Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Queeria

LET THE EXORCISM BEGIN

Little Devil: U svakom od nas krije se đavolakLittle Devil: U svakom od nas krije se đavolakVeć mesecima se skoro bezuspešno lečim od mazohizma, koji je uzeo maha i plašim se da je neizlečiv (na veliku sreću svih sadista). Terapija lečenja sastoji se, između ostalog, u izbegavanju informativnih emisija svake vrste, pa makar to bila i „Žikina šarenica“ (o jutarnjem Dizanju ne smem ni da maštam), sve u cilju smanjenja moje neuroze. Pošto je moj doktor zaostao za svetom i internet mu je misaona imenica, nije mi izričito zabranio informisanje putem interneta, a što nije izričito zabranjeno to je dozvoljeno. Što bi rekla moja majka, mora Srbin da nađe rupu u zakonu. Ne mogu najbolje da objasnim kako i zašto, ali ono što mi je privuklo pažnju, dok sam čitao vesti na sajtu B92, jeste da je u Poljskoj povećan broj isterivača đavola. Fantastična ideja, koja svakako mora da se proširi i na našu državu s nedefinisanim granicama. Ponesen takvom idejom, došao sam i do spiska osumnjičenih (ne pred Haškim tribunalom) onih čiju dušu i telo je zaposeo the Devil.


NE U NAŠE IME, NE S NAŠIM GUZAMA

Gej poljubac: Skandalozan i grešan prizor ?!Gej poljubac: Skandalozan i grešan prizor ?!Primoran da se izložim meni nesnosnoj toploti, pre nego što završim u paklu (za koji verujem da ne postoji) i budem kuvan u vrelom ulju, na putu do kancelarije primetio sam, tek danas, jednu zanimljivu svetleću reklamu u ulici Narodnog fronta, koja je kako zdrav razum nalaže postala ulica neke kraljice, isto kao što je čika Jova Zmaj posthumno hirurškom intervencijom gradskih vlasti promenio pol i postao kneginja Ljubica (ali samo u svojoj gornjoj polovini). U pitanju je svetleća reklama za turističku agenciju Srpske pravoslavne crkve „Dobročinstvo“. Možda zbog sunčanice i UV zračenja počeo sam glasno da se smejem, dok su me prolaznici čudno gledali. Zamislio sam, kako sam se vratio sa letovanja i hvalim se svojim prijateljima: „Divno sam se proveo na Karibima. Išao sam preko Dobročinstva i veoma su povoljni“. Zamišljena reakcija mojih prijatelja bila je dovoljna da nastavim da se glasno smejem. Naravno, Dobročinstvo se ne bavi takvim fancy aranžmanima, više su fokusirani na obilaženje ratnih zločinaca po manastirima. (Ne posedujem nikakve dokaze da u manastirima kriju ratne zločince ali moja prljava i perverzna mašta mi dozvoljava da napišem tako nešto.)


KO KOGA JEBE U ZDRAV M...K?

A kiss on the hand may be quite continental but diamonds are a girl's best friend.A kiss on the hand may be quite continental but diamonds are a girl's best friend.Ove godine se veliki Vidovdan ugnezdio između dva jednako velika datuma: 27.juna – Međunarodnog dana ponosa LGBTTIQ osoba, i 30. juna – dana kada je pre pet godina prva Gay Parada u Beogradu ugušena u batinama i krvi. Iako su ljudi pretučeni usred bela dana i belog Beograda, niko prstom nije mrdnuo da se založi da pronađe i adekvatno kazni nasilnike. Oni koji su pretučeni i dalje žive u strahu i sa dubokim emotivnim ranama, a ostali su naučili lekciju da je Pride u Beogradu nemoguć. Sa LGBTTIQ osobama i nasiljem koje se nad njima vrši niko ne iskazuje solidarnost. Da bi te zaštitila država kojoj redovno plaćaš sve poreze, a ona te poštuje tako malo, nije dovoljno ni da si mrtav peder ili silovana lezbejka. Ništa ne vredi pretrpljeni strah ako nemaš frakture kostiju,  niti prijavljivanje nasilja policiji – ti provociraš pa provociraš.


PEDERSKI PONOS NE UBIJA – crtice sa ZG Pridea

 

Gay lesbian FlagGay lesbian Flag

 

Nije moglo da se desi u Beogradu.

Ponovo smo išli u Zagreb.

I bilo je lepo.


U NABILDOVANOM TELU, NABILDOVAN DUH?!

Bilder: Nabildovano telo a u glavi (gaćama) ništa?!Bilder: Nabildovano telo a u glavi (gaćama) ništa?!Danas su mladi poludeli za sportom i sportskim aktivnostima. Sport je postao glavna tema razgovora, naročito među muškarcima. Prate se ne samo domaće fudbalske utakmice, već i utakmice klubova iz Engleske, Nemačke, Italije, Španije, sigurno i Tunguzije. Tuku se žene jer hoće da gledaju španske serije dok je neka tekma na televiziji. Smišljaju se novi sportovi, hokej na travi, fudbal u vodi, plivanјe u živom pesku, skok pored bazena i mnogi drugi. Sportske zvezde, sa jedva završenom osnovnom školom, su multimilioneri sa prelepim suprugama / devojkama manekenkama, glumicama, pevačicama. Dovoljan razlog da veći deo muške populacije poludi za sportom i snovima o uspehu, novcu i sreći. Zbog takve sportske groznice, na svakom ćošku niču sportske hale, stadioni, sportske dvorane. Ako ne niče nešto sportsko onda nešto crkveno. Oni drugi kojima sportske aktivnosti ne idu od ruke, imaju sportske kladionice gde na sportu mogu lepo da „zarade“.


DA LI SRBIJA IMA DIVE ?

Hm, jučerašnji blog kao i komentari na njega (što privatni, što javni), inspirisali su me da malo razmislim da li Srbija ima dive ili ne. Tolika rasprava o Ceci (za koju, btw neznam čemu), pokazuje da Ceca (opet dopalo se to nekom ili ne), jeste diva. No, hajde da vidimo da li postoje neke druge dive osim nje. Ovo što sledi je samo predlog, pls budite slobodni/ slobodne/ slobodna pa dodajte vaše favoritkinje :)Ovo su moje DIVE KOJE IMAJU MOĆ: mnogi bi da ih pljuju ali nemaju argumente !


SJAJ I BEDA SRBIJE: letnje nacionalističko onanisanje i njegove refleksije

Ponekad mi se čini da smo, ili bar jedna dobra većina, u kolektivnom neznanju u kakvoj zemlji zapravo živimo? Ne samo u kontekstu granica, veličine, imena, nije mi ni važno ako nemam osećaj primarnog ljudskog dostojanstva i ponosa, već u kontekstu normalnosti šta je ispravno i poželjno a šta ne!

Čini mi se i da nema pravila, da nema prihvatanja nijednog nasledja osim ružnog sećanja i bednih ratničkih mitova.

Nema pravih zvezda i velikih dogadjaja.

Čuo sam da se na tržištu nalazi gomila falsifikovane kozmetičke robe (shodno povećanim letnjim potrebama), pa tako nema ni pravih sapuna da se očiste svi koji bi hteli da sa sebe speru nagomilanu prljavštinu.


Syndicate content