Dobronamerni saveti Jeremić Vuku

queeria92 RSS / 19.11.2008. u 16:05

srpska-turska.4667.jpg 

Na zapadu Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a na istoku Istanbul-Eskisehir-Afyon-Antalya.

Kao i svaki srpski džabalebaroš probudio sam oko 1pm. Švaler number 32/svake treće srede u mesecu mi je skuvao kafu i doneo u krevet. Kod staromodnih cica u krevet se „ujutru" obično donosi turska kafa, doručak, cveće i novine, a kod mene ness kafa bez pene, tableta za mršavljenje, rokovnik i laptop. Švaleru sam zakazao sledeće viđenje za 17. decembar, upisao ga u rokovnik i dozvolio mu da se udalji. Mogao sam najzad da se posvetim jutarnjoj fiskulturi, odnosno čitanju vesti i ispijanju prve „jutarnje" kafe. Prvo što mi je iskočilo kada sam otvorio B92 sajt, jeste moj omiljeni lik, najbolji od svih najboljih ministara, pobednik, Jeremić Vuk kako pokazuje Hrvatskoj da ne treba da čačka mečku, odnosno Srbiju. Čitam tako vest i od radosti mi se smeši levi brk, cakle mi oči i žiga me desni testis - što je jako dobar znak. Čitam tako i komentare na vest, te me veseli kako smo mi Srbi složan narod i zdušno podržavamo našeg ministra Jeremić Vuka. Javlja se tu i tamo neki hrvatski provokator, ali mi to dostojanstveno ignorišemo. Neki mudri komentatori savetuju našeg ministra da Hrvatsku treba tužiti i zbog genocida tokom II drugog svetskog rata, s čim se ja 100% slažem i moram još nešto da dodam.

Ugledaću se na koleginicu Krugolinu koja se stalno nešto druži s ministrima, kako je krenula, ako joj se ne daj Bože jednog dana zamere, ima žena i Vladu da sruši, daje predloge, započinje građanske inicijative i pro bono savetuje, tako ću i ja da dadnem dva besplatna saveta Jeremić ministru Vuku.

Savet br. 1:

Pod hitno izbaciti hrvatskog ambasadora Tončija Staničića iz Beograda i poslati ga tamo odakle je i došao. Takođe izbaciti i nelegalnog hrvatskog ambasadora Daria Malnara iz nelegalne jednostrane Prištine.

Mi ovde da ih dvorimo i služimo, da uživaju u našem gostoprimstvu (a svi znaju koliko smo mi Srbi gostoprimljiv narod), a oni nama nož u leđa da zabadaju. E neće to više moći tako!

Savet br. 2:

Na tragu komentara da Hrvatsku treba tužiti i zbog genocida tokom II drugog svetskog rata nad srpskim življem, ja predlažem da i Tursku treba tužiti jer su nas 500 godina ugnjetavali i maltretirali. Srbija treba da tuži Tursku Međunarodnom sudu pravde za zločine nad srpskim narodom u periodu od 1389. do 1878. godine. Naravno, Turskoj treba ponuditi mogućnost vansudskog poravnjanja. Predlažem da se od Turske traži odšteta u vidu dela teritorije, koji bi poklonila Srbiji. Srbija treba da zahteva evropski deo Turske, ceo Istanbul, turski deo Kipra (koji nam s pravom pripada) i zapadnu obalu sve do Bodruma, za koji smo posebno vezani. Ako naša pregovaračka pozicija bude dovoljno jaka i stabilna, a velike svetske sile stanu na našu stranu, možemo zahtevati zapadnu obalu sve do Antalije. Naravno, teritoriju treba zahtevati bez njenog stanovništva, što bi narod rekao klot. (Uskoro i prezentacija u Power Pointu)

Kao što znate ja nisam od onih koji daju divne i lepe predloge, pa nek to neko drugi sprovodi u delo. Ne, ovom prilikom se dobrovoljno javljam da budem vođa pregovaračkog tima i da ovu zamisao sprovedem u delo. Zauzvrat ne tražim ništa, samo da me večno pamtite kao najvećeg srpskog patriJotu.

Savet br. 3:

Ni kod babe nema džabe. Ovaj savet naplaćujem. Imam i ja sitnu decu koju treba nahraniti!!!

 

Za sve one koji zbog čestog padanja B92 bloga nisu uspeli da pročitaju tekst ANALITIČAR, evo linka >>>

Odoh ja kod švalera br. 33, ali se brzo vraćam. Nemojte mnogo da divljate!

 

Predrag M. Azdejković
-pas koji laje i ujeda-
www.queeria.com

 

Atačmenti



Komentari (276)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

drug.clan drug.clan 16:23 19.11.2008

dva ili tri

tako ću i ja da dadnem dva besplatna saveta Jeremić ministru Vuku.


?

Savet br. 1:

Savet br. 2:

Savet br. 3:

Filip2412 Filip2412 17:06 19.11.2008

Re: dva ili tri

tako ću i ja da dadnem dva besplatna saveta Jeremić ministru Vuku.

?

Savet br. 1:
Savet br. 2:
Ni kod babe nema džabe. Ovaj savet naplaćujem
Savet br. 3:



zakomplikovo ga kvirija... ali nije lapsus
queeria92 queeria92 19:27 19.11.2008

Re: dva ili tri

Dva gratis + 1 naplaćujem :)

Da je Vuk zgodniji, moglo bi i u naturi...
drug.clan drug.clan 20:55 19.11.2008

Re: dva ili tri

queeria92
Dva gratis + 1 naplaćujem :)

Da je Vuk zgodniji, moglo bi i u naturi...


pa moze valjda onaj lepotan iz Obraza da se zrtvuje za otadzbinu
queeria92 queeria92 21:44 19.11.2008

Re: dva ili tri

pa moze valjda onaj lepotan iz Obraza da se zrtvuje za otadzbinu


Pa stvarno. Mogao bi najzad da učini nešto dobro za otadžbinu koju toliko vole.
Krugolina Borup Krugolina Borup 16:44 19.11.2008

Van teme i na zadatu temu

Van teme:

Ugledaću se na koleginicu Krugolinu koja se stalno nešto druži s ministrima, kako je krenula, ako joj se ne daj Bože jednog dana zamere, ima žena i Vladu da sruši, daje predloge, započinje građanske inicijative i pro bono savetuje,


Pa, gdi si ti da daš ocenu stajlinga, garderobe, šminke? Prošli put ništa nisi bio zadovoljan, živo me zanima da li je ovaj put bilo bolje? Ako nisi gledao, evo zvirni pa javi: http://blip.tv/file/1481576

Na zadatu temu:

Stvarno ne znam šta je Hrvatima ovo trebalo? Taman se smiri situacija, idemo krupnim koracima napred ka EU i oni i mi... i sad treba da se bijemo pred EU, ko mala deca, a oni će, kao, da nas mire? Da se razumemo - Hrvati su prvi počeli. Oni su tužili nas. Ako je kontra-tužba ono što naš pravni tim smatra najboljom odbranom, ne vidim zašto to ne bismo iskoristili kao mogućnost u odbrani. Valjda advokati najbolje znaju, pustimo ih da si rade svoj posao. Da se braniti tamo moramo - moramo, brate (sestro?). A oni kojima je to posao za koji su se školovali, valjda umeju najbolje da procene na koji način se najuspešnije možemo odbraniti. To što se to zove "kontra-tužba" ne može poreći činjenicu da je reč o ODBRANI od tužbe koju su oni pokrenuli.

Pozdrav ministru Jeremiću i ostalim ministrima koji čitaju. A čitaju, Kvirija, dušo, svi čitaju.
Kad bi nam samo dali neki znak... i nama bi bilo milo da znamo da su tu, među nama, običnim građanima, Trinaestus Prasusima.
marco_de.manccini marco_de.manccini 17:15 19.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

A čitaju, Kvirija, dušo, svi čitaju.

u ovoj vladi mozhda i stvarno svi chitaju. nisam siguran. a za proshlu sam sigiran da nisu svi umeli.
debela.hladovina debela.hladovina 17:25 19.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu


Krugolina Borup

Na zadatu temu:

Stvarno ne znam šta je Hrvatima ovo trebalo? Taman se smiri situacija, idemo krupnim koracima napred ka EU i oni i mi... i sad treba da se bijemo pred EU, ko mala deca, a oni će, kao, da nas mire? Da se razumemo - Hrvati su prvi počeli. Oni su tužili nas. Ako je kontra-tužba ono što naš pravni tim smatra najboljom odbranom, ne vidim zašto to ne bismo iskoristili kao mogućnost u odbrani. Valjda advokati najbolje znaju, pustimo ih da si rade svoj posao. Da se braniti tamo moramo - moramo, brate (sestro?). A oni kojima je to posao za koji su se školovali, valjda umeju najbolje da procene na koji način se najuspešnije možemo odbraniti. To što se to zove \\\"kontra-tužba\\\" ne može poreći činjenicu da je reč o ODBRANI od tužbe koju su oni pokrenuli.

Pozdrav ministru Jeremiću i ostalim ministrima koji čitaju. A čitaju, Kvirija, dušo, svi čitaju.
Kad bi nam samo dali neki znak... i nama bi bilo milo da znamo da su tu, među nama, običnim građanima, Trinaestus Prasusima.


A ne, ne, ne ide to tako... Cenim da bi politički korektni Srbi, evropejci kakvi već jesmo trebalo da se zapitamo šta nije u redu sa nama kada smo pasivnošću primorali Hrvate da nas tuže... Zašto mi sami sebe nismo tužili? Zašto smo ih doveli u tako neugodnu situaciju? Zašto smo dozvolili da nas nesrećni Albanci kasape i uzimaju vitalne organe, pa da ih sada neko proziva zbog toga... Zašto nismo bili dobrovoljni donatori? Zašto sada insistiramo na istragama kada smo mogli sve da prećutimo? Zašto da tužimo Hrvate zbog samo nekoliko stotina hiljada prognanih i pobijenih civila i tako pokušavamo da bacimo mrlju na one veličanstvene akcije Bljesak i Oluja? Zašto stalno pravimo neka sranja? A? Aaaaaaa?

P.S.
Iako nisam upućen u sve detalje vezane za tvoju građansku inicijativu, znam o čemu se radi. Bila si dobra (čuj dobra, odlična bre!) sa gos\'n Večitim Ministrom. Čestitam.
queeria92 queeria92 21:22 19.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Pozdrav ministru Jeremiću i ostalim ministrima koji čitaju. A čitaju, Kvirija, dušo, svi čitaju.


OndaK za svaki slučaj.
Živela Vlada. Vlada je super. Sve je super. The best Vlada ever. Nek nam vlada Vlada hiljadu godina. Živela. Živela. Superiškaaaaa.
Krugolina Borup Krugolina Borup 21:42 19.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Nek nam vlada Vlada hiljadu godina.


E, ovo ti je već totalitarizam.
Da ne preterujemo!
Exitus Letalis Exitus Letalis 15:46 20.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Ako je kontra-tužba ono što naš pravni tim smatra najboljom odbranom, ne vidim zašto to ne bismo iskoristili kao mogućnost u odbrani.

i da kao ključni dokazni materijal priložimo film gorana markovića "turneja" gde se lepo vidi da su svi isto krivi.
i da svedoče i glumci koji nisu imali pojma 93. da ima neki rat tu blizu, u komšiluku, takoreći.
sonja k. sonja k. 15:51 20.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Superiškaaaaa.


Long live sestra Krugolina!
JJ Beba JJ Beba 11:57 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Na zadatu temu:

Stvarno ne znam šta je Hrvatima ovo trebalo? Taman se smiri situacija, idemo krupnim koracima napred ka EU i oni i mi... i sad treba da se bijemo pred EU, ko mala deca, a oni će, kao, da nas mire? Da se razumemo - Hrvati su prvi počeli. Oni su tužili nas. Ako je kontra-tužba ono što naš pravni tim smatra najboljom odbranom, ne vidim zašto to ne bismo iskoristili kao mogućnost u odbrani. Valjda advokati najbolje znaju, pustimo ih da si rade svoj posao. Da se braniti tamo moramo - moramo, brate (sestro?). A oni kojima je to posao za koji su se školovali, valjda umeju najbolje da procene na koji način se najuspešnije možemo odbraniti. To što se to zove "kontra-tužba" ne može poreći činjenicu da je reč o ODBRANI od tužbe koju su oni pokrenuli.

Pozdrav ministru Jeremiću i ostalim ministrima koji čitaju. A čitaju, Kvirija, dušo, svi čitaju.
Kad bi nam samo dali neki znak... i nama bi bilo milo da znamo da su tu, među nama, običnim građanima,

e pa šta reći na ovo?!?!
Goran Vučković Goran Vučković 12:00 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

ovo se zove uvlaka

Da parafraziram Krugolinu ("ministar se informiše": Krugolina se ne uvlači, ona se marketinški pozicionira
JJ Beba JJ Beba 12:02 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Goran Vučković
ovo se zove uvlaka

Da parafraziram Krugolinu ("ministar se informiše": Krugolina se ne uvlači, ona se marketinški pozicionira

to se zove uvlaka
Goran Vučković Goran Vučković 12:03 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

to se zove uvlaka

Da - ne prezam ni od čega da bih dobio dobar horoskop
JJ Beba JJ Beba 12:23 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Da - ne prezam ni od čega da bih dobio dobar horoskop

hahahaha
uvlake na sve strane

evo i ja ću: ministri su super.
Goran Vučković Goran Vučković 12:25 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

evo i ja ću: ministri su super.

Ih - daj malo sa voljom to - budi srećna, što reče onaj vojnik u onom filmiću što je Budimac okačio
JJ Beba JJ Beba 12:37 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

h - daj malo sa voljom to - budi srećna,

misliš nisam entuzijastična?
kako bre nisam? ministri baš usrećuju ljude i nadahnjuju svojim znanjem, stručnosšću, pojavom pre svega.
svojim nastupima dejstvuju umirujuće na narod....
Recimo, Jeremić svojom genijalnom diplomatijom baš smiruje situaciju, taktično, onako diplomatski, dočim ministar trgovine Mišković-nije monopolista -Milosavljević nam preporučuje da na poskupljnjenja koja najavljuje odgovorimo smanjenjom potršnjom !!!
ostaće valjda više za njih
super nam je, svi smo srećni ajmo sad svi zajeno na more
Krugolina Borup Krugolina Borup 13:50 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

to se zove uvlaka


Pravo da vam kažem, ako će krajnji rezultat ove građanske akcije biti rešenje problema u porodilištima, uopšte ne marim da u istoriji bloga ostanem upamćena kao 'ona što se ministru uvukla u dupe'. Dakle, samo napred. Neka mi epitaf bude: 'Uvukla se ministru u dupe'.

Ipak, moram da primetim da je došlo krajnje vreme da oni koji kritikuju ministre, političare, institucije sistema i tako dalje, odluče šta su: a) aktivisti; ili b) hobisti. I da prestanu da kritiku kritike radi, bez ijednog jedinog konstruktivnog predloga alternativnog rešenja, nazivaju aktivizmom, već onim što to i jeste: hobi da ubijem vreme.

Što vas volim sve vas pacifiste koji pljujete po srpskoj ratničkoj prošlosti, a onda izvučete najcrnje metode ratnohuškačke propagande da bi još dublje proširili jaz, i raspirili rat između onih koji bi trebali da sarađuju: vlasti i građana. Dokle god na ministre i političare budete gledali kao na neprijatelje, blanko im ne verujući – ništa od ove države nema da se napravi da valja.

Moja pokojna baba je govorila: Ko riskira, taj dobija. Ako hoćete da nešto dobijete, dragi moji aktivisti, moraćete da rizikujete poklanjanje poverenja onima koji imaju moć da promene ono što vi hoćete da promene. Jeste, nezgodno je, hebeno je – rizik je velik, mnogo veći nego da samo sedite u fotelji i blanko pljujete i ne verujete. Jer, kad odlučite da poklonite poverenje, mogu da vas preveslaju. Mnoooooogo hebena stvar za ego. Ostajete zapamćeni u istoriji bloga ne samo kao 'ona što se uvukla ministru u dupe', već uz dodatak 'a on je preveslao'.

Svako bira svoje rizike.
Ja sam svoj izabrala.
Izvol'te notirati za buduću upotrebu: Krugolina The Ona Što Se Uvukla Ministru U Dupe.
Po potrebi, slobodno kasnije dodajte: A On Je Preveslao.

Ne mari Krugolina.
A ne mari ni Krugolinin ego.

queeria92 queeria92 14:04 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Pravo da vam kažem, ako će krajnji rezultat ove građanske akcije biti rešenje problema u porodilištima, uopšte ne marim da u istoriji bloga ostanem upamćena kao 'ona što se ministru uvukla u dupe'. Dakle, samo napred. Neka mi epitaf bude: 'Uvukla se ministru u dupe'.


Podrška za Krugolinu.
Nema ničeg lošeg u uvlačenju u dupe, naročito ako je još to dupe na položaju, pa zgodno, pa...
Živelo uvlačenje u dupe!!!
Krugolina Borup Krugolina Borup 14:17 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Nema ničeg lošeg u uvlačenju u dupe, naročito ako je još to dupe na položaju, pa zgodno, pa...
Živelo uvlačenje u dupe!!!


Pa, znala sam da tebi ima da se svidi komplet cela ideja!
JJ Beba JJ Beba 15:08 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Hrvati su prvi počeli. Oni su tužili nas. Ako je kontra-tužba ono što naš pravni tim smatra najboljom odbranom, ne vidim zašto to ne bismo iskoristili kao mogućnost u odbrani. Valjda advokati najbolje znaju, pustimo ih da si rade svoj posao.

kakva odbrana koja se zasniva na argumentu da taj sud nije nadležan za nas, za Srbiju, jer tada nismo bili članica UN!!!!
super odbrana nema šta


na temu bloga i mistra Jeremića , kome ću da se uvlačim samo tako da bi mi isposlovo šengen da vidim dete:

Mogu se konstruirati sasvim dobri razlozi za kontratužbu Srbije, jer je genocidnih radnji bilo na svim stranama. Reakcija Srbije je reakcija najnespretnijeg ministra vanjskih poslova u povjesti Srbije, čovjeka koji očito više funkcionira kao ministar unutrašnjih poslova i rešava političke zadatke za svoju stranku umjesto da se bavi diplomatijom, i koji će, bojim se, Srbiju posvađati ne toliko sa Hrvatskom koliko sa EU. Gospodin Jeremić se, naprosto, ponaša nediplomatski, što ne znači da je nužno u krivu. Međutim, građani Srbije bi trebalo da promisle o tome u koje oni to države mogu danas putovati bez viza. Jedna od njih je i Hrvatska, država u kojoj su vojnici Srbije sudjelovali u ratu i ubijali. Prema tomu, govoriti da sa Hrvatske strane nije učinjeno ništa na pomirenju je, činjenični, netačno i nefer.
ceo tekst

Filip2412 Filip2412 15:58 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Krugolina ne se uzbudjavaj, ti nesto zaista radis za razliku od vecine ostalih koji ovde samo laprdaju jer nemaju pametnija posla.
Filip2412 Filip2412 16:05 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

kakva odbrana koja se zasniva na argumentu da taj sud nije nadležan za nas, za Srbiju, jer tada nismo bili članica UN!!!!
Srbija jeste kriva, ne za genocid, to je glupost i odrazava megalomaniju Hrvatske koja je jos uvek izgleda antisrpska i ostrascena. Srpska odbrana me u svakom slucaju manje zanima... Naravno, treba da pripreme odbranu dobro i plate dobrog advokata svakako ali da Srbija snosi odredjenu krivicu za zlocine to je svima valjda jasno.

Ono sto mene vise zanima je srpska tuzba, drago mi je da je najzad podignuta iako je jako lose sto je to uradjeno kao odgovor na HR tuzbu. Hrvatska ce glatko izgubiti taj spor i najzad ce morati da se suoce sa mracnom stranom svojeg domoljubnog rata (koji je poceo 1941 a uspesno okoncan Olujom devedesetih sto bi reko gosn Stipe Mesic...)
JJ Beba JJ Beba 16:24 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

pak, moram da primetim da je došlo krajnje vreme da oni koji kritikuju ministre, političare, institucije sistema i tako dalje, odluče šta su: a) aktivisti; ili b) hobisti. I

Moja pokojna baba je govorila: Ko riskira, taj dobija.

ti nas koje nazivaš "aktivistima" ne poznaješ a tako olako lepiš etikete.
ti ne znaš ništa o našem aktivizmu , pa ne možeš znati ni da li smo ili nismo svojim aktivizmom rizikovali išta.
ne znam da li je baba u pravu. mnogi od nas so called "aktivista" jeste rizikovalo, al ne da bi išta dobili.
naprotiv, samo smo davali

ps
od kad je to u demokratiji potrebno nekritikovati ministre?
ja sam živela u uređenju gde je ljubljenje ministraskih skuta bilo preporučljivo.
JJ Beba JJ Beba 16:28 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Filip2412
Krugolina ne se uzbudjavaj, ti nesto zaista radis za razliku od vecine ostalih koji ovde samo laprdaju jer nemaju pametnija posla.

važno je da ti znaš ko šta radi
Filip2412 Filip2412 17:40 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu


Filip2412Krugolina ne se uzbudjavaj, ti nesto zaista radis za razliku od vecine ostalih koji ovde samo laprdaju jer nemaju pametnija posla.
važno je da ti znaš ko šta radi
Ja sam na forumu jer nemam pametnija posla, posao sam od sebe dajuci kvalifikaciju. Izvinjavam se onima koji su ovde iz nekih drugih razloga.

Post je o srpskoj tuzbi, postavljac je pravio ironiju predlazuci da tuzimo Tursku itd. Zaista mi nije jasno kakve veze imaju srpski zlocini sa tim. Ne kapiram zasto neki ovde nikako ne mogu da razgovaraju o zlocinima dnad srpskim stanovnistvom. Toliko su pristrasni da promasuju temu bez da primete:
Što se odnosa vlasti prema žrtvama tiče - da li se naša vlast izvinila ili nije?
jeste, samo tadić. A da li se Hrvatska vlast izvinila?
jeste, mesić.
eksplicitno rekao da se izvinjava svim srbima kojima su hrvatske vlasti nanele patnje etc.

zasto uz Tadica stoji samo? Jel njegovo izvinjenje losije od Mesicevog. Zasto uz Mesicevo izvinjenje stoji eksplicitno, da pojaca snagu izvinjenja??? Ajde Exitus molim te objasni zasto se kod HR Mesic izvinio (pa jos eksplicitno bre!) a kod Srbije samo Tadic izvinio cak nije ni eksplicitno... , stvarno imam problem da uocim tu finu razliku.

A evo jedne razlike izmedju te dvojice koja je ocigledna: Tadic je covek opozicije, dosao posle ratova na vlast a Mesic je ratni huskac i da ima imalo obraza cutao bi ko zaliven a da ima zakona odgovarao bi za svoje rasisticke i ratnohuskacke izjave iz devedesetih. Od njegovog izvinjenja moze coveku samo da pozli. Onaj isti koji je proterivao Srbe i hvalio NDH devedesetih se NE MOZE se izvinjavati a da ne zvuci ironicno, njegovo izvinjenje je ruganje pojmu izvinjenja. Samo njegovo postojanje u vlasti HR govori da je tamo shovinizam jos uvek stav vecine. Dok takvi na obe strane ne budu kaznjeni extremizam ce da cveta u obe zemlje.
Exitus Letalis Exitus Letalis 18:07 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

zasto uz Tadica stoji samo?

zato što niko drugi nije od struktura vlasti.
jednostavno.
a tamo jesu još neki.
na primer, vesna pusić.
mrzi me da ti nabrajam.
kad ces svejedno da karikiraš, šta
god da napisem.
Filip2412 Filip2412 18:24 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

vesna pusić
zasto uz Tadica stoji samo?
zato što niko drugi nije od struktura vlasti.
jednostavno.
a tamo jesu još neki.
na primer, vesna pusić.
mrzi me da ti nabrajam.
kad ces svejedno da karikiraš, šta
god da napisem.


Vesna Pusic je hauever predstavnik vlasti u HR?

Drugo, Tadic je predsednik zemlje i govori u ime SVIH gradjana Srbije.
mayo1 mayo1 18:41 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Vesna Pusic je hauever predstavnik vlasti u HR?


Da.

http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=2271
Filip2412 Filip2412 19:02 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Vesna Pusic je hauever predstavnik vlasti u HR?

Da.

http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=2271
Cini mi se da ona ima vlast tamo skoro ko Cheda Jovanovic kod nas...

ali ok, nema veze... razbacivanje izvinjenjima nije bas neka pomoc u borbi protiv ekstremizma, posebno ako dolaze od ljudi kao predsednik HR koji se danas izvinjavaju a juce su bili ratoborni... sta da ocekujem od takvih osim da obrnu na huskanje sutra ako opet dodje do frke. Govore samo sta je politicki zgodno u trenutku.

Ja mislim da je proces pred medjunarodnim sudom vrlo korisna stvar, i to potpuno odvojeni procesi - tuzba Hrvatske i tuzba Srbije, nema druge. Nemam nikakvo poverenje u mogucnost da HR i Srbija same medjusobno rese sporove. Pravedno resavanje problema pred sudom dace kakav takav mir rodbini zrtava i zacepiti usta ekstremistima na obe strane.

mayo1 mayo1 19:29 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

Ja mislim da je proces pred medjunarodnim sudom vrlo korisna stvar, i to potpuno odvojeni procesi - tuzba Hrvatske i tuzba Srbije, nema druge. Nemam nikakvo poverenje u mogucnost da HR i Srbija same medjusobno rese sporove.


Točno. I ne vidim razloga za dizanje tolike prašine oko hrvatske tužbe.

Pravedno resavanje problema pred sudom dace kakav takav mir rodbini zrtava i zacepiti usta ekstremistima na obe strane


Nisam baš tako siguran u ovakav završetak.
Prvo, stvar će se razvlačiti godinama, promijenit će se ono što se naziva "geopolitičke okolnosti".
Ne treba zaboraviti da je tužba Hrvatske podignuta 1999. , u sasvim drugim unutarnjim i vanjskim ekonomsko-političkim uvjetima.
Mislim da vlada RH danas nije presretna ovakvom situacijom, ali zbog unutarnjih političkih odnosa ne može odustati, pogotovo što je odluka suda donešena na dan pada Vukovara.

Tko je malo pažljivije gledao i slušao izjave hrvatskih i srpskih odvjetnika mogao je vidjeti izrazitu rezerviranost, za razliku od političara koji se razbacuju velikim riječima.

Kako je tužba podignuta (nažalost) iz prvenstveno političkih razloga, po onoj - kako došlo, tako ošlo - stvari se vrlo lako mogu okrenuti, pa da se gospoda političari (opet) dogovore.
Filip2412 Filip2412 20:22 21.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

i moj je utisak da se obe tuzbe podizu iz politikantskih razloga na zalost

ja mislim da su obe tuzbe potrebne ali da akcenat treba da bude na trazenju pravde za stradale civile i nista drugo
mikimedic mikimedic 18:34 22.11.2008

Re: Van teme i na zadatu temu

kakva odbrana koja se zasniva na argumentu da taj sud nije nadležan za nas, za Srbiju, jer tada nismo bili članica UN!!!!
super odbrana nema šta


Pa procitaj malo o nadleznosti ICJ i strategijama odbrane koje se vezuju za nadleznost, na primer Jehudu Bluma pa onda malo komentarisi. Jedna od nasih gresaka je ne sto tvrdimo da sud nije nadlezan za Srbiju nego sto smo uopste pristali da se pojavimo kao tuzena strana u sporu koji je Hrvatska (i BiH) povela protiv tadasnje SRJ. U suprotnom bi spor postao lisen svog objekta. Ali da smo to uradili morali smo isto da postupimo i u NATO tuzbi. A nismo.

Ovako sta je tu je -- i najbolje pravno sredstvo pred ICJ u ovom trenutku, kontratuzba.
Covek u belom Covek u belom 17:16 19.11.2008

U nasega Vuka .... ubojita

Hehe Pedjice, lozis nam se na Vuka, ako ako, bas je sladak...
adam weisphaut adam weisphaut 17:38 19.11.2008

Re: U nasega Vuka .... ubojita

Covek u belom
ako ako, bas je sladak...

Ako pod sladak misliš jadan onda je baš, baš
queeria92 queeria92 19:29 19.11.2008

Re: U nasega Vuka .... ubojita

Hoću da mi bidne švaler broj 34 :)
mikimedic mikimedic 20:47 19.11.2008

Re: U nasega Vuka .... ubojita

Ako pod sladak misliš jadan onda je baš, baš


mozda je takav jer je iz autoritativnog rezima, nastavnice?
adam weisphaut adam weisphaut 21:19 19.11.2008

Re: U nasega Vuka .... ubojita

mukicamedic


mozda je takav jer je iz autoritativnog rezima, nastavnice?

Evo citata k'o poručenog za Mukicu Medica:
Budalasta doslednost je demon malih umova
ElectricDreams ElectricDreams 21:27 19.11.2008

Re: U nasega Vuka .... ubojita

queeria92
Hoću da mi bidne švaler broj 34 :)


Nisi valjda chubby chaser??? Peđaaaa... :)
Da je međed, pa i da razumem. Ali chubby... puke :)
adam weisphaut adam weisphaut 21:31 19.11.2008

Re: U nasega Vuka .... ubojita

Nisi valjda chubby chaser???

Obese je prava reč.
Spiridon Spiridon 21:35 19.11.2008

Re: U nasega Vuka .... ubojita

Hoću da mi bidne švaler broj 34 :)


hiljadu mi dabrova !!!
Aspazija Aspazija 17:37 19.11.2008

:)

Švaleru sam zakazao sledeće viđenje za 17. decembar, upisao ga u rokovnik i dozvolio mu da se udalji.


Sjajan si...

queeria92 queeria92 19:30 19.11.2008

Re: :)

Hoćeš da se ugledaš na mene?
Aspazija Aspazija 00:34 20.11.2008

Re: :)

Naravno... :)
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 17:51 19.11.2008

duletova imperija

a da povucemo ambasadora iz Grcke, jbg uzeli nam taj deo srpske zemlje, a lepo smo ziveli tamo za vakta emperora Dushana...
queeria92 queeria92 19:31 19.11.2008

Re: duletova imperija

Slažem se!!!
Exitus Letalis Exitus Letalis 15:40 20.11.2008

Re: duletova imperija

Aleksandar Stosic
a da povucemo ambasadora iz Grcke, jbg uzeli nam taj deo srpske zemlje, a lepo smo ziveli tamo za vakta emperora Dushana...

a i priznali su kosovske pasoše.
neny neny 18:09 19.11.2008

bravo pedja!

bas si lepo sastavio zakljucke koje sam i ja imao na umu gledajucu pomahnitalog i vecnog parazitiranja zednog vuka.
ali kazem to ce trajati dokle god ima ovaca za sisanje.
svaki totalitarni,autoritarni rezim opstaje dok ima podrsku,sto precutnu,sto direktnu vecine.tako ce i ova nasa nakaza trajati dok se vecina ne osvesti i pogleda istini u oci.
tako se uvek divim iz okruzenja madjarima,jer su pokazali izuzetnu zrelost,kako je samo lepo moglo da se revidira "etnicko ujedinjenje",gubitak srca i 72% teritorije,ali ne oni su umesto povratka u 19. otisli u 23. vek.
verujte mi kada ne postoji odgovorna politicka elita i zrela glasacka populacija demokratija se transformise u ruljokratiju.to na primeru srbije najbolje mozemo videti.
tek kada se vecina probudi,i prestane da dozvoljava "eliti" da parazitira na toj nazi platformi mozemo se nadati boljim danima,ovako svaki dan se vracamo za 1 vek unazad,sad smo negde u 1388.
bobo92 bobo92 18:36 19.11.2008

Re: bravo pedja!

neny

tek kada se vecina probudi,i prestane da dozvoljava "eliti" da parazitira na toj nazi platformi mozemo se nadati boljim danima,ovako svaki dan se vracamo za 1 vek unazad,sad smo negde u 1388.

Neny, bojim se da vecina ne razmislja o kakvoj se platformi radi.
Vecina ne glasa na osnovu platforme, vec na osnovu "ima da vam asfaltiram ulicu i obezbedim kanalizaciju" obecanju.
Ako bi, recimo, drzava kanalizaciju obezbedila svima, mozda bi poceli da razmisljaju o platformi.
Ali zasto bi drzava to radila? Bolje je drzati gradjane kao stoku i davati im na kasicicu jer se onda platforma tesko vidi.
queeria92 queeria92 19:46 19.11.2008

Re: bravo pedja!

A zašto Koštunica ima najveće dude?
dolybell92 dolybell92 23:16 19.11.2008

Re: bravo pedja!

A zašto Koštunica ima najveće dude?


Ma to je samo naduvao u fotošopu, ona je ravan ko Smajlovićka...
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 18:25 19.11.2008

nas heroj, Jeremic Vuk

Da hrvatska vlada ima, ko sto nema, Jeremica Vuka onda bi na ovu kontratuzbu poslali svoju kontrakontratuzbu za svo zlo hrvatskome narodu naneto tokom Karadjordjevica ere. Mozda im Srbija iznajmi Jermenka za neko vreme, pa da on to vodi sa obe strane. Do sad je dokazao svoju svestranost i srcanost i u zemlji i vani.

Evo Pedja i jos jedan besplatan savet koji mozes unovciti kod Jeremic Vuka:pod hitno tuzba protiv Austrije za svo zlo koje su Srbima kroz strudle, knedle, vanila-kiflice, snenokle i ostale protiv cvrstine srpskog duha uperene mrske stvari preneli Habzburzi. A ni Madjari ne bi trebali bolje proci.
queeria92 queeria92 19:34 19.11.2008

Re: nas heroj, Jeremic Vuk

A mi bi tada kontru na kontru, pa ih tužimo za NDH.

A da tužimo mi ceo svet zbog svetske zavere protiv Srba?
germanika germanika 18:33 19.11.2008

a bit off topic

citam jutarnji, pa mi zapade nesto za oko:

http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,11,19,,141657.jl
bobo92 bobo92 18:48 19.11.2008

Re: a bit off topic

Kada smo kod off topica...
Prince "pronasao Boga" putem Jehovinih Svedoka i ne odobrava gejeve:
"God came to earth and saw people sticking it wherever and doing it with whatever, and he just cleared it all out. He was, like, ‘Enough.’ ”
queeria92 queeria92 19:43 19.11.2008

Re: a bit off topic

Strašno.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 18:46 19.11.2008

Tvoj svalerski potencijal

bi bio koristan srpskoj diplomatiji,
Vuk je, nesreca jedna, pravi odbojnik za ljude.
A tebi ,vidim,
Odoh ja kod švalera br. 33

dobro ide...
queeria92 queeria92 19:37 19.11.2008

Re: Tvoj svalerski potencijal

Bio i vratio se da zadovoljim i vas drage mi blogere i blogerke
nesha92 nesha92 18:48 19.11.2008

dobronamerni savet Predragu Azdejkovicu

naostri zube bolje - ovo je tup ujed



queeria92 queeria92 19:38 19.11.2008

Re: dobronamerni savet Predragu Azdejkovicu

naostri zube bolje - ovo je tup ujed


Pa ne mogu, godine... Nisu zubi što su nekad bili...
dali76 dali76 18:54 19.11.2008

mozda nije do Vuka?

Izgleda gospon Kvirija je bas imao losu nocc sto se odrazilo I na jutro . Hajde mozda ce svaler 3 ( tendenciozno nazvan 33)  biti bolji pa cemo nesto pametnije I moci procitati.
I Naravno,bre , Srbi krivi bio svaler 1,2 il 3 a I ova trojka I to je neka srpska ujdurma jelda gospon Kvirija.
Kako je ljepo stititi ljudska prava samo kad si ti taj “ljud”
Zaboga mordi je zlocina I bilo, al gospon Mesic veli :akcija je bila legitimna!!!
Malo te koknem protjeram, ubijem par stotina starih ali to je,jelte legitimno?
I jedan zlonameran savjet vama.
Next time krivite laptop il mozda svalera a ne vijesti Kvirija .
Briga mene za zlocine iz rata
Blago meni sto sam hipokrata.
Nek sloboda do vijeka nam zivi
Ne lupajte glavu sve su Srbi krivi.
queeria92 queeria92 19:41 19.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Interesantno je da vam činjenica da te tužbe protiv Hrvatske ne bi uopšte bilo da Hrvatska prva nije čačkala mečku. Zar vas ne vređa malo taj odnos vlasti prema žrtvama? Malo političko-diplomatsko potkusirivanje?! To mu dođe kao: "Imamo i mi keca u rukavu!!!"
Krugolina Borup Krugolina Borup 19:49 19.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Interesantno je da vam činjenica da te tužbe protiv Hrvatske ne bi uopšte bilo da Hrvatska prva nije čačkala mečku. Zar vas ne vređa malo taj odnos vlasti prema žrtvama?


Prvo, Kvirija dragi, to nije tužba, to je kontra-tužba.
Postoji velika razlika, ti to znaš, i ne se praviš lud sada.
Što se odnosa vlasti prema žrtvama tiče - da li se naša vlast izvinila ili nije?
A da li se Hrvatska vlast izvinila?
Što se njih tiče, zločina protiv Srba nije bilo.
A bilo je, Kvirija dragi, bilo je.
Oni su tim povodom, i vlast i ogromna većina naroda (mnogo veći procenat nego u nas) u totalnom denial-u.
Slažem se da njihove zločine ne treba da potežemo kako bismo opravdali zločine koje smo mi počinili (kojih je takođe bilo).
Ali, mi to ni ne radimo.
Mi te zločine ne potežemo opravdanja radi, nego pravde radi.

Mene ako pitaš - neka nas slobodno osude za zločine.
Ali samo pod uslovom da osude i Hrvate.

I mirna Bačka.
bobo92 bobo92 19:59 19.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Krugolina Borup

I mirna Bačka.

Wtf?
Po tvom misljenju, svi se iztuzakaju, isplate materijalne otstete i mirna Backa?
Prepucavanje Srbije i Hrvatske preko zrtava rata je degutantno u najmanju ruku.
I ta logika "nisam hteo ali kada si ti tuzio, sa'cu i ja" je odvratna.
Balkan izgleda nikakvu pouku nije izvukao iz prethodnih godina.
scabies scabies 20:00 19.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

A da li se Hrvatska vlast izvinila?

Jeste se izvinio S. Mesic, jos onda dok smo bili ista drzava sa C.Gorom i kad su S. Marovic i on razmenili izvinjenja.
pravde radi

queeria92 queeria92 20:03 19.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Prvo, Kvirija dragi, to nije tužba, to je kontra-tužba.




Ali samo pod uslovom da osude i Hrvate.


Više ili manje od nas? Hrvate na 100 godina zatvora, a nas na 99 ili obrnuto?
Krugolina Borup Krugolina Borup 20:45 19.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Više ili manje od nas? Hrvate na 100 godina zatvora, a nas na 99 ili obrnuto?


Onoliko koliko je ko zaslužio.
To je na sudu da proceni.
Valjda znaju šta rade.
Krugolina Borup Krugolina Borup 20:52 19.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Po tvom misljenju, svi se iztuzakaju, isplate materijalne otstete i mirna Backa?


Tako nekako.
Alternativa je mogla biti: mirni međusobni razgovor o svemu, neki dogovor, nešto...
Nije se išlo na alternativu. Zašto - ne znam i ne zanima me, pravo da ti kažem.
Sad je tu to što je.
Valja pripremati odbranu.
I krivi imaju pravo na odbranu, naravno - valjda oko toga nema spora?

Prepucavanje Srbije i Hrvatske preko zrtava rata je degutantno u najmanju ruku.
I ta logika "nisam hteo ali kada si ti tuzio, sa'cu i ja" je odvratna.


Pa, ja to uopšte ne vidim i ne doživljavam tako.
Drugim rečima, ja uopšte ne osećam energiju: "Nisam hteo ali kad si ti tužio, sa ću i ja".
Više sve to osećam kao: "Ako ćeš ti da isteruješ pravdu, onda ću i ja."

A što više razmišljam o svemu, to sam sklonija misliti da je u stvari DOBRO da se istužakamo, dobijemo nekakve presude, i to ostavimo i jedni i drugi iza sebe. Možda nam to pomogne i jednima i drugima da nakon toga uspostavimo neke normalne odnose.
Filip2412 Filip2412 21:14 19.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

A što više razmišljam o svemu, to sam sklonija misliti da je u stvari DOBRO da se istužakamo, dobijemo nekakve presude, i to ostavimo i jedni i drugi iza sebe. Možda nam to pomogne i jednima i drugima da nakon toga uspostavimo neke normalne odnose.

I ja mislim da je dobro, kakve god da su presude one ce na neki nacin zatvoriti eru sukoba.
aquariusoptimist aquariusoptimist 22:29 19.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Oni su tim povodom, i vlast i ogromna većina naroda (mnogo veći procenat nego u nas) u totalnom denial-u.


Kako znas koliki je %?
Ako nisu sprovedena empirijska istrazivanja u vidu ankete, glasanja...kako bilo ko moze da zna da li je % veci ili manji? Ili samo nagadjas, mislis, verujes...?
A ako imas konkretan % najlepse te molim da ga prezentiras javnosti.
Zato imam problem svaki put kad neko izjavi ovakvo nesto.
Sad bi i neki hrvat mogao da kaze, kao sto verovatno i kaze, da su srbi u velikom denial-u , mnogo vecem nego hrvati.
I eto nevolje.
Krugolina Borup Krugolina Borup 22:39 19.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

U pravu si - nemam nikakva empirijska istraživanja.
Možda u svojoj proceni čak i grešim.

Reč je o mojim ličnim utiscima, na osnovu razgovora s prijateljima Hrvatima koji žive u Hrvatskoj i prijateljima Srbima koji žive u Srbiji.
aquariusoptimist aquariusoptimist 22:40 19.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Krugolina Borup
U pravu si - nemam nikakva empirijska istraživanja.
Možda u svojoj proceni čak i grešim.

Reč je o mojim ličnim utiscima, na osnovu razgovora s prijateljima Hrvatima koji žive u Hrvatskoj i prijateljima Srbima koji žive u Srbiji.


Hvala, sad je jasnije.
Filip2412 Filip2412 22:43 19.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Kako znas koliki je %?
Ako nisu sprovedena empirijska istrazivanja u vidu ankete, glasanja...kako bilo ko moze da zna da li je % veci ili manji? Ili samo nagadjas, mislis, verujes...?
A ako imas konkretan % najlepse te molim da ga prezentujes javnosti.
Zato imam problem svaki put kad neko izjavi ovakvo nesto.
Sad bi i neki hrvat mogao da kaze, kao sto verovatno i kaze, da su srbi u velikom denial-u , mnogo vecem nego hrvati.
I eto nevolje.


Vrrrrlo prosto:
Stipe Mesic - politicar liberalan, levo orjentisan, ravnoteza desnici - HDZ a opet, devedesetih hvalio ustaski period Hrvatske. HDZ - ima svoju stranacku istoriju tolerancije prema ekstremistima i tu mogu najblaze receno da ih svrstam u istu grupu kao DSS/Radikale u Srbiji. Jedina razlika je sto je HDZ bio dovoljno pametan da se prozapadno orjentishe.

LDP i DS su umerene stranke u Srbiji. Nesto kao LDP ili DS ja ne vidim u HR a posebno ne na vlasti

Exitus Letalis Exitus Letalis 15:56 20.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Što se odnosa vlasti prema žrtvama tiče - da li se naša vlast izvinila ili nije?

jeste, samo tadić.
A da li se Hrvatska vlast izvinila?

jeste, mesić.
eksplicitno rekao da se izvinjava svim srbima kojima su hrvatske vlasti nanele patnje etc.
Slažem se da njihove zločine ne treba da potežemo kako bismo opravdali zločine koje smo mi počinili (kojih je takođe bilo).

al zanemarljivo, jelda krugolina?
Mene ako pitaš - neka nas slobodno osude za zločine.
Ali samo pod uslovom da osude i Hrvate.

i to prvo hrvate, pošto su oni najgori.

p.s. u maloj sam dilemi dal si se zezala il misliš ozbiljno.
ako si se zezala, ok.
ako si mislila ozbiljno, imaš ozbiljan problem.
Exitus Letalis Exitus Letalis 15:58 20.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Možda u svojoj proceni čak i grešim.

ne čak, nego sigurno grešiš.
nisu ti bogznakakvi izvori.

p.s. eno pola trebinja ponovo u dubrovniku na letovanju.
kao da nisu šicali po dubrovniku.
Krugolina Borup Krugolina Borup 22:01 20.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

al zanemarljivo, jelda krugolina?


Ma, gde sam ja to rekla?
Nemoj da me zezaš, kad te molim.

i to prvo hrvate, pošto su oni najgori.


Ma, odakle ti i ovo sad??
Ni to nisam rekla.

Ti mene nešto zezaš ovde, a ja ne kapiram, kunem ti se.

Bilo zločina i tamo i vamo.
Koliko?
Pa, ne znam tačno, stvarno, nisam bila gdi se ratovalo, a ovo što je bilo po televizijama i njiovim i našim - ništa ne verujem.
Dakle, živeo sud, nek sud ustanovi lepo sve po redu, pa da jednom za svagda svi znamo.

I mirna Bačka.
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:41 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Ma, gde sam ja to rekla?
Nemoj da me zezaš, kad te molim.

Ma, odakle ti i ovo sad??
Ni to nisam rekla.

Bilo zločina i tamo i vamo.
Koliko?

Pa, ne znam tačno, stvarno, nisam bila gdi se ratovalo, a ovo što je bilo po televizijama i njiovim i našim - ništa ne verujem.


naravno da ne zezam.
čak sam i napisala da ne znam jel nas radiš il tako misliš.
evo, to si rekla i to mi zasmetalo:
Mene ako pitaš - neka nas slobodno osude za zločine.
Ali samo pod uslovom da osude i Hrvate.

kako da ti kažem, malčice mi smeta tako lepršav ton kad se piše o zločinima.

vidi krugolina,
vrlo si imponovala u duleu sa ministrom.
kaže čovek, prava građanska inicijativa.
i to je jedino gde sam se s dotičnim složila.

međutim veoma je manjkalo građanske svesti (a inicijative da se suprostavi mašineriji zla nije da nije bilo) kada se huškalo na rat i kada se raspirivala
mržnja.
eno imaš u e-novinama podsečanje kako je izgledalo naše novinarstvo. ima cd i knjiga o rubrici "odjeci i reagovanja" iz naše najstarije novine.
da ne bude zabune, ovde je o nama reč, i uvek govorim
o nama jer mi moramo svoje da raščišćavamo.
svako drugi na volju mu.
dakle ne "Mene ako pitaš - neka nas slobodno osude za zločine.
Ali samo pod uslovom da osude i Hrvate."

svako neka se pogleda, mislim, kao društvo, u ogledalu.





oslobođen, dakako!



Filip2412 Filip2412 06:19 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Exitus promasujes temu... ovde je tema pre svega tuzba Srbije. Tuzba Hrvatske je stvar Hrvatske i Srbi, hteli ne hteli ona je tu.

Kakve veze ima Vukovar sa tuzbom Srbije? Niakve.
medjunarodni sud svakako nece razmatrati Vukovar u utvrdjivanju HR krivice za najvece etnicko ciscenje na balkanu posle WWII (tzv operacija Oluja)

Evo bas nadjoh jos jednu izjavu Stipe mesica, cuvenog HR liberal demokrate, koji svojom levicarskom hipi pozicijom samo valjda cini da se uhvatimo za glavu i zapitamo kakvi li su onda tek njihovi desnicari???
Stipe Mesic za vreme Oluje: „Srbi u Srbiju mogu poneti samo ono što su i uneli u Hrvatsku - blato na opancima“.

Da li je tako i Vukovarske Srbe ohrabrivao da prihvate prihvate Hrvatsku kao svoju zemlju a oni glupi hteli rat? Anivej, uz onu njegovu cuvenu kako su Hrvati pobedili Srbe u WWII jednom s Nemcima a jednom s partizanima ovo je pravi izliv ljubavi i demokratske emocije...
Jedva cekam da objasni ovu izjavu pred medjunarodnim sudom. Exitus, to je onaj gospodin kojeg ste naveli za primer finoce hrvatskog establishmenta, onaj koji se posle izvinio Srbiji. Nadam se da za odbranu pred sudom ima nesto malo bolje od izvinjenja jer kod sudije ne prolazi to, ne znam sta mi je trebalo, bicu dobar majke mi...

Svakako da i Srpska strana treba da se nadje na sudu, ja zaista mislim da HR treba da tuzi Srbiju, ne za genocid jer to je debilno i nema rezona ali za zlocine da. Meni je jedina zamerka na srpsku tuzbu sto se nije pojavila ranije i ne kapiram zasto se cekalo da HR tuzi kad jedno sa drugim pravno nema nikakve veze. Potpuno mi je kretensko ovo srpsko postavljanje tuzbe kao "kontratuzbe". U ime zrtava Oluje Srbija mora da tuzi bez obzira na poteze Hrvatske i zaista mislim da smo to trebali uraditi mnogo ranije.

Izbeglice iz Krajine zive mahom u Srbiji tako da problem spada pod ovo, zar ne:
da ne bude zabune, ovde je o nama reč, i uvek govorim
o nama jer mi moramo svoje da raščišćavamo.
osim ako te izbeglice ne zelimo da smatramo svojima? Pa cije su ako nisu nase?

Kada sud osudi Hrvatsku, a nesumnjivo ce je osuditi, bice mnogo lakse eliminisati i srpske ekstremiste protiv kojih se ovde stalno sa punim pravom bunite. Hrvatski ekstremizam je nekaznjen i sedi u vlasti u Hrvatskoj, kao takav najveci je podstrek srpskom ekstremizmu. Srpski ekstremizam je u opoziciji i tone sve dublje.
Krugolina Borup Krugolina Borup 13:57 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

kako da ti kažem, malčice mi smeta tako lepršav ton kad se piše o zločinima.


Ok, sad kapiram šta ti je zasmetalo.
Naravno da ne mislim da o zločinima treba olako govoriti.
Ali, isto tako mislim da je poricanje zločina nezdravo.
Ja sam za to da svi plate za sve zločine, ma s koje strane su počinjeni.
A da su na svim stranama činjeni i počinjeni - oko toga, valjda, nemamo šta raspravljati, to je činjenica.
Jeste, neki su veći i monstruozniji, neki su manji.
Nebitno.
Zločin je zločin, i za njega treba da se plati.
Sud je tu da oceni kako i koliko.
Nema šta mi tu da se petljamo.
silver bullet silver bullet 15:01 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Više ili manje od nas? Hrvate na 100 godina zatvora, a nas na 99 ili obrnuto?



Onoliko koliko je ko zaslužio.
To je na sudu da proceni.
Valjda znaju šta rade.


Stajem na stranu Krugoline.
Posto smo i mi i Hrvati maloletni narodi, da ne kazem nedonoscad, nase "carke" moraju da resavaju tata (Hag) i mama (Medjunarodni sudovi). Bez njih, ne bismo dobili ni to zrno pravde. Sainovic bi, recimo, danas bio ugledan privrednik, rame uz rame sa ostalim poznatim tajkunima.

Jeste Milosevic zapodenuo i izgubio cetiri rata, potpirivao i huskao narod, ali nema opravdanja da se 250.000 ljudi protera. I da se sad Hrvati prave kao da se to nije desilo, ili u najmanju ruku, da je zasluzeno. Sramota.

A sto se Vuka Jeremica tice: manje arogancije i nabusitosti mu ne bi skodilo. Ponasa se kao ostrasceni navijac, a ne ministar spoljnih poslova.

Goran Vučković Goran Vučković 15:48 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?


A sto se Vuka Jeremica tice: manje arogancije i nabusitosti mu ne bi skodilo. Ponasa se kao ostrasceni navijac, a ne ministar spoljnih poslova.

Ovo me podseti na ono uživanje porno zvezda sa Miletićevog današnjeg bloga...
Exitus Letalis Exitus Letalis 16:26 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

zbeglice iz Krajine zive mahom u Srbiji tako da problem spada pod ovo, zar ne:
osim ako te izbeglice ne zelimo da smatramo svojima? Pa cije su ako nisu nase?


naravno da su naše. al to pitanje bi trebalo da se postavi vladi srbije.
nisu bili u stanju da ih smeste, evo već, 17 godina.
ako su se individulano snašli. ili ako im je neko individualno pomogao.
to je sve.
i danas žive u kolektivnim smeštajima.
čoveče, danas, posle 17 godina.
šta bi sa akcijom vlade divca o otkupu seoskih domaćinstava za izbeglice?
ništa, ušo čovek u vladu kod dačića, kao savetnik zaneznamšta.

a neki baja danas uhapšen za utaju aleksandar lukić, direktor delta legal firme utajio 64 miliona dinara.
slušaj, to je ohoho stanova za izbeglice, s obzirom da su stanovi u srbiji, bez bg, po nekoliko hiljada eura.
On je od maja 2004. do aprila 2008. izgradio više od 300 stambenih zgrada u Filmskom gradu. Te stanove je u sivoj fazi prodavao je fizičkim licima za gotov novac koji je prisvojio, u iznosu od preko dva miliona evra i to bez evidentiranja ostvarenog prihoda, čime je izbegao plaćanje poraze i doprinosa u iznosu od 64 miliona dinara, saopštio je MUP.


plus je izgradio oko 300 stanova i prisvojio lovu. oko 2 miliona eura & over.
ko li mu je dozvolio da od 2004. krade tako naveliko?

toliko o brizi države za izbeglice.
biće im mnogo lakše kada sud osudi hrvatsku. naročito.
ako su uopšte živi. i ako nisu potrošili zdravlje po kontejnerima.
JJ Beba JJ Beba 16:43 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Pa, ne znam tačno, stvarno, nisam bila gdi se ratovalo,

kako bre krugolina?!!
znači samo oni koji su bili tamo gde su se desili zločini znaju da ih je bilo
a ako oni koji su tamo bili i videli ćute o tome, znači nije ih bilo bilo, možda ih je bilo al ja ne znam
Krugolina Borup Krugolina Borup 16:50 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

kako bre krugolina?!!
znači samo oni koji su bili tamo gde su se desili zločini znaju da ih je bilo
a ako oni koji su tamo bili i videli ćute o tome, znači nije ih bilo bilo, možda ih je bilo al ja ne znam


A kako ti znaš koliko je zločina i gde bilo i na kojoj strani?
JJ Beba JJ Beba 17:20 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Krugolina Borup
kako bre krugolina?!!
znači samo oni koji su bili tamo gde su se desili zločini znaju da ih je bilo
a ako oni koji su tamo bili i videli ćute o tome, znači nije ih bilo bilo, možda ih je bilo al ja ne znam


A kako ti znaš koliko je zločina i gde bilo i na kojoj strani?

znam tako što sam pratila rad NVO, pratila rad haškog tribula, čitala stranu štampu, iz drugih izvora...
Npr u vreme kada se dogodila Sebrenica, radila sam za UN i svojim očima gledala filmove, izveštaje, fotografije UN monitoring grupa; razgovarala sa ljudima koji su vozili UNHCR pomoč iz Beogarda i u enklave i na srpske teritorije; razgovarala sa vožačima i prevodicima, našim ljudima...mogu da nabrajam do sutra.
bilo me je neviđeno sramota..
i još uvek je

a kako su nemački građanji, narod, obični civili, saznali da su se dogodili neviđeni zločini u njihovo ime kada nikada nisu videli ni jedan ?


edit
zaboravih
pomagala sam našim ljudima izbeglim i iz hrvatske i sa kosova
znam i njihove priče
atek priče mojih prijatelja koji su proveli 4 godine pod opsadom u sarjevu jedući golubove i biljke sa balkona, o tome ne smem ni da mislim, pozli mi
Exitus Letalis Exitus Letalis 17:29 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Krugolina Borup
kako bre krugolina?!!
znači samo oni koji su bili tamo gde su se desili zločini znaju da ih je bilo
a ako oni koji su tamo bili i videli ćute o tome, znači nije ih bilo bilo, možda ih je bilo al ja ne znam


A kako ti znaš koliko je zločina i gde bilo i na kojoj strani?

krugolina,
nije ti to nikad bio fokus.
inače bi znala da postoje brojne nevladine organizacije koje se bave tim stvarima, mapiranjem
mesta zločina i popisom žrtava. postoje brojne organizacije/udruženja/udruge logoraša, porodica/obitelji žrtava etc.
svi oni prikupljaju podatke. neki samo o svojima, neki o svima.

komisija republike srpske je komisijski poimence utvrdila spisak žrtava u srebrenici.

istraživačko-dokumentacioni centar iz sarajeva je napravio popis svih žrtava u bosni i hercegovini.

fond za humanitarno pravo izdao je knjigu žrtava nealbanaca na kosovu. jedino oni. niko drugi u srbiji.

radi se ogromni dokument pod nazivom "kosovska knjiga pamćenja".

naravno, tužna je istina da ti spiskovi nikad neće biti konačni.
postoji u tuzli nekoliko stotina vreća sa kostima koje možda nikad neće biti identifikovane
kome su pripadale, jer su se leševi selili iz primarnih grobnica u sekundarne i tercijalne, i to rovokopačima, kosti su se lomile, mešale...
bezbrojne su neotkrivene masovne grobnice.

kada je vlada republike srpske zamolila građane da prijave ako imaju saznanja o neotkrivenim
masovnim grobnicama, u roku od mesec dana prijavljeno je anonimno 36 novih grobnica.

kada postoji politička volja, onda je moguće bar se približiti broju žrtava.

takođe je surova istina da nikada svi počinoci neće biti kažnjeni.
zato postoji kultura sećanje, oral history.
preživeli umiru, zaboravljaju, počinici takođe il se kriju po belom svetu.
neophodno je zbog budućnosti sakupiti što više iskaza, mapirati mesta zločina...
to je užasno dug i težak put. ali drugog nema.
Krugolina Borup Krugolina Borup 17:41 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Bebo i Exitus,

U pravu ste, meni to nikad nije bio preveliki fokus, nisam pratila tako pomno kao vi.
Većina naroda nije pratila tako pomno.
Samo to vam govorim - za većinu naroda koja nije pratila tako pomno, što zbog medija koji su bili nepodnošljivi, što zbog fokusa na preživljavnje, što zbog toga što nisu bili na internetu... za tu većinu naroda, ovo suđenje ima da bude dobra stvar. Bez obzira iz koje države je taj narod.

Činjenica da do suđenja uopšte dolazi, nije dobra zbog te EU budućnosti, ali nismo mi ti koji su povukli prvi potez koji je time rezultirao.

Jedino na šta sam ja reagovala u celoj ovoj priči, jeste pljuvanje po kontra-tužbi.
Šta fali da kontra-tužimo? Jel' nemamo za šta?
Ne merim i ne brojim koliko je bilo zločina na kojoj strani.
Zločin je zločin.
Eto - samo to.
Sve se ostalo slažemo, pobogu!
Čak i za uvlačenje ministru u dupe!!
JJ Beba JJ Beba 18:11 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

U pravu ste, meni to nikad nije bio preveliki fokus, nisam pratila tako pomno kao vi.
Većina naroda nije pratila tako pomno.

nažalost, većinu naših sugrađana se rat u susedstvu nije nešto dojmio

Jedino na šta sam ja reagovala u celoj ovoj priči, jeste pljuvanje po kontra-tužbi.
Šta fali da kontra-tužimo? Jel' nemamo za šta?


ono na šta ja reagujem , a i Peđa ovim postom, jeste arogancija, neprofesionalnost, pasivna agresivnost koja odlikuje našeg Ministra inostranih poslova.
Sramota me i od njega.
A bogame i starh od toga do čega će ta njegova agresivnost da nas dovede.
zato imam pravo da kritikujem čoveka koji hoće ponovo da nas posvađa sa svetom..... svi drugi su mu krivi.
Za kontra tužbu mu je malo zločina u Oluji i Bljesku, nego poteže i zločine nad Srbima iz vremena Drugog svetskog rata.
Čovek nije pri sebi, ne zna šta radi, nanosi samo više štete nego korisiti.
meni vreme curi, dete će da izdoktorirava šta ima, ostaće tamo, al šta će tuđa deca?
doveka da žive u ovom šupku u ovoj izolaciji?
jel im to budućnost?
Ako si meni savetovala da nije loše uvačiti se nekom ministru , pogotovo ako ti od njega nešto zavisi, zašto tvoj savet nije univerzalan?
Zašto misliš da ministar Jeremić treba da bude pošteđen od uvalćnja onima od kojih zavisi budućnost cele nacije?
zar se to ne zove diplomatijom?
Ako on zastupa politiku koja je dobila većinu na izborima a to je EU , zašto malo ne pokuša da se uvlači onima od kojih nam ta budućnost zavsi, umesto da kinji pola evrope.
kad on bude počeo da se uvlači i ja ću prestati da ga kritikujem
Fair enough, nespa?
Krugolina Borup Krugolina Borup 18:18 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Bebo, pa ja stvarno ne mislim da je Jeremić sam doneo tu odluku??!!
Zar on uopšte ima ovlašćenja da tako nekakvu odluku donese sam?
Ne razumem se baš kako funkcioniše tačno ta visoka politika, ama zdravim razumom ako razmišljam, pa da li ćemo da kontra-tužimo ili nećemo, pa nije valjda da to jedan jedini ministar može da donese kao odluku?
A vlada?
A skupština?
Kažem, ne znam tačno proceduru... možda grešim... možda čovek može sam??
Exitus Letalis Exitus Letalis 18:21 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

U pravu ste, meni to nikad nije bio preveliki fokus, nisam pratila tako pomno kao vi.
Većina naroda nije pratila tako pomno.

pa to i jeste big problem.
ne pratiš a kao znaš.
osim toga, neznanje ne oslobađa od odgovornosti.
Samo to vam govorim - za većinu naroda koja nije pratila tako pomno, što zbog medija koji su bili nepodnošljivi, što zbog fokusa na preživljavnje, što zbog toga što nisu bili na internetu...

jel? dobar razlog.
misliš da ja nisam preživljavala.
imala sam dvoje male dece, državu u raspadu, sve to što i "većina naroda".
kako to da "većinu naroda" nije zanimalo zašto su mediji nepodnošljivi?
usput, decu "te većine" su slali na ratišta.
šta su mislili kad su im decu slali u vukovar, na primer.

u kuću mi doša vodoinstalater, pokazuje člansku kartu crvenih beretki i kaže, pred svedocima, mojim mužem i njegovim asistentom, of course, i ja sam bila nazočna - sve ovo u sarajava je moj ručni rad! tamo sam 20 meseci. sad sam na odmoru. smena.
ako se tako duvakao pred nepoznatom osobom, kako li se tek duvao poznatima.

p.s. ko god je hteo, mogao je da zna.
Exitus Letalis Exitus Letalis 18:28 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Bebo, pa ja stvarno ne mislim da je Jeremić sam doneo tu odluku??!!

već se u diplomatskim izvorima priča o šteti koju nam nanosi taj ministar, čedo tadićevo.
a po kuloarima - čim ga vide, brišu.
ljudi ga izbegavaju.
dobro je rekao puhovski - ponaša se više kao ministar policije nego kao ministar inostranih poslova.
velika šteta za srbiju što nisu imenovali vejvodu ili nekog normalnog diplomatu.
JJ Beba JJ Beba 18:36 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

A skupština?


hitler je takođe imao odluke svoje skupštine , pa?


o kojoj našoj skuštini govoriš?
jel ti pratiš šta oni tamo rade?
odluku je donala vlada, predsednik države a ministar je sprovodi.
na osnovu svega što piše strana štampa, što se priča u diplomatskim krugovima i ovde i u evropi, srbija je dramatično pogoršala odnose sa većinom država i u regionu i EU.
Naravno da ću svoju kritiku da personalizizujem u čoveku čije to posao.
neću valjda da kritikujem onog mučnog Dulića za ispade jeremića?
dakle, Jeremić je ministar , diplomata od formata i svojim zvanjem i znanjem predstavlja našu zemlju, nas sve.

on je taj koji maše rukama a ne vlada; on je taj koji pretećim tonom izgovara to što izgovara, ne vlada....
On je zaposlen kod nas, mi ga plaćamao našom crkavicom, mi smo njegovi poslodavci.
Nraravno da ću njega da kritikujem

moram didem na slavu
:)
Krugolina Borup Krugolina Borup 18:46 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

pa to i jeste big problem.
ne pratiš a kao znaš.
osim toga, neznanje ne oslobađa od odgovornosti.


Vidi, pratim dovoljno da znam da je zločina na svim stranama bilo.
Što se detalja tiče - ne znam.
Lenja sam, čekam da mi sud saopšti.

Što se odgovornosti tiče - o kakvoj odgovornosti pričaš?
Pa i Haški tribunal priča da nije reč o kolektivnoj odgovornosti, tj. da ja koja nisam ratovala nisam odgovorna za zločine.
Jel' ti misliš da ti i ja jesmo odgovorni za te zločine?

p.s. ko god je hteo, mogao je da zna.


Jasno, mogao je.
Ja nisam htela, imala sam važnijeg posla tada.
Sebična?
Ok, sebična.

Ponovo: čekam da mi sud sažvaće i kaže lepo krajnji rezultat.
Krugolina Borup Krugolina Borup 18:53 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

o kojoj našoj skuštini govoriš?
jel ti pratiš šta oni tamo rade?


Crna ti, pa ko to normalan može da prati?
Ja samo gledam, bez tona, da vidim kad Gordanac ide da puši.

TAKO I VEĆINA NARODA, VERUJ MI.
Običnome svetu treba sud da sažvaće i ispljune krajnji rezultat.
Ma, šta tu ima loše, ljudi??

on je taj koji maše rukama a ne vlada; on je taj koji pretećim tonom izgovara to što izgovara, ne vlada....
On je zaposlen kod nas, mi ga plaćamao našom crkavicom, mi smo njegovi poslodavci.
Nraravno da ću njega da kritikujem


Ok, naravno, treba kritikovati kad mesta kritici ima (ali ne čoveka, već dela).
Nego, da te pitam... ima li kog ministra da nešto pohvalimo da je ikad nešto dobro uradio?
A?
Da ih kudimo, važi (pa i ja ovog što mu se u dupe uvlačim, kudim, pobogu, valjda se to vidi??). Ali da ih pohvalimo i kad nešto dobro urade. Može?
Ajde, jel' ima da je neki ministar IKAD nešto dobro u Srbiji uradio? A?

moram didem na slavu


Pa, lepo se provedi onda i popij koju čašu vina i za nas.

(ps: otkad mu ti pa dođeš vernik???? )
Goran Vučković Goran Vučković 19:05 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?



Pa, lepo se provedi onda i popij koju čašu vina i za nas.

(ps: otkad mu ti pa dođeš vernik???? )

Ako budu dali - pošto je danas petak, dan za bugi...
JJ Beba JJ Beba 19:24 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Nego, da te pitam... ima li kog ministra da nešto pohvalimo da je ikad nešto dobro uradio?

ima da hvalim kad ima šta da se hvali, kao što ću i da kritikujem kad ima šta da krikujem
ja nisam glasala za ovu vladu, pa naravno da mi se ne sviđa. dapače...
čak sam ljuta i kritikujem one za koje sam glasala a koji su ničim izazvano, ovakvu vladu podržali.
ne vidim šta ima da se hvali:
visoko školstvo ooooooočajno...
zdravsto da je dobro ti ne bi sada sa ministrom razgovarala.. mada , mislim se nešto, .bela kuga... možda bi svaki misnistar zdravlja u bilo kojoj vladi prošao s' tobom
ministar tgovine - Mišković - nije - monopolist- Milosavljević, nam je kolko danas rekao da će sve da poskupi od ponedeljka i da prestanemo da pazarimo!!!!!! evo pohvaljujem, all vera, all vera misnistre!!! do džadže je savet
Đelić je evo sve rokove što je izibećavao ispromašivao...
Dačić mi se gadi
Krkobić mi se gadi.....

oprosti, izvini, ali pardon, ne nalazim da ima šta da se hvali.
Kad mi skinu šengen i poapse što se ima poapsiti, ima da ih hvalim
ako doživim

edit
hvalila sam ih onomad kad uhapsiše, tvog takorekuć kolegu, alternativnog medicinara Dr Dabića
:)
Exitus Letalis Exitus Letalis 20:36 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Vidi, pratim dovoljno da znam da je zločina na svim stranama bilo.


to je ko da kažeš da je saobraćajnih nesreća bilo na svim stranama.
Što se detalja tiče - ne znam.
Lenja sam, čekam da mi sud saopšti.

sud ne može da postigne.
vizental od 46 juri zločince i optužio je 30 hiljada a 3 izveo pred sud.
Što se odgovornosti tiče - o kakvoj odgovornosti pričaš?
Pa i Haški tribunal priča da nije reč o kolektivnoj odgovornosti,

ne, haški tribunal govori da nije reč o kolektivnoj krivici a ne o odgovornosti.
razlikuj krivicu od odgovornosti.

postoji politička odgovornost svakog punoletnog građanina, jer je on birao na izborima.
što naša opcija nije pobedila, to nas ne oslobađa odgovornosti za ono što je uradila država (ako tako voliš)
u naše ime.

ne možemo da kažemo da nas nije briga šta je urađeno.
ni današnji nemci nisu krivi za holokaust ali svejdno i danas plaćaju odšetu i danas se uči u
školama šta je nemačka uradila, da se ne bi opet zaneli.
vode se ekskurzije u konc logore.

ok. ne želim da držim lekcije, tim pre što mislim da su to opšte poznate stvari.

Krugolina Borup Krugolina Borup 21:22 21.11.2008

Re: mozda nije do Vuka?

Dačić mi se gadi


Pa, ebem mu miša, zar tog istog Dačića nije nekoja Kvirija organizacija pofalila onomad, javno, kroz neko saopštenje, što je policija brzo reagovala na onome zatvorenom skupu, kad su se one dileJe pojavile da biju?

Vidiš, osnovni problem je u tome što se tebi LIČNOST gadi.
Gledaš ličnost, a ne dela.
Ako ti se ne sviđa ličnost, apriori nema šanse da on ikad išta dobro uradi.
Ako ti se sviđa, debeo mu kredit daješ.

hvalila sam ih onomad kad uhapsiše, tvog takorekuć kolegu, alternativnog medicinara Dr Dabića


Dobro je, eto, vidiš ima šta i da se pohvali!
Uzgred, kakav crni kolega, ništa ti ja u to tihovanje ne verujem, samo u što glasnije lajanje!
Jedino me brine da se ne ispostavi da Mladić negde radi kao astrolog... onda imidž profesije neće da nam (meni i mojima) opere ni Dunav ni Sava...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana