Nostalgija| Životni stil

присети преступног дана

Черевићан RSS / 29.02.2024. u 22:44

  - текст почиње да значи и да комуницира једино због интервенције читаоца (G.Čezare Serge)

(овофебруарске прибелешке)

- одвајкада се сматра да људе рођене на преступни дан током преступне Године прати срећа констатовасмо данас за ручком код слављеника Срећка исписника ми који закорачи у трећу деценију живота напунивши 20-ту (80:4) што би обележено богатим рибљим ручком заливеним са сремачким вином .Срећку је уистину све ишло од руке до сада.школу није волео па ост'о на земљи јер било је у наследству а и пар винограда исто а и удо се добро из Села равнофрушкогорског није био пустахија послушно ишо кроз живот деце немају баве се јајима кокошјим навелико кућа ко бомбона сређена капија им увек широм отворена да се наврати а и здравље их обоје оће .БАШ било пријатно - Слављениче весело ка 30 - ој , пожелесмо му углас.

- има томе, наиме поодавне 1748. приложи мој Предак чизмар тада становник подграђа петроварадинске тврђаве цркавицу коју је поред 3 деце успео да тутне у касицу прасицу свом покровитељу Давиду Рацковићу члану првог Сената Града (који је приложио 2000 фор допринос потребном износу) а којем је Предак ми фамилији му правио годинама обувке и тако доби место да подигне кућу у Петроварадинском шанцу названом потом Nojzac ( у улици данас Дунавској) откупљеном од царице Марије Терезије за неких 80.000 форинти .Тог 1. фебруара Новосађани су од царице добили колективни племићки статус, Еј, па моји су Нсађани већ 275 г делује много но како сам у Енглеској срео се са породицним поименичним родовником паса старим преко 300 год некако спласнух .но,многи ми знани исписници чукундеду ни у лудилу нема шансе да именују.
- Унука нагиње уметничком изразу.воли клавирсвирку (одабрана класика) а и време Гершвина , и црта и ваје в.реалистички.каже - бићу ноктарка , полако само, указујем јој јер тек окончава основну.
- Унук пак, студент бруцош, окупиран економијом те присетом на скорашњу посету Њујорку, Берзи на Менхетну историјском центру Финансијског дистрикта, показује ми селфи фотку поред бика заштитног знака Вол стрит-а (рад вајара Artura di Modike) - ову ћу да урамим у библиотеци, наглашава.
- презивали су се Тресиглавић а вукли су неко проклетство тамо с планине Тресибабе одакле су дошли у наше Село,има томе, јер су (али не сви) били некако климави у кретању к'о кад возиш бициклу а точкови четвртасти.ја сам се (крено ми бијо пубертет раније) ома навадио на исписницу ми Флекицу из те фамилије дођоша седели заједно у скамији јер је била слободна са мушкима а није се срамотила ни vitiligo флеке (па отуд јој и nick) која јој се од уха спуштала вратом ка бради а ни друге која се уз бутину па према пубису јој пружала (а коју смо уочили на купању уДунаву) .давала је кад се играло вруће фоте да јој турају шаку поцукњу а турачи све у нади да ће стићи и докраја бутинајој небил опипалу ту флеку ако их не заустави њено упозорење - пец,пец .мени се посрећило у сличној прилици забити целу моју подлактицу међногејој а не беше ни њене јавке (а и лето било па се гаће нису ни носиле) и ко ожежени копривом прсти ваљда и флеку помазише али напипаше и длакице чекињасте - и шта сад ,упита ме знатижељно - па.. не знам, би прво чега се сетих, затечен бучним окружењем играча фоте .има томе ево и 70 г. прошло ,наиме ономад, иш'о (трактором под шуму по неку земљу за башту ми требала), јој поред куће им која ено зврји празна и зарушена ди се то и дешало ....онда...па се присетих.
- у досадашњем животу, који ми је почео с'пролећа 1944. било је многотога, а сада када не пишем читам, секирам се због лудости у свету, посвећено опслужујем Породицу, слушам музику од Баха до Бресквице, понекад потсећам прстима породични хармонијум, одлазимо у позориште, на изложбе, концерте, у шетње поред Дунава, а ја када сам у Селу у сеоски бирцуз. напутовали смо се па нас то више не привлачи и баш волимо госте ( а ние да и и нема) . да, још и радно тезгарим у струци, а докле....

 



Komentari (11)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bekling35 bekling35 09:57 01.03.2024

a

a
Черевићан Черевићан 11:49 01.03.2024

а...па ајмо даље

или....a

иза.....првог слова.....нам азбуке
свашта.....оно...може да уследи,
комПрвенац Ваш....поруку...носи
да се трудим нешто ми не вреди

?bekling-у ХВАЛА на уочавању поста ми
nask nask 20:06 01.03.2024

(80:4) - 1 = 19

2000. nije bila prestupna, tako da je ispisnik proslavio tek 19. rođendan. Izvinjavam se ako moj akutni autizam kvari veselje.
Черевићан Черевићан 23:46 01.03.2024

трагом збуњозе

или...Re: (80:4) - 1 = 19

Весеље је ето било па и прошло
шта је ту је унатраг.....с' не може,
никакав аутизам па био и акутан
укварити неће да'с године сложе

nask

Wikipedia
Godina 2000.
Prvi dan ove godine je bio Subota a poslednji Nedelja. 2000 je prestupna godina, tako da se sastoji iz 366 dana. Poznavajući početni i ukupan broj dana, ...
nask nask 00:27 02.03.2024

Re: трагом збуњозе

366

Onda akutna demencija zaboravila da 400 dovodi do prestupa. Izvinjenje na nepotrebnoj uzbuni.
Черевићан Черевићан 16:19 02.03.2024

реч на реч

или....Izvinjenje na nepotrebnoj uzbuni.

опомени.....никад.....вишка
посебно кад........има мере,
јер преписком бестрасном
непотребне посве баријере

nask

solo solo 03:01 02.03.2024

.

Черевићан Черевићан 15:43 02.03.2024

Vagner-у у походе, или август 1994.

на повратку из Bajrojt-а кући......пут подужи
Barbora (знана) а из Прага понудила легло,
о Smetani ту ноћ ми баш причала...стручно
дотле нежно бруце јој.....језиком.....ја пегло

Vltave* обала......пљускали су таласи.......о кућу
где заноћих памћења у глави везе још неслабе,
случај хтео ето (деси се кад хоће).....па и данас
се присећам шапутања реке....те притоке* Labe

Г, solo захваљујући наравно Вашем комприлогу
Milan Novković Milan Novković 14:39 05.03.2024

Pravi put u ...

... напутовали смо се па нас то више не привлачи и баш волимо госте ...

... prošlost

Milan Novković Milan Novković 14:51 05.03.2024

Lažni put u ...

... prošlost

Черевићан Черевићан 01:21 06.03.2024

opera omnia

сутрашњица......потпун ми је мрак
данашњица...........некако се траје,
поглед у прошлост још је у избору
онако искрено бар...реалност даје

Г. Novković-у фала на комјавки

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana