Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Dejan Restak

Senzacionalizam

Ovo pismo dobio sam od novinara neke od redakcija kojima je jedan od glavnih postulata uredjivacke politike senzacionalizam. Licno ne mogu da potvrdim da li su navedeni primeri tacni ili ne jer tu stampu izbegavam u sirokom luku - iako mi je to u opisu posla. Psihicki me vrlo uznemirava i nema cene koju bih platio da se kontaminiram tom vrstom sadrzaja . Evo da "cujemo" kolegu kako to izgleda biti sa one strane senzacionalizma.


CNN i YouTube

Ovih dana redovno gledam preko kabla CNN i BBC delom da bih se informisao sa lica mesta delom jer me zanima kako će izveštavati o sukobu Izraela i Hezbolaha (nešto ne mogu da kažem Libana). Što se tiče izveštavanja ništa novo, 90% vremena posvećeno bavljenju izbeglicama i fokusiranju na humanitarnu katastrofu, a 10% ide na uzroke nesreće i moguća rešenja. Međutim večeras je bilo i nešto zanimljivje.


Dnevnik iz Jerusalima

Raduje me sto mogu da najavim blog koji će stizati direktno iz Jerusalima. Sa nestpljenjem ocekujemo da Srdjan Fuchs započne svoj dnevnik i tako nam prenese bar deo atmosfere u kojoj se ovih dana živi i radi u ovom gradu večitih strepnji.

Takođe radimo na tome da na B92 Blogu dobijemo i dnevnik iz Libana.


Slučajni prolaznici u Libanu - koga je briga ???

Mail poslao: Marko Ristanovic, studend BU 

Da li iko brine o ljudima koji su izlozeni bombardovanju u Libanu a koji su se sasvim slucajno po prvi put u zivotu nasli tamo? Ovo je moje prvo putovanje u inostranstvo na strucnu praksu u Bejrut i ovako nesto da mi se desi, da sam odsecen od svoje porodice za samo 10 dana boravka ovde... 


Ali vrh: Jos neko voli Zidana

ProbaProbaOvo je fotka sa B92 Forum topica proba. Oni su ludji od blogera.

Takodje nemojte propustiti i izbor dizajnerskog resenja dresova nase repke. 
Malo bajato, ali ako ste propustili zabava garantovana.


Jedna molba

Upućena pre svega ekipi koja je vodila prilicno besmislen dijalog na blogu gospodina Cvetkovića da to vise ne cini ni ovde niti na blogovima drugih autora.
Nije u redu da zatrpavate i nas i druge citaoce "šumom" koji devalvira kvalitet ovog bloga.

Shvatite da ni ja a ni moje kolege nismo u mogućnosti da 24h izigravamo policajce na ovom blogu pa ćemo biti prinuđeni da ukidamo prava pristupa onima koji ne poštuju osnovni kućni red.

Poslednjih dana bio sam jako često u ulozi pandura iako to nikako ne bi trebalo da radi direktor sajta. Bilo mi je vazno da Blog krene kako treba i cini mi se da je na dobrom putu. Medjutim to zaista nece biti moguce ubuduce i moderaciju ce pored samih autora raditi i ljudi koji ce dobiti striktna pravila tako da nece imati previse vremena da vam cinculiraju kao sto sam ja radio ovih dana. Dakle desavace se ukidanja pristupa bez upozorenja i molbi. Broj komentara eksponencijalno raste iz dana u dan pa imajte razumevanja.


"Klod je lopov"

Naj fudbalerNaj fudbalerJoš sinoć sam hteo da zloupotrebim blog i da vas maltretiram svojim utiscima sa finalne utakmice Mundijala ali moj Konstantin je zaplakao u presudnom trenutku i stvari su krenule drugim tokom. Ipak ovo današnje proglašenje Zidana za igrača Mundijala je nemoguće prećutati.


Milioni u nauku

Za godinu i po dana biće uloženo 30 miliona evra u nauku i 34 miliona evra u elektronsku upravu. Nemam predstavu koliko je to zaista velika ili mala cifra pa pozivam kompetentne da kazu koju na ovu temu. Posto se nasi ekonomisti u poslednje vreme plase svakog dinara investiranog od strane Vlade, zanima me da li i ovde postoji taj strah u kostima od inflacije, ili je pak ova cifra sitnica.


Jedan primer

Smisao bloga kao i svega ostalog definise kreativnost autora. Posebno u delu komunikacije sa publikom i sposobnosti mobilizacije iste da konstruktivno doprinese temama koje se pokreću. U nastavku možete videti prvi primer koji mi je trenutno bio pri ruci


LETO JE ......A JA ŽIVIM U SRBIJI !!!

Zapravo ovo nam javlja Miladin Mareš jedan od posetilaca-heroja. Opet moram da upozorim na extremno uznemiravajući sadržaj ovog bloga, posebno priloženih fotografija. Pozivamo i vas da ukoliko locirate nešto što bi javnost trebalo da zna da nam to svakako pošaljete.


Napušavanje (extension pack)

Rizikujem da primim napušavanje gratis ali imam potrebu kao glavni i odgovorni web sajta da se izvinim našim uvaženim posetiteljkama i posetiocima za svu bol i patnje koje vam je ili koje će vam tek naneti naš bloger Marko Vidojković.


Nova era inovacija

“Veliko mi je zadovoljstvo što je moj grad Moskva domaćin ovog događaja. Posebno mi je drago što smo praktično zaslužili da uđemo u Ginisovu knjigu rekorda kao domaćini događaja najširih razmera koji je ikada organizovan.“


Syndicate content