Društvo| Moj grad| Politika

савет

antioksidant RSS / 10.10.2010. u 20:46

данас је победила држава. спровела је свој устав и закон. а хаос у београду нису изазвали они који су по процедури пријавили скуп већ они који су желели да тај скуп насиљем спрече. успели су да га спрече два пута до сада али не и ове године.

 

и савет је за оне који желе да неке ствари остану у 4 зида - мењајте устав. забраните да се носе мини сукње и онда ови што силују више неће бити изазивани.

 

доле прилажем процедуру ако вас интересује.  

 ...................

УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

IX ПРОМЕНА УСТАВА

Предлог за промену Устава и усвајање промене Устава

Члан 203.

Предлог за промену Устава може поднети најмање једна трећина од укупног броја народних посланика, председник Републике, Влада и најмање 150.000 бирача.
О промени Устава одлучује Народна скупштина.
Предлог за промену Устава усваја се двотрећинском већином од укупног броја народних посланика.
Ако не буде постигнута потребна већина, промени Устава по питањима садржаним у поднетом предлогу који није усвојен, не може се приступити у наредних годину дана.
Ако Народна скупштина усвоји предлог за промену Устава, приступа се изради, односно разматрању акта о промени Устава.
Народна скупштина усваја акт о промени Устава двотрећинском већином од укупног броја народних посланика и може одлучити да га и грађани потврде на републичком референдуму.
Народна скупштина је дужна да акт о промени Устава стави на републички референдум ради потврђивања, ако се промена Устава односи на преамбулу Устава, начела Устава, људска и мањинска права и слободе, уређење власти, проглашавање ратног и ванредног стања, одступање од људских и мањинских права у ванредном и ратном стању или поступак за промену Устава.
Када се акт о промени Устава стави на потврђивање, грађани се на референдуму изјашњавају најкасније у року од 60 дана од дана усвајања акта о промени Устава. Промена Устава је усвојена ако је за промену на референдуму гласала већина изашлих бирача.
Акт о промени Устава који је потврђен на републичком референдуму ступа на снагу када га прогласи Народна скупштина.
Ако Народна скупштина не одлучи да акт о промени Устава стави на потврђивање, промена Устава је усвојена изгласавањем у Народној скупштини, а акт о промени Устава ступа на снагу када га прогласи Народна скупштина.

Забрана промене Устава

Члан 204.

Устав не може бити промењен за време ратног или ванредног стања.

Уставни закон

Члан 205.

За спровођење промене Устава доноси се уставни закон.
Уставни закон се доноси двотрећинском већином од укупног броја народних посланика.Komentari (26)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

AlexDunja AlexDunja 20:48 10.10.2010

.

mirelarado mirelarado 22:47 10.10.2010

Re: .

хаос у београду нису изазвали они који су по процедури пријавили скуп већ они који су желели да тај скуп насиљем спрече. успели су да га спрече два пута до сада али не и ове године


То је то.
ecce-florian ecce-florian 22:35 10.10.2010

au stav,pardon a ustav


sad mi je jasno zašto ga je potpredsednik vlade vratio
cit.
данас је победила држава. спровела је свој устав и закон.

Jest ti normalan?
Danas je SPS pokazao da je ovo ipak njegova država .Radoznalim je to bilo i ranije jasno, al' ko ...... radoznale.
Tek da se zna.
Zapalilo DS i SPS.?
Ajde
Luča i Luča Mikrokozma.
Posle 5.10. dolazi 10.10. Zato nije bilo šestog


g.radicevic g.radicevic 22:47 10.10.2010

Re: au stav,pardon a ustav

sad mi je jasno zašto ga je potpredsednik vlade vratio


a koJ ti je ovaj shto zeva...

ecce-florian ecce-florian 22:52 10.10.2010

Re: au stav,pardon a ustav

g.radicevic
sad mi je jasno zašto ga je potpredsednik vlade vratio


a koJ ti je ovaj shto zeva...


Ne zeva , no češka žvale da ga da na značaju.
To mož' da vidiš na svaki seoski vašar kad ga pitaš nešto gde bi on mogo da ima i svoj interes.
A ko je .
Pa Ratko.
Koji Ratko?
Pa naš Ratko.

A
ecce-florian ecce-florian 23:16 10.10.2010

paradoks

vanja.t vanja.t 23:27 10.10.2010

blago tebi

ako si danas video pobedu!

данас је победила држава
loader loader 00:31 11.10.2010

Sloboda većini, status gledača manjini

Ustav je odličan, osim u jednom delu - u onom gde se govori da su zagarantovana prava sviju da ravnopravno ... E, taj deo stvara prostor za izražavanje i onih mišljenja ili sklonosti koje nisu po volji i razumevanju 19. vekovne serbije. A ta 19. vekovna je za sada većinska. Kad se pojavi nešto što većinska srbendija ne razume, ili ne voli - odmah se vade toljage i kreće se u satiranje te opasne, nerazumevajuće pojave. Sve bi bilo rešeno kad bi se iz Ustava izbacio pomenuti deo, koji garantuje slobodu. Oni koji nisu po volji većinskoj srbiji sedeli bi, ućutani, u senci - i sve bi bilo u redu .
angie01 angie01 08:01 11.10.2010

данас је победила држава.

onaj histerichni mimohod, chuvan policijom, k'o da se radi o masovnim ubicama, koje sprovode u izolaciju, dok razulerani gradjani pokushavaju da nekako dodju do satisfakcije, jer je ukinuta smrtna kazna- a pri tome NISU uchinjene sve potrebne akcije, da do nereda ne dodje-je sve samo ne pobeda!

I gde su tu funkcioneri-koji po difoltu treba da pokazu da podrzavaju pravnu drzavu i gde su sve te javne lichnosti-koje skupljaju poene samo na trtljanju, kad treba-a kada dodje vreme to i da dokazu-nating!

shta mislish- kako je izgledala slika ove pobede u svetu?
antioksidant antioksidant 08:13 11.10.2010

Re: данас је победила држава.

shta mislish- kako je izgledala slika ove pobede u svetu?

искрено, брига ме.
иначе, дивљање хулигана је одраз слике дела друштва, не државе. не државног апарата.
држава је стала на пут онима који су желели насилно нешто да спрече. држава је победила. однос друштва према различитостима је нешто друго. ту ниеј дошло до великог напретка (напредак се по мени своди на то што је сада многима јасније са каквим притисцима и претњама се суочавају другачији у овом друштву. то је некима отворило очи).

а блог је порука оном делу друштва који изједначавају у кривици жртве и насилнике - мењајте устав и забраните провокативно понашање, све оно што боде очи зато што је другачије нека остане у 4 зида и сви ће бити срећни и задовољни. све што треба урадити је скупити 150 000 потписника на петицију, 2/3 посланика и половину изашлих на референдум...

пе изволте. а док се то не скупи ја ћу од државе тражити да спроводи оно што јој сад пише у уставу. и јуче је спроведено.

а обрен марков је у праву, ово јуче је ништа ако не буде другог корака (затворске казне за организаторе и подстрекаче - то су они који камен нису бацили али су "подболи" неког да га баци)
angie01 angie01 08:20 11.10.2010

Re: данас је победила држава.

иначе, дивљање хулигана је одраз слике дела друштва, не државе. не државног апарата.


a ko je njih organizovao?

u vladi sede odbornici , koji se explicitno izjashnjavaju protiv gejeva i parade!

drugo-ko je dozvolio da se ovi klinci, mantijashi & co, ipak sakupe, pale , divljaju lome, kradu-da vidimo kako ce bezbednosni sistem da funcionishe sutra-kada dodje hilari-ne verujem da ce u tom sluchaju biti moguce bilo shta od ovoga juche!

zashto gradonachelnik sebi dozvoljava onakve izjave- zar nije i on predstavnik te drzave?

juche je pokazano da drzava-samo tako, moze da stane iza ovakve manifestacije-da je drugachije-oni koji je vode, bi se mnogo konkretnije ukljuchili u celu prichu!

искрено, брига ме.


pazi- to je jedini pokazatelj toga-shto se stvarno desilo, ne zbog sveta, nego zbog nas-chudi me da to ne razumesh!
antioksidant antioksidant 09:01 11.10.2010

Re: данас је победила држава.
a ko je njih organizovao?

то је тај други корак који је потребан - да се сазна ко их је организовао


u vladi sede odbornici , koji se explicitno izjashnjavaju protiv gejeva i parade!
није мени проблем у онима који се отворено залажу за то - нека мењају устав и нек забране ако им се не свиђа. проблем су ови којима су пуна уста људских права али увек имају неко али...

може да се организује скуп... али ако нико није против њега
може хомосексуализам... али у 4 зида

и није то популизам. стварно се у то верује. што је ок, али онда ти није место у тој странци, ниеј ти место на тој позицији политичког спектра

и енџи- од државе, тј њеног апарата се нема права тражити ништа више од оног јуче. остало је проблем друштва а а држава је оно што ми као друштво дефинишемо и направимо
angie01 angie01 09:26 11.10.2010

Re: данас је победила држава.

остало је проблем друштва а а држава је оно што ми као друштво дефинишемо и направимо


i shta je to bilo?

kod nas se sve zavrshava glasanjem-posle onih laznih obecanja, a izabrani se posle prespojavaju po SVOJIM LICHNIM POTREBAMA i sve shto rade je utomsmislu!

ne postoji kritichna masa, koja ce od izabranih da trazi da se ispune obecanja, a to bi svakako bila politichka volja, da svoje drushtvo usmerava prema naprednim civilizacijskim parametrima-nema tu puno filozofije, pa onda taj drzavni aparat funkcionishe kako treba, jer se zna shta se zeli!

ovako je sve kvazi, kvazi izabrani-oni shto su se koaliciono zalepili, kvazi demokratija-koja ne poshtuje postavljene standarde i onemugacava sprovodjenje istih-kvazi obecanja,...dopisati po zelji-ima onoliko!


pa vidi samo kako su koncipirane sve emisije o gej pravima-pozove se jedan gej, jedan kvazi selebriti i gomila primitivaca-pa se kao polemishe, o nechemu shto je vec definisano zakonom, pa onda tu gej neshto normalno govori, ali kao da je pao s marsa, jer svi ostali govore suprotno, sa sve selebritijem, koji neshto tamo-vamo, da bi ostao in-a shta je tu ideja, nego da se NEGIRA cela stvar!

meni ono juche lichi na sve to-eto pustili smo-a sve ostale determinante takodje ostaju-kao i onaj sramni govor djilasa-koji je valjda predstavnik drzavnog aparata za grad Beograd!
antioksidant antioksidant 09:32 11.10.2010

Re: данас је победила држава.

kao i onaj sramni govor djilasa-koji je valjda predstavnik drzavnog aparata za grad Beograd!

djilas je sramota drzavnog aparata
angie01 angie01 10:20 11.10.2010

Re: данас је победила држава.

djilas je sramota drzavnog aparata


jeste-on je nedopustivo rako shta misli!

a ostali nisu ni rekli ni uradili nishta!

a gejevi su isto gradjani ove drzave i kada postoji tako veliki problem u ljudskim pravima, prosto ne mogu zbog svojih funkcija i njihove specifichne tezine da ostanu nemi, u sigurnoj pozadini!

chekaj-nek budu malo nemi u privilegijama!

hocu reci i ja voli cvetice, leptirice, politikin zabavnik-i sve shto vole mladi, pa iako nisam politichki angazovana-chitaj, zaposlena sa beneficijama, da bih neshto uradila, tako izabrana za sve ostale-pa ne mogu da stojim u senci, kada se radi o ovako vaznim stvarima, a nemam nikakvu javnu obavezu i mogu mirno da cutim i shushtim!

gde su juche bili svi iz fotelja-da pokazu da ih je briga!
ecce-florian ecce-florian 17:36 11.10.2010

Re: данас је победила држава.

а блог је порука оном делу друштва који изједначавају у кривици жртве и насилнике - мењајте устав и забраните провокативно понашање, све оно што боде очи зато што је другачије нека остане у 4 зида и сви ће бити срећни и задовољни. све што треба урадити је скупити 150 000 потписника на петицију, 2/3 посланика и половину изашлих на референдум..

Mnogo si isključiv.
Ima i podvarijanta bivšeg šefa sadašnjeg šefa policije koja otprilike glasi:
Ako može Ustavno može, a ako ne.......
Rečeno - učinjeno.

Posle je i onda, kao i sad na blogu, došla faza kad je narod glasno tražio : Uhapsite Vlasija

I predsednik obećao.
A nadležni organi ispunili obećanje.

Očekujem da je Precednik rešio da će se otkriti politička pozadina ubistva Đinđića i da će je organi i otkriti a sudije osuditi u skladu sa zakonom. Skoro ko Nata izvršioce.

Od svega mi najljigavije, da će ministar povećati plate ovim poniženim i povređenim policajcima za 20% za oktobar.

I opet mi se nešto javlja da je ranije vođa navijača ( poznat pod nadimkom Arkan) imao neke druge linije komunikacije sa policijom koja je tada( a valjda i sada) bila sastavni deo između ostalog represivnog državnog aparata

Šta se to dogodilo u međuvremenu da su se službe uvredile i više ne pripovedaju s navijačima?

PS:
obožavam ovu zemlju zato što je jedina u kojoj građani obožavaju do imbecilnosti policiju a naročito ministra.

Nije mi poznat ni jedan sličan primer u Evropi.Probaj npr da nekom prosečnom Francuzu objasniš onaj video zapis s Lekine sahrane.

Nije meni strašno što ti odaješ priznanje Dačiću kao eksponetnu države na mitingu oličenom u policajcima koje pljuju, gađaju i fizički povređuju, već mi je strašno što je moja odrasla ćera pustila na fejsu muziku za policajce.
To mi dođe neprirodno kad si mlad. Meni normalno da u tim godinama dolaziš u sukob. Najčešće zbog nečeg što bi se moglo nazvati progresivnim idejama.
Čim te policija brani to znači da zastupaš etablirane ideje.
Paz te groze da Dačić koji je aktivni učesnik i kreator ovog beznađa od pre dvadeset godina pa sve do sada i sadašnji precednik postaju revolucionarne snage koje evropske standarde uvode u Srbiju.
A ko su ustvari ovi što bacaju kamenje. Da nisu pali odnekud. Vratila ih Francuska i Italija. Izašli ispod kamenja? Čiji su oni bre? Šta je razlog da su ovakvi? Šta im to Bota , Ivica i ostali koalicioni nude da ne budu ovakvi? Nemojte tući pedere ućićemo u Evropu. Dobro. Možda ne shvataju. Moći će da dobiju radnu dozvolu i da se zaposle negde u EU za kojih soma ili soma i po a ne da ovde crkunu čekajući bilo kakav posao. Kinezi plaćaju 100 jura mesečno na crno ako hoćeš da radiš u njihovoj radnji šest dana u nedelji. Što jes jes. To je pomak.I tamo za taj soma ili soma i po neće taći pedere. Možda za takvu platu ne bi ni ovde?Čuvali bni možda posao. Nije to zgodno.

Koji bre sistem čuvaju ovi jadni policajci po ulicama. Njihovu politokratiju u kojoj stalno neko objašnjava šta je još potrebno da bi ispunili.......
Ove klince čeka svetla budućnost za jedno desetak godina kad bi se zahebavali a ove političke aktere( zastupnike pedere i lica ostalih seksualnih navika - cca ili ti bolje rečeno cirka nih 500)svetla sadašnjost koja će se čuvati kao zenica oka.

psps
Jedino mi je drago da 60 % nije iz Beograda. Beograd je mnooooogo tolerantniji.
antioksidant antioksidant 19:59 11.10.2010

Re: данас је победила држава.

edino mi je drago da 60 % nije iz Beograda. Beograd je mnooooogo tolerantniji.
možda se tih 60% jednostavno nije snašlo u nepoznatom gradu pa nije uspelo da pobegne

ije mi poznat ni jedan sličan primer u Evropi.Probaj npr da nekom prosečnom Francuzu objasniš onaj video zapis s Lekine sahrane.
to koliko kapiram ima veze sa nacionalizmom a ne sa strašću prema plavoj uniformi
To mi dođe neprirodno kad si mlad. Meni normalno da u tim godinama dolaziš u sukob. Najčešće zbog nečeg što bi se moglo nazvati progresivnim idejama.
Čim te policija brani to znači da zastupaš etablirane ideje.
vidiš, i ja to posmatram kao apsurd - država nam je u zakonima progresivnija nego što je većinsko stanje svesti. rekao bih da nas eu tera da koračamo napred i kada bi smo mi radije seli ali opet ću dobiti lekciju o činjenicama i utiscima (da li tako beše?).

juče jeste bio korak napred jer je zakon primenjen - to je nešto na šta se skoro zaboravilo. i nije loš osećaj.

ecce-florian ecce-florian 20:13 11.10.2010

Re: данас је победила држава.

možda se tih 60% jednostavno nije snašlo u nepoznatom gradu pa nije uspelo da pobegne

Uvek na mitinzima nahebe pošten svet sa strane.
to koliko kapiram ima veze sa nacionalizmom a ne sa strašću prema plavoj uniformi

Meni liči na odavanje počasti ministru policije koji je probleme nacionalizma pokušao da reši primenom policijske represije.U tom kontekstu i Dačić je istina kao potpredsednik stranke pokušavao isti problem da reši na isti način.I njemu će najverovatnije na sahrani skandirati.
vidiš, i ja to posmatram kao apsurd - država nam je u zakonima progresivnija nego što je većinsko stanje svesti.

Šta bi tek bilo da nije došlo de prekida u kontinuitetu vladavine SPS od par godina? Ko zna dokle bi sad već bili dogurali.

Ajd onako usput,da te pitam , al' ozbiljno: Šta misliš da je Sloba ostao na vlasti uz neki dogovor, da li bi do danas Srbija bila u EU?
antioksidant antioksidant 21:12 11.10.2010

Re: данас је победила држава.

Ajd onako usput,da te pitam , al' ozbiljno: Šta misliš da je Sloba ostao na vlasti uz neki dogovor, da li bi do danas Srbija bila u EU?
ozbiljno - zavisi od dogovora.

još ozbiljnije - zar sloba nije ostao na vlasti?
Obren Markov Obren Markov 08:02 11.10.2010

Malo je prerano reći...

данас је победила држава


Još nije. Policija je uradila posao, tužilaštvo će svoj deo verovatno takođe odraditi.

Sudovi me brinu.
angie01 angie01 08:09 11.10.2010

Re: Malo je prerano reći...

Sudovi me brinu.


da znash!
Biljana 77 Biljana 77 13:59 11.10.2010

Pametniji, besmrtni Bora

Pekić: Tolerancija nije u odobravanju onoga što razumemo, ili u razumevanju onoga što odobravamo. Ona je u toleranciji onoga što niti razumemo, niti odobravamo.

Velika je stvar što je policija odbranila ono što verujem velika većina njih nit podržava, nit razume.
shumska shumska 18:41 11.10.2010

Re: Pametniji, besmrtni Bora

синоћ, у У. недеље - З. Миливојевић, психотерапеут, рече, како је у ствари толеранција реч које нема у нашем језику, а једина компатибилна са њом у српском је - трпељивост. значи трпим нешто - иако ми се не допада, можда немам афирмативан став према нечему или некоме - али истрпећу, претрпећу (у смислу како толеранција није априори прихватање како често испада у неким од интерпретација....)
успут, мени ово што тренутно имамо - не личи на државу.
(2 год сам седела у истој учионици у којој је раније био Бора Пекић као средњошколац):) у оно време ми је то била нека врста утехе)
antioksidant antioksidant 19:52 11.10.2010

Re: Pametniji, besmrtni Bora

З. Миливојевић, психотерапеут
inače čovek koji zagovara nasilje prema slabijima, konkretno prema deci.
samo mu nekako promiče da to znatno pomaže da deca nauče da je nasilje prihvatljivo da bi se ostvarilo šta se želi...
Bili Piton Bili Piton 21:57 11.10.2010

Re: Pametniji, besmrtni Bora

cela emisija je bila ubi bože
antioksidant antioksidant 08:39 12.10.2010

Re: Pametniji, besmrtni Bora

Bili Piton
cela emisija je bila ubi bože

сем режисера шишања а емисија је била таква да је и сергеј био на трагу нормалности

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana