песми хвала што се одржала

Черевићан RSS / 11.12.2008. u 12:36

 

састав на тему . . . мамљиву

 7872de90.gif

- ееј, гдећеш ,бре ?

- па зар незнаш  . . . . maya.sangoma. . . .НАС очекује на својему блогу ,те одох тамо,ајд ити . . . . .

шта у песми рећи ново

што читали нисмо

тим поривом овај позив

умислили мисмо 

пар наредних  реченица је уствари само путоказ ка блогу у потпалубљу где крчка  замисао о потреби окупљања приврженика стиху posebne forme ( али и других облика литерарног израза) да на једном месту које би препознатљиво било се дружимо а да би га време потом  учинило живим и трајним .

но кад стиха већ поменух, прочитах  . . .

Знани је стих Неумрлог - поезију ће сви писати . дали?  сведоци смо да је поезије све мање.незначи наравно да је и сваки онај стихоклепац који се песмом јави песник нити свака песма поезија. песма може а не мора да има риму, песма не мора да има метрички стих, песма може да буде драма, песма може да буде исечак из енциклопедије, песма може да буде графит на зиду јавног вецеја. песма може да буде песникова а може да буде читаочева.

А не мора и ништа од тога.

Но  зашто има тако мало песника? могуће зато што се ради о специфицној литерарној форми. сви смо у стању да препознамо свиђ -љиво. И то препознавање је много јаче од - занимљивости и заводљивости прочитаног - мислим да је најбоље поређење, како изгледа то препознавање - љубав на први поглед!

Села песма или састав  ди треба.

тамо где равнодушност влада нема песме, мањка проза. . .  због нервоза .Ево прилике да удружени будемо покретачи поруке из стиха Неумрлог, а из квантитета  квалитет ће се издвојити, несумњајмо.

 



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana