

Re: wow

ja dobijem valjevo


cenim da je Peti Puk bio u pitanju ; ))))))))
a, ste išli preko Kolubare u "zabranjene kafiće" ???
jack_bauer jack_bauer 07:45 03.10.2008

Re: wow

cenim da je Peti Puk bio u pitanju ; ))))))))
a, ste išli preko Kolubare u "zabranjene kafiće" ???

opa! poznavalac, klasic?

peti puk, nego sta. teglio minobacace 120mm., cela tri meseca, posle - ladovina :)) iako sam po ves-u bio racunac PLANSETU sam jednom uzeo u ruke na PASULJANSKIM LIVADAMA (da te vidim sad :))

preko kolubare nije bilo dozvoljeno, ali se ponekad zalutalo. tek da se proba. medjutim, ni sa ove strane nije bilo lose :))
Unfuckable Unfuckable 07:54 03.10.2008

Re: wow

hehehehe - pa ja sam bio na Severu u Deželi, ali Valjevo mi je bilo više nego poznato jer sam tamo išao u posetu drugaru - preko reke je bio kafić Gong, jedan od reeeeetkih sa videom u to doba ; )))))))mošmisti provoda kad na 15. turi gledaš Rambo 1
Pasuljanske livade - poligon za gađanje na koji su išle brojne kasarne iz okolnih gradova....tićemikažeš ; )))))
jack_bauer jack_bauer 08:02 03.10.2008

Re: wow

; )))))))mošmisti provoda kad na 15. turi gledaš Rambo 1

valjda je zato bila zabranjena ta strana kolubare :)))

oktobarac '83?
AlexDunja AlexDunja 08:18 03.10.2008

Re: wow

)))))))mošmisti provoda kad na 15. turi gledaš Rambo 1

he he,
da vam covek pozavidi, prosto
:)

Dr M Dr M 08:21 03.10.2008

Re: wow

Koji gusteri!
Ja `83 bio vec deset godina civil.
Dr M Dr M 08:25 03.10.2008

Re: wow

AD,
kad se muski skupe ovako, il` o zenama il` o vojsci:))
Zato vojsku treba ukinuti!
AlexDunja AlexDunja 08:29 03.10.2008

Re: wow

Zato vojsku treba ukinuti!

:))
i treba, mada nisam sigurna da je to jedini razlog.
ja sam uvek volela da slusam vojnicke price...
decaci se nekako promene kad pocnu u nedogled....
:)
jack_bauer jack_bauer 08:34 03.10.2008

Re: wow

kad se muski skupe ovako, il` o zenama il` o vojsci:))

il' o fudbalu, il' o tenisu... :))
Koji gusteri!
Ja `83 bio vec deset godina civil.

vi doktore, ne morate da se hvalis :))
Dr M Dr M 08:40 03.10.2008

Re: wow

ja sam uvek volela da slusam vojnicke price...


Bice jos malo u sledecem nastavku:))

Da li su vojnicke price "zal za mlados`" ili uzdah olaksanja sto je muka gotova..?
AlexDunja AlexDunja 08:42 03.10.2008

Re: wow

Da li su vojnicke price "zal za mlados`" ili uzdah olaksanja sto je muka gotova..?

koliko ja znam decaci uvek kazu da je to drugo...
ali nekako meni uvek zazvuci kao nostalgija:)))
Dr M Dr M 08:43 03.10.2008

Re: wow

vi doktore, ne morate da se hvalis :))


Ko se hvali, kukam:)))
jack_bauer jack_bauer 08:49 03.10.2008

Re: wow

Da li su vojnicke price "zal za mlados`" ili uzdah olaksanja sto je muka gotova..?

ko ce ga znati? sada kad je sve odavno iza nas?

Bice jos malo u sledecem nastavku:))

onda, da i mi sacuvamo svoje price za nastavak :))
AlexDunja AlexDunja 08:54 03.10.2008

Re: wow


onda, da i mi sacuvamo svoje price za nastavak :))

:))
sigurna sam da ih ima dovoljno za nekoliko nastavaka
jack_bauer jack_bauer 09:00 03.10.2008

Re: wow

:))
sigurna sam da ih ima dovoljno za nekoliko nastavaka

kol'ko oces :))
Unfuckable Unfuckable 11:57 03.10.2008

Re: wow

oktobarac '83?


yeppp
sorry na kašnjenju sa odgovorom....petak - a ja zatrpaaan poslom......; ((((((((((((

ps - žal za mlados' definitivno
nebojsam92 nebojsam92 19:19 03.10.2008

Re: wow

jack_bauer
; )))))))mošmisti provoda kad na 15. turi gledaš Rambo 1
valjda je zato bila zabranjena ta strana kolubare :)))

oktobarac '83?


e izvini, tako mi i treba kad ne citam komentare do kraja :)
aprilac '79
Dr M Dr M 00:53 04.10.2008

Re: wow

aprilac '79


Titov vojnik, takoreci:))
jack_bauer jack_bauer 02:58 04.10.2008

Re: wow

e izvini, tako mi i treba kad ne citam komentare do kraja :)
aprilac '79

eto, kako je svet mali :))
nebojsam92 nebojsam92 06:57 04.10.2008

Re: wow

Dr M
aprilac '79

Titov vojnik, takoreci:))


sta vojnik? gardista! :))
ivana23 ivana23 08:54 03.10.2008

***

Dr M Dr M 09:01 03.10.2008

Re: ***

Bas takav, Ivana.
Kasnije se demobilisao i sad ima privatnu ordinaciju u Pancevu.
vishnja92 vishnja92 16:21 04.10.2008

je li, dottore,

jel ovo stvarno postoji:
da se od "atomskog s desna" spasava zaleganjem u blato

??????
izvini sto pitam gluposti, al vojska je vojska a ja sam zensko pa jos nisam pojmila sve njene dubine
Dr M Dr M 20:13 04.10.2008

Re: je li, dottore,

E, Vishnjo moja,
da je to jedina idiotija u vojsci, bilo bi super!
Ustvari, ne mogu da se setim ni jedne stvari koja mi je bila korisna, osim, mozda, sto sam naucio kako da savijem bluzu ili kosulju.
Sve sto treba da se nauci iz vojnih vestina moze da se nauci za 15 dana, ostalo je samo gubitak vremena, resursa i zivaca.

Ocigledno je da nisam militaristicki nastrojen:))
AlexDunja AlexDunja 21:52 04.10.2008

Re: je li, dottore,

??????
izvini sto pitam gluposti, al vojska je vojska a ja sam zensko pa jos nisam pojmila sve njene dubine

ostav!
Unfuckable Unfuckable 22:55 04.10.2008

taj atomski s leva

to ti je jedna izrazito korisna stvar u uslovima modernog ( a kakvo bi bilo...) ratovanja : dakle, kao i ceo vojni rok - bazira se na predpostavkama : ovde je predpostavljeno da je mrski neprijatelj osuo rodnu grudu atomskim bombama. No big deal :
U takovim trenucima vojnik JNA neće paničiti, naravno- već - pošto su mu na vreme (a kako bi) dojavili da je puklo, on se staloženo, logično & smireno baca u pravcu suprotnom od pravca puknuća. I ako se ne baci - nije strašno : baciće ga najbliži kaplar približnom jačinom udarnog talasa. Što se više udubite u temu - u ovom slučaju : blato ili bara - veće su šanse da se ostvari presudna taktička premoć i podli potez mrskog Agresora obesmisli.
Tim fenomenalnim akrobatskim potezom postiže se nekoliko stvari a najbitnija je predpostavka da će ostati živ, što rodnoj grudi, u daljem toku vojevanja, garantira premoć u živoj sili a time i sigurnu, narodnooslobodilačku pobedu sa pesmom na usnama
AlexDunja AlexDunja 23:05 04.10.2008

Re: taj atomski s leva

šta je pravac puknuća???
Unfuckable Unfuckable 23:16 04.10.2008

Re: taj atomski s leva

pa to je suština komande koja ti objavljuje sa koje strane je puklo (pošto, sve te atomske...tako su diskretne pa moraju da ti jave...)
dakle : "Atomski s leva !" - puklo je levo od tebe = bacaš se u desno. Vojnički logično.
AlexDunja AlexDunja 23:19 04.10.2008

Re: taj atomski s leva

. Vojnički logično.

njtf???
Dr M Dr M 23:25 04.10.2008

Re: taj atomski s leva

Tim fenomenalnim akrobatskim potezom postiže se nekoliko stvari


...a jedna od njih je da mrski Agresor crkne od smeha, sto, takodje, obesmisljava njegove kasnije poteze:))
Dr M Dr M 23:31 04.10.2008

Re: taj atomski s leva

"Atomski s leva !" - puklo je levo od tebe = bacaš se u desno. Vojnički logično.


Zbilja, sad mi sinulo, kako nikad nema " atomski odozgo", valjda vojni mozgovi funkcionisu samo na +:-, samo dve opcije su moguce.
Jasno mi je sto nema "atomski spreda", to bi znacilo da se povlacimo.
AlexDunja AlexDunja 23:33 04.10.2008

Re: taj atomski s leva

Dr M
"Atomski s leva !" - puklo je levo od tebe = bacaš se u desno. Vojnički logično.


Zbilja, sad mi sinulo, kako nikad nema " atomski odozgo", valjda vojni mozgovi funkcionisu samo na +:-, samo dve opcije su moguce.
Jasno mi je sto nema "atomski spreda", to bi znacilo da se povlacimo.

njtf?!?
:))))
Unfuckable Unfuckable 23:50 04.10.2008

Re: taj atomski s leva

kako nikad nema " atomski odozgo"

jebiga :
nije se došlo do te predpostavke
u tome je catch
a čim se nije došlo - znači da ne postoji : ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

mi smo bili oduševljeni saznanjem da u modernom ratu desetar, recimo, živi oko 15 minuta...opet taktička predpostavka, ali respektabilan podatak, kaj ne?
i onda se našla The Budala koja je postavila nelogično pitanje...." a za koji moj mi onda sve ovo radimo?"
Dr M Dr M 00:33 05.10.2008

Re: taj atomski s leva

mi smo bili oduševljeni saznanjem da u modernom ratu desetar, recimo, živi oko 15 minuta


Mi smo svog morali da trpimo sest meseci, da smo znali da je u ratnim uslovima to 15 minuta, izazvali bismo rat, ziher.

A sad idem da procitam ono o Sonji, ja uvek stizem na kraj zurke, da ocistim piksle i pobacam pikavce.
Al` ceo dan van kuce, sta cu kad ne mogu da se izborim za emancipaciju muskaraca.
Unfuckable Unfuckable 00:41 05.10.2008

Re: taj atomski s leva

Mi smo svog morali da trpimo sest meseci, da smo znali da je u ratnim uslovima to 15 minuta, izazvali bismo rat, ziher.

dakle ....valjam se od smeha
mi smo naše štjeli da lemamo (najzad nam došlo Odande u Glavu...prekasno) noć pre prekomande...krv su nam pili na slamku 6 meseci

btw - loša vest te taktičke "15 minuta" predpostavke je : ako kaplar preživi 15 min, logićno je da običan vojak preživi - kraće...
dakle : nemere uživati gledajući kaplara u ropcu
Dr M Dr M 00:59 05.10.2008

Re: taj atomski s leva

logićno je da običan vojak preživi - kraće...


To jeste logicno, al` di je u vojsci logika?
Unfuckable Unfuckable 01:24 05.10.2008

Re: taj atomski s leva

to zaslužuje poseban blog ...; )))))))
Dr M Dr M 01:45 05.10.2008

Re: taj atomski s leva

to zaslužuje poseban blog


I vise od jednog!

P.S.
Tamo, kod Born to be...u odgovoru na moj komentar, izasla misao o vojnickom pasulju i taktickim zamislima:))))
Umoran, pa pomesao adrese?
Citaoci ima da budu u totalnom zbunu:)))

Da se to ne bi i meni desavalo, idem na spavanje.
Laku noc.
Unfuckable Unfuckable 01:56 05.10.2008

Re: taj atomski s leva

nisam pomešao adrese, Dr
predugo sam ovde da bih igrao na "više prozora"
samo mali hint Kome Treba
(slađi je vojnički pasulj nego pečenje sa oficirskog stola )
vishnja92 vishnja92 06:51 05.10.2008

Re: taj atomski s leva

šta je pravac puknuća???

ostav i tebi.
vishnja92 vishnja92 06:56 05.10.2008

Re: taj atomski s leva

...a jedna od njih je da mrski Agresor crkne od smeha

ovako moja porodica peca :)

nadzodze se sa stapovima na obalu i cekaju da ih ribice vide pa da crknu od smeha.
proverena taktika. kofica im bude prepuna kikotavih kedera.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana