Krvoprolice.......

lanajankovic RSS / 12.03.2009. u 08:42

Gledam vesti i ne mogu da verujem, opet krvoprolice, opet haos opet masakar i to jos  ispred mojih vrata, nemoguce.....!!!!!!Od danas Winnenden otvara crnu stranicu  ispisan imenima nastradalih. Slike koje je prolaze kao ubrzani film... holiwudski  film!!! Izbezumljena deca, uplaseni roditelji a ima onih sto vole da gledaju "action live" UZas!!!!!!

Razmisljam...Koliko su drustvo, skola, roditelji krivi da se taj mladic latio oruzja i uradio to sto je uradio.......Zao mi je i njega, jer deca se ne radjaju kao ubice.......Sta je njega nateralo da napravi taj krvavi pir....??

Pokrecu se raznorazne diskusije, traze se krivci i bla bla bla............sada je sve kasno, kasno za zrtve kasno za njega.... Pa kasno je , jer Imali smo niz krvoprolica po skolama , promenili par zakona o posedovanju oruzja i to je to......Pitam se, sta treba jos da se desi , koliko jos Erfuta, Winnendena i Emdstettena ......da se drustvo probudi , da se socijalna politika promeni ......Da shvatimo da deca u danasnjem sistemu najvise stradaju, izlozeni pritisku roditelja, skole, drustva.....Jasno mi je da svi mi moramo da radimo, moramo da ispunjavamo svoje obaveze, prema drzavi, deci, sebi......izlozeni smo raznim pritiscima sa svih strana, jurimo za necim sto je samo prolazno, dokazujemo se i tezimo ka priznanju ka nekom statususu u drustvu, sto verujem, kad bi se nama isto ovo desilo( NE DAJ BOZE!!!) , to sve izgubilo znacaj i smisla ...... U celoj toj jurnjavi i haosu ta mala bica vape za ljubavlju, paznji pohvale i razumevanju... zeljni svega toga dodje taj crni DAN, Dan kada kao bure baruta expoliraju 

E zato.......poslusajte svoje dete........i kada cuti ..zeli nesto da vam kaze.........

 

Cuvajte se!

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana