Astrologija| Budućnost| Društvo| Ekonomija| Životinjski svet

Vrata raja i ko tu kome čini

little_radojica RSS / 06.11.2023. u 13:07

Има једна ствар у вези са Западом која се ретко где појављује у дискурсу а мени делује јако релевантно.
Преовлађује утисак да људи на Западу како домицилни, тако и имигранти верују да су домицилни помогли имигрантима дајући им део своје коре хлеба и уточиште од њихових заосталих друштава у којима нису могли да се наплате/остваре/изразе итд.
Друга страна медаље је да имигранти савршено попуњавају рупе у пословима за које не постоји интересовање у домицилном становништву, тј. ако би они то и радили Магична рука тржишта би праведно уредила да они то раде за много веће накнаде. И ту су по правилу или досадни/прљави/опасни послови у некој индустрији или послови за високообразоване које није произвео домаћи образовни систем на време јер то не може баш да се планира прецизно двадесет година унапред колико траје школовање за те ствари. Са треће стране ту су привреда и Капитал које боли уво ко ради већ за колико ради, а та привреда на овај или онај начин плаћа и домицилне и усељенике те је предуслов за егзистенцију свих њих раст те исте привреде. Тако су ствари постављене тамо, углавном, не улазим сад у мале варијације прерасподеле и то како би то ТРЕБАЛО да буде (ко је ту коме тата).
Наравно, у јавном домену, има пуно оног да су "нам имигранти узели послове", али јако мало оног да смо "им ми одржавали привреду колико толико конкурентном, стварали потражњу те номинални раст". Признајем, има у академском домену, кад се Гугла изаће ту свашта од квази-научних радова који су покушали да израчунају колико тачно је имиграција допринела расту БДП. Нема неког дефинитивног консензуса, наравно, то је тешко израчунати, али је та цифра свакако значајна. Рецимо само да се популација САД увећала 25% од 1990 до данас а БДП неких 100% (прилагођено за инфлацију). Врло је могуће да већи део тог раста или чак читав раст може да се припише имиграцији која је на сличном нивоу кад се узму у обзир посредни ефекти као већи наталитет међу имигрантима (тј, раст бројности популације би био вероватно негативан да није имиграната) и поготово онај део о бољој конкурентности привреде због доласка имиграната. Не тврдим, не тврдим, и на клизавом сам терену јер нисам економиста, али вреди се запитати како би данас изгледала куповна моћ становништва, цене америчких производа у свету и БДП Америке са производњом и продајом прилагођеном таквим ценама рада. Неки производи вероватно не би ни постојали (ракете и електрични аутомобили), неки би били произведени у мањем обиму (аутомобили, куће, намештај), неки би били далеко мање профитабилни (ајфон, авиони, Амазони).

Назад на ширу слику. 
1) Квалитет живота широм света се драстично КОМПАРАТИВНО повећао у односу на Запад. Само помислите да ли има нешто на Западу што вам није доступно у сличном квалитету у Србији? И онда се сетите како је то изгледало пре двадесет година. А ми нисмо неки прваци света у расту ЏИДИПИЈА и набавци птичјег млека. Ту је илустративна и прича Фолксвагена у Кини, где је изгубио гаргантуански део колача јер им је софтвер у колима перципиран од локалних потрошача као прошловековни. 
2) Мека моћ Холивуда је драстично опала, делом и због пуцања у сопствену ногу са наметањем woke идеологије и мужењем старих прежваканих јунака и прича. И даље сви то гледају у одсуству бољег ђубрета, али се макар не ложе више на те бајке. Последњи оригинални херој Америке и митологије америчког сна је Илон Маск, ма шта о њему мислили. Пре само двадесет година је врвело од таквих тешкаша, Гејтс, Џобс, Пејџ и Брин, Закерберг, сви су се пасивизовали и наплаћују дивиденде, само Илон Маск се бори са ветрењачама (небитно да ли је то стварно тако или није, таква је та бајка). Узгред, већина побројаних су имигранти или рођени у имигрантским породицама.
3) Технолошка револуција (интернет) је скоро па обрисала разлике у почетним условима за све људе широм света. Можеш да се родиш у Африци, али те јефтини половни Андроид ставља на светску мрежу где имаш виртуално једнаке могућности за образоивање као и неко рођен у чувеном предграђу Лос Анђелеса. 
4) Глобално загревање (опет небитно да ли је стварно или не) и са њим повезане промене у производњи енергије и њеном транспорту је смањило огромну моћ нафтних компанија. Да није те огромне моћи и утицаја давно би се та транзиција обавила. Овако Капитал инвестиран у нафтну индустрију купује време да се прешалта на струју. Нешто од тог Капитала ће бити уништено, нешто ће променити власника, али нешто од њега ће и остати тамо где је био и њихов утицај на политику неће нестати. Државни капитализам у земљама које нису имале омчу западног Капитала на врату је ово одлично искористио и огромна вредност је креирана, а она је отворила реалну потребу за инвестицијама у остале типове инфраструктуре.

Све ово смањује потребу за емиграцијом на Запад, али повећава потребу Запада за имиграцијом, поготово у светлу додатно смањене конкурентности одбацивањем јефтиних руских енергената, високе задужености, трговинског рата чиповима. Мислим да се огроман део емиграција претворио у обичне привремене миграције, у очима миграната наравно. Људи иду на Запад јер су тамо конкурентнији и могу боље да наплате своје услуге (рецимо возачи камиона, занатлије, медицински радници), или имају неке пословне/образовне прилике које су специфичне за то место, али им је исти или бољи живот у родном месту. Огроман део Источне Европе је практично пристигао Запад и ко би луд мењао Праг за Сан Франциско (на пример). Ко год може да ради преко интернета не мора чак ни привремено да се сели а то је тек тектонски поремећај у богатствима нација. Домицилно Западно становништво још увек верује да људи долазе тамо првенствено због њихових "слобода", "вредности", а то је толико већ излизано и огољено да је већ комично. Сад иду тамо само они који баш немају алтернативе, људи из ратом потпуно разрушених земаља, па и многи од њих су остали на пола пута у транзиторним земљама као што је наша. Запад је досад бирао, а сад мора да узима сваког ко му дође на праг. Није лепо, али је потпуно очекивано да људи који дођу тамо а не верују у локалне бајке о слободама и вредностима гањају само то што је преостало од богатства на згражавање домицилног становништва које и даље верује да им је добродушно отворило врата некаквог раја. 

Ту сад долазимо до најконтроверзнијег дела целе приче, да ли Запад намерно уништава земље широм света стварајући на тај начин потребу њихових становника да се селе на Запад и тако одржавају доминацију истог, или бар доминацију Капитала који је своје уточиште пронашао на Западу. Ја нисам склон да верујем да је баш то политика и да је настала смишљено, јер тако нешто инхерентно носи огромне ризике од расних, националистичких, религиозних немира којима имамо прилику да сведочимо последњих неколико година готово свакодневно. Или јесте смишљено, али се веровало у тај неолиберални мит до те мере да је направљен такав непоправљив превид. У сваком случају чини се да је капацитет да се дестабилизује остатак света драстично опао а можемо само да се надамо да неће покушати да га поврате изазивањем сукоба већих размера. С друге стране, мултиполарни свет нема идеју о томе како би тај нови светски поредак требало да изгледа, своју позицију гради на негацији Западне хегемоније и лицемерства "поретка заснованог на правилима" која нико нигде није видео. 

На Истоку, пак, нема имиграције и неће је ни бити у том и таквом схватању тог појма. Нема на високо-развијеном Истоку и нема на Истоку који је "у развоју", то је културолошки. Тамо видимо како то изгледа кад се бројност популације смањује уместо да се повећава. Имамо чувену стагфлацију и дефлацију У Јапану већ 30 година. Тамо број странаца не расте иако хронични недостатак радне снаге буквално сакати привреду Јапана и њену конкурентност на светском тржишту са свих страна. Јапански буџет се не пуни толико од ПДВ-а, али опадање бројности популације убија потражњу. Номинални БДП се ту пумпа "штампањем новца" већ јако дуго и све то опире законима природе засад јер није изазавало хиперинфлацију (засад), мада је јен љоснуо прошле недеље на ниво од пре балона на крају осамдесетих па их је и Немачка која је у рецесији ове године престигла у доларском БДП и постала трећа економија света (лудило). Разлози за недостатак иновација и раста продуктивности су бројни и комплексни, неки су културолошки, неки су структурни, а неки су екстерни као раст иновација на другим местима. Културолошки, рецимо, у Јапану нема старих зграда, све се руши после 20-30 година и зида ново. Стан је као аутомобил, чим пређеш праг цена му падне 30%, док га отплатиш нико више неће да живи у њему. Грубо генерализујем, али стоји да је то супротно од онога што на Западу можеш да рачунаш на увећање цене било које некретнине током времена, а у Јапану то не може да се деси од 1990 па наовамо. Тако да се ту зида доста али се богатство и комфор не увећава. Далеко боље би било реновирати зграду са мање ресурса а разлику у употребљеним ресурсима искористити за производњу неке друге додатне вредности. Тај тренд се мења, али јако споро. Градњу иначе контролише 5 великих компанија које имају јаке и контроверзне, али наравно неформалне везе са државом. Ти гиганти хијерархијски укључују разне подизвођаче, неколико нивоа истих и сви једу леба од њих и преко њих, али они све контролишу и у њиховој си милости или немилости. Свако у том ланцу има малу маржу, али маржа на маржу и крајњи корисник плати јако скупо. На папиру то изгледа као ограничена конкуренција, али у пракси лако може бити и олигопол, поготово кад држава штампаним парама убацује стимулансе у привреду преко ових гиганата. Страна конкуренција која би можда увела неки ниво вертикалне интеграције не постоји јер је улазак на то тржиште прекомпликован услед (намерне?) посебности прописа и генералне вере у јапанску посебност гледе сигурности на раду и стандарда градње. Тако је јапанска грађевинска индустрија заштићена од стране конкуренције, али и од сопствене пропасти, јер би то повукло са собом и све друго и одржава се статус кво, а то није добро за развој технологија и продуктивности, дапаче. Кад се десио акцидент 2011. године под притиском (стране) јавности све нуклеарке су преко ноћи погашене и Јапан је морао да увози огромне количине нафте по огромним ценама (то се поклопило са скоком цене нафте након 2008.) и то их је од земље са спољнотрговинским суфицитом бацило у дефицит. Једва су упалили неколико тих нуклеарки током ових 12 година. Мало пре тога су поменутој грађевинској братији дали да зидају за олимпијаду и ауто путеве широм брдовите земље да би подстакли и продају ауто-гиганата Тојоте, Нисана, Хонде итд који су се суочавали са смањеном тражњом на иностраном тржишту. Значи, не само да су преко ноћи убили производњу електричне енергије која је задовољавала 30% потрошње, него су то заменили увозом нафте и онда су још увећали потражњу за нафтом градећи ауто-путеве и гурајући продају нових аутомобила (уместо да модернизују железницу). Јесам поменуо већ да је једна од тих мера подстицаја била за продају клима уређаја што је додатно повећало потражњу за електричном енергијом које наравно нема ( а могли су да уложе у бољу изолацију). Ја то зовем чупај-па-сади економија, и по много чему то подсећа на Југославију осамдесетих где је чување радних места и социјалног мира било приоритет. Не би то било толико лоше да је игде у свему овоме разматран раст продуктивности и конкурентности привреде па и по цену да се начепи понеко курје око, а од тога би дугорочноимали корист сви. Коме је остао у сећању иједан објекат изграђен због Олимпијаде? Тако је, ником, јер су сазидали скупе кршеве тотално неиновативне и досадне за разлику од објеката за олимпијаду 1964. кад су показали храброст и машту и наговестили страховит успон јапанске привреде. Убили су пројекат воза на магнетну левитацију који су развијали 30 година. Њихови брендови у потрошачкој електроници су практично нестали са мапе и сад праве компоненете за Ајфон. Јапанских брендова нема нигде ни на мапи електричних аутомобила који буквално канибализује продају аутомобила на унутрашње сагоревање незабележеном брзином у историји (канибализма?). У софтверу их такође нема нигде. Након што им је САД после 60 година забране поново дозволила да имају своју авио-индустрију (да направе свој авион, а не само да производе делове за Боинг) оманули су спектакуларно и пројекат је напуштен. Гомила коопераната окупљених око гиганта Мицубишија нафиловала је авион са грдилом каблова које нико није могао да расплете и оптимизује. Што се каже, превише бабица - килаво дете. У инжењерству и пројектовању (развоју) не важи правило да се снаге просто сабирају. Један инжењер може бити вреднији него двадесет удружених, ма како то деловало политички некоректно. О да, ту је и фамозно гурање аутомобила на горивне ћелије из чега је стала цела држава и наравно оманула спектакуларно, а сваком са пола мозга је очигледно да је та технологија апсолутно инфериорна у односу на погон на литијум јонске батерије. Могао бих овако до сутра, знакови квалитативног пропадања су свуда и то се не може решити фискалним стимулусима, а бојим се ни курсом јена (јефтина Тојота ће и даље бити јефтина прошловековна машина која ником не треба). Старе технологије, а које нису тако лако заменљиве у светском ланцу снабдевања се још увек држе, али то није нешто секси и лукративно и не може се базирати будућност на томе у свету који се овако брзо мења. Јапан још увек има пара (корпу страних валута из славних дана јаког извоза) да подстакне праве промене, али нема визије, а нема ни воље да се праве велики резови. А да не помињемо што нико од младих више није луд да ради од јутра до сутра за цркавицу којом може да поплаћа рачуне и да не уштеди ништа за црне дане или троши на неки скуп ћеф и да чека малу повишицу као захвалницу за лојалност сваке године. Они радије иду из компаније у компанију у потрази за бољом платом, али тако нигде ништа не науче и на крају се опет скрасе негде и чекају пензију. Генерације које су изградиле Јапан су толико радиле не зато што јако воле да раде него зато што су расле цене некретнина и акција које су они куповали и цене услуга које су они наплаћивали, па су куповали све више и више и буквално су неки гутали дроге како би могли да раде толико и да награбе што више. Све је то наравно било могуће због изразите конкурентности привреде које данас - нема. Данас буквално као хрчак, можеш да окрећеш точак и све време стојиш у месту, унапређење ти не доноси ништа значајно, већа одговорност не значајно већу награду и реално, немају они баш ни зашто да се цимају и таласају, али то је већ глобални тренд.
Слични су популациони трендови и у Кини, мада тамо још има простора за раст јер постоји унутрашња миграција и урбанизација али и то гориво се полако троши. Кореја је слична прича као Јапан, с тим да је тамо имиграција још већи баук, а јаз између два пола још већи, али Корејци (тј. Самсунг и ЛГ) су успели да остану релевантни у неколико кључних технологија а у екранима и доминатни.
У свим тим земљама је имиграција на нивоу статистичке грешке и то се неће променити вероватно никад, можда најпре у Кини али опет не у неком великом обиму. Неко то приписује ксенофобији, ја мислим да су разлози за конзервативност друштва комплекснији.
Ја лично никад на Далеком Истоку нисам осетио никакву расну дискриминацију*, али сам се суочавао са тим менталитетом "то код нас не може да буде" макар се радило и о најобичнијим инжењерским темама.
Да се додирнемо и Индије, али тек толико да приметимо да је тек тамо имиграција немогућ појам. Они забога имају увозне таксе међу савезним државама, стране компаније које покушају да регрутују локалну радну снагу брзо одустану и препусте то локалним посредницима. Наравно Индија има огроман простор за раст и развој и дизање људи из сиромаштва а и огроман понос и амбиције и иако је тешко веровати да ће моћи то да изведу брзо попут Кине због мање кохезије и нижег степена координације опет ће то бити позамашан мотор светске привреде и сасвим сигурно ће задржати многе таленте у земљи. Слично стоје ствари са остатком Јужне Азије.

Поента је да је на Истоку  капитал под контролом државе (па и у Јапану и Кореји, земљама које су традиционално виђене као либералне капиталистичке економије западног типа, а нису баш) а не појединачних спекуланата и номинални раст није апсолутни предуслов за унапређење стандарда у овим друштвима. Али то је посебна прича и имаће свој прави тест кад Кина престане да расте по стопи од 5% или почне да уводи порезе становништву.

Јужна Америка такође има своје сопствене замајце развоја и све мање нестабилности. Африка има подршку Кине, али како смо горе видели Кина нема разлог да те земље музе и држи у сиромаштву већ да им помаже у развоју и сарађује са њима. Сигурно ће и Кинези повући негде линију између сопствених интереса и помагања земљама у развоју али су те силе и даље комплементарне за разлику од западног приступа пуке бруталне колонијалне експлоатације људи и ресурса.




*Добро јесам једном је колегиница рекла да су јапански радници мањи и не могу да подигну колико и ја Европљанин те да су моја очекивања од професионалних грађевинских радника да инсталирају јебену греду од 20 кила нереална. Ја само рекао, па доведите Макота Нагана у чију снагу се ми Срби сви кунемо. Тајац #овајзадњидеосениједесило



Komentari (525)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

newimprovedtadejus newimprovedtadejus 13:24 06.11.2023

đe si radojice nema te sto godina

Домицилно Западно становништво још увек верује да људи долазе тамо првенствено због њихових "слобода", "вредности", а то је толико већ излизано и огољено да је већ комично.


ne stigoh o Japanu da pročitam šta si napisao, a sa zanimanjem ću..
nego ovo..
kod mene 180 stepeni suprotno..
domicilno stanovništvo (koje ne zna) mahom misli ad su imigranti došli jer je kod njih užasno i to prvenstveno u smislu nemaštine (druge užase oni mahom ne mogu da zamisle)..
a ja pak sad sa ovih mnogo godina u dupetu definitivno shvatam da jesam tu upravo zbog vrijenosti.. i upravo zbog slobode..
i to na onom najbazičnijem nivou..
kad mi poslodavac ide na k nađem drugog.. u Srbiji to uopšte nije lako, svi se znaju, svi su uvezani i jako je teško tu izmaći se otrovnom uticaju ekipe na vlasti..
u mom poslu zarobljen si bukvalno, nema bježanja od ekipe i nama je to bio glavni motiv, recimo 6 od 10 a onda onih 4 nam je bio strah za dječiju budućnost nakon što smo gledali 6 godina šta znači odrastanje u obvrazovnom sistemu u Srbiji danas..
tek kad smo ovde proveli neko vrijeme smo shvatili šta su te zapadne vrijednosti, pod navodnicima ili ne..
i to mi je danas bezbrižnost svakodnevice.. činjenica da mogu da sam nasmijana i da neću imati potrebe da se namrštim danima.. od jutarnjeg vođenja u školu, do voza, posla, ili kod kuće odlaska u selo po namirnice ili odlaska u teretanu, šetnje u parku, danima se neće desiti ništa na šta bih morala da se namrštim..
osmjehnem li se nekome na ulici taj će se osmjehnuti nazad..
na šalteru nisam bila za ovih 7 godina sam bila jednom, po dolasku, morala sam se lično pojaviti s djecom da pokažem da postojimo..
sve probleme rješavam bez ikakvih trzvica, opušteno, niskim se na moram grebati i čupati i prijetiti inspekcijom..
i prija jbt..

ima i drugu stranu naravno, kad si formiran u potpuno drugačijem sistemu za neke teme nikad nećeš naći sagovornika, oni to prosto ne mogu da razumiju..
pričam s kolegom na poslu, kaže eto kako je život njegovih roditelja odjednom postao dramatičan, kao bio brexit, pa bio kovid, kako su se potresli a od rođenja nikad nisu vidjeli ništa osim stabilnosti..
reko sine, ne znaš ti šta je drama al da ti naopišem ne mogu nego u malim dozama a ni to nećeš shvatiti..
i toga ima..

ali mislim da bi strašna stvar bila kad bi nekako mogao da dočaraš ljudima u Srbiji šta znači taj dobar život na zapadu..
ta bezbrižnost, optimalnost, lakoća.. i da nije uopšte pitanje para, mi smo već na nivou da para za tako nešto imamo dovoljno nego jbg upravo tih vrijednosti..
ali to ne ide baš nikako i jbg
promoter promoter 18:27 06.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

newimprovedtadejus
Домицилно Западно становништво још увек верује да људи долазе тамо првенствено због њихових "слобода", "вредности", а то је толико већ излизано и огољено да је већ комично.


ne stigoh o Japanu da pročitam šta si napisao, a sa zanimanjem ću..
nego ovo..
kod mene 180 stepeni suprotno..
domicilno stanovništvo (koje ne zna) mahom misli ad su imigranti došli jer je kod njih užasno i to prvenstveno u smislu nemaštine (druge užase oni mahom ne mogu da zamisle)..
a ja pak sad sa ovih mnogo godina u dupetu definitivno shvatam da jesam tu upravo zbog vrijenosti.. i upravo zbog slobode..
i to na onom najbazičnijem nivou..
kad mi poslodavac ide na k nađem drugog.. u Srbiji to uopšte nije lako, svi se znaju, svi su uvezani i jako je teško tu izmaći se otrovnom uticaju ekipe na vlasti..
u mom poslu zarobljen si bukvalno, nema bježanja od ekipe i nama je to bio glavni motiv, recimo 6 od 10 a onda onih 4 nam je bio strah za dječiju budućnost nakon što smo gledali 6 godina šta znači odrastanje u obvrazovnom sistemu u Srbiji danas..
tek kad smo ovde proveli neko vrijeme smo shvatili šta su te zapadne vrijednosti, pod navodnicima ili ne..
i to mi je danas bezbrižnost svakodnevice.. činjenica da mogu da sam nasmijana i da neću imati potrebe da se namrštim danima.. od jutarnjeg vođenja u školu, do voza, posla, ili kod kuće odlaska u selo po namirnice ili odlaska u teretanu, šetnje u parku, danima se neće desiti ništa na šta bih morala da se namrštim..
osmjehnem li se nekome na ulici taj će se osmjehnuti nazad..
na šalteru nisam bila za ovih 7 godina sam bila jednom, po dolasku, morala sam se lično pojaviti s djecom da pokažem da postojimo..
sve probleme rješavam bez ikakvih trzvica, opušteno, niskim se na moram grebati i čupati i prijetiti inspekcijom..
i prija jbt..

ima i drugu stranu naravno, kad si formiran u potpuno drugačijem sistemu za neke teme nikad nećeš naći sagovornika, oni to prosto ne mogu da razumiju..
pričam s kolegom na poslu, kaže eto kako je život njegovih roditelja odjednom postao dramatičan, kao bio brexit, pa bio kovid, kako su se potresli a od rođenja nikad nisu vidjeli ništa osim stabilnosti..
reko sine, ne znaš ti šta je drama al da ti naopišem ne mogu nego u malim dozama a ni to nećeš shvatiti..
i toga ima..

ali mislim da bi strašna stvar bila kad bi nekako mogao da dočaraš ljudima u Srbiji šta znači taj dobar život na zapadu..
ta bezbrižnost, optimalnost, lakoća.. i da nije uopšte pitanje para, mi smo već na nivou da para za tako nešto imamo dovoljno nego jbg upravo tih vrijednosti..
ali to ne ide baš nikako i jbg

A zašto tebi onda svaki komentar na blogu deluje nadrkano?
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 11:38 07.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

smor
A zašto tebi onda svaki komentar na blogu deluje nadrkano?


možda zato što svaki bude zasut gomilom glupih i zlobnih pitanja likova poput tebe?
jesi o tome razmišljao?
promoter promoter 12:22 07.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

newimprovedtadejus
smor
A zašto tebi onda svaki komentar na blogu deluje nadrkano?


možda zato što svaki bude zasut gomilom glupih i zlobnih pitanja likova poput tebe?
jesi o tome razmišljao?

Ali zašto baš tvoji komentari moraju da budu zatrpani glupim i zlobnim pitanjima, a ne nečiji drugi?
Bolje da se to zapitaš, pa da onda idemo dalje.
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 12:36 07.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

promoter
newimprovedtadejus
smor
A zašto tebi onda svaki komentar na blogu deluje nadrkano?


možda zato što svaki bude zasut gomilom glupih i zlobnih pitanja likova poput tebe?
jesi o tome razmišljao?

Ali zašto baš tvoji komentari moraju da budu zatrpani glupim i zlobnim pitanjima, a ne nečiji drugi?
Bolje da se to zapitaš, pa da onda idemo dalje.


kako misliš zašto baš moji? pa ti zatrpavaš sve? da se ipak zapitaš ti zašto?
promoter promoter 12:38 07.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

newimprovedtadejus
promoter
newimprovedtadejus
smor
A zašto tebi onda svaki komentar na blogu deluje nadrkano?


možda zato što svaki bude zasut gomilom glupih i zlobnih pitanja likova poput tebe?
jesi o tome razmišljao?

Ali zašto baš tvoji komentari moraju da budu zatrpani glupim i zlobnim pitanjima, a ne nečiji drugi?
Bolje da se to zapitaš, pa da onda idemo dalje.


kako misliš zašto baš moji? pa ti zatrpavaš sve? da se ipak zapitaš ti zašto?

Ali!
Moji komentari nisu zlobni.
Usput su i kratki.
Za razliku od tvojih kilometarskih.
Ajde, da makar nešto kažeš u tim kilometrima.
newimprovedtadejus newimprovedtadejus 12:58 07.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

promoter

Ali!
Moji komentari nisu zlobni.
Usput su i kratki.
Za razliku od tvojih kilometarskih.
Ajde, da makar nešto kažeš u tim kilometrima.


ali jesu a ovaj ti je tipičan primjer mada imaš i značajno zlobnijih (mislim da siroma doks pokusa natprosječnu dozu)..
kako si sa toliko godina u dupetu uspio to da ne ukapiraš, ne znam..
promoter promoter 13:36 07.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

newimprovedtadejus
promoter

Ali!
Moji komentari nisu zlobni.
Usput su i kratki.
Za razliku od tvojih kilometarskih.
Ajde, da makar nešto kažeš u tim kilometrima.


ali jesu a ovaj ti je tipičan primjer mada imaš i značajno zlobnijih (mislim da siroma doks pokusa natprosječnu dozu)..
kako si sa toliko godina u dupetu uspio to da ne ukapiraš, ne znam..

Ma!
Nego, kako to da ti ne kapiraš da si n-tostruki smor.
Zamisli smor, a odvaljuje kilometarske gluposti?
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:06 07.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

promoter
newimprovedtadejus
promoter

Ali!
Moji komentari nisu zlobni.
Usput su i kratki.
Za razliku od tvojih kilometarskih.
Ajde, da makar nešto kažeš u tim kilometrima.


ali jesu a ovaj ti je tipičan primjer mada imaš i značajno zlobnijih (mislim da siroma doks pokusa natprosječnu dozu)..
kako si sa toliko godina u dupetu uspio to da ne ukapiraš, ne znam..

Ma!
Nego, kako to da ti ne kapiraš da si n-tostruki smor.
Zamisli smor, a odvaljuje kilometarske gluposti?


Jebote, kad čarli okarakteriše nekog kao smora na ovom blogu... zemljo otvori se.
promoter promoter 16:48 07.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

srdjan.pajic
promoter
newimprovedtadejus
promoter

Ali!
Moji komentari nisu zlobni.
Usput su i kratki.
Za razliku od tvojih kilometarskih.
Ajde, da makar nešto kažeš u tim kilometrima.


ali jesu a ovaj ti je tipičan primjer mada imaš i značajno zlobnijih (mislim da siroma doks pokusa natprosječnu dozu)..
kako si sa toliko godina u dupetu uspio to da ne ukapiraš, ne znam..

Ma!
Nego, kako to da ti ne kapiraš da si n-tostruki smor.
Zamisli smor, a odvaljuje kilometarske gluposti?


Jebote, kad čarli okarakteriše nekog kao smora na ovom blogu... zemljo otvori se.

Pazi!
I ti si tu negde.
Za vas dijasporce imam duplo trpilo pa vam dosta više tolerišem nego lokalcima.
bangyahead bangyahead 18:44 07.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina



Jebote, kad čarli okarakteriše nekog kao smora na ovom blogu... zemljo otvori se.


Nego, ne znam kako će globalni marksoši da podnesu da se Narod Gaze predaje Cahalu sa bjelim zastavicama i da ih vodimo na jug na sigurno? Biće to masovni samoraspor utrobe katanom. Inače, Kina ga je masivno ispuhala u Arabiji sa stavljanjem na stranu Irana.
shmoo shmoo 19:52 07.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

bangyahead


Jebote, kad čarli okarakteriše nekog kao smora na ovom blogu... zemljo otvori se.


Nego, ne znam kako će globalni marksoši da podnesu da se Narod Gaze predaje Cahalu sa bjelim zastavicama i da ih vodimo na jug na sigurno? Biće to masovni samoraspor utrobe katanom. Inače, Kina ga je masivno ispuhala u Arabiji sa stavljanjem na stranu Irana.


Није то још готово. И мислим да још дуго неће бити готово.

Ти барем знаш, теби не морам то да цртам као другима на Блогу Б92, да ја нисам ни глобални марксош ни локални марксонацош али, брате...

Само покушавам да будем реалан јер од преурањене еуфорије нема никакве вајде.

(Осим можда за надувавање медијских балона некаквим пропагандним хелијумом, па када ти се тај хелијум из балона врати назад у грло, почнеш да говориш к'о Паја Патак што се на случају Украјине баш лепо сада види.)

Уопште ми не изгледа у овом тренутку као да има места неком радовању јер са крајем Хамаса уопште не значи да је дошао и крај овом белају који је започео Хамас.

Превелика је Кина да би се тек тако лако испувала и спаковала у гепек као душек за плажу.

А ни остали ту (Руси, Иран и велики део муслиманског света) нису баш за потцењивање.

kamilo_emericki kamilo_emericki 20:13 07.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

bangyahead



Nego, ne znam kako će globalni marksoši da podnesu da se Narod Gaze predaje Cahalu sa bjelim zastavicama i da ih vodimo na jug na sigurno? Biće to masovni samoraspor utrobe katanom. Inače, Kina ga je masivno ispuhala u Arabiji sa stavljanjem na stranu Irana.

Kažu da nose ključeve od kuća sa sobom i da ih predaju iz generacije u generaciju. Da mogu otključati kad se vrate.
Ne vidim kako je ispuhala kineska incijativa u Arabiji kad Iranski predsednik dolazi u nedjelju u Rijad. Ja čekam da vidim ko će ga i kako dočekati pa da uporedim sa zadnjim dočekom Bajdena u Arabiji.
Zanima me "govor tijela", kako Milan ima običaj reći.
Vijest koja nije od znojavih dekica


srdjan.pajic srdjan.pajic 06:52 08.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

bangyahead


Jebote, kad čarli okarakteriše nekog kao smora na ovom blogu... zemljo otvori se.


Nego, ne znam kako će globalni marksoši da podnesu da se Narod Gaze predaje Cahalu sa bjelim zastavicama i da ih vodimo na jug na sigurno? Biće to masovni samoraspor utrobe katanom. Inače, Kina ga je masivno ispuhala u Arabiji sa stavljanjem na stranu Irana.


Gde si, srks, mislim da sam te video na teveu tamo na aerodromu u Beogradu, kad je sve ovo sranje počelo kod vas, to jest ubeđen sam da si to bio ti, po načinu govora i pojavi, tako sam te nekako i zamišljao. Jel sve ok kod tebe, nadam se da jeste i da se paziš. Fauda, burazaru.




bangyahead bangyahead 13:56 09.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

kamilo_emericki

Ne vidim kako je ispuhala kineska incijativa u Arabiji kad Iranski predsednik dolazi u nedjelju u Rijad. Ja čekam da vidim ko će ga i kako dočekati pa da uporedim sa zadnjim dočekom Bajdena u Arabiji.




Kina pregovara sa Saudijcima da li im je važnija jedna kineska provincija (Iran) ili jedan kineski gradić (IzraPal). Međutim, Jišmailjci (Saudija) predugo ima posla sa nama da zna da mi nismo takav mačji kašalj.

srdjan.pajic


Gde si, srks, mislim da sam te video na teveu tamo na aerodromu u Beogradu, kad je sve ovo sranje počelo kod vas, to jest ubeđen sam da si to bio ti, po načinu govora i pojavi, tako sam te nekako i zamišljao. Jel sve ok kod tebe, nadam se da jeste i da se paziš. Fauda, burazaru.



Ja sum, ja sum - preko naših starih drugarki sa freeb92 (Nela Riha - koja je bila nedugo ranije moja gošća pa smo furali je'an dan - Tebra, furao sam s Nelom! ). Tu smo u NS, čekamo da umine raketiranje maminog sela kod Gaze, pa da je vrćem a ja da vidim da li ću u neku humanitarnu priču da upadnem - tipa, uča u nekom postradalom selu, dok se ne vrati mir i dečaci ne dovedu priču do uspešnog kraja.



А ни остали ту (Руси, Иран и велики део муслиманског света) нису баш за потцењивање.


PS.завршили смо с Русима после 7.Х - барем док је Путин жив - крепао дабогда крволок јебени.
shmoo shmoo 20:41 09.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

bangyahead

Jišmailjci (Saudija) predugo ima posla sa nama da zna da mi nismo takav mačji kašalj.

dok se ne vrati mir

завршили смо с Русима после 7.Х - барем док је Путин жив


Добро, Срки, ако ти тако кажеш...

Волео бих само да и ја видим то што ти тврдиш тако самоуверено без икаквих поткрепљујућих доказа.

Али не видим ни на терену ни у публици никакве доказе који би могли да поткрепе твоју еуфорију.

Нема везе, вероватно ти и ја све то видимо кроз некакве другачије наочаре па отуд та дискрепанца у нашим мишљењима шта се управо сада догађа и шта ће се тек догодити.

И са Блиским и са Средњим Истоком и са читавим светом.

Знаш како оно наш, и твој и мој, Његош каже?

Крв је људска рана наопака,
на нос вам је почела скакати,
препунисте мјешину гријеха.


bangyahead bangyahead 02:05 10.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Šta će se dogoditi?
bangyahead bangyahead 02:12 10.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Napašće zrael Rusija i Iran? Nije da nema mentola koji to žele, ali ne verujem da će se desiti sada, ili možda nikada.
srdjan.pajic srdjan.pajic 06:28 10.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Ja sum, ja sum - preko naših starih drugarki sa freeb92 (Nela Riha - koja je bila nedugo ranije moja gošća pa smo furali je'an dan - Tebra, furao sam s Nelom! ). Tu smo u NS, čekamo da umine raketiranje maminog sela kod Gaze, pa da je vrćem a ja da vidim da li ću u neku humanitarnu priču da upadnem - tipa, uča u nekom postradalom selu, dok se ne vrati mir i dečaci ne dovedu priču do uspešnog kraja.


Zajebano, Srki, evo mi ga komša par kuća od moje, rodom iz Tel Aviva, došao ovde da doktorira na aerospejsu, sa ženom, dvoje male dece mu se rodilo ovde, treće na putu (radio više na ženi nego na tezi neki zlobnik bi rekao), nisam ga video nekoliko dana i pomislio sam da je i on zapalio kući da se prijavi u vojsku. Ali nije, javio se u prolazu, deluje dosta utučeno. Kako to funkconiše kod vas, jel sve na dobrovoljnoj osnovi, ili država šalje pozive i ovima u iseljeništvu?
emilia emilia 07:14 10.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

shmoo
bangyahead

Jišmailjci (Saudija) predugo ima posla sa nama da zna da mi nismo takav mačji kašalj.

dok se ne vrati mir

завршили смо с Русима после 7.Х - барем док је Путин жив - крепао дабогда крволок јебени.


Добро, Срки, ако ти тако кажеш...

Волео бих само да и ја видим то што ти тврдиш тако самоуверено без икаквих поткрепљујућих доказа.

Али не видим ни на терену ни у публици никакве доказе који би могли да поткрепе твоју еуфорију.

Нема везе, вероватно ти и ја све то видимо кроз некакве другачије наочаре па отуд та дискрепанца у нашим мишљењима шта се управо сада догађа и шта ће се тек догодити.

И са Блиским и са Средњим Истоком и са читавим светом.

Знаш како оно наш, и твој и мој, Његош каже?

Крв је људска рана наопака,
на нос вам је почела скакати,
препунисте мјешину гријеха.








emilia

!Suština je tokom i posle genocida koji su Jevreji doźiveli za vreme drugo svetskog rata utočište su tražili u Palestini, MZ je 1947. našla alternativu, podelu Palestine ali militantni Palestinci nisu dozvolili da narod koji je najviše stradao u istoriji, a koji je najviše doprineo civilizaciji ima državu i nisu se složili da žive u miru sa Izraelcima. Od tada Izrael šest puta napadan dobija rat za ratom, protiv raznih fanatika iz arapskog sveta.



shmoo
07:54 26.10.2023
Емило/Емилија,скоте плаћенички фашистички!

Не лажи, бре, више скоте један лицемерни!

Немаш ти права никога да оптужујеш за лицемерје после овога што си написао.


Много више Јевреја је пре почетка рата и током Другог светског рата уточиште потражило у САД. Не видим још увек да се САД зову Џунајтед Стејтс ов Америка.

(Иако би можда требало.)

Израел су направили пре свега Британци својом политиком на Блиском и Средњем Истоку.

Па тако сада Велика Британија и млађи бата САД имају ту на том делу света у виду државе Израел још један свој глобални "носач авиона" да могу на том простору деценијама да кецају Арапе и муслимане до изнемоглости.

Израел није НАПАДАН него је од свог оснивања сваки пут био изазивач сукоба на Блиском и Средњем Истоку.

И у том свом навијачком лицемерју не помињеш да је јуче Израел тражио у Уједињеним нацијама оставку генералног секретарса УН Антонија Гутереша јер по мишљењу Израела секретар Уједињених нација не подржава Израел у том "праведничком" осветничком убијању палестинске деце.

Шта хоће фашистичке и нацистичке кретенчине из Изарела уз помоћ САД и Велике Британије?

Да Уједињене нације буду сведене на Лигу народа између два светска рата па да их онда коначно и угасе са неким својим новим Хитлером да би могли поново да дивљају и убијају невине?

Зашто не поменеш да је до сада за три недеље у Појасу Газе убијено шест и по хиљада цивила од чега су 2700 деце.

ДЕЦЕ, бре, скоте један лицемерни и лажљиви!

Деце!

Мајку ти јебем лицемерну плаћеничку фашистичку!

Сорошевска копилади.


shmoo shmoo 08:22 10.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

bangyahead
Napašće zrael Rusija i Iran? Nije da nema mentola koji to žele, ali ne verujem da će se desiti sada, ili možda nikada.


Из твојих уста у божје уши.

Јер ако се ово настави...

Неће Иран уопште напасти Израел.

Русија још мање.

Пре ће Израел напасти Иран.

Мора да се врати нека равнотежа у том меком трбуху Азије после фијаска у Авганистану у којем су сада Кинези.

Отуд и тај Хамасов почетак танцовања на том пољу велике шаховске табле.

Зарад враћања равнотеже.

Колико америчких носача авиона је већ сада у Медитерану код обала Израела?

Дошло то кроз Гибралтар из спољних мора.

Не покреће се све то, читава машинерија, само зарад Хамаса и "борбе против терориста", зар не?

(То би могао Израел и сам... Ваљда би могао сам? Ти знаш то боље од мене.)

Већ су бомбардовали проиранске (да поновим, проиранске) снаге у Сирији...

Шири се.

shmoo shmoo 08:39 10.11.2023

О људима и фукари

emilia

shmoo
07:54 26.10.2023
Емило/Емилија,скоте плаћенички фашистички!

Не лажи, бре, више скоте један лицемерни!

Израел није НАПАДАН него је од свог оснивања сваки пут био изазивач сукоба на Блиском и Средњем Истоку.

И у том свом навијачком лицемерју не помињеш да је јуче Израел тражио у Уједињеним нацијама оставку генералног секретарса УН Антонија Гутереша јер по мишљењу Израела секретар Уједињених нација не подржава Израел у том "праведничком" осветничком убијању палестинске деце.

Шта хоће фашистичке и нацистичке кретенчине из Изарела уз помоћ САД и Велике Британије?

Да Уједињене нације буду сведене на Лигу народа између два светска рата па да их онда коначно и угасе са неким својим новим Хитлером да би могли поново да дивљају и убијају невине?

Зашто не поменеш да је до сада за три недеље у Појасу Газе убијено шест и по хиљада цивила од чега су 2700 деце.

ДЕЦЕ, бре, скоте један лицемерни и лажљиви!

Деце!

Мајку ти јебем лицемерну плаћеничку фашистичку!



О, Емилија, па ти поред својих многобројних способности и вештина као што су качење идиотских сличица и карикатура у циљу провоцирања блогера и копипејстовања по Блогу Б92 текстова оне две будале Басаре и Видојковића поседујеш и дар за Великог Архиватора на Блогу Б92.

Јесте, Емилија, то ти ономад рекох и то стоји и даље.


The world is turning against Israel’s war in Gaza – and many Israelis don’t understand why (ЛИНК)

Ivana Kottasová

By Ivana Kottasová and Adi Koplewitz, CNN

Tue November 7, 2023


И то нема никакве везе са Фуксом који у Србији увек има прибежиште од срања које доживљава у Израелу јер је Сркију прва и основна домовина и отаџбина Србија.

Србија коју ти, Емилија, тако жестоко мрзиш и најрадије би да Србија некако нестане потпуно, да је нема.

Ти јеси један лицемерни плаћенички фашистички скот и Сорошево копиле још од времена постпетооктобарских скупова код Бебе Поповића у Хиландарској.

Зато при томе имај у виду да ти ниси Срђан Фукс.

Са Фуксом комиуницирам као као што комуницирам са људима око себе.

Са тобом комуницирам онако како комуницирам са фукаром у Србији.

А превише је вас фукаре данас у Србији. Превише.

И са таквима као ти се не комуницира речима као са Фуксом јер таквима као што си ти милости не тражим нити бих вам је дао.

Као што ти то такође рече само једном другом приликом оптужујући друге да су фашисти по систему држ' те лопова.

Знамо се ти и ја, Емилија, знамо се одавно. Још из младости док си носио чланску карту Савеза комуниста Југославије и њоме претио људима около да би после 5. октобра 2000. постао један од носилаца наших "демократских" промена.

И још од тада када си носио чланску карту СКЈ у горњем џепу да је сви видимо ја знам каква си ти фукара.

Скоте један лицемерни фашистички плаћенички...

А ти сада настави да лижеш ту британску руку која те хлебом храни усред Србије све замишљајући да си бог зна како интелигентан међу тупавим Србима како сте то већ ви са петооктобарских скупова код Бебе Поповића у Хиландарској навикли да мислите.





emilia emilia 09:57 10.11.2023

shmoo фукарo и сисo

Kaži ovom Izraelcu šta stvarno misliš o Izraelu, ako smeš, kao što si meni rekao i ne laži ga dalje.

Kako ti shmoo ono kažeš: Zločinačka država Izrael koja mora da pakuje kofere i da se čisti

sa BI koji je okupirala pre 75 godina. I da prestane da napada Arape i vrši genocid

nad njima, i s kojim pravom Jevreji imaju da budu tamo.

Priznaj mu, ne vadi se čarsavima kao sisa o svemu samo da izbegneš da priznaš

Izraelcu šta stvarno misliš o Izraelu i o njemu koji živi u Izraelu i da mora da

pakuje kofere i gubi se odatle. Ako smeš.


promoter promoter 10:04 10.11.2023

Re: shmoo фукарo и сисo

emilia
Kaži ovom Izraelcu šta stvarno misliš o Izraelu, ako smeš, kao što si meni rekao i ne laži dalje.

Kako ti ono kažeš: Zločinačka država Izrael koja mora da pakuje kofere i da se čisti

sa BI koji je okupirala pre 75 godina. I da prestane da napada Arape i vrši genocid

nad njima, i s kojim pravom Jevreji imaju da budu tamo.

Priznaj mu, ne vadi se čarsavima kao sisa o svemu samo da izbegneš da priznaš

Izraelcu šta stvarno misliš o Izraelu i o njemu koji živi u Izraelu i da mora da

pakuje kofere i gubi se odatle. Ako smeš.



Što ne bi smeo da kaže svoje mišljenje bilo kome.
Evo, ja ću da kažem svoje, koliko god nepopularno bilo.
Jevreji imaju pravo na državu.
Baš tamo gde im je sada.
Nijedan narod nije propatio kao jevrejski.
Čak ni srpski.
solo solo 10:09 10.11.2023

Atenšn - provokejšn

Ali nije, javio se u prolazu, deluje dosta utučeno. Kako to funkconiše kod vas, jel sve na dobrovoljnoj osnovi, ili država šalje pozive i ovima u iseljeništvu?


Provokator!

Zar očekuješ da izra specijalac Serki odaje mobilizacione planove ovde javno pa da ga Mosad banuje.



emilia emilia 10:27 10.11.2023

Re: shmoo фукарo и сисo

promoter
emilia
Kaži ovom Izraelcu šta stvarno misliš o Izraelu, ako smeš, kao što si meni rekao i ne laži dalje.

Kako ti ono kažeš: Zločinačka država Izrael koja mora da pakuje kofere i da se čisti

sa BI koji je okupirala pre 75 godina. I da prestane da napada Arape i vrši genocid

nad njima, i s kojim pravom Jevreji imaju da budu tamo.

Priznaj mu, ne vadi se čarsavima kao sisa o svemu samo da izbegneš da priznaš

Izraelcu šta stvarno misliš o Izraelu i o njemu koji živi u Izraelu i da mora da

pakuje kofere i gubi se odatle. Ako smeš.



Što ne bi smeo da kaže svoje mišljenje bilo kome.
Evo, ja ću da kažem svoje, koliko god nepopularno bilo.
Jevreji imaju pravo na državu.
Baš tamo gde im je sada.
Nijedan narod nije propatio kao jevrejski.
Čak ni srpski.

To i ja kažem a sisica smoo mene pičkara zbog toga. A u isto vreme laže ovog Izraelca i ne sme da mu kaže da mu misli da je zločinac sa svojom zločinačkom državom Izrael. Neka mu prizna, ako sme, umesto da ga laže.
Sad će opet čarsav da prostre zato što ne sme pizda da prizna Izraelcu otvoreno šta mu stvarno misli. Samo posmatraj.
gedza.73 gedza.73 10:56 10.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

shmoo
bangyahead
завршили смо с Русима после 7.Х - барем док је Путин жив

Добро, Срки, ако ти тако кажеш...
Волео бих само да и ја видим то што ти тврдиш тако самоуверено без икаквих поткрепљујућих доказа.
Али не видим ни на терену ни у публици никакве доказе који би могли да поткрепе твоју еуфорију.
Нема везе, вероватно ти и ја све то видимо кроз некакве другачије наочаре па отуд та дискрепанца у нашим мишљењима шта се управо сада догађа и шта ће се тек догодити.

Naočare kroz koje treba da pobede Hamasovci sa Iranskom revolucionarnom gardom, kadirovi mudžahedini, kineski komunistički feudalci, talibani, Kim Džongovi generali, Putinovi NKVD staroverci pravoslavci i njima slična bratija?

Možda na Raši Tudej i lokalnom skojevskom Politbirou.

Blog kao neka mikro sredina. Nađi pet blogera koji bi mogli da se jave iz bilo kog od ovih sistema pa da nam iz prve kažu koliko je tamo dobro.
Čak i oni koji su na Zapadu a tvrde kako je u ruskom Volgogradu (Volvo grad što kaže Miša Vacić) bolje ne želi da se presele tamo zbog bede i korupcije koja vlada.

A paj ovo. Novinara iz tog grada po nalogu gubernatora je saslušavalo tužilaštvo po optužbi za ekstremizam. Po njegovom komšiluku 'N.N lica' su ostavljala letke kako je nitkov, vrata mu šarali kukastim krstom samo zato što je izneo opšte poznate činjenice i zamolio Putina da, kad već šalje vojsku na Krim (dešavanja 2014.) pošalje i vojsku kako bi zaštitila vogogradsko stanovništvo koje govori ruski a čija se prava svakodnevno krše.

usput je postavio pitanje da li postoji iakakva šansa, pošto se planira slanje mnogo novca na Krim kako bi se stabilizovao život, da pošalju nešto novca i Rusima u Volgogradu kako bi se smanjilo siromaštvo.

čak je napisao kako oni, Volgograđani, obećavaju da neće preduzimati nikakve partizanske akcije protiv oslobodilaca.

ruski izvor





shmoo shmoo 10:57 10.11.2023

Re: shmoo фукарo и сисo

emilia
Kaži ovom Izraelcu šta stvarno misliš o Izraelu, ako smeš, kao što si meni rekao


Теби сам, Совуљаго, у том коментару рекао то што и Срки може сам да види и прочита и што и он такође одлично зна шта ја мислим. Нема ту никаквих тајни и прећуткивања између Сркија и мене.

А приватно, ван коментара на Блогу Б92, са тобом о Израелу нисам никада ни разговарао, говно једно фашистичко лажљиво, манипулаторско и лицемерно, посерем ти се на тај твој Горди Албион који те је том лицемерју научио док те плаћа да радиш то што радиш у Србији и Црној Гори.

Дакле, Совуљаго, да закључимо ову нашу малу размену мишљења које имамо један о другоме.

Срки је за мене прво Србин па Израелац. И то тим редоследом.

А ти си за мене нико и ништа. Редослед небитан.

Најобичнији мали фашистички зихерашки лицемерни скот са две домовиине од којих због својих ситносопственичких интереса тако карактеристичних за све ситне душе више волиш ону твоју резервну приморску клерофашистичку домовину у којој је толико Срба поклала усташка кама од ове Србије у којој си се родио.

Што ће рећи, ти си најобичнија фукара.

И то је та квалитативна разлика између Сркија и тебе.

Иди сад и плачи на рамену Беби Поповићу зато што си тако матор на крају свог живота нико и ништа у овој Србији.

Можда те он опет награди местом саветника Мила Ђукановића... Тко зна, нико ништа не зна, шта носи сутра.

Ако ме разумеш шта то кажем на мом српском језику.

gvozden1 gvozden1 11:00 10.11.2023

Re: shmoo фукарo и сисo

A u isto vreme laže ovog Izraelca i ne sme da mu kaže da mu misli da je zločinac sa svojom zločinačkom državom Izrael.

A ti misliš da Srki ne može da pročita komentar upućen tebi?:)

Tebi je rekao da si skot, za Izrael da je američkoengleska zločinačka tvorevina koja ubija decu, a Srkija nije pominjao.

Ili smatraš da je svako ko živi u zločinačkoj državi zločinac?


Ako tako rezonuješ, pa i ti Srbiju smatraš zločinačkom, šta o sebi misliš?:)


Ne ide ti logika, ali baš nikako, drži se ti kopipejstovanja, ništa nemoj iz svoje glave, vidiš šta napraviš kad kreneš da pričaš.
shmoo shmoo 11:21 10.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

gedza.73


А ти НАТО корисни идиоте испред задруге са флајком пива у руци који појма немаш ни о чему али зато имаш исто тако подједнако високо мишљење о себи колико ти је и незнање, не лупетај више глупости, молим те.

Буди љубазан и скини ми се са оне ствари.

Ниси ми више уопште занимљив.

gedza.73 gedza.73 13:04 10.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina


shmoo
корисни идиоте испред задруге са флајком пива у руци

Šta ti je kultura.
shmoo
који појма немаш ни о чему

Shmoo koji 'ima pojma'
Shmoo
Шта хоће фашистичке и нацистичке кретенчине из Изарела





emilia emilia 13:13 10.11.2023

Re: shmoo фукарo и сисo, jedan deo prosera

emilia
10.10.2023
Palestinska strana nije jedan homogeni entitet.

Do 2006. je bila, a onda je u Pojasu Gaze vlast preuzela - malo izborima, a malo silom - teroristička organizacija Hamas i teroristima ih smatra ne samo Zapad, nego i gomila arapskih država, npr. Saudijska Arabija, Emirati i Egipat, i od tada imamo dve Palestine - Zapadnu Obalu koju Zapad priznaje i obilato finansijski pomaže a u velikoj meri je priznaje i sam Izrael, i Pojas Gaze pod vlašću Hamasa, čiji su saveznici Iran, talibani i Bašarova Sirija.

Najnoviji zločini Hamasa prema tome nisu izolovan slučaj za koji ćemo konstatovati da je odvatan i pospremiti u fioku, niti su izraz osvetničkog gneva Palestinaca. Hamas je produžena ruka Irana i njegov cilj nije palestinska država nego uništenje Izraela, njihove prave gazde su u Teheranu i, u krajnjem slučaju, svira im spolovilo za Palestince i njihovu sudbinu, oni su alatka širenja iranske hegemonije u regiji. Prema tome, sami Palestinci u Gazi su pod okupacijom Hamasa i, posredno, Irana, i unišenje Hamasa bi bila dobra stvar za njih koliko i za državu Izrael.

U praksi Izrael ne može da očisti Hamas iz Pojasa Gaze bez velikih palestinskih civilnih žrtava, jer će Hamas, kao što terorističke organizacije uglavnom i rade, da se zakloni iza tamošnjih civila. Palestinske civilne žrtve mogu biti velike, ali će izraelska krivica ovoga puta, za razliku od automatski pripisivane im do sada od svih, biti relativizovana krivicom Hamasa - jer su ubili i oteli hiljadu Izraelaca za jedan dan.

Egipat je odavno blokirao svoju granicu prema Gazi zbog Hamasa zato što ih smatraju terorističkom organizacijom. Priloži žalbu Egipćanima.

The blockade of the Gaza Strip is the ongoing land, air, and sea blockade of the Gaza Strip imposed by Israel and Egypt temporarily in 2005–2006 and permanently from 2007 onwards.



shmoo
10.10.2023

А онда су ту 1917. године дошли Британци.

Суштина је да је пре 1917. године ту живело само око 6% Јевреја а остало су били неки други народи... Зови их како год хоћеш, али нису Јевреји. (ЛИНК)

Да би на тој територији 1948. био основан данашњи Израел, 2000 година после последње јеврејске државе на тој територији. То је 20 миленијума. Колико је то генерација људског рода... Или поколења, свеједно.
А данас, 100 и нешто година од те 1917. године, на тој територији на којој је држава Израел имаш 10 милиона становника од чега су 75% Јевреји, 21% Арапи. (За оних преосталих 4% кажу да су становници Израела са јеврејским прецима.)



(Је л' да ове мапе из 20. века подсећају на ширење Шиптара по Балкану?)

Јевреји су се по овим мапама ширили на територији Палестине у последњих 100 година, у 20. веку. Модерна времена.

Зато је мени ипак ближе то поређење Шиптара са Јеврејима.

А Израелу се сада жури... Много жури... Време не ради за њих.

Ето зашто Израел проглашава Иран леглом тероризма годинама да би сада после овога са Хамасом имао и чврсте аргументе да убеђује свет (пре свега САД и Велику Британију) да Иран мора да буде нападнут и од регионалне силе што пре претворен у безначајни међународни фактор на Блиском и Средњем Истоку.

Можда бисмо исто тако могли да кажемо и да се Иран на овај начин брани од израелске хегмоније у регији?


Не бомбардује из ваздуха Иран цивиле у Асадовој Сирији него Израел.

И о чијој хегемонији ми онда овде причамо?

Ко се брани од чије хегемоније?

Изарел од иранске хегемоније или Иран од изарелске хегемоније и Израела који је одавно у тихом, али сасвим отвореном, врућем рату са Ираном и намерио је да Иран сведе на минорни фактор одлучивања на Блиском и Средњем Истоку зарад својих израелских и западњачких интереса?

Управо томе и сведочимо.

Истребљењу и етничком чишћењу Палестинаца које врши Израел.

И то прилично безобзирно. Не занимају их животи цивила.

Затворили су им снабдевање водом и струјом бре, човече! И оставили им пролаз према Египту саветујући их да се исељавају тамо.

Зашто?

Да у Појасу Газе не би остао више ниједан Палестинац, па да Изарел може после лепо и ту да насељава Јевреје као што то ради још од 1948. на читавој тој територији коју називамо Палестина.

Јуче смо читав дан гледали породицу немачке манекенке која жали за својим дететом и слушамо о 11 убијених Американаца (са по два пасоша, израелским и америчким) и 15 убијених Тајланђана, а нико од медија на Западу није приказао ниједну једину слику убијеног палестинског детета.

Вероватно ће отворити тај пролаз збиог цивила.

(У корист Израела, наравно, који ће онда лепо имати етнички очишћен од Палестинаца Појас Газе, па ће се ту насељавати Јевреји.)

Или због израелског вишедеценијског угњетавања, убијања и протеривања Палестинаца са читаве те територије коју данас зовемо држава Израел?

Хамас је изникао сам од себе, ничим изазван?

За тебе, Израел се брани од хегемоније Ирана на Блиском и Срењдњем Истоку.

За мене, Иран се брани од хегемоније Израела.

А сада је проблем у томе што је читава међународна ситуација почела да се мења у корист Ирана и зато се Израелу сада толико жури да се што пре обрачуна са Ираном и да га сведе на небитан фактор на Блиском и Средњем Истоку.

И зато с пуним правом као што ти мислиш да је Хамас продужена рука Ирана, ја са пуним правом мислим да је Хамас у овом тренутку продужена рука Израела у том обрачуну после којег може бити само један шериф у том региону.

Због Хамаса?

Ма дај...

Зашто тврде да је Мосад погрешио и да нису знали шта спрема Хамас?

Мосад није знао?

Ма дај, бре, они знају које су боје говна која смо ти и ја јутрос изасрали, а камоли да Хамас спрема напад.

Немој...

Ово све што ваљаш овде на Блогу Б92, то су ти све јефтине форе за ретардирано пучанство у том Дизниленду мејнстрим медија са Запада.

Тако да у ствари Запад и Израел и не нападају Арапе или Персијанце него нападају све које обједињује ислам.

И то ће се на крају и Израелу и Западу олупати о главу.

Као и увек до сада што су радили од 1948. године на овамо етнички чистећи свој Израел од Палестинаца.

И само бескрупулозни лицемери могу да подржавају такво понашање израелскo.

Али не видим какве све то везе има са покољима Палестинаца које деценијама врше Израелци чистећи етнички ту територију од сваког Палестинаца и при томе ниједан од Израелаца не одговара за ратне злочине или злочине геноцида над Палестинцима?

И тако ћу сваки пут да реагујем на твоје булшите на Блогу Б92.
Покушај да ме забраниш ако икако можеш. Контролисани медији и насилно ућуткивање неистомишљеника је ионако један од основних принципа те твоје западњачке културе којом се ти тако поносиш.

Ретардиране НАТО корисне идиоте испраног мозга треба увек јебати у главу било када и било где ма колико год година имали.


https://blog.b92.net/text/30820/Kako-god-izgledalo/?page=3#komentari
mentol mentol 13:28 10.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

bangyahead


Nego, ne znam kako će globalni marksoši da podnesu da se Narod Gaze predaje Cahalu sa bjelim zastavicama i da ih vodimo na jug na sigurno?


Ma, rašenje je jednostavno..:
Poubijaš i žene i decu. Žene neće rađati teroriste a deca neće odrasti i biti teroristi... Problem je rešen
shmoo shmoo 21:00 10.11.2023

Re: shmoo фукарo и сисo, jedan deo prosera


emilia

https://blog.b92.net/text/30820/Kako-god-izgledalo/?page=3#komentari


Све је ово тачно што сам написао. И свака реч и даље стоји.

И мапа.

Не повлачим ништа од тога.

А ако неко може да ми докаже да нисам у праву, само напред.

Чекам одговор од тебе, "емилија", за све наведено а што сам тада написао.

Оповргни било шта од тога ако можеш.

Хамас је изникао сам од себе, ничим изазван?


dragosevacsutra dragosevacsutra 21:06 10.11.2023

Re: shmoo фукарo и сисo

Kaži ovom Izraelcu šta stvarno misliš o Izraelu, ako smeš, kao što si meni rekao i ne laži ga dalje.


jebote onomad ga optuzivao da mu krao radzu, sad ga naziva ugrozenim 'izraelcem'




dragosevacsutra dragosevacsutra 21:07 10.11.2023

Re: shmoo фукарo и сисo

Jevreji imaju pravo na državu.



i to ne jednu, nego dve



shmoo shmoo 21:11 10.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

gedza.73

Shmoo

Шта хоће фашистичке и нацистичке кретенчине из Изарела


Наравно, свака земља има фашистичке и нацистичке кретенчине, па и Израел. Зна то и Фукс, питај га. Рећи ће ти. Ако сме.

Свака земља их има. Па и Србија.

Да ниси ти један од оних што подржавају те фашистичке и нацистичке кретенчине и у Србији и широм света?

Ово мора да су неки твоји сународници "Европљани"?

Личите ми, ти и они.




shmoo shmoo 21:28 10.11.2023

Re: shmoo фукарo и сисo

dragosevacsutra
Kaži ovom Izraelcu šta stvarno misliš o Izraelu, ako smeš, kao što si meni rekao i ne laži ga dalje.


jebote onomad ga optuzivao da mu krao radzu, sad ga naziva ugrozenim 'izraelcem'




Има једна много лепа сцена у оном филму Повратак отписаних када два сељака ноћу у шуми краду точак са аута па се ови из аута појаве наоружани пред њима и питају сељаке шта то раде, а ови кажу:

"Ништа... Ете, Средоје и ја пошли да се прошетамо мало по месечину па к'о велимо напуштена имовина и тако то..."

Е то ти је овде у питању. Баш то.

Шетња по месечини и напуштена имовина.

Фукара је то, бре.

Тешка фукара.

А ја га знам још са факултета док смо студирали.

Овог што се овде представља као емилија.

И тада је био иста фукара као и данас.

gedza.73 gedza.73 21:36 10.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Ово мора да су неки твоји сународници "Европљани"?

Taso, bi li ti jedan od onih koji su tvrdili kako ruska komanda maestralno igra šah?
Trenutno je neko sa par poteza doveo Rusiju, kojoj kibicuje Severna Koreja, u poziciju da podržava Iran i Siriju, posredno Hamas čime se ruski vrh postavio kao protivnik Izraela.
Miriši na šah mat.
свака земља има фашистичке и нацистичке кретенчине, па и Израел.

Poprilično trapav pokušaj izvlačenja s obzirom da gore stoji ceo tvoj komentar pa se vidi kontekst.
shmoo shmoo 22:09 10.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

gedza.73

shmoo
корисни идиоте испред задруге са флајком пива у руци


Šta ti je kultura.




Није то увреда. То је констатација.

Врло културно и уљудно речено шта мислим о теби.

Не поносиш се тиме што си НАТО корисни идиот?

А ја мислио да је то комплимент за тебе.


Poprilično trapav pokušaj izvlačenja s obzirom da gore stoji ceo tvoj komentar pa se vidi kontekst.


Тачно. Види контекст.

Ако ниси функционално неписмен.

А ја мислим да ти јеси, Геџо, функционално неписмен.

Мислим, знаш ти сва слова азбуке, али то не значи и да разумеш шта си прочитао.

А ово ти је прилично трапав покушај да наставиш да ме прогањаш по Блогу Б92 качећи се упорно на моје коментаре које уопште и не разумеш.

Нека те, Геџо... Одмори мало. Нисам ја уопште твоје друштво. А ни ти моје.

Иди нађи некога кога не мрзи да виси на Блогу Б92 24/7 као ти и да овако са тобом поваздан дебатује, како то кажу у Церовац код Паланке.

Нисам ти ја за то.

principessa_etrusca principessa_etrusca 00:50 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

emilia

emilia
!Suština je tokom i posle genocida koji su Jevreji doźiveli za vreme drugo svetskog rata utočište su tražili u Palestini, MZ je 1947. našla alternativu, podelu Palestine ali militantni Palestinci nisu dozvolili da narod koji je najviše stradao u istoriji, a koji je najviše doprineo civilizaciji ima državu i nisu se složili da žive u miru sa Izraelcima. Od tada Izrael šest puta napadan dobija rat za ratom, protiv raznih fanatika iz arapskog sveta.


Прокоментарисала бих оно о народу ”koji je najviše doprineo civilizaciji” и праву на државу.

Идеја да постоји корелеција између доприноса и права/одсуства права неког народа је својој основи расистичка и помоћу ње се лако може све рационализовати, од поробљавања до истербљења (као у случају америчких Индијанаца које ваљда њихов цивилизацијски допринос квалификује за резерват, наравно за оне који су успели да преживе).

Сваки народ треба да има право на државу ако је жели, и Курди, Ујгури, Каталонци, Шкоти, а посебно ”допринос цивилизацији” (ко га уопште мери?), није никакво мерило. (Колико си на клизавом терену, показао би вероватно одговор на питање како би ти вредновао/ла ”допринос цивилизацији” неких нама суседних народа.)
emilia emilia 01:35 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

principessa_etrusca
emilia

emilia
!Suština je tokom i posle genocida koji su Jevreji doźiveli za vreme drugo svetskog rata utočište su tražili u Palestini, MZ je 1947. našla alternativu, podelu Palestine ali militantni Palestinci nisu dozvolili da narod koji je najviše stradao u istoriji, a koji je najviše doprineo civilizaciji ima državu i nisu se složili da žive u miru sa Izraelcima. Od tada Izrael šest puta napadan dobija rat za ratom, protiv raznih fanatika iz arapskog sveta.


Прокоментарисала бих оно о народу ”koji je najviše doprineo civilizaciji” и праву на државу.

Идеја да постоји корелеција између доприноса и права/одсуства права неког народа је својој основи расистичка и помоћу ње се лако може све рационализовати, од поробљавања до истербљења (као у случају америчких Индијанаца које ваљда њихов цивилизацијски допринос квалификује за резерват, наравно за оне који су успели да преживе).

а посебно ”допринос цивилизацији” (ко га уопште мери?), није никакво мерило. (Колико си на клизавом терену, показао би вероватно одговор на питање како би ти вредновао/ла ”допринос цивилизацији” неких нама суседних народа.)

Čitanje između redova bez volje da se razume napisano je odlika, potreba, razonoda površne osobe. A kada je pored toga još i selektivna, kipti od zlonamernosti.
Сваки народ треба да има право на државу ако је жели, и Курди, Ујгури, Каталонци, Шкоти,

Treba, slažem se, iako većinu nisi navela.

emilia emilia 01:42 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

shmoo кога не мрзи да виси на Блогу Б92 24/7

Ti stanuješ na blogu. Izgaraš za blog kao Vučić za Srbiju. 20 milenijuma.
bene_geserit bene_geserit 02:48 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

"Pravo" na državu ima onaj ko je jači i kome je više stalo.

Ne postoje starosedeoci nigde na kugli zemaljskoj, svuda je došlo neko pleme i otelo zemlju od nekoga ko je tu živeo pre njih, samo se godine kad se to desilo razlikuju.

Tako da to što su Jevreji došli posle WW2 i oteli zemlju Palestincima, da jesu, so what?
principessa_etrusca principessa_etrusca 02:50 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Čitanje između redova bez volje da se razume napisano je odlika, potreba, razonoda površne osobe. A kada je pored toga još i selektivna, kipti od zlonamernosti.

У контексту приче о праву Јевреја на државу у Палестини, написао си да су Јевреји много страдали и да су ”највише допринели цивилизацији”, али ”милитантни Палестинци нису хтели...”

Објасни какве везе има допринос цивилизацији са правом на државу, а посебно какве везе има јеврејско страдање од европског антисемитизма и њихов допринос цивилизацији са Палестинцима.
emilia emilia 03:29 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

principessa_etrusca
Čitanje između redova bez volje da se razume napisano je odlika, potreba, razonoda površne osobe. A kada je pored toga još i selektivna, kipti od zlonamernosti.

У контексту приче о праву Јевреја на државу у Палестини, написао си да су Јевреји много страдали и да су ”највише допринели цивилизацији”, али ”милитантни Палестинци нису хтели...”

Објасни какве везе има допринос цивилизацији са правом на државу, а посебно какве везе има јеврејско страдање од европског антисемитизма и њихов допринос цивилизацији са Палестинцима.

Pravo na državu:
Palestinci su odbili ponudu da imaju svoju državu i dele Jerusalim još 1947. Jevreji su pristali na dve države i podeljeni Jerusalim još 1947, jednu njima jednu Palesticima. Ne pravi se blesav.
Pre toga na toj teritoriji nije postojala nikakva država Palestina pa je samim tim ponuda UN o dve države bila fer za obe strane.
Posle toga ko je započeo pa izgubio svih šest ratova zaredom može da se ljuti i da glumi kalimera, nije zabranjeno ali je kontraproduktivno. Izrael je svoju šansu iskoristio, napravio visoko-tehnološki razvijenu državu i društvo a mira bi bilo svih 75 godina da je i druga partija želela mir kao što je želeo i koga bi se pridržavao Izrael.


principessa_etrusca principessa_etrusca 08:46 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Није потребна рекапитулација арапско-израелских ратова јер они пре свега сведоче о трапавости тзв. ”међународне заједнице” која и у време Балфурове декларације и у време након 2. светског рата није била мање трапава него што је данас. (Ваљда ти је познато да је почетком 20. века разматрано и пресељавање Јевреја у Уганду! Bacause we can!)

Балфурова декларација је била ванредно важна за оснивање јеврејске државе.
У њој се говорило о "national home" за Јевреје, мада je нејасно да ли се то односило на државу, и стипулисано је поштовање свих грађанских и верских права већинског становништва, палестинских Арапа.

Јевреји су пре свега жртве европског антисемитизма, а од powers that be, европских и УСА, добили су ”решење” које је довело дотле да Израел 75 година живи у перманентном стању војне готовости.

Ја ту земљу знам добро. У деценији након Јомкипурског рата, живела сам у Израелу неколико месеци, и после тога, разним поводима боравила тамо, путовала сам преко Синаја у Египат, и имала сам прилику да добро упознам и земљу, и друштво.

А ти? Ако си, као што Таса каже, на факултету био друг члан, извесно си подржавао ПЛО и југословенско неизручивање Абу Абаса после отмице Акиле Лаура и убиства Леона Клингхофера. Можда си носио и палестинску мараму у знак подршке ПЛО? Или си лагао своју партију?

Генерално, има много расизма када се говори о арапско-израелским односима јер су Израелци people like us, ”дали су допринос цивилизацији” итд.

Да ли допринос цивилизацији оправдава и ово лупање по палестинским цивилима?
gedza.73 gedza.73 10:15 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

shmoo
Не поносиш се тиме што си НАТО корисни идиот?

Očekivao sam da neko tvog ranga (književnost?) zna na suptilniji način daleko više da uvredi neistomišljenika. Izgleda da sam ulagao previše nade.
А ја мислим да ти јеси, Геџо, функционално неписмен.

Može biti, ne sporim.

Nego ne reče ništa o 'maestralnoj' šahovskoj igri Kremlja. Kako su sebe potezima doveli u situaciju da niko ne podržava okupirane teritorije.
I da. Znam da se zalažeš za ruski jezik u srpskoj pravoslavnoj crkvi (e moj Miraše Dedejiću) pa reko da te pitam kakav je tvoj komentar što je Tokajev pričao na svom jeziku umesto na ruskom (pogledaj reakcije Peskova, Putina i ekipe dok traže bubice) i što valjda u Kirgistanu mora 60 posto meidjskoj sadržaja da bude na njihovom jeziku umesto na ruskom.

Definitivno se menja svet. Ali ne onako kako si se nadao.
Иди нађи некога кога не мрзи да виси на Блогу Б92 24/7 као ти и да овако са тобом поваздан дебатује, како то кажу у Церовац код Паланке.

Нисам ти ја за то.

Tasa reko? Baš Tasa?
shmoo shmoo 10:17 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

emilia
shmoo кога не мрзи да виси на Блогу Б92 24/7

Ti stanuješ na blogu. Izgaraš za blog kao Vučić za Srbiju. 20 milenijuma.


Зар нам ти ниси свечано саопштио још пре 6 година да је Блог Б92 умро и тиме си се опростио од покојника? (ЛИНК)

А онда наставио да на том мртвом Блогу Б92 качиш своје имбецилне сличице и копипејстујеш текстове Басаре и Видојковића.

Не разумем то.

Чему тај и такав твој труд и утрошено време на једног покојника?

А ево сада видим да чак и помно 24/7 пратиш све што ја напишем на Блогу Б92. Чак и архивираш моје коментаре. И то 6 година откако се Блог Б92, по ономе што ти рече, упокојио.

Јес да то што радиш изгледа мало некрофилно, али заиста сам поласкан тим твојим радом на покојнику.

Чиме сам заслужио такву част да ме тако помно пратиш 24/7 на Блогу Б92 и још и да архивираш моје коментаре?

П.С. - А за Вучића и његову власт у Србији уназад 11 година најбоље би ти било да питаш свог другара Бебу Поповића који је томе, заједно са тобом, највише и допринео.





shmoo shmoo 10:26 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

gedza.73

Иди нађи некога кога не мрзи да виси на Блогу Б92 24/7 као ти и да овако са тобом поваздан дебатује, како то кажу у Церовац код Паланке.

Нисам ти ја за то.


Tasa reko? Baš Tasa?


'Ај сад после овог коментара што си га овако полуписмено надрљао трчи до Кркара, пардон Емилије, у крило да те пољуби у чело паметно.

Можда те због твојих заслуга на Блогу Б92 и упозна са Бебом Поповићем.

Можда те њих двојица затим пошаљу на неку додатну обуку код тих ваших Британаца као што су и Вучића слали пре него што је постао председник Србије.

Можда једнога дана постанеш и председник Србије. Или макар премијерка.

Велика је то и значајна ствар у Србији познавати Бебу Поповића. Па погледај само, Геџо, у какво би то друштво у Србији онда упао.

Е, то је твоје друштво које ти приличи.

Нисам ја, Геџо, твоје друштво.




gvozden1 gvozden1 10:28 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

pa reko da te pitam kakav je tvoj komentar što je Tokajev pričao na svom jeziku umesto na ruskom

Koja opsednutost Rusijom, majko mila!

Gedžo, rusofobu stari, (tj novi, od skora) ajd šaraj malo.
gedza.73 gedza.73 11:12 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

gvozden1
Koja opsednutost Rusijom, majko mila!

Ne. Nego srpskim 'komunjarama' koje su sve nade polagale u Putina. Među njima si i ti.
(tj novi, od skora)

Tačka koja se ne prelazi je opsednutost dela Srba autokratskim, diktatorskim i talibanskim režimima. Meni su i oni stari Staljinovi i vi novi Putinovi isti.
dragosevacsutra dragosevacsutra 12:03 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Није потребна рекапитулација арапско-израелских ратова јер они пре свега сведоче о трапавости тзв. ”међународне заједнице” која и у време Балфурове декларације и у време након 2. светског рата није била мање трапава него што је данас. (Ваљда ти је познато да је почетком 20. века разматрано и пресељавање Јевреја у Уганду! Bacause we can!)


a i pre toga su dobili drzavu na dalekom istoku.

i jos uvek je imaju

gedza.73 gedza.73 16:15 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

shmoo
Нисам ја, Геџо, твоје друштво.

svaka 'tica svome jatu leti.
U okviru manifestacije "Dan sećanja na Jasera Arafata - Srbija uz narod Palestine", u organizaciji SKOJ-a (Savez komunističke omladine Jugoslavije), danas je na Zemunskom keju otkriven mural Jaseru Arafatu




Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) izlaze na parlamentarne i lokalne izbore u Srbiji 17. decembra i na njima će nastupiti na listi Ruske stranke.

shmoo shmoo 16:39 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

gedza.73
shmoo
Нисам ја, Геџо, твоје друштво.

svaka 'tica svome jatu leti.




То и ја теби кажем.

Као онај фризби између Жекса и Бебе.

principessa_etrusca principessa_etrusca 17:27 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

shmoo


Него, Тасо, одговори ми молим те зашто се нико не чуди и не коментарише твоје обраћање еmiliji као кркишиној реинкарнацији.

Није ваљда да је емилијин идентитет општепознат на блогу?
maksa83 maksa83 17:36 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Него, Тасо, одговори ми молим те зашто се нико не чуди и не коментарише твоје обраћање еmiliji као кркишиној реинкарнацији.

Moguće zato što u to slabo ko veruje.


angie01 angie01 17:55 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

maksa83
Него, Тасо, одговори ми молим те зашто се нико не чуди и не коментарише твоје обраћање еmiliji као кркишиној реинкарнацији.

Moguće zato što u to slabo ko veruje.




meni je super komicno sto on insistira na tome,...kapiram, jer je u to ubedjivao onu svoju ekipu, sto ih lozi i drugim neistinama, pa onda mora da odrzava tu fatamorganu.

pazi Krkar se sakriva iz nika Emilija, pa to svako ko je snimio Krkara ovde, a tasa ga jos licno poznaje-kapira da on to nikada ne bi uradio, nikada ne bi pisao pod zenskim nikom, nikada se ne bi skrivao, uopste ne bi voleo da se ne zna da je to on, nije tip, koji bi se bavio takvim skrivalicama,...a ono sto je jos jasnije, Krkar uopste ne pise kao Emilija, sasvim je u drugacijem fazonu i razmisljanja i sklapanja recenica, generalno obracanja,...baska sto isto tako, nikada ne bi kopirao tudje tekstove kao svoj izrazaj, verujem niti Basaru, niti Vidojkovica, koja Emilija kopira, jer nema vremena da nesto ispisuje sama, sto je krajnje legitimno.

znaci, taj afekat i nasilno obracanje jednoj zeni, koja dolazi i kaci svoje komentare sa pravom, koje imaju i svi ostali, sa insistiranjem da je neko drugi upitanju, je tezak bezobrazluk i bolestina, kao sto i mene svakomalo pominje u nekim svojim izmisljenim kontekstima,....a komedija je sto ovi njegovi to slede:))))...kao, znaju oni, nisu blesavi:))))
angie01 angie01 17:58 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Није ваљда да је емилијин идентитет општепознат на блогу?


a sto bi bio?
principessa_etrusca principessa_etrusca 18:25 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

meni je super komicno sto on insistira na tome,..


Посебно знајући да се кркар и Таса лично познају и да Таса пише као да сасвим поуздано зна емилијин идентитет, емилија би можда и могла бити кркар.

Кркару његов масивни его не би дозволио да се појави овде у свом старом обличју након бурног изласка са сцене, па ми женски ник звучи прилично вероватно, а и копи-пејстовање као начин да се заметне траг кркаревог препознатљивог стила.

Волела бих да Таса подели нешто конкретније ако има.
angie01 angie01 18:34 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

емилија би можда и могла бити кркар



lepo sam objasnila,...a ti ako se svrstavas u ove sa pola mozga, da ne kazem nesto gore, ok,...doduse, ti bi mogla da najvijas, jer bi ti odgovaro takav scenario- ali, avaj- sve je laz, kao i vecina njegovih spletkoroskih prica.

eno ga proziva za neke ovde, da dobijaju lovu za pisanje na blogu, sorosevci, grantovci- ajd mi kazi, ko su ti?....ko bi na zaboravljenom blogu, sa sezdesetak jednih te istih posetilaca, od kojih je desetak neka spamer ekipa bio taj neki placenik,...ja vecinu ovih starih blogera poznajem i niko od njih nema veze sa takvom pricom,...takve gluposti ispisuju samo sns botovi i na drugim mrezama.

ne razumem samo ideju klevetanja i napadanja onih koji ne misle isto-to rade ili najgori primitivci, ili ideoloski placenici.
angie01 angie01 18:40 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Волела бих да Таса подели нешто конкретније ако има.




a gde je ikada dao nesto konkretnije, sve je u Cvorovicevskom maniru,...najkonkretnije sto je ikada ovde postovao, je licni mail jednog drugog blogera u kome taj drugi pljuje po blogerima koje je upoznao- citaj, popio kafu- ispisujuci o njima kompletnu analizu:))),...ja znam o kome se radi i uzdrzala bih se od analiziranja istog,...znaci, tracevi, abrovi, klevete, spletkarenja,...ja kada vidim da neko okrenuo kurs i krene da lupeta iste takve idiotarije, znam da ga je tasa instruirao.
maksa83 maksa83 18:47 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Кркару његов масивни его не би дозволио да се појави овде у свом старом обличју након бурног изласка са сцене, па ми женски ник звучи прилично вероватно, а и копи-пејстовање као начин да се заметне траг кркаревог препознатљивог стила.

Tom argumentacijom ja mogu da tvrdim da si ti bivši korisnik felix.krul koji nas zeza, a Brajović je tvrdio da si ti korisnik koji se ovde javljao kao 'vracarac' (i nije me ubedio, koliko god on meni bio lično drag).

Da rezimiram - tom tvrdnjom - da je emilija zapravo krkar - se slabo ko bavi zato što nema veze sa životom.
gedza.73 gedza.73 18:49 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

shmoo
gedza.73
shmoo
Нисам ја, Геџо, твоје друштво.

svaka 'tica svome jatu leti.

Као онај фризби између Жекса и Бебе.

kakav frizbi zemljače ovo tvoje je paralelni univerzum (koalicija u stvari odlično oslikava stremljenja dobrog dela naših sugrađana)
Gradska izborna komisija u Kragujevcu je do sada proglasila devet lista kandidata za odbornike u novom sazivu Skupštine grada Kragujevca.... „Pokreta Kragujevac prestonica – Srbija kraljevina – Ruska stranka

Dakle, SKOJ, Nova komunistička partija Jugoslavije, Ruska stranka i Srbija kraljevina zajedno. Protiv Evrope, za ulazak u ODKB, za BRICS uz baštinjenje antifašističke tradicije iz drugog svetskog rata, monarhističku Srbiju i ustanak Hamasa.




angie01 angie01 18:49 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

je tvrdio da si ti korisnik koji se ovde javljao kao 'vracarac'


imaju samo iste stavove i nista vise.

zato što nema veze sa životom.


naravno da nema.

Krkar da hoce da se vrati, registrovao bi se nekim nikom, koji sadrzi i njigov prepoznatljiv nik, tipa Krkar2, nekad bio Krkar,..novi Krkar,...ili bi sa nekim drugim, jasno rako da je to on,...i mnogo bi se konkretnije izrazavao od Emilije.
gedza.73 gedza.73 19:01 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

principessa_etrusca
емилија би можда и могла бити кркар.

I da oćuti Tasino prozivanje?
principessa_etrusca principessa_etrusca 19:37 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Tom argumentacijom ja mogu da tvrdim da si ti bivši korisnik felix.krul koji nas zeza, a Brajović je tvrdio da si ti korisnik koji se ovde javljao kao 'vracarac' (i nije me ubedio, koliko god on meni bio lično drag).

Ништа није немогуће, али felix.krul као alter ego П.Е. би захтевало исувише много времена и труда, а што се Брајовића тиче, мислим да је макар делом остао убеђен да сам реинкарнација ”врачарца” (кога нажалост не памтим).

Брајовић, у свему осталом нормалан лик, према мени се понашао као опсесивни dickhead. Тасино уверење је једнако снажно као Брајовићево, али Таса се ипак лично познаје са кркаром.
angie01 angie01 20:01 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

али Таса се ипак лично познаје са кркаром.


pa je l ti ne kapiras, ili se pravis....evo, nema trece, jer Emilija NIJE Krkar.
gvozden1 gvozden1 20:16 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

angie01
али Таса се ипак лично познаје са кркаром.


pa je l ti ne kapiras, ili se pravis....evo, nema trece, jer Emilija NIJE Krkar.

A kako ti možeš da budeš sigurna?

Evo i ja verujem da nije, ali samo verujem, ti tvrdiš i još objašnjavaš.

To može samo u slučaju da znaš ko je Emilia, pa znaš li?
maksa83 maksa83 20:18 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Брајовић, у свему осталом нормалан лик, према мени се понашао као опсесивни dickhead. Тасино уверење је једнако снажно као Брајовићево, али Таса се ипак лично познаје са кркаром.

Evo i ja slučajno lično poznajem krkara ali ne krkara iz srednjeg miocena kao Tasa nego ovog savremenog, i tvrdim da on nije tip koji bi se bavio "projektom emilija" ne samo zato što ima iks drugih zabava nego zato što bi to bio jedan vrlo neproduktivan napor usmeren na jedno ne mnogo bitno mesto, na stranu što je to što emilija kači neki troprocentni rastvor njegovog narativa.

Fora sa emilijom je što iritira desno blogokrilo i sad je treba nekako dehumanizovati, prvo ćemo da tvrdimo da nije žensko čime se ukida potreba za elementarnom džentlmenskom pristojnošću a onda ćemo da joj nakalemimo da je eto baš krkar zato što nam je krkar nemezis. To što je odsutan je baš zgodno pa ćemo sve da mu istresemo u lice ko naš Predsednik što sve strancima saspe u lice ali par dana kasnije kod Marića na TV Happy kad oni nisu tu, i koji se sa opozicijom raspravlja tako što u monologu na Pinku odgovara na pitanja koja sam sebi postavlja.
shmoo shmoo 20:39 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

principessa_etrusca

shmoo


Него, Тасо, одговори ми молим те зашто се нико не чуди и не коментарише твоје обраћање еmiliji као кркишиној реинкарнацији.


Ето, Принцезо, добила си на твоје питање све потребне одговоре од лица задужених за бригу о лику и делу покојног Блога Б92 и самим тим и заинтересованих да ти уопште и одговоре.

Чак су и мене убедили да Емилија није Кркар.

Немам ја ту више ништа да додајем.

angie01 angie01 20:42 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

A kako ti možeš da budeš sigurna?


pa objasnila sam,...zena pise sasvim drugacije, al dijametralno,...niti bi Krkar tako nastupao,. on bi dosao i rekao da je to on i vrlo jasno i glasno rekao sta misli i to onim svojim recima....boli ga uvo da se sakriva iza zenskog nika...a i zasto bi bilo ko?
angie01 angie01 20:50 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Fora sa emilijom je što iritira desno blogokrilo i sad je treba nekako dehumanizovati,


upravo.
da tvrdimo da nije žensko čime se ukida potreba za elementarnom džentlmenskom pristojnošću


sto je inace ovde tradicionalni obicaj:)))...sve dzentlmen do dzentlmena.
To što je odsutan je baš zgodno pa ćemo sve da mu istresemo u lice ko naš Predsednik što sve


i ovo je tacno, jer kada je Krkar tu, to direktno obracanje s druge strane , je vise iz misije rupe, nego ovako ekspicitno nasilnicko.

a PE brani svog ideoloskog sapatnika,...svojevremeno je nalozio, kako sam ja insistirala da se banuje Feliks, pa me ona isto ovako napadala, kako je sada uporna da je tasa upravu,..a ja sa tim i svim ostalim reakcijama moderacije, veze nemama,..znaci lik ih lozi ko somove, nije kriv neko zato sto je nesto radio sto nije dozvoljeno, nego andja:)))

sad ko tomamona, sto napada neistomisljenike po mrezema, skoro identicnim nacinom i recima, omalovazava neistomisljenike ovde,..sve neki placenici, fukare, neprijatelji...majkomilosrdna, kakvi bezobrazluci i gluposti.
gvozden1 gvozden1 20:59 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

pa objasnila sam,...zena pise sasvim drugacije, al dijametralno,...niti bi Krkar tako nastupao,. on bi dosao i rekao da je to on i vrlo jasno i glasno rekao sta misli i to onim svojim recima....boli ga uvo da se sakriva iza zenskog nika...a i zasto bi bilo ko?

To može da bude samo tvoja pretpostavka ili uverenje, i to delimo.
Ali tvrdnja da NIJE, je nešto drugo.
Posebno u kombinaciji sa
pa je l ti ne kapiras


Ne kapira kad TI nešto objasniš!

Pa šta misliš ko si jbt?
promoter promoter 21:04 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

shmoo
principessa_etrusca

shmoo


Него, Тасо, одговори ми молим те зашто се нико не чуди и не коментарише твоје обраћање еmiliji као кркишиној реинкарнацији.


Ето, Принцезо, добила си на твоје питање све потребне одговоре од лица задужених за бригу о лику и делу покојног Блога Б92 и самим тим и заинтересованих да ти уопште и одговоре.

Чак су и мене убедили да Емилија није Кркар.

Немам ја ту више ништа да додајем.


Ja sam krkara zvao krkan!
On je bio 'superioran' isto kao i ovi restlovi 'pokojnih' blogera koji su svi u koproduckcijskim odnosima.
Pa, kako se nekada u vojsci govorilo, 'sasređenom vatrom više strelaca' banuju one koji im protureče.
Na primer, Krkar nekome jebe mater, taj neko, potom, jebe njemu mater - i ekipa banuje toga drugoga.
To su bila, da tako kažem, najobičnija govna (i sada su) koja su se umiljavala krkanu, bojeći ga se.
Sećam se, čak, da sam mu ja jednom napravio 'spisak' saveta kako da proveri šta mu je sa vinskim frižiderom, jer mu je neki 'majstor' saopštio da treba da menja Peltijev element.
Krkan mi se javio posle toga još jednom, pa sam ga uputio kod jednog mog kolege, koji mu je problem sa nekom drugom elektronikom rešio 'rimoutli'.
Prava su govna ovi 'njao, fuj, kakav si', ovi što malo mirišu, ali zato puno smrde.
gvozden1 gvozden1 21:08 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

, jer kada je Krkar tu, to direktno obracanje s druge strane , je vise iz misije rupe, nego ovako ekspicitno nasilnicko.

E vidi sad, i ja sam ga upoznao, na njegovu inicijativu.

Posle njegovih privatnih poruka, u kojima je, ispostavilo se, masno lagao, ja sam insistirao da mi dozvoli da te njegove poruke objavim, da pokažem blogu koliki je lažov, i nije se usuđivao da mi išta odgovori.

Poturao komentare ispod njegovih, da ne može da ih ne vidi, i ništa, ćutao je ko neka pičkica.


Emilia često ignoriše moje (retke) komentare, to mi govori da je Tasa možda i u pravu.
maksa83 maksa83 21:08 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

sad ko tomamona, sto napada neistomisljenike po mrezema

Ma kakav Toma Mona on je cicamaca na navijanje (gluplji od dva brata kog su dali "na Dvor" ) da vidiš Azdejkovića u kakvo se on gnjecavo govno pretvorio od kad ga je smestilo u UO RTS.

Toma Mona je toliko glup da se jednom izlanuo kako je dinamika zimskih raspusta takva kakva je zato što su to oni (vlasnici hotela) tražili od ministarstva prosvete, da imaju veći promet.

angie01 angie01 21:10 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

To može da bude samo tvoja pretpostavka ili uverenje, i to delimo.


ajde ovako, a po cemu jeste, reko tasa, sto spletkari svih ovih godina?

sto se mene tice, nije pretpostavka- ocigledno je....a maxa je objasnio, zasto odgovara podvala.

onaj nastavak zadrzi.


maksa83 maksa83 21:12 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Emilia često ignoriše moje (retke) komentare

Po tom kriterijumu krkar je Filip Mladenović pošto on često ignoriše i tvoje i bilo čije druge komentare.
angie01 angie01 21:14 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Ma kakav Toma Mona


pa sada pise sta mu daju da pise, trenutno su svi u ofanzivi napadanja svih koji kazu bilo sta drugacije, upravo tim tasinim narativom.


da vidiš Azdejkovića


pa dobro, pedjica je za monu suva inteligencija, ne mora te pesmice recita'cje....a nisam skoro videla nista ni od njega ni od savetnika, cija je on senka.
gvozden1 gvozden1 21:15 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

a maxa je objasnio

I on objasnio?:)
a po cemu jeste,

Po (maloj) verovatnoći da jeste moguće.

Tvrditi da nije se može samo u slučaju da emiliu poznaješ.

principessa_etrusca principessa_etrusca 21:15 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

a PE brani svog ideoloskog sapatnika,...svojevremeno je nalozio, kako sam ja insistirala da se banuje Feliks, pa me ona isto ovako napadala, kako je sada uporna da je tasa upravu,..a ja sa tim i svim ostalim reakcijama moderacije, veze nemama,..znaci lik ih lozi ko somove, nije kriv neko zato sto je nesto radio sto nije dozvoljeno, nego andja:)))

Прво, уопште се не сећам Феликсовог бановања, а сигурно тебе нисам нападала, нити ме је случај интересовао.

Ја сигурно нисам упорна да је Таса у праву, ништа не тврдим, правим претпоставке и питам. Она која тврди и која је упорна си ти.
angie01 angie01 21:15 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Emilia često ignoriše moje (retke) komentare




pa i ja sam godinama,..pa nece valjda se se petlja s tobom, bole je usi.
angie01 angie01 21:18 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Прво, уопште се не сећам Феликсовог бановања, а сигурно тебе нисам нападала, нити ме је случај интересовао.


ajd ne lazi, o tome smo vec pricali, pa si se secala, a u odnosu na feliksa si se ponasala kao da si mu pokrovitelj... kako te sad nije interesovao.


Ја сигурно нисам упорна да је Таса у праву, ништа не тврдим, правим претпоставке и питам. Она која тврди и која је упорна си ти.


uporna sam onoliko, koliko si ti, jer tebi odgovaram.
gvozden1 gvozden1 21:22 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

maksa83
Emilia često ignoriše moje (retke) komentare

Po tom kriterijumu krkar je Filip Mladenović pošto on često ignoriše i tvoje i bilo čije druge komentare.

Pa ne ipak.

Krkar je ignorisao moje direktne komentare, a pročitasmo, da
, jer kada je Krkar tu, to direktno obracanje s druge strane , je vise iz misije rupe,

Ne da nije bilo iz mišje rupe, nego baš suprotno, provocirajući, namerno aludirajući na njega kao lažova, na njegove poruke .... i ćutao kao sisa.


Filip ignoriše redom, meni čak nekad i odgovori, ali onako kako on odluči da pročita komentar:)
shmoo shmoo 21:23 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

promoter

Pa, kako se nekada u vojsci govorilo, 'sasređenom vatrom više strelaca' banuju one koji im protureče.

Na primer, Krkar nekome jebe mater, taj neko, potom, jebe njemu mater - i ekipa banuje toga drugoga.


Да, рецепт је скоро у длаку исти годинама уназад и понавља се ево и до овог блога овде на којем смо и данас.

Само, изгледа да више нема ко други да банује осим самих аутора блога.

То им је проблем.

Зато и сахранисмо Блог Б92 ономад на том Кркаревом блогу од пре 6 година који сам линковао.

To su bila, da tako kažem, najobičnija govna (i sada su) koja su se umiljavala krkanu, bojeći ga se.



Наравно.

То ти је као када пропустиш мало струје кроз мртву жабу, а њени батачићи се трзају.

Показивали то нама у школи на часовима биологије.

П.С. - Мени је једаред успело да Кркара изнервирам па су онда њега бановали. А нисам ја псовао, он је.



Поменуо сам му његову резервну домовину Хрватску коју он има а ја немам ниједну другу домовину осим Србије па ми је он помињао "матер љотићевску"... Знаш већ тај његов речник из тог времена...



promoter promoter 21:24 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

gvozden1
a maxa je objasnio

I on objasnio?:)
a po cemu jeste,

Po (maloj) verovatnoći da jeste moguće.

Tvrditi da nije se može samo u slučaju da emiliu poznaješ.


A zašto je to (toliko) bitno ko je ta emilija?
I da li je, uopšte, emilija, a ne emilijo?
Ja, čak, i Šmuuua zovem Šmuuu.
gvozden1 gvozden1 21:24 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina


pa i ja sam godinama

:)

Sve osim ovoga si mogla da napišeš:)

Pa jbt, ovde su nam predlagali da nađemo sobu.
angie01 angie01 21:27 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Tvrditi da nije se može samo u slučaju da emiliu poznaješ.


ja ne poznajem ni krkara- kako tasa isto tvrdi da sam mu drugarica- ni Emiliju, al je ocigledno da ona nije Krkar, da ne ponavljam sada sve sto sam vec rekla.

plus, neverovana hrabros' tasina, da se onako dernja na njega...jer je obicno bilo sve suprotno u toj njihovoj komunikaciji,...pa i poslednji put, kada je srao nesto o njemu po blogu, sav vazan i kada se Krkar pojavio i dreknuo, ovaj se samo skvik, skvik pokupio....i posle je vitlao po blogu, kako sam ja obavestila Krkara o tome sta pise o njemu po blogu:))),....a posle je presao na zili:)))).

tasa tracara spletkaros.
promoter promoter 21:27 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

shmoo
...

Само, изгледа да више нема ко други да банује осим самих аутора блога.

...


Uh!
Ne verujem ja njima ni sada, kao što nisam verovao ni tada.
Trzaju se oni (ko žablji bataci) samo tako.
Eeeejjj, ekipa je to!
angie01 angie01 21:28 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Pa jbt, ovde su nam predlagali da nađemo sobu.


to je bilo posle tih godina,... a nisu nam predlagali, nego je maxa bio neduhovit.
principessa_etrusca principessa_etrusca 21:29 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

angie01
Прво, уопште се не сећам Феликсовог бановања, а сигурно тебе нисам нападала, нити ме је случај интересовао.


ajd ne lazi, o tome smo vec pricali, pa si se secala, a u odnosu na feliksa si se ponasala kao da si mu pokrovitelj... kako te sad nije interesovao.

Ја сигурно нисам упорна да је Таса у праву, ништа не тврдим, правим претпоставке и питам. Она која тврди и која је упорна си ти.


uporna sam onoliko, koliko si ti, jer tebi odgovaram.

Ја не држим у глави архиву бановања на блогу. Овде не дежурам и углавном не памтим ликове који су овде дошли и прошли.
shmoo shmoo 21:30 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

promoter
shmoo
...

Само, изгледа да више нема ко други да банује осим самих аутора блога.

...


Uh!
Ne verujem ja njima ni sada, kao što nisam verovao ni tada.
Trzaju se oni (ko žablji bataci) samo tako.
Eeeejjj, ekipa je to!



Па нека се трзају.

Екипно.

Шта им друго преостаје?

Јеси ти пробао икада поховане жабље батаке?

Ја јесам.

Мммммм... Њамзи, њамзи...

shmoo shmoo 21:31 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

promoter
gvozden1
a maxa je objasnio

I on objasnio?:)
a po cemu jeste,

Po (maloj) verovatnoći da jeste moguće.

Tvrditi da nije se može samo u slučaju da emiliu poznaješ.


A zašto je to (toliko) bitno ko je ta emilija?
I da li je, uopšte, emilija, a ne emilijo?
Ja, čak, i Šmuuua zovem Šmuuu.



Наравно.

Исто као што ја тебе зовем Чарли.


angie01 angie01 21:33 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Ја не држим у глави архиву бановања на блогу. Овде не дежурам и углавном не памтим ликове који су овде дошли и прошли.


pa koliko si se oko njega angazovala i bila zabrinuta i mene optuzivala za njegovo uklanjanje- to bas nije za zaborav.
gvozden1 gvozden1 21:35 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina


to je bilo posle tih godina,

A od tog predloga prošlo više od pet godina:)

Kad si me to ignorisala?:)
shmoo shmoo 21:41 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

gvozden1
, jer kada je Krkar tu, to direktno obracanje s druge strane , je vise iz misije rupe, nego ovako ekspicitno nasilnicko.

E vidi sad, i ja sam ga upoznao, na njegovu inicijativu.

Posle njegovih privatnih poruka, u kojima je, ispostavilo se, masno lagao, ja sam insistirao da mi dozvoli da te njegove poruke objavim, da pokažem blogu koliki je lažov, i nije se usuđivao da mi išta odgovori.

Poturao komentare ispod njegovih, da ne može da ih ne vidi, i ništa, ćutao je ko neka pičkica.


Emilia često ignoriše moje (retke) komentare, to mi govori da je Tasa možda i u pravu.



А је л' се сећаш како је Кркар, нема томе више од годину дана, промптно дотрчао на Блог Б92 (под неким не сећам се више ни ја ко зна којим по реду својим никнејмом на Блогу) да ми јебе матер љотићевску (то му је омиљена псовка) када сам поменуо да су он и Веран Матић половином осамдесетих носили чланске карте Савеза комуниста Југославије и махали њима около по Филолошком факултету претећи људима.

Пре Осме седнице.

Јесмо ми тада били млади, давно је било, али одлично се тога сећам.

Па ме онда Анђа (а ко би други ) тада одмах одрукала своме шефу Кркару и он долетео на Блог Б92 да ми се најебе љотићевске миле мајке и да ми прети како ће се физички обрачунати са мном.

Како иде оно од великог учитеља Његоша?

"Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом."

angie01 angie01 21:42 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

inace maxo i milenkovic i kulundzija su sns,

KLIK

,,,dobio je neku akademuju, nemam piojma, prestala sam da pratim.

angie01 angie01 21:44 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina

Па ме онда Анђа (а ко би други ) тада одмах одрукала своме шефу Кркару


evo ti zasto nije Emilija:))))

pa hebote taso, kakav sef, o cemu lupetas, bez da trepnes, ja Krkara ne poznajem uopste.
gvozden1 gvozden1 21:47 11.11.2023

Re: đe si radojice nema te sto godina


А је л' се сећаш како је Кркар, нема томе више од годину дана, промптно дотрчао на Блог Б92

Sećam se:)

Ali meni je tad već prošla potreba da ga podbadam i provociram.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana