Pre par dana dobio sam ljubazni poziv, na kojem se evo javno zahvaljujem, da ucestvujem u radu Politickog foruma - novog pokusaja da se artikulise politicko nezadovoljstvo koje postoji u delu nase javnosti.

Juce je odrzana i prva sednica ovog ad hoc tribunala, o cemu ste vise imali prilike da citate cak i u rezimskoj stampi. Nazalost opet senzacionalisticki i to kroz manje ili vise otvoreni podsmeh spram stavova Vesne Pesic i njihovog spinovanja u cilju predstavljanja autorke kao poludele ekstremistkinje opsednute u svojoj ludosti likom i delom buduceg premijera.

I ako nisam stigao da uzmem rec - ponajvise jer je u Sali bilo mnogo onih koje sam zeleo cuti, nadam se da mi organizatori nece zameriti sto cu se u najboljoj nameri na njihovu aktivnost osvrnuti javno.

 

 

Kada sam 2008. godine glasao za Cedomira Jovanovica nisam mogao ni da zamislim da ce on u 4 sledece godine uspeti da sa svojom strankom toliko postane deo sistema protiv kojeg je bio da ce ga biti nemoguce razlikovati. Osim estetski. 

Ja, naime, nisam nagovarao Lidera da podrzi medijski zakon. Nisam ja zagovarao kod Lidera da se podrzi malovickina i homenova reforma sudstva. Nisam ja Lideru sugerisao da cutke prelazi preko skandala tipa  Miladin Kovacevic. Nisam ja Lideru govorio da je pametno i dalje dizati poslanicke rukice za sistem u kojem se oslobadjaju fasisti, a olos drzavno stipendira.

 
2012-03-13 15:57:37
Astronomija| Kućni ljubimci| Sex

Gradjanska radost

Tibor Jóna RSS / 13.03.2012. u 16:57

Raspisalo izbore. Hvala.

Cemu se nadam? Nicemu. Jel beznadezno, pa i nije. Evo i zasto.

 

 
2011-11-15 22:11:27
Astronomija| Kućni ljubimci| Zdravlje

Haiku blog.

Tibor Jóna RSS / 15.11.2011. u 23:11

Dalo intervju za nas najveci tabloid. OK. Ko sve nije bio u novinama, neka i njega mucenog. 

Onda ga se u jednom trenutku stavlja pred konstataciju:               "Za sve loše rezultate ove vlade krivite Mirka Cvetkovića".

Kraj citata.

 

FYI -- Mirko Cvetkovic je upravo onaj seriozni gospodin kojeg s vremena na vreme zaticemo na funkciji Predsednika Vlade Republike Srbije.

 

Odgovara nas opozicionar na tu konstataciju i kaze: "...Srbiji treba energičan premijer koji ima hrabrost da donosi odluke"

Dobro.

 
2011-10-27 10:02:26
Jubileji| Lingvistika| Ljudska prava

Znanje kao roba

Tibor Jóna RSS / 27.10.2011. u 11:02

Da li je znanje roba? Neverujem. Znanje je suvise svuda da bi bio roba. Kao na primer vazduh ili sunceva svetlost. Do znanja se danas, zahvaljujuci znanju, stize lakse nego ikada u ljudskoj istoriji. Dok je nekada bilo potrebno, recimo, potegnuti na opasan i skup put u daleku Aleksandriju da bi se citala kakva knjiga, danas je potrebno uloziti oko 100 dolara, koliko kosta recimo - prosecan Kindle.

Knjige se mogu naci besplatno, uciti se, kao i ploviti, mora i moze. 

Mala digresija u banatsko. Moj komsija Pishta je recimo majstor vocarstva. Da ima Nobela za orezivanje i kalemljene - ukinuli bi ga, jer bi ga Pishta svake godine dobijao. Toliko je dobar. Ono sto je zanimljivo je da Pista nema ni dana vise od srednje mashinske skole. Sve sto zna naucio je gledajuci i citajuci, na svoju ruku - besplatno.

 
2011-10-07 09:47:54
Nostalgija| Politika| Reč i slika

Жили были

Tibor Jóna RSS / 07.10.2011. u 10:47

Sesti oktobar ostace u Srbiji dan koji nikada nije dosao.

Sesti je oktobar 2011. godine medjutim pokazao u kakvom provizorijumu i "make believe" drustvu zapravo zivmo.  Vest da je mozda najcuveniji eugenicar medju piscima i najcuveniji pisac medju eugenicarima dobitnik Nobelove nagrade mogla se sestog oktobra 2011. naci svuda od drustvenih mreza do kairona drzavne televizije.

Ova gerilska akcija Anonimous Serbia pokazala je svu povrsnost naseg drustva, a posebno onog dela koji bi trebalo da bude njegov najkriticniji deo - novinara i tzv. web aktivista. Akcija je pokazala da pucamo po svim savovima kao drustvo i da su povrsnost, zloba i lakomost na slavu uz otvoreni prezir spram istine prodrli u sve pore. Pokazalo je - recju - koliko smo truli.

 
2011-09-22 21:11:14
Jubileji| Ljudska prava| Nostalgija

Polubajka o Zeni i Muskom

Tibor Jóna RSS / 22.09.2011. u 22:11

Znate ono kad zena plavog oka i rascepljene usne sedne pored Coveka Svog Zivota i krene da prica kako je sa njihovim brakom sve u redu, a da njen muz sve radi za njeno dobro? Niti ona njemu zamera sto je on alkos i nasilnik, niti sto je latentni homic ili/i emotivno nedojebani edipovac.  Samari i pesnice po njenom licu najbolje svedoce o skladu te veze dvoje lepih, ali tranzicijom sjebanih ljudi. Ne bi on, al eto - tranzicija.

Ova urbana polubajka bavi se slicnom temom.

 
2011-09-16 16:51:13
Obrazovanje| Politika| Porodica

Sefe, koj ti vrag?

Tibor Jóna RSS / 16.09.2011. u 17:51

Njegova ekselencija ambasador Konuzin izvoleo je u dve recenice sumirati ne samo trenutni odnos Rusije prema Srbiji, nego vrlo verovatno odnos ove supersile prema Srbiji od XIX veka, na ovamo. A i nekih drugih. Velike Britanije najverovatnije. 

Sta je rekla Njegova ekselencija nimalo ekselentnim tonom ?

"Does Serbia have any interest in global security or not? Its just a minor country with no global interest! Do you pretend to be a subject of international relations or only an object?"

 

 

 

U podnozju moje zgrade nalazi se Renomirani Ugostiteljski Objekat, Renomirane Klijentele i podjednako Renomiranog Repertoara Renomiranih Pesama i vanredno Renomiranih Izvodjaca. Renomirana Klijentela, Renomiranih Automobila i prateceg Renomiranog Acesoara Renomirano se zabavlja do Renomiranih jutarnjih casova, na takav narocito Renomirani Nacin da od njihove Renomirane Zabave Renomirano Tutnji citav nas nimalo Renomirani Kraj.

I tako, renomirano, do 3, pa i 4 izjutra, bez ikakvog renomiranog obzira na to sto su okolo samo i iskljucivo Nerenomirane Zgrade i sto Nerenomirana Lokacija uopste nije predvidjena za tu vrstu Renomiranih Ugostiteljskih Objekata.

 
2011-07-16 09:35:13
Nostalgija| Satira| Životni stil

Ko zivi u ananasu na dnu mora?

Tibor Jóna RSS / 16.07.2011. u 10:35

Ovaj ceo schweinerei sa drzavnim gestapovanjem twitter naloga postaje ogavan.

Em sto je "satiricni nalog vuka jeremica" jedan uopste pleonazam - jel ako je nesto vuk jeremic onda je po logici stvari i satiricno, em je - sto je rekao neko iz twitosfere - taj satiricni nalog bio jedino mesto da o Bobu porazmislimo kao o mudrom, smislenom i s logikom ozenjenim djecarcem iz ananasa na dnu mora.  

 Kao i svaki drugi ridikul i Boba iz ananasa na dnu mora postaje opasan tek kad se umrezi sa istim ili vecim ridikulima - kako i dolazimo do pitanja ima li te sfere javnog i privatnog

 

Tibor Jóna

Tibor Jóna
Datum rоđenja:  01.03.1983 Pol:  Muški Član od:  19.09.2007 VIP izbora:  242 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana