Eksperimenti u blogovanju| Život

PRELISTAVANJE OKTOBRA

razmisljam RSS / 03.11.2013. u 21:36

               Ko nije imao preča posla od gledanja u krošnje drveća mogao je da primeti da lišće kestena žuti sa posebnim stilom i elegancijom. S početka njegovi zeleni dlanovi dobiju tek zlatasti obrub koji se lagano i neumutno širi kako jesen postaje starija i nepobitnija.
               A na ovu činjenicu se tako dobro nadovezuje tvrdnja koju sam čula od nekog ko se u takve stvari veoma dobro razabira, jer to ide sa godinama u kojima je sve jasno i razumljivo i stoga mi nije palo teško da u nju poverujem: jedna od lepših jesenjih zabava jeste ići lagano pustom ulicom ovlaš osvetljenom škrtim kasnopopodnevnim suncem pikajući sasvim neobavezno glatko kestenje i puštajući misli da lebde negde na samoj na ivici tišine.
               Na to se odmah nadovezije i sasvim poseban slučaj olistale patike, koja se vratila iz šetnje sa krhkom biljčicom zadenutom između gume i platna negde u nivou domalog nožnog prsta. Podrazumeva se, ova neobična pojava morala je biti ovekovečena.
               Naravno, pošto se već u priču o kotrljanju kestenja po asfaltu kradomice ušunjalo i veče, šteta bi bilo ne pomenuti koliko je dragocen i magičan trenutak u kome neusredsređen pogled u magnovenju uhvati buđenje uličnih svetiljki, njihovu početnu zbunjenost, sanjivost, predomišljanje čak da li bi da se upale ili ne ( Mogla bih da se zakunem da se maličak i protežu dok tako neodlučno trepću. ), a onda, konačno, bljesak u punom sjaju i lagano meškoljenje tanušnih izmaglica u nestabilnim krugovima svetlosti.
               Gde je veče, tu je i noć, neizostavno. Ulica spava uredno stavivši svoju lakat krivinu pod glavu, kad bum-bum-tras budi je nešto što joj se onako usnuloj lako može učiniti kao najezda pomahnitalih Limenih Drvoseča. Trenutak sluđenosti, panike... Šta to kog vraga...? Ah, to đubretari imaju problem sa iznenada bandoglavim kontejnerom. Čvrsto je zagrlio đubretarski kamion i ne želi ni pod udarcima da se odvoji od njega. ( Raznih ljubavi ima, ali je uvek lepo znati da su prave i beskompromisne još uvek na ceni. )
               Ulicom, našom, idu gradski i prigradski autobusi. E, iz jednog takvog je viđena jedna ženska osoba respektabilnih godina kako bere klasje trava boje zrelog crnog vina ispred jedne napuštene kuće u kojoj u stalnoj borbi za prevlast obitavaju mačke lutalice, pacovi vrhčiodnih okica i duhovi odavno raseljenih stanara. Onaj ko je to video znao je da ta žena voli travke ( A naročito jednu, koja je nedavno svoje korenje presadila u drugi sokak po svojoj meri. ) i da se već unapred raduje što će ih nedeljama gledati kako se kočopere na njenoj polici za snove na najuočljivijem mestu. Žena pak, koja je koračala trotoarom ka beračici, bila je sasvim očigledno ubeđena da narečena nije baš sasvim svoja i to je jasno pokazala pogledom kojim ju je nepristojno dugo fiksirala.
               Prigradski autobusi ne idu auto-putem. Ali zato idu automobili. U njima se katkad vozi i neka koja neprestano zvera oko sebe. Ono što nije morala da vidi su dve mlade lisice pregažene dok su ko zna kojim poslom pretrčavale kolovoz. Gde im je tada bila mama? Kako se meri lisičija patnja za ubijenim mladuncima?
               Da bi se uspostavila preko potrebna ravnoteža nakon jedne ovako tužne slike, nije zgoreg pomenuti da su krletke za ptice od kovanog gvožđa, elegantno izvedene i lepe onoliko koliko kavezi svake vrste uopšte mogu biti, sve vreme držale svoja dobro podmazana vratašca širom otvorena, što je bilo veliko olakšanje.
               Uz to, vreme je intenzivno mirisalo na tamjaniku a prostor je mestimično poprimao neku pitomu i mutnu ćilibarsku boju tog gotovo zaboravljenog grožđa.
               Upravo tada je bio trenutak da odnekle iskrsne i jedna lepa, gotovo zaboravljena reč. Dubrava. Pitomo, gusto, razbarušeno, olistalo. Kroz ruke granja obluci zvezda, recimo. Miris truleži i vlage. Trenutak razočaranja u kome se ispostavi da nije ubrana blagva, već muhara. I onaj sledeći u kome se ustanovi da je ova druga u stvari zbilja izuzetno lepa i raskošna pečurka.
               Bivalo je i kišnih dana. U jednom takvom, Sava i nebo nad njom su se nadmetali ko će da postigne veći stepen bezbojnosti. Reci je poenta izmicala: nastavljala je da teče i to joj je davalo privid živahnosti. Dočim, nebo je bilo nezainteresovano, nepomično i hladno.
               Tu negde nastupa tenutak za crtež. Crno na sivom. Tanušno drvo sa tek par grana sramežljivo ustremljenih ka oblacima. Na jednoj od njih pokisla ptica. Čuči. Čeka? Šta?
               A vetar sivilo ne razgrće. Naprotiv, samo ga gomila u povesma čiji se okrajci cepaju kovitlajući se po strništima i ostaju da landaraju na njivama poput pokislih zastava neke poražene vojske. Opet, taj isti vetar uspeva da protne svoj dah kroz zimogrožljive, drhturave krošnje i naličja listova počinju da se belasaju i vrtlože poput srebrnih ribljih trbuha i pejzaž iznenada oživljava i počinje da pliva pogledom kao opčinjavajući kaleidoskop belog na sivom.
               Ispod strehe se, okačeno o drvene lotre, danima provetrava nečije stajaće odelo. Ko zna zbog čega, to mi uliva izvesnu dozu nelagode.
               Onako, uzgred, vidokrugom mi je prošao čovek koji je hodao poput trudnice u poodmakloj trudnoći. Nešto tu nije štimalo, ali me je mrzelo da dokučim šta. U svakom slučaju, očekivala sam da će svakoga trena da podboči krsta rukom, da bi slika bila potpuna. Nije to učinio.
               Naravno, kuhinja je danima mirisala na ajvar i sok od paradajza i pekmez od šipuraka, ali to je nešto što se podrazumeva. U svakom slučaju, kada se tegle i flaše jednom poslažu u pravilne redove po policama, zadovoljstvo postaje daleko veće od umora.
               Već sam pomenula dokolicu. Upražnjavajući je čovek lako može da izvede zaključak da se neke tvrdokrile bube ponašaju kao mala deca. O čemu je reč? Ako se jedan takav insekt poplaši iznenadnim paljenjem svetla u prostoriji, pobeći će u prvo slobodno ćoše i tamo se sasvim umiriti verovatno čvrsto, a potpuno neumesno, misleći da je postao nevidljiv. A to me podseća na dobro poznati i često prepričavani slučaj Velikog Deteta kada je bio mali i na isti način se zavlačio po ćoškovima sve pitajući: - Ja sam gde sam?
               Po tim istim ćoškovima se uobičajeno skuplja paučina. Tu se uklapa jedna kratka pričica o pauku koji je hodao nad vodom jedne poslovično raspevane fontane dok ga je posmatrao par time potpuno fasciniranih nebeskoplavih očiju. Tanušna nit se nije videla, srebrna i prozirna nad srebrom i prozirnošću vode, te je pauk izgledao kao da upražnjava malo čudo levitacije.
               Ni baštenski patuljak nije ostao sasvim ravnodušan, iako nije imao priliku da gleda tankokrakog ekvilibristu. Naprotiv. Stajao je u samom centru gotovo savršeno okrugle cvetne leje opervaže belo obojenim kamenčićima kontrolišući sve njene poluprečnike držeći im repove u čvrsto stisnutoj šaci i blago im se smešeći da bi ih ukrotio i odgovorio od nepodopština kojima su oni inače skloni s vremena na vreme ako ih se pažljivo ne nadgleda. Izgledalo je kao da čeka da ljudi shvate koliko je važno primetiti mali crveni auto oslikan krupnim belim radama parkiran pred kapijom.
               Delovalo mi je da je uporan čekač.

 

 

TagoviKomentari (115)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

kukusigameni kukusigameni 21:37 03.11.2013

1.

cassiopeia cassiopeia 21:40 03.11.2013

Re: 1.


Kukuuu, već sam se zabrinula za tebe pročitavši ti uradak. Kad ono ti se zevzečiš u komśiluku. Dobro je
kukusigameni kukusigameni 21:42 03.11.2013

Re: 1.

cassiopeia

Kukuuu, već sam se zabrinula za tebe pročitavši ti uradak. Kad ono ti se zevzečiš u komśiluku. Dobro je

Nema brige. Prelistavam ovu Rasmišljam i ne mogu nikako da je prelistam jer se stalno vraćam na: Gde je veče, tu je i noć .
Jako.
cassiopeia cassiopeia 21:46 03.11.2013

Re: 1.

kukusigameni

Nema brige. Prelistavam ovu Rasmišljam i ne mogu nikako da je prelistam jer se stalno vraćam na: Gde je veče, tu je i noć .
Jako.


Dobro je ondak :)

p.s. pazi gore slovo ś u reči komśiluk
kukusigameni kukusigameni 21:49 03.11.2013

Re: 1.

cassiopeia
kukusigameni

Nema brige. Prelistavam ovu Rasmišljam i ne mogu nikako da je prelistam jer se stalno vraćam na: Gde je veče, tu je i noć .
Jako.


Dobro je ondak :)

p.s. pazi gore slovo ś u reči komśiluk

Znaczhi, pochelo ye!
razmisljam razmisljam 21:54 03.11.2013

Re: 1.

kukusigameniЕ, пошто тренутно путујем Португалијом са Сарамангом, извол' вас за прво место један azulejo portuguese:

razmisljam razmisljam 21:57 03.11.2013

Re: 1.

cassiopeia

Kukuuu, već sam se zabrinula za tebe pročitavši ti uradak. Kad ono ti se zevzečiš u komśiluku. Dobro je


И теби, за исказану бригу спрам блогодругара, један azulejo:Плаво и бело. Углавном. Уметност осликавања плочица. Читав један необичан свет.
kukusigameni kukusigameni 21:58 03.11.2013

Re: 1.

razmisljam
kukusigameniЕ, пошто тренутно путујем Португалијом са Сарамангом, извол' вас за прво место један azulejo portuguese:


I ja upravo čitam Saramanga.
niccolo niccolo 21:58 03.11.2013

Re: 1.

Azuležoi su keva, ja doneo jedan iz Museu Nacional do Azulejo kao suvenir, prikazuje centar Lisabona iz vremena pre velikog zemljotresa sa Praca do Comercio na sredini...
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:16 03.11.2013

Re: 1.

razmisljam
Е, пошто тренутно путујем Португалијом са Сарамангом


kukusigameni
I ja upravo čitam Saramanga.


Možda bi vam lepše bilo zajedno.
razmisljam razmisljam 22:21 03.11.2013

Re: 1.

niccolo
Azuležoi su keva, ja doneo jedan iz Museu Nacional do Azulejo kao suvenir, prikazuje centar Lisabona iz vremena pre velikog zemljotresa sa Praca do Comercio na sredini...


Мене баш заинтригирао Сараманго својом причом. И онда сам узела и листала слике на нету и читуцкала... Сјајни су.

razmisljam razmisljam 22:28 03.11.2013

Re: 1.

Vojislav Stojković


Možda bi vam lepše bilo zajedno.


Може бити. А и не мора.

kukusigameni kukusigameni 22:41 03.11.2013

Re: 1.

Vojislav Stojković
razmisljam
Е, пошто тренутно путујем Португалијом са Сарамангом


kukusigameni
I ja upravo čitam Saramanga.


Možda bi vam lepše bilo zajedno.

Jes pa da vidi da držim naopačke knjigu jer ne znam da čitam.
razmisljam razmisljam 23:01 03.11.2013

Re: 1.

kukusigameni

Jes pa da vidi da držim naopačke knjigu jer ne znam da čitam.


А ти си баш онда па мор'о да се изланеш сам? Ц, ц, ц...
Знаш да ја тако штогод не бих нити рекла нити казала, а камоли ширила уоколо.

Него, а како онда(к) знаш да читаш баш Сараманга?
kukusigameni kukusigameni 23:02 03.11.2013

Re: 1.

razmisljam
kukusigameni

Jes pa da vidi da držim naopačke knjigu jer ne znam da čitam.


А ти си баш онда па мор'о да се изланеш сам? Ц, ц, ц...
Знаш да ја тако штогод не бих нити рекла нити казала, а камоли ширила уоколо.

Него, а како онда(к) знаш да читаш баш Сараманга?

Privukle me korice.
razmisljam razmisljam 22:08 04.11.2013

Re: ???

Него, што мени нико лепо не каже: ,,Аман, жено, ако се већ правиш важна што читаш, зашто бар не научиш да то радиш како ваља.'' ?
Мислим, Сарама(н)го.
Појма немам одакле сам извукла то н вишка, а очигледно је да ми се баш запатило. Али, ако ћемо поштено, и не стоји му баш лоше.

bocvena bocvena 22:30 04.11.2013

Re: ???

Ja mislila da je to fora:)))

Kupila sam za biblioteku dve njegove knjige na Sajmu,pa čim završim Oza, pridružujem se.
razmisljam razmisljam 22:37 04.11.2013

Re: ???

bocvena
Ja mislila da je to fora:)))


Камо среће да јесте. Но је неписменос' једна и површнос'. А на насловној страни књиге презиме исписано тако крупним словима да из оног летећег Нолета може да се прочита, па ти сад види.
Дође ми да саму себе отерам у ћошак и банујем приде.


Kupila sam za biblioteku dve njegove knjige na Sajmu,pa čim završim Oza, pridružujem se.


Дакле, правимо секту.
bocvena bocvena 22:53 04.11.2013

Re: ???

sekta, dabome. ti prvosveštenica, ja blagajnik.
razmisljam razmisljam 19:40 05.11.2013

Re: ???

bocvena
sekta, dabome. ti prvosveštenica, ja blagajnik.


Ти си, чини ми се, баш решила да на овом мом блогу пошто-пото дођеш до неких новаца. Шта да ти кажем? Лепо је бити оптимиста. Стога, само напред.
cassiopeia cassiopeia 20:19 05.11.2013

Re: 1.

Hvala ti :)


Imam nešto lepo za tebe.

razmisljam razmisljam 21:31 05.11.2013

Re: 1.

cassiopeia
Hvala ti :)


Imam nešto lepo za tebe.


Хвала.

Има тога, разно лепог и разног лепог...


ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 22:39 03.11.2013

Јесен

Врло лепе слике.
Упражњавала данас јесен на градском брду - излетишту. Донели пуну кесу шишарки. Спремамо се за новогодишње декорације.
Препорука!
razmisljam razmisljam 23:04 03.11.2013

Re: Јесен

ocajna_domacica.65
Врло лепе слике.
...
Препорука!


Хвала онолико.

Упражњавала данас јесен на градском брду - излетишту. Донели пуну кесу шишарки. Спремамо се за новогодишње декорације.


И уживали, надам се?
Лепо је мислити о новогодишњим декорацијама на време. Верујете ли још увек у Деда Мраза?ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 14:37 04.11.2013

Re: Јесен

Само око новака!

razmisljam razmisljam 21:19 04.11.2013

Re: Јесен

ocajna_domacica.65
Само око новака!


А кад ако не око Новака? Сасвим довољно.
mirelarado mirelarado 00:09 04.11.2013

:)

Април је најсвирепији месец, тврди песник.
Октобар је најлепши месец, тврдим ја. :)
razmisljam razmisljam 01:08 04.11.2013

Re: :)

mirelarado
Април је најсвирепији месец, тврди песник.
Октобар је најлепши месец, тврдим ја. :)


О априлу ја не бих тако сурово попут песника, а са тобом се гледе листопада у потпуности слажем. Октобар је убедљиво најшаренији од свих месеци у години и најтоплијих боја, а и Михољско лето, када је широкогрудо и податно, уме врло пријатно да изненади.

( Одавно те не видех у трећој смени. Баш си ме пријатно изненадила. )


mirelarado mirelarado 01:30 04.11.2013

Re: :)

Увек сам ја ту, Размишљам. Често ћутке.
razmisljam razmisljam 01:52 04.11.2013

Re: :)

mirelarado
Увек сам ја ту, Размишљам. Често ћутке.


Ма, неспоразум, Мирела. Просто сам хтела да подвучем нашу трећу смену. У њој смо се у последње време мимоилазиле. Отуд изненађење. И пријатност истог.
А наравно, знам да си ту и кад ћутиш. Чиниш то довољно убедљиво.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 02:07 04.11.2013

Re: :)

mirelarado
Април је најсвирепији месец, тврди песник.
Октобар је најлепши месец, тврдим ја. :)

... dočim je avgust grešan mesec, tvrdi Edna O Brien, a septembar je setan, reklo bi se:


razmisljam razmisljam 18:00 04.11.2013

Re: :)

Vojislav Stojković

... dočim je avgust grešan mesec, tvrdi Edna O Brien, a septembar je setan, reklo bi se:Нисам читала Едну О Брајен, па се не бих усудила да коментаришем. Дакле, што се ње тиче, верујем ти на реч.
Него, шта би ми од њеног опуса препоручио за читање? Видех да има неколико на нашки преведених наслова.

А то, какав је који месец... Дало би се о томе онолико. Претпостављам да би свако понаособ имао неку своју личну и сасвим субјективну идеју. Лепа тема за размишљање...
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:43 04.11.2013

Re: :)

Čitao sam samo njen roman: "Avgust je grešan mesec" i to poprilično odavno, ali svakako bih ti ga preporučio. Roman prati udatu i razočaranu ženu, koja se guši u žabokrečini svakodnevnice, i u avgustu, dok su joj muž i sin na kampovanju, kreće iz Londona sama na francusku rivijeru u susret svojoj erotskoj emancipaciji. E, sad , kako je prošla na tom putu vidićeš i sama, ako pođeš sa njom.
bocvena bocvena 20:00 04.11.2013

Re: :)

(zapisati - edna o brajen pod jedan; pod dva: poslati muža i decu na kampovanje...ma gde da nađem kamp? možda može i u banju:)

vojislave, čitam sada amosa oza. odličan!
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 20:12 04.11.2013

Re: :)

Amos je čarobnjak reči, ali ne iz Oza, već iz jednog usamljenog kibuca.
razmisljam razmisljam 22:01 04.11.2013

Re: :)

Vojislav Stojković
Čitao sam samo njen roman: "Avgust je grešan mesec" ...


Хвала на препоруци Војиславе. Утефтерено.

А и Амос Оз, Бо. Т.ј. хвала и теби.
loader loader 01:31 04.11.2013

V V

a prostor je mestimično poprimao neku pitomu i mutnu ćilibarsku boju tog gotovo zaboravljenog grožđa.

Kao vino vremena ...
Eh..

razmisljam razmisljam 01:54 04.11.2013

Re: V V

loader

Kao vino vremena ...
Eh..


Ех...


loader loader 02:23 05.11.2013

Re: V V

razmisljam
Ех...

Na Ex ?!

Pa, ako je dotlo došlo.... ... onda dobro

Al šta ima veze - u vinu je ... ... ...
razmisljam razmisljam 19:55 05.11.2013

Re: V V

loader


Al šta ima veze - u vinu je ... ... ...


Винска мушица? Сирота...
loader loader 09:31 07.11.2013

Re: V V


Ima nade... Samo da pogledamo po podrumu... Aha:
prebaci se vinska mušica lepo u rasol i - istrezni se

razmisljam razmisljam 19:12 07.11.2013

Re: V V

loader

Ima nade... Samo da pogledamo po podrumu... Aha:
prebaci se vinska mušica lepo u rasol i - istrezni se


Већ Вам стиг'о купус???
loader loader 19:35 07.11.2013

Re: V V

" Gde je grožđe još slatko,
kupus je već kiseo "

razmisljam razmisljam 19:59 07.11.2013

Re: V V

loader
" Gde je grožđe još slatko,
kupus je već kiseo "


Изражавам своје свеколико удивљење спрам једне овако домаћински срочене сентенце.
loader loader 03:51 10.11.2013

Re: V V


Laska mi vaše divljenje. Ta, pocrveneću ...

Ali ću da smognem snage da vam podarim


bocvena bocvena 08:25 04.11.2013

ko vidi pauka

kako levitira nad fontanom, taj zna...sve.

(u mene je oktobar sezona slavlja svakojakih. jedva preživeh. i sad se oblizujem kao mače kad uhvati miša, ali ne bi još da ga pojede nego ga gurka šapicama i odlaže neizbežno)

a na televiziju...
razmisljam razmisljam 18:11 04.11.2013

Re: ko vidi pauka

bocvena
kako levitira nad fontanom, taj zna...sve.


Наравно.
Башка је лепо када тај неко ( ко зна...све ) дође из шетње и једну тако посебну слику зајапурено и одушевљено подели са мном која сам само једна најобичнија мама. Непроцењиво.

(u mene je oktobar sezona slavlja svakojakih. jedva preživeh. i sad se oblizujem kao mače kad uhvati miša, ali ne bi još da ga pojede nego ga gurka šapicama i odlaže neizbežno)


Замишљам те и смешкам се.

А напоредо ми се јавља и слика правих мачића којима је мати донела миша да их научи лову, а они избезумљено облећу око њега несигурни у то шта се од њих заправо очекује.
А онда, у неком тренутку, нагон проради и више није лепо за гледање.

( Наравно, пасус један нема никакве изравне асоцијативне везе са пасусом два. Оба су само неповезане асоцијације на твоју сликовиту изјаву. Тек да не помислиш оно што ја сама помислила нисам. )


Черевићан Черевићан 14:28 04.11.2013

јесени бесмртност

месец октобар, гле . . лишћа идила
Кишица се оћка ал' Сунце јој неда
тамо сам где нисам, мисли одлутале,
годи да се чoвeк маштањима преда
razmisljam razmisljam 18:30 04.11.2013

Re: јесени бесмртност

Черевићан
месец октобар, гле . . лишћа идила
Кишица се оћка ал' Сунце јој неда
тамо сам где нисам, мисли одлутале,
годи да се чoвeк маштањима преда


Гос'н Чер, поетски разбарушени, а опет тако прецизни у изразу.
О, да. Јесен је некако право време за пуштање меланхолије са узице и допуштање себи да се мало, као, уњањавимо и расентименталишемо. А нарочито да уза све то што нас неспорно чини рањивим, а некако ипак прија, збришемо кад год можемо у маштарије и мислилутања. ( Па још ако уз то приуштимо себи и једно лагано вучење ногу по опалом лишћу, и-хааај! )


nezezajsesmene nezezajsesmene 15:52 04.11.2013

A gde si ti?


"Ja sam gde sam?"

razmisljam razmisljam 18:31 04.11.2013

Re: A gde si ti?

nezezajsesmene

"Ja sam gde sam?"


,,Ја сам ту сам.''


stefan.hauzer stefan.hauzer 16:14 04.11.2013

.

imam

taman vremena;
da mahnem razmišljalici,dok ležim na podu
u svojoj sveže okrečenoj sobi
(plavoj)

i uživam u plodovima svog rada/dok se spremam da nastavim u drugoj isti posao
...e takav mi je ovaj kraj oktobra
i početak novembra - radno osvežavajući:)


razmisljam razmisljam 18:40 04.11.2013

Re: .

stefan.hauzer
imam

taman vremena;
da mahnem razmišljalici,dok ležim na podu
u svojoj sveže okrečenoj sobi
(plavoj)

i uživam u plodovima svog rada/dok se spremam da nastavim u drugoj isti posao
...e takav mi je ovaj kraj oktobra
i početak novembra - radno osvežavajući:)


Плаво, плавље, најплавље...Ту је и терет који свако од нас са собом вукља пловећи кроз живот барком која барем на први поглед делује сасвим сигурно, ту је и море, мирно, за почетак, а за касније ћемо да видимо, ту је и ленгер, за сваки случај и за опуштен боравак у луци до које нас лађа донесе...
Ту је све што ти треба да започет посао урадиш како ваља. Само напред.

Узгред које је плаве боје твоја плава соба?
Има ли у њој места за, рецимо, свице?

Хвала за махање.
Узвраћам. ( Мах, мах... )
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:25 05.11.2013

Re: .

Узгред које је плаве боје твоја плава соба?

:)

vedro plava,
kao letnje nebo ...a soba pored
,kao jesenje nebo,
modro plava
(neko bi rekao ljubičasta)

toliko sam opet vremena uhvatio,ali ovo mesto se mora posetiti
- ipak je dozvoljen svakakav troll
,kao moj, plavičast.
i naravno wilco!
ovih dana mi tako dobro leži,da se prosto pitam;


postoje li ljudi koji ovo ne vole?:)

"jesus, don't cry
you can rely on me, honey
you can combine anything you want
I'll be around"
razmisljam razmisljam 18:57 07.11.2013

Re: .

stefan.hauzer

:)

vedro plava,
kao letnje nebo ...a soba pored
,kao jesenje nebo,
modro plava
(neko bi rekao ljubičasta)


Две нијансе плаве, два годишња доба, два расположења...
Идеш из једне собе у другу и мењаш читав поглед на свет у трену.
Допада ми се, мада, морам ти признати, плава ми није омиљена боја. Дочим сам рада плавушанима.

toliko sam opet vremena uhvatio,ali ovo mesto se mora posetiti
- ipak je dozvoljen svakakav troll
,kao moj, plavičast.


Еее, плавичасти тролови су баш плавичасто ОК. Као и сви други, у бојама или безбојни. Знаш ваљда.

i naravno wilco!
ovih dana mi tako dobro leži,da se prosto pitam;


postoje li ljudi koji ovo ne vole?:)

"jesus, don't cry
you can rely on me, honey
you can combine anything you want
I'll be around"


Вероватно постоје, али ја их не познајем.
ivana23 ivana23 16:14 04.11.2013

***

razmisljam razmisljam 20:46 04.11.2013

Re: ***

ivana23


Надовезивање:


zilikaka zilikaka 16:37 04.11.2013

31

Ja bih možda i napisala komentar, al numem ništa da kažem na tu temu.
kukusigameni kukusigameni 16:49 04.11.2013

Re: 31

zilikaka
Ja bih možda i napisala komentar, al numem ništa da kažem na tu temu.

Ribanac.
zilikaka zilikaka 17:07 04.11.2013

Re: 31

Ribanac.

Počela sezona uveliko.

E, pa da! Ideja!

Jesen stigla u zlaćanoj barci
Stigo kupus a stižu i čvarci


Msm, ne vata mene ovo stihoklepanje inače, nego, pritisli me da učim i polažem opet neki ispit, pa se duša otima....
niccolo niccolo 17:18 04.11.2013

Re: 31

Jesen stigla u zlaćanoj barci
Stigo kupus a stižu i čvarci

Ja bih to izmenio u:

Jesen stigla u zlaćanoj barci
Stigo kupus a idu i čvarci
zilikaka zilikaka 17:21 04.11.2013

Re: 31

Jesen stigla u zlaćanoj barci
Stigo kupus a idu i čvarci


Kolega, amandman se prihvata.
kukusigameni kukusigameni 18:06 04.11.2013

Re: 31

zilikaka
Ribanac.

Počela sezona uveliko.

E, pa da! Ideja!

Jesen stigla u zlaćanoj barci
Stigo kupus a stižu i čvarci


Msm, ne vata mene ovo stihoklepanje inače, nego, pritisli me da učim i polažem opet neki ispit, pa se duša otima....

Vi'š kako umeš?

Stigla je jesen, svuda lišće pada,
hoću taj ribanac, dok si jošte mlada.

zilikaka zilikaka 18:14 04.11.2013

Re: 31

Stigla je jesen, svuda lišće pada,
hoću taj ribanac, dok si jošte mlada.


Biće, biće,
tek što nije, sad će
manje išti, onda j' vreme kraće.


kukusigameni kukusigameni 18:20 04.11.2013

Re: 31

zilikaka
Stigla je jesen, svuda lišće pada,
hoću taj ribanac, dok si jošte mlada.


Biće, biće,
tek što nije, sad će
manje išti, onda j' vreme kraće.Nisam Zili, ja više momak,
mene na greh, sada tera stomak.
zilikaka zilikaka 18:34 04.11.2013

Re: 31

Nisam Zili, ja više momak,
mene na greh, sada tera stomak.


Kuku tebe, a kuku i mene,
kad dopadne ovo tvoje žene.


mirelarado mirelarado 18:36 04.11.2013

Re: 31

kukusigameni
zilikaka
Stigla je jesen, svuda lišće pada,
hoću taj ribanac, dok si jošte mlada.


Biće, biće,
tek što nije, sad će
manje išti, onda j' vreme kraće.Nisam Zili, ja više momak,
mene na greh, sada tera stomak.


Музичка подлога:


bocvena bocvena 18:53 04.11.2013

Re: 31

ahahhaha, bravo zili i kuku!
(a u sebi već preračunavam koliko mogu da zaradim na ovom vašem pesničkom talentu. imamo hita! - i nemoj sad neko da smisli rimu sa "hita", a da nije pita:)
mirelarado mirelarado 19:04 04.11.2013

Re: 31

imamo hita! - i nemoj sad neko da smisli rimu sa "hita", a da nije pita:)


Имамо хита, немамо шита,
брига нас за габарита.


zilikaka zilikaka 19:16 04.11.2013

Re: 31

. imamo hita!


bocvena bocvena 19:36 04.11.2013

Re: 31

bogami i mirela se ističe!

(joj, ja ne umem da ubodem rimu ni pijana )

zilikaka zilikaka 19:58 04.11.2013

Re: 31

(joj, ja ne umem da ubodem rimu ni pijana


To se vežba, slatka.

razmisljam razmisljam 21:38 04.11.2013

Re: 31

zilikaka
Ja bih možda i napisala komentar, al numem ništa da kažem na tu temu.


Аааа, ти беше она којој је баш онако увек и по сваку цену стало до теме?

razmisljam razmisljam 21:49 04.11.2013

Re: 31 Eдитовано

zilikaka
Кукили
Ник
Бо
Мирела
dottoreДакле да сумирамо ( cum laude ):

Jesen stigla u zlaćanoj barci
Stigo kupus a stižu i čvarci

( Jesen stigla u zlaćanoj barci
Stigo kupus a idu i čvarci )

Stigla je jesen, svuda lišće pada,
hoću taj ribanac, dok si jošte mlada.

Biće, biće,
tek što nije, sad će
manje išti, onda j' vreme kraće.

Nisam Zili, ja više momak,
mene na greh, sada tera stomak.

Kuku tebe, a kuku i mene,
kad dopadne ovo tvoje žene.

imamo hita!
- i nemoj sad neko da smisli rimu sa "hita",
a da nije pita:)

Имамо хита, немамо шита,
брига нас за габарита.

Naša Boca kući hita,
jede joj se pita

dok ne bude sita
ima da se rita


za rimu sa "hita"
neće ni da pita..


Мис'ииим, вр'.zilikaka zilikaka 22:29 04.11.2013

Re: 31

Мис'ииим, вр'.


Štaoš ti? Skoro nas tako nije krenulo.
razmisljam razmisljam 22:31 04.11.2013

Re: 31

zilikaka

Štaoš ti? Skoro nas tako nije krenulo.


Па то и кажем.
Штета што сте посустали.
kukusigameni kukusigameni 23:34 04.11.2013

Re: 31

Ja se izvinjavam što sam se distancir'o, radim na foršpilu. Nešto iz A dura.
Dr M Dr M 23:46 04.11.2013

Re: 31

nemoj sad neko da smisli rimu sa "hita",
a da nije pita:)


Naša Boca kući hita,
jede joj se pita

dok ne bude sita
ima da se rita


za rimu sa "hita"
neće ni da pita..
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 00:10 05.11.2013

Re: 31

Dr M
nemoj sad neko da smisli rimu sa "hita",
a da nije pita:)


Naša Boca kući hita,
jede joj se pita

dok ne bude sita
ima da se rita


za rimu sa "hita"
neće ni da pita..


Dr M
Dr M Dr M 00:12 05.11.2013

Re: 31

dusanovaiivanovamama
Dr M
nemoj sad neko da smisli rimu sa "hita",
a da nije pita:)


Naša Boca kući hita,
jede joj se pita

dok ne bude sita
ima da se rita


za rimu sa "hita"
neće ni da pita..


Dr Mbocvena bocvena 07:06 05.11.2013

Re: 31

dr m-e, ne skreći sa teme!
razmisljam razmisljam 19:41 05.11.2013

Re: 31

kukusigameni
Ja se izvinjavam što sam se distancir'o, radim na foršpilu. Nešto iz A dura.


Ако, ако. Само ти углазбљуј.
razmisljam razmisljam 19:47 05.11.2013

Re: 31

Dr M
razmisljam razmisljam 19:56 05.11.2013

Re: 31

bocvena
dr m-e, ne skreći sa teme!


Ма, пусти човека да скреће ако баш 'оће.
zilikaka zilikaka 21:36 05.11.2013

Re: 31

Eto, ode muzika, razišlo se društvo...
kukusigameni kukusigameni 21:37 05.11.2013

Re: 31

razmisljam
kukusigameni
Ja se izvinjavam što sam se distancir'o, radim na foršpilu. Nešto iz A dura.


Ако, ако. Само ти углазбљуј.

Negoooo, vidim kačiš ove pločice s fugnu il bez, pa se mislim, ako ti treba keramičar, mogo bi da se iskažem, za koju šampitu.
zilikaka zilikaka 21:53 05.11.2013

Re: 31

ako ti treba keramičar, mogo bi da se iskažem, za koju šampitu.

El radiš sa krstići il samo 'nako?
niccolo niccolo 21:58 05.11.2013

Re: 31

El radiš sa krstići

Kako ne, sredom i petkom radi sa Lazarom, a subotom i nedeljom sa Nebojšom.
kukusigameni kukusigameni 22:11 05.11.2013

Re: 31

niccolo
El radiš sa krstići

Kako ne, sredom i petkom radi sa Lazarom, a subotom i nedeljom sa Nebojšom.Zili, nisu važni Krstići nego jel je cemenat ili lepak, da ne kažem ljepilo.

Oš, da mi donosiš ručak u vidu ribanca, Zilika? Manjerka i te munje.
kukusigameni kukusigameni 22:29 05.11.2013

Re: 31

Ne mogu, a da se ne zapitam...

zilikaka zilikaka 22:37 05.11.2013

Re: 31

Zili, nisu važni Krstići nego jel je cemenat ili lepak, da ne kažem ljepilo.

Ti će mi kažeš...

Nego, stvarno te spopo ribanac. Kud ćeš u tuđoj kući?! Naš ti kako to utiče na probavu, a kupatilo u radu?

razmisljam razmisljam 22:51 05.11.2013

Re: 31

zilikaka
Eto, ode muzika, razišlo se društvo...


Срећа, па ти не посустајеш никако. До душе, сама сам крива, дуго нисам писала, па те очигледно жуља залиха неискоришћених коментара.
razmisljam razmisljam 22:54 05.11.2013

Re: 31

kukusigameni

Negoooo, vidim kačiš ove pločice s fugnu il bez, pa se mislim, ako ti treba keramičar, mogo bi da se iskažem, za koju šampitu.


Хвала, али, не, хвала. Веритизан си ти мајстор, јавља ми се.
А што се пак шампита тиче, мислила сам да смо се по том питању ономад скоро па договорили. Или нисмо?
kukusigameni kukusigameni 22:57 05.11.2013

Re: 31

zilikaka
Zili, nisu važni Krstići nego jel je cemenat ili lepak, da ne kažem ljepilo.

Ti će mi kažeš...

Nego, stvarno te spopo ribanac. Kud ćeš u tuđoj kući?! Naš ti kako to utiče na probavu, a kupatilo u radu?


Do subote ću kupatilo da sredim,
da se nađe kad se uneredim.
razmisljam razmisljam 23:00 05.11.2013

Re: 31

kukusigameni
Ne mogu, a da se ne zapitam...


Прво, ова верзија је закон:А друго, није брод него лађа, са мехким ђ. Бела.
Она, зна се, регуларно плови у тандарију, али немој се око тога потресати. Све је под контролом. Мислим, шта буде - биће. Као што и увек бива, осим кад не буде било да буде, или већ тако некако...
zilikaka zilikaka 23:04 05.11.2013

Re: 31

Do subote ću kupatilo da sredim,
da se nađe kad se uneredim


Dobar majstor para vredi,
spase kuću mnoge muke.
Pa i kad se uneredi,
izvade ga zlatne ruke.
kukusigameni kukusigameni 23:05 05.11.2013

Re: 31

razmisljam
kukusigameni
Ne mogu, a da se ne zapitam...


Прво, ова верзија је закон:А друго, није брод него лађа, са мехким ђ. Бела.
Она, зна се, регуларно плови у тандарију, али немој се око тога потресати. Све је под контролом. Мислим, шта буде - биће. Као што и увек бива, осим кад не буде било да буде, или већ тако некако...

Na tvojoj ruci prsten...


razmisljam razmisljam 23:07 05.11.2013

Re: Дакле...

Зили, Ник и Кукили, буде ли ми се у догледно време ма шта наопако догодило са стамбеним санитарним чвором, надерали сте. Што значи да ћете кварове и остале екстремне ситуације саниравати на добровољној бази, такорећи волонтерски, све певајући и звиждућући и одржавајући енергију о 'лебу и води које имате набављати о свом трошку.
Тек да после не буде да вам на време нисам указала на последице вашег вуду деловања спрам мојих одаја за одмор ( rest room, што би рекли Англи ).
kukusigameni kukusigameni 23:08 05.11.2013

Re: Дакле...

razmisljam
Зили, Ник и Кукили, буде ли ми се у догледно време ма шта наопако догодило са стамбеним санитарним чвором, надерали сте. Што значи да ћете кварове и остале екстремне ситуације саниравати на добровољној бази, такорећи волонтерски, све певајући и звиждућући и одржавајући енергију о 'лебу и води које имате набављати о свом трошку.
Тек да после не буде да вам на време нисам указала на последице вашег вуду деловања спрам мојих одаја за одмор ( rest room, што би рекли Англи ).


zilikaka zilikaka 23:26 05.11.2013

Re: Дакле...

Nije da mi je stalo.al kad si već pomenula šampite..100.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana