Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Aleksandra Mitrovic

Čujte Srbi

Čujte Srbi!Čujte Srbi!

Nakon tri godine emigranskog života sam posetila rodnu mi grudu i dala sebi mesec dana vremena da počnem da dovodim u sumnju moje razloge zbog kojih sam se odlučila da napustim zemlju pre te tri godine. Kako je vreme prolazilo tako su se prvobitni razlozi za moj odlazak sve više i više potvrđivali i novi su se javljali. Bila sam razočarana činjenicom da sam pre tri godine bila i te kako u pravu.


Mentalna terapija

Ljubav na prvi pogledLjubav na prvi pogled

Opet nema snega!! A?? Desetinama godina čitave horde skijaša entuzijasta bazaju po potencijalnim skijalištima širom sveta pokušavajući da pronađu neku kamaricu snega na koju bi mogli da spuste svoje skije, bordove etc. I kada se desi da pronađu takvo mesto opet postoji strah da li će se taj sneg zadržati dovoljno dugo i ako se to i dogodi, da li će neka snežna oluja pokvariti celu zabavu. Sa efektom globalnog zagrevanja ta je potraga postaje sve bliža nemogućoj misiji.


Ja nisam odavle

Ponekad je potrebno otići negde da bi shvatili odakle dolazite.To je najlakše shvatiti kada odemo u inostranstvo. Biti vlasnik našeg pasoša uopste nije laka uloga. Čim kročite van granica naše zemlje u bilo kom pravcu morate biti spremni da mnogo toga objašnjavate. I nije uopšte bitno u kojoj zemlji se nalazite-naš pasoš nigde nije rado viđen. Ponekad pomislim da bi bilo bolje da nemam pasoš nego da imam nas.


Syndicate content