Preporuka...

mmanja RSS / 25.11.2008. u 22:10
Београд - После последњег круга разговора коалиционих партнера ДС-а и СПС-а, остало је да се договоре о кандидатима за директоре ЕПС-а, Железница и Путева Србије. 
Према незваничним информацијама, социјалисти добијају Железнице Србије, на чије чело ће доћи Александар Добрић, широј јавности познат као човек који је 90-их година из Србије у коферима износио државни новац на Кипар. Његов заменик требало би да буде досадашњи директор Миланко Шаранчић, јавности познат по афери куповине половних локомотива. *

Када сам прочитао наслов на почетној страни сајта б92 већ ми је било јасно шта ћу да прочитам у тексту. И ево, већ у другој реченици ћу да се оградим од политичке обојености и нагласим како није важно из којих партија су господа, нити су актери важни. Оно што желим да истакнем из ове приче јесте "биографија" која је потребна за високе позиције. Образовање? Па вероватно у већини случајева нећемо моћи да имамо замерку јер обично су господа високо образована (данас има школа које образују разне профиле па и није тешко бити "магистар" ). Претходно искуство? Па имамо разних примера од искусних "бизнисмена" до "неискусних" дама. И ту не желим много да улазим у детаље. Али, шта је кључно за успешну "биографију"? Препорука! Али како да дођем до добре препоруке? Па препоруку можете наћи на разним местима (рецимо од професора ако студирате) Али, нама не треба та препорука, нама треба препорука за "високе позиције". Читајући текстове који се објављују последњих година у Србији (можда и од раније, али не замерите ми што сам тек пред крај средње школе почео да пратим ову врсту "литературе") најбоља препорука је она коју добијете у СУДУ! Да, добро сте прочитали у СУДУ, ако део ваше биографије чини посета правосудној установи, још ако је у питању случај који је познат јавности, онда је то она ПРАВА ПРЕПОРУКА, за ВИСОКЕ ПОЗИЦИЈЕ!

Можда грешим да је то добра препорука али доступне информације показују да она супер пролази. Сетимо се само људи који су учествовали у аферама, где су сада? Шта раде? У затвору велика већина није. Наравно да је на "високим позицијама", па имају ПРЕПОРУКУ!А шта је са нама који сматрамо да то никако не сме да се налази у нашој биографији? Неко ће рећи лудаци. Е па ја нећу, јер не желим ПРАВУ ПРЕПОРУКУ!


*извор б92.нет



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana