Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Queeria

O ABORTUSU: čuvari srpskih materica!

Pajo...cuvaj me malo!Pajo...cuvaj me malo!Da, čini mi se da beleženje nekih važnih ili manje važnih ličnosti i događaja iz novije istorije postaje veoma važno. Svi pobornici zavere protiv Srba i Srbije, na najneverovatnije načine uspevaju da koristeći političku klimu za tili čas vaskrsnu i ponovo se pojave kako bi skrenuli pažnju sa svakodnevice i javni prostor zauzeli nekim manje važnim temama. Jedna od onih koje se najčešće provlače kroz usta javnosti i javnih intelektualaca je ABORTUS! Ali, odakle nekome pravo da morališe o tuđem telu i životu!


DRUŽE PLAVI NEMOJ PO GUZI

Plavi drug, najbolji drugPlavi drug, najbolji drugAko niste znali (sram vas bio) jedan od najvećih gej fetiša jeste uniforma, naročito pandurska sa sve lisicama, pendrecima i ostalim privescima. Jeste da sam antimilitarista u dušu, ali uniforma ipak čini čuda. Super, vojsku i ostale militarističke institucije treba ukinuti, ali uniformu zadržati kao seksualno pomagalo koje se prodaje u seksi šopovima. E koliko sam love ostavio u dragstoru Mileta Dragića, više nego kod Verice Rakočević i Dragane Ognjenović zajedno.


KO TO NE VOLI B92? : (...)

Drecun Prvi ZavereničkiDrecun Prvi Zaverenički(...) i ne samo B92, već i sve što ima veze sa kretanjima u svetu nakon 1804. godine, kada je u Marićevićevoj jaruzi, Karađorđe izabran za vođu ustanka. Tada nije bilo Interneta, niti ljudskih prava, još manje priče o rasizmu, fašizmu ili politički korektnom govoru.Dvestadve godine nakon toga, Srbijom "krstare"  impotentni, frustrirani, slabobubrežni  gusari! Uglavnom se trude da isprave istoriju,  sakupljaju i  broje kosti od 1940. pa na ovamo i sasvim nesvesno (sic!),  svojom jeftinom retorikom vraćaju nas unazad, kako bi nam čitali crkvene kalendare i pisali nepismenom plebsu po koju molbu kralju.Neki od nijh su Brana Crnčević, Milovan Drecun, Kosta Čavoški, Bora Čorba i Prele...


UJEDINJENI U MRŽNJI

Nesrećni gej brakNesrećni gej brakMuslimanske, jevrejske, hrišćanske vođe ujedinjeni protiv gej parade u Jerusalimu

Muslimanska, jevrejska i hrišćanska zajednica ujedinile su se da bi se zajedničkim snagama suprotstavile gej paradi u Jerusalimu, koja je zakazana od 6. do 12. avgusta. Više od 50 prominentnih religijskih lidera okupilo se da bi zajedno sa desničarskim članovima Knesseta zaustavili WorldPride, tvrdeći da Sveta zemlja nikada nije videla ovakvo jedinstvo religijskih lidera. Organizatori WorldPride-a nazvali su ovu koaliciju opasnom i ružnom, što oni definitivno jesu. Na sastanku su prisustvovali radikalni Jevreji i Muslimani iz Izraelskog parlamenta, pojedini članovi Skupštine grada Jerusalima, ambasador Rabinske unije Amerike i Kanade, lideri mnogih jerusalimskih crkvi, studenti, pripadnici Ministarstva odbrane, vatikanski ambasador u Izraelu i mnogi, mnogi drugi.


A MENI JE JEDAN OD ONIH DANA

Aha, tako uspevaš da zadržiš tipaAha, tako uspevaš da zadržiš tipaKrenuo sam na posao. Bila je neverovatna gužva u gradu. Ništa novo za Beograd ali sam ja kasnio na veoma važan sastanak. Nervoza me je ubijala. Zagušenje na Gazeli, koja samo što se ne sruši od težine automobila i kamiona koji se ne pomeraju. Ne znam ni sam koliko mi je vremena trebalo da pređem na drugu stranu.

U centru je apsolutno nemoguće naći prazno parking mesto, sve je puno. Najzad sam ga našao. Mesto je bilo veoma malo. Mučio sam se da parkiram automobil i već sam počeo da gubim živce. Od nerviranja postalo mi je vruće, spustio sam prozor i... Osetio sam blaženi, predivni miris, koji me je obuzeo. Brige iz moje glave su nestale, nisam više čuo nervozne vozače koji trube iza mene. Bolelo me dupe za sastanak i to što kasnim. Bio sam srećan i pun optimizma. Izašao sam iz automobila i krenuo za tim čarobnim i neodoljivim mirisom. Išao sam gradom kao omađijan i pratio ga. Stigao sam do stana svoje prijateljice iz kojeg je dopirao. Seli smo i krenuli da srčemo kaficu. Ah, i ukus i miris.


STIGLA JE DEGENERISANA ELLEN

Rađanje Ellen DeGeneres: B92, svakog radnog dana 17.30Rađanje Ellen DeGeneres: B92, svakog radnog dana 17.30Mnoge sam ovih dana sa puno sreće i elana obavestio da na naše male ekrane dolazi lezbejska ikona Ellen DeGeneres. Svi od reda su me gledali kao da sam pao s Marsa i svi su postavili isto pitanje: Who the fuck is Ellen DeGeneres? Naravno, odmah sam zarežao na njih, proglasio ih neobaveštenima i da bi se Koštunica njima ponosio. Posle dugog razmišljanja shvatio sam da sam preterao i da umesto optuživanja, treba da se u duhu svetosavlja bacim na prosvećenje širokih narodnih masa, tako da je moja nova misija da Srbiju obavestim o liku i delu degenerisane Ellen.


NISU SVE ŽRTVE JEDNAKE !

Suviše se kratko i suviše brzo živi da bi objasnili koliko je neka tragedija velika. Čini se da posle nečeg jako velikog i jako ružnog svako plače zbog sebe i ne razmišlja kako da se Tragedija ne ponovi, već kako da sakrije sopstvenu Odgovornost za ono što je mogao da spreči! Ne zanima me koliko je Srba stradalo u Bratuncu, koliko Muslimana u Srebrenici. Zanima me kada ćemo naučiti da je život podjedanako vredan i prestati da ubijamo jedni druge. Na razne načine!


PUT PUTUJEM A ŽAO MI

Nebeski narod i nebeski autobusNebeski narod i nebeski autobusBio sam okrenut licem prema zidu. Bilo mi je tako vruće. Kapljice znoja slivale su mi se niz leđa. Želeo sam da skinem sve sa sebe. Prišao mi je s leđa. Bio je sve bliži i bliži dok se skroz nije oslonio na mene. Osećao sam njegovo snažno telo i njegovu toplotu. Bilo mi je još toplije. Stavio je svoju ruku pored moje. Tela su nam se zalepila od znoja. Osećao sam njegov vreli dah na vratu. Želeo sam da pobegnem, da se sklonim, ali nisam mogao, autobus je bio pun prepun. Izdržaću ovu torturu i sledeći put ću dobro razmisliti da li ću koristiti gradski prevoz. (Neko bi rekao: sve ti je loše! Ali takav komentar bi smatrao zlobnim jer ja sam ipak fina riba u ovom moru plavom.)


SRPSKE JAHAČICE APOKALIPSE: ko su (zaista) strane plaćenice?

Iste šiške isti moral! A?Iste šiške isti moral! A?Baš je postalo dosadno to neprestano pljuvanje po Nataši Kandić, Biljani Srbljanović, Sonji Biserko, Biljani Kovačević Vučo i Ženama u crnom! Već više od petnaest godina na tapetu su jedne te iste žene. Zar to nije dovoljan znak da tu nešto škripi? Nisu one ni strane plaćenice, ni Soroševe službenice, ni nevladine kokoške (kako ih je nazvao impotentni Crnčević), već su dovoljno jake i hrabre da izađu i kažu istinu Srbiji u oči. A upravo se iza nevinih trepavica Srbije, kriju zavidne oči ustreptalih jahačica Apokalipse, onih koje mole Boga da nam se dešava ružno pa da njima bude lepo. Svetlana Petrušić, Ljiljana Bulatović, Ljiljana Habjanović Đurović, Milijana Baletić su samo neke od njih!!!


MUŠKARCI SU SVINJE

Evolucija muškarcaEvolucija muškarcaZavaljen u svoju omiljenu fotelju i bleji u TV. Njegova dlakava leđa i dlakave grudi pokriva bela siledžijka sa velikom masnom mrljom. S vremena na vreme strese mrvice čipsa koji je pojeo na pod. Dlakavi pivski stomak viri ispod majice. U levoj ruci drži limenku piva koju zgnječi kada popije njen sadržaj. Nosi karirane plave bokserice. Umazanom rukom od čipsa bi se ponekad počešao po jajima. Smrdi na znoj i crni luk koji je pojeo kao prilog uz kalorični hamburger. Da li je to slika muškarca za kojim žudimo? Definitivno ne. To je slika muškarca koju stvaraju današnje reklame, specijalno reklame za pivo.


RAZVOJNI PUT JEDNE UDAVAČE

Pepeljuga: A bila je gola i bosa...Pepeljuga: A bila je gola i bosa...
Sestre i saveznice, Pepeljugo, Snežana i Trnova Ružice,

Pišem vam ovo pismo i plačem po tastaturi. Grešan sam što vam odavno nisam pisao, ima već 20 godina, ali znam da ćete u svom srcu naći da mi oprostite i pomognete. Želim vas obavestiti o velikoj nepravdi. Nepravdi tako velikoj da se rečima teško može opisati, ali ću ipak pokušati.


SUPERMEN: TOBDŽIJA ILI FURUNDŽIJA?

Supermen: Dodži, dodži, dodži kod KizeSupermen: Dodži, dodži, dodži kod Kize
Luna Lu je u svojoj savršenoj trash emisiji povredila osećanja domaćeg pederaja, jer je zadala temu gledaocima Zašto Supermen ne može biti gej?, ali se za samo nekoliko minuta iskupila prikazujući ono što mnoge gej muškarce zanima; orman Jelene Karleuše. Eh, kada bi gejevi imali takve ormane nikada iz njih ne bi ni izašli. Coming out from the closet, no, no! Ali neću pisati o ormanu Jelene Karleuše, to ću sa svojim drugarica, već se vraćam na mission imposible. Kako dokazati da Supermen nije gej? To je težak posao i za Haški tribunal.


DON'T CRY FOR ME ARGENTINA

Madonna: Don't cry for me ArgentinaMadonna: Don't cry for me ArgentinaJoš malo pa gotovo. Još malo pa će se naši muškarci vratiti u normalu. Još malo pa će proći i ta katastrofa, zvana svetsko prvenstvo u fudbalu. Zašto katastrofa? Pa u pravu ste, reč katastrofa je suviše blaga. Reč genocid je prikladnija. Da li se iko zapitao kako je bilo nama koji/e smo „osuđeni/e“ na zajednički život sa muškarcima, a da nas pritom fudbal uopšte ne zanima? Ne. E pa ja ću da vam kažem.

Ne smeta mi što je popio hektolitre piva, ne smeta mi što je non stop u kladionici, ne smeta mi što od njega ne mogu da gledam španske serije, ne smeta mi što se ne kupa, ne smeta mi što mu drugari non stop vise na gajbi i ja moram da čistim za njima, ne smeta mi što samo priča o fudbalu i koristi nejasne reči kao što su korner, ofsajd, penal... Smeta mi što nema seksa.


ODBRANA "NEMORALA" !!!

MMMM....CARINIKMMMM....CARINIKPrateći šta se ovih dana dešava na političkoj i kulturnoj sceni Srbije, a tu uključujem i blogB92, posebno i konzumente različitih sadržaja koja im mi - pisci i piskarala nudimo - ne mogu da se otmem činjenici da smo pomalo retrogradno društvo. No, kakva je frizura Koštunice (nalik ranim radovima Arima Rešića - Nina), nije ni čudo što i dalje raspravljamo o mogućnosti da možeš biti ništa ili sve, da pripadaš kolektivima koje sam biraš, a ne samo onima koje ti nameću strašni patrijarhat i granice od bodljikave žice!

Baš zato navijam za gole guze i karneval u Riju, za tranvestite i anarhiste, za šarene zidove i pirsing iznad obrve mog dečka.


Seksualno nasilje nad muškarcima: VELIKI DEČACI UBIJAJU !

Tekst Jasmine Čolak, preuzet iz lista DANAS 21.6.2006

 NASILJE NE POZNAJE POL: Gay muskarac sa Nepala, zrtva silovanja.NASILJE NE POZNAJE POL: Gay muskarac sa Nepala, zrtva silovanja.                                                                                                 Da u društvu nije zastupljeno samo seksualno zlostavljanje žena, već i muškaraca, ukazuju podaci po kojim je deset do 20 odsto muške populacije u svetu bilo izloženo seksualnom nasilju u nekom trenutku svog života. To znači da deset od hiljadu muškaraca doživi seksualno nasilje naspram stotinu od hiljadu žena.

 

 

 


Syndicate content