Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Queeria

RASIZAM NIJE JEDNAKOST

Razlicito je lepo!Razlicito je lepo!U znak sećanja na 69 osoba koje su protestvovale protiv rasističke politke Aparthejda i zbog toga ubijene 21. marta 1960.godine u južnoafričkom gradu Šapervilu, Generalna skupština Saveta Evrope odlučila je da se 21. mart svake godine obeležava kao Međunarodni dan eliminacije svih oblika rasne diskriminacije.

Širom sveta, u periodu od 17. do 25. marta, različitim aktivnostima angažovani/e pojedinci/ke, nevladine organizacije i državne institucije, upoznaju javnost sa problemom rasizma u njihovim lokalnim sredinama.

Nažalost, Srbija se i ove godine pridružuje onim zemljama u kojima je rasna netrpeljivost veoma zastupljena, pre svega prema osobama romske nacionalnosti, ali i prema pripadnicima/cama drugih etničkih, verskih i marginalizovanih grupa koje zbog određenih fizičkih ili kulturnih specifičnosti, odstupaju od dominantnih društvenih obrazaca.


The Party’s Over: Pedere u logore!

Straight to HellStraight to HellNe, ovo definitivno nije još jedan odoh ja, nikad se neću vratiti blog. Mada moram priznati da sam malo razmišljao, dok sam piškio, šta bi to trebalo da se desi pa da spakujem svoje cyber stvari i napustim ovo mesto. Došao sam do zaključka da mene odavde mogu samo da iznesu kao onomad radikale iz Skupštine, tako da vi zlobnici - obustavite slavlje. Smatram da je povlačenje odraz kukavičluka, a to sebi ne bih mogao da dozvolim.

Danas sam dobio e-mail poruku od NN lica koje mi je poslalo dva veoma zanimljiva linka. U pitanju su sajtovi People Can Change i Positive Alternatives To Homosexuality. U pitanju su nevladine organizacije koje pružaju podršku muškarcima koji su uspešno odbacili neželjena homoseksualna osećanja i počeli da grade svoj heteroseksualni identitet i heteroseksualni način života. Njihova misija je da pomažu ostalim muškarcima koji žele da odbace svoja neželjena homoseksualna osećanja.


Serbian most wanted studs

The Wicked Witch of the EastThe Wicked Witch of the EastNaučno je dokazano da su Srbi narod najstariji, ali to definitivno ne znači da su Srbima ispali zubi, da su se pogrbili (Srbija se grbiti neće), izborali, ugojili... Ne, Srbi pored toga što su najstariji su i narod najlepši. Pomislili bi ljudi da ta dva ne idu zajedno, ali za ovu tvrdnju postoje naučni dokazi. Zbog ovih činjenica narodna izreka bez starca nema udarca dobila je sasvim novu dimenziju. Ali glavno pitanje koje me muči već mesecima, jeste ko je najbolji među najboljima. Ko su najpoželjniji srpski priplodni pastuvi, čiju bi decu svaka Srpkinja s ponosom rađala? Uniđite pa vidite. Što se tiče teme ko su najpoželjnije srpske lepotice, to ostavljam svojim heteroseksualnim blogerskim kolegama. Nek se oni time bave, valjda se u to bolje razumeju.


Will and Grace: Još malo pa gotovo!

Will and GraceWill and Grace

Čini mi se da je to bilo davne 2001. godine kada sam iz autobusa primetio bilbord na kome je pisalo „Da li muškarac i žena mogu biti samo prijatelji?“ kao najava za novu seriju Will and Grace. Pomislio sam da je to još jedna glupost na malom ekranu. Propustio sam puno epizoda dok sam saznao o čemu se tu u stvari radi i od tog trenutka Will and Grace postaju moja svakodnevna potreba. Možete misliti kakvo je mučenje za mene pauza od skoro godinu dana između sedme i reprize sedme sezone i premijernog prikazivanja osme poslednje sezone? Nikakvo, zahvaljujući brzom internetu, blagoslovenom BitTorrentu i Zeki Peki, osmu poslednju sezonu sam već odavno gledao. Ali kao svaki zaluđeni W&G nerd, naravno da ću opet gledati i opet uživati kao da mi je prvi put. Zato trenutno kuvam pasulj sa četiri vrste luka, da imam ručak za nekoliko dana, kako bih na miru mogao da pratim W&G.


SRBIJA BEZ MUŠKOSTI: gde naći pravog muškarca?

SuočavanjeSuočavanjeMožda nije lepo da izdajem narod sa kojim živim, ali je činjenica – Srbi imaju male!

I to je dokazano!

Zavirivanje u šliceve i gaće Srbijanaca, pre izaziva razočaranje nego li sreću-sreću-radost!

Ponos koji ozari svakog prosečnog Srbijanca pri trivijalnoj izjavi da će po koja punačka Nemica ili Holanđanka da poseti Vrnjačku banju - ne zbog lekovite vode ili blata, već zbog ovdašnjih pastuva – samo je utopijski san onih koji, osim naduvane priče, nemaju šta konkretno da ponude.

Osećao bih se veoma nepravedno i licemerno ako svoju bol ne bih podelio sa svima vama – možda možemo nešto da učinimo zajedno, mada su šanse minimalne!

Kako preboleti nedostatak genitalno obdarenih Srba i da li uzroke svih naših nesreća treba tražiti u ne baš junačkoj veličini prosečnog srpskog karađorđa, saznajte u ovom blogu.


Fashion Police: Užas na crvenom tepihu

Fashion OscarFashion OscarPostoje dve rečenice koje sam sinoć tokom ceremonije dodele Oskara ponovio više od dvadeset puta. Prva je „Idem posle da je sačekam ispred RTS i da je ubijem!“, dok je druga „Iju, ženo živa što se tako nakaradi“. Ovogodišnja dodela Oskara je definitivno The Najgora do sada, makar što se tiče haljina i zato zaslužuje Zlatnu malinu za najgore kostime. Ali pre nego što krenem na komentarisanja ko se u kakav čaršav / zavesu umotao, moram da obavim neke obaveze prema Gay lobiju.

If you want to become a lesbian, you had to lick the red carpet

Prošlogodišnju dodelu Oskara obeležili su gej kauboji, dok ove godine Oskar su obeležile funny lesbians. Ellen Degeneres i njena partnerka Portia de Rossi, Melissa Etheridge i njena partnerka Tammy Lynn Michaels. Naša draga Melissa je osvojila i Oskara za najbolju pesmu. Ellen Degeneres je meni jako draga, tako da je ne mogu biti objektivan, ali se meni njeno vođenje Oskara jako dopalo. Volim ja te zabavne lezbejke. Ali sestre slatke javite se sledeći put nekom bratu pederu in the fashion industry, da vas malo bolje sredi. Svakoj po jedna Zlatna malina za najgori kostim.


Srbijo, volim te!

Super Srbin:: pleonazam, zar ne!!!Super Srbin:: pleonazam, zar ne!!!Za pisanje ovog teksta potrebno mi je:

- Patriotska muzika: Ali gde da nađem patriotsku muziku, to ne držim, čak ni po budžacima... Onomad, pred referendum, dobio sam takozvanu himnu - remix za mobilne telefone, ali ne mogu da slušam „Gore od ljubavi“ i da pišem blog. Uz himnu se ipak stoji mirno! Nešto mi je slab signal jedine patriotske televizije u Srbiji, TV Palme, koja s vremena na vreme pušta patriotski muzički intermezzo. E gde su D’n’D kada ti najviše trebaju. Hvala bogu pa sam na internetu našao ljubavni zov dvoglavog belog orla u mp3 formatu, što će savršeno poslužiti kao patriotska muzička podloga.


Skupštinski dan zaljubljenih

Martti Ahstisaari: Bole mene, ja voziti bicikloMartti Ahstisaari: Bole mene, ja voziti bicikloNaši dragi skupštinski poslanici, osim tamo nekih izdajnika iz neke izdajničke koalicije, su u nedostatku toalet papira obrisali guze planom tamo nekog Ahtisarija, iz tamo nekih Ujedinjenih nacija. Šta ćeš, naviklo to na novine i štampani materijal, ne vole ove troslojne mekane mirišljave toalet papire. Neka, tako i treba, svaka čast junaci, Srbija se pred Ahtisarijem guziti neće. Ali srpsko sudbonosno ne, nije tema ovog bloga.

Radikali su danas pokazali svoju podršku inicijativi da se u škole uvedu uniforme i kecelje, pa su svojim primerom pokazali da i narodni poslanici treba da imaju svoje uniforme. Šta se to beli u skupštinskoj sali, jal je snijeg, jal su labudovi... Nit je snijeg, nit su labudovi, već su to srpski radikali... Ali novi radikalski modni trend, nije tema ovog bloga.

Tema ovog bloga je nešto mnogo bitnije, nešto što treba da zanima svakog Srbina i Srpkinju, kojima još uvek nije amputiran patriotizam. A to je: „Ko je najveća skupštinska zvezda? Lidija Vukićević – The Curly ili Borka Vučić – The Indestructible?


Pismo Božić Bati

Stop Coca Cola plaćenikuStop Coca Cola plaćenikuDragi Božić Bato,

Svake godine u ovo vreme pišem pismo onom debelom, sve u nadi da će moje pismo stići pre ostalih i da ću tako imati veće šanse kada je reč o ispunjavanju mojih novogodišnjih želja. Ali debeli coca cola plaćenik izgleda da ignoriše moja pisma, iako sam cele godine bio ekstra dobar, vredan, pošten, fin i prao redovno zubiće i ujutru i uveče (i koristio konac, eeeej, konac). Zato od ove godine pisma pišem tebi, dragi moj Božić Bato. Ne znam gde mi je pamet do sad bila, da pored jednog Bate pisma pišem debelom Dedi iz tamo neke Laponije. Ja sam veoma skromno biće, tako da imam samo jednu želju. Jednu ali vrednu, kompleksnu i komplikovanu, ali ja znam da ti imaš moć da mi je ispuniš.

Moja želja je da kad porastem postanem akademik Matija Bećković.


Srpski gej ikonostas

Srpski gej ikonostasSrpski gej ikonostasČesto me pitaju Pa kako mogu da vam Ceca, Jeca i Isidora budu ikone?, i onda izgubim tri sata u objašnjavanju zašto su ove i njima slične persone krvavo zaslužile titulu gej ikona, i zašto se baš ove tri spomenute nalaze na samom vrhu srpskog gej ikonostasa. E, da ja više ne bih svakome pojedinačno objašnjavao, odlučio sam da napišem ovaj blog i da umesto odgovora dajem link, pa nek čitaju.

1. Svetlana cvetak zanovetak premijeru na uvce peva da joj suze na gore padaju a u podrumu oružje čuva Ražnatović – za Voju,Velju i drvo, naša Ceca

Možda će vas iznenaditi, ali objašnjenje zašto je Ceca gej ikona je vrlo jednostavno.


aušvic = ŽICA = srebrenica


Uz podršku državnih institucija, Crkve i nacionalistički orijentisanih moralista Srbija ne samo da se odupire, već tone sve dublje i dublje u sopstveno đubre.

Srbija, u svom nacionalnom zanosu, ne samo da ne vidi tuđe, već zaboravlja svoje žrtve.

Da li znate ko je Milena?


Ratko je ljubav mog života

Od kad te nema kiselo mi mlekoOd kad te nema kiselo mi mleko

 

 

 

 

 

 


Nisu sve guze iste

Ovo je bezobrazan blog!

Na blogu koji sledi nalaze se slike koji su namenjene isključivo osobama starijim od 18 godina. Ako ste mlađi od 18 godina, ako Vas takav sadržaj vređa (naročito Vaša verska osećanja) ili Vam ne odgovara, molimo Vas da ovaj blog odmah NAPUSTITE.

UĐITE                                                                                    BEŽITE


Ko bulji (u) Srbiju?

Vidoviti Milan: Pravi Veliki brat?Vidoviti Milan: Pravi Veliki brat?Bojim se da ne postanem patriota!

Empatija sa Srbima se obično završi u uniformi na ratištu, a latentni patriotizam preko noće preraste u fašizam.

Zato se veoma plašim razumevanja naroda, posebno većinskog.

I zato se slažem sa onima koji tvrde da ovaj narod NE zaslužuje bolje.

Čak i da prevalim preko jezika da su u Srbiji prisutni napori da budemo bar malo svet, uvek se zaprepastim kada vidim koliko ovdašnja raja ne želi da bude deo tog sveta.

Jadna je Srbija dok su joj deca verna!


Raca s one strane duge

It's true: Đavo nosi PraduIt's true: Đavo nosi PraduPopularni talijanski TV voditelj Fabio Kanino je u svojoj emisiji rekao da je papa Raca homoseksualac, jer nosi crvene Prada cipelice (kao Doroti s one strane duge) i sunčane naočale Serengeti Bushnell. Kanino je inače svoju emisiju na dan kada je papa Raca izabran za papu otvorio kadrom ružičastog dima koji se uzdiže iz vatikanskog dimnjaka.

Za razliku od nekih pravoslavnih kolega, koji vole nejake dečake, papa Raca je za svog dečka, kako kaže Kanino, odabrao pravu muškarčinu, svog ličnog sekretara monsinjora Georga Gänsweina. Kada je Raca došao na ovu poziciju zahtevao je da Georg bude njegov lični sekretar: „Il’ Georg, il’ ’ladna Morava!“

Ove nove informacije, koje je sa svetom podelio Fabio Kanino, samo dokazuju tvrdnju da nema većeg homofoba od skrivenog homoseksualca. Kako drugačije objasniti njegovu kampanju protiv homoseksulaca?


Syndicate content