Batine

Marko Jevtic RSS / 13.01.2008. u 20:23

Nemanja Šarović, mladi lav SRS-a i čovek koji je uspeo da za troškove prevoza na službenom putu naplati 1,6 miliona dinara (od Skupštine Srbije), pretučen je u Beogradu... Pretučen je u sred predizborne kampanje i to kada se aktivisti stranaka polako jure motkama oko plakatiranja. U toj jurnjavi napadnute su aktivistkinje DS-a, Ana Jeftović i Nađa Jovanović.82cs4ex.jpg

Aktivisti se biju, a lideri kao deca proizivaju. Ne znam da li ste imali priliku da vidite snimak susreta Borisa Tadića, Tome Nikolića i Vučića u vestima B92. Prozivanje ko će pobediti i da li će pobediti Srbija:) O Bože.. Izgledali su kao deca u osnovnoj školi (7-8 razred).  Ipak, ti lideri dovode do sve veće naelektrisanosti među običnim ljudima, a ovo je prvi put da je jedan od njih pretučen. 

Naelektrisanost koja postoji sve je veća, tako daće biti zanimljivo gledati objavljivanje rezultata drugog kruga izbora i reakcije aktivista - scenario kao u CG ili sl? A kako i ne bi postojala naelektrisanost kada su svaki izbori predstavljeni (a delimično i jesu) izbor između prošlosti (SRS) i nečeg nedefinisanog (sadašnje stanje). Dokle će tako biti? Pa, dok ne definišemo nešto... Mislim ja nisam neko ko plane, ali mi nije svejedno kada vidim nekoga ko lepi plakat SRS-a, a ove plakate blizu mene odem i poskidam:) I ne mogu da imam baš najprijatniji odnos sa ljudima koji su za SRS, jer nije to samo njihovo pitanje, to je pitanje i za mene. Oni na izborima odlučuju i o mojoj budućnosti.

Pitao me je skoro kolega kako ti tako javno i svakome kažeš šta misliš o političarima, zašto ne ćutiš malo i zadržiš - to je ipak lična stvar. Pa nije! Nije lična jer od toga, koliko god da zvuči posredno, zavisi i moja budućnost. I ne stidim se toga.. To mi je isto kao što ne mogu da ćutim da navijam za Partizan:) 

 Naravno Nikola Šarović nije smeo da dobije batine, kao što nisu ni Ana Jeftović i Nađa Jovanović smele da budu napadnute. Na ovakve stvari lideri stranaka i MUP moraju da reaguju mnogo ozbiljnije i ne treba niko da se plaši da zalepi plakat (gde je dozvoljeno) ili da kaže za koju je političku opciju. Nažalost nekima odgovara i stanje da je pitanje glasanja 'intima' i onda to ima i posledice.

Uostalom, već naredni parlamentarni izbori mogu da budu šansa da se Srbija jednom zauvek definiše i poslednji put polarizuje. Pa da vidimo da li ćemo u EU ili ćeemo da čekamo Šešelja za predsednika.

 

 

 



Komentari (15)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dragan Vujanović Dragan Vujanović 01:18 14.01.2008

Mir braćo, a ne toljage i praporci..!!

Marko, jel ovde nešto brisano?
Ajmo još jednom:
Barem mi ovde, na blogeraju, treba da se ne ......mo preko mere. Samim tim, daćemo primer svima ostalima, do kojih može da dopre ma kakva porukica mirotvorstva i tolerancije...
oldtajmer oldtajmer 03:10 14.01.2008

Re: Mir braćo, a ne toljage i praporci..!!

Jeste brisano.
oldtajmer oldtajmer 19:15 14.01.2008

Re: Mir braćo, a ne toljage i praporci..!!

Hmm.. niko nista.. ne znam da sli sam brisan zbog sadrzaja komentara ili neke tehnicke zavrzlame?
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 01:31 14.01.2008

Prst pod nos, i kravate zategnute..!!

O Bože.. Izgledali su kao deca u osnovnoj školi (7-8 razred).
Naravno da nije dobro videti scene gde kandidati, ili ko već sve, stoje licem u lice, zaglavljeni u vratima, i stavljaju jedni drugima prst pod nos. Figurativno, naravno. Ipak, ova naša vremena su daleko mirnija, nego ona 90-tih (mada su i ona na žalost bila naša). 90-tih je Borisu moglo da se desi da u hodniku naleti na koru od banane, ili da pošavši na taksi naiđe pravo na zacrvenelog Šešelja sa repertiranim pištoljem i osećanjem pravednika koji opominje nepravednike. U odnosu na to vreme, treba da budemo zadovoljni postignutim, ali svakako da na planu međusobnog poštovanja ima još puno da se radi.
irvas irvas 05:52 14.01.2008

Re: Prst pod nos, i kravate zategnute..!!

U odnosu na to vreme, treba da budemo zadovoljni postignutim...





[
darya darya 00:59 16.01.2008

Blicevi sevaju!!!

irvas irvas 04:56 14.01.2008

aktivisti

Pa da vidimo da li ćemo u EU ili ćeemo da čekamo Šešelja za predsednika.

cekamo


DaToSamJa DaToSamJa 09:53 15.01.2008

Re: aktivisti

brrrrr

prodje me jeza
nebesky nebesky 07:01 14.01.2008

...Čekamo

Nadam se da ćemo sa BT ući više u tu Evropu, kad nas nije odveo JBT!
Sebron Sebron 19:57 14.01.2008

Слика више говори од речи ? Дајјјј ....

Увек смо били мало залуђени сликама, мада сам ја генерално тип особе који презире "сликовни" приказ јер може и углавном се ради тенденциозно, скривеног мотива и из безобразлика на крају.

Да се не лажемо - једно је када усликаш некога како прима мито, паркирао је на "инвалидско" место, а друго је када некога ухватиш (да простите) како се чеше по задници и назовеш га прда.





Цинизам може бити занимљива појава психолозима, али нема смисла покушавати и покушавати послати слику и то пре свега малоумницима тако очито !! :)
irvas irvas 00:36 15.01.2008

Re: Слика више говори од речи ? Дајјјј ....

Sebron
али нема смисла покушавати и покушавати послати слику и то пре свега малоумницима тако очито !! :)

sta ces onda ovde sa maloumnicima?

mariopan mariopan 17:29 15.01.2008

Re: Слика више говори од речи ? Дајјјј ...

Meni se najvise dopao onaj mozak u tegli , jel to tursija ? Ako nemamo tako prepariran mozak za koga onda da glasamo ? Mislim stvarno?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 22:57 15.01.2008

Za mladog predsednika

Ako nemamo tako prepariran mozak za koga onda da glasamo ?

Kako za koga - pa za mladog predsednika!
mariopan mariopan 23:19 15.01.2008

Re: ?

sentinel26 sentinel26 01:10 16.01.2008

Re: Za mladog predsednika

Crnogorska nacionalna zajednica

iz Beograda, pozvala je danas sve Crnogorce koji žive u Srbiji

da na predsjedničkim izborima u Srbiji

svoj glas daju

Č e d o m i r u J o v a n o v i ć u.

„Glasajući za Jovanovića, glasamo za budućnost Srbije, koja će biti lišena nacionalne, rasne, vjerske netrpeljivosti, za kulturni obrazac, gdje će različitost predstavljati prednost, a ne razlog za progone“,

navodi se u saopštenju Crnogorske nacionalne zajednice iz Beograda.

----------------------------------------------

To je jedina šansa da odnosi Srbije i Crne Gore budu potpuno normalizovani i na nivou
kako dolikuje dvema državama i njihovim gradjanima.

----------------------------------------------
Bez obzira što Srbija nije još uspostavila svoja diplomatska predstavništva u CG, Vlada CG je dala dozvolu da se u 7 gradova može glasati za izbor novog predsjednika Srbije.

Ne zna se kako će se tamo sastavljati birački odbori i da li će se kontrolisati tok glasanja, niti ko su ti glasači.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana