"Bostonski advokati" - serija na RTS-u

crnkovic92 RSS / 15.08.2008. u 23:09

Оva serija nema ama bas nikakve veze sa zivotom u ovoj nasoj drzavi.

I ne znam kome moze da se svidi osim onim ljudima koji su totalno mimo sveta.

Prvo, serija fovrizuje neutoricare fobicare i psihoticare svih vrsta. A neki od njih – evo bas prosle nedelje - jesu cak i advokati.

Kod nas takvima ne bi dali ni u kiosku da rade.

U Srbiji je veca sramota biti lud ili malo blaze neuroticar nego zajedno da imas SIDU da si izdajnik da te zena vara i da si pesko. To prvo.

Drugo, nas pravni sistem se toliko razlikuje. Kod nas je interesantno van sudnice. Pravne zackoljice su skroz nerazumljive nasoj domacici i ostalom gledaocu. Trece, opet prole ili pretprosle endelje, onaj Deni Krejn kaze - “Ako nista drugo, UVEK mozes da izaberes sta ces da imas za rucak!”

Hajde! Idi.

U zemlji u kojoj se toliko pretura po kontejnerima i gde se jedva prezivljava...

Dalje, gde Kendis Bergen, bre, da izabere Satnera, onog debeljuskastog i malog pored onakvog Toma Seleka, slank visokog zgodnog?

Nas muce guzve u javnom prevozu, male plate, krediti, gazdarice, a ne ove dileme da li imas pravo da umlatis provalnika...

I kolika su ima kupatila u tim serijama, veca od nasih stanova. Hajde one sapunice iz Brazila, to je jos i blisko nasim ljudima, uvek ima neki siromah koji radi kao sluga pa se ispostavi da je sin vlasnika hacijende, ili ima kafe kuvarica koje napreduju u zivotu, ali u Bostonskim advokatima sve je tako daleko od nase stvarnosti.

Malo ozbiljnije, Bostonski advokati uopste nisu "realniji" od one cepe Ali MekBil, a mogu biti "znacajni" samo za amerikansko mnenje, buduci da je to oaza politicke nekorketnostii, samo sto se, koa u svakoj dobroj prozi, nebuloze i pozeljne nebuloze daju otkacenim likovima da to izgovore.

Ali, svi problemi tih odvjetnika i advokata su bliski nasem gradjaninu kao i obrazovni program o mrescenju parameicjuma na Marsu.

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana