Hronika| Ljudska prava| Moj grad

Mali mi je ovaj gradonacelnik!2

angie01 RSS / 11.11.2014. u 15:58

 

filip-vuksa-nalog-foto-facebook-1415695653-588843.jpg

 

Rasplet nedavnog negodovanja gradskih vlasti zbog akcija Filipa Vukse, u kojima on o svom trosku sredjuje ruinirana auobuska stajalista u Beogradu, dogodio se juce u vidu prekrsajnog naloga, koji je primio od gradske uprave, a koju je popunio komunalni inspector Slobodan Velimirovic, po kojoj Filip treba da plati kaznu od 60 000 din.

Gradske vlasti, koje smatraju da su ovakve akcije nedopustive,  jer valjda  suvise pokazuju da se sve ono sto odgovorni ne cine, moze lako uraditi i to samo voljom i ljubavlju za svoj grad- priznacete, zvuci neuobicajeno od ustanovljenog trenda i samim tim postaje neprijateljsko i zlokobno- sada su preskocile prvobitno ustanovljeni greh- da je grb grada zloupotrebljen, jer im je verovatno neki prvanik objasnio da to nije slucaj, nego je problem, sto je na poledjini sredjenih stajalnisnih stubova utisnut logo udruzenja Imamo Plan, koje je Vuksa osnovao za svoje volontersko delanje u korist  svog grada, posto su mu se pridruzili jos neki momci slicnih razmisljanja i volje da pomognu i koji su fakat, zajedno s njim upristojili i ova sporna autobuska stajalista.

Vuksi i njegovim dugarima je zamreneo da se bez dozvole reklamiraju na poledjini stubova koje su sredili svojim sredstvima, samo mi nije jasno u cemu je tu i prekrsaj i greh- jer oni, ako nesto i reklamiraju tim potpisom, nije komercijalno, nece im doneti nove musterije, pare i korist, jer sve sto se u tom potpisu nalazi je cista ljubav i volja da grad u kome zive bude lepsi.

Takodje me zanima, da li sve stranke, (a narocito sns),  koje svoje plakate lepe apsolutno svuda- za to imaju porebne dozvole, ili pak za njih ovo isto pravilo ne vazi.

Iako je to vec mnogo konkretnije i reklamiranje i korist od istog.

Da li komunalna inspekcija, koja obicno ne radi nista, ali za to uredno prima platu iz budzeta, u slucajevima, kao sto je ovaj, gde treba ubiti entuzijazam i spreciti sve pozitivne akcije, u stvari daje svoj jedini doprinos drustvu i opravdava svoje postojanje.

Da je namera gradskih vlasti sumnjive prirode, govori u prilog i to, da je novinaru jednog dnevnog lista, koji je do sada pratio i uredno izvestavao rad Vukse i njegovih drugara, ovog puta zabranjeno da svoje citaoce obavesti o ovom prekrsajnom nalogu.

U gradu, u kome gradske sluzbe placene od gradjana zabusavaju, te su ulice i parkovi puni djubreta, dzipovi parkirani na trotoaru, ulicni psi na svakom koraku, gde sa zgrada padaju delovi fasada i krova, gde osuseno drvece ceka neko nevreme da se srusi, gde putnici gradskog prevoza, dosavsi na stanicu, ne znaju koje autobuse ce na istim sacekati,….gradska uprava kaznjava one, koji dobrovoljnim radom doprinose poprvaljnaju ovakvog stanja.

 

Sram te bilo, gradonacelnice!

 

ZLOCIN I KAZNA

Upravo sam saznala, da su Filipa ipak tuzili za navodnu zloupotrebu grba grada Beograda, sto znaci, da ce ovaj besmisleni zlocin-jer su Filip i njegovi ortaci samo postavili novi, isti kao i onaj prethodni grb grada na isto, za tu oznaku predvidjeno mesto na stajalistu, drugim recima, rekonstruisali zapusteno-resavati sud, verovatno po opet brzinskom postupku.

Draga gospodo tuzioci, grb grada Beograda, koji vi branite,  pripada Filipu i njegovim drugovima, jer su oni svojim delanjem i pokazali kako se cast i pripadanje jednom gradu brani, za razliku od vas, koji ste ga ovim sramnim izmisljenim sporom samo isprljali,  kao i struku kojom navodno branite pravdu.

 Komentari (103)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

angie01 angie01 16:00 11.11.2014

ovako je sve pocelo

http://blog.b92.net/text/24612/Mali-mi-je-ovaj-gradonacelnik/

molim tviterase i fejsovce, da postave ovaj tekst na svoje naloge.
uros_vozdovac uros_vozdovac 16:16 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

NP, sa`ću.
I još stranka koja dopusti da Vukša bude kažnjen nek me ne zove ni na izborni dan, Nova, restart, DS, LDP... Čujete li!?
Hansel Hansel 16:26 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

Уф, малопре сам видео само наслов на Б92, баш ми се смркло. Зна ли неко има ли правних средстава да се ово обара, или да скупљамо прилоге за казну?
niccolo niccolo 16:49 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

Зна ли неко има ли правних средстава да се ово обара, или да скупљамо прилоге за казну?

A šta je tačno prekršaj?
ivana23 ivana23 17:07 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

niccolo
Зна ли неко има ли правних средстава да се ово обара, или да скупљамо прилоге за казну?

A šta je tačno prekršaj?


Mislim ovo:

Vuksi i njegovim dugarima je zamreneo da se bez dozvole reklamiraju na poledjini stubova koje su sredili svojim sredstvima, samo mi nije jasno u cemu je tu i prekrsaj i greh- jer oni, ako nesto i reklamiraju tim potpisom, nije komercijalno, nece im doneti nove musterije, pare i korist, jer sve sto se u tom potpisu nalazi je cista ljubav i volja da grad u kome zive bude lepsi.

Citat iz inicijalnog teksta.
angie01 angie01 18:02 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

Зна ли неко има ли правних средстава да се ово обара, или да скупљамо прилоге за казну?A šta je tačno prekršaj?ovo sto ti je citirala Ivana- oni su na odstampanim mapama trese odredjenih linija, cija su stajalista sredjivali, imali na poledjini utisnut svoj logo- pa hebote, sami su sve osmislili i uradili, ja ne znam da neko gleda poledjinu stanice- pa im je zamereno da se pespravno reklamiraju,...mislim za sta- dobice nove musterije, od kojih ce da nesto naplate?

prvo su krenuli sa bespravnom zlopupotrebom grba grada- vidi link u mom prvom komentaru- a posto su posle shvatili da je to cista glupost, jer su deca grb stavili na isto mesto na kome je i trebao da stoji, mislim, nisu falsifikovali doktorat i te munje, onda su se setili zloupotrebe reklamiranja.

u tom smislu- prvo sve stranke da plate tu zloupotrebu!
angie01 angie01 18:03 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

I još stranka koja dopusti da Vukša bude kažnjen nek me ne zove ni na izborni dan, Nova, restart, DS, LDP... Čujete li!?


uprvo tako!!!!
angie01 angie01 18:06 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

Зна ли неко има ли правних средстава да се ово обара, или да скупљамо прилоге за казну?meni zvuci kao ordinarna zla namera- s tim sto su kadije njihove.


onaj spor iz 2011- kada je Filipa pretukao vozac autobusa- jos se razvlaci, a ovo su zbrzali po kratkom postupku.

Trebalo bi da se organizuje naki protest,peticija, bilo kakv konkretna podrska- jer je ovo sramotno za sve nas koji ovde zivimo!

mi placamo gradsku upravu i mi treba da zahtevamo da se ponasa korektno.
Hansel Hansel 18:27 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

Конкретна подршка има смисла само када је ефикасна. Нема он ништа од тапшања по рамену (што би петиција, нарочито у интернет облику, реално била). Или помоћ да ово правним средствима обори или помоћ да плати. Тако мени изгледа реалност.
niccolo niccolo 18:35 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

Mislim ovo:

ovo sto ti je citirala Ivana

Mislio sam da ne zna neko koji je, po tom prekršajnom nalogu, tačno propis "prekršen". Ne znam ja baš ceo pravni sistem napamet (to zna samo Radulović ) da bih iz ovog opisa znao na koji se propis misli...
mirelarado mirelarado 18:46 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

na koji se propis misli...


Тачније, који је пропис злоупотребљен... Уместо да се казне они чији је плаћени посао одржавање тих стајалишта. Срамно!
angie01 angie01 19:14 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

) da bih iz ovog opisa znao na koji se propis misli...


pise. clan 22 stav 2 tacka odluke o oglasavanju grada Beograda,...kaznjivo po clanu 36v,...

mislim, koje oglasavanje, oni su se kao donatori potpisali na poledjini,....a donatori se obicno potpisiju mnogo ociglednije, vidljivije, jer im to smanjuje porez ili ne znam vise sta- ako moze neko da mi objasni, sta u ovom slucaju su oni tacno oglasavali?
angie01 angie01 19:16 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

). Или помоћ да ово правним средствима обори или помоћ да плати. Тако мени изгледа реалност.


meni je ovo prvo prihvatljivije- u moralnom smislu- prosto da ne moze ovako bedna budalastina da prodje,....peticijom se inace dokazuje da oni, za koje gradske sluzbe rade u ovom slucaju i koji ih placaju- ne misle da rade dobro i ne donose dobre odluke-a ne u smislu tapsanja po ramenu.
angie01 angie01 19:20 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

na koji se propis misli...

Тачније, који је пропис злоупотребљен...


napisala sam malo gore- gradske vlasti su se mucile i mucile sta da im zakace, pa su potpis voloterskog udruzenja Imamo Plan, koji je svojim parama i radom donirao grad Beograd, a na poledjini pomenutih sredjenih stajalista- proglasili bespravnim oglasavanjem.
Hansel Hansel 19:49 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

angie01
peticijom se inace dokazuje da oni, za koje gradske sluzbe rade u ovom slucaju i koji ih placaju- ne misle da rade dobro i ne donose dobre odluke-a ne u smislu tapsanja po ramenu.

То "тапшање" ми је био синоним за моралну подршку на коју би се петиција свела због неуспеха (или сам ја постао тотални песимиста), зато сам да се њему олакша на ма који начин, али конкретно. Па ако не успе обарање, онда помоћ у плаћању казне, јер он ће морати онда да је плати. Можда то чак више иритира те који га кажњавају, јер би онда много људи још јаче показало да је на његовој страни. Наравно, постарати се у том случају да сазнају за акцију. Да ли си ти с њим у неком контакту? Хајде да то координирамо с њим и да се договоримо шта да радимо, да не остану бунт и солидарност само на речима.
angie01 angie01 20:08 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

То "тапшање" ми је био синоним за моралну подршку на


ma kapiram- nisi za ono, sve ti najbolje zelimo,...ma naravno, ja isto mislim da treba nesto konkretno- peticija obicno pokazuje i koliko ljudi, grupacija, ovih onih nesto ne zeli,....meni je u ovom slucaju najinteresantnije to pravno obaranje- zbog neverovatno bahatog bezobrazluka koje gradske vlasti pokazuju, a moze i svaki drugi dobar predlog.Хајде да то координирамо с њим и да се договоримо шта да радимо, да не остану бунт и солидарност само на речима


snacicu se oko ovoga-pa cu javiti,...svaka dobra ideja je dobrodosla.
niccolo niccolo 20:21 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

pise.

Gde piše, ja ga sad prvi put video?

U svakom slučaju, član 22. govori o dozvoli za postavljanje objekta za oglašavanje, a član 36 o kazni za onog ko "objekat, odnosno sredstvo za oglašavanje postavi ili koristi bez dozvole ili suprotno dozvoli". Jasno je naravno da nema govora o oglašavanju tj. da je ovaj prekršajni nalog bulšit i da ga maltretiraju. Ima 8 dana da Prekršajnom sudu podnese taj prekršajni nalog, što je neka vrsta žalbe i onda bi išao klasičan prekršajni postupak u kome bi njegova odbrana bila da se ne radi o oglašavanju i korišćenju objekta za oglašavanje...
angie01 angie01 20:23 11.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

Gde piše, ja ga sad prvi put video?


na njegovom prekrsajnom nalogy.


. Jasno je naravno da nema govora o oglašavanju tj. da je ovaj prekršajni nalog bulšit i da ga maltretiraju. Ima 8 dana da Prekršajnom sudu podnese taj prekršajni nalog, što je neka vrsta žalbe i onda bi išao klasičan prekršajni postupak u kome bi njegova odbrana bila da se ne radi o oglašavanju i korišćenju objekta za oglašavanje...


ovo i ja mislim.
hajkula1 hajkula1 00:05 12.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

http://blog.b92.net/text/24612/Mali-mi-je-ovaj-gradonacelnik/Stavila.

PREPORUKA
hajkula1 hajkula1 00:19 12.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

uros_vozdovac
NP, sa`ću.
I još stranka koja dopusti da Vukša bude kažnjen nek me ne zove ni na izborni dan, Nova, restart, DS, LDP... Čujete li!?Umesto da kliknem, izmeni, greškom sam, obavesti moderatora. Ukapiraće da je greška.


Htela sam da te pitam, da li smem ovo tvoje boldovano, da iskoristim na fejsu?
uros_vozdovac uros_vozdovac 08:14 12.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

hajkula1
uros_vozdovac
NP, sa`ću.
I još stranka koja dopusti da Vukša bude kažnjen nek me ne zove ni na izborni dan, Nova, restart, DS, LDP... Čujete li!?Umesto da kliknem, izmeni, greškom sam, obavesti moderatora. Ukapiraće da je greška.


Htela sam da te pitam, da li smem ovo tvoje boldovano, da iskoristim na fejsu?

navali samo, da bolje čuju
little_radojica little_radojica 11:12 12.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

niccolo
Mislim ovo:

ovo sto ti je citirala Ivana

Mislio sam da ne zna neko koji je, po tom prekršajnom nalogu, tačno propis "prekršen". Ne znam ja baš ceo pravni sistem napamet (to zna samo Radulović ) da bih iz ovog opisa znao na koji se propis misli...


Ствар је много гора него што изгледа, јер њега није казнио суд за прекршаје него нека градска инспекција. Мислим, Градски инспекторат за саобраћај или тако нешто...
angie01 angie01 14:19 12.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

, Градски инспекторат за саобраћај или тако нешто...


onaj koji je pristao da obavi prljavi posao i napreduje na ovakav nacin.
angie01 angie01 14:20 12.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

Htela sam da te pitam, da li smem ovo tvoje boldovano, da iskoristim na fejsu?


ovaj Urosev bold- je najbolji u poslednje vreme!


stranka koja dopusti da Vukša bude kažnjen nek me ne zove ni na izborni dan, Nova, restart, DS, LDP... Čujete li!?

albicilla albicilla 10:31 13.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

vuksu za gradonacelnika!
angie01 angie01 14:09 13.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

albicilla
vuksu za gradonacelnika!


verovatno i oni polaze od te ideje, koja se prosto namece!
sevarlica sevarlica 16:02 13.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

angie01
, Градски инспекторат за саобраћај или тако нешто...


onaj koji je pristao da obavi prljavi posao i napreduje na ovakav nacin.


Ti stvarno veruješ da ljudi koji su doneli odluku da ga procesuiraju, misle da rade prljav posao?!?!
angie01 angie01 16:09 13.11.2014

Re: ovako je sve pocelo

Ti stvarno veruješ da ljudi koji su doneli odluku da ga procesuiraju, misle da rade prljav posao?!?!


a sta ti mislis da neko misli, kada tendenciozno prepozna krivicu tamo gde je nema, ( pored onoliko ociglednih) i onda brzinom munje procesuira ovakav greh, ( dok vrlo konkretni i stetni godinama nikako da dodju na red)?


karabasbarabas karabasbarabas 17:35 11.11.2014

Zasto ovaj klinac

Zasto ovaj klinac ne bi mogao biti gradonacelnik? Sta kao nema iskustvo, kvalifikacije,sta?
Ceda je direktno iz studentskih klupa utrcao na mesto potpredsednika vlade.
Imamo ministra keramicara, vojskovodju poslasticara, ovaj sad gradonacelnik ne znam ni sta je po zanimanju, lici mi na kelnera koji krade kusur.
Nema nama spasa dok vlast ne preuzmu odgovorni. I bez "iskustva" u lopovluku.
angie01 angie01 17:57 11.11.2014

Re: Zasto ovaj klinac

Zasto ovaj klinac ne bi mogao biti gradonacelnik?


mislim da je ovo na neki nacin sustina problema,

s jedne strane mnogo price busanja i uzimanja love od nas- sa nikakvim rezultatom,
a sa druge strane, volja, rad, predanost, ideja- sa sve svojim parama- sa konkretnim rezultatom...sve se moze kad se hoce!
margos margos 17:47 11.11.2014

....

Davno je ovde preterala Dara meru... i mnoge sramotne stvari su se dešavale i dešavaju se svakodnevno, ali je ovo toliko tužno i obeshrabrujuće, da ostavlja bez reči.
angie01 angie01 18:03 11.11.2014

Re: ....

margos
Davno je ovde preterala Dara meru... i mnoge sramotne stvari su se dešavale i dešavaju se svakodnevno, ali je ovo toliko tužno i obeshrabrujuće, da ostavlja bez reči.


pa, hebote, u nekom normalnom gradu- dobio bi nagradu!
Hansel Hansel 18:18 11.11.2014

Re: ....

Баш тако!
nurudin nurudin 19:45 11.11.2014

...

Да су Бекет и Јонеско заједно писали не би могли овако да осмисле.
angie01 angie01 20:09 11.11.2014

Re: ...

Да су Бекет и Јонеско заједно писали не би могли овако да осмисле.


ko im kriv, kada nisu bili u pravim okolnostima.
mikele9 mikele9 20:14 11.11.2014

Re: ...

Да су Бекет и Јонеско заједно писали не би могли овако да осмисле.

Beket DA! Šta je Čekajući Godoa do besmisao u kojem živimo, očekujući bolje koje neće doći a dobijamo evo ovakve idiotluke svakog dana, časa, minuta... A može im se, biće toga još goreg na kamare ubuduće. Godo, bar u dogledno vreme neće doći!
angie01 angie01 20:26 11.11.2014

Re: ...

. Godo, bar u dogledno vreme neće doći!


zavisi, kako ga ko prepoznaje:)...evo, npr sutra...
Hansel Hansel 22:19 11.11.2014

Re: ...

nurudin
Да су Бекет и Јонеско заједно писали не би могли овако да осмисле.

Кафку си заборавио...
angie01 angie01 22:36 11.11.2014

Re: ...

Кафку си заборавио...


na zalost- uklapa se uredno.
hajkula1 hajkula1 00:37 12.11.2014

Re: ...

angie01
Да су Бекет и Јонеско заједно писали не би могли овако да осмисле.


ko im kriv, kada nisu bili u pravim okolnostima.


Da, ali ti si napisala retko potpun blog. Nisam imala šta da dodam, sem da te podržim.
angie01 angie01 14:17 12.11.2014

Re: ...

sem da te podržim.


da podrzimo Filipa-hvala!
8c_competizione 8c_competizione 20:32 11.11.2014

kao i uvek, najbolje je poceti sa ...

... pritiscima na vlast:

beoinfo@beograd.gov.rs
informacije@bpc.beograd.gov.rs

pitanje gradonacelniku ovde

i na GSP:

office@gsp.co.rs
angie01 angie01 22:33 11.11.2014

Re: kao i uvek, najbolje je poceti sa ...

pritiscima na vlast:


da, ne bi bilo lose da im se uputi neko pisanije- svidja mi se adresa- pitanja gradonacelniku.
8c_competizione 8c_competizione 19:01 12.11.2014

Re: kao i uvek, najbolje je poceti sa ...

svidja mi se adresa- pitanja gradonacelniku


osecam da je vec danas "pao sistem pa ne mozemo da prosledimo vasa pitanja gdinu gradonacelniku!"

G.Cross G.Cross 20:39 11.11.2014

Kaboom

Pre vise godina u US imali smo World Wide Management Conference u Majamiju.
Trajala je 6 dana . I kao team building jedan dan odveli su nas na jedno decije igraliste u crnackom deli Majamija i mi smo 100 top menadzera globalne firme pravili decije igraliste ceo dan. Bilo je stvarno divno iskustvo. Deca koja su bila buduci korisnici igralista su nas gledala i navijala .

Zavrisli smo celo igraliste sa svim onim igrackama , penjalicama itd za jedan dan.

Prosle godine sam bio u Majamiju i naravno obisao "nase igraliste"; gledao decu i bio ponosan.

Naravno, bila je firma koja je organizovala sve:
http://kaboom.org/

Mozda od ovih tipova moze nesto da se nauci.

G.Cross G.Cross 20:53 11.11.2014

Re: Kaboom

Mozda od ovih tipova moze nesto da se nauci.


Evo ga i Obama ucestvuje, mozda ako Vuksa pozove Tomu diplomu da farba sa njim autobuska stajalista ovo moze da poprimi neobican obrt...

8c_competizione 8c_competizione 21:30 11.11.2014

Re: Kaboom

mozda ako Vuksi pozove Tomu diplomu da farba sa njim autobuska stajalista ovo moze da poprimi neobican obrt...


kakav Toma, sada kada SNS botovi procitaju ovu ideju, odletece exPPV (u supermenovom odelu naravno) odmah sa sastanka sa Ramom da sam sva stajalista ofarba i jos i pomazi Vuksu uz izvinjenje
angie01 angie01 22:31 11.11.2014

Re: Kaboom

Evo ga i Obama ucestvuje


hebiga- oni tamo imaju tradiciju za takve stvari i sramota je kada ne ucestvujes,...u Kanadi isto-pozitivne stvari imaju pozitivnu konotaciju, narocito ako je rad za drustvo u celini,...samo ovde mogu da se stvari izvrcu do ovakve perverzije.
G.Cross G.Cross 22:41 11.11.2014

Re: Kaboom

odletece exPPV (u supermenovom odelu naravno) odmah sa sastanka sa Ramom da sam sva stajalista ofarba i jos i pomazi Vuksu uz izvinjenje


Sad cu da zvucim sam sebi kao Nebojsa Krstic, ali ako exPPV ofabra jedno deset autobuskih stajalista, sta u tome ima lose, pa Toma jos 10, pa Dacic 15 on je onako deblji ima snage, pa ko god je sad na celu DS jedno 10, pa kako se zvase onaj nas bloger, sto restartuje, sa svojom celom armijom moze jedno 30, pa americki ambasador, pa ruski ambasador, pa albanski ambasador i eto sredismo Beograd.

Obecavam, kad dodjem sledeci put u Bgd i ja cu da sredim jedno stajaliste.
hajkula1 hajkula1 00:39 12.11.2014

Re: Kaboom

mozda ako Vuksi pozove Tomu diplomu da farba sa njim autobuska stajalista ovo moze da poprimi neobican obrt...Izazov?

Daaaa!!!

Sjajna ideja!
angie01 angie01 14:16 12.11.2014

Re: Kaboom

Obecavam, kad dodjem sledeci put u Bgd i ja cu da sredim jedno stajaliste.8c_competizione 8c_competizione 19:04 12.11.2014

Re: Kaboom

Sad cu da zvucim sam sebi kao Nebojsa Krstic, ali ako exPPV ofabra jedno deset autobuskih stajalista, sta u tome ima lose, pa Toma jos 10, pa Dacic 15 on je onako deblji ima snage, pa ko god je sad na celu DS jedno 10, pa kako se zvase onaj nas bloger, sto restartuje, sa svojom celom armijom moze jedno 30, pa americki ambasador, pa ruski ambasador, pa albanski ambasador i eto sredismo Beograd.


bojim se da se gore navedena gospoda o gospoDZHe bave "farbanjem naroda"

ubise se od farbanja!
satinelle satinelle 21:06 11.11.2014

Sram ih bilo!

Sve si u pravu. Ali, ne počinje noćna mora malih beograđana od Malog, već nažalost, Velikog Đilasa. Ovaj nasledio probleme, ali nemoj da mi kažeš da ja 6 godina plaćam punu cenu vrtića od 10 hiljada din po detetu i da Điki nema veze s tim, ali ... who cares...od januara kreće nova priča, niko nije kriv i ne snosi posledice... jer zakonom nije utvrđena odgovornost. Tako završava i tvoja priča. Mnogo toga nije definisano, ali se sprovodi!
8c_competizione 8c_competizione 21:31 11.11.2014

Re: Sram ih bilo!

Sve si u pravu. Ali, ne počinje noćna mora malih beograđana od Malog, već nažalost, Velikog Đilasa. Ovaj nasledio probleme, ali nemoj da mi kažeš da ja 6 godina plaćam punu cenu vrtića od 10 hiljada din po detetu i da Điki nema veze s tim, ali ... who cares...od januara kreće nova priča, niko nije kriv i ne snosi posledice... jer zakonom nije utvrđena odgovornost. Tako završava i tvoja priča. Mnogo toga nije definisano, ali se sprovodi!


pa sve dok se sedi kod kuce udobno zavaljeno u fotelji, nece se nista promeniti
satinelle satinelle 21:37 11.11.2014

Re: Sram ih bilo!

pa sve dok se sedi kod kuce udobno zavaljeno u fotelji, nece se nista promeniti


???
uros_vozdovac uros_vozdovac 21:45 11.11.2014

Re: Sram ih bilo!

satinelle
Sve si u pravu. Ali, ne počinje noćna mora malih beograđana od Malog, već nažalost, Velikog Đilasa. Ovaj nasledio probleme, ali nemoj da mi kažeš da ja 6 godina plaćam punu cenu vrtića od 10 hiljada din po detetu i da Điki nema veze s tim, ali ... who cares...od januara kreće nova priča, niko nije kriv i ne snosi posledice... jer zakonom nije utvrđena odgovornost. Tako završava i tvoja priča. Mnogo toga nije definisano, ali se sprovodi!

a šta kreće od januara?
satinelle satinelle 21:59 11.11.2014

Re: Sram ih bilo!

a šta kreće od januara?


Od januara bi trebalo da se koriguje cena, po kojoj roditelji plaćaju 20% od pune cene, tj, oko 5000 din. mesečno. Onih par hiljada eur koje smo (pre)platili da zaboravimo, jer samo privatnom tužbom eventualno možemo da rešimo slučaj u svoju korist.
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 21:59 11.11.2014

Re: Sram ih bilo!

nova cena vrtića uroše umanjena al' niko ne dobija pare nazad.
uros_vozdovac uros_vozdovac 22:19 11.11.2014

Re: Sram ih bilo!

Hvala na informaciji. Moje dete ide u grupu u kojoj su sva deca a ima ih jedno četrdesetak sa "punom" cenom tj 70% ekonomske cene ili tih 10k dindži. Nismo se ni nadali neko povraćaju para, pa ludi nismo, ali smo mislili da malo pritisnemo vlasti da od razlike ulože neki dinar u vrtić.

Ideja je među roditeljima itekako prihvaćena, ali smo ismejani i od vlasti i od pravnika, kažu - ne može. Nije mi jasno samo kako jebote uvek može nešto na štetu dece i roditelja, a u njihovu korist vazda - ne može.
angie01 angie01 22:26 11.11.2014

Re: Sram ih bilo!

pa sve dok se sedi kod kuce udobno zavaljeno u fotelji, nece se nista promeniti


upravo tako- zatajili smo u granici dopustanja.
angie01 angie01 22:27 11.11.2014

Re: Sram ih bilo!

Ali, ne počinje noćna mora malih beograđana od Malog,


niko to nije ni rekao, ja sam pisala blog i o djikiju, ali ovde se radio o teskoj bolestini, da se kaznjava decko koji donira svom gradu ono za sta je neko drugi placen da uradi.
satinelle satinelle 22:33 11.11.2014

Re: Sram ih bilo!

Ideja je među roditeljima itekako prihvaćena, ali smo ismejani i od vlasti i od pravnika, kažu


Ja sam se raspitala, masa roditelja se nada nekom povraćaju novca, ali ja ne. Zaista nisam protiv cifre koju plaćam. Samo ne želim da me prave budalom!
uros_vozdovac uros_vozdovac 22:38 11.11.2014

Re: Sram ih bilo!

satinelle
Ideja je među roditeljima itekako prihvaćena, ali smo ismejani i od vlasti i od pravnika, kažu


Ja sam se raspitala, masa roditelja se nada nekom povraćaju novca, ali ja ne. Zaista nisam protiv cifre koju plaćam. Samo ne želim da me prave budalom!

mi bi bili srećni da u našoj grupi dobijemo još dva stola i osam onih malih stolica, desi se da nema epidemije pa dođe dosta dece, pa nema svako svoje mesto. Evo sav novac što smo pretplatili nek kupe ta dva stola i 8 stolica
satinelle satinelle 23:05 11.11.2014

Re: Sram ih bilo!

li ovde se radio o teskoj bolestini, da se kaznjava decko koji donira svom gradu ono za sta je neko drugi placen da uradi.


Da. Slažem se. Problem je u pozadini. Ne znam da li me razumeš i nije mi cilj da ti miniram blog. Dečko je na mestu. Uradio je pravu stvar. Neko ga ograničava? Ko? Od kad? Kako i zašto?
jkt2010 jkt2010 01:54 12.11.2014

Re: Sram ih bilo!

satinelle
pa sve dok se sedi kod kuce udobno zavaljeno u fotelji, nece se nista promeniti


???


Moras neudobno da se zavalis.
satinelle satinelle 13:46 12.11.2014

Re: Sram ih bilo!

Evo sav novac što smo pretplatili nek kupe ta dva stola i 8 stolica


Da pišemo peticiju?

Privatne tužbe se ne isplate, samo kolektivne. Meni liči da će oni opet stvar da okrenu u svoju korist, jer dodatnih para u gradskom budžetu nema, a to je da će podići punu cenu, tako da će tih 20% ponovo svesti na istu cifru.

satinelle satinelle 13:49 12.11.2014

Re: Sram ih bilo!

Moras neudobno da se zavalis.


A baš sam o tome razmišljala kad sam stavljala upitnike, šta znači udobno zavaljivanje? Mislim, ili si se zavalio ili nisi!
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 21:58 11.11.2014

predlog

potraži na nbs po njegovom matičnom broju sa apr registra i izbaci i broj računa na koji ljudi mogu da ga podrže uplatom sredstava.

kakav je gradonačelnik, poslaće mu izvršitelje na kućnu adresu i popleniće mu stvari. mali je psiho.
angie01 angie01 22:24 11.11.2014

Re: predlog

potraži na nbs po njegovom matičnom broju sa apr registra i izbaci i broj računa na koji ljudi mogu da ga podrže uplatom sredstava.


imam kopiju uplatnice koju su mu poslali- postoji neka ideja da se uplacuje po 100 din, do potrebne cifre- direktno, pa oni tamo da se soknu i osete pre svega postidjeno, jer je to veoma ocigledna podrska, no, mislim da bi redosled stvari bio da se prvo obori ova sprdnja- cak i da na neki cudan nacin podpada pod to za sta ga krive- kazna je opomena, a ne novcana kazna.
a ako dodje do placana- da onda ucinimo kako je gore receno.

sve se desilo juce, tako da jos nije definisana strategija.kakav je gradonačelnik, poslaće mu izvršitelje na kućnu adresu i popleniće mu stvari. mali je psiho.


da, da,...kao sto mucenike bez love peljese za dug, a ove, sto su zemlju zavili u crno, vode na ruckove i pice, iako im je dug takav, da nule ne mozes da izbrojis posle pocetnog broja.evo npr, jedna od njihovih akcija,
ja sad ne znam, ko ovde treba da bude kaznjen?!

deca ofarbala oronulo, zardjalo stajaliste,napravili mape kuda autobusi idu i nalepili, sa sve brojem autobusa koji tu staje, sto neko, pre njihovog rada, nema sanse da pogodi, sem ako tim autobusom ne ide svaki dan.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 07:53 12.11.2014

Ja video...

...jednom našeg kolegu Milutina Miloševića kako sa komšijama seče izdžikljalo i neuredno šiblje (u obliku džungle) sa javne površine, skuplja đubre (uzima posao nadležnima) i kao ulepšava svoju okolinu. Nije svestan u kakav se opasan posao upleo. Za zatvor je to.
A njegove komšije postavile (neovlašćeno) klupe ispred ulaza o svom trošku. Bez dozvole, bez poreza, bez reketa, bez potrebe. To što će matori ljudi da sede na klupama je otežavajuća okolnost jer se time produžava njihov život i dodatno opterećuje budžet.

angie01 angie01 13:47 12.11.2014

Re: Ja video...

Gazda je uvezban za opstanak u neuslovima, verovatno se kamuflirao, pa nije ostavio nikakve tragove da provale ko je bio tako drzak, da uredi kraj.
Spiridon Spiridon 09:16 12.11.2014

..

angie01 angie01 13:41 12.11.2014

Re: ..

jao, kako ih nervira, ali NER-VI-RA, sto nije uprljan, korumpiran i lenj i nezainteresovan, sto se u njemu ogledaju i vide sta sve nisu!
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 12:58 12.11.2014

Preporuka

angie sto pratis ovu stvar

Kakva bruka ova vlast, kakva sramota. Da kaznjavas volontera koji em cini dobro svom gradu em promovise volonterizam, odgovornost, inicijativu i proaktivnost na najbolji moguci nacin, sa jedne strane, a sa druge strane uvodis prisilni rad pogodjenim socijalnim kategorijama i kukumavcis (da ne upotrebim neki jos gori izraz) non stop i na sav glas o promeni mentaliteta u Srba.
Pa ako zelis promenu mentaliteta, onda kad je vidis treba da je nagradis i tako sto posaljes poruku da to vrednujes. Mozda ce neko drugi, kad to vidi, i sam da pozeli da se ukljuci u uredjenje svoga grada, mozda nece ici da uredjuje stanice, ali ce da prestane da ih zvrlja, ili ce da sredi ispred svoje kuce, ili stagod.
Ovako, ti govoris kako to nije pozeljno ponasanje.
Jbt, kakvi kreteni.
angie01 angie01 13:32 12.11.2014

Re: Preporuka

Kakva bruka ova vlast, kakva sramota. Da kaznjavas volontera koji em cini dobro svom gradu em promovise volonterizam, odgovornost, inicijativu i proaktivnost na najbolji moguci nacin, sa jedne strane, a sa druge strane uvodis prisilni rad pogodjenim socijalnim kategorijama i ku


da, da- dobro si se setio te druge bljuvotine- pazi, njima je socijalno mizerno placanje, povod da se ne trude da ljude zaposle i da ljudi za svoj rad mogu da opstanu, imaju penziono, i sve sto treba, nego da ih koriste za neke radove, ...ne znam koje, ako nema posla- jer volonterizam je nesto sasvim drugo.


niko na svetu ni pod kakvim izgovorom ne kaznjava gradjane koji iz ciste dobre volje cine neke dobre stvari svom gradu...u ovom slucaju, umesto nekih drugih koji su za to placeni.
NNN NNN 14:47 12.11.2014

Govnari

kada je uveden busplus, pa još i asistencija komunalne policije (žardinjerije),
jedno vreme baza ridžama i komunalcima je bila na stajalištu Čukarica kod Ade,
e sad ridže ulazile u buseve i proveravale karte,
ali komunalci nisu radili ništa,
samo su valjda držali ovima strah po službenoj dužnosti,
i svaki svaki svaki dan su ostavljali gomile đubreta najčešće
masan papir, plastične kese, plastične čaše i flaše (od bureka i jogurta),
bukvalno po gomilicama đubreta uveče je moglo da se vidi gde je STOKA KOMUNALNA bila locirana tog dana!
angie01 angie01 15:05 12.11.2014

Re: Govnari

bukvalno po gomilicama đubreta uveče je moglo da se vidi gde je STOKA KOMUNALNA bila locirana tog dana!kod mene , parkiraju svoje novo vozilo na trotoar i onda u svojim novim uniformama zauzmu pocetni polozaj- poredjaju se njih 5 u liniju i krenu niz ulicu, kao da ce nesto vazno da urade i odbrane i onda pocnu da maltretiraju onih par bakica, sto na kartonima prodaju neke gluposti- da bi imale za leba,...uredno ih prozivam da mi ne maltretiraju komsiluk i da idu da sklanjaju nepropisano parkirane dzipove i sl- kazu oni- dzipove? pa njih ne smemo, a ovo su nam rekli da radimo.


Hansel Hansel 15:04 12.11.2014

Са Законом нема зезања!

Чујем малопре да је било на Студију Б (баш да видимо да и ову причу о Вукши емитују тамо ), само не знам како је била "пакована" -- организовале се комшије и направиле рампу да олакшају, тј. омогуће улаз и излаз комшиници која болује од мултиплекс склерозе. Скупили новац, урадили... али... нашла се нека савесна душа и -- пријавила да је то урађено без дозволе! И -- рампа склоњена, не знам да ли је неко и кажњен. Сада покушавају да обезбеде дозволу, али имају проблема, поред осталог и због тога што се зграда води на једној, а степениште на другој катастарској парцели... (Не могу да на нету пронађем било какав текст о томе.)

Ето одакле се и како почиње са увођењем комуналног реда!
angie01 angie01 15:17 12.11.2014

Re: Са Законом нема зезања!

molim vas da procitate sta je izjavila inspektorka,

У саопштењу Секретаријата за инспекцијске послове наведено је да „град разуме добру намеру београдског активисте Филипа Вукше, али закон мора да се поштује сада када се улажу напори да се уведе ред у функционисање града, како се не би нарушио систем који град настоји да успостави”. Загорка Панић, Секретар градског Секретаријата за инспекцијске послове, изјавила је да је инспекција реаговала по пријави надлежних органа, због кршења градских одлука.

– Прописи морају да се поштују, ако бисмо направили преседан у овом случају и други би могли да се позивају на ту праксу. Годинама успешно сарађујемо са Филипом Вукшом који нам је слао бројне пријаве, у интензивној смо комуникацији и захвални смо што нам је толико пута скренуо пажњу на одређене проблеме у граду. Управо због тога он, као неко ко годинама сарађује са градском инспекцијом, сигурно зна да је важно поштовати прописе и која је процедура неопходна да би се одређена активност извела, као и да свако ко направи прекршај мора да сноси последице. Наравно да подржавамо иницијативе грађана и са онима који се обрате надлежној институцији наставићемо успешну сарадњу на решавању проблема грађана – наводи Загорка Панић.

BEDNO, GOSPODJO PANIC, BEDNO I NETACNO! Neko kao vi NIJE zasluzio da bude u sluzbi koja se brine o gradu!

EVO CELOG CLANKA U POLITICI
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 17:18 12.11.2014

Re: Са Законом нема зезања!

angie01
molim vas da procitate sta je izjavila inspektorka,


– Прописи морају да се поштују, ако бисмо направили преседан у овом случају и други би могли да се позивају на ту праксу.Au jebo te! Zamisli ti to! Samo zamisli kad bi i drugi uhvatili da sredjuju stanice, parkove i ostala nesredjena mesta po gradu dobrovoljno i samoinicijativno! Na sta bi to onda licilo?
Mozda na sredjeni grad?


A ne, to nikako ne sme da se dopusti! Obavezno da se kazni i obeshrabri.


Jebo te koliko imbecilnosti na jednom mestu.


Never underestimate the power of stupid people in large numbers.
angie01 angie01 19:19 12.11.2014

Re: Са Законом нема зезања!

Au jebo te! Zamisli ti to! Samo zamisli kad bi i drugi uhvatili da sredjuju stanice, parkove i ostala nesredjena mesta po gradu dobrovoljno i samoinicijativno! Na sta ba ti onda licilo?
Mozda na sredjeni grad?


ako ovo nije pohvala ludosti, ne znam sta je,

pazi, Filipu je dva puta za dlaku izmakla nagrada heroj Beograda, ili tako nekako, za koju se za nominovane glasa, znaci, ne biraju se preko veze, i to oba puta od neke decice, koja su samom situacijom sa kojom se bore, realno bili jaci od njegovog angazovanja-secam se ovog drugog, da je neki bas mali decak u situaciji da se brine o majci i to hrabro iznosi,...da bi sada za isto to bio kaznjen od istog tog grada.
hajkula1 hajkula1 09:41 13.11.2014

Re: Са Законом нема зезања!

angie01
Au jebo te! Zamisli ti to! Samo zamisli kad bi i drugi uhvatili da sredjuju stanice, parkove i ostala nesredjena mesta po gradu dobrovoljno i samoinicijativno! Na sta ba ti onda licilo?
Mozda na sredjeni grad?


ako ovo nije pohvala ludosti, ne znam sta je,

pazi, Filipu je dva puta za dlaku izmakla nagrada heroj Beograda, ili tako nekako, za koju se za nominovane glasa, znaci, ne biraju se preko veze, i to oba puta od neke decice, koja su samom situacijom sa kojom se bore, realno bili jaci od njegovog angazovanja-secam se ovog drugog, da je neki bas mali decak u situaciji da se brine o majci i to hrabro iznosi,...da bi sada za isto to bio kaznjen od istog tog grada.Mi imamo mnogo problema, nemoguće je da sve nabrojim.
Filip, sjajna mlada osoba, skoncentrisao se na jedan i uporno i vredno se trudi da ga reši.

Angi, izvini, dole sam ti istrolovala blog, s bahatim siledžijama s čitačima u gradskom prevozu.
Kraja Kraja 17:22 12.11.2014

...ma oni...

...su ga odrapili kaznom prijateljski, ocinski...
...daktilografkinja je zalivala resenje o kazni suzama dok je tipkala...
...zagorka je sabijala lexiliume i analgetike...
...ali zakon se mora postovati...
angie01 angie01 19:22 12.11.2014

Re: ...ma oni...

Kraja
...su ga odrapili kaznom prijateljski, ocinski...
...daktilografkinja je zalivala resenje o kazni suzama dok je tipkala...
...zagorka je sabijala lexiliume i analgetike...
...ali zakon se mora postovati...


Krajo, upravo si mnogo lepse, krace i ubojitije formulisao sustinu izjave gdje inspektorke, nego sto smi mi malo pre u kaficu- svi citamo i ne mozemo da verijujemo koliko tupavo, ali zlokobno zvuci- bez logike, ali zato sa stapom.
NNN NNN 18:54 12.11.2014

Ne verujem, da se ovo stvarno dogodilo

angie01 angie01 19:26 12.11.2014

Re: Ne verujem, da se ovo stvarno dogodilo

NNN
"brojač" šutirao starca


strasno!

a sta rade ovi ostali putnici- gledaju?da li ce ovaj som da dobije neku kaznu?

pa onaj vozac gsp-a sto je tukao Filipa- jos nije kaznjen, jer nije zavrsen spor, verovatno ceka u nekoj fioci.
Hansel Hansel 20:17 12.11.2014

Re: Ne verujem, da se ovo stvarno dogodilo

Нисам приметио и да је неко поставио питање шта је урадио возач трамваја. Наставио да вози чим је успео да затвори врата?
hajkula1 hajkula1 08:45 13.11.2014

Re: Ne verujem, da se ovo stvarno dogodilo

Hansel
Нисам приметио и да је неко поставио питање шта је урадио возач трамваја. Наставио да вози чим је успео да затвори врата?


Nije to jedini snimak nasrtaja na putnike a mnogo situacija prolazi bez snimka. Mnogo mi je šao što nemam bolji mob, da snimam i zvuk i sliku!
Posebno su bahati kada procene da je putnik slabiji.
Nekih par meseci, često sam išla 309-kom, posle posla nosila a ujutru pre posla uzimala nešto od koleginice. Kakvih bahatosti sam se nagledala, ne mogu da opišem. Ne samo muškarci kontrolori GSP nego i jedna žena, niža, punija, svetlije ravne srednje do duže kose. Ona i jedan srednje visine, mršav, svetliji, ređe kose, posebno su mi upali u oči. On psuje dok očitava karte (jebaću im mater) i takvo držanje ima, kao da je tu da nekome jebe mater. Pošto je uvek bila gužva, prolazili su kroz ljude, grubo a ako ko jaukne, požali se, tek se onda ostrve.
Ja sam jednom rekla, samo probajte da me gurnete! To je fizički napad, tužiću Vas! On je nastavio s galamom, s uvredama a da uopšte nije kapirao da vređa i da se nedolično ponaša. On ne sme da procenjuje da li sam ja vaspitana ili bilo šta o mojoj ličnosti, on je tu da proveri da li imam kartu. Pošto je krenuo s napadom da sam drska i td. i šta meni treba, ja sam rekla, kartu ne dam, hoću da vidim vašeg šefa. On i dalje na ti, ja njemu, kaže se vi, i rekla sam šta sam imala. Podržale su me neke bake a onda druge žene, pa i muški. Tražili su od vozača da vozi pravo kod njegovog šefa, nisu dozvoljavali da otvori vrata na par stanica. (Bus je ionako bio pun a nije bilo izlaza, kad su neki putnici izlazili, dopustili su da se otvore vrata, pa je i ova stoka bahata tada napustila vozilo.)
Mrzi me da pišem o svim scenama. Bojim se da ću početi da nosim nešto za odbranu... pošto je izgleda došlo vreme, ili ja ili (oni).

hajkula1 hajkula1 08:54 13.11.2014

Re: Ne verujem, da se ovo stvarno dogodilo

angie01
NNN
"brojač" šutirao starca


strasno!

a sta rade ovi ostali putnici- gledaju?da li ce ovaj som da dobije neku kaznu?

pa onaj vozac gsp-a sto je tukao Filipa- jos nije kaznjen, jer nije zavrsen spor, verovatno ceka u nekoj fioci.Znaš šta je najgore? Što sam pročitala (da li u bljucu? nisam sigurna) da su napisali kako je taj gospodin koga je tukao kontrolor, beskućnik koji smrdi, pljuje putnike... Beskućnici ćute u svom svetu ili pričaju sami sa sobom. Desi se nekada da je putnik pijan i takav ume da bude i vrlo neprijatan, ali to nije beskućnik, a vozač je obučen kako se postupa.

Ima zapis na netu (99%) da je GSP kontrolor, dok ga je majka s detetom molila da joj ne piše kaznu, udario dete po glavi čitačem, u busu 309.

Po ponašanju kontrolora, zaključujem da niko od njih (kontrolora) nije dobio batine bez razloga.hajkula1 hajkula1 09:26 13.11.2014

Sa stranice 99% Beograd

Znači, neverujem! Uprava BusPlusa tvrdi da se to nije desilo!!! #ostavke #stopbusplus
Uprava BusPlusa kaže da nemaju pojma o prebijanju deteta i putnika. U BusPlusu tvrde da su se spotakli na aparat za očitavanje karata!

PS. Povodom navodnog napada na dete, majku i čoveka koji je pokušao da spreči kontrolore da ih prebiju, iz kabineta Siniše Malog stiže saopštenje da je ID kontrolora zloupotrebljen kako bi se zapolsio fantomski radnik sa lažnom ličnom kartom. Kabinet prve pratilje lica koje se predstavlja kao premijer sumnja da je jedan od kontrolora bio Dragan Đilas koji se za tu priliku prerušio.

angie01 angie01 14:04 13.11.2014

Re: Sa stranice 99% Beograd

iniše Malog stiže saopštenje da je ID kontrolora zloupotrebljen kako bi se zapolsio fantomski radnik sa lažnom ličnom kartom.


hebote, al su neinventivni, jednom smislili fanomski i lazna lk i sada sve pakuju pod isti obrazac.
hajkula1 hajkula1 09:33 13.11.2014

Sa sajta 99% Beograd, 2. objava

#ostavke PREBIJANJE PUTNIKA SE NASTAVLJA: Dva kontrolora i vozač privatnog prevoznika na liniji 309 pretukli čoveka koji je pokušao da zaštiti majku i dete!

Miloša Nešića (57) iz Leštana su juče oko 10.45 prebili kontrolori „bus-plusa“ i vozač autobusa privatnog prevoznika koji je saobraćao na liniji 309.

Nešić je zbrinut na Urgentnom i ima ogrebotinu na čelu, a povređeni su mu rame i glava. On je čekao autobus 309 u Malom Mokrom Lugu kod pijace, kada je iz autobusa je izašla žena sa detetom i molila kontrolore da je ne kazne, ali je jedan od njih udario dete. Ovaj hrabri ćovek je pritrčao i rekao da ga ne tuče, kad je došao drugi kontrolor i udario ga u glavu aparatom za očitavanje karata. Zatim su pobegli u autobus, on je potrčao sam za njima, ali mu nisu dali da uđe, rekao je Nešić i dodao da se jedan od kontrolora popeo u autobus, uhvatio se za šipku i šutnuo ga petom, a da ga je vozač udario s leđa i da ima i svedoka za to. Saznali smo broj legitimacije jednog od busplus siledžija - ID 93098
- Prijavio je slučaj policiji, rekli su mi da će ih goniti po službenoj dužnosti ili ću on morati da podnese privatnu prijavu ?!?
angie01 angie01 14:07 13.11.2014

ZLOCIN I KAZNA

Upravo sam saznala, da su Filipa ipak tuzili za navodnu zloupotrebu grba grada Beograda, sto znaci, da ce ovaj besmisleni zlocin-jer su Filip i njegovi ortaci samo postavili novi, isti kao i onaj prethodni grb grada na isto, za tu oznaku predvidjeno mesto na stajalistu, drugim recima, rekonstruisali zapusteno-resavati sud, verovatno po opet brzinskom postupku.

Draga gospodo tuzioci, grb grada Beograda, koji vi branite, pripada Filipu i njegovim drugovima, jer su oni svojim delanjem i pokazali kako se cast i pripadanje jednom gradu brani, za razliku od vas, koji ste ga ovim sramnim izmisljenim sporom samo isprljali, kao i struku kojom navodno branite pravdu.
hajkula1 hajkula1 14:30 13.11.2014

Re: ZLOCIN I KAZNA

Upravo sam saznala, da su Filipa ipak tuzili za navodnu zloupotrebu grba grada Beograda, sto znaci, da ce ovaj besmisleni zlocin-jer su Filip i njegovi ortaci samo postavili novi, isti kao i onaj prethodni grb grada na isto, za tu oznaku predvidjeno mesto na stajalistu, drugim recima, rekonstruisali zapusteno-resavati sud, verovatno po opet brzinskom postupku.Prosledila na fejs, od reči do reči.
angie01 angie01 14:36 13.11.2014

Re: ZLOCIN I KAZNA

Prosledila na fejs, od reči do reči.


hvala ti,

ovim je definisano shvatanje vlasti, sta znaci biti servis gradjana.


evo sta kaze NJUZ net,


GSP demolirao stajalište koje je sredio Filip Vukša
Filip-vuksa

Vukša je neovlašćeno i bahato uredio autobusko stajalište

BEOGRAD, 5. septembar 2014, (Njuz) – Stajalište gradskog prevoza u Ustaničkoj ulici u Beogradu, koje je prethodno sredio Filip Vukša, demolirano je kako bi bilo vraćeno u prvobitno stanje, saopšteno je iz Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ (GSP).

Iz GSP su rekli da su njihovi radnici, nakon dojave da je Filip Vukša iz UG „Imamo plan“ uredio jedno stajalište, izašli na teren i tamo zatekli jeziv prizor.
- Šipke su bile prefarbane, mapa sa trasom vozila je bila čitava, a grb grada je stajao na svom mestu. Zbog moguće zabune koju bi ovakvo stanje stvorilo kod putnika, odlučili smo da dovedemo stanicu u pređašnje stanje. Naši radnici su oljuštili farbu sa stubića, pocepali mapu i oskrnavili grb grada. Tek nakon nekih sat vremena neprekidnog rada, stajalište je vraćeno u svoje originalno stanje, a komisija iz Direkcije za javni prevoz je naknadno utvrdila da može ponovo da se koristi – rekao je za Njuz v.d. direktora GSP Željko Milković – Protiv Filipa Vukše podneli smo krivičnu prijavu jer je neovlašćeno i bahato dovodio naš inventar u red – dodao je on.

- Kako bismo preventivno uticali na pojedine građane da prestanu da remete ustaljen režim rada našeg preduzeća, odlučili smo da kaznimo sve one koji ustaju starijim osobama i trudnicama, koji ulaze u vozila tek kada svi izađu, koji otvaraju prozore kada je unutra pakao, a razmatramo i mere protiv onih koji redovno plaćaju karte – zaključio je Željko Milković.

Miroslav Vujović

Viktor Markovisevarlica sevarlica 16:14 13.11.2014

slika u ogledalu...

ZLOCIN I KAZNA

Upravo sam saznala, da su Filipa ipak tuzili za navodnu zloupotrebu grba grada Beograda, sto znaci, da ce ovaj besmisleni zlocin-jer su Filip i njegovi ortaci samo postavili novi, isti kao i onaj prethodni grb grada na isto, za tu oznaku predvidjeno mesto na stajalistu, drugim recima, rekonstruisali zapusteno-resavati sud, verovatno po opet brzinskom postupku.

Draga gospodo tuzioci, grb grada Beograda, koji vi branite, pripada Filipu i njegovim drugovima, jer su oni svojim delanjem i pokazali kako se cast i pripadanje jednom gradu brani, za razliku od vas, koji ste ga ovim sramnim izmisljenim sporom samo isprljali, kao i struku kojom navodno branite pravdu.


Šta možemo da zaključimo iz svega ovoga? Posebno ako znamo da postoje hiljade propisa i zakona koji se svakodnevno krše od strane upravo gradskih i državnih službi.

Filip Vukša i slični njemu su problem za trutove u javnim ustanovama(ne mislim da jadne male službenike koji pretežno rade krvav posao). Kada se ti i takvi, pogledaju u ogledalo, da li vide osobu koja danas treba da uradi nešto dobro i korisno za ljude kojima su plaćeni da pomažu, ili vide osobu koja treba da uradi nešto dobro i korisno za sebe? Njihov posao i pozicija su njihov štit od rada i izvršavanja obaveza, a posebno od uključivanja bilo kakve moždane aktivnosti preko pukih fizioloških potreba, u toku radnog vremena.

Na kraju krajeva, ovo je zemlja u kojoj je: pošten rad, intelekt, humanost, itd. mana i nešto što treba iskoreniti u svakoj prilici.
Ovo je zemlja u kojoj vladaju zakoni koji nemaju uporište u Ustavu.
Ovo je zemlja gde se radi po uredbama i odlukama koje nemaju uporište u zakonu.
Ovo je zemlja gde je Filip Vukša zločinac i kriminalac, a Ljubiša Buha biznismen i zaštićeni svedok.
angie01 angie01 16:34 13.11.2014

Re: slika u ogledalu...

Šta možemo da zaključimo iz svega ovoga?


uprvo to sto si rekao- on njih NER-VI-RA!

ne mogu da podnesu svoj odraz, kada pogledaju njega i onda na ovakav nacin traze odbranu i jos zele da daju nauk svima koji bi da se usude da im remete ustanovljeni nacin i raspored stvari.

e, sad, sem sto je bludalasto i smesno, prilicno je i kakano i nedopustivo, jer njihov poslodavac su gradjani- oni za njih rade, jer ih ovi placaju!
angie01 angie01 12:21 14.11.2014

OBAVESTENJE

danas, 14.11. u 16 casova, bice odrzan skup podrske Filipu i njegovim drugovima ispred glavne poste-dobrodosli.

evo sta pise na njihovoj stranici,

IMAMO LEPE VESTI – Zahvaljujući zaštitniku građana Saši Jankoviću rešen je finansijski deo problema u vezi sa kažnjavanjem „Imamo plan“ i mene lično. Sve vas pozivam na upoznavanje i druženje, da zajedno pokažemo da možemo da se „suprotstavimo“ birokratiji koja nas koči i davi. Sve što je potrebno da ponesete je dobra volja, a da nam pružite je stisak ruke. Nastavljamo sa uređenjem grada, a svaka vaša pomoć biće dobrodošla. Danas sam dobio i obećanje gradonačelnika da grad neće otežavati naš dalji rad.
angie01 angie01 18:34 14.11.2014

Re: OBAVESTENJE

Filipa i njegove drugove je danas ispred poste podrzalo vise novinara nego gradjana-toliko o bravo decko!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana