the weakest link

Jelena Milić RSS / 21.01.2008. u 12:48
lin1.gif

Pozove EU nas, pozvemo  mi Tadića,  pozove  Tadić Koštunicu, pozove Koštunica  Dinkića, pozove  Dinkić Čanka, pozove  Čanak manjince, pozovu  manjinci Čedu, pozove  Čeda NGOs, pozovu  NGOs glasače, odazovu se pro EU glasači sinergiji, koga nema bez njega se može, al bar znamo na čemu smo-- SAA i Tadić, malo li je na 40% Tominih. United we stand, kažu Amer  i nije im loše.  I kad su njaslabiji, najjači su i dalje.

Kad moraš  da gutaš žabe najveću progutaj prvu. Pa ponovo  kad do tih žaba opet dođe.

 

Inače smo badava sejali od 2000 naovamo.

 

GOLEMA REPA

 

Sejo deda repu

Odmah posle kiše,

Porasla mu repa

Kakve nema više,

Tako je to kad se seje

Odmah posle kiše.

 

Tad se deda posla lati,

Pa otide repu brati.

Trza, trza, - al’ mu trud

Beše uzalud.

 

Pozva deda babu,

Baba zgrabi dedu,

Deda zgrabi repu.

Trza, trza, - al’ mu trud

Beše uzalud.

 

Pozva deda malu Julku,

julka zgrabi babu,

Baba zgrabi dedu,

Deda zgrabi repu.

Trza, trza, - al’ mu trud

Beše uzalud.

 

Pozva Julka kucu Žujku,

Žujka zgrabi Julku,

Julka zgrabi babu,

baba zgrabi dedu,

Deda zgrabi repu.

Trza, trza, - sad mu trud

Nije bio uzalud.

 

Deda rece: Evo je -

Celog jutra pevo je.

Baba polu odseče

Da je skuva doveče.

 

(Jovan Jovanović - Zmaj)

 


Komentari (227)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

grofisneki grofisneki 12:51 21.01.2008

čiča miča

i više nisu gladni a repa jest da je malo bljutava al ipak su siti :)
Jelena Milić Jelena Milić 12:53 21.01.2008

Re: čiča miča

and they lived happily ever after
grofisneki grofisneki 12:55 21.01.2008

Re: čiča miča

moj glas, glas razlike!
Jelena Milić Jelena Milić 13:07 21.01.2008

Re: čiča miča

gasprom glas, glas razlike
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:08 21.01.2008

Re: čiča miča

Misliš GAS razlike?
grofisneki grofisneki 13:09 21.01.2008

Re: čiča miča

sve u svemu zacin C
Jelena Milić Jelena Milić 13:10 21.01.2008

Re: čiča miča

joj luv, da ne bude srbija u gasnoj komori = ako ovako nastavimo

a evo i remix verzije turbo ocajne domacice

alo mamlazi jebe mi se ciji je najveci
grofisneki grofisneki 13:14 21.01.2008

Re: čiča miča

-mali ali tehnicar!
-ma da je i inzinjer mali je!
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 12:57 21.01.2008

Pa Ceda je vec pozvao ...

Ako se dobro razumeo sinoc je Ceda EKSPLICITNO rekao da su njemu i LDP-u radikali glavni protivnici. Za sve umerene i razumne glasace LDP je to dovoljno ... i koliko vidim, hvala bogu, takvih ima i ovde na blogu.

One druge, hardcore mrzitelje Tadica i Kostunice (i ove vlade) ne vredi ni pozivati ... oni nece glasati. Ono sto nisam verovao da ce se desiti sam procitao negde na blogu: ima ih koji cak tvrde da ce glasati za Nikolica!!!!

Iskreno se nadam da ovih hardcore ipak nema bas mnogo medju LDP glasacima ... pa sam optimista i da ce Tadic ipak pobediti. Iako ce biti tesno ...

pozz
zoricag zoricag 13:25 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Naravno da nema mnogo. I naravno da LDP glasaci nece glasati za Nikolica ni na koji nacin. To je moje misljenje i procena. Napominjem da niti sam analiticarka niti politicarka, ali sam LDP glasac.

Medjutim mislim da je stanje veoma ozbiljno i mislim da jasno govori u prilog tome koliko je LDP imao sve razloge da upozorava od ustava na ovamo. Sad, sto su upoziorenja odbijana time sto su konstantno nazivana blacenje, pljuvanje i sl. da bi im se umanjila vaznost druga je prica.

Na zalost, politika radikalne stranke dobila je legitimitet, puzajuci od 2004 na ovamo. Deo Jeleninog linka opasno joj se priblizio, svesno ili nesvesno, najjasnije onda kad je to licilo kao najbezazlenije -rezolucija o Kubi. Bilo je samo pitanje vremena kad ce dobar deo biraca prelomiti da to sto Toma personifikuje kao buduci pogled na Srbiju i nije nesto tako daleko i tako drugacije/suprotno od onoga kuda se krece trenutna vlast (sve stranke u vlasti). Od toga do opredeljenja da se glasa ipak za original takve politike nije vise veliki korak i tu je zamka.

Izgovoricu nesto mozda grubo, ali meni se cini da je puzajuci drzavni udar skoro uspeo. LDP glasaci ce uciniti sve sto je do njih da ne uspe do kraja, a da li ce i drugi da stave prst na celo pitam se.

P.S za Jelenu (da ne pisem dva puta): link dinkic-canak mi nije jasan. malo nategnuto?
Jelena Milić Jelena Milić 13:29 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

ma redosled je prozivoljan...

pozva djindjic kostunicu, pozva kostunica velju, poyva velja covica, pozva covic perisicaaaaaaaaaa

pa smo i bez vuka bar neki korka napravili onakvi sareni i zabasti ...a sad ko se ne odazove, molim lepo, da se zna na cemu smo....

covek sedi na dve stolice dok mu ih neko ne pokusa izmaknuti,...inace je legitimno sto se siri

ps a sta je alternativa

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:33 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Virtuelni Vasilije
Ono sto nisam verovao da ce se desiti sam procitao negde na blogu: ima ih koji cak tvrde da ce glasati za Nikolica!!!!



be careful, the Virtual Basile,

taj trend, širenje očajanja, razočaranja... to je populistički trend koji šire radikali, i tako osvajaju glasove. sada imaju dovoljno prostora da troluju i šire defetizam. što se mene lično tiče, svako ko bude od danas po do 3. februara širio defetizam, nikolićev je čovek (čovečica ). mogu da razumem pristalice ldp-a koji iz principa neće glasati za BoTa-u, premda lično mislim da je to najgluplje što mogu da urade po sebe i po Srbiju. recimo da se to ravna sa odbijanjem Rohana da potekne u pomoć Gondoru kada ih Sauronove trupe napadaju. so humane of us, ain't it? svi mi koji bi pod drugim i ravnopravnim okolnostima glasali za jovanovića, naravno da ćemo u ovom trenutku dati svoj glas jedinom preostalom kandidatu pro-evropske i reformske srbije.
niki m niki m 13:46 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Izgovoricu nesto mozda grubo, ali meni se cini da je puzajuci drzavni udar skoro uspeo.


Ja ne znam ko to i kome daje legitimitet na nekim drugim mestima i situacijama ali ga na izborima samo gradjani daju ili oduzimaju. Imali smo izbore kakvih se ne bi postidela ni drzava sa daleko vecom demokratskom tradicijom plus sa ogromnim odzivom koji svedoci o poverenju gradjana u demokratiju i institucije te demokratije. Onda vi dodjete i pricate o puzecem drzavnom udaru!! Pa, gde tu ima pameti?
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:14 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Srđan Fuchs
be careful, the Virtual Basile,

taj trend, širenje očajanja, razočaranja... to je populistički trend koji šire radikali, i tako osvajaju glasove. sada imaju dovoljno prostora da troluju i šire defetizam. što se mene lično tiče, svako ko bude od danas po do 3. februara širio defetizam, nikolićev je čovek (čovečica ).


Slazem se Srdjane,

ja licno sam optimista (a takav sam i inace po prirodi) ... ali par ovih primera sam od jutros procitao na blogu. Ok, jasno je da su oni automatski Nikolicevi ljudi (cim glasaju za njega) - pitanje je samo da li ih ignorisati, ili ih ubedjivati? Ako njih neko moze da ubedjuje onda su to samo Cedine pristalice ... Oni koji su se, kao ja, od svih raspolozivih kandidata, jos pre prvog kruga odlucili za Tadica, sumnjam da mogu da pomognu u tim slucajevima - pre da odmognu ...

ok, bicu careful ... i cutacu

pozz
Dawngreeter Dawngreeter 14:15 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Srđan Fuchs
mogu da razumem pristalice ldp-a koji iz principa neće glasati za BoTa-u, premda lično mislim da je to najgluplje što mogu da urade po sebe i po Srbiju. recimo da se to ravna sa odbijanjem Rohana da potekne u pomoć Gondoru kada ih Sauronove trupe napadaju.


Ocu poster sa ovom Izjavom. Ocu i majicu. Ne pitam za cenu.
antoniusblock antoniusblock 14:23 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

nigde
zoricag zoricag 14:28 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Objanila sam sta mislim kada sam kao ilustraciju navela rezoluciju o Kubi. Odredjenoj politici poslanici su dali legitimitet u Skupstini usvajajuci razne rezolucije i korigujuci zakonske predloge u skladu sa tom politikom. Da ne govorim o tome da se zasedanja prenose, da smo imali prilike da vidimo koji poslanicki klubovi se kako ponasaju u diskusijama (ne samo u glasanju) i kako se javno mnjenje oblikuje odatle. Mediji su poradili na podizanju kredibiliteta (ne mislim na kampanju, nego generalno u par godina unazad).

Da. Legitimitet su dali gradjani na izborima. Najmanje sto mozemo je da se ne pravimo da je legitimitet dat. Ja licno bih volela da pro-evropska opcija ima najmanje 2/3 (legitimno, na izborima), ali nema. Dzaba ankete koje tako kazu, kad izbori (slazem se: jedino mesto gde gradjani daju legitimitet) kazu drugacije. Tu je kolizijia i neko je kriv za taj zbun. A zbun nije mali od 1/2 do 1/3.

Nasa buducnost kretace se u pravcu politike koja je najzastupljenija, koja vlada, a ne na osnovu toga da li je Pera, Mika ili Laza na funkciji.
silver bullet silver bullet 14:43 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

taj trend, širenje očajanja, razočaranja... to je populistički trend koji šire radikali, i tako osvajaju glasove. sada imaju dovoljno prostora da troluju i šire defetizam.


Samo nemojte i vi da nam pricate o defetizmu. Dosta ga je rabio Kostunica.
Ko god nesto nazove pravim imenom - on je defetista.
Igrali se Kostunica i Tadic i preigrali se. Sad smo u manjini.
NenoX NenoX 14:44 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Virtuelni Vasilije
Ako se dobro razumeo sinoc je Ceda EKSPLICITNO rekao da su njemu i LDP-u radikali glavni protivnici. Za sve umerene i razumne glasace LDP je to dovoljno ... i koliko vidim, hvala bogu, takvih ima i ovde na blogu.

One druge, hardcore mrzitelje Tadica i Kostunice (i ove vlade) ne vredi ni pozivati ... oni nece glasati. Ono sto nisam verovao da ce se desiti sam procitao negde na blogu: ima ih koji cak tvrde da ce glasati za Nikolica!!!!

Iskreno se nadam da ovih hardcore ipak nema bas mnogo medju LDP glasacima ... pa sam optimista i da ce Tadic ipak pobediti. Iako ce biti tesno ...

pozz

Pa ... sta reci ... varas se Vasilije ... EKSPLICITNO ... LDP upravo cini the most HARDCORE jezgro koje i ideoloski vodi tu partiju ... Sve i da Ceda javno pozove glasace i AKTIVNO se ukljuci u kampanju za BT ne moze isterati vise od 100.000 (optimisticka cifra) da zaokruze Broz-a!
niki m niki m 14:46 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

a licno bih volela da pro-evropska opcija ima najmanje 2/3 (legitimno, na izborima), ali nema.


Koliko vidim vi, zapravo, nemate promedbe na proces vec na rezultat tog procesa. Ja, sa svoje strane, mislim da je tkz. proevropska opcija napravila rezultat o kakvom je, s obzirom na okolnosti, mogla samo da sanja.
Bilo nekad Bilo nekad 14:46 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

zoricag
Na zalost, politika radikalne stranke dobila je legitimitet, puzajuci od 2004 na ovamo.


Prvi veliki skok nakon 2000. godine radikali su napravili na izborima 2003. To ne smemo da zaboravimo. Upravo je u tom periodu bilo moguce radikale izbrosati sa politicke scene. Na zalost, to se nije desilo i sada moramo da zivimo sa tim.
niki m niki m 14:48 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Bilo nekad
Prvi veliki skok nakon 2000. godine radikali su napravili na izborima 2003. To ne smemo da zaboravimo. Upravo je u tom periodu bilo moguce radikale izbrosati sa politicke scene.


Kako? Zasto?
noboole noboole 15:46 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

@Srdjan Fuchs

Srđan Fuchs
Virtuelni Vasilije
Ono sto nisam verovao da ce se desiti sam procitao negde na blogu: ima ih koji cak tvrde da ce glasati za Nikolica!!!!


be careful, the Virtual Basile,

taj trend, širenje očajanja, razočaranja... to je populistički trend koji šire radikali, i tako osvajaju glasove. sada imaju dovoljno prostora da troluju i šire defetizam. što se mene lično tiče, svako ko bude od danas po do 3. februara širio defetizam, nikolićev je čovek (čovečica ). mogu da razumem pristalice ldp-a koji iz principa neće glasati za BoTa-u, premda lično mislim da je to najgluplje što mogu da urade po sebe i po Srbiju. recimo da se to ravna sa odbijanjem Rohana da potekne u pomoć Gondoru kada ih Sauronove trupe napadaju. so humane of us, ain't it? svi mi koji bi pod drugim i ravnopravnim okolnostima glasali za jovanovića, naravno da ćemo u ovom trenutku dati svoj glas jedinom preostalom kandidatu pro-evropske i reformske srbije.


Da nastavim sa Tolkin linijom - lik zvani Friendy Radical pojavi se danas na blogu i onim klasicnim Toma trejdmark pomirljivim, namirisanim tonom govori LDPovcima za sta bi trebalo da glasaju - kao Sauron u Numenoru. )) Ljudi citaju i odrastu na bajkama, i na kraju dozvole da ih zlica ipak zezne.
zoricag zoricag 16:01 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Koliko vidim vi, zapravo, nemate promedbe na proces vec na rezultat tog procesa.


Pogresno vidite ono sto sam napisala. Nemam ja primedbe ni na proces ni na rezultate. Ja samo kazem sta bih ja licno volela i to stavljam u kontekst onoga sto smo sasvim legitimno dobili kao rezultat onoga sto gradjani ove zemlje vole- ne vole. Ja imam zal sto proevropska opcija ne stoji bolje. Ne znam sta bi tu imalo da se polemise. Ja samo konstatujem da pripadam ili manjini ili vecini (za koju se s obzirom na rezultat ne moze reci da je nedvosmislena, nediskutabilna itd..). I sve to sam stavila u kontekst istrazivanja javnog mnjenja u delu proevropskog opredeljenja gradjana.

Sto se uticaja okolnosti tice slazem se da su uticale na rezultat mada se verovatno ne slazemo oko prikaza stanja "okolnosti", ali to bi vec bio troll za ovu temu pa vas molim da o tome ne polemisemo.

Jedino, nije mi jasno kako se te okolnosti ne odraze na istrazivanja javnog mnjenja kad je proevropska opcija u pitanju, na isti nacin. Ali valjda ce u danima pred nama biti jasnije ko salje varljivu poruku javnom mnjenju i zasto?
adam weisphaut adam weisphaut 17:06 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

One druge, hardcore mrzitelje Tadica i Kostunice (i ove vlade)

Posto verovatno po tvojojkalsifikaciji spadam u "ekstremiste" da napomenem da sam samo hard core mrzitelj Klaudija, prema Boti sam indiferentan
niki m niki m 17:12 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

zoricag

Sto se uticaja okolnosti tice slazem se da su uticale na rezultat mada se verovatno ne slazemo oko prikaza stanja "okolnosti", ali to bi vec bio troll za ovu temu pa vas molim da o tome ne polemisemo.

Jedino, nije mi jasno kako se te okolnosti ne odraze na istrazivanja javnog mnjenja kad je proevropska opcija u pitanju, na isti nacin. Ali valjda ce u danima pred nama biti jasnije ko salje varljivu poruku javnom mnjenju i zasto?/quote]



Nije mi ni bila namera da razvijamo nekakvu veliku polemiku osim sto sam mislio da nema mesta izrazima kao sto je "puzajuci drzavni udar".

Sto se istrazivanja javnog mnenja tice mislim da tu, takodje, niste u pravu. Koliko sam ih pratio ona su ukazivala na jasnu i ubedljivu podrsku evropskom putu Srbije. Medjutim, ista oistrazivanja su pokazivala i da tu postoji jedno veliko "ali" koje se zove Kosovo. Nas narod, ocigledno, misli da ni EU nije vredna razbijanja sopstvene drzave. Ako pogledate rezultate izbora u ovom svetlu, onda su oni vrlo logicni. Bar se meni to tako cini.
Nenad M. Nenad M. 17:59 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Ono sto nisam verovao da ce se desiti sam procitao negde na blogu: ima ih koji cak tvrde da ce glasati za Nikolica!!!!


sta je poruka Vaso!? Ne veruj svemu sto pricitas na blogu pogotovo ako iza toga ne stoji imenom. Nije ti palo na pamet da je to neki radikal "na zadatku" ( video sam i ja, nick mi nepoznat)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 18:03 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Nenad M.
Ono sto nisam verovao da ce se desiti sam procitao negde na blogu: ima ih koji cak tvrde da ce glasati za Nikolica!!!!


sta je poruka Vaso!? Ne veruj svemu sto pricitas na blogu pogotovo ako iza toga ne stoji imenom. Nije ti palo na pamet da je to neki radikal "na zadatku" ( video sam i ja, nick mi nepoznat)

Pa Nenade, Vaso je i smislio toga radikala...o))
Zamisli Vasu koji brine o "moralnom zdravlju LDP-a"...o))
To bi, na priliku, ličilo na Pahomija koji napiše traktat protiv pedofilije, ili na Filareta koji bi se založio protiv proizvodnje oružija u Crvenoj zastavi..o)))
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:31 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Nenad M.
sta je poruka Vaso!? Ne veruj svemu sto pricitas na blogu pogotovo ako iza toga ne stoji imenom. Nije ti palo na pamet da je to neki radikal "na zadatku" ( video sam i ja, nick mi nepoznat)


Pa ok Nenade, drago mi da cujem. Nije mi padalo na pamet valjda pod utiskom ISUVISE velikog broja onih koji opravdavaju neizlazak u drugom krugu ... a i pokusavaju da nas ubede da je ustvari bolje da Nikolic i radikali sto pre dodju na vlast. E sad ako neko misli da je to ZAISTA bolje onda mi blisko pameti i da nesto AKTIVNO uradi u tom smislu ako je u situaciji ...

Inace u pravu si, sa radikalske tacke gledista, covek bi tacno onako i mogao da pise ... bilo bi mi draze samo da je vas vise dovelo u pitanje njegovu legitimnost kao LDP biraca ....

pozz
Nenad M. Nenad M. 21:38 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

nace u pravu si, sa radikalske tacke gledista, covek bi tacno onako i mogao da pise ... bilo bi mi draze samo da je vas vise dovelo u pitanje njegovu legitimnost kao LDP biraca ....


posumnjao sam da je Ldp glasac jer sam po prvi put na sajtu ldp-a primetio radikale koji nas lobiraju da se ne glasa za Tadica.

Sto se Ldp-a tice moja procena je da ce nekih 60-tak % glasati za Tadica a da ostatak nece izaci. Glasaca Nikolica u redovima Ldpa nema ili su na nivou statisticke greske.
vucko vucko 21:52 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

posumnjao sam da je Ldp glasac jer sam po prvi put na sajtu ldp-a primetio radikale koji nas lobiraju da se ne glasa za Tadica.

Pa dobro im ide, odradili su 40%.
blackbox blackbox 23:48 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

možda ipak Rupel pozove??
Evo:
Rupel: Moguće da EU potpiše SSP sa Srbijom do kraja januara
Slovenački ministar inostranih poslova Dimitrij Rupel izjavio je večeras u Briselu da Evropska unija "pokušava da dovede" do potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Srbijom i da je moguće da se to desi krajem januara"U ovom trenutku ne mogu reći da li ćemo uspešno potpisati taj sporazum", rekao je ministar Rupel, predsedavajući Saveta EU za opšte i spoljne odnose, prenela je slovenačka novinska agencija STA.
Rupel je na pitanje da li će EU iduće nedelje potpisati SPS sa vlastima u Beogradu, rekao danas da Unija toliko želi da vidi demokratsku Srbiju i da će učiniti sve što može da je na takvom putu podrži.
Šef slovenačke diplomatije u komentaru na rezultate jučerašnjeg prvog kruga predsedničkih izbora u Srbiji kazao kako je srećan što su izbori sprovedeni u miru i u demokratskom duhu.
"Sam rezultat je posledica odluka samih Srba, odnosno građana Srbije", dodao je Rupel.
"Sačekaćemo drugi krug. Naravno da želimo da demokratski karakter glasanja bude sačuvan u Srbiji. Prihvatićemo svaki rezultat o kome odluče glasači", naglasio je on.
STA navodi da je Rupel danas razgovarao o rezultatima izbora u Srbiji i sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim.
"Što se tiče Srbije, obojica smo zadovoljni što je prvi krug iza nas, videćemo šta će doneti drugi krug", kazao je Rupel Ministar je, takođe, kazao da je sa Lavrovim razgovarao i o "drugim pitanjima", a među njima i o Kosovu i Metohiji.
"Nema tajni. Želimo da budemo jedinstveni u odlukama koje očigledno još nisu donešene. I dalje ćemo razgovarati o Kosovu", zaklučio je Rupel.
die hard die hard 23:57 21.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...



VV,ja ti dobar stojim da Ldp clanovi i glasaci idu u drugi krug.Samo par ( i bukvalno ) cobana se k***e.
Govorim o gradu od 120.000 stanovnika.:)))
A da i ja ne podnosim onog skota iz Belanovice, stoji ko kuca.
Nenad M. Nenad M. 00:38 22.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

dobar stojim da Ldp clanovi i glasaci idu u drugi krug.


silno gresis, raspitaj se malo.
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:42 22.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Ja ne znam ko to i kome daje legitimitet na nekim drugim mestima i situacijama ali ga na izborima samo gradjani daju ili oduzimaju. Imali smo izbore kakvih se ne bi postidela ni drzava sa daleko vecom demokratskom tradicijom plus sa ogromnim odzivom koji svedoci o poverenju gradjana u demokratiju i institucije te demokratije. Onda vi dodjete i pricate o puzecem drzavnom udaru!! Pa, gde tu ima pameti?

problem je što su na tim izborima stranke poput sps i srs koje su nas dovele do ovoga u čemu smo sada.
znaš kako, jes da se ponavljam, al moram da kažem, kada uđeš u pogrešan voz, sve stanice su pogrešne.
a ja u taj voz neću.
kako god to ovde bilo ko tumačio.
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:51 22.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

cobana se k***e

fala na komplimentu.
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:54 22.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

malo je degutantno da prozivaš glasače ldp-a a da se toleriše veljinih neznamkoliko uz blagoslov iz belanovaca.
Sheriff Sheriff 03:25 22.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Nisam ja nikakav radikal, već neko kome je dosta lopovluka i jajara iz vladajuce nam strukture. Izdali su sve nas koji smo se borili 5-og oktobra, koji smo gutali suzavac i dobijali batine od pandura da bi oni seli u fotelje i radili isto što su radili i ovi pre njih, samo malo uvijenije i lepse.

Pretpostavljam da ste moj post videli, pa sam se osetio prozvanim:)

tri3p tri3p 03:52 22.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

niki m
Bilo nekad
Prvi veliki skok nakon 2000. godine radikali su napravili na izborima 2003. To ne smemo da zaboravimo. Upravo je u tom periodu bilo moguce radikale izbrosati sa politicke scene.


Kako? Zasto?


Pitaj Dinkica
Xenija Xenija 14:26 22.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Samo nemojte , molim vas o demokratskom bloku u kom treba da se smjeste Ilić,Koštunica,Tadić,Mrkonjić i još bi jadnog Čedu frknuli među te krokodile akoji ni takav ne garantuje pobjedu protiv Nikolića.

Jovanović mora ostati van ovih izbora ako misli napraviti nešto u budućnosti i ako hoće promijeniti Srbiju. Pakt sa tim seljačinama gore neće donijeti rezultat čak ni na kratke staze. Srbiji treba jasna podjela na proevropske i propropadačke snage,makar još jednom lupila o dno.
Mora se jasno vidjeti žalosna činjenica da , ako izuzmemo Tadića kojeg neću svrstati u retrogradne ali hoću u oportunističke snage, više od pola Srbije stoji iza Velje selje, Nikolića,Mrkonje i ostalih nacional-šovinista.
To je jasan pokazatelj bolesti društva.
Jovanović ne smije sa njima makar to značilo da Grobar dobija.
Nema to veze sa Rohanom,Gondorom i Sauronom.Borimira je zaslijepila želja za moći ali je bio hrabar vitez i Teoden je bio dobar i veliki kralj nego ga je ono gadče od Sarumana napalo trikovima. tadić ne bi mogao tu dobiti ulogu nekog od seljana , koji ginu u petoj strani knjige i devetom minutu filma.Sam je sebe tamo smjestio.

Jovanoviću istraj , ne daj se , imaš ispravne rezone. Neka se pokažu kako su sposobni da spasu grdno sudilište.ne bi ga almighty god spasio više nakon tolikih faulova koji su napravljeni.
BULLSIDE BULLSIDE 14:51 22.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Ma da je problem samo voz! Mene više brine ''mašinovođa" ili bolje rečeno grobar!
Kasper Kasper 15:16 22.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...


be careful, the Virtual Basile,

taj trend, širenje očajanja, razočaranja... to je populistički trend koji šire radikali, i tako osvajaju glasove. sada imaju dovoljno prostora da troluju i šire defetizam. što se mene lično tiče, svako ko bude od danas po do 3. februara širio defetizam, nikolićev je čovek (čovečica )



Cemu panika?

Boris sigurno pobedjuje u drugom krugu. Glasaci DSS-a nisu ovce.
KafaJeGotova KafaJeGotova 17:59 22.01.2008

Re: Pa Ceda je vec pozvao ...

Cemu panika?

ko god da pobedi, srbija ga zasluzuje
www.biro.org.yu
pufna pufna 13:04 21.01.2008

Jelena

a sto Tadic Kostunicu, pa ovaj Dinkica.... zar nije logicno Tadic Dinkica, a ovaj Kostunicu?!
inace, tanka ta lepinjica od repe.
mozda da pocnemo opet da razmisljamo svi kao strani placenici, jer ce sve opet biti domaci profiteri i strani profiteri...
Jelena Milić Jelena Milić 13:06 21.01.2008

Re: Jelena

pa il to il korenje:)

pazi redosled nije bitan...i nota bene nigde nisam napisala pozove srbija gasporm...sad kad razmilsim mozda sam i trebala

ako ti imas neko bolje resenje, ajde
pufna pufna 13:10 21.01.2008

Re: Jelena

ni meni nije gasprom bio u glavi, ali kad razmislim mozda si trebala i to da pomenes.
Kvaka 22 Kvaka 22 13:16 21.01.2008

Re: Jelena

Jelena Milić
pa il to il korenje:) pazi redosled nije bitan...i nota bene nigde nisam napisala pozove srbija gasporm...sad kad razmilsim mozda sam i trebala ako ti imas neko bolje resenje, ajde

Jel ovo treba protumaciti da su pristalice LDP već "spakovane" za Tadića.
Onako bez ikakvih uslova
Jelena Milić Jelena Milić 13:16 21.01.2008

Re: Jelena

ne bih znala kasti ....

al znam sta bih najvolela ...
cecas cecas 13:24 21.01.2008

Re: Jelena

Kvaka 22
Jelena Milić
pa il to il korenje:) pazi redosled nije bitan...i nota bene nigde nisam napisala pozove srbija gasporm...sad kad razmilsim mozda sam i trebala ako ti imas neko bolje resenje, ajde

Jel ovo treba protumaciti da su pristalice LDP već "spakovane" za Tadića.
Onako bez ikakvih uslova


Ne bih rekla da neko pristalice LDP moze tako lako da spakuje.Bar mene ne , a sumnjam i za mnoge...Neko rece hard core deo LDP-a.Pa znajte da je taj deo nadpolovican.Jako je malo onih soft.
Kvaka 22 Kvaka 22 13:35 21.01.2008

Re: Jelena

cecas

Kvaka 22

Jelena Milićpa il to il korenje:) pazi redosled nije bitan...i nota bene nigde nisam napisala pozove srbija gasporm...sad kad razmilsim mozda sam i trebala ako ti imas neko bolje resenje, ajde Jel ovo treba protumaciti da su pristalice LDP već "spakovane" za Tadića.Onako bez ikakvih uslovaNe bih rekla da neko pristalice LDP moze tako lako da spakuje.Bar mene ne , a sumnjam i za mnoge...Neko rece hard core deo LDP-a.Pa znajte da je taj deo nadpolovican.Jako je malo onih soft.

Videce se i to vrlo brzo.
Boris Tadic ce morati da izvede nemogucu misiju. Da privuce glasace NS i LDP-a. A vi svi zajedno ce te odrzavate Vojislava Kostunicu kao premijera.
Do nekih buducih izbora
blackbox blackbox 23:55 21.01.2008

Re: Jelena

Jelena Milić
ne bih znala kasti ....al znam sta bih najvolela ...

Možda je ovo odgovor?

Борис Тадић: Желим петооктобарске заставе у једном стегу
Сомбор, 21. јануара 2008.

Председник Србије Борис Тадић изјавио је вечерас да жели да обједини све снаге које су 2000. године победиле режим Слободана Милошевића, како би Србија остала на путу за који се тада определила.

"Моја идеја је да увежемо све заставе од 5. октобра, све заставе које су срушиле онај режим и поставиле Србију на европски пут, и 3. фебруара задржимо Србију на том путу", рекао је Тадић на изборној конвенцији у сомборском Народном позоришту.
JJ Beba JJ Beba 00:14 22.01.2008

Re: Jelena

"Моја идеја је да увежемо све заставе од 5. октобра, све заставе које су срушиле онај режим и поставиле Србију на европски пут, и 3. фебруара задржимо Србију на том путу",

u je, on stalno nešto oko zastava.
Često ih menja, jedino su drške stalne
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:55 22.01.2008

Re: Jelena

cecas
Kvaka 22
Jelena Milić
pa il to il korenje:) pazi redosled nije bitan...i nota bene nigde nisam napisala pozove srbija gasporm...sad kad razmilsim mozda sam i trebala ako ti imas neko bolje resenje, ajde

Jel ovo treba protumaciti da su pristalice LDP već "spakovane" za Tadića.
Onako bez ikakvih uslova


Ne bih rekla da neko pristalice LDP moze tako lako da spakuje.Bar mene ne , a sumnjam i za mnoge...Neko rece hard core deo LDP-a.Pa znajte da je taj deo nadpolovican.Jako je malo onih soft.

naravno.
ja ne poznajem nijednog soft.
sabi sabi 13:13 22.01.2008

Re: Jelena

Mnogo mi on nesto voli zastave,.. zato se valjda i kandidovao, da opet mogu da ga snime kako ljubi jednu
BULLSIDE BULLSIDE 14:55 22.01.2008

Re: Jelena

Znam da je to vrzino kolo,ali mi se čak i to dopada od Predsednika Nikolića i premijera Šešelja
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 13:09 21.01.2008

kako sacuvati Kosovo

Marko Jaksic pozove Milana Ivanovica, Ivanovic pozove Artemija, Artemije pozove Naumova, Naumov Aleksandra Popovica, Popovic, poziv Radosa Ljusica, Ljusic pozove Kostu Cavoskog, Cavoski pozove Branu Crncevica, Crncevic pozove Smilju Avramov, Smilja pozove Radovana Karadzica, Karadzic, pozove Ratka Mladica, Mladic pozove Kostunicu, Kostunica pozove Putina i Kosovo je ostalo srpsko
Jelena Milić Jelena Milić 13:11 21.01.2008

Re: kako sacuvati Kosovo

aleksandre, cestitam...the weakest link no 1

No, pametan je srpski narod kad kaze nema bez njega se može,

al bar znamo na čemu smo
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 13:22 21.01.2008

Re: kako sacuvati Kosovo

Hvala Jelena,
nego zaboravih tu da umetnem jos neke... sad me grize savest da ce se na njih zaboraviti...
Mihailo Kotarac Mihailo Kotarac 13:32 21.01.2008

Re: kako sacuvati Kosovo

Aleksandar Stosic
Marko Jaksic pozove Milana Ivanovica, Ivanovic pozove Artemija, Artemije pozove Naumova, Naumov Aleksandra Popovica, Popovic, poziv Radosa Ljusica, Ljusic pozove Kostu Cavoskog, Cavoski pozove Branu Crncevica, Crncevic pozove Smilju Avramov, Smilja pozove Radovana Karadzica, Karadzic, pozove Ratka Mladica, Mladic pozove Kostunicu, Kostunica pozove Putina i Kosovo je ostalo srpsko



Zaboravili ste Kusturicu!!!
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 13:35 21.01.2008

Re: kako sacuvati Kosovo

Zaboravili ste Kusturicu!!!

e, da!!!!!!!!, ma znam da mi je bio tu u malom mozgu dok nabrajah, ali odeee Nemanja ko zna gde i sad je kasno...no, dobro, on je vec profesionalno dokazan, pa se valjda nece ljutiti
blackbox blackbox 00:06 22.01.2008

Re: kako sacuvati Kosovo

Aleksandar Stosic
Zaboravili ste Kusturicu!!!e, da!!!!!!!!, ma znam da mi je bio tu u malom mozgu dok nabrajah, ali odeee Nemanja ko zna gde i sad je kasno...no, dobro, on je vec profesionalno dokazan, pa se valjda nece ljutiti

a ministri Samardžić, Lončar, doministar Prorokovović, savetnik Simić, S.E. ambasadorica, pa Matija.....
gorran gorran 13:13 21.01.2008

Žabe, dede i babe...

Problem je što se kod nas žabu koju treba progutati svi hrane, pa se prilično ugojila...





I to je hrane upravo oni koji nas posle ubeđuju da je, za naše dobro, moramo progutati. Hrane je teorijama, i Kosovo, i Evropa, i Srbija do Tokija...
navodno navodno 13:14 21.01.2008

eu pozove vas, vi Tadica,

Tadic pozove Kostunicu, Kostunica pozove Tadica, Tadic opet pozove Kostunicu, Kostunica pozove Tomu, Toma pozove Tadica, Kostunica pozove Tadica, Tadic pozove Tomu i Kostunicu i Baba polu odsece da je skuva dovece. Da ne cimamo ove manjince, ovako je lakse.
nikolla90 nikolla90 13:19 21.01.2008

karika

EU pozove Tadića, Tadić pozove Koštunicu, Koštunica Velju, Jočića i Bulatovića, oni Tomislava i sad mi kao treba da glasamo..
KafaJeGotova KafaJeGotova 17:04 21.01.2008

Re: karika

EU pozove Tadića, Tadić pozove Koštunicu, Koštunica Velju, Jočića i Bulatovića, oni Tomislava i sad mi kao treba da glasamo..

a ko zove jelenu milic? ne mere bez lic-mi vrzino kolo
AlexDunja AlexDunja 17:06 21.01.2008

Re: karika

ne mere bez lic-mi vrzino kolo

kafo, jedno pozitivno brojanje za nazivanje stvari pravim imenom.
vrzino kolo , a ne, deda i repa.
grofisneki grofisneki 13:19 21.01.2008

Tadic za predsednika

i tacka :)
NenoX NenoX 14:52 21.01.2008

Re: Tadic za predsednika

grofisneki
i tacka :)

Ovo je valjda udzbenicki primer neutemeljenog optimizma?
grofisneki grofisneki 14:59 21.01.2008

Re: Tadic za predsednika

NenoX

grofisnekii tacka :)Ovo je valjda udzbenicki primer neutemeljenog optimizma?


ko kaze, ja sam nepopravljivi optimista :)
Lighthouse Lighthouse 13:26 21.01.2008

Ne dam glas Gazpromu

Ovakav kakav je, BT može da dubi na glavi, da preti, kuka, vređa, ali moj glas u onu tamo nedelju neće dobiti. Glasao za BT ili ostao kod kuće, pobedi li TN ili BT, svejedno je, Gazprom će nam krojiti kapu. A za anti-Gazprom a pro-EU via pro-NATO Tadića, kad bi odnekud iskrsao, kad bi mu obnoć puklo pred očima i okrenuo list, bih glasao. Zato se i ovoliko često javljam. Voleo bih, žarko bih želeo da BT u zadnji čas okrene list (pa makar već, možda, bilo i kasno za to), ali ako se to ne desi, neka ni najmanje sumnje ne gaji, čeka ga od mene ili apstinencija ili X preko celog glasačkog listića.
Jelena Milić Jelena Milić 13:32 21.01.2008

Re: Ne dam glas Gazpromu

a sta onda ceka vas
navodno navodno 13:36 21.01.2008

Re: Ne dam glas Gazpromu

Jelena Milić
a sta onda ceka vas

rupa di je nekad bila veeelika repa u svakom slucaju :)
Torpedo Torpedo 13:38 21.01.2008

Re: Ne dam glas Gazpromu

[
neka ni najmanje sumnje ne gaji, čeka ga od mene ili apstinencija ili X preko celog glasačkog listića.


nadasve inteligeno...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:50 21.01.2008

Re: Ne dam glas Gazpromu

Lighthouse
svejedno je, Gazprom će nam krojiti kapu.



zar ne drži gazprom i u nemačkoj gas? preko šredera? schalke 04 igra sa njihovom reklamom u bundes ligi.
NenoX NenoX 14:55 21.01.2008

Re: Ne dam glas Gazpromu

Lighthouse
Ovakav kakav je, BT može da dubi na glavi, da preti, kuka, vređa, ali moj glas u onu tamo nedelju neće dobiti. Glasao za BT ili ostao kod kuće, pobedi li TN ili BT, svejedno je, Gazprom će nam krojiti kapu. A za anti-Gazprom a pro-EU via pro-NATO Tadića, kad bi odnekud iskrsao, kad bi mu obnoć puklo pred očima i okrenuo list, bih glasao. Zato se i ovoliko često javljam. Voleo bih, žarko bih želeo da BT u zadnji čas okrene list (pa makar već, možda, bilo i kasno za to), ali ako se to ne desi, neka ni najmanje sumnje ne gaji, čeka ga od mene ili apstinencija ili X preko celog glasačkog listića.

Ma od mene ce dobiti glas (a sva je prilika da NECE!!!!!!) jedino ako obeca da se DS povlaci iz vlade u februaru ... samo TO i JEDINO TO me moze naterati da glasam za njega ... a posto mu intelekt nije jaca strana verovatno ce izgubiti izbore ....
Lighthouse Lighthouse 17:52 21.01.2008

Re: Ne dam glas Gazpromu

zar ne drži gazprom i u nemačkoj gas? preko šredera? schalke 04 igra sa njihovom reklamom u bundes ligi.


Da, pa šta? Jesi li igde čitao da podržavam Šredera?
milivoye milivoye 10:42 22.01.2008

Re: Ne dam glas Gazpromu

Jelena Milić
a sta onda ceka vas


Pa ako je opcija da se ide na Borisovu mobu na Kostunicinoj njivi + zive zabe za marendu, mali Perica se nece 'vatati u to kolo.

Red je red, a red je da lider (tj. LIDER, kako se to DS-ovskom kaze) zapodene jedenje zivih zaba, pa ako uzmogne, mozda me ubedi da pripomognem.
Vas poziv moram da odbijem. Verujem da razumete - jednostavno niste nadlezni da mi uputite takav predlog.

Dobro se secam sta je Djindjic govorio kada je pomenuo famozne zabe. Jedenje zivih zaba je cena koja se placa za ulaznicu za buducnost sa novom sansom. Jeste li vi culi nesto novo u ponudi Borisa Tadica sto je meni promaklo?
Bez tog konteksta nove perspektive, zabe iz metafore oslobodjene smisla skakucu okolo, a mi ih skupljamo i gutamo presne s nadom da ce taj woodoo da donese svetliju buducnost.

Neozbiljno, zar ne?!
Mihailo Kotarac Mihailo Kotarac 14:01 21.01.2008

Pesnik i Pesnik

Volim J.J. Zmaja i izuzetno cenim pisanje J. Milic, i samo bih da svima predlozim citanje poezije Alekse Santica - krajem XIX i pocetkom XX stoleca (zB O klasje moje i Ostajte ovde). Naravno da tom prilikom treba da zanemarite cinjenicu da je XXI stolece pocelo pre 8 godina...na kraju krajeva, jedini znak da isto egzistira u Srbiji je puka iskustvena slucajnost koja se ogleda u tome da nas je dokacila tehnologija ... naravno u skladu sa nasim mogucnostima I BUDZETOM!

Ako me neko ubedi da se od tada do danas mnogo promenilo, odnosno da i dalje ne pozivamo ljude da ostanu tj. da se vrate i da uz sve to grcaju u krvi i znoju onda eto i mene nazad da cupam repu!



zoran trklja zoran trklja 14:20 21.01.2008

Strah od smrti

Čitam komentare na vesti o izbornim rezultatima. Te joj dokle će ucenjivati našeg sirotog Borisa, te jaoj videće mađari kad radikali dođu na vlast pa se vrati gvozdena zavesa, te videćete vi svoga boga kad zavlada zli kaoizfilmatimabartonaizašli Tom Nick o’ lick.

Baš sam se uznemirio. Nisam mogao da spavam pa sam čak i spevao pesmicu o samoubojstvu. Nihilistički sam negirao drugima pravo na normalan život i blagostanje iz sebične pozicije ličnog nezadovoljstva sobom i svetom koji me okružuje.

Pa ljudi zar ne vidite? Zar stvarno ne vidite da MILIONI ljudi u Srbiji želi da se bezbrižno razbaškari u svoj svojoj neodgovornosti, u svoj svojoj paklenoj nakani da negira normalnost i puku logiku, u svoj svojoj sladostrasnoj imploziji slepila i samodovoljnosti.

Pa neće to ni Beli Vitez Lažni Boris Tadić promeniti uz svu silu glasova Čedinista, Mađara i blagoslovene podrške Koštunice i Evropske Unije. Naše je PRAVO da budemo izuveni u smrdljivom i zadimljenom kupeu koji jezdi -20 km/h ka gudurama srpske podsvesti.

Kad sam video one pijane horde sa sekirama u napadu na hrastove a sve u cilju i konačištu očuvanja OBIČAJA i TRADICIJE (?) - sve mi je bilo jasno i bistro kao sunčani današnji dan.

Mi imamo PRAVO da sa gnušanjem i prezrenjem odbijemo svaku ponudu normaliteta i uravnoteženosti, jer je nama POZNATO šta se krije iza brda i koje su sve NAMERE, KRAJNI CILJEVI i INTERESI upereni protiv same biti našeg postojanja. Naše je, konačno, demokratsko PRAVO da izaberemo, prostom većinom, naš put, pa makar on vodio u negaciju civilizacije (trenutni mainstream).

Sramota me je (i neću) da se uzdam u Borisa Tadića i lopove mu jer znam da oni NEMAJU nameru da menjaju način razmišljanja i sistem vrednosti u današnjoj, a ni u sutrašnjoj Srbiji. Njihov poriv je kratkoročan i kao takav ne vodi u željene istorijske čitanke.

Zato, kao i od smrti - nema straha od pobede Tom the Nick o’ Licka. To je, jednostavno, želja sve starije i propalije Srbije. To je perverzna fantazija domaćinske, pravoverne i slavske kvazi buržoazije, jer nikom, nigde i nikad nije bolje neg’ je nam’ - samo(za)dovoljnima, u onaničkom transu oko virtuelnog Kosova i sve bližeg konta (kraj tripa) u kom ćemo orgazmično shvatiti da nas zabole za sve.

procedura
niki m niki m 14:24 21.01.2008

Re: Strah od smrti

Zar stvarno ne vidite da MILIONI ljudi u Srbiji želi da se bezbrižno razbaškari u svoj svojoj neodgovornosti, u svoj svojoj paklenoj nakani da negira normalnost i puku logiku, u svoj svojoj sladostrasnoj imploziji slepila i samodovoljnosti.



Auuuuuu, al je kod vas implodiralo!!
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:14 22.01.2008

Re: Strah od smrti


Pa ljudi zar ne vidite? Zar stvarno ne vidite da MILIONI ljudi u Srbiji želi da se bezbrižno razbaškari u svoj svojoj neodgovornosti, u svoj svojoj paklenoj nakani da negira normalnost i puku logiku, u svoj svojoj sladostrasnoj imploziji slepila i samodovoljnosti.


vidim odlično. vidim od gazimestana na ovamo s kratkom stankom od 2000. do 12. marta 2003. u 12.25

Kad sam video one pijane horde sa sekirama u napadu na hrastove a sve u cilju i konačištu očuvanja OBIČAJA i TRADICIJE (?) - sve mi je bilo jasno i bistro kao sunčani današnji dan.

i velja je bio u napadu.
Sramota me je (i neću) da se uzdam u Borisa Tadića i lopove mu jer znam da oni NEMAJU nameru da menjaju način razmišljanja i sistem vrednosti

isto
Zato, kao i od smrti - nema straha od pobede Tom the Nick o’ Licka. To je, jednostavno, želja sve starije i propalije Srbije. To je perverzna fantazija domaćinske, pravoverne i slavske kvazi buržoazije, jer nikom, nigde i nikad nije bolje neg’ je nam’ - samo(za)dovoljnima, u onaničkom transu oko virtuelnog Kosova i sve bližeg konta (kraj tripa) u kom ćemo orgazmično shvatiti da nas zabole za sve.

preporuka!
JJ Beba JJ Beba 01:28 22.01.2008

Re: Strah od smrti

Zato, kao i od smrti - nema straha od pobede Tom the Nick o’ Licka.

:)))))))))))))))))
jes vala. nema. Kad hoće neka im ga
Kad sam video one pijane horde sa sekirama u napadu na hrastove a sve u cilju i konačištu očuvanja OBIČAJA i TRADICIJE (?) - sve mi je bilo jasno i bistro kao sunčani današnji dan.

:)))))))
dobra ti procedura
BULLSIDE BULLSIDE 15:32 22.01.2008

Re: Strah od smrti

Nema smrti do sudnjega dana,ali želimli da sudnji dan dođe ranije?Nebojim se smrti ,ali se plašim budućnosti koja očekuje moju decu (imam ih dvoje)ako nam je večito izbor da nemamo izbora ili da biramo manje zlo
Jeremija Jeremija 14:42 21.01.2008

pesma sa posvetom

U desetom selu
živi Antuntun
u njega je malko
neobičan um.

On posao svaki
na svoj način radi
jaja za leženje
on u vrtu sadi.

Kad se jako smrači,
on mrak grabi loncem
razlupano jaje
on zašiva koncem.

Dal je jelo hladno
on to uhom sluša
a ribu da peva
naučiti kuša.

Na livadu tera
bicikl da pase
da mu miše lovi
on zatvori prase.

Guske senom hrani
snegom soli ovce
a nasadi kvočku
da mu leže novce.

Kad kroz žito ide
on seda u čun
sasvim na svoj način
živi Antuntun.

(Samo za Tomu i njegovo radikalno društvo.)
AmosMouse AmosMouse 14:46 21.01.2008

zoran

"Nismo shvatili da smo u zajednickom projektu koji može da uspe samo ako pet, šest miliona ljudi krene da vuce u jednom pravcu. Ako necemo hajde da kažemo da necemo, mislim da nam je ovo poslednja šansa, jer ako sada ne budemo hteli ako se sad Srbija zaustavi..."
Zoran Djindjic, Niš 23.03.2002.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:17 22.01.2008

Re: zoran

AmosMouse
"Nismo shvatili da smo u zajednickom projektu koji može da uspe samo ako pet, šest miliona ljudi krene da vuce u jednom pravcu. Ako necemo hajde da kažemo da necemo, mislim da nam je ovo poslednja šansa, jer ako sada ne budemo hteli ako se sad Srbija zaustavi..."
Zoran Djindjic, Niš 23.03.2002.

moglo je tako da bude. al nije.
nije htelo tih pet, šest milona.
samo nekih 5 posto jeste.
Atomski mrav Atomski mrav 10:06 22.01.2008

Re: zoran

5 % "pravovernih"...
Colin_bgd Colin_bgd 15:16 21.01.2008

Mora malo i da se potrudi...

Ja mislim da bi se glasalo za Tadica, doticni treba ipak da pokaze minimum odgovornosti za situaciju u kojoj se nasao. Tadic (i Nikolic) imaju pred sobom 6 miliona biraca, 3 miliona vec opredeljenih iz prvog kruga, a za ostale tek treba da se izbore. Moze Ceda sutra da kaze da on bezrezervno staje iza Tadica (sto je apsolutno leigitimno), ali da bi Tadic dobio moj glas sam Boris Tadic mora mene da ubedi da glasam za njega. Automatski ili na "podrazumeva se", ali i na "samo da ne budu radikali", moj glas vise nece da dobije.

Sad, sto se sam nasao u situaciji da ako privlaci 230,000 LDP glasaca, samim time odbija 300,000 Veljinih glasaca i obrnuto, to mu nije niko kriv do on sam.

A ako cemo da nastavljamo analogiju sa Gospodarem Prstenova, pitam se samo ko je Golum u celoj ovoj prici? Vrli nam premijer cak malo i likom podseca na njega, a o mentalnom sklopu, kao i o eticko-moralnim osobinama da i ne govorimo, zar ne?
vucko vucko 15:38 21.01.2008

Analogija

Evo i od mene analogije:

Vanity... is definitely my favourite sin....

Goran Nikolić Goran Nikolić 15:42 21.01.2008

podrsci se u zube ne gleda

neka zove ko koga hoce,
Kako bi rekao Cherchil
(glede saradnje sa Staljinom),
pozdrzao bi i samog Djavola ako je
protiv Hitlera

nicija podrska ne smeta,
bitan je cilj
Nenad M. Nenad M. 18:16 21.01.2008

Re: podrsci se u zube ne gleda

pozdrzao bi i samog Djavola ako je
protiv Hitlera


bojim se da je tacna ona stara - ko s djavolom tikve sadi Hitler mu je drug.

Ljudi mislim da ne potrebe za panikom. Nikolic je projektovan da bi Tadic mogao da bude Putin bez rezultata, nije vam taj rodjen za pobednika. A ako pobedi, ko je kriv? Pa onaj sto mu je dao legititet Ustavom, rezolucijama, izborom za predsednika skupstine. I onaj sto vodi kampanju tako da lici na Nikolica a kopija nema efekat orginala. I onaj sto kaze gubimo identitet bez KIM.

I da li neko zaista ozbiljan misli da Kostunica odlucuje izbore i sa kojim glasacima!? Kostunica nema glasace za odluku u drugom krugu ali je vec dosta dobar posao odradio za Nikolica.
ssnezana ssnezana 15:49 21.01.2008

///

Danas sam morala da izjurim sa posla, mada mi nije bilo dobro.Morala sam,jer mojoj mami je bilo jos gore nego meni.Na putu ka njoj morala sam proci pored jedne od podruznica SRS.Ispred vrata je bilo pedesetak ljudi raznne dobi i polova.Cekali su da se uclane.
Alava Alava 17:35 21.01.2008

Re: ///

ssnezana
Danas sam morala da izjurim sa posla, mada mi nije bilo dobro.Morala sam,jer mojoj mami je bilo jos gore nego meni.Na putu ka njoj morala sam proci pored jedne od podruznica SRS.Ispred vrata je bilo pedesetak ljudi raznne dobi i polova.Cekali su da se uclane.


Jeste l' culi kumo
verujte bez sale
otvara se skola
za ovcice male.
Sve ovcice dosle
na klupama stoje
stari kurjak metno
naocari svoje.
Delio im bedzeve
od srede do petke
kako ne bi maknuli
dalje od pocetka.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:19 21.01.2008

Zašto mi sen čini...

Da li je ovo, po onome što su mi ukućani prepričali, sinoć kazao i Svilanović...o))
No, moram priznati da više nisam toliko čvrst u odluci da ne izađem u drugome krugu. Ali, neke uslove će morati da ispuni taj kome bih dao glas u drugome krugu, da mi ruka dovoljno utrne..
Moraće kazati makar da je Mišković monopolista, ako već nema snage kazati da je ustavom uradio partijsku državu i mogućnost da državom upravlja Koštunica sa 2 posto biračkoga tela. Istovremeno mora obećati da će sa DSS -om nastaviti saradnju još neko vreme, samo ako Jočića i Bulatovića ne bude tamo gde jesu, te kaže kako NIS neda Rusima pod uslovima koje traže. Ako ovoga ne bude, stvarno mi je svejedno, on ili Nikolić...
Može li Jelena minimalnije?
Jelena Milić Jelena Milić 16:36 21.01.2008

Re: Zašto mi sen čini...

Ako ovoga ne bude, stvarno mi je svejedno, on ili Nikolić...


cak ni tada....ja uopste ne kazem da mi je milo, svejedno, vec gledam kakve su reakcije iz sveta i za prvi krug, dize mi se kosa na glavi, muka mi je...

reci mi realno ostvarivu alternativu pliz
duck duck 16:48 21.01.2008

@Drago

No, moram priznati da više nisam toliko čvrst u odluci da ne izađem u drugome krugu.

Drago mi je Drago zbog ovoga :)
Sto se tice postavljenih uslova, za sad nema sanse da se ispune ali:
Ako pobedi Tadic onda Kostunica, Velja i ekipa odlazi u istoriju na sledecim izborima (ne bi se Dinkic tako brzo prislihtao Tadicu) a ako pobedi Nikolic odosmo svi u istoriju (ili napolje) :)))
adam weisphaut adam weisphaut 17:11 21.01.2008

Re: Zašto mi sen čini...

gde jesu, te kaže kako NIS neda Rusima pod uslovima koje traže.

Za mene licbno ovo bi bila tacka posle koje ne bih mogao da k'o sto Canak voli to da kaze "zapusim nos"
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:51 21.01.2008

Re: Zašto mi sen čini...

Jelena Milić
Ako ovoga ne bude, stvarno mi je svejedno, on ili Nikolić...


cak ni tada....ja uopste ne kazem da mi je milo, svejedno, vec gledam kakve su reakcije iz sveta i za prvi krug, dize mi se kosa na glavi, muka mi je...

reci mi realno ostvarivu alternativu pliz

Ma svejedno je u ovom slučaju šta ti je milo..Još samo godinu dana ove politike i radikali će biti 60 posto političkoga života Srbije. To je proizvod Borisa Tadića kao "brane protiv radikalizma".. Tako je nemoguće reformisati i transformisati Srbiju. Čak i u okolnostima da nas odmah prime za kandidata za EU ili učlane u NATO. Sadržaj i kuluturna matrica našega društva će biti ta tiranija najgorih..Ne ide mi u glavu da to ne vidiš...
Sa ovom se praksom pod hitno mora prekinuti pa ma šta rekla Sonja Liht ili G. Svilanović.
Ako to ne nastupi odmah, alternativa je 6. oktobar. A on je moguć uz uslov da radikali u narednih godinu dana podsete puk u Srbiji šta je to njihov način upravljanja državom. Dakle, da su Rusi daleko, bog visoko, Kosovo nezavisno i bliže Evropi nego Srbija, redovi za ulje ponovljena realnost, a hleb od tri dinara velika laž. To će izabrati građani Srbije, a onda će te koje su izabrali juriti kao što su jurili Slobu i Miru. Upravo će najopasniji za radikale biti oni što su ih izabrali. I to radikalsko vođstvo zna. I evo, ja te uveravam da su oni najzabrinutiji mogućnošću da dobiju vlast. A ja sam najzabrinutiji "nastavkom kohabitacije" i ovim ludilom gde i ti pristaješ na izbor manjeg zla pod svaku cenu..Neka čir pukne..I neka se dovrši konačno u Srbiji ova dvadesetogodišnja agonija...
niki m niki m 18:03 21.01.2008

Re: Zašto mi sen čini...

A on je moguć uz uslov da radikali u narednih godinu dana podsete puk u Srbiji šta je to njihov način upravljanja državom. Dakle, da su Rusi daleko, bog visoko, Kosovo nezavisno i bliže Evropi nego Srbija, redovi za ulje ponovljena realnost, a hleb od tri dinara velika laž. To će izabrati građani Srbije, a onda će te koje su izabrali juriti kao što su jurili Slobu i Miru.


Zaboravili ste g. Kovacevicu jos jedan vazan uslov, a to je da ste vi ponovo gradonacelnik Knina i desna ruka pokojnog Milana Babica.
Exitus Letalis Exitus Letalis 01:20 22.01.2008

Re: Zašto mi sen čini...

Drago Kovacevic
Da li je ovo, po onome što su mi ukućani prepričali, sinoć kazao i Svilanović...o))
No, moram priznati da više nisam toliko čvrst u odluci da ne izađem u drugome krugu. Ali, neke uslove će morati da ispuni taj kome bih dao glas u drugome krugu, da mi ruka dovoljno utrne..
Moraće kazati makar da je Mišković monopolista, ako već nema snage kazati da je ustavom uradio partijsku državu i mogućnost da državom upravlja Koštunica sa 2 posto biračkoga tela. Istovremeno mora obećati da će sa DSS -om nastaviti saradnju još neko vreme, samo ako Jočića i Bulatovića ne bude tamo gde jesu, te kaže kako NIS neda Rusima pod uslovima koje traže. Ako ovoga ne bude, stvarno mi je svejedno, on ili Nikolić...
Može li Jelena minimalnije?

sve će da ti obeća:))))
zar sumnjaš"

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana