Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Branislav Kovačević Cole

SKUPŠTINSKI LET IZNAD KUKAVIČIJEG GNEZDA

SKUPŠTINSKI LET IZNAD KUKAVIČIJEG GNEZDA!

Let iznad kukavičijeg ustava !Let iznad kukavičijeg ustava !

Svojevremeno, dok sam i sam bio poslanik (DOS-a), VELIKI Voja nas je napadao da smo mi poslušnici Vlade Zorana Djindjića....da rušimo temelje demokratije.i parlamentarizma.....da ne nabrajam dalje....Svedok sam i učesnik mnogih skupštinskih dogadjanja...daleko od toga da je sve bilo bezgrešno, naravno da smo nekada glasali protiv sopstvenog mišljenja, (da ne idealizujem ni tu skupštinu.)..naravno da je bilo preletača, naravno da se glasalo iz Bodruma....ali SVE TO ZAJEDNO NE MOŽE NI DA SE POREDI SA ONIM ŠTO VLADA I VOJA KOŠTUNICA RADE SA BRODOM KOJI TONE I KAPETANOM U STAROM ODELU.


USTAV VELIKOG BRATA !

 
USTAV VELIKOG BRATA !

Ko sme da ga pogleda u oči ?Ko sme da ga pogleda u oči ?

Ne spadam medju one koji puno znaju o kući Velikog brata...ipak tek toliko da ne budem, baš, na repu dogadjaja! Koliko sam razumeo celu stvar, jedna grupa ljudi se dobrovoljno izdvojila, izolovala....i sada tu zive pred očima javnosti, a sve sa ciljem da pobednik (poslednji koji o-p-stane) dobija nagradu od 100.ooo EU. Nemaju komunikaciju sa svetom, bave se sobom i gledaju kako da jedni drugima smeste, kako bi osvojili, preko potrebnu nagradu..Na kraju krajeva to je njihova stvar i odluka...pa nemam ni želju, a ni potrebu da se time bavim.


NAŠI DANI...24.09.2000-te

PODSEĆANJE NA 24.09.2000/te I NAŠE DANE

 Red za cigarete-Foto RausRed za cigarete-Foto Raus

Ne znam zbog čega ili tek onako, juče  mi se na kompjuteru otvori Crna lista onih .iz 2000-te.....Danas mnogi od njih putuju lagano po belom svetu, dok mi obicni smrtnici i dalje čekamo u redovima za vize...Nekako u isto vreme, pronadjoh i pesmu, „Nasi dani“, pa eto sve to stavih kao podsetnik....


Ustav - Tamni vilajet !

 

 TO BE ...OR NOT TO BE !TO BE ...OR NOT TO BE !

 

Ustav–Tamni vilajet !

 

Mesto na kome se svako od nas povremeno oglašava, javlja, komentariše, prilika je da se raspravlja o mnogo čemu. Svako od nas ima svoju sliku sveta, pa i Srbije (baš je deo sveta !), pa prema tome se i opredeljuje za teme koje ga dnevno ili kako god zanimaju....Ja se i ovoga puta opredeljujem za Ustav, koji nam se sprema. Smatram to najznačajnijim pitanjem, pitanjem svih pitanja, danas u Srbiji...


TOMA I BORIS...GOVOR MRZNJE !

Toma i Boris..govor mržnje!

Sinoć (18.09. 2006.god.) je u Kragujevcu održana promocija knjige Vojislava Šešelja, na kojoj je izmedju ostalih učesnika govorio i Tomislav Nikolić. Arsenal izgovorenih reči (!!!) je bio uobičajen – stereotipan, za ovakvu vrstu manifestacije, ali je pomenuti govornik usput pomenuo i Predsednika Srbije Borisa Tadića, nazvavši ga „MRCINOM“ koju će on, žrtvujući se, naučiti srpstvu.


SRBIJA U EU - prilog novim predlozima Ustava Srbije

Srbija u EU – prilog novim predlozima Ustava Srbije !

 Kosovske ikone...Kosovske ikone...

     Već sam bio u prilici da iznesem stavove oko Ustava i Kostunice, ali najnoviji dogadjaji i predlog preambule ustava, koji stiže iz Parlamenta i kabineta Premijera, uz saglasnost Predsednika Srbije, vraćaju nas ponovo na 90-te godine i takozvani utilitarni patriotizam.


NOVOPAZARSKI KOMENTARI....!

Novopazarski komentari….!

 TolerancijaTolerancija

    Kažu sujeverni, da kada ti ponedeljak počne lepo ili ružno, onda ti je cela nedelja takva. Nisam sujeveran, ali ne bih voleo da mi cela nedelja bude, kakav je bio ovaj ponedeljak. Pošavši na posao, ovog prvog radnog dana, sretoh jednog poznanika, koji me znajući da poznajem Rasima i Ugljanina, zaustavi da me upita šta mislim o krvavim dogadjajima, koji su se na žalost dogodili u toku lokalnih izbora u Novom Pazaru. Taman sam zaustio da nešto prigodno kažem na tu temu, ali po starom dobrom običaju, sagovornik mi na postavljeno pitanje, odmah ponudi i adekvatan odgovor: „ Ma nek se svadjaju...mislim ne volim što je poginuo čovek, ali taj sukob nama (valjda je mislio na Srbe) odgovora. Ne bi valjalo da su i oni jedinstveni, kao Šiptari (misleći na Albance).....pa nastavi dalje, ne čekajući da bilo šta odgovorim: „ ..I onaj kilavi Kostunica se umešao...a čim se on umeša bude neko sr..nje..ali ako su se on i Boris dogovorili tako...onda ok...šta me briga...važno je da oni nisu jedinstveni...a mi jesmo, jel tako? Boris kao pomaže Rasima, a Koštunjavi Sulju...a u stvari...?“


I apatični glasaju....!


I apatični glasaju....!

Još ne sviće rujna zora...!Još ne sviće rujna zora...!


Ko o cemu Voja o Ustavu !

Srpski bilbordSrpski bilbord

Ko o čemu Voja o Ustavu

Priča o DOS-u i donošenju Ustava, u vreme njegove vladavine, završila se pre nego što se i formirala Ustavna komisija! Tačnije danom ubistva, premijera Zorana Djindjića, 12. marta 2003.godine ugasili su se motori promena koje su započele, sada već istorijskim, dogadjajima Petog oktobra 2000-te godine.


Syndicate content