Društvo| Kućni ljubimci| Životinjski svet

Golo dupe i pijani Turčin

freehand RSS / 07.11.2017. u 20:55

 ... ili: vivisekcija metoda jednog šarlatana

Tri je dana i tri noći brujala mreža užarena u brobi na virtuelni život i virtuelnu smrt između navijača i protivnika Brankice Stanković. Među tim navijačima i protivnicima pojavljivali su se najčudnovatiji likovi i frikovi a apsolutni hit u hitu bile su srdačne pohvale i čestitke voditeljki "Insajdera" na izvanredno obavljenom poslu, upućene od strane Ksenije Vučić i Nebojše  Krstića uz horsko sasluženje  silesije botova.

I potpuno je u drugom planu ostao sam kvalitet intervjua, zasenjen pitanjima da li se ona i zašto se doskorašnja ikona slobodnih medija prodala vlasti i Vučiću kao njenoj personifikaciji.

Nikad mi zaista nije bilo jasno otkuda toliko oduševljenje "Insajderom". Da me je nko pitao rekao bih da je reč o prilično tanom sa novinarske i jakom sa produkcijske strane medijskom projektu predvidljivih sadržaja i zaključaka, sa bombastično najavljiovanim gromopucatelnim temama tanko obrađenim i bez prave činjenične težine kad se razgrnu sve te krupne reči i krupni kadrovi. A najlošije među tim emisijama bez konkurencije su po pravilu one u kojima u studiju sede sagovornici vizavi voditeljke. Zato sam se, ne bez zebnje . videvši najavu upitao "Kuku, Brankice, kud si pošla s golo dupe međ pijane Turke?!"

41255376_303_1.jpg 

Da se odmah razumemo: svakako ne spadam u one koji veruju da je Brankica Stanković svesno i namerno Aleksandru Vučiću odradila PR i častila ga novom parolom - "Eto, vidite li da ne idem samo na Pink i da odgovaram na sva pitanja?" 

Ali dozvolila je sebi da sama i nespremna, vođena sujetom, uđe u pećinu iz koje još od onomad i od poslednjeg "Utiska nedelje" nijednog traga sem onog Olje Bećković nema. I to ju je koštalo mnogo živaca što se videlo na Tviteru, a verovatno i reputacije što će tek osetiti. Način na koji joj se predsednik republike obraćao, srdačnost, usiljena i na ivici mobinga intimizacija i stalne insinuacije o bliskosti i saradnji ostavili su je bez reči tamo gde je morala biti najoštrija i najupornija.

Svejedno, sve do sada napisano bilo je samo uvod u nešto drugo i čini mi se važnije: danas se, naime, na DW pojavio izvanredan tekst: analiza medijskog nastupa Aleksandra Vučića koju su sačinil rediteljka i scenaristkinja Staša Koprivica i marketinški stručnjak Mihailo Tešić.

Obzirom da mislim da je ta analiza do detalja savršeno precizna u prepoznavanju metoda i manira Aleksandra Vučića, već dugo nepobedivog u javnim duelima (bez obzira kako su sagovornici i protivnici dirigovani, režirani, uškopljeni, neravnopravni i režijskim postupcima šikarnirani) - biću slobodan da je ovde prenesem za sve one koji je nisu pročitali. 

A iz onoga što sledi očigledno je jedno: nije problem što je predsednik Srbije takav kakav je. problem je što je on potpuno adekvatan. 

Stilske vežbe Aleksandra Vučića

Hronični javni nastupi srpskog predsednika su noseći stub u njegovoj arhitekturi moći. DW analizira glumačku tehniku Aleksandra Vučića: kako kanališe svoju pasivnu agresiju, menja teze, izigrava žrtvu pa prelazi u napad...

Ako mene pitate pa zamena teza, jedna, druga, peta brojka, procenat, broj kilometara autoputa i radnih mesta, i pre nego što stigneš da pitaš gde su sva ta fantomska radna mesta i moćni procenti rasta, jedno dozvolite mi da kažem, ja sam Vas saslušao iako nije saslušao, pa još red brojki, interpretacija, skromnosti pa megalomanskih oda samom sebi, a odakle njima pare, pa žalopojka o tome kako ga svi napadaju, ali znaju građani, vidi narod tu marljivost zato su rezultati takvi kakvi jesu, i pre potpitanja o prvoj temi već se otišlo na desetu i voz je za pitanja prošao, ali Srbija ide brže, jače, bolje.
O tehnici vladavine Aleksandra Vučića već su po novinskim stranicama ispisani tomovi i tu je sve jasno svima koji se informišu iz manje ružičastih medija od Pinka i Informera. Pa ipak, partijsko zapošljavanje, kontrola medija, namešteni tenderi, mafijaške metode i nabildovani tipovi - nisu dovoljni da objasne petogodišnje držanje Vučića i naprednjaka na pedesetak odsto podrške (onih koji glasaju, a samo su oni bitni). Deo poena otpada na sam Vučićev nastup, ne na to šta već kako priča i kidnapuje svaki šou za sebe, kako dodiruje naočare, uzdiše i zastajkuje, kada viče, a kada je tih.
Možda zvuči suludo, ali to jeste jedan vid harizme - ta reč podrazumeva privlačnost nastupa neke osobe. Vučićev omiljeni teoretičar Maks Veber je harizmatsku vlast opisao kao vlast koja počiva na „izvanrednoj svetinji, heroizmu i karakteru" vođe pri čemu je važno naglasiti da sve te osobine mogu biti i odglumljene. Kako Veber piše, harizmatska vlast je legitimna sve dok sledbenici veruju u vrline vođe. Analiza Vučićevih nastupa je ujedno tužni nalaz o tome kakav govor, dramaturgiju i glumu srpski birači posebno cene.
Sirak tužni bez nigdje nikoga
„Da bi drama bila zanimljiva, mora u sebi da ima sukob. Da bi neko bio junak te drame mora da ima neprijatelja i bori se protiv njega", kaže za DW rediteljka i scenaristkinja Staša Koprivica. Prvi problem - to što političke neistomišljenike (neprijatelje) izbegava u širokom luku - Vučić lako razrešava: obračunava se sa odsutnim, neretko zamišljenim neprijateljem: „Time što antagonizuje svog prisutnog ili zamišljenog sagovornika, Vučić navodi publiku da počne da navija, da se emocionalno uključi u priču i izabere stranu - htela to ili ne", dodaje Koprivica.

Izbor strane je u tom slučaju snažno sugerisan. Publika lišena konteksta - možda jer politička zbivanja prati površno, možda jer je drogirana tabloidima - lako odabira stranu. Da ste prošle sedmice u Srbiju pali sa Marsa i odmah pogledali intervju Brankice Stanković sa Vučićem, zar ne biste pomislili: „Zašto ova nametljiva žena napada gospodina?"
To se ima zahvaliti „sofističkom arsenalu", kaže bloger i marketinški stručnjak Mihailo Tešić. „Čas je blagonakloni učitelj koji moli za dozvolu da objasni, čas samopregorni učenik koji, eto, samo može da se trudi i bori. I ponekad - kad god se ukaže prilika - da pomene da je bolji od prethodnika. Ako ga malko priklještite, Vučić se izvinjava, često sarkastično, čime implicira da je sagovornik nepotrebno pregrub i stavlja se u ulogu žrtve i underdoga", navodi Tešić za DW. „Ukratko, pasivna agresija odvrnuta na maksimum."
Slično podelu uloga vidi i Staša Koprivica: on nikada ne napada prvi, nego uvek iz kontre. Klasična šahovska otvaranja su rečenice: Ako bih moglo barem jednom bez prekidanja...; Iako ste me optužili da sam... ; Znam da mi ne verujete, ali... „Kada se tako postavi, svi njegovi argumenti su odbrana protiv nepravde, pa ga publika percipira kao defanzivnog, a ne agresivnog."
„Još jedan od načina da pridobije gledaoca jeste i insistiranje na pokazivanju krhke ljudskosti. On ne beži od javnog izliva emocija, naprotiv, insistira na tome. Briše znoj kada je nervozan, masira čelo kada je umoran, plače kada je potresen. Tako nam pokazuje da nije nikakav natčovek, on nije samo funkcija koju vrši, on je jedan od nas. A kako bi nama bilo da smo na njegovom mestu? Kako bi nama bilo da trpimo takve i tolike pritiske? To su pitanja uz pomoć kojih se budi saosećanje među gledalištem, naročito među onima koji nisu preterano pronicljivi", dodaje rediteljka. 

Vučić pazi da u govoru pokazuje ljudskost, dodaje Tešić, „jer zaboga on greši, on nije siguran, on uči. Te stvari se moćno kombinuju u verbalnim ogradama kao što su mislim da sam, ako sam u pravu, čini mi se, jer tako se istovremeno govornik ne obavezuje na to da govori istinu, jer, eto, nije siguran šta je istina."
„A da ja Vas pitam"
I u prepodobnoj fazi i kada pređe u napad, Vučić rabi šibicarske fazone kojima dovodi sagovornika u televizijskoj emisiji ili novinare na konferenciji za štampu u nezavidan položaj. „Deklamuje i pravi dramske pauze, što je stari trik za iskazivanje dominacije, verbalno teranje drugih da čekaju na govornika", analizira Tešić.
Koprivica primećuje da se šef SNS „svim sagovornicima obraća ličnim imenom i sa mnogo razumevanja, iako je, eto, tužan što zauzvrat on sam to razumevanje ne dobija. Takvim stavom emituje energiju razočaranog roditelja i stavlja sagovornika-suparnika u ulogu neposlušnog, nedokazanog deteta - što je izuzetno inferiorna pozicija."
„Vučić koristi podatke kao oružje", navodi dalje Koprivica, „zasuće vas njima sve dok vas fakti ne preplave i ne prestanete da primećujete šta od svega toga ima smisla, a šta ne. Čak ni tada neće stati, bujica informacija će se nastaviti sve dok originalno pitanje ne izgubi sav smisao. Tako se stiče utisak da suvereno vlada svim mogućim podacima - što često i jeste slučaj - a da je sagovornik samo nespreman i tu se svaka priča završava. Predsednik emituje skromnost, ali odlučnost, emotivnost i čvrstinu. I to je ono što savršeno rezonuje sa prosečnim glasačem."
Mihailo Tesic
Tešić: Dramske pauze kao izraz dominacije
Kada je neko baš uporan - a takvi tu i tamo znaju da banu na konferenciju za novinare i poremete idilu sa nameštenim pitanjima - kada dakle ne prođe ni glumljenje žrtve ni zamena teza, kada se na citat ranijeg obećanja ili izjave ne može reći da je istrgnuto iz konteksta - tada Vučić prelazi na ultimativni manevar. Sećate se kako Petar Kralj u „Kenguru", kada ga radijski voditelj pita o letećem tanjiru iznad Voždovca, odgovara: „A da ja Vas pitam... šta je sa 500 miliona neprijavljenih Kineza?"
To je jedno od popularnijih verbalnih vrdanja kod političara uopšte, kaže Tešić. Srpski predsednik koristi varijacije poput: A je l' može kod Vuka Jeremića/Saše Jankovića; A nije Vam smetalo kada je pod Tadićem... „To mu je uglavnom šlagvort da pređe u odlučan stav, kad koristi prvo lice množine i daje obećanja - pazeći da ne obećava pozitivno, nego da čvrsto i samouvereno tvrdi kako nešto neće(mo) dozvoliti i kako nešto neće proći. Uglavnom nešto izmišljeno", dodaje ovaj bloger.
Novinari bez moći
I tu se vraćamo na početak - svaka kritika koja bi raskrinkala glavnog glumca te otužne predstave dopire samo do onih kojima je već sve jasno. Vučiću je sama gluma olakšana jer je jednovremeno režiser, snimatelj, scenarista, dramaturg, kostimograf i naravno producent koji svoje predstave plasira u veoma kontrolisanom okruženju. Improvizacije su nepoželjne, dobacivanja iz publike takođe. Novinari koji dokazano nisu spremni da u predstavi budu tek inventar retko se pripuštaju blizu pozorišnog prvaka, pa i tada samo kao ilustracija da on od sučeljavanja tobože ne beži. 

 U romanu „Besmrtnost" Milan Kundera beleži da moć novinara nije njegovo pravo da pita - svako ima to pravo - već pravo da zahteva odgovor. Ta je nadmoć novinara nad nosiocima javnih funkcija u društvima sa razvijenom političkom kulturom upravo ogromna, veća nego moć islednika. Jer u policiji i pred sudom se u svoju odbranu može i ćutati, dok bi u novinskom intervjuu ćutanje pred neprijatnim činjenicama za političara bilo fijasko i verovatno karta u jednom pravcu za političku ropotarnicu.
No kako Rastislav Dinić lucidno primećuje na portalu Peščanika, u Srbiji „sada važe neka druga pravila i činjenice više nisu ni od kakve pomoći". On predsednikov nastup u intervjuu za Insajder sažima ovako: „Niste vi ovde pozvani da mi saopštite istinu u lice, nego da ja vama saopštim šta se ima smatrati istinom."
I šta onda? Vučiću nenaklonjena javnost je podeljena: dok deo žudi za nekakvom serijom televizijskih duela sa liderima opozicije - a nema dokaza da bi se iko od njih dobro proveo u tom duelu - drugi misle da Vučića treba ignorisati i uporno ponavljati istinu. U „Čarobnjaku iz Oza" se radnja privodi kraju kada mala Doroti zaviri iza kulisa i vidi šta se zapravo dešava. A ni čarobnjaci ni harizmatske vođe, što bi rekao Veber, ničemu ne vrede kad svi provale foru.

 

 LINK



Komentari (171)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

niccolo niccolo 21:44 07.11.2017

Ja sam

problem je što je on potpuno adekvatan.

posle poslednjih izbora uspeo da prihvatim i pomirim se sa time da Srbi imaju predsednika kakvog žele i kakav im odgovara. Nek uživaju u svojim životima...
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:51 07.11.2017

Re: Ja sam

posle poslednjih izbora uspeo da prihvatim i pomirim se sa time da Srbi imaju predsednika kakvog žele

Један део Срба опозиција потпуно игнорише. Они мисле да нема шансе да ти људи за њу гласају. И то је тачно, најпре јер им се не обраћаш. Уколико се неком не обраћаш, он на тебе не обраћа пажњу нити с тобом развија неку комуникацију-везу.

Углавном, стварно мислим да су ово моји назори сувише превратнички, за наше борце. Они у њих не верују. Узвратиће им се једнако: ни у њих неће веровати ти људи које и не примећују.

Да не буде забуне, то су "природни" СНС гласачи, конзервативци. Али један део њих је конзервативан до Вука или Радула или Саше или неког петог... Хоћу да кажем, умели би да их чују. Рецимо овако: шта је сељак? Па, сељак је предузетник, слично као онај у граду. Све сличне муке га гањају. Која партија је позната као предузетничка? ДЈБ.

Да ли ДЈБ с њима комуницира?
Не, не верује да то има сврхе.
tasadebeli tasadebeli 00:06 08.11.2017

Re: Ja sam

niccolo
problem je što je on potpuno adekvatan.

posle poslednjih izbora uspeo da prihvatim i pomirim se sa time da Srbi imaju predsednika kakvog žele i kakav im odgovara. Nek uživaju u svojim životima...



А ти си се иселио из Србије?
niccolo niccolo 07:17 08.11.2017

Re: Ja sam

Која партија је позната као предузетничка? ДЈБ.

Koliko se sećam Raduletovih nastupa ovde, on se zalagao za značajno povećanja poreza na imovinu, a seljaci po prirodi stvari imaju velike površine. Hoću da kažem da DJB možda jeste preduzetnička stranka, ali je pitanje za koje tačno grupe preduzetnika tj. da li baš za sve.

А ти си се иселио из Србије?

Svašta, pa zašto bih se selio iz jedne od najjeftinijih zemalja za život. Ja sam se ranije samo nadao da bismo možda svi zajedno mogli da budemo bogatiji, što bi u smislu povećanja kvaliteta života bilo manje poboljšanje za mene nego za one siromašnije od mene. Sada mi je jasno da Srbi žele da budu jeftina radna snaga i treba ih ostaviti na miru da budu jeftina radna snaga.
tasadebeli tasadebeli 08:54 08.11.2017

Re: Ja sam

niccolo

Svašta, pa zašto bih se selio



Не замери, тако је зазвучао онај претходни коментар како си га био саставио.

Као да си и ти отишао, напустио Србију...

А ти мислио на духовну емиграцију.

Мада ми опет ни сада није нимало лакше због тога.


Ja sam se ranije samo nadao da bismo možda svi zajedno mogli da budemo bogatiji, što bi u smislu povećanja kvaliteta života bilo manje poboljšanje za mene nego za one siromašnije od mene.



Ја се још увек томе надам.

Јбг, научили ме од малих ногу да сваки пут када паднем, онда и устанем. И да гризем даље. Па докле год има живота у мени.


Sada mi je jasno da Srbi žele da budu jeftina radna snaga i treba ih ostaviti na miru da budu jeftina radna snaga.



Нисам сигуран да Срби то заиста желе или их само убеђују (путем медија, а којим другим инструментом) да они то желе.

Између осталог, отуд и овај Фријев пост који баш о том медијском убеђивању говори.

Барем сам ја то тако схватио.
niccolo niccolo 09:44 08.11.2017

Re: Ja sam

Нисам сигуран да Срби то заиста желе

Srbi su odrasli ljudi (ok, ima i po koje dete, ali sve manje i manje. No, to je neka druga tema) pa su onda sami odgovorni za to da li veruješ meni ili misliš svojom glavom. Uostalom, kako to da ih Đinđić nikada nije ubedio u ono što je zastupao, da im možda to njegovo nije bilo blisko srcu, pa zato?
tasadebeli tasadebeli 09:56 08.11.2017

Re: Ja sam

niccolo

Srbi su odrasli ljudi


За то се слажемо.

da li veruješ meni ili misliš svojom glavom.


И за то се слажемо.

Али ето видиш каква је моћ медија јавне комуникације у овом нашем New$ Age.

Па шта мислиш, зашто ја покушавам скоро на сваком свом посту (Анђа лепо каже да вртим све једно те исто к'о Шваба тра-ла-ла) да те медије јавне комуникације рашрафим до најситнијих делића да им видим црева? И то почев од језика који ти медији користе као инструмент завођења.
predatortz predatortz 10:00 08.11.2017

Re: Ja sam


Па шта мислиш, зашто ја покушавам скоро на сваком свом посту (Анђа лепо каже да вртим све једно те исто к'о Шваба тра-ла-ла) да те медије јавне комуникације рашрафим до најситнијих делића да им видим црева? И то почев од језика који ти медији користе као инструмент завођења.



o misiji srpskih medija danas:

kada si postao bistar k'o tele
tek onda posao valja
što gluplji vojnik - pravilo kaže
bolje će služiti kralja

branko ćopić


edit:

i ne samo srpskih
eloy eloy 10:03 08.11.2017

Re: Ja sam

niccolo

Srbi su odrasli ljudi

tasadebeli

За то се слажемо.


Odrasli Srbi su odrasli ljudi, deca Srbi su deca.
tasadebeli tasadebeli 10:11 08.11.2017

Re: Ja sam

predatortz

o misiji srpskih medija danas:






Зато овај Фријев пост и јесте занимљив.

Барем мени. Да видимо ми шта ту има у тим медијима, каква су им цревца...
gedza.73 gedza.73 10:13 08.11.2017

Re: Ja sam

što gluplji vojnik - pravilo kaže
bolje će služiti kralja



podseti me na jednu srpsku za vreme Austrougarske (koja možda pokazuje koliko su rastegljivi nacionalni interesi, patriotizam, sloboda, izdaja, borba protiv okupatora, Branković, Španac, Obilić i Kraljević Marko)

Kad zaželi svetli car
u smrt skače graničar.


Srećno obeležavanje Oktobarske revolucije u novembru svima koji slave.
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:30 08.11.2017

Re: Ja sam

Нисам сигуран да Срби то заиста желе или их само убеђују (путем медија, а којим другим инструментом) да они то желе.


Da, stvoren je diskurs ili narativ ili uvreženo mišljenje da je posao najveća radost. Kada se kaže investicija od toliko i toliko i prećute sve ostale informacije. Ili kada se određeni sektor pobuni, ostali skroz zavidno opletu po tome, identifikujući se sa ugroženom strukturom vlasti. Ima jedna zanimljiva epizoda sa rudarskim štrajkom u Engleskoj posle WWI, kada su državni mediji čitav štrajk izokrenuli pod parolom socijalističke revolucije i ostale slabo plaćene mase reakcionarno odreagovale na jedan zajednički problem, umesto da ga reše u svoju korist. Mi danas živimo u takvom društvu. Možda i između ostalog, takvo mišljenje jeste i težnja za državnim poslom u kojem se malo radi, ima se jak sindikat i što je najvažnije plata redovna. Meni je totalno nejasno da ovo društvo, koje je živelo u socijalstičkom okruženju, pojma nema o sindikalizmu, nikakva prava radnika, ništa, kao duduci. Totalno nepoznavanje prava i zakona i iz toga, zato što je siguran posao najveća radost i iz bojaznosti od gubitka istog, imamo gomilu uplašenih radnika; koji, ironije li, su spremni da miniraju ostale sektore, samo da bi svi živeli bedno. Ovde ne postoji empatija.

I sam si Taso deo toga, mislim, znaš šta ljudi misle i govore o štrajku prosvetnih radnika; kada postoji mišljenje, da su oni ljudi koji su štrajkovali u Kragujevcu nezahvalni skotovi, ništa drugačije se ne misli ni o prosvetarima. Stvarno mi je neobjašnjivo da ljudi ne vide da je to moguć način poboljšanja položaja. Nije samo država kriva, krivo je društvo koje dozvoljava inertnu državu.

+ ima još jedna zanimljiva tendencija u ovom društvu. Oni koji su otišli u inostranstvo i suočili se sa sličnim položajem, građanina drugog reda, minimalac i poslovi koji su mu u Srbiji bili ispodčasti, ima onaj stav, da je boljji i takav život, nego da ovde dođe i kaže da se nije snašao i da nije uspeo. Ima sjajan film Herzog, Stroszek, koji bi trebao da se pušta na svakih nekoliko na državnoj televiziji.

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 13:53 08.11.2017

Re: Ja sam


Kad zaželi svetli car
u smrt skače graničar.



I bez "skretanja" (sa pravoga puta ☻) baš smo ko u Tolstoja:

Jednog od Tostojevih junaka koji tera trojku preko zale­đene ravnice, saputnik pita:

A što skrećemo i gde smo se mi u stvari uputili?

A ovaj mu kaže:

Idemo bog te pita gde i sam bog zna šta se s nama doga­đa.

NB - valjda je Tolstoj ;> nisam proveravao, nije ni bitno - od oktobra 2009. kada je korišćen, sve je tačniji, a pitanje je da li se i dalje vozimo ili smo već propali kroz led ☻


Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 14:11 08.11.2017

Re: Ja sam

a pitanje je da li se i dalje vozimo ili smo već propali kroz led


Retoričko, retoričko ;>

gedza.73 gedza.73 15:28 08.11.2017

Re: Ja sam

dalje vozimo ili smo već propali kroz led

meni sve bre nekako isto. što kaže Brajović većina političara živi u nekim oblacima, komunicira samo sa savršenim, obrazovanim, lepim, visokim i bogatim ljudima... ovu ostalu situ ko jebe.

Vučić je iskoristio istu, samo drugo pakovanje, foru kao i onomad Tadić kad je priznao prevaru sa krađom glasova u Skupštini.

Prosečan glasač, nejverovatnije ista ovca kao i ja, pomislio 'au brate evo ga ovaj pošten političar, nije lopov i baraba, ovaj će da uredi državu'

a onda tenderi, javne nabavke, čižćenje Srbije, putevi...

Vučko isto to radi samo malo pametnije. Još mu na zicer ide kljakava opozicija, narod koji se predao...

što kaže baba na
-Kako je bako?
-Dobro, nema problema, super, nemam drva, nemam brašna, lepo da prodam zemlju, pa samo duzmem konopac i da se obesim.

E ta baba je danas Srbija
freehand freehand 16:26 08.11.2017

Re: Ja sam

Nije samo država kriva, krivo je društvo koje dozvoljava inertnu državu.

Bull's eye, Hauzeru, čitav komentar.
freehand freehand 17:09 08.11.2017

Re: Ja sam

Vučić je iskoristio istu, samo drugo pakovanje, foru kao i onomad Tadić kad je priznao prevaru sa krađom glasova u Skupštini.

Istini za volju Tadić nije priznao nikakvu prevaru u skupštini. ali je za potrebe pravdanja i relativzacije Vučića kao sindroma u srpkoj politici svakako sve dozvoljeno.
gedza.73 gedza.73 17:46 08.11.2017

Re: Ja sam

freehand
Istini za volju Tadić nije priznao nikakvu prevaru u skupštini.


Boris Tadić u emisiji Nije srpski ćutati BK TV, nedelja 14. decembar 2003.

Demokratska stranka ima snage da prizna svoje greške

«Meni ne pada mi na pamet da o bilo čemu ćutim. Ne pada mi na pamet da ćutim o greškama koje je pravila Demokratska stranka, koje su neki ljudi u ime Demokratske stranke pravili. Sada ću da kažem u emisiji Nije srpski ćutati da smo pogrešili, zato što mi u Demokratskoj stranci imamo snagu da priznamo grešku. Neda Arnerić nije bila u Skupštini kada je bilo glasanje. Bila je na letovanju


freehand
ali je za potrebe pravdanja i relativzacije Vučića kao sindroma u srpkoj politici svakako sve dozvoljeno.


posle se stranke ispod cenzusa ljute na glasače kako 'ne razumeju politiku'
freehand freehand 20:03 08.11.2017

Re: Ja sam

posle se stranke ispod cenzusa ljute na glasače kako 'ne razumeju politiku'

Sad ja uđem u priču o tome kako je glasanje izgledalo, za šta se glasalo, čiji je glas i za šta bio a toliko je jednostavnije Gedži priznati da su svi isti a naročito da je on najistiji... Naročito kad je u pitanju Vučić.
milisav68 milisav68 21:17 08.11.2017

Re: Ja sam

stefan.hauzer
Meni je totalno nejasno da ovo društvo, koje je živelo u socijalstičkom okruženju, pojma nema o sindikalizmu,

Pa šta ti tu nije jasno, sindikat je postojao (i delovao) samo formalno, a suštinski je bio sam svoja negacija jer su radnici ujedno bili i vlasnici.

To je apsurdna situacija iz koje nema šta da se nauči.
gedza.73 gedza.73 21:25 08.11.2017

Re: Ja sam

Sad ja uđem u priču o tome kako je glasanje izgledalo, za šta se glasalo, čiji je glas i za šta bio a toliko je jednostavnije Gedži priznati da su svi isti

kako 'oćeš. Možda meni van vašeg profanog političkog sveta nije dato da razumem sve te sitne finese oko poslaničkog glasanja u tuđe ime za jednu potpuno nebitnu guvernersku funkciju Narodne banke Srbije pa da shvatim kako postoje 'krađe' koje su opravdane i krađe koje su lopovske.

eto što se ti i ja ne razumemo. Ti imaš jednu liniju ispod koje ne ideš i sve što se dešava malo oko te linije je opravdano.

A men' se čini da mi od ćorave kutije, pijanice sa zakonikom pod miškom koji se baš i ne pridržava plota preko skupštinskog lažiranog glasanja i džakova sa ukradenim glasačkim listićima dođosmo pravo do Vučića. Partija po partija-partokratija.

I ta mi se linija ne dopada. Ali razumem da ti nalaziš opravdanja za nju.

naročito da je on najistiji... Naročito kad je u pitanju Vučić.

Evo ti odgovora u istom maniru učitavanja. Ja ne pripadam ni jednoj partiji, briga me za personalna stranačka rešenja, rasporeda slova u nazivima stranaka i slične začkoljica u koje se samo vi, posebni, razumete.

Oko toga mogu da se paćaju članovi partije (pa i da gutaju krupna sranja i političke mutant ideje koje se kose sa zdravom logikom) kojima život zavisi od toga ko je na vlasti.
freehand freehand 22:00 08.11.2017

Re: Ja sam

Partija po partija-partokratija.

Partija po partija - parlamentarna demokratija.
No nebitno.
ko toga mogu da se paćaju članovi partije (pa i da gutaju krupna sranja i političke mutant ideje koje se kose sa zdravom logikom) kojima život zavisi od toga ko je na vlasti.

Očekivati da neko ko ovakve stvari piše razume da u parlamenternim demokratijama 21. veka SVIMA život zavisi od politike a da je pojam građanina uskoi vezan upravo sa bavljenjem politikom (pozdrav i do Aristotela i Brehta) prevazilazi strpljenje koje sam u razgovor spreman da uložim.
gedza.73 gedza.73 22:09 08.11.2017

Re: Ja sam

Partija po partija - parlamentarna demokratija.
No nebitno.

Jes' nebitno. Od Jedne Partije teško možeš da dođeš do parlamentarne demokratije.
Ako Jedna Partija tvrdi da je samo ona lučonoša slobode, da ona daje život i radost, da samo pripadnost njoj može da donese prosperitet i opštenarodnu radost i da su svi drugi Mordorovi sledbenici šta očekuješ danas?
Da se školarci drugačije ponašaju?

Očekivati da neko ko ovakve stvari piše razume da u parlamenternim demokratijama 21. veka

Ja bih, po običaju, napomenuo važnost parlamentarne demokratije sredinom dvadesetog veka.

SVIMA život zavisi od politike a da je pojam građanina uskoi vezan upravo sa bavljenjem politikom (pozdrav i do Aristotela i Brehta)

Pozdrav i tebi od Staljina i Lenjina.
tasadebeli tasadebeli 22:09 08.11.2017

Re: Ja sam

stefan.hauzer

težnja za državnim poslom ima se тај jak sindikat



А не, ниси у праву за јак синдикат у државном сектору.

И у том државном сектору синдикати су углавном разбијени на читав низ мањих подскупова који никада не могу ни о чему да се договоре (због спољашњих утицаја које трпе), па је самим тим и оно једино оружје које синдикат уопште и има - а то је бројност - избијено из руку.

(Мене још мој деда, секретар синдиката графичких радника у монархији и социјалиста марковићевског типа којег су вазда хапсили за сваки штрајк, научио да је снага синдиката као у оној причи о оцу са седам синова и прутовима на којима им он, на самрти, оставља поруку да их нико не може сломити када су заједно, а једног по једног ће их лако сломити.

И то и јесте основна ствар у синдикалној борби.)

Али и постојање и таквог синдиката у државном сектору је опет боље него потпуно непостојање синдиката као у приватном сектору.

А што се тиче осталих ствари за државни сектор... Да, у праву си.

Не знам које си годиште, али ја одавно мојим исписницима који су ишли у школу у исто време када и ја говорим да она подела друштва на класе како смо ми то учили на часовима марксизма и филоофије не важи у данашњем друштву у Србији.

Данас у Србији, када су у питању запослени, имаш две класе:

а) класа људи који раде у државном сектору;
б) класа људи који раде у приватном сектору.

Разлике између те две класе у правима, принадлежностима, степену заштите, висини зараде и таквим стварима је огромна у корист оне класе под а.


I sam si Taso deo toga, mislim, znaš šta ljudi misle i govore o štrajku prosvetnih radnika; kada postoji mišljenje, da su oni ljudi koji su štrajkovali u Kragujevcu nezahvalni skotovi, ništa drugačije se ne misli ni o prosvetarima.


Писао сам већ више пута о томе на Блогу. Знам како је то изгледало са мојим прецима синдикалцима у оном капиталистичком систему монархије ("Црвена Чукарица", јбг). Читао сам више студија о синдикатима у Француској, САД итд. данас покушавајући да нека њихова искуства пренесем овде да ми учимо из тога.

И после свега тога и после онога када сам видео како се одвијају штрајкови радника у Србији, после свега онога у чему сам учествовао и сам од 1990. до 2012, иступио сам из свог синдиката просветних радника (којих иначе има 4 велика и још поприличан број малих, све до нивоа појединачне школе).

Тиме сам ти све рекао.

Тим мојим иступањем из синдиката пре 5 година после оног последњег великог штрајка у којем смо тражили побољшања услова наставе, а сви нас остали у Србији грдили и пљували каико треба да нас буде срамота да у тако тешком тренутку за Србију тражимо веће плате што је била последња ставка у захтевима, али су сви причали само о њој. Медијска мантра.

Шта је основни узрок свему томе? (Па и мом истуапњу из синдиката.)

Па баш ово што си ти рекао:


Meni je totalno nejasno da ovo društvo, koje je živelo u socijalstičkom okruženju, pojma nema o sindikalizmu, nikakva prava radnika, ništa, kao duduci. Totalno nepoznavanje prava i zakona i iz toga, zato što je siguran posao najveća radost i iz bojaznosti od gubitka istog, imamo gomilu uplašenih radnika; koji, ironije li, su spremni da miniraju ostale sektore, samo da bi svi živeli bedno. Ovde ne postoji empatija.



И само да додам, да бисмо означили и узроке појаве, а не само последице, да је ово што си ти рекао очигледно последица лажног лицемерног синдикализма и у том некадашњем "socijalstičkom okruženju" у којем је, тобож, радник био водећа снага друштва, а изгледа да је и тај синдикализам био до сржи захваћен двоструким моралом у којем се ваљало читаво тадашње друштво.

Па се онда све то заједно, лицемерје и двоструки морал, пренело и у ово данашње доба у Србији коју тренутно гледамо око себе, а које највише личи на оно доба првобитне акумулације капитала из неких ранијих, чак помало и давних, времена (само се то данас зове фино и културно транзиција) и онда добијеш то што видиш око себе данас када је у питању синдикат и борба за права радника у Србији.


П.С. - Сећам се једне сцене када су нам 1997/98. разбили онај штрајк у просвети, и то заједнички тадашња републичка власт СПС/ЈУЛ и она локална новоизабрана градска власт у Бгд. коју су чинили СПО, ДС и остали "опозиционари" (више им нисмо били потребни у штрајку када су се већ договорили са Слобом око преузимања локала у Бгд.) како је једна старија колегиница устала на састанку синдиката који је одлучивао о прекиду штрајка у средњој школи у којој сам радио и плачући, али буквално плачући, питала све своје присутне саборце синдикалце:

"А како ја сада да изађем пред ту децу у учионици која су нас тако здушно подржавали у овоме што смо покушали, а ови су нас тако треснули на земљу искористивши нас за своје политикантске циљеве? Одакле ми уопште више интегритет и као човеку и као професору да се тој деци уопште више и обратим у учионици као њихов професор?"

Прошло је од тада ево преко 20 година. Ту сцену никада нећу заборавити. Осећао сам тада буквално физички бол у целом телу због немоћи на коју су нас осудили политичари и политиканти ове земље Србије.

Гадни су све то били потреси кроз које смо пролазики у последњих четврт века као синдикат приосветних радника.

И много тога сам се и наслушао и нагледао, од припадника структура служби безбедности који чекају синдикалне просветарске вође испред врата куће да га умлате безбол палицама, па до потпуне дезинтеграције, моралне и људске, људи у које су сви веровали и кретали за њима када се покрене штрајк.

А верујем да ни у другим браншама није много боље.

И ово ти је такође допуна овог коментара у којем си сјајно уочио све то што можемо да видимо данас када је у питању синдикална борба за права радника (у било којој бранши и у приватном и у државном сектору) у питању у Србији.

П.П.С. - Погледај какав нам је Закон о раду и колико су синдикати имали утицаја на његово обликовање, па ће ти бити јасно и да су синдикатима руке везане тим "законодавним оквиром" о правима радника и синдикалној борби.
freehand freehand 22:13 08.11.2017

Re: Ja sam

gedza.73
Partija po partija - parlamentarna demokratija.
No nebitno.

Jes' nebitno. Od Jedne Partije teško možeš da dođeš do parlamentarne demokratije.
Ako Jedna Partija tvrdi da je samo ona lučonoša slobode, da ona daje život i radost, da samo pripadnost njoj može da donese prosperitet i opštenarodnu radost i da su svi drugi Mordorovi sledbenici šta očekuješ danas?
Da se školarci drugačije ponašaju?

Očekivati da neko ko ovakve stvari piše razume da u parlamenternim demokratijama 21. veka

Ja bih, po običaju, napomenuo važnost parlamentarne demokratije sredinom dvadesetog veka.

SVIMA život zavisi od politike a da je pojam građanina uskoi vezan upravo sa bavljenjem politikom (pozdrav i do Aristotela i Brehta)

Pozdrav i tebi od Staljina i Lenjina.

Vidi, Gedžo: nije da te teram ali sad ti je čas da pohitaš negde na slavu, jebeš blog. Sa ovim lupetanjem bićeš glavni za sovrom, uhvatio si odličan talas, ovakvi su nastupi danas jako popularni.
gedza.73 gedza.73 22:17 08.11.2017

Re: Ja sam

Vidi, Gedžo: nije da te teram ali sad ti je čas da pohitaš negde na slavu, jebeš blog. Sa ovim lupetanjem bićeš glavni za sovrom, uhvatio si odličan talas, ovakvi su nastupi danas jako popularni.

Bolji otišli kod boljih a ja došao kod tebe.

Al' eto da ti ne kvarim koncepciju pljuvanja po novinarima kako su nesposobni...
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:34 08.11.2017

Re: Ja sam

А не, ниси у праву за јак синдикат.


Primetićeš da je ta čitava rečenica pomalo ironična; tačnije generalizacija mišljenja o "državnom poslu", ali nema veze. U svakom slučaju, neka bude ovo ujedno odgovor i Milisavu, "socijalističko okruženje" se odnosi na to (bezobzira šta mi mislili o njemu) da je radnik bio edukovan o svojim pravima (makar i formalno) i da je poznavao mehanizme promene. Čak i da je licemerno, ono je činjenica. Iz takvog "okruženja" zaista je porazno što mi danas imamo nepismenog radnika. Moja primedba se odnosila na to, da smo prespavali časove u odrastanju koji su nam danas prekopotrebni.

Verujem da ovo društvo mora ponovo da otkrije Rajt Milsa i njegovu sociologiju imaginacije. Svi bi trebali ponovo da zamislimo sebe i nađemo naš položaj u ovom društvu.
tasadebeli tasadebeli 23:32 08.11.2017

Re: Ja sam

stefan.hauzer

Primetićeš da je ta čitava rečenica pomalo ironična; tačnije generalizacija mišljenja o "državnom poslu", ali nema veze.


Рекох ти, државни пос'о је мајка. Приватни маћеха.

Једино се не слажем са тим епитетом "јак" уз синдикат у државном сектору.


"socijalističko okruženje" se odnosi na to (bezobzira šta mi mislili o njemu) da je radnik bio edukovan o svojim pravima (makar i formalno) i da je poznavao mehanizme promene.



У томе и јесте лицемерје тог система.

Да, био је радник едукован. Али никаквог ефекта на стварност и праксу то није имало.

Кад се само сетим свих оних Босанаца из Цазинске крајине (пре Баба Фикрета) који за време СФРЈ у Љубљани раде најниже врсте послова, живе у тешким условима у једној аустроугарској старој згради по 15 њих у једној соби са једном чесмом испред зграде и недељом им не да "народна милиција" да мрдну даље од бифеа на љубљанској железничкој станици где се онда опијају до бесвести од све своје муке. Водио ме мој друг Ибро тамо у госте код свог амиџе, у те њихове собе са њих 15 који спавају по поду, видео ја то својим очима, не причам оно што сам чуо од других.

Верујем да би и у ондашњој Савезној (Западној) Републици Њемачкој ти интерни гастербајтери у СФРЈ имали боље услове рада него у братској социјалистичкој Словенији.


Devalvacija jednog osmjeha 1967. (ЛИНК)


8. TRAVNJA 1987 - DUGI ŠTRAJK LABINSKIH RUDARA KOJI SE NE SPOMINJE! (ЛИНК)






Итд, итд, итд...


zaista je porazno što mi danas imamo nepismenog radnika. Moja primedba se odnosila na to, da smo prespavali časove u odrastanju koji su nam danas prekopotrebni.






Са овиме се апсолутно слажем. И више него жалосно.


Verujem da ovo društvo mora ponovo da otkrije Rajt Milsa i njegovu sociologiju imaginacije. Svi bi trebali ponovo da zamislimo sebe i nađemo naš položaj u ovom društvu.






И са овиме се слажем такође.

Једино ту треба пазити да свако од нас тражећи ту своју улогу у друштву не побрка улоге јер ипак треба имати у виду да је ово наше друштво из опанака ускочило директно у салонске ципеле без оне фазе каљача и остале јефтиније обуће између за коју није ни имало времена.

А сваки пут и када смо започињали ту неку фазу између, били смо прекидани што ратовима, што револуцијама, што истребљењима грађанске класе у повоју (1914, 1941, 1991), па се више пута, после сваког рата и револуције, кретало из почетка са развојем грађанства у Србији. Превише је то историје за овако малобројно друштво за 200 година.


Италија је оно што би, на пример, Јужни Балкан био после сто година неометеног развоја: никада суперразвијен, али релативно функционалан и шармантан.



П.С. - Ех, да заборавих да ти кажем.

За јак синдикални покрет мораш да имаш многобројни тзв. лумпенпролетаријат, тј. много оних који живе искључиво и само од својих десет прстију (али не на хармоници као Карићи).

Ништа некретнине у власништву, ништа имовина у завичају,... Само тих десет прстију. Онда ти опстанак зависи од тог посла, тих десет прстију, па си самим тим заинтересован много више и за своја права док тај посао обављаш.

Овако, на жалост по синдикални покрет, али на срећу по српско друштво у целини гледано, то ни у 2017. још увек није случај.

(Иако се кредитима здушно труде да нас као друштво у целини утерају у лумпенпролетаријат ови банкарски зеленаши и лихвари, које нам је "петооктобарски револуционар"са калашњиковим у једној руци и гитаром у другој руци Млађа Динкић, са својим патронима мајком Миросинком и Лабусом и осталим говнарима из Геј 17+ и припадајућим им сателитима довео на банкарско тржиште Србије.)


EDIT: А где су Ђелић, Питић, Динкић, Лабус, Јелашић, Удовички, Цветковић, ... данас?

На којим положајима и у којим институцијама? Финансијским и другим?


Запази само шизофрену одредницу за Г 17+ на Википедији:

G17 Plus (G17+), was a liberal-conservative political party in Serbia that existed from 2002 until 2013 when it merged into the United Regions of Serbia (URS).


Као да имају Ф дијагнозу... Боље би им приличио назив Ф 17+.

А ми се овде питамо зашто нам је синдикални покрет у Србији такав какав је и зашто се грађани Србије понашају као деца када бирају своју власт под медијским притиском који се иначе назива пропаганда.
milisav68 milisav68 07:01 09.11.2017

Re: Ja sam

stefan.hauzer
Primetićeš da je ta čitava rečenica pomalo ironična; tačnije generalizacija mišljenja o "državnom poslu", ali nema veze. U svakom slučaju, neka bude ovo ujedno odgovor i Milisavu, "socijalističko okruženje" se odnosi na to (bezobzira šta mi mislili o njemu) da je radnik bio edukovan o svojim pravima (makar i formalno) i da je poznavao mehanizme promene. Čak i da je licemerno, ono je činjenica. Iz takvog "okruženja" zaista je porazno što mi danas imamo nepismenog radnika. Moja primedba se odnosila na to, da smo prespavali časove u odrastanju koji su nam danas prekopotrebni.

Pa gde ćeš veće "edukacije" od petog oktobra.
dogodinedragosevac dogodinedragosevac 21:50 09.11.2017

Re: Ja sam

Očekivati da neko ko ovakve stvari piše razume da u parlamenternim demokratijama 21. veka SVIMA život zavisi od politike a da je pojam građanina uskoi vezan upravo sa bavljenjem politikom (pozdrav i do Aristotela i Brehta) prevazilazi strpljenje koje sam u razgovor spreman da uložim.


ti li si, vucicu?

freehand freehand 21:52 09.11.2017

Re: Ja sam

dogodinedragosevac
Očekivati da neko ko ovakve stvari piše razume da u parlamenternim demokratijama 21. veka SVIMA život zavisi od politike a da je pojam građanina uskoi vezan upravo sa bavljenjem politikom (pozdrav i do Aristotela i Brehta) prevazilazi strpljenje koje sam u razgovor spreman da uložim.


ti li si, vucicu?


Ja sam, Miki Mediću.
freehand freehand 21:56 09.11.2017

Re: Ja sam

EDIT: А где су Ђелић, Питић, Динкић, Лабус, Јелашић, Удовички, Цветковић, ... данас?

Đelić, Pitić, Jelašić i Cvetković su tamo gde se ne ulazi preko veze, a oni koji pitaju ne mogu ni da sanjaju o ulasku.
Čak ni posle šestog edita edita i postskriptuma post skriptuma osmog post skriptuma.
Gotovo sam siguran da su i Labus i Udovički na ekspertskim mestima.
Ostade vam Dinkić, on je taman tu gde treba.
dogodinedragosevac dogodinedragosevac 22:31 09.11.2017

Re: Ja sam

Ja sam, Miki Mediću.


u nekom si gadnom tripu.

aj boze mu pomozi.



freehand freehand 22:33 09.11.2017

Re: Ja sam

dogodinedragosevac
Ja sam, Miki Mediću.


u nekom si gadnom tripu.

aj boze mu pomozi.




Važi Cane
dogodinedragosevac dogodinedragosevac 22:43 09.11.2017

Re: Ja sam

Đelić, Pitić, Jelašić i Cvetković su tamo gde se ne ulazi preko veze, a oni koji pitaju ne mogu ni da sanjaju o ulasku.
Čak ni posle šestog edita edita i postskriptuma post skriptuma osmog post skriptuma.
Gotovo sam siguran da su i Labus i Udovički na ekspertskim mestima.


pa vidi, mozda je i sasvim tacno ovo sto pricas. dakle verovatno su tamo gde su bili i pre, a neki mozda i avanzovali na racun prodaje svojih funkcija koje su imali u vladi srbije i therefore filovanjem linkedin profila.

ako je tacno ovo sto pricas, oni su svoje funkcije vrlo dobro naplatili.
ona bodrumka bar dobila dzabe letovanje.

a za sve to vreme, gde si ti, mucenice?

sta si ti naplatio? sta si ti dobio?

jedno veliko nista, jel da?


freehand freehand 22:52 09.11.2017

Re: Ja sam

a za sve to vreme, gde si ti, mucenice?

Ae'o, čučim u rupi nadomak Ljiga, čekam da se vrati Koštunica, smišljam kako da napravim novi nalog pa da i ja tebi kažem da si mučenik i paćenik.
I tako.
Šta inače ima kod tebe?
dogodinedragosevac dogodinedragosevac 23:15 09.11.2017

Re: Ja sam

ne verujem da si kod ljiga, pre ce biti da si tu negde blizu azotare.

ja sam hvala bogu dobro. verovatno blize tim sto si ih gore pomenuo, nego tebi.
nekih 1300 km od tebe.

tasadebeli tasadebeli 02:30 11.11.2017

Re: Ja sam

freehand

Đelić, Pitić, Jelašić i Cvetković su tamo gde se ne ulazi preko veze, a oni koji pitaju ne mogu ni da sanjaju o ulasku.
Čak ni posle šestog edita edita i postskriptuma post skriptuma osmog post skriptuma.
Gotovo sam siguran da su i Labus i Udovički na ekspertskim mestima.
Ostade vam Dinkić, on je taman tu gde treba.



Đelić, Pitić, Jelašić i Cvetković Labus i Udovički Dinkić...





А Фрихенд? Где је он сада?


Добро кад ти то кажеш. Ја ти верујем да су сви они "тамо где треба".

И уз то се надам да зарађују довољно пара да плате себи много бољег адвоката од тебе, волонтера у том послу.

(У мом селу такве као ти зовемо корисни идиот.)


EDIT!

Нећу, нећу, шалим се за едит! Зајебавам те мало.
freehand freehand 10:20 11.11.2017

Re: Ja sam

Добро кад ти то кажеш. Ја ти верујем да су сви они "тамо где треба".

Opet lažeš i umnećeš. To nisu moje reči. Dinkić je tamo gde treba, u smislu da je tu negde oko Vučića. Ostali su izuzetni eksperti, svako u svom fahu i svako od njih je u nekoj od svetskih firmi ili međunarodnih organizacija u koje se ne ulazi vičući "Živeli Srbi!"! ili sa "Zig! Hajl!"
И уз то се надам да зарађују довољно пара да плате себи много бољег адвоката од тебе, волонтера у том послу.

(У мом селу такве као ти зовемо корисни идиот.)

To je neko tužno selo, Taso, ako su u njemu moralni obrasci i vaspitanje takvi da produkuju ponašanje kakvo ti ovde pokazuješ.
Ta vrsta osujećenosti u kojoj se uvrede potežu kao argument karakteristična je za teške kompleksaše, ali to stvarno nema veze sa mnom. Nije meni problem da te trpim, nego je malo žalosno sve ovo.

EDIT!

Нећу, нећу, шалим се за едит! Зајебавам те мало.

tasadebeli tasadebeli 11:42 11.11.2017

Re: Ja sam

freehand

To je neko tužno selo, Taso, ako su u njemu moralni obrasci i vaspitanje takvi da produkuju ponašanje kakvo ti ovde pokazuješ.



Тјах, село к'о село.

Ни боље, ни горе од свих осталих.

Само у њему нема корисних идиота као у неким другим селима.
eloy eloy 21:52 07.11.2017

Što nam je činit ?


Analiza kao i uvek fantastična, elokventna, bez premca !

Šta je zaključak ?

posle poslednjih izbora uspeo da prihvatim i pomirim se sa time da Srbi imaju predsednika kakvog žele i kakav im odgovara. Nek uživaju u svojim životima..


Apsolutno tako.
freehand freehand 22:11 07.11.2017

Re: Što nam je činit ?

Analiza kao i uvek fantastična, elokventna, bez premca !

Šta je zaključak

Ne znam kakav zaključak i od koga očekuješ. Ako mene pitaš - nema zaključka, sem da je ovo dvoje gore citiranih uradilo sjajan posao. Više puta sam, naime, imao na umu da pokušam da uradim nešto slično, i nekako poređam metode i gvintove koje Vučić koristi. I svaki put bih zapeo jer bi me uhvatila emocija pa bih hvatao sebe kako psujem što em ne priliči mediju em se ne bi dopalo ni našem predsedniku i njegovim braniteljima gde posebno mislim na one službene i sa ovlašćenjima.
Elem, čitajući ovaj tekst vidim da tu jednostavno nema šta da se doda ni oduzme, te mi je prva reakcija bila da ga podelim i vidim reakcije.
ostaje da kažem da je meni, nekako, najbolja ilustracija tog čemera od stila, tog manira i nivoa do koga dopire komunikacija Aleksandra vučića upravo njegov smisao za humor oličen u onom otimanju lopte od veselog direktora puteva Drobnjaka. pred decom, u školskoj sali.
Zato bi, u njegovu čast, ova zemlja mogla da promeni naziv u republika Džiberistan, da sve bude potaman i kako priliči.

Edit: ko nije video da zna kakav mu je šmeker predsednik.

eloy eloy 22:38 07.11.2017

Re: Što nam je činit ?

čitajući ovaj tekst vidim da tu jednostavno nema šta da se doda ni oduzme,


Baš tako !

Svakim danom u svakom pogledu bedak je sve veći.
Bili Piton Bili Piton 23:50 07.11.2017

Re: Što nam je činit ?

freehand
nema zaključka, sem da je ovo dvoje gore citiranih uradilo sjajan posao.

Treba pomenuti i potpisanog Nemanju Rujevića, autora analize koji je vrlo lepo ušnirao njihova zapažanja.
freehand freehand 23:55 07.11.2017

Re: Što nam je činit ?

Bili Piton
freehand
nema zaključka, sem da je ovo dvoje gore citiranih uradilo sjajan posao.

Treba pomenuti i potpisanog Nemanju Rujevića, autora analize koji je vrlo lepo ušnirao njihova zapažanja.

U pravu si, Bili, hvala na intervenciji.
eloy eloy 08:30 08.11.2017

Re: Što nam je činit ?

smisao za humor oličen u onom otimanju lopte od veselog direktora. Zato bi, u njegovu čast, ova zemlja mogla da promeni naziv u republika Džiberistan, da sve bude potaman i kako priliči.


Istine radi sve je to već viđeno. Nevalja se ogrešiti danas na crveno slovo.




Hiro ili kiropraktika poznaje ovaj zahvat ispravljanja vratne kičme i zove ga ,,nameštanje atlasa ( prvog pršljenja ) iz milošte,,
freehand freehand 09:23 08.11.2017

Re: Što nam je činit ?

Istine radi sve je to već viđeno. Nevalja se ogrešiti danas na crveno slovo.

Ne valja se ogrešiti nikad pa ni na crveno slovo. Što se obavezno desi kad neko upotrebi "svi su isti" matricu. Neki su tako igrali basket ali nisu pokušavali da ispadnu frajeri udarajući drugog po rukama u pokušaju da mu otmu loptu. I drugi vole da drže slovo u medijima insistirajući da završe rečenicu ili misao, ali ne maltretiraju novinare i publiku. I drugi vole ponešto da sakriju ali niko do sada nije tako otvoreno i besramno lagao bez prekida.
eloy eloy 09:34 08.11.2017

Re: Što nam je činit ?

Što se obavezno desi kad neko upotrebi "svi su isti" matricu. Neki su tako igrali basket ali nisu pokušavali da ispadnu frajeri udarajući drugog po rukama u pokušaju da mu otmu loptu. I drugi vole da drže slovo u medijima insistirajući da završe rečenicu ili misao, ali ne maltretiraju novinare i publiku. I drugi vole ponešto da sakriju ali niko do sada nije tako otvoreno i besramno lagao bez prekida.


Ne sporim da si možda u pravu ali ja to već vidim kao sitna crevca a šteta bi bilo dobar tekst pokvariti utiskom subjektivne ostrašćenosti. Kao što bi bilo šteta ovo pretvoriti u esnafsko novinarska prepucavanja i licitacije ,,koji novinar ima duži,, u šta se ovo polako pretvara. No sve je to legitimno a moj utisak nije obavezujući.
Bez namere da ikoga povredim i bilo šta omalovažim.
zadnjapetoletka zadnjapetoletka 22:19 07.11.2017

Ne spadam ni ja ali...

"svakako ne spadam u one koji veruju da je Brankica Stanković svesno i namerno Aleksandru Vučiću odradila PR..."

Nisam verovao ni ja dok nisam pročitao njeno namćorasto vadjenje na reakcije. Čak sam poverovao da nije dobro čula pa zato nije reagovala na njegovu ponovljenu sugestiju-konstataciju da je ubijen čovek koji je izvršio samoubistvo.
freehand freehand 22:25 07.11.2017

Re: Ne spadam ni ja ali...

zadnjapetoletka
"svakako ne spadam u one koji veruju da je Brankica Stanković svesno i namerno Aleksandru Vučiću odradila PR..."

Nisam verovao ni ja dok nisam pročitao njeno namćorasto vadjenje na reakcije. Čak sam poverovao da nije dobro čula pa zato nije reagovala na njegovu ponovljenu sugestiju-konstataciju da je ubijen čovek koji je izvršio samoubistvo.

Tu rečenicu/tvrdnju ČOVEK JE UBIJEN ponovio je tri puta, ali ona je jednostavno sve vreme bila u defanzivi i tu pomoći nema. Interesantno je i to da među njemnim kolegama koji su je "branili" a Dušan Mašić je tu, bar meni, bio najbolji primer - niko nije ni pokušao da brani nju kao intervjuera (ako se tako sad kaže) već su svi brnaili njeno pravo da intervju radi i ikonu u koju su je prethodnih godina ljubitelji pretvorili.
Opet, najneverovatniji mi je bio argument "ona je pod zaštitom policije, ko nije pod zaštitom taj nema šta da pita".
Pobogu?!
Na kraju, ono što je mene dovelo u strašnu nedoumicu jeste skrinšot tvita u kome Brankica Stanković navodno (kažem navodno jer original nisam video) priznaje članstvo u SNS. Sa jedne strane to mi svakako ne bi bilo nespojivo sa mojom predstavom o njoj, ali bi potpuno diskvalifikovalo nju kao nepristrasnog profesionalca.
No rekoh - video sam skrinšot što nije nikakav dokaz, a opet, nije bilo demantija ili ja za njega ne znam.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:38 07.11.2017

Re: Ne spadam ni ja ali...

Dušan Mašić

Душан много шта не разуме, па тако ни ово.
a_olmos a_olmos 00:17 08.11.2017

Re: Ne spadam ni ja ali...

No rekoh - video sam skrinšot što nije nikakav dokaz, a opet, nije bilo demantija ili ja za njega ne znam.


Demantovala je, čak je rekla i da će da tuži
nsarski nsarski 22:46 07.11.2017

Nastup

Ovi nastupi Vođe su dobro predstavljeni i, nadam se, jasni su svima. Nema tu neke velike misterije.
Mene, međutim, zanima sledeće: kako on komunicira sa ljudima koje ne može da obmane? Recimo kako priča sa Angelom, Putinom, raznim likovima iz EU? To su ljudi kojima je Vučićev šou potpuno providan i vređa njihovu inteligenciju (i iskustvo sa političkim šibicarima) ako bi ovaj zaista pokušao da ih tako zamajava. Barem se nadam da je tako.

Dakle, ima li načina da se sazna kakvu "personu" Vođa projektuje jačima i pametnijima od sebe?
NNN NNN 23:01 07.11.2017

Re: Nastup

kako on komunicira sa ljudima koje ne može da obmane? Recimo kako priča sa Angelom, Putinom, raznim likovima iz EU?

tamo glumi njihovu pudlicu!
koliko se ovde izdrkava na sve (i protivnike i posebno najbliže saradnike) - napolju je krpa (valjda i zato ovde leči svoj ego).

freehand freehand 23:08 07.11.2017

Re: Nastup

Dakle, ima li načina da se sazna kakvu "personu" Vođa projektuje jačima i pametnijima od sebe?

Iskreno, ne bih voleo da tome svedočim, a imali smo do sada već mnogo puta prilike da vidimo i čujemo na šta to, otprilike, liči. Zar nije dovoljno puta govorio o tome kako su ga pritiskali, gnječili, pretili mu, kako je spavao po podovima, kako je učio od ovog ili onog i slične blamantne bedastoće?
Obzirom da je u pitanju diletant opšte prakse, strašna neznalica sa turbo sujetom i manijom sopstvene veličine pretpostavka o tragici utiska koji ostavlja i još strašnijoj tragediji koju stvara predstavljajući ne sebe kao vašarskog komendijaša već zemlju potpuno je realna.
nsarski nsarski 23:09 07.11.2017

Re: Nastup

tamo glumi njihovu pudlicu!


Pa, na to liči, ali više od toga ne znam. Kako razgovara sa Albancima sa Kosova, sa Erdoganom, ljudima koje ne može da šarmira ni mahanjem repića?
Na kraju susreta je sve to lepo - slikaju se, rukuju, smeju, itd. - ali šta se zaista tu dešava? Nemam pojma.
korisnickoime-1 korisnickoime-1 23:16 07.11.2017

Re: Nastup

Aleksandar Vucic ima tamo gde treba debeli dosije koji bi mu garantovao u najmanju ruku sudbinu Slobodana Milosevica.

On je , pametno, odlucio da okrene curak , izda sve sto se moglo izdati i platio nasim parama PR i komunikacione strucnjake koji su ga naucili sve ovo o cemu gospodin Freehand govori.

Kakvu personu projektuje jacima i pametnijima?
Verujem bolje je pitanje kakvu personu projektuje onima koji imaju njegov dosije i koji ga ucenjuju.

Kakvu ? Kukavicku.

Gde on jos uvek kad legne u krevet iskreno veruje da je on covek koji ima misiju.

A nema.

Jos jednom u svom zivotu on je potrcko koji izvsava naredbe drugih .

Taj intervju , koji nisam video , i sve ovo sto se desava u Srbiji mnogo vise govori o toj Brankici i nama nego O Aleksandru Vucicu.

Uplaseni od strasila eto to smo mi.


tasadebeli tasadebeli 00:08 08.11.2017

Re: Nastup

nsarski

Dakle, ima li načina da se sazna kakvu "personu" Vođa projektuje jačima i pametnijima od sebe?

Kako razgovara sa Albancima sa Kosova, sa Erdoganom, ljudima koje ne može da šarmira ni mahanjem repića?
Na kraju susreta je sve to lepo - slikaju se, rukuju, smeju, itd. - ali šta se zaista tu dešava?




Права питања.

И ја исто немам појма.

А волео бих да знам.

Овако, само наслућујем... Али не знам.
nsarski nsarski 00:18 08.11.2017

Re: Nastup

Na primer, uporedi ovaj "imidž" i nastup ispred Bele Kuće (ovo je, valjda, ulaz za poslugu) i njegovo paunisanje kod kuće da je imao uspešne i plodne razgovore sa najvišim zvaničnicima u Amerima. O onom rukovanju sa Trampom (4 puta!) da ne pričamo.

tasadebeli tasadebeli 00:36 08.11.2017

Re: Nastup

nsarski
Na primer, uporedi ovaj "imidž" i nastup ispred Bele Kuće (ovo je, valjda, ulaz za poslugu) i njegovo paunisanje kod kuće da je imao uspešne i plodne razgovore sa najvišim zvaničnicima u Amerima. O onom rukovanju sa Trampom (4 puta!) da ne pričamo.




Да.

Поставља се само питање докле то "засењивање простоте" на које се пропагандна служба толико ослања може да иде.

Не знам... Мислим да одговор свакако нећемо наћи у медијима. Од њих можемо да почнемо као што је то овде случај, али морало би ту да се изађе и на улицу, у реалну Србију... Чини ми се...
zadnjapetoletka zadnjapetoletka 00:40 08.11.2017

Re: Nastup

kako priča sa Angelom, Putinom, raznim likovima iz EU


Kako? Profesore, zaboravili ste kako se on servilno presamiti kada razgovara sa nekim za koga smatra da je važna faca. Ova fotografija mi bila pri ruci, sve ostale liče na ovu.

predatortz predatortz 09:22 08.11.2017

Re: Nastup

Ovi nastupi Vođe su dobro predstavljeni i, nadam se, jasni su svima. Nema tu neke velike misterije.
Mene, međutim, zanima sledeće: kako on komunicira sa ljudima koje ne može da obmane? Recimo kako priča sa Angelom, Putinom, raznim likovima iz EU?


Mislim da u tim situacijama on ne priča, osim povremenih "razumem!" i "biće tako kao što tražite".
mirelarado mirelarado 11:42 08.11.2017

Re: Nastup

predatortz
Ovi nastupi Vođe su dobro predstavljeni i, nadam se, jasni su svima. Nema tu neke velike misterije.
Mene, međutim, zanima sledeće: kako on komunicira sa ljudima koje ne može da obmane? Recimo kako priča sa Angelom, Putinom, raznim likovima iz EU?


Mislim da u tim situacijama on ne priča, osim povremenih "razumem!" i "biće tako kao što tražite".


U tome mu pomaže i dugogodišnje iskustvo Tominog i Šešeljevog "malog od palube" u SRS-u. I Knez Mihailovom je išao korak iza te dvojice... Mislim čak da mu je ta snishodljivost i servilnost prirodnija od ovog agresivnog mesijanskog prenemaganja za domaću upotrebu.
freehand freehand 11:47 08.11.2017

Re: Nastup

U tome mu pomaže i dugogodišnje iskustvo Tominog i Šešeljevog "malog od palube" u SRS-u. I Knez Mihailovom je išao korak iza te dvojice... Mislim čak da mu je ta snishodljivost i servilnost prirodnija od ovog agresivnog mesijanskog prenemaganja za domaću upotrebu.

Jesi li ti čitala Dikensovog "Dejvida Koperfilda"?
Ja, naime, ne vidimbolju paralelu iz literature od Juraja Hipa, a strašno mi je žao što tu knjigu, izgleda, nije čitalo mnogo ljudi da bi razumelo metaforu.
Jer Aleksandar Vučić je pljunuti Juraja Hip, u svakom aspektu..
mirelarado mirelarado 12:09 08.11.2017

Re: Nastup

Jesi li ti čitala Dikensovog "Dejvida Koperfilda"?
Ja, naime, ne vidimbolju paralelu iz literature od Juraja Hipa, a strašno mi je žao što tu knjigu, izgleda, nije čitalo mnogo ljudi da bi razumelo metaforu.


Jesam. Jedan od najljigavijih likova iz literature. Ljudi to ime uglavnom vezuju za hard rok grupu.
kick68 kick68 01:45 09.11.2017

Re: Nastup

Jesi li ti čitala Dikensovog "Dejvida Koperfilda"?
Ja, naime, ne vidimbolju paralelu iz literature od Juraja Hipa, a strašno mi je žao što tu knjigu, izgleda, nije čitalo mnogo ljudi da bi razumelo metaforu.


Jesam. Jedan od najljigavijih likova iz literature. Ljudi to ime uglavnom vezuju za hard rok grupu.

Gledala, citala, slusala:)
Evo ga Rodni u toj ulozi:


tasadebeli tasadebeli 09:15 09.11.2017

Re: Nastup

mirelarado
Jesi li ti čitala Dikensovog "Dejvida Koperfilda"?
Ja, naime, ne vidimbolju paralelu iz literature od Juraja Hipa, a strašno mi je žao što tu knjigu, izgleda, nije čitalo mnogo ljudi da bi razumelo metaforu.


Jesam. Jedan od najljigavijih likova iz literature. Ljudi to ime uglavnom vezuju za hard rok grupu.



Гледао сам једну филмску (или је била серија у питању ) верзију где Јурају Хипа игра Родни из Мућки.

Од-лич-ан!

Изненадио ме како је то одиграо.

Баш тако, на тај начин, пренео је тај осећај о којем ви причате и на гледаоце.


EDIT: Ех, тек сад видим да је kick68 окачила већ клип...

Добро, није важно, од вишка похвала глава не боли.

Само од вишка покуда.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:56 11.11.2017

Re: Nastup

tamo glumi njihovu pudlicu!

ne mora da glumi.

meni su od vučića odvratniji (da, i to je moguće) predstavnici EU koji u njemu vide "stabilizatora regiona" i kao takvog ga puštaju da radi u srbiji šta hoće. koliko puta su dobili pitanje o slobodi medija u srbiji, i samo okrenuli glavu. njima treba taj vučić danas na ovom mestu na kom je, to je naš najveći problem.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 02:04 11.11.2017

Re: Nastup

Jesi li ti čitala Dikensovog "Dejvida Koperfilda"?

evo brže verzije:
angie01 angie01 23:07 07.11.2017

sporni intervju-nisam gledala,

morguce da je bio corak, los, neprepoznatljiv za ono sto se ocekivalo,...u pozadinu svega necu da ulazim,

ali negirati Brankicu Stankovic, kao autorku koja jeste sa svojim timom razotkrivala razne zakulisne radnje i prezentovala ih javnosti, zbog toga pretrpela licnu torturu i kao posledicu dobila stalnu pratecu zastitu- ne znam, ni da je sama, zvuci jezivo, a ne sa detetom, porodicom-..znaci,...koj' joj je ..rac sve trebalo, ako se posle jednog intervujua, kakvog god, negira vrednost toga sto je radila,...brate, da se spakuje na vreme i ode u bolju buducnost, kao sto je trebalo i Djinjdic- na vreme,...
Ribozom Ribozom 23:42 07.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

negira vrednost toga sto je radila,...brate, da se spakuje na vreme i ode u bolju buducnost, kao sto je trebalo i Djinjdic- na vreme,...


'Ajde da izuzemo spekulaciju da je Brankica clan SNS-a, i da se zbunila, uplasila ili da je los novinar. Ostaje nam da radi za interese onih za koje radi i ljiga (ups my french).
Ono kada je kao jurila cisterne na Kosovu, je bilo senzacionisticko nista. Ali je to dovelo ove na vlast.
freehand freehand 00:05 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

Ono kada je kao jurila cisterne na Kosovu, je bilo senzacionisticko nista. Ali je to dovelo ove na vlast.

Njen opus je, uglavnom, senzacionalističko ništa i to rekoh gore. A da ne bude zabune - to sam govorio i kad je to ništa bilo aktuelno a njena popularnost na vrhuncu.
angie01 angie01 00:07 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

Ali je to dovelo ove na vlast.


ove su na vlast doveli predhodnici- na vise nacina, + spoljni faktor...al to nije tema.
angie01 angie01 00:11 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

Njen opus je, uglavnom, senzacionalističko ništa i to rekoh gore. A da ne bude zabune - to sam govorio i kad je to ništa bilo aktuelno a njena popularnost na vrhuncu.


..isto se spori i Pesacnik,....u nekom periodu i Utisak,...vazi, a gde su ti neki drugi bolji, hrabriji, odlucniji, cistiji,...
freehand freehand 00:16 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

angie01
Njen opus je, uglavnom, senzacionalističko ništa i to rekoh gore. A da ne bude zabune - to sam govorio i kad je to ništa bilo aktuelno a njena popularnost na vrhuncu.


..isto se spori i Pesacnik,....u nekom periodu i Utisak,...vazi, a gde su ti neki drugi bolji, hrabriji, odlucniji, cistiji,...

To su neuporedive stvari. Na Peščaniku se spore neki autori i generalni pravac i ton u nekim periodima, ali porediti kvalitet Peščanika sa Insajderom je besmisleno. O Utisku da ne trošimo reči. TO je emisija koja je mogla i nije morala nekom da se svidi, ali Olja bećković je, pored Bojane Lekić iz nekog prošlog vremena, najbolji novinar u formi intervjua. Uostalom, kad sam baš očajan ja pogledam onaj poslednji utisak. Da, Vučić je bio gost, i da - bio je na ivici suza. Nije mu prolazilka pasivna agresija niti je uspevao da skrene temu.

P.S. A inače, taj metod "a koji su bolji" je - pogodi čiji?
Hint: imaš u prenetom tekstu sa Dojče Vele. :)
Naime, to što nema boljeg ne znači da je nešto dobro.
angie01 angie01 00:35 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

To su neuporedive stvari


nisam uporedjivala, nego navela jednako osporavanje-razno,...


Bojane Lekić


kad si je vec pomenuo- kako je uzela karic nagradu, sve sto je ikada uradila je zaboravljeno u trenu- od svih boljih i uzvisenijih.


Da, Vučić je bio gost, i da - bio je na ivici suza. Nije mu prolazilka pasivna agresija niti je uspevao da skrene temu.


al je bio u drugacijoj poziciji,...cim se curak okrnuo- nestade Utiska,...ja sam bila na onom protestu izpred B92, na kome je, s obzirom na to sta se desavalo, bilo sramotno malo ljudi,...je l se secas ironisanja na umisljenju velicinu Olje i njene emisije u to vreme,...kao, pa sta, bio Utisak, sad ga nema, jaka stvar.


A inače, taj metod "a koji su bolji" je - pogodi čiji?


nemam ja tu intonaciju,...nego pitam- wtf,...je l ima neko,...


Hint: imaš u prenetom tekstu sa Dojče Vele. :)


cu pogledam, tnx.

Naime, to što nema boljeg ne znači da je nešto dobro.


to uopste nije taj kontekst.

to sam govorio i kad je to ništa bilo aktuelno a njena popularnost na vrhuncu.


za ovo bi ti trebao skrinsot, da ti poverujem.:)...ne secam se takvih komentara.
elenold elenold 00:46 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

freehand
. . . Olja bećković je, pored Bojane Lekić iz nekog prošlog vremena, najbolji novinar u formi intervjua.....


Po meni Ljubica Gojgić sada i Bojana Lekić iz ranijeg perioda su ubedljivo prve....
a sada Ljubica Gojgić bez konkurencije daleko najbolja.
freehand freehand 00:48 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

kad si je vec pomenuo- kako je uzela karic nagradu, sve sto je ikada uradila je zaboravljeno u trenu- od svih boljih i uzvisenijih.

Uzeo je i Miša Vasić, pa ništa. ne može se porediti Karić u tom momentu niti njegova nagrada (btw, žiri je bio straobalan, koliko se sećam a nije traženo ništa zauzvrat).
I sve to na stranu - govorio sam o kvalitetu novinara, a Bojana Lekić je izvanredna u tom poslu.
angie01 angie01 00:54 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

Po meni Ljubica Gojgić


sad bih mogla da nabrojim desetak autorki, novinarki, koje su izasle u javnost u raznim zahebanim vremenima, emisijama u kojima su pokusale da nesto razjasne, pomere, otkriju i razotkriju,...koje su u ovkvom nasem dugom smutnom desvanju neto cinile,...a nesto se ne secam u takvoj ulozi nekog muskarca,..Cosica ne racunam, skroz je prepisani fejk i neharzmaticno voskiran, bez nekog specijalnog efekta, koji se moze zapamtiti.
angie01 angie01 00:55 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

govorio sam o kvalitetu novinara


a ja o osporavanju zbog nekog momenta, koji nam se ne dopada.
freehand freehand 00:59 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

angie01
govorio sam o kvalitetu novinara


a ja o osporavanju zbog nekog momenta, koji nam se ne dopada.

Angie, evo još jednom i neću više ponavljati: kod Brankice Stanović nije u pitanju momenat. Svaki njen intervju, svaki razgovor sa gostima bio je loš, neki su bili i katastrofa.
elenold elenold 01:19 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

angie01
Po meni Ljubica Gojgić


sad bih mogla da nabrojim desetak autorki, novinarki, koje su .....


Mani sada nedostatak muškarčina, da li se slažeš ili ne slažeš za Ljubicu....
freehand freehand 01:24 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

elenold
angie01
Po meni Ljubica Gojgić


sad bih mogla da nabrojim desetak autorki, novinarki, koje su .....


Mani sada nedostatak muškarčina, da li se slažeš ili ne slažeš za Ljubicu....

Angie da pogleda sastav redakcije "Vremena" a ako Stojan Cerović nije "pomerao stvari" onda ne znam ko jeste.
Inače je Ljubica Gojgić sjajan novinar, ali odmah iza Bećkovićke i Lekićke. :)
malaramona malaramona 06:30 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

Ono kada je kao jurila cisterne na Kosovu, je bilo senzacionisticko nista. Ali je to dovelo ove na vlast.


Naravno da nije bilo ništa, jer Brankica nije dovela stvar do kraja.

Trebalo je odmah posle emisije da položi zakletvu za tužioca, posle da se nabrzinu presvuče u sudijsku togu, pa da gura ove krimose sve do Apelacionog i odrapi im po dvajes godina.

Folirantkinja, samo snimila emisiju i kao to je to.
malaramona malaramona 06:47 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

freehand
angie01
govorio sam o kvalitetu novinara


a ja o osporavanju zbog nekog momenta, koji nam se ne dopada.

Angie, evo još jednom i neću više ponavljati: kod Brankice Stanović nije u pitanju momenat. Svaki njen intervju, svaki razgovor sa gostima bio je loš, neki su bili i katastrofa.


To je tačno, u emisijama koje se montiraju ume da sklopi dobru priču, ali nije rodjena(a nije uspela ni da nauči) za 1 na 1 razgovore.

Verovatno su Vučić i ekipa računali na to kada su je odabrali za ovaj intervju. Dodaj tome kratak rok za pripremu i veoma utreniranog sagovornika i dobiješ ovo što smo dobili.

Trebalo je da angažuje nekog iskusnijeg i staloženijeg, tipa Danica Vučenić za ovo. Mislim da su ranije i saradjivale.
predatortz predatortz 09:42 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,


'Ajde da izuzemo spekulaciju da je Brankica clan SNS-a, i da se zbunila, uplasila ili da je los novinar. Ostaje nam da radi za interese onih za koje radi i ljiga (ups my french).


Po meni, ovo je suština.
Vučić im je preuzeo najjače oružje - mentore.
Obećao je više tokom licitacije, pokazao da je spreman da obećano ispuni.
To neće biti dobro po Srbiju, ali to ne menja činjenicu da je sada Vučić omiljena figura nekih centara moći.
angie01 angie01 09:49 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

Mani sada nedostatak muškarčina, da li se slažeš ili ne slažeš za Ljubicu....


upravo sam i rekla da se slazem:)).
angie01 angie01 10:15 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

Angie da pogleda sastav redakcije "Vremena" a ako Stojan Cerović nije "pomerao stvari" onda ne znam ko jeste.


pricamo o emisijama- iz prostog razloga, lake masovnije dostupnosti, one imaju na neki nacin veci uticaj, obavezu,....-novine ljudi kupe ili ne,...po prodanosti tiraza vode one najeftinije, informer npr....

...Stojan Cerovic je nesporna gromada, o njegovoj specificnoj tezini
, redakciji Vremena i znacaju tog lista nema potrebe da se prica- to je naprosto tako.

Inače je Ljubica Gojgić


kod nje mi je- za razliku od svih drugih- najsimpa sto je potpuno i u svakom smislu nenafurana,...deluje kao da je upravo izasla iz autobusa, posto je prethodno odvela decu u skolu, bila na pijaci, skuvala rucak, muzu ispeglala cistu pidzamu, javila se mami, drugarici odheklala milje za stocic, i evo svratila da nesto pita u medjuvermenu, a nije stigla da se dramaticno skocka, jer je zurila, (100% bi ponekad dosla sa zaostalim viklerom, da joj kosa nije prirodno talasasta),...sve u nekoj flegmaticnoj mirnoci, s obzirom u kom polju deluje i u kakvoj zemlji,... i u toj sveukupnoj bezazlenosti na prvi pogled, ne propusti nista da pita, gledajuci sagovornika skonsetrisano, kao da mu je slepila nevidljive niti tim pogledom za kapke, ne dajuci mu mogucnost da skrene, pogled,...i izbegne odgovor....cist zen.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 10:17 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

kod nje mi je- za razliku od svih drugih- najsimpa sto je potpuno i u svakom smislu nenafurana,...deluje kao da je upravo izasla iz autobusa, posto je prethodno odvela decu u skolu, bila na pijaci, skuvala rucak, javila se mami, drugarici odheklala milje za stocic, i evo svratila da nesto pita u medjuvermenu, a nije stigla da se dramaticno skocka, jer je zurila,...sve u nekoj flegmaticnoj mirnoci, s obzirom u kom polju deluje i u kakvoj zemlji,... i u toj mirnoci ne propusti nista da pita, gledajuci sagovornika skonsetrisano, kao da mu je slepila nevidljive niti tim pogledom za kapke, ne dajuci mu mogucnost da skrene, pogled,...i izbegne odgovor....cist zen.

angie01 angie01 10:18 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

Trebalo je odmah posle emisije da položi zakletvu za tužioca, posle da se nabrzinu presvuče u sudijsku togu, pa da gura ove krimose sve do Apelacionog i odrapi im po dvajes godina.

Folirantkinja, samo snimila emisiju i kao to je to.


pa, TO:)
freehand freehand 10:31 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

Verovatno su Vučić i ekipa računali na to kada su je odabrali za ovaj intervju. Dodaj tome kratak rok za pripremu i veoma utreniranog sagovornika i dobiješ ovo što smo dobili.

Odlično primećeno i rečeno. Dakle, Vučić je Brankicu Stanković izabrao za ovaj intervju, što je i sa njegove i sa njene strane potpuno legitimno.

Usput - đes Ramona, puška te ubila?
Uvek je lepo videti da su i stari blogeri tu, makar i nevidljivi u svom ćutanju.
angie01 angie01 10:42 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

To je tačno, u emisijama koje se montiraju ume da sklopi dobru priču, ali nije rodjena(a nije uspela ni da nauči) za 1 na 1 razgovore.


ali joj zato ne treba negirati rezultate rada sa insajderom- prosto nije najbolje resenje za intervujue ovakvog tipa, za deo publike, koja se smorila nepostojanjem kvalitetnih emisija i autora u kojima ce dobiti neku satisfakciju i reciklazu nagomilanog nezadovoljstva dugogodisnjim maltretmanom reziranih stupidnih intervjua sa osobama koje kroje kapu naciji, na nacin koiji dramaticno ugrozava opstanak iste, te postoji vec histericna potreba da se taj toksicni balon bocne gde treba, da smanji napetost.
elenold elenold 10:59 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

angie01
Mani sada nedostatak muškarčina, da li se slažeš ili ne slažeš za Ljubicu....


upravo sam i rekla da se slazem:)).


elenold elenold 13:28 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

angie01


Inače je Ljubica Gojgić
...

kod nje mi je- za razliku od svih drugih- najsimpa sto je potpuno i u svakom smislu nenafurana,...deluje kao da je upravo izasla iz autobusa, posto je prethodno odvela decu u skolu, bila na pijaci, skuvala rucak, muzu ispeglala cistu pidzamu, javila se mami, drugarici odheklala milje za stocic, i evo svratila da nesto pita u medjuvermenu, a nije stigla da se dramaticno skocka, jer je zurila, (100% bi ponekad dosla sa zaostalim viklerom, da joj kosa nije prirodno talasasta),...sve u nekoj flegmaticnoj mirnoci, s obzirom u kom polju deluje i u kakvoj zemlji,... i u toj sveukupnoj bezazlenosti na prvi pogled, ne propusti nista da pita, gledajuci sagovornika skonsetrisano, kao da mu je slepila nevidljive niti tim pogledom za kapke, ne dajuci mu mogucnost da skrene, pogled,...i izbegne odgovor....cist zen.


Dobro si uocila taj kontrast smirenog i relativno blagog izgleda sa odlucnoscu i britkim pitanjima na nivou Lekicke ali opet uvek bez arogancije koju je Beckovicka umela ne retko da pokaze.

Smeta mi sto je, i i pored briljantnog uma i preciznih i logicnih pitanja kojim njacesce na fin nacin razotkriva kontradiktornosti i nelogicnosti u odgovorima cesto na uporan ali ne i agresivan nacin,
ovim opisima kojim zelis da istaknes njenu smirenost prikazujes kao domacicu.

Ne ide mi njen kvalietet sa viklerima koje poominjes. Po meni takvi opisi njene mirnoce su sustinski promasaj. Naravno , samo moje misljenje.
angie01 angie01 17:39 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

prikazujes kao domacicu.

Ne ide mi njen kvalietet sa viklerima koje poominjes.


koji si ti bukvalista, brate,...a ne kapiras me izgleda nikako:)))

nije uopste ideja u opisu koji sam dala da je poredim sa domacicom- khm, ti to navodis, kao da je to nesto ruzno i degradirajuce-nego da podvucem neku njenu jednostavnu normalnost,...gde ne mora da nabaci nikakav imidz i masku, da bi bila uvazavana za ono sto fakat dobro radi i tako je njen ceo slucaj jos veca fora...jer je prosto izignorisala sve nebitne stvari koje se smatraju potrebnim, neophodnim za takav paket.

...izvini, a sta fali zaostalom vikleru, kao metafora za nekog ko prisilno ispunjava njemu nebitne uslove, pa prosto zaboravi na sve detalje,....a i uopste?:)))
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 18:02 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

...izvini, a sta fali zaostalom vikleru, kao metafora za nekog ko prisilno ispunjava njemu nebitne uslove, pa prosto zaboravi na sve detalje,....a i uopste?:)))

tyson tyson 18:32 08.11.2017

Da se podsetimo

a nesto se ne secam u takvoj ulozi nekog muskarca

elenold elenold 18:38 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

angie01
prikazujes kao domacicu.

Ne ide mi njen kvalietet sa viklerima koje poominjes.


koji si ti bukvalista, brate,...a ne kapiras me izgleda nikako:)))

nije uopste ideja u opisu koji sam dala da je poredim sa domacicom- khm, ti to navodis, kao da je to nesto ruzno i degradirajuce-nego da podvucem neku njenu jednostavnu normalnost,...gde ne mora da nabaci nikakav imidz i masku, da bi bila uvazavana za ono sto fakat dobro radi i tako je njen ceo slucaj jos veca fora...jer je prosto izignorisala sve nebitne stvari koje se smatraju potrebnim, neophodnim za takav paket.

...izvini, a sta fali zaostalom vikleru, kao metafora za nekog ko prisilno ispunjava njemu nebitne uslove, pa prosto zaboravi na sve detalje,....a i uopste?:)))


Iskreno cini mi se da bi bilo mnogo lepse da si to iznela na neki drugi nacin. .
Po mom ukusu i u kontekstu opisa kvaliteta njenog rada kao novinara i uz opis njenog nastupa, nikako se ne uklapaju vikleri.
Nemoj se ljutis, ali za adekvatan opis jednostavnosti i smirenosti nisu potrebna nikakva pomagala tipa viklera.
Mada , mozda si delimicno u pravu to je malo i stvar maste onog ko opisuje, hm i priznajem u ovom slucaju
nisam mastovit kao ti.
Mozda ima onih koji vole takvu mastu, pa hvala bogu nismo svi isti.

angie01 angie01 19:10 08.11.2017

Re: Da se podsetimo

tajsone,...ako mi verujes, da sam htela da nepisem da se Tijanic ne racuna:).
angie01 angie01 19:18 08.11.2017

Re: sporni intervju-nisam gledala,

Nemoj se ljutis,


sto bih se ljutila,...iznela sam svoju sliku, pa sad ko razume, razume,...ili kome se svidja, svidja- nije obavezno,....

...pre neki dan idem ulicom i skrenem kod neke ulicne tezge, jer mi je mahnula neka ekipa koja je stajala u blizini, a iza nje, te tako, skoro okrznem deo na kome je prodavacica slagala neke svercovane zenske gacerone u raznim printovima i bojama i cipkama,...pogledam izlozenu robu i kazem joj u prolazu, ovo k'o kolekcija salveta, ( a meni su stvarno tako izgledale od nekih tananih materijala).

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana