Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Jasmina Tesanovic

HAOS

U utorak, 8. maja 2007. u Novom Sadu, Ulica Vojvode Bojovića br, 13 u „Crnoj kući“ u 19 h počinje osnivački skup ad hoc koalicije Hitni antifašistički otpor Srbije (HAOS). Verujemo da ćete imati vremena da prisustvujete i para za putne troškove, koje vam, nažalost ne možemo refundirati.

Na skupu će se usvojiti Manifest HAOS-a i formulisati saopštenje za javnost.

Solidarni pozdravi Žene u crnom, Beograd


Blogeri al potere

O semantičkoj hiperinflaciji

pise Zox

Svedoci smo da je u poslednje dve decenije, tokom onog perioda kada je Srbija uporno generisala ratove i pothranjivala anahronican koncept nacionalne države, stvorena takva politička atmosfera gde se tendenciozno negiraju ne samo istorijske činjenice, nego i obične činjenice iz svakodnevnog života; semantička inflacija što se proširila iz sfere političkog govora, zahvatila je i običan govor i pretvorila ga u medijum potvrdjivanja neke vrste društveno poželjne paranoje. Poriče se sve, pa i ono najočiglednije. Medijska laž, još bolje medijski orkestrirani lavež, u kojem i danas odzvanjaju dobro uvežbani tonovi ratnog huškanja, služi dezorijentaciji običnih gradjana i naručenom falsifikovanju sadašnjosti i prošlosti. Falsifikuje se sve, od biografija, diploma, Šengenskih viza do već utvrdjenih istorijskih istina. Čak su i najobičnije reči izgubile svoj pravi sadržaj ili se koriste suprotno od svog denotativnog značenja; tako se i najnoviji napad na porodicu novinara Dejana Anastasijevića i njega samog, postavljanjem bombi pod prozor njegove spavaće sobe, u službenim saopštenjima vlasti naziva “pokušajem zastrašivanja”, da bi aktuelni ministar kulture, inače bivši dopisni saradnik Zemunskog klana, otišao čak i korak dalje, posavetovavši napadnutog novinara da se preseli sa porodicom u neki bezbedniji deo grada ili da izabere neku drugu, manje opasnu profesiju.


Lost your password? Your identity?

  • You must match the information stored in your Yahoo! account
  • I forgot my password but also the data from my account, what now?
Pitanje za blogere, zaboravila sam password moje rezervne yahoo adrese, kad prijavim problem traze mi podatke, confirm your identity, ja se ne secam sta sam tacno napisala pre sedam godina, plus ne postoji vise zemlja Yugoslavia, odgovara mi da se moji podaci  ne podudaraju sa njihovom data base, da li je ta moja adresa zauvek izgubljena, ne mogu da verujem, na njoj drzim sve svoje vazne dokumente, pisanije, knjige to je moj kofer jer zivim na internetu Sta da radim? 

Twitterific, Here We Come

TwitterificTwitterificBlog-ovaca
Brzo je prosla ova godina ali je dugo trajala.
Mnogo puta sam htela da napisem sta sam sve sazanla blogujuci u serbiji ali nisam, sve misleci, to cu jednoga dana ozbiljno pametno sistematski, i sad kad je kucnuo cas...pojma nemam...cupkam oko blog-ovace... shvatila sam, i am burned out...Posle svega sto smo zajedno prosli, upoznali se, razbucali, razotkrili ili pretvarali...osecam se kao posle neke dobre zurke ali gde je bilo isuvise blogovace...mamurna...da ga ne tupim; volela sam ovaj blog zbog interaktivnosti i zato sto smo imali ne VIP blogere koji su bili aktivniji od VIP blogera, da ne ulazim u olaksavajuce i otezavajuce okolnosti jednih i drugih i da li je to uopste bitno s obzirom da su se sada formirale klape i klanovi rivalskog tipa i derbi susreti nisu neretki.Kao sto je mnogima poznato nisam brisala komenatre osim u nekoliko slucajeva kad je drugima zasmetalo jer, pre svega, ne volim to da radim, drugo jako su mi bas neki bezvezni ili blesavi komentari bili zanimljivi, trece oni agresivni ili nacoski predstavlajli su deo price o kojoj pricamo...cetvrto, blog je upravo to mesto na kome se takve stvari i desavaju, gde literatura nema veliko K...gde umetnost znanje i ponasanje imaju neke blogovske arsine...koje sami stvaramo korak po korak...A to je mene najvise zanimalo i palilo...Ono sto me danas interesuje je nesto sto je moja davna strast koju blog zapravo kao medij i forma najblize omogucavaju: a to je neka eksperimentalna multimedijalna ineraktivna forma komunikacije.


Passion by Stelarc in Belgrade

Third EarThird EarPotpuno sam bila zabezeknuta, retrospektivom u Atini(26aprila) ovog dugogodisnjeg performera kiparskog porekla koji zivi u Australiji.Kaze covek, trinaest godina sam visio na dizalicama po celom svetu,zakacen o rodjenu kozu, nekad i bez zastitne mreze...Poslednjih godina gaji Van Gogovo uvo u svojoj ruci. jednoga dana mocice da koristi mob a da ne uznemirava glavu...Izmislio je masinu kojom slika unutrasnjost svog stomaka koju je i prodao kao umetnicko delo...jedna galeristkinja iz publike ga je nazvala hobistom jer ne zaradjuje od svojih radova vec naprotiv svoje zdravlje ugrozava...bila je prezriva i besna i obucena od glave do pete u brendiranu odecu...

http://www.boingboing.net/2007/05/13/jasmina_teanoviae_st.html


IRAN

FOUR WOMEN GET JAIL TERMS IN CRACKDOWN ON "CYBER-FEMINISTS"

Voicing support for the way Iranian feminists are going online to  demand an improvement in the condition of women in Iran, Reporters  Without Borders today said it was dismayed by the prison sentences  imposed on four "cyber-feminists" between 17 and 23 March for using  the Internet to organise their movement, publicise their demands  and condemn abuses.


Putuj Evropo

pise Tamara Kaliterna

Čavoški protiv Republike Srpske

Kosta Čavoški je ispričao 22. aprila da je „navodni genocid Srba nad muslimanima“ u Srebrenici jula 1995. godine laž, jer je „višestruko uvećan broj ubijenih“. To je rekao iskočivši iz teme, a tokom tzv. naučnog skupa u organizaciji Srpske radikalne stranke o svedocima optužbe Vojislava Šešelja. Šešelj nije optužen za genocid u Srebrenici, a Čavoški se prihvatio da bude advocatus diaboli.


Pismo Zanke Stojanovic

Poštovani uredniče,

U vezi sa člankom “Kome smeta general Zdravko Ponoš”, što se u vašem uglednom dnevniku pojavio u broju od 14. i 15. aprila 2007, kao prilog odbrani reformi u Vojsci Srbije, želela bih da javnost upoznam sa sledećim.

Porodice šesnaestoro žrtvovanih radnika Televizije Srbije, nakon pada Miloševića obratile su se Ministarsvu odbrane, u proleće 2001, zahtevajući odgovore o ulozi vojske u tom masovnom ubistvu. U tom kontekstu, porodice žrtava postavile su ministarstvu 15 jasnih, jednostavnih pitanja, a ministar odbrane Slobodan Krapović (koji je ubrzo zatim smenjen), obećao je porodicama odgovore.


Za Maku, Lidiju i Dejana A

Sve adrese "nepostojeće"jedinice

Submitted by schraff on 13 April, 2007 - 14:25.


Pretpostavljam da neki na ovom blogu znaju da je policija u svom prvobitnom, kratkotrajnom "žaru" hapšenja škorpiona odnekle spremno izvukla spisak sa imenima i kućnim adresama članova čuvene "nepostojeće" jedinice. Samo nekoliko dana posle prvog prikazivanja filma, a da bi, po narudžbini dakako, pokazali da "pretresaju nebo i zemlju" loveći odavno poznate im likove,taj spisak su dali nekim novinarima koji prate suđenja za ratne zločine.Na njemu je osim ovih što im je sada ovako sramno presuđeno, bilo još 126 imena.Gotovo svi sa tog spiska žive u okolini Novog Sada, samom Novom Sadu i prigradskim beogradskim naseljima. Pretpostavljam da je, s obzirom na broj zverstava koji im se pripisuje,reč samo o delu jedinice.


No Comment

Nisam u Evropi, devet sati sam iza ovog uzasa, Dejan i njegova porodica su moji prijatelji i komsije...dokle cemo da zivimo u pretnjama...molim komentare...kod Kusovca sada prelazimo

ZEM-MUP-BOMBA
Eksplozija kassikare na prozoru Dejana Anastasijevicha


Necromancers

 na srpskom, in English...odlomak iz hronika 

http://www.glasnik.org/broj9/jasminatesanovic9.htm

  Ova presuda Skorpionima u speciajlnom sudu za ratne zlocine u Beogradu je nesto sto sam ocekivala. U duhu presude medjunarodnog suda u Hagu za ratne zlocine, Srbija nije kriva za genocid. Genocid postoji, ali  ga niko  zvanicno nije ucinio.

  Skorpioni nisu krivi za genocid...nema dovoljno dokaza za tu optuzbu...tu su tela mrtvih, jasna je namera , ali ko je izdao naredjenja? Ko sta kada zasto? Nije genocoid vec ludnica u vihoru rata...to je ta presuda....reci sudije odjekuju reci branioca i branjenika.
      Ni film nije dovoljan za dokaz krivice...samo dva Skorpiona su dobila tu najvecu kaznu mogucu od dvadeset godina, hrabri komandant Boca i njegov mutavi rodjak koji ima troje dece te mora da slusa vodju klana. Ovaj drugi takodje je tvrdio  da ne zna ama bas nista, sve dok iznenada nije izgubio nerve i poceo da vice, ma pucao sam, naravno da sam pucao! Njihove reci i ponasanje su vise znacili nego bilo koji filmski ili drugi dokaz na sudjenju.


MBO

War Will Be OverWar Will Be OverMoving Black Objects

That's how they call them in Iraq, the US military: women are "MBOs," shapeless pillars of black, moving in public.
Here in Sharjah, one emirate among the United Arab Emirates, a Sultan is Ruler and his intellectual Sultana has trendy cultural and ecological concerns... Here I am also a woman dressed in black.


Danas je presuda Skorpionima

Napisala sam hronike sudjenja i dramu...koliko god da je bilo mucno, osecam se privilegovanom sto sam imala priliku da naucim jezik ratnog zlocina na maternjem. Nadam se da upravo zbog toga Srbija nece biti poslednja zemlja koja ce to citati...

 

Ovo je Milosev izvestaj sa poslednjeg rocista , zavrsne reci aktera...


?

Which is the best ISP (Internet Service Provider) for broadband in Belgrade?


Saopštenje povodom 15 godina od početka agresije na BiH

Žene u crnom sa pijetetom prema žrtvama, podsećaju da je pre 15 godina, 6. aprila 1992. počela četvorogodišnja blokada Sarajeva  tokom koje je poginulo blizu 11.000 ljudi, među kojima 1.601 dete.  Zbog zločina počinjenog nad tim gradom, Žene u crnom  zahtevaju kažnjavanje ubica  na svim nivoima odgovornosti. 


Syndicate content