In memoriam

Kako smo sistematski upropasteni od idiota.

Tibor Jóna RSS / 01.08.2011. u 16:25

U podnozju moje zgrade nalazi se Renomirani Ugostiteljski Objekat, Renomirane Klijentele i podjednako Renomiranog Repertoara Renomiranih Pesama i vanredno Renomiranih Izvodjaca. Renomirana Klijentela, Renomiranih Automobila i prateceg Renomiranog Acesoara Renomirano se zabavlja do Renomiranih jutarnjih casova, na takav narocito Renomirani Nacin da od njihove Renomirane Zabave Renomirano Tutnji citav nas nimalo Renomirani Kraj.

I tako, renomirano, do 3, pa i 4 izjutra, bez ikakvog renomiranog obzira na to sto su okolo samo i iskljucivo Nerenomirane Zgrade i sto Nerenomirana Lokacija uopste nije predvidjena za tu vrstu Renomiranih Ugostiteljskih Objekata.

Renomirana Deca Renomirano Poskakuju i Renomirano Podvriskuju, a u Renomiranim Pauzama Renomirane Muzike Renomirano Pesnice tako, Renomirano, jedni druge, cesto i u Renomiranim grupama od po 10-15 Renomiranih Mladica sa svake, pogadjate, Renomirane Strane. I to tako, Renomirano, traje godinama.

Nimalo Renomirani Komsiluk, pise Nimalo Renomirano svako malo Renomiranoj Gradskoj upravi, Nerenomirano se zaleci na Renomirani Ugostiteljski objekat, njegovu Renomiranu Klijentelu i njihovo Renomirano Shenlucenje. Renomirano Zalud. Renomirani je Ugostiteljski Objekat Renomirano jaci od zivota.

U isto vreme samo par renomiranih kilometara dalje...

Jedan Renomirani Heteronacelnik uveo je zabranu rada ugostiteljskih objekata u ideji da svojim biracima obezbedi ono za cim moj nerenomirani komsiluk cezne - mir i red.

No mala digresija.

Godine 2006. usao sam, prvi put sasvim slucajno, u "Anu 4 Pistolja", SUR koji se tada nalazio u Kosovskoj ulici. U sledecih 4 i po godine Ana je postala jedno od par retkih mesta kojima sam rado isao. Nije mi nimalo tesko da vam kazem i zasto - zbog ljudi. Dve trecine gostiju je bila stalna ekipa ili drugari stalne ekipe, a ona preostala trecina slucajnih gostiju potpuno je varirala od sredovecnih salterskih sluzbenica u banci na popodnevnoj kafici, preko poslanika SRS iz obliznje skupstine, hipstera, preprodavaca knjiga, vlasnika pasa, ovakvih i onakvih prilika i neprilika, manekenki, manekena, navijaca, grafickih dizajnerki, scenarista, profesorki italijanskog, doktora, doktorki, farmaceuta, podvodnih hokejasica, pop i filmskih zvezda...

Svi su oni ulazili u Anu i tu postajali - pa, duhom koji je mesto cinilo toliko posebnim i oslobodjenim pritiskom spoljnog sveta i njegovog besmisla.   

Tu ste mogli da se svadjate, da igrate na sanku, da upoznate sve i svakoga. Ana je bila toliko opusteno mesto da nije bilo nikoga da zameri ako bi se kakav par decaka poljubio ili dve devojke sele zagrljene da uzivaju u svojem drustvu. Jednstavno, to nikoga nije ni sokiralo - Ana je zaista bila mesto ciji su gosti postovali medjusobne razlike i uzivali u slobodi tih 50tak kvadrata Slobodnog Beograda.

U Ani se umelo provesti i po 10-12 sati, iako se samo svratilo na kratku kafu. Tamo je uvek bilo nekoga ko je bi poznat i nije bilo teorije da u Ani budes usamljen. Sto je bio poseban plus. Kao i, recimo, provesti 8. mart ili reprizu Nove godine u Ani. 

U tom specificnom duhu ja sam prepoznao ovovremeni ekvivalent  bajkovitog stereotipa o "starom, kafanskom beogradu", te romansirane vinjete iz gradske biografije o kafanama u kojima se vodila politika, obarale vlade ili pravile kojekakve uncutarije.

Uz sve to ja se ne secam da je ikada bilo problema sa policijom. Evo zapravo bolje slike - najveci neprijatelj Ane, gospodja Ljubica sa prvog sprata, na rastanku je gostima donela - tortu, da se u slasti rastanu, bez zlopamcenja.

Ana je dva puta menjala lokaciju, to jest, kada je izasla iz Kosovske dva puta je pokusana reanimacija.  Konacno, mesto se naslo na Renomiranoj Ulici, u Strahinjica bana gde i dan danas Renomirani Provod traje Renomirano Duze od naredbe Renomiranog Heteronacelnika.     

Tek, bilo kako bilo, a obicno biva tuzno, jer, sve su prave ljubavi, kaze pesma, tuzne - sinoc je pod teretom Renomirane Odluke o Renomiranom Radnom Vremenu, Ana prestala da postoji. Nase kafane, dame i gospodo, jednostavno vise nema.

Da se posluzim recima jos jedne zvezde koja je skoro prestala da bude sa nama - It all went back to black. Mi smo postali smo svi kao apatridi, ljudi bez svoje kafane.

Opterecena moranjem da prestane da radi u neko vreme, Ana se urusila. Sto je ocekivano bilo, jer, kada ste videli umetnicu kojoj odgovaraju zabrane ili ogranicenja?  

I sad, najbolje su tu mozda prosli stanari zgrade, koji ce do useljenja nekog novog kafica biti postedjeni makar njegove buke. Za razliku od mog Nerenomiranog komsiluka. Meni je samo zao sto je ovo sve, u ilicevskom paketu, ovako.

I zato sto se mi u nerenomiranom komsiluku Renomirano Maltretiramo Renomiranom Bukom svaki vikend i zato sto Ane vise nema.

A najvise mi je zao sto se u ovoj zemlji nekako uvek, ali uvek, BASH tako zgodi da na kraju losi momci ostanu i preteknu, da na miru sire svoj Renomirani Pakao, a da, u isto vreme, za dobre momke nekako uvek, ali uvek ispadne da nema mesta, pa da njih onda na kraju i zaista vise - nema.  Srbija je antibajka, u kojoj dobri momci retko pobede, a i kad pobede onda ih ustreljaju gubitnici.

Isto je ovde dakle i za veru, i za neveru, samo sto je istije za neveru i barabu - od mobilizacije za ratove kojih nije bilo, do ovakvih mikro stvari koje i bukvalno zivot znace. Izvesno je, u Srbiji, koga nece preteci. Renomirane Bitange i gilipteri, su, cini se, dobili sve bitke, a izgleda i ceo rat. Renomirani je SUR neunistiva, a Ane vise nema. 

Fuj. 



Komentari (65)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

duchesse duchesse 16:43 01.08.2011

Ahahahahaha

I zato sto se mi u nerenomiranom komsiluku Renomirano Maltretiramo Renomiranom Bukom svaki vikend i zato sto Ane vise nema

Probaj da živiš kod Hotela YU, mi se svake jbne večeri maltretiramo sa narodnjacima sa obližnjih splavova, i to kadkad od 11, a kadkad tek od 2 ujutru, pa tako sve do 4, a ponekad i 5. Svaki. Jbni. Dan.
Gledala pre nekog vremena StudioB i onaj program u kom se gradjani žale na raznorazne komunalne grozote, i neko se žalio povodom dotičnog ugodjaja. Odgovor koji je stigao iz grada je da su splavovi trademark beogradski specijalitet te da neće biti izmešteni, neće im biti ograničeno radno vreme i nivo buke ittsl.
mlekac mlekac 16:50 01.08.2011

Re: Ahahahahaha

duchesse
I zato sto se mi u nerenomiranom komsiluku Renomirano Maltretiramo Renomiranom Bukom svaki vikend i zato sto Ane vise nema

Probaj da živiš kod Hotela YU, mi se svake jbne večeri maltretiramo sa narodnjacima sa obližnjih splavova, i to kadkad od 11, a kadkad tek od 2 ujutru, pa tako sve do 4, a ponekad i 5. Svaki. Jbni. Dan.
Gledala pre nekog vremena StudioB i onaj program u kom se gradjani žale na raznorazne komunalne grozote, i neko se žalio povodom dotičnog ugodjaja. Odgovor koji je stigao iz grada je da su splavovi trademark beogradski specijalitet te da neće biti izmešteni, neće im biti ograničeno radno vreme i nivo buke ittsl.


A to, sto vise ne moze da se pridje reci od tih nakaza, to, valjda, nije bitno?

Najcrnje s tim splavovima je sto radi svaki treci, cetvrti, a ostatak je djubre koje truli na vodi!

A i ti sto rade - bolje da ne rade. Lepsa je obala bila dok ih nije bilo!
outcast outcast 16:57 01.08.2011

Re: Ahahahahaha

duchesse
I zato sto se mi u nerenomiranom komsiluku Renomirano Maltretiramo Renomiranom Bukom svaki vikend i zato sto Ane vise nemaProbaj da živiš kod Hotela YU, mi se svake jbne večeri maltretiramo sa narodnjacima sa obližnjih splavova, i to kadkad od 11, a kadkad tek od 2 ujutru, pa tako sve do 4, a ponekad i 5. Svaki. Jbni. Dan.Gledala pre nekog vremena StudioB i onaj program u kom se gradjani žale na raznorazne komunalne grozote, i neko se žalio povodom dotičnog ugodjaja. Odgovor koji je stigao iz grada je da su splavovi trademark beogradski specijalitet te da neće biti izmešteni, neće im biti ograničeno radno vreme i nivo buke ittsl.


Da nekada su splavovi bili prava atrakcija, mozda pre jedno 15-20 godina, dok nisu postali steciste olosa i kriminala i novokomponovanih kreatura. Secam se se da se nikada nista lose na splavovima pred kraj osamdesetih nije desavalo, do pucnjave na Tritonu, kada je gazda splava ( bolje reci broda ) tesko ranjen ( ne znam da li se ikada opravio i da li je uopste vise ziv )... Cini se da gradska vlast sada zivi na "staroj slavi" i da nista ne ulaze da se taj beogradski "trademark" odrzi u nekom stanju da stvarno bude atrakcija i ponos grada...

Sto rece autor bloga, zatvaraju se dobra mesta, jer nekom budzi smeta, i kao "dokaz" da gradska vlast radi nesto po pitanju divljanja novokomponovane subkulture, a sa druge strane se okrece glava od najveceg problema - preglasne muzike i nekulture koja se siri sa splavova...
duchesse duchesse 16:57 01.08.2011

Re: Ahahahahaha

A to, sto vise ne moze da se pridje reci od tih nakaza, to, valjda, nije bitno?

Pazi, kada me beba probudi u 3 ujutru, a posle ne mogu više da zaspim od vriske i cike, nekako ne razmišljam o vizuelnim utiscima, ali bih zbog buke mogla nekog da ubijem.
Eh daaaaa, kad već kukam na buku. Živela sam u svom kratkom životu na 3 lokacije, i sve tri su imale "parkić" u blizini. ZAŠTO, o ZAŠTO je svaki parkić stecište narkomana-alkoholičara-navijača koji divljaju od kako padne mrak do ranih jutarnjih časova i zašto nam je policija toliko bedna, jadna i nezainteresovana da nešto povodom toga i uradi? (o da, na jednoj od narečnih lokacija sam bila dovoljno zaludna i da zovem policiju)
duchesse duchesse 17:09 01.08.2011

Re: Ahahahahaha

zatvaraju se dobra mesta, jer nekom budzi smeta

Mislim da je totalno žalosno što se uopšte nalazimo u situaciji da raspravljamo o ovakvim stvarima. Da živimo u normalnom gradu/državi postojale bi zone, a raznorazni lokali zabavnog karaktera ne bi mogli da niču u stambenim delovima grada. Kolega npr. koji živi preko puta "tržnog centra" u kome je, naravno, kladionica, ne može da spava od dreke, muzike i druženja posetitelja iste. Kad pozove policiju, ovi dodju, siti se ispričaju sa gazdom, popiju po piće i idu dalje. Kad malo razmislim, najviše krivim impotentnu, lenju, nezainteresovanu, korumpiranu policiju.
bulatovic92 bulatovic92 18:53 01.08.2011

Re: Ahahahahaha

A to, sto vise ne moze da se pridje reci od tih nakaza, to, valjda, nije bitno?


Šteta što ti splavovi nisu od platana!
maca22 maca22 01:43 02.08.2011

Re: Ahahahahaha

duchesse
[ Odgovor koji je stigao iz grada je da su splavovi trademark beogradski specijalitet te da neće biti izmešteni, neće im biti ograničeno radno vreme i nivo buke ittsl.

Drskost.

"Divlji zapad" na obalama Beograda
noboole noboole 10:22 02.08.2011

Re: Ahahahahaha

mlekac


....

A i ti sto rade - bolje da ne rade. Lepsa je obala bila dok ih nije bilo!



Mlekac, meni je kao coveku i Zemuncu ovo sto si napisala melem na skrhano srce i pokazatelj ima jos onih koji misle kao ja.
mlekac mlekac 10:09 03.08.2011

Re: Ahahahahaha

noboole
mlekac


....

A i ti sto rade - bolje da ne rade. Lepsa je obala bila dok ih nije bilo!



Mlekac, meni je kao coveku i Zemuncu ovo sto si napisala melem na skrhano srce i pokazatelj ima jos onih koji misle kao ja.


Ima nas preko nekoliko, ne brini. A valjda cemo docekati i da to djubre jednog dana uklone pa da kej ponovo ima svoju primarnu svrhu - pristup reci, a ne pristup tim...
outcast outcast 16:48 01.08.2011

Moje iskreno saucesce...

Iako nikada nisam bila u Ani, divno si docarao atmosferu. Ipak, "sve tece, sve se menja", tako da me ne bi iznenadilo da tvoja Ana uskoro "vaskrsne" negde drugde, pod nekim drugim imenom, ali sa slicnom namerom i misijom - da poveze ljude, i ucini ih opustenim i bezbriznim, bar dok su pod njenim krovom...

Nikada ne znamo zasto je nesto dobro sto nam se mozda trenutno cini losim - mozda je doslo vreme za nove avanture i nove Ane...
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 17:04 01.08.2011

.

Pa i Cubura je bila mali prostor sa nekoliko kafana, vrlo poznatih. Izredjali su se razno razni politicki hohstapleri koji su polako, sistematski menjali, rusili, dozidjivali, otvarali pecenjare, bifea, kafice posh i one manje sa sve dolaskom nekih totalno bez veze tipova koji se krste do zemlje kad na dzambo crkvi odzvoni zvono sa masine. Jadan je Beograd jer ga vise nema.
JJ Beba JJ Beba 17:11 01.08.2011

Re: .

Jadan je Beograd jer ga vise nema.

Jelena, vodila sam te u Anu u Kosovskoj.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 19:38 01.08.2011

Re: .

JJ Beba
Jadan je Beograd jer ga vise nema.

Jelena, vodila sam te u Anu u Kosovskoj.


Secam se, Bebo! Svi ljudi koje poznajem su tamo isli. Ali, ama bas svi! Ja stvarno ne znam zasto se takav bes iskaljuje na Beograd i sve ono sto u njemu vredi?
JJ Beba JJ Beba 17:09 01.08.2011

ih brate...

mnogo mi žao.
išla sam u Anu, pogotovo kada je bila u Kosovskoj, odmah mi tu, kroz Bezistan.
Tu je bilo mesto gde sam se sastaja i sa sa mojim divnim drugarima, bivšim blogerima Kafa je Gotova i DeTailom...
i onako mi fale njih dvojca koji sada ulepšavaju neka druga mesta po belom svetu, još i Anu zatarabili.!!!!
kakav smor

Išla sam i na Vračar, al mi tamo nije bilo dobro - srce mi plakalo za Trandafilovićem, kafanom u čiju se baštu Ana bila uselila.

bila sam i u Strahinića Bana, al ne više s omom radošću kao u Kosovsku.

jbg takva je ovo zemlja, najlepša, autentična, iskrena mesta nestaju.
Ostaju ona fensi, gde se pere lova, gde sede kajlaste baje i picnute pice.
ElectricDreams ElectricDreams 11:56 02.08.2011

Re: ih brate...

JJ Beba
mnogo mi žao.
išla sam u Anu, pogotovo kada je bila u Kosovskoj, odmah mi tu, kroz Bezistan.


Nema više ni Burenceta u Zemunu :( I to je bilo extra mesto... sad su ga prebacili na dorćol i nije to više to... izgubio je onu neku dušu koju je imao.
A izgleda su i nove muzikante doveli :(
outcast outcast 01:17 04.08.2011

Re: ih brate...

ElectricDreams

Nema više ni Burenceta u Zemunu(quote]

Burence
NNN NNN 17:59 01.08.2011

:(

ja sam odveć mator da bih se miješao u te stvari (izlasci itakoto),
ali kad sam poslednji put bio u Ani,
sit sam se ispričao (niočemu) sa nekim likovima
koje nisam poznavao, ali su mi izgledali jako poznato.

Volim ta mesta, gde su ti ljudi nekako poznati i (usudiobihsereć') bliski.
antioksidant antioksidant 18:17 01.08.2011

Re: :(

Volim ta mesta, gde su ti ljudi nekako poznati i (usudiobihsereć') bliski.

ima par mesta gde su svi jako slicni - devojke lice na cecu (ravna kosa, napucene usne, povecano poprsje, istaknuta trtica u helankama, prekvarcovane noge na iglastim stiklama) a frajeri na --- otkud znam - kako se zove onaj kratko osisani, polunabildovani, lose tetovirani, u smesnu kopiju firmirane garderobe obuceni...?
NNN NNN 20:09 01.08.2011

Re: :(

devojke lice na cecu (ravna kosa, napucene usne, povecano poprsje, istaknuta trtica u helankama, prekvarcovane noge na iglastim stiklama)
gdegde?
Jukie Jukie 22:31 01.08.2011

Re: :(

antioksidant
ima par mesta gde su svi jako slicni

Pa i nastavnice u školi skoro sve isto izgledaju ali to nije za pohvalu...
maca22 maca22 01:33 02.08.2011

Re: :(

antioksidant
kako se zove onaj kratko osisani, polunabildovani, lose tetovirani, u smesnu kopiju firmirane garderobe obuceni...?

Orman.
mikimedic mikimedic 10:01 02.08.2011

Re: :(

Pa i nastavnice u školi skoro sve isto izgledaju ali to nije za pohvalu...


a ucenice



angie01 angie01 18:56 01.08.2011

Ana bila super,

i kafan i nacelnica supa!

docsumann docsumann 19:05 01.08.2011

Re: Ana bila super,

imam drugaricu kojoj je nadimak - Ana Kafana
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 22:51 01.08.2011

Preseli se

Nemaš M da organizuješ stanare da se izborite za svoj mir. Preseli se i reši problem.

Ne odgovara ti komšiluk, prodaj stan i idi gde je mirnije. Isto svima ostalima koji žive kod hotela Jugoslavija.

kmekate a nemate M da preduzmete nešto sami. Sve je u dobroj organizaciji što reklamira jedan državni fakultet...primenite to. Ne smejem se. Nađite se vi šmokljani kojima to smeta, i krenite da hrabrite jedni druge, dok ne skupite dovoljno M da krenete i promenite de fakto stanje i dobijete mir za sebe i za porodicu.

A pošto do toga neće doći ostaje vam da kmekate i cmizdrite na nekim elektronskim dnevnicima i kukate.

Mislite da ćete biti rulja? Jok, nego građanska inicijativa koja želi mir za svoje porodice. Ima vas sigurno preko 30 kojima smeta to, a nemate M da mrdnete dupetom iz sigurnosti fotelja.

Preuzmite stvari u svoje ruke...niko se neće boriti za vas.
outcast outcast 23:02 01.08.2011

Re: Preseli se

ulicno_pojacanje
Nemaš M da organizuješ stanare da se izborite za svoj mir. Preseli se i reši problem.Ne odgovara ti komšiluk, prodaj stan i idi gde je mirnije. Isto svima ostalima koji žive kod hotela Jugoslavija.kmekate a nemate M da preduzmete nešto sami. Sve je u dobroj organizaciji što reklamira jedan državni fakultet...primenite to. Ne smejem se. Nađite se vi šmokljani kojima to smeta, i krenite da hrabrite jedni druge, dok ne skupite dovoljno M da krenete i promenite de fakto stanje i dobijete mir za sebe i za porodicu.A pošto do toga neće doći ostaje vam da kmekate i cmizdrite na nekim elektronskim dnevnicima i kukate.Mislite da ćete biti rulja? Jok, nego građanska inicijativa koja želi mir za svoje porodice. Ima vas sigurno preko 30 kojima smeta to, a nemate M da mrdnete dupetom iz sigurnosti fotelja.Preuzmite stvari u svoje ruke...niko se neće boriti za vas.





mlekac mlekac 08:10 02.08.2011

Re: Preseli se

ulicno_pojacanje
Nemaš M da organizuješ stanare da se izborite za svoj mir. Preseli se i reši problem.

Ne odgovara ti komšiluk, prodaj stan i idi gde je mirnije. Isto svima ostalima koji žive kod hotela Jugoslavija.

kmekate a nemate M da preduzmete nešto sami. Sve je u dobroj organizaciji što reklamira jedan državni fakultet...primenite to. Ne smejem se. Nađite se vi šmokljani kojima to smeta, i krenite da hrabrite jedni druge, dok ne skupite dovoljno M da krenete i promenite de fakto stanje i dobijete mir za sebe i za porodicu.

A pošto do toga neće doći ostaje vam da kmekate i cmizdrite na nekim elektronskim dnevnicima i kukate.

Mislite da ćete biti rulja? Jok, nego građanska inicijativa koja želi mir za svoje porodice. Ima vas sigurno preko 30 kojima smeta to, a nemate M da mrdnete dupetom iz sigurnosti fotelja.

Preuzmite stvari u svoje ruke...niko se neće boriti za vas.


Pazi vako, ja sam se iz rodne mi ulice odselila davno pre nego sto su je pretvorili u "silikonsku dolinu", sto ne znaci da mi to, u sta su je pretvorili, manje smeta!

U mom detinjstvu i mladosti, Strahinica Bana bila je divna, mirna, lipama posuta ulica, dusu dala za igranje i setnju...

To, na sta sad lici - to je SRAMOTA!!!!
duchesse duchesse 09:38 02.08.2011

Re: Preseli se

Preuzmite stvari u svoje ruke...niko se neće boriti za vas.

Jao kako si ti elektronski proaktivan, svaka ti čast.
Rado bih prodala stan kod Hotela YU i preselila se u Pičkovac kada bih bila sigurna da me tamo neće buditi komšija koji udaje kćer, koji sina suneti, kome deca prave žurku, da neće iznad mene živeti alkoholičar koji se dernjaka cele noći, ili pak nasilnik koji bije ženu u rane jutarnje sate, ili djakonov asistent koji pušta neverovatno glasno neko pojanje nedeljom ujutru jer je to valjda bogougodno, ili jednostavno idiot koji udara u radijator negde oko 3 a.m. jer mu se tako diglo, a ja nemam pojma ko je, jerbo nemam spravu za utvrdjivanje pravca udaranja u radijator, u čemu će mi jebeno mnogo pomoći gradjanska inicijativa. Ti il imaš 6 godina, il živiš u inostranstvu i ne kapiraš da je problem sa nekulturom i bukom toliko duboko ukorenjen u srpsko društvo da ga nikakva gradjanska inicijativa neće promeniti. Možemo se lako okupiti oko ideje da ne želimo da slušamo udari opet grome moooooj svake bogovetne noći, ali kako to mali perica zamišlja da se rešava na mikro nivou na kom se javljaju najveći problemi, jednostavno beži mojoj mašti.
angie01 angie01 22:11 02.08.2011

Re: Preseli se

duchesse


komsinice, ako ce ti biti lakse, ja bas ne trpim preterani uticaj splavarskog uzivanja, jer sam malko na unutra, al zato moj prvi komsija iznosi zvucnike na terasu, pa u fulu po ceo dan, za vikendom i produzeno, pusta uzivanciju u rasponu od nedeukraden, do d best of bora drljaca!
srdjan.pajic srdjan.pajic 02:05 03.08.2011

Re: Preseli se

angie01
duchesse


komsinice, ako ce ti biti lakse, ja bas ne trpim preterani uticaj splavarskog uzivanja, jer sam malko na unutra, al zato moj prvi komsija iznosi zvucnike na terasu, pa u fulu po ceo dan, za vikendom i produzeno, pusta uzivanciju u rasponu od nedeukraden, do d best of bora drljaca!


Uh, a moj ćale, inače smiren i povučen čovek, me je iznenadio kad je pre neku nedelju izašao na terasu i krenuo da urla na komšiju iz susednog, prozor-gleda-na-naš ulaza, koji je u 10 uveče odšarafio TV sa nekim otužnim narodnjacima. Priznao mi je posle da ga je prošle godine gadjao krompirom.

Što je najgore, to je neki lik jedno 10 godina mladji od mene, a i njegov ćale nas je godinama isto tako maltretirao fudbalom i/ili popodnevnim vestima. Odvrne radio do daske, tako da ceo komšiluk bolje čuje tekmu. Onda sam konačno napravio ometač (to je bilo vreme pre RATEL-a), hebao sam mu kevu (doduše i svim ostalim neposrednim komšijama koji su možda hteli da slušaju, kulturno izmedjučetirizida. Kolateralna šteta).
krkar krkar 07:07 03.08.2011

Re: Preseli se

al zato moj prvi komsija iznosi zvucnike na terasu, pa u fulu po ceo dan, za vikendom i produzeno, pusta uzivanciju u rasponu od nedeukraden, do d best of bora drljaca!


Ja sam svojevremeno jednog takvog izlečio tako što sam zašrafio zvučnik nasred zida prema komšiji, da što jače vibrira, i svako jutro od 6 i svako popodne od 2-5 repertoar: Šostakovič, Prokofjev, Berio. Pa Šubertove solo pesme...
angie01 angie01 09:39 03.08.2011

Re: Preseli se

krkar
al zato moj prvi komsija iznosi zvucnike na terasu, pa u fulu po ceo dan, za vikendom i produzeno, pusta uzivanciju u rasponu od nedeukraden, do d best of bora drljaca!Ja sam svojevremeno jednog takvog izlečio tako što sam zašrafio zvučnik nasred zida prema komšiji, da što jače vibrira, i svako jutro od 6 i svako popodne od 2-5 repertoar: Šostakovič, Prokofjev, Berio. Pa Šubertove solo pesme...


krki-imam jos gromorozniji ansr-uzivo vezbanje skala na klaviru, a na mikrofon, pa sve ono sa zvucnikom iz tvoje ponude,...mada priznajem, Sostakovic vec dovoljno smrtonosno zvuci!
angie01 angie01 09:40 03.08.2011

Re: Preseli se

Srki- ono s krompirom izgleda jedino razumeju takvi likovi!
NNN NNN 11:43 03.08.2011

Re: Preseli se

Priznao mi je posle da ga je prošle godine gadjao krompirom.

Ja sam gađao kivijem Porše servis, jer im je urlao alarm nekog Audija, a oni nisu dugo mogli da ga deaktiviraju ili bar da sklone krntiju (od 30-ak hiljada evra) dalje od moje terase.
maca22 maca22 11:45 03.08.2011

Re: Preseli se

Ubacujem ovu pricu - da je Srdjan vidi zbog akcije oko ciscenja Tuzne Morave, jer je povezana sa ovde izrazenom zeljom da se obala Dunava ocisti od raspalih olupina.

Blic: Inspektor-zabranio-zitelju-Kursumlije-da-cisti-reku-jer-nema-projektnu-dokumentaciju


Njuz reaguje sa: Njuz: dozvola-za-bacanje-dubreta-u-kontejnere-neophodna-od-jeseni
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:46 03.08.2011

Re: Preseli se

maca22
Ubacujem ovu pricu - da je Srdjan vidi zbog akcije oko ciscenja Tuzne Morave, jer je povezana sa ovde izrazenom zeljom da se obala Dunava ocisti od raspalih olupina.

Blic: Inspektor-zabranio-zitelju-Kursumlije-da-cisti-reku-jer-nema-projektnu-dokumentaciju


Njuz reaguje sa: Njuz: dozvola-za-bacanje-dubreta-u-kontejnere-neophodna-od-jeseni


Hvala za link, već me upozorili moji agenti (Višnja: , Maca: )
Razbijam se od posla ovih dana, nemam vremena da metnem blog, jebem ti godišnje odmore!
duchesse duchesse 16:42 03.08.2011

Re: Preseli se

al zato moj prvi komsija iznosi zvucnike na terasu

Komšike, imala sam, dok sam živela sa roditeljima, komšiju koji je radio isto, ali je umesto narodnjaka po ceo dan puštao "ti bi htela lovu, ti bi htela pare". Ja sam onda iznela svoje zvučnike i puštala mu "marš odavde šabane" od Šahta. Ubrzo se odselio, ali verujem da to nema veze sa mnom.
zilikaka zilikaka 17:48 03.08.2011

Re: Preseli se

krkar
al zato moj prvi komsija iznosi zvucnike na terasu, pa u fulu po ceo dan, za vikendom i produzeno, pusta uzivanciju u rasponu od nedeukraden, do d best of bora drljaca!Ja sam svojevremeno jednog takvog izlečio tako što sam zašrafio zvučnik nasred zida prema komšiji, da što jače vibrira, i svako jutro od 6 i svako popodne od 2-5 repertoar: Šostakovič, Prokofjev, Berio. Pa Šubertove solo pesme...

Ti si definitivno moj davno izgubljeni brat blizanac
Svojevremeno živela na Karaburmi, pored Samačkog hotela.
Svakog, ali svakog vikenda čim oproleći puštali su guslanje. Ceo dan.
Nažalost, ja tad nisam imala tehniku koja je mogla da im parira, ali sam godinama govorila da ću je kad-tad nabaviti.
Samo, ima jedna razlika.
Ti si ipak imao humane metode, ja sam se pripremala ne nešto ovako

Edit: Sad kad sam pročitala i ostale, vidim da smo cela pogubljena familija, al je prema meni život bio najsuroviji
Mislim.
mlekac mlekac 21:13 03.08.2011

Re: Preseli se

zilikaka
krkar
al zato moj prvi komsija iznosi zvucnike na terasu, pa u fulu po ceo dan, za vikendom i produzeno, pusta uzivanciju u rasponu od nedeukraden, do d best of bora drljaca!Ja sam svojevremeno jednog takvog izlečio tako što sam zašrafio zvučnik nasred zida prema komšiji, da što jače vibrira, i svako jutro od 6 i svako popodne od 2-5 repertoar: Šostakovič, Prokofjev, Berio. Pa Šubertove solo pesme...

Ti si definitivno moj davno izgubljeni brat blizanac
Svojevremeno živela na Karaburmi, pored Samačkog hotela.
Svakog, ali svakog vikenda čim oproleći puštali su guslanje. Ceo dan.
Nažalost, ja tad nisam imala tehniku koja je mogla da im parira, ali sam godinama govorila da ću je kad-tad nabaviti.
Samo, ima jedna razlika.
Ti si ipak imao humane metode, ja sam se pripremala ne nešto ovako

Edit: Sad kad sam pročitala i ostale, vidim da smo cela pogubljena familija, al je prema meni život bio najsuroviji
Mislim.


Zmu i ja smo od starta vaspitali komsiluk - on svojim pankom, ja Vagnerom i Listom...

A podmladak je davao doprinos Diznijevom "Fantazijom"
maca22 maca22 22:04 03.08.2011

Re: Preseli se

duchesse
"ti bi htela lovu, ti bi htela pare". Ja sam onda iznela svoje zvučnike i puštala mu "marš odavde šabane"

Kad god se setim smejem se
milisav68 milisav68 22:12 03.08.2011

Re: Preseli se

mlekac

Zmu i ja smo od starta vaspitali komsiluk - on svojim pankom, ja Vagnerom i Listom...

A podmladak je davao doprinos Diznijevom "Fantazijom"

Pošto se više frekvencije prostiru dalje, onda je poželjno da "muzika" ima što više visokih tonova (npr činela).A da bi se pokvario ritam "slušača", onda bas bubanj mora da bude čist i jak.Tu naravno pomažu gitare sa distorzijama.
Moji provereni favoriti: the Ramones, the Cult, AC/DC, Iron Maiden.
Poželjno je i posedovanje pojačala i zvučnika, najmanje 2 puta 50W sinusne snage.
Posle toga, više ništa nije bilo isto.

ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 00:15 04.08.2011

Re: Preseli se

@ducheese

U tom Pickovcu, gde obojce znamo neces otici, makar crkla, zive jako cudno za tvoje poimanje, pristojni ljudi. Porodicni ljudi, ili oni koji to pokusavaju da budu. Ljudi koji se uljudno jave, najave nekoliko dana unapred neku buku. Nisu nametljivi. Ne dave svojim problemima jer znaju da ih ima svako.
Nije se svugde zapatila ta korov nekultura.
Uostalom, prvo sam sredio svoj stan, znam gde se sta nalazi, pa sam tek onda krenuo da cistim dvoriste
Pomaze kad su ti komsije sluzbena lica, penzosi, srednjoskolci. Vole da im bude uredno. Ne mogu da objasnim zasto. Jednostavno se tu poklapamo. sad par njih navija za razlicite klubove, ima vegetarijanaca, zaluta i poneki hm omo al vole da bude cisto. I oko te jedne stvari smo se slozili. Svako ima/vodi svoj zivot, ali ne zeli da maltretira druge.

Svaki pocetak je tezak. Lako ti je da kmekas, jao sve je lose sve je onakvo ovakvo i da ne mrdas dupetom. Izreka da je trpa lep nego uporan moze dase primeni na vise dela zivota ne samo na krevet.
duchesse duchesse 08:33 04.08.2011

Re: Preseli se

U tom Pickovcu, gde obojce znamo neces otici, makar crkla, zive jako cudno za tvoje poimanje, pristojni ljudi.

Jeste, jeste, a Yugo je najbolji auto, naša vojska je 3. u svetu, univerziteti nam rasturaju svetske standarde, i pljedža je daleko bolja od Meka. Volim vas koji verujete da tamo gde nema novca sve je pristojno i pošteno, a tamo gde ima sve sam snob i ološ, koji neće da se preseli sa "elitne" lokacije kod Hotela YU. Kako je život lakši kad sebi sve objasniš, zar ne? A trpanje mora da se pomene kad se ne ume drugačije, šta ćeš.

Oh and btw, nisi dobro čitao ulični čoveče, pisala sam da sam živela na 3 različite lokacije, od čega je jedna bila Pičkovac, zgrada puna penzionera. Tako da ne pije vodu da ti, pripadnik plebsa, objašnjavaš meni kako živi populus vulgaris, znam ja to iz ličnog iskustva vrlo dobro.

Lako je tebi da pišeš o kmekanju kada samo teoretišeš a nisi odgovorio na moje veoma konkretno pitanje: kako bi ti, na konkretan način rešio one probleme koje sam navela u svom postu? Jedan po jedan, kako se i javljaju. Ako nisi sposoban da mi odgovoriš, nemoj molim te više da mi prosipaš we can do it demagogiju. Nesuvisla je.
NNN NNN 08:41 04.08.2011

Re: Preseli se

Vagnerom i Listom
Dve najbolje kompozicije u istoriji čovečanstva:




Treba početi od malih nogu
NNN NNN 08:44 04.08.2011

Re: Preseli se

pljedža je daleko bolja od Meka
I govno je bolje od Meka
(nisam nijedno od ta dva probao, ali oba užasno smrde, a Mek je skuplji)
maksa83 maksa83 08:53 04.08.2011

Re: Preseli se

Jeste, jeste, a Yugo je najbolji auto, naša vojska je 3. u svetu, univerziteti nam rasturaju svetske standarde, i pljedža je daleko bolja od Meka.

Sori, ali pljedža JESTE bolja od Meka.
maca22 maca22 08:58 04.08.2011

Re: Preseli se

To za pljeku je bilo osudjeno na niz komentara.
duchesse duchesse 09:36 04.08.2011

Re: Preseli se

To za pljeku je bilo osudjeno na niz komentara.

Znam, znam, al opet, mora čovek da ima svoje mišljenje čak iako je usmereno protiv pljedže nacionale.
Dr M Dr M 09:55 04.08.2011

Re: Preseli se

Sori, ali pljedža JESTE bolja od Meka.


I tvrda kifla je bolja nego mek.
alselone alselone 09:57 04.08.2011

Re: Preseli se

Dr M

I tvrda kifla je bolja nego mek.


Tvrda kifla i kiselo mleko - septembarski ispitni rok.
angie01 angie01 10:35 04.08.2011

Re: Preseli se

Jeste, jeste, a Yugo je najbolji auto, naša vojska je 3. u svetu, univerziteti nam rasturaju svetske standarde, i pljedža je daleko bolja od Meka. Volim vas koji verujete da tamo gde nema novca sve je pristojno i pošteno, a tamo gde ima sve sam snob i ološ, koji neće da se preseli sa "elitne" lokacije kod Hotela YU. Kako je život lakši kad sebi sve objasniš, zar ne? A trpanje mora da se pomene kad se ne ume drugačije, šta ćeš.


da mi pop'mo po super kafu u Andjelu i natenane izogovaramo ove!:)))
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:48 04.08.2011

Re: Preseli se

maksa83
Jeste, jeste, a Yugo je najbolji auto, naša vojska je 3. u svetu, univerziteti nam rasturaju svetske standarde, i pljedža je daleko bolja od Meka.

Sori, ali pljedža JESTE bolja od Meka.


Potpisujem! Ceo letnji odmor u Beogradu sam imao na snazi kompromisno rešenje situacije sa mojom malom sestričinom: ona neće da čuje za pljesku izvan Meka (kamo ide ta mladež?), a ja u Meku samo koristim klozet (ni to u Beogradu, jer traže račun).

Tako da smo imali dogovorenu proceduru, da kupimo prvo njena sranja u Meku, a onda predjemo ulicu kod leskovčanina da se opskrbim Pravom Pljeskom. Pa onda sednemo u parkić ispod Moskve, i divimo se onoj smart zgradi pored parkića koju je elektronski opremio onaj jedan naš drugar, ne Onaj, nego Onaj Drugi .
fantomatsicna fantomatsicna 03:47 02.08.2011

Poceh da citam..

Ali kod 14-te reci RENOMIRAN odustanem..
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:30 02.08.2011

Re: Poceh da citam..

Ali kod 14-te reci RENOMIRAN odustanem..

Ja sam izdržala i nije mi žao. Ali Ane mi je žao.
marlblem marlblem 21:47 02.08.2011

Gde ja zivim!?

Lepo je vama sa tako renomiranim problemima. Probajte da zivite u gradu sa renomiranim gradonacelnikom koji je renomirani funkcioner sa dve stolice i renomirano se opusta uz palme, akva parkove i zoloske vrtove...penzioneri, gastarbajteri, naivcine su uvek dobrodosli i za njih je renomirani grad uzivancija. Super je, nema buke, nema 'nekulturnih', nema ne daj boze gay populacije, ma nema sta nema...nema NISTA!
cokamiki cokamiki 09:31 03.08.2011

Re: Gde ja zivim!?

Sigurno ne živiš u blizini Renomirane i uskoro Renovirane bolnice u tom divnom gradu, inače bi i ti uzivao u Renomiranoj muzici do ranog jutra koju OBAVEZNO svakog četvrtka, petak i subote puštaju u kafiću Renomiranog imena jednog od egipatskih bogova! A kad se svirka završi, pa upale Renovirane machine..
marlblem marlblem 22:31 03.08.2011

Re: Gde ja zivim!?

Zivim poprilicno daleko od od 'egipatskog boga' koje jedino ima neku usmenu dozvolu da radi preko 01h... ali evo poslednjih par dana milicija je pohapsila elitu, pa sad bar neces imati problem sa renoviranim masinama :)
nim_opet nim_opet 23:12 02.08.2011

Nikako ne mogu da se setim

Istina, odavno vise ne zivim u BG, ali da me je bilo po vise puta godisnje po nekoliko meseci bilo me je i uopste ne mogu da se setim Ane. A nemoguce da nisam sedeo, po celoj Kosovskoj se vukao milion puta. Gde je bila Ana? Prekoputa parka, tamo izmedju Zavoda i nekakve pekare? Secam se sedenja u basti recimo 2006te tamo negde, mnogo lep julski dan, ali imena nikako da se setim.
maca22 maca22 23:20 02.08.2011

Re: Nikako ne mogu da se setim

Ne, ovamo ka uglu sa Vlajkovicevom. Mislim da je tik uz Minimaxi. Sada je tu kafic Zumbul. A ranije mislim da je bio Costa Cafe.
Biljana 77 Biljana 77 17:50 03.08.2011

Kafica kod Ane



btw. kad su kod Ane služili ove kolačiće uz kafu, nije ih bilo nigde za kupiti
mlekac mlekac 21:11 03.08.2011

Pocinjem najozbiljnije

da sumnjam kako novinari pojedinih glasila traze inspiraciju na blogu...

Za one koji daju "pametne" savete tipa - to je samo malo buke:

Deci-zbog-buke-povisen-pritisak

zilikaka zilikaka 21:30 03.08.2011

Re: Pocinjem najozbiljnije

Pocinjem najozbiljnije
da sumnjam kako novinari pojedinih glasila traze inspiraciju na blogu...

Ti si to tek sad primetila?
Kazezoze Kazezoze 21:39 03.08.2011

Re: Pocinjem najozbiljnije

zilikaka
Pocinjem najozbiljnije
da sumnjam kako novinari pojedinih glasila traze inspiraciju na blogu...

Ti si to tek sad primetila?

ispomažu se...ovi naši blogeri koji pišu kvazi političke teme nisu u stanju da napišu politički blog, a da on nije inspirisan događajem koji je već dnevna štampa prenela.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana