Ljudska prava| Sex

"...skandalozni post homofobičnog autora..."

Vojislav Stojković RSS / 17.12.2012. u 03:24
Nikako da se izvučem iz začaranog kruga u koji sam uguran protivno svojoj volji, a iz meni neznanih razloga. Evo kako je to bilo:

Jednom sam napisao  post u kome sam pokušao da na ironičan način iznesem svoje mišljenje o paradi ponosa. I danas mislim da u tom tekstu ništa nije nije bilo homofobično, perverzno, nastrano, nasilno ili protivzakonito. Taj moj tekst je izbrisan za tri minuta, bez obzira što sam već tada bio dugogodišnji i prilično čitan VIP autor, sa još dužim komentatorskim stažom na blogu b92. Izbrisan je na intervenciju, tada ugledne i također dugogodišnje VIP autorke bloga b92 i hiperaktivne direktorke Centra za evroatlantske studije.  Brisanje teksta nije zadovoljilo narečenu VIP autorku, ona je ultimativno zahtevla i brisanje mene kao autora. Kako joj taj zhtev nije ispunjen oprostila se od bloga b92 svojim postom LET u kome je objasnila  razloge za odlazak, mene dobrano izvređala i poppljuvala, a taj svoj blog zatvorila za komentare.
Nisam odgovorio kontrablogom verujući da ja nisam stvarni uzrok, već samo povod njenog odlaska.  Tu nije kraj ove storije.
Uskoro se ista ličnost pojavila kao autor na blogu dnevnog lista BLIC i u svom profilu, pretstavljajući se svojim novim čitateljima, između ostalog, napisala:  "Četiri godine pisala je jedan od najčitanijih blogova na sajtu B92, koji je napustila zbog homofobnih tekstova jednog od VIP autora." Ni tada nisam reagovao, a i zašto bih?  Međutim, ni tu nije kraj.
U BLICU od 15. decembra 2012.g. osvanuo je blog već pomenute persone pod naslovom: "Rasizam u BLICU - izvinjenje ili razlaz " u kome se, posle tri godine, na nedopustivo uvredljiv način pojavljuje moje ime i prezime. Evo tog teksta:

 "U Blicu od 14. decembra ove godine osvanuo je rasitički vic. Vic otprilike glasi ovako:

Kako ispričati tri vica o jednom Romu u jednom cugu?

Rom jedinac se okupao  čim je došao s posla.

Ako se Blic hitno ne izvini i ne ogradi od ovog skandala prestaću da pišem za  Blic online blog.  

PS Nešto slično mi se nažalost dogodilo i sa blogom  B92 za koji sam dugo i sa užitkom pisala. Redakcija je povukla na moju reakciju skandalozni post homofobičnog autora Vojislava Stojkovića  nikad ne rekavši zašto, ali samog autora nikad nije povukla sa spiska VIP blogera."

Zaista ne znam šta da radim. Treba li da od BLICA, u skladu sa zakonom, tražim da objavi moj demanti  u kome ću da objašnjavm kako njihova blogoautorka nije razumela moj sporni tekst, već učitavala kako to njoj odgovara i kako ja nisam homofob, da se obratim zaštitniku građana, nevladinom sektoru za zaštitu ljudskih prava ili bi možda bilo najbolje da  narečenu gospođu tužim kakvom sudu ?

Prosto rečeno - nisam pametan.

Uzgred, cenjenu gospođu nikada nisam upoznao, retko kad sam komentarisao njene tekstove dok je pisala na blogu b92, iskreno rečeno retko kad sam ih i čitao, i baš zato se pitam kada će više da sjaše.Komentari (602)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

srdjan.pajic srdjan.pajic 04:04 17.12.2012

Hmmmm...

Jeremijo, ako ti je sporni tekst skinulo za 3 minuta, i posle ga nije vratilo, onda si verovatno nešto gadno zabrljao. Ali, opet, nedovoljno gadno da te ukinu, ili bar ražaluju. Jel možeš ti, nekako, da prepričaš sporne crte tog teksta, da mi, ovde, putem neformalnog blogovskog suda časti, ili sličnog ad-hoc organa, ocenimo da li si bio homofob, ili nisi. Glasanjem, demokratski. Pa da ti onda eventualno predložimo i pravni lek. Ovako, sve je nekako mutno, a ne verujem da bi iko ovde hteo da ti da pogrešan savet.

Bili Piton Bili Piton 04:17 17.12.2012

Re: Hmmmm...


Ja ne bih da se upuštam u Jeremijin tango s Milićkom (mora biti da ju je grdno razbesneo, čim je tako kapriciozno rekla "ili on ili ja" - i na kraju sasvim dosledno tome i otišla s bloga - uzgred budi rečeno, a u svetlu potonjih dogadjaja, hell hath no fury like a woman scorned - možda je to dobar nauk za ubuduće).

Taj tekst medjutim jesam pročitao u ta tri minuta koliko je bio online i nemam o njemu dobro mišljenje. Bio je prepun najtrivijalnijih opštih mesta u nekom maglovitom smeru "šta ćemo sledeće dozvoliti, paradu pedofila ili zoofila" i bio je napisan jednim otužnim, kenjkavim tonom koji iznad svega nameće dva utiska - prvo, autorov izrazit zazor od homoseksualaca i drugo, totalno nerazumevanje materije o kojoj je izabrao da piše. Mislim da je time što je tekst odstranjen iz sadržaja bloga autoru zapravo učinjena velika usluga, mada se s tim postupkom principijelno ne slažem. Treba možda reći i to da je to bio deseti blog o paradi u tri dana.

Vic je duboko rasistički (think plantation niggers level of humour).
blogovatelj blogovatelj 06:02 17.12.2012

Re: Hmmmm...

mora biti da ju je grdno razbesneo, čim je tako kapriciozno rekla "ili on ili ja"


Drama Queen. Nije tu bilo besa...
Šatro otišla, a kad je zagustilo i kad je LDP jurio cenzus, onda se kao funjarica vratila, tad joj je B92 bio OK.
Samo joj pravite reklamu.
Ali ako ovaj blog bude povod za vrhunsko zezanje i mesto sabornosti top of the line ekipe, onda je sve u redu.
Već se uočava Pajićev bljesak uma, čekam i ostale...

marco_de.manccini marco_de.manccini 06:24 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Treba možda reći i to da je to bio deseti blog o paradi u tri dana.

Их, па значи, кад одузмеш Милетићеве, онда то и није било много.
Bili Piton Bili Piton 06:39 17.12.2012

Re: Hmmmm...

blogovateljŠatro otišla, a kad je zagustilo i kad je LDP jurio cenzusTačno, na taj plagalni povratak sam zaboravio. Bilo je to ipak više u nekoj formi sukcesivnih press releasea, nije se uključivala u diskusije, ako dobro pamtim.


marco_de.manccini

Их, па значи, кад одузмеш Милетићеве, онда то и није било много.


Da, to njegovo regularno podizanje nervoze je svakako bilo u toku.
marco_de.manccini marco_de.manccini 06:51 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Da, to njegovo regularno podizanje nervoze je svakako bilo u toku.

Ма каква нервоза, Милетић и нервоза, заспеш док прочиташ насл ... зззззз
cult cult 07:49 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Tačno, na taj plagalni povratak sam zaboravio. Bilo je to ipak više u nekoj formi sukcesivnih press releasea, nije se uključivala u diskusije, ako dobro pamtim.
Bilo je to u funkciji lepljenja predizbornih plakata na blogu, a za račuun LDP-a za koju je agitovala i na ostalim društvenim mrežama. Plakate je lepila dok god joj uredništvo nije ukinulo pristup banderi. Evolucija njihovog (ldp-ngo-krug2) društvenog dijaloga evoluirala je u tom monološkom pravcu: tekstovi, eseji u vidu plakata, Objava, Deklaracija gde god ih je moguće metnuti.
Obzirom da pratim lik i delo narečene aktivistkinje, mislim da je ovaj ispad posledica fixacije koju je zapatila glede ovog bloga i Džeremaje, a i trenutak je takav da je nedavno strahotno varničilo između nje i Peščaničana što je na njenoj strani verovatno izazvalo bol i ostale posledice koje to sa sobom nosi. Otud takva reakcija u Blicu i izletanje fixacija na površinu.
tyson tyson 08:08 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Tačno, na taj plagalni povratak sam zaboravio. Bilo je to ipak više u nekoj formi sukcesivnih press releasea, nije se uključivala u diskusije, ako dobro pamtim.

Epski blogovi. Školski primer povratne sprege i kako klatno može očas posla da se vrati i opali te po nosu. Mislim, nju.

Najgore od svega je što ona i dan-danas, ubeđen sam, misli da je uradila nešto jako značajno za stvar.

A šta sve zajedno sasvim dovoljno jasno crta portret jednog uma, te Stojkoviću ne očekuj ama baš ništa dobro od te osobe u budućnosti.

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 08:16 17.12.2012

Re: Hmmmm...

srdjan.pajic
Jel možeš ti, nekako, da prepričaš sporne crte tog teksta, da mi, ovde, putem neformalnog blogovskog suda časti, ili sličnog ad-hoc organa, ocenimo da li si bio homofob, ili nisi. Glasanjem, demokratski. Pa da ti onda eventualno predložimo i pravni lek. Ovako, sve je nekako mutno, a ne verujem da bi iko ovde hteo da ti da pogrešan savet.


Mogu, ali samo u grubim crtama, mada bi bilo bolje da ga moderacija, ukoliko održava groblje brisanih postova, u celini ovde postira.

Dakle, u uvodnom delu sam izeno stav da sam načelno protiv svih mitinga, kontramitinga, parada i kontraparada zbog kojih se urniše grad, ali da shvatam da iz arsenala demokratskih načela ne možemo birati samo ono što nam odgovara.To, valjda, nije sporno.

Zatim sam otprilike napisao, da ako je parada ponosa uslov za ulazak u EU, da ga onda ubrzamo tako što ćemo prvi organizovati parade i drugih seksualnih orjentacija.

U nastavku sam opisao kako bi mogle izgledati neke od tih povorki i ko bi mogao biti na čelu od viđenijih javnih ličnosti. Siguran sam da su opisane parade dendrofila i zoofila, isto tako sam siguran da pedofile i nekrofile nisam pominjao.

I, eto, to bi bilo to.

U opštoj euforiji i poplavi postova, te godine na blogu b92, u kojima je davana podrška paradi ponosa i insistiranju da se ona po svaku cenu održi, bez obzira na eventualne žrtve i ogromnu materijalnu štetu, moj tekst je bio disonantan. Izneti lični stav i u takvoj atmosferi reći otvoreno da si protiv parade bio je veliki izazov za mene, ali očito i velika jeres. Međutim, smatrao sam da se u demokratiji i tolerantnoj sredini može izneti i drugačiji stav i braniti ga argumentima.

Naime, između homoseksualnosti, zakonom dozvoljenog manjinskog seksualnog opredeljenja i pedofilje i nekrofilije, koje zakon sankcioniše, a psihologija i psihijatrija ih još uvek smatraju perverznim ponašanjima, nalazi se čitava lista različitih parafilija koje zakonska regulativa eksplicite ne tretira, a podsećam da staro načelo, ključni temelj prava, glasi: Nullum crimen nulla poena sine lege.

Evo nepotpunog spsika:

Abasiofilija, Agalmatofilija, Andromimetofilija, Autoginefilija, Bijastofilija, Bondage (BDSM), Dakrifilija, Dendrofilija, Dipoldizam, Emetofilija, Efebofilija, Erotska asfiksija, Erotska laktacija, Egzibicionizam, Food play, Froterizam, Homeovestizam, Hibristofilija, Katoptronofiljia, Klismafilija, Koprofilija, Kronofilija, Ljudsko-životinjska igra uloga, Makrofilija, Mizofilija, Odakselagnija, Olfaktofilija, Parafilijski infantilizam, Pirofilija, Sadizam i mazohizam, Salirofilija, Seksualni fetišizam, Somnofilija, Stenolagnija, Teratofilija, Tightlacing, Transvestitski fetišizam, Trihofilija, Troilizam, Urolagnija, Voajerizam, Vorarefilija, Zoofilija.

Većina parafilija registrovane su vrlo davno, a različita društva u različitim vremenima se prema njima odnosilo na različite načine. Ponekad su bile društveno prihvatljive, ponekad zabranjivane.

U našem vremenu i u većini zemalja homoseksualci su se izborili za svoja prava, zato što su brojniji, organizovaniji i glasniji od ostalih grupa.
Može se postaviti pitanje: Ako su homoseksualci uspeli, zašto ne bi, recimo, i dendrofili? U čemu je razlika?
Homoseksualci, kao većinsko seksualno opredeljenje u odnosu na narečene dendrofile, po logici stvari ne bi smeli biti protiv prava dendrofila. Isto važi i za heteroseksualce koji su saglasni sa pravima homoseksualaca.
Isto pitanje se može postaviti u odnosu na bilo koju grupu sa manjinskim seksualnim opredeljenjem.

Ključno pitanja koje sam i sebi i drugima, više puta diskutujući o tom spornom tekstu ovde na blogu, postavljao bilo je i pitanje:
Može li se istovremeno dati podrška homoseksualnoj manjini u borbi za njihova prava i biti protiv parade ponosa kao jednog od oblika te borbe?

Smatrao sam i smatram da može, jer protiv parade ponosa su bili mnogi pripadnici LGBT, većina prećutno, a neki i javno. Ćirilov, kome se ne može spočitati kukavičluk i osporiti njegov doprinos u borbi za prava homoseksualne manjine, javno je izneo svoje argumente protiv parade ponosa. Da li ga to automatski svrstava u homfobe prema kritrijumima jurišnika iz prvih redova NVO sektora, koji se profesionalno, često samo zbog novca, bore za prava seksualnih manjina?

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 08:44 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Bili Piton


Treba možda reći i to da je to bio deseti blog o paradi u tri dana.I jedini u kome je iznet drugačiji stav glede parade.

PS: Memorija te odlično služi kada su u pitanju tvoji utisci, ali ne najbolje kada je u pitanju sam tekst. Naime, pedofile nisam pominjao niti smatram da ih u pravima treba izjednačiti sa homoseksualcima. Grozim se i na samu pomisao o toj populaciji, koja je također sve glasnija u borbi za svoja navodna prava, a i o bilo kakvoj podršci toj njihovoj borbi.
looping looping 08:52 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Mogu, ali samo u grubim crtama,

Nije mi jasno kome se cini usluga sto se sprecavaju rasprave na tu temu. LGBT-u sigurno ne.
Najgora stvar je izbacivati iskljucivo blogove podrske nekoj ideji/ljudskom pravu/cemuvec i ne promeniti nicije misljenje a stvara se veca averzija/nepopularnost, sto je i dokazano poslednjih par godina.
Jedino raspravom, argumentima mozes da promenis necije misljenje.
Sto znaci da treba ostaviti blog pa makar bio uvredljiv. Navuci ce se i drugi blogeri, doci ce do rasprave, cak i pljuvanja i kroz tu raspravu promenices misljenje bar jedne osobe.
Samom promocijom LGBT-a stvaras jedino averziju.
loader loader 09:46 17.12.2012

Re: Hmmmm...

srdjan.pajic
... ... Pa da ti onda eventualno predložimo i pravni lek. Ovako, sve je nekako mutno, a ne verujem da bi iko ovde hteo da ti da pogrešan savet.

Hm, hm... da.
Tu smo da pomognemo ...
Pade mi nešto na pamet... Jer, Vojislav, eto, kaže:
Uzgred, cenjenu gospođu nikada nisam upoznao, retko kad sam komentarisao njene tekstove dok je pisala na blogu b92, iskreno rečeno retko kad sam ih i čitao, i baš zato se pitam kada će više da sjaše.

Možda je cela caka u tome što se držao onako, srpski ponosno, i nije hteo da se upozna. A ona je možda htela. Posle je, ljuta, jelte, pronašla izgovor u kao neslaganju po pitanjima kojekakve homofobije i drugih priključnih stvari.

Treba videti sa Ivicinim ljudima, da oni, kao vrli razotkrivači slučajeva i ndvosmisleni profesionalci, skroje njen psihološki profil i vide, ima li ona možda osećaj jakog kajanja, ali ne može to da prevali preko usana i pera dok Vojislav ne načini prvi korak ... Možda je tu ključ, u tom prvom koraku. E, ako bi se načinio taj prvi korak i ako ona i posle toga bude nijekala ljubaznost, .. hm.., onda je to već stvar za vicepremijera.

U svakom slučaju, do tada, kao obloga i prva pomoć, tu je naše blogoprijateljsko razumevanje.
Vojislave, dont vori

escherichije_colic escherichije_colic 09:48 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Bili Piton

"šta ćemo sledeće dozvoliti, paradu pedofila ili zoofila" ...


Ovo drugo izgleda nećemo morati:

IZVOR: TANJUG
Berlin -- Dosad tolerantna prema zoofilima, Nemačka je odlučila da udovolji zahtevima udruženja za zaštitu životinja i zabrani seksualni odnos ljudi sa životinjama.

Kako prenose nemački mediji, Bundestag je sinoć izglasao zakon kojim se zabranjuje polni odnos sa životinjom. Za osobe koje bi prisilile živitinju na "radnje protivprirodne vrste" predviđena je kazna do 25.000 evra. Počinioci mogu biti i sudski gonjeni ukoliko se dokaže da je živitinja bila žrtva zlostavljanja.

Nemačka se tako pridružila svojim susedima u kojima slični zakoni već postoje.

Seksualni odnos sa životinjama zabranjen je u mnogim evropskim zemljama. U Velikoj Britaniji je zakon promenjen 2003. godine, kada je maksimalna kazna doživotnog zatvora smanjena na dve godine. U Francuskoj se zoofilija kažnjava sa dve godine zatvora i 30.000 evra globe, a u Švajcarskoj kazna može da ide i do tri godine zatvora.

Mobilisani već nekoliko nedelja, članovi nemačkog udruženja za zaštitu prava zoofila (Zeta), prema čijim procenama u Nemačkoj ima 10.000 ljubitelja seksa sa životinjama, najavili su da će podneti žalbu Ustavnom sudu.

"Moralni zakoni, kao što je zabrana zoofilije, nemaju svoje mesto u liberalnoj pravnoj državi", ističe se u saopštenju Zete.

Predsednik ovog udruženja Mihael Kiok želi da spreči "diskriminaciju i progon nemačkih zoofila".

"Zoofili shvataju životinje kao partnere. Ne prisiljavaju ih ni na šta. Životinje je lakše razumeti nego žene", objasnio je Kiok u jednom intervjuu datom krajem novembra listu "Tagescajtung" .

Sa svoje strane, udruženja za zaštitu životinja sa velikim odobravanjem dočekala su odluku Bundestaga.

"Pozdravljamo zabranu", kazao je za AFP portparol Nemačke federacije za zaštitu životinja koja smatra da će ovom merom zaštita životinja biti dovedena u skladu sa evropskim direktivama.

Ova organizacija, međutim, zamera Bundestagu što će zakonom do 2019. godine i dalje biti dozvoljeni pojedini "nehumani" postupci u stočarstvu, kao što je štrojenje svinja i obeležavanje konja usijanim gvožđem bez anestezije.
Bonner Bonner 10:21 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Vojislav StojkovićMogu, ali samo u grubim crtama, mada bi bilo bolje da ga moderacija, ukoliko održava groblje brisanih postova, u celini ovde postira.
...Ovde nisi u pravu Jeremija. Mislim da je to i bio problem tvog posta i onda kada si ga ovde postavio.

Ne mozes da izjednacavas heteroseksualnost i homoseksualnost, gde dve punoletne, intelektualno i seksualno zrele osobe svojevoljno odluce da stupe u seksualni i partnerski odnos sa npr. zoofilijom i sl.

Neki drugi primeri koje navodis uopste nemaju veze sa seksualnoscu a pre svega sa partnerstvom.

Problem tvog posta je bio u tome sto mu je tema promasena, onda kao i danas.

alselone alselone 10:29 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Najgore od svega je što ona i dan-danas, ubeđen sam, misli da je uradila nešto jako značajno za stvar.
Upravo tako.
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:12 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Šatro otišla
samo tetki da odnesem lek,blogovi preokreta :)))))
alselone alselone 11:13 17.12.2012

Re: Hmmmm...

samo tetki da donesem lek,blogovi preokreta :)))))


Ima i drugi naziv - "zbogom okrutni svete" blogovi samospaljivanja.

Bilo ih je par komada.
highshalfbooze highshalfbooze 11:19 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Problem tvog posta je bio u tome sto mu je tema promasena


I to ga čini homofobom?

onda kao i danas.


A nema prava ni na odbranu?
Bonner Bonner 11:29 17.12.2012

Re: Hmmmm...

highshalfbooze


I to ga čini homofobom?

onda kao i danas.


A nima prava ni na odbranu?


Naravno ne. On je bio protiv odrzavanja parade ponosa i taj stav je zeleo da argumentuje ovim potpuno neprimerenim poredjenjem homoseksualnosti i zoofilije iako jedno sa drugim nema apsolutne veze.

Parada ponosa se ne odrzava da bi se nekome dalo pravo da ima sex, nego mislim iz nekih drugih razloga, bar sam ja to tako razumeo. Iako ne znam, nisam organizator.

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 12:17 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Ja ne bih da se upuštam u Jeremijin tango s Milićkom

neki ovde bi dupe dali za tango sa milićkom.
juniorr juniorr 12:36 17.12.2012

Re: Hmmmm...

neki ovde bi dupe dali za tango sa milićkom.


preki sud, šta drugo?
a rečeno prostodušno narodski, da svi shvate poantu.


Covek u belom Covek u belom 13:46 17.12.2012

Re: Hmmmm...

BebaOdLonchara
Ja ne bih da se upuštam u Jeremijin tango s Milićkom

neki ovde bi dupe dali za tango sa milićkom.

Stepen zagorelosti na blogu je reklo bi se prilicno visok (kako muske tako i zenske populacije) ali to ni malo ne ide u prilog doticnoj Milicki koja je i na ETF-u vazila za prosecnu ribu (za one koji ne znaju kako izgledaju "ribe" na ETF molim nekog slikovitijeg da nacrta...)
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 14:00 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Bonner


Ne mozes da izjednacavas heteroseksualnost i homoseksualnost, gde dve punoletne, intelektualno i seksualno zrele osobe svojevoljno odluce da stupe u seksualni i partnerski odnos sa npr. zoofilijom i sl.

Neki drugi primeri koje navodis uopste nemaju veze sa seksualnoscu a pre svega sa partnerstvom.

Problem tvog posta je bio u tome sto mu je tema promasena, onda kao i danas.Pretpostavljao sam da će me ta zoofilija doći glave (brisanja), dendrofilija je također problematična, jer i drvo je živo biće, ali sam se nekako nadao da će to proći.

Pazi bonner, taj sporni tekst je pokušaj moje zahebancije, humora i ironije na tada vrlo aktuelnu temu i hiperprodukciju postova i komentara u kojima su svi iskazivali svoju nepodeljenu privrženost pravima LGBT na paradu. Mislim da takve ostrašćenosti na blogu nije bilo od vremena kad je Đilas sekao platane po Bulevaru, a usudio bih se da kažem čak ni od vremena Pisma druga Tita i Izvršnog biroa.

Pokušaj nije uspeo, jer je gospođa direktorka NVO munjevito reagovala kod urednice, koja je u takvoj usijanoj atmosferi oko parade postupila kako je postupila. Da tekst nije izbrisan komentatori se ne bi složili, kao i obično oko tog i sličnih pitanja, ali vrednost bloga je upravo u tome da se ukrste stavovi i argumenti. Ovako tekst je izbrisan, g-đa Milić je u svom postu "let" mene proglasila homofobom, paušalno popljuvala moje druge tekstove, u kojima sam na argumentovan način tretirao osetljive teme poput ratnih zločina, SPC i dr. i, eto, ja taj krst homofoba i dalje nosim na plećima.

Da li je to OK? Ja mislim da nije.
NNN NNN 14:05 17.12.2012

Re: Hmmmm...

za one koji ne znaju kako izgledaju "ribe" na ETF


OBJECTION!

Ovako se počinje:
prvo o ribama sa ETF-a,
posle vic o Cigi,
a na kraju možda i homfobičini post!

Ps. znam dobre ribe sa ETF-a
highshalfbooze highshalfbooze 14:16 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Parada ponosa se ne odrzava da bi se nekome dalo pravo da ima sex, nego mislim iz nekih drugih razloga, bar sam ja to tako razumeo. Iako ne znam, nisam organizator.


Mogu da ti kažem iz prve ruke da ne znaju ni organizatori, ili barem ne umeju da to objasne.

Ovde je poenta da je tipičan stav "tih ljudi" sledeći:
ako imaš nešto protiv gej parade, automatski si homofob i nacista i mi možemo da te vređamo koliko god želimo.

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 14:24 17.12.2012

Re: Hmmmm...

highshalfbooze

Ovde je poenta da je tipičan stav "tih ljudi" sledeći:
ako imaš nešto protiv gej parade, automatski si homofob i nacista i mi možemo da te vređamo koliko god želimo.Da, baš o tome i ja govorim već tri godine.
juniorr juniorr 14:31 17.12.2012

Re: Hmmmm...


Covek u belom
13:46 17.12.2012
Re: Hmmmm...
BebaOdLonchara
Ja ne bih da se upuštam u Jeremijin tango s Milićkom

neki ovde bi dupe dali za tango sa milićkom.

Stepen zagorelosti na blogu je reklo bi se prilicno visok
Covek u belom Covek u belom 14:58 17.12.2012

Re: Hmmmm...

NNN
za one koji ne znaju kako izgledaju "ribe" na ETF


OBJECTION!

Ovako se počinje:
prvo o ribama sa ETF-a,
posle vic o Cigi,
a na kraju možda i homfobičini post!

Ps. znam dobre ribe sa ETF-a

Izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Znao sam i ja neke dobre ribe, malo ih je doduse zavrsilo fakultet, vecina se udala pre nego sto su dobacile do 3. godinje (sad sam ga tek nahebo) .
A statistika nije i nikad nece biti politicki korektna ma koliko se ljudi trudili da je iskrive.
sevarlica sevarlica 15:25 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Isto pitanje se može postaviti u odnosu na bilo koju grupu sa manjinskim seksualnim opredeljenjem.


Jeremija, mislim da je ovde srž cele problematike.
Mnogi ne prepoznaju razliku između seksualnog opredeljenja i devijacije seksualnog opredeljenja.
Takvi kao dotična dama ne mogu da prebace u svojoj glavi da postoje: homoseksualci čije seksualno opredeljenje nije pitanje puke odluke ili izbora, već je ta seksualna orijentacija deo njihovog bića, i da postoje homoseksualci koji su u stvari seksualni devijanti(edipovci, sadisti, mazohisti, itd.).

Naravno, sve ovo nema veze sa pravom svakog od nas na jednaka prava i obaveze, bez obzira po čemu se razlikovali.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 15:29 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Covek u belom

Izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Znao sam i ja neke dobre ribe, malo ih je doduse zavrsilo fakultet, vecina se udala pre nego sto su dobacile do 3. godinje (sad sam ga tek nahebo) .
A statistika nije i nikad nece biti politicki korektna ma koliko se ljudi trudili da je iskrive.

Povratiću.
angie01 angie01 15:46 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Znaosam i ja neke dobre ribe, malo ih je doduse zavrsilo fakultet, vecina seudala pre nego sto su dobacile do 3. godinje (sadsam ga tek nahebo) .
A statistika nije i nikad nece biti politicki korektna ma koliko se ljudi trudili da je iskrive.


za razliku od vas, sve doooobrih frajera!
Covek u belom Covek u belom 16:34 17.12.2012

Re: Hmmmm...

angie01
Izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Znaosam i ja neke dobre ribe, malo ih je doduse zavrsilo fakultet, vecina seudala pre nego sto su dobacile do 3. godinje (sadsam ga tek nahebo) .
A statistika nije i nikad nece biti politicki korektna ma koliko se ljudi trudili da je iskrive.


za razliku od vas, sve doooobrih frajera!

Pa znas kako muski se bas nesto ne uzbudjuju kad im kazu da nisu nikakvi frajeri, za razliku od zenskih kojima je itekako stalo da budu dobre ribe (sto i vasi komentari potvrdjuju) .
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 16:45 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Pa znas kako muski se bas nesto ne uzbudjuju kad im kazu da nisu nikakvi frajeri, za razliku od zenskih kojima je itekako stalo da budu dobre ribe (sto i vasi komentari potvrdjuju)

Gluposti, ja sam reagovala na deo u kom kažeš kako one "dobre ribe" ne dobace ni do treće godine i grozote tog tipa koje si napisao.
dragoljub92 dragoljub92 16:51 17.12.2012

Re: Hmmmm...

BebaOdLonchara
Ja ne bih da se upuštam u Jeremijin tango s Milićkom

neki ovde bi dupe dali za tango sa milićkom.

ne bi ja dao dupe nego ...
evo stidim se u ćošku.
Covek u belom Covek u belom 17:02 17.12.2012

Re: Hmmmm...

dobrosavljevic_m
Pa znas kako muski se bas nesto ne uzbudjuju kad im kazu da nisu nikakvi frajeri, za razliku od zenskih kojima je itekako stalo da budu dobre ribe (sto i vasi komentari potvrdjuju)

Gluposti, ja sam reagovala na deo u kom kažeš kako one "dobre ribe" ne dobace ni do treće godine i grozote tog tipa koje si napisao.

Lol, znam ja to mozda neke pogadja ali opsta je cinjenica (nevezano za bilo koji fakultet ili kolicinu pameti) da se dobre ribe "bolje" udaju (pod navodnicima zato sto govorim o bolje stituiranim, sa boljim drustvenim statusom, itd. muzivima, ne o bracnoj sreci) od losih.
Takodje razlicite devojke imaju razlicite prioritete u zivotu (ambicije, itd.), i prioriteti se itekako razlikuju kod lepih i ruznih devojaka (opet potpuno nevezano za kolicinu pameti, moralne nazore, itd.).
Ovo je uopsteno, jedina specificnost ETF je da devojaka ima jako malo, a dobrih riba jos manje (kao rezultat najobicnije proporcije, ako uzmemo u obzir da su pamet i lepota statisticki nezavnisne kategorije).
Cinjenice bole, i moz da ih osporavas do besvesti al to jesu cinjenice (sopstavao ih ja grubim recima ili zavijao u sareni papir)...

dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 17:10 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Cinjenice bole, i moz da ih osporavas do besvesti al to jesu cinjenice...

Ti si muška Sanja Marinković i to je činjenica, a u ovakve se razgovore nisam uvlačila ni na faksu, iako su se ponavljali svaki put kad neka šljokica (muškog ili ženskog pola) sa drugog fakulteta svrati do nas.
Covek u belom Covek u belom 17:21 17.12.2012

Re: Hmmmm...

dobrosavljevic_m
Cinjenice bole, i moz da ih osporavas do besvesti al to jesu cinjenice...

Ti si muška Sanja Marinković i to je činjenica, a u ovakve se razgovore nisam uvlačila ni na faksu, iako su se ponavljali svaki put kad neka šljokica (muškog ili ženskog pola) sa drugog fakulteta svrati do nas.

Ne znam samo sto li mi se cini da o doticnoj imas misljenje kao o pernatoj zivini pa bi ovo trebalo da bude prilika da mi prilepis elegantan "kompliment".

Ja svoje misljenje o doticnoj necu komentarisati, al cu prokomentarisati da je doticna definitivno daleko bolja riba od Milicke od koje je cela diskusija i zapocela.
Ono sto mene zanima otkud kod tebe takav animozitet prema pripadnici istog pola (sigurno nije zbog njenog izgleda)?

A inace ovamo se ukljucila u diskusiju, a sad nece da se igra, to bas i nije lepo .
angie01 angie01 17:25 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Pa znas kako muski se bas nesto ne uzbudjuju kad im kazu da nisu nikakvi frajeri, za razliku od zenskih kojima je itekako stalo da budu dobre ribe (sto i vasi komentari potvrdjuju)


buahahaha-moja reakcija je na mizogenost u tvom komentaru, da ga sad ne recikliram, dovoljno je jasan!

...da ne ulazim sada u sujetu muskaraca, jer bi za to trebao novi blog!:)
( ja apsolutno ne poznajem ni jednog frajera, koji se slozio za nekog drugog da je dobar, dok ce devojke ne samo potvrditi, nego i izraditi kompletnu specifikaciju, koja to nepobitno dokazuje!)
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 17:28 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Ono sto mene zanima otkud kod tebe takav animozitet prema pripadnici istog pola

Ti si žensko?
Covek u belom Covek u belom 17:31 17.12.2012

Re: Hmmmm...

dobrosavljevic_m
Ono sto mene zanima otkud kod tebe takav animozitet prema pripadnici istog pola

Ti si žensko?

Ja nisam, al Sanja Marinkovic jeste .
Covek u belom Covek u belom 17:33 17.12.2012

Re: Hmmmm...

angie01
buahahaha-moja reakcija je na mizogenost u tvom komentaru, da ga sad ne recikliram, dovoljno je jasan!

...da ne ulazim sada u sujetu muskaraca, jer bi za to trebao novi blog!:)
( ja apsolutno ne poznajem ni jednog frajera, koji se slozio za nekog drugog da je dobar, dok ce devojke ne samo potvrditi, nego i izraditi kompletnu specifikaciju, koja to nepobitno dokazuje!)

Cuj mizogenost u mom komentaru, rece ona ciji je svaki (nepoliticki, a i poneki politicki) komentar cista mizandrija....
angie01 angie01 17:53 17.12.2012

Re: Hmmmm...

rece ona ciji je svaki (nepoliticki, a i poneki politicki) komentar cista mizandrija....


daj bar jedan primer, da ne bude frljanje u prazno!

izvini, Dzeremaja, nisam mislila da ce da se produzi!

Ono sto je najbezveznije je sto je od cele rasprave, da li je u redu ili ne sto se milicka pozvala na sporni blog u nekom drugom filmu, sve svelo na njeno ogovaranje sa niskim strastima-ono, glupa, ruzna,...i niko ne reaguje!
freehand freehand 18:00 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Ono sto je najbezveznije je sto je od cele rasprave, da li je u redu ili ne sto se milicka pozvala na sporni blog u nekom drugom filmu, sve svelo na njeno ogovaranje sa niskim strastima-ono, glupa, ruzna,...i niko ne reaguje!

Pardon.
Nije istina da je reč o prozivanju u nekom drugom filmu, već o njenom ucenjivačkom ili on-ili ja. pristupu.
I nije istina da niko ne reaguje na vređanje.

alselone alselone 18:04 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Love is in the air.

Eno i Dule Vujosevic stipa sudije.
freehand freehand 18:06 17.12.2012

Re: Hmmmm...

alselone
Love is in the air.

Eno i Dule Vujosevic stipa sudije.

Ček, jel on to Džeremaju štipo u Blicu?
libkonz libkonz 18:08 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Ti si muška Sanja Marinković

dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 18:10 17.12.2012

Re: Hmmmm...

I nije istina da niko ne reaguje na vređanje.

Dok su sočna psovka i noga za u dupe ok?
Covek u belom Covek u belom 18:12 17.12.2012

Re: Hmmmm...

angie01
rece ona ciji je svaki (nepoliticki, a i poneki politicki) komentar cista mizandrija....


daj bar jedan primer, da ne bude frljanje u prazno!

Jos sam ti i boldovao u tvom prethodnom komentaru, cesto si toliko zaslepljena da uopste ne primecujes.

Ono sto je najbezveznije je sto je od cele rasprave, da li je u redu ili ne sto se milicka pozvala na sporni blog u nekom drugom filmu, sve svelo na njeno ogovaranje sa niskim strastima-ono, glupa, ruzna,...i niko ne reaguje!

A prozivati Dzeremaju da je homofob nisu niske strasti???
alselone alselone 18:13 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Ček, jel on to Džeremaju štipo u Blicu?


Milicku!

Zato ga banovalo iz lige.
alselone alselone 18:14 17.12.2012

Re: Hmmmm...

noga za u dupe ok?


Noga za u dupe je pocesto sasvim prihvatljiv argument.
alselone alselone 18:16 17.12.2012

Re: Hmmmm...

A prozivati Dzeremaju da je homofob nisu niske strasti???


Nisu. Cak je i pozeljno prozivati ljude za fasizam i homofobiju, kad to i nije tacno, kada samo veoma kreativan um to moze na taj nacin interpretirati. Tezina reci i optuzbe nije bitna.

To je borba protivU fasizma i homofobije.

To znaci da se boris za stvar. Ne dremas, primecujes.
freehand freehand 18:17 17.12.2012

Re: Hmmmm...

dobrosavljevic_m
I nije istina da niko ne reaguje na vređanje.

Dok su sočna psovka i noga za u dupe ok?

Kakve veze sočne psovke imaju sa time da li je izrečeni stav istina?
Meni to liči na zamenu teza i skretanje teme (u konkretnom komentaru).

Ali recimo da je malo grublji rečnik u pitanju. mada adekvatan ponašanju dotične. I to u povraćaju.
Mada sam siguran da ti to znaš ali ti ništa ne znači.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 18:30 17.12.2012

Re: Hmmmm...


Kakve veze sočne psovke imaju sa time da li je izrečeni stav istina?

Ma kakav bre stav i kakva istina?
Hoćeš da tvrdiš da je zaslužila nogu u dupe i sočno psovanje, a da izigravaš neku kulturu i odmerenost u raspravi?
I prestani da se prenemažeš oko tog Milićkinog bloga, obećala je u njemu da će da ode i otišla je i budi zadovoljan što tvoja noga nije morala tu da interveniše.
stefan.hauzer stefan.hauzer 19:02 17.12.2012

Re: Hmmmm...

definitivno daleko bolja riba

meni Sanja Marinković i nije neka riba,
a i ima onaj užasan glasić koji je čini neverovatno odbojnom.

+ ne privlače me nikako cice koje ne umeju da se smeju
(glasno i piskavo)
alselone alselone 19:06 17.12.2012

Re: Hmmmm...

+ ne privlače me nikako cice koje ne umeju da se smejuUuuuu apsolutno.


angie01 angie01 19:43 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Jos sam ti i boldovao u tvom prethodnom komentaru
,

a koji se tu deo uklapa u tvoju kvalifikaciju?
niccolo niccolo 19:57 17.12.2012

Re: Hmmmm...

stefan.hauzer
definitivno daleko bolja riba

meni Sanja Marinković i nije neka riba,
a i ima onaj užasan glasić koji je čini neverovatno odbojnom.

+ ne privlače me nikako cice koje ne umeju da se smeju
(glasno i piskavo)

Hauzer je objasnio.
freehand freehand 20:40 17.12.2012

Re: Hmmmm...

dobrosavljevic_m

Kakve veze sočne psovke imaju sa time da li je izrečeni stav istina?

Ma kakav bre stav i kakva istina?
Hoćeš da tvrdiš da je zaslužila nogu u dupe i sočno psovanje, a da izigravaš neku kulturu i odmerenost u raspravi?
I prestani da se prenemažeš oko tog Milićkinog bloga, obećala je u njemu da će da ode i otišla je i budi zadovoljan što tvoja noga nije morala tu da interveniše.

Ne, ni slučajno. Skrušeno ću da ćutim i slušam cvetićebre koji određuju ko na blogu sme a ko ne sme da komentariše, šta je bre stav i šta je bre istina.
U konkretnoj situaciji nije istina da neko tera Milićku jer je sama otišla pošto Vojislavu Stojkoviću nije oduzet VIP status.
Nije istina da niko ne brani njeno dostojanstvo, jer je najmanje petoro blogera (da, i ja) reagovalo na budalaštine o njenoj inteligenciji i fizičkom izgledu.
To je istina. lako proveljiva.

A tvoja arogancija je daleko od dražesnog. Ali zato žalosno blizu komičnom. Sa sve tvojom nožicom koja malo-malo pa krene da šutne.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 20:45 17.12.2012

Re: Hmmmm...

A tvoja arogancija je daleko od dražesnog. Ali zato žalosno blizu komičnom.

Doviđenja.
freehand freehand 21:14 17.12.2012

Re: Hmmmm...

dobrosavljevic_m
A tvoja arogancija je daleko od dražesnog. Ali zato žalosno blizu komičnom.

Doviđenja.
Bre.
Bonner Bonner 22:09 17.12.2012

Re: Hmmmm...

Vojislav Stojković


ja taj krst homofoba i dalje nosim na plećima.

Da li je to OK? Ja mislim da nije.


Naravno da nije, posebno ako se ti tako ne osecas.

Tvoj ondasnji post je ipak bio neprimeren iako mozda nisi mislio ozbiljno nego se zezao sa temom. Ali uopste u nedostatku kvalitetnog posta o paradi ponosa, onako kako se to radi npr. ovde u Nemackoj (Mileticeve blogove necu da pominjem, oni su redovno smesni i besmisleni), tvoj post je nekako bio ne samo neprimeren nego i suvisan. Da li je trebao da se uklanja? Naravno da ne. To nije sporno.

sevarlica sevarlica 12:03 18.12.2012

Re: Hmmmm...

freehand
dobrosavljevic_m
I nije istina da niko ne reaguje na vređanje.

Dok su sočna psovka i noga za u dupe ok?

Kakve veze sočne psovke imaju sa time da li je izrečeni stav istina?
Meni to liči na zamenu teza i skretanje teme (u konkretnom komentaru).

Ali recimo da je malo grublji rečnik u pitanju. mada adekvatan ponašanju dotične. I to u povraćaju.
Mada sam siguran da ti to znaš ali ti ništa ne znači.


mikimedic mikimedic 23:48 18.12.2012

Re: Hmmmm...

za razliku od vas, sve doooobrih frajera!pa zar nisu dobri?pogledaj samo maksin avatar, tipican frajer sa etf.

da ja tako izgledam, mozda bih imao neke sanse kod martine.

ovakomaksa83 maksa83 00:05 19.12.2012

Re: Hmmmm...

da ja tako izgledam, mozda bih imao neke sanse kod martine.

Miki brate, ne nasedaj, fotošop, retuš, Adobe After Effects, itd.

Go for it!


Wrong head, wrong target!
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 00:09 19.12.2012

Re: Hmmmm...

pogledaj samo maksin avatar, tipican frajer sa etf.

E da je srećeeeee....
mikimedic mikimedic 00:13 19.12.2012

Re: Hmmmm...

E da je srećeeeee....


kao nije??

samo mu fali vijetnamka i pravac kst.
maksa83 maksa83 00:16 19.12.2012

Re: Hmmmm...

samo mu fali vijetnamka i pravac kst.

Pa ako ovo nije govor mržnje onda ne znam šta je...

Ili Mikiju da se briše ovaj komentar i (prvo da pa) oduzme VIP status ili odo' i ja na Blicov blog.
freehand freehand 00:36 19.12.2012

Re: Hmmmm...

Ili Mikiju da se briše ovaj komentar i (prvo da pa) oduzme VIP status ili odo' i ja na Blicov blog.

Mikijev umilni ton i ruka nežno spuštena na tvoje rame znače da Miki nije homofob.
Dočim iz tvog skoka među Blic šoviniste možemo zaključiti - šta, Maksimoviću?
maksa83 maksa83 00:36 19.12.2012

Re: Hmmmm...

Dočim iz tvog skoka među Blic šoviniste možemo zaključiti - šta, Maksimoviću?

Da sam Saruman?
looping looping 07:19 17.12.2012

Eto


Uzgred, cenjenu gospođu nikada nisam upoznao, retko kad sam komentarisao njene tekstove dok je pisala na blogu b92, iskreno rečeno retko kad sam ih i čitao,

A posle se cudis.
Gde ces veci razlog da te zena ne podnosi.
freehand freehand 08:35 17.12.2012

Pazi, Džeremaja

Na nekom drugom blogu, gde je Unf to linkovao, rekoh: ako je zahtev i fiksacija na tome da ti budeš povučen - popusti.
Dušeavn si čovek, nemoj se inatiti.
Ja bih tako.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 08:46 17.12.2012

Re: Pazi, Džeremaja

Jesam, duševan sam čovek. I, evo, popuštam - neka me povuče kogod hoće.
dragan7557 dragan7557 09:27 17.12.2012

Re: Pazi, Džeremaja

Vojislav Stojković
Jesam, duševan sam čovek. I, evo, popuštam - neka me povuče kogod hoće.

Lukav si ti bracela Vojislave, lukav, bre!

Nisi napisao za cega da te povuku, pa eto da dodam cerez dvoumljenja - za pes od kaputa!

cerski
loader loader 10:15 17.12.2012

Re: Pazi, Džeremaja

pa eto da dodam cerez dvoumljenja - za pes od kaputa!

cerski

Cerski, nekad se za ovo na blogu banovalo, samo da znate

savamala savamala 08:50 17.12.2012

JM

Jelena Milic u meni izaziva lepa osecanja. Naime, kada god se sretnem sa njenim likom i delom, pomislim da ovi iz ambasada mora da imaju suzen izbor ljudskih resursa kada moraju i nju da angazuju. Inace, kako drugacije objasniti redovno angazovanje u medijima osobe sa tako upadljivim nedostatkom inteligencije.
Na zalost, postoji i drugacije objasnjenje koje polazi od procene da je publika na takvom nivou da moze da im se servira i najnekvalitetnija roba tipa Jelene Milic.
gorstak92 gorstak92 09:17 17.12.2012

Re: JM

savamala
Jelena Milic u meni izaziva lepa osecanja. Naime, kada god se sretnem sa njenim likom i delom, pomislim da ovi iz ambasada mora da imaju suzen izbor ljudskih resursa kada moraju i nju da angazuju. Inace, kako drugacije objasniti redovno angazovanje u medijima osobe sa tako upadljivim nedostatkom inteligencije.
Na zalost, postoji i drugacije objasnjenje koje polazi od procene da je publika na takvom nivou da moze da im se servira i najnekvalitetnija roba tipa Jelene Milic.

Upoznao sam JM i nikad ne bi mogao da odvalim da joj upadljivo nedostaje inteligencija.
Dok savamalca nisam upoznao, ali, iz gore citiranog komentara, pretpostavljam da ima problem sa IQ brojem. Ok, i upadljivo je nevaspitan.

Samo da naglasim da moje poznastvo sa JM ne podrazumeva slaganje sa njenim političkim stavovima. Moram da naglasim jer ako se to ne uradi na blogu onda brzo ide etiketiranje.

Elem, ispratio sam Jeremijin i Jelenin sukob i priznajem da mi nije jasno tačno zbog čega se desio taj sukob. Ne interesuje me da znam niti sam zainteresovan da presuđujem ko je tu u pravu.
Pratim samo zato što je zabavno. Jbga, Jeremija. A koji bih još motiv imao?

Vezano za parade mnogo mi nedostaje odbrojavanje onog profesionalnog brojača i blogovi JM gde je bila vrhunska zabava. Ni brojač ni JM se nisu javljali na svojim blogovima, a ostavljali su ih otključane na radost i sreću nas ostalih.
freehand freehand 09:25 17.12.2012

Re: JM

Elem, ispratio sam Jeremijin i Jelenin sukob i priznajem da mi nije jasno tačno zbog čega se desio taj sukob.

A gde tačno vidiš sukob?
Ja vidim Milićkino opsesivno pičenje po Jeremiji. Ne vidim da joj Jeremija na bilo koji način uztvraća?
BTW - ajd to az tekst; ali tražiti da autor bude uklonjen sa bloga je malo bezobrazno, ne misliš? Do granice gde taj mali bezobrazluk opisuju sasvim nedžentlmenski pridevi i gde bi joj trebalo odgovoriti sa nekoliko sočnih psovki i nogom u dupe?
dragan7557 dragan7557 09:32 17.12.2012

Re: JM

Freiherr von Freihand:
BTW - ajd to az tekst; ali tražiti da autor bude uklonjen sa bloga je malo bezobrazno, ne misliš?

Ima bolji pojam za tu radnju koji u potpunosti deskriptuje trazioca.

gde bi joj trebalo odgovoriti sa nekoliko sočnih psovki i nogom u dupe?

Sumnjam da bi predlozena Bogougodna operacija postigla zeljene promene.


cerski
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 09:33 17.12.2012

Re: JM

u dupe?

a što si stavio znak pitanja?
gorstak92 gorstak92 09:33 17.12.2012

Re: JM

freehand
Elem, ispratio sam Jeremijin i Jelenin sukob i priznajem da mi nije jasno tačno zbog čega se desio taj sukob.

A gde tačno vidiš sukob?
Ja vidim Milićkino opsesivno pičenje po Jeremiji. Ne vidim da joj Jeremija na bilo koji način uztvraća?
BTW - ajd to az tekst; ali tražiti da autor bude uklonjen sa bloga je malo bezobrazno, ne misliš? Do granice gde taj mali bezobrazluk opisuju sasvim nedžentlmenski pridevi i gde bi joj trebalo odgovoriti sa nekoliko sočnih psovki i nogom u dupe?


Pa i pičenje po Jeremiji je neka vrsta sukoba

Iskreno me ne interesuje da presuđujem i vagam ko je tu koga prvi.
Ovaj današnji tekst je, priznaćeš, pičenje po JM sa velikom verovatnoćom da ona ovde neće uzvratiti.
Štoćereći, nije baš da Jeremija ne uzvraća udarac.
Ok, ona je njega sad prva šljapnula u Blicu dok je ovo Jeremijina samoodbrana.

Uf, još malo pa ću morati da stanem kao na stranu JM i kao da je branim.
Pazi kad me ne bi iznenadilo da njih dvoje uz jutarnju kaficu čitaju sve ovo i super se zabavljaju
dragan7557 dragan7557 09:38 17.12.2012

Re: JM

gorstak:
Pazi kad me ne bi iznenadilo da njih dvoje uz jutarnju kaficu čitaju sve ovo i super se zabavljaju

Hillbilly bre, ti imas zdrav prilaz srpskoj politikantskoj svakodnevnici.

cerski
niccolo niccolo 09:41 17.12.2012

Re: JM

ali tražiti da autor bude uklonjen sa bloga je malo bezobrazno, ne misliš?

Ja na to gledam kao na onu situaciju kad neko dođe nekome u goste, pa onda zahteva da domaćin izbaci nekog drugog gosta jer on neće da sedi u društvu tog drugog gosta. I onda se iznenadi kad ga domaćin iskulira i kaže mu da slobodno može on da napusti stan...
gorstak92 gorstak92 09:47 17.12.2012

Re: JM

niccolo
ali tražiti da autor bude uklonjen sa bloga je malo bezobrazno, ne misliš?

Ja na to gledam kao na onu situaciju kad neko dođe nekome u goste, pa onda zahteva da domaćin izbaci nekog drugog gosta jer on neće da sedi u društvu tog drugog gosta. I onda se iznenadi kad ga domaćin iskulira i kaže mu da slobodno može on da napusti stan...

E da, na ovo nisam odgovorio.
Da, mislim da je bezobrazno tražiti da se banuje drugi autor.
To je ostalo iz vremena početka Bloga kad su pojedini autori imali opciju banovanja ostalih pa se dešavalo da tim ostalima ispravljaju komentare, brišu... ludilo. Ni malo zabavno.
freehand freehand 09:48 17.12.2012

Re: JM

Ovaj današnji tekst je, priznaćeš, pičenje po JM sa velikom verovatnoćom da ona ovde neće uzvratiti.
Štoćereći, nije baš da Jeremija ne uzvraća udarac.

Ovo je, nedvosmisleno, odgovor na treću ili četvrtu javnu prozivku i to u raznim medijima i sa priličnom vremenskom distancom.
Što pojačava sumnju o nekakvoj fiksaciji.
Uf, još malo pa ću morati da stanem kao na stranu JM i kao da je branim.

I to je legitimno ako tako misliš, samo nemoj onda (ako u to uđeš) da nastavljaš sa ja ne znam, možda ovomoždaono, svi su krivi, mirmirmir, i slično, molim te.


Pazi kad me ne bi iznenadilo da njih dvoje uz jutarnju kaficu čitaju sve ovo i super se zabavljaju

Priznajem da bih ja bio šokiran.
gorstak92 gorstak92 09:59 17.12.2012

Re: JM

I to je legitimno ako tako misliš, samo nemoj onda (ako u to uđeš) da nastavljaš sa ja ne znam, možda ovomoždaono, svi su krivi, mirmirmir, i slično, molim te.

Ne, ne, ne i ne!
Nisam rekao da su svi krivi već da me ne interesuje ko jeste i da mi ne pada na pamet da tu kao nešto presuđujem i stajem na nečiju stranu.

Ono sa mirimir si me za srce ujeo.
Ne znam ko se javno, kao ja, deklarisao za politiku sukoba na blogu.
Ako iko uživa u konfliktnoj atmosferi na blogu onda sam to ja.

Tako i ovo frktanje JM na Jeremiju pa njegovi odgovori su mi zabavni za čitanje.
Samo da znaš koliko mi nedostaje BS, pa Krkar, pa Federer i, naravno, Boris Tadić nikad ne bi rekao da sam ja čovek mira i samo mira.

FH
Priznajem da bih ja bio šokiran.

Jeste slabo verovatno, ali ostavlja prostor da ti kasnije kažem ,,jesam li ti rek'o"
niccolo niccolo 09:59 17.12.2012

Re: JM

Ako iko uživa u konfliktnoj atmosferi na blogu onda sam to ja

Potvrđujem
libkonz libkonz 10:01 17.12.2012

Re: JM

Na zalost, postoji i drugacije objasnjenje koje polazi od procene da je publika na takvom nivou da moze da im se servira i najnekvalitetnija roba tipa Jelene Milic.

Pojma ti nemaš. Polaziš od predrasuda o NVO. Dok je pisala na blogu Jelena je iznosila promišljene stavove, pisane njenim stilom koji se meni dopada. I baš mi fali na blogu.
Sa druge strane, jedini put kada sam bio na putu da se samobanujem sa bloga je bio taj kada je Milićka dala ultimatum, iz razloga koje je Nikolo slikovito objasnio.
Bonner Bonner 10:03 17.12.2012

Re: JM

freehand

Do granice gde taj mali bezobrazluk opisuju sasvim nedžentlmenski pridevi i gde bi joj trebalo odgovoriti sa nekoliko sočnih psovki i nogom u dupe?


Auuuu bre free, ti si nesto mnogo besan na JM?! Ali ovo nije samo nedzentlmenski nego pozivas bre i na fizicko nasilje a to nikako ne ide, bez obzira koliko ti bio ljut na JM.

Zbog ovakvih komentara se na ovom blogu nekad banovalo. Sta da ti kazem.

Nije lepo.


niccolo niccolo 10:09 17.12.2012

Re: JM

Ne znam ko se javno, kao ja, deklarisao za politiku sukoba na blogu.

E da, kako ocenjuješ Novković-Cult kod Ivane?
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 10:09 17.12.2012

Re: JM

Uf, još malo pa ću morati da stanem kao na stranu JM i kao da je branim.

A ja ću da idem i da ti lupam preporuke, pošto ne znam baš čime bih je branila, a ovamo mi je mrsko ovo što gledam.
loader loader 10:12 17.12.2012

Re: JM

Dok državno rukovodstvo, eno, postiže državno jedinstvo, ovde se stvara blogonejedinstvo. Ta, ljudi, nemojte...

Ionako nas je sve manje. Te onaj banovan, te onaj se naljutio i povukao svoj nalog sa bloga, te onome više ne radi internet... Uskoro će blogera biti ni za pod jednu šljivu.


maksa83 maksa83 10:12 17.12.2012

Re: JM

Uf, još malo pa ću morati da stanem kao na stranu JM i kao da je branim.

Ja je ne bih baš branio pošto mislim da je traženje da se neko skloni sa bloga (koliko god se ni meni ne svideo Jeremijin tekst) umišljeno lupanje pesničicama po stolu, ali (reklo bi se kao i ti) zatičem sebe zapitanog nad ovim ispoljavanjima galantnih džentlmena zarobljenih u telima veselih bećara.

Ono gore sa "povlačenjem" je poprilično dno. Džiberaj, takoreći.

Bonner Bonner 10:12 17.12.2012

Re: JM

savamala

...osobe sa tako upadljivim nedostatkom inteligencije. ...


Ala ste Vi fini?! I miroljubivi?! I vaspitani?! I uctivi?!

Mora negde da Vas se prijavi na listu za ambasade da i tamo pokazete kako i koliko vredite!

gorstak92 gorstak92 10:18 17.12.2012

Re: JM

niccolo
Ne znam ko se javno, kao ja, deklarisao za politiku sukoba na blogu.

E da, kako ocenjuješ Novković-Cult kod Ivane?

Eto još jedan dokaz.
Kako očekivati da sam vido neki sukob na postu koji poziva na ljubav ili šta već?
Naravno da ga nisam pročitao, ali evo sad ću da odem kad znam da ima neki fight.
DM
A ja ću da idem i da ti lupam preporuke, pošto ne znam baš čime bih je branila, a ovamo mi je mrsko ovo što gledam.

Nemoj molim te ko Boga te molim.
Kako da gradim imidž zajebanog blogera kad mi blogerka sa cvetićem u avataru daje preporuke :)))
Bolje obavesti moderatora.
Dugo nisam imao prepisku sa M05 i brinem se da li je sve u redu.
freehand freehand 10:28 17.12.2012

Re: JM

Auuuu bre free, ti si nesto mnogo besan na JM?! Ali ovo nije samo nedzentlmenski nego pozivas bre i na fizicko nasilje a to nikako ne ide, bez obzira koliko ti bio ljut na JM.

Iz čega to zaključuješ?
Ni jednom rečju nisam ocenjivao ni Milićkin stil, ni Jeremijin tekst. Samo zahtev da se blogeru oduzme VIP status.

@maksa: znajući da igram na ivici, trudio sam se da ne skliznem. I znao sam da će biti komentara koji će to malo eksplicitnije izraziti. Ali malo me je ovo žacnulo, kako bih rekao, i upravo taj termin, dva puta ponovljen:

"Redakcija je povukla na moju reakciju skandalozni post homofobičnog autora Vojislava Stojkovića nikad ne rekavši zašto, ali samog autora nikad nije povukla sa spiska VIP blogera."

LINK
alselone alselone 10:33 17.12.2012

Re: JM

Ako iko uživa u konfliktnoj atmosferi na blogu onda sam to ja.


maksa83 maksa83 10:35 17.12.2012

Re: JM

@maksa: znajući da igram na ivici, trudio sam se da ne skliznem. I znao sam da će biti komentara koji će to malo eksplicitnije izraziti. Ali malo me je ovo žacnulo, kako bih rekao, i upravo taj termin, dva puta ponovljen:

To je sve ok, ali ja sam malo starostavan, takoreći konzervativan na neku drugu stranu. Ti bacio rafiniran mamac, neko zin'o i zagriz'o, sve zajedno ružna slika. Pogotovo ako se trudiš da ispadneš bolji.
freehand freehand 10:38 17.12.2012

Re: JM

maksa83
@maksa: znajući da igram na ivici, trudio sam se da ne skliznem. I znao sam da će biti komentara koji će to malo eksplicitnije izraziti. Ali malo me je ovo žacnulo, kako bih rekao, i upravo taj termin, dva puta ponovljen:

To je sve ok, ali ja sam malo starostavan, takoreći konzervativan na neku drugu stranu. Ti bacio rafiniran mamac, neko zin'o i zagriz'o, sve zajedno ružna slika. Pogotovo ako se trudiš da ispadneš bolji.

Gotovo sad.


Bonner Bonner 10:39 17.12.2012

Re: JM

freehand

Iz čega to zaključuješ?
Ni jednom rečju nisam ocenjivao ni Milićkin stil, ni Jeremijin tekst. Samo zahtev da se blogeru oduzme VIP status.
Pa sve to treba uz socne psovke i nogom u dupe???! Milicku???!

Nije ti to lepo.

alselone alselone 10:40 17.12.2012

Re: JM

Pa sve to treba uz socne psovke i nogom u dupe???! Milicku???!Za takve najbolje radi ignore. Njih neprimecivanje ubija. Od toga duhovno ali i materijalno zive.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana