Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Pustite profesore sa Pravnog fakulteta, nema smisla!!?

 

 Bratski zagrljaj !Bratski zagrljaj !

Pustite profesore sa Pravnog fakulteta, nema smisla!!!

Možda je neko zaboravio, ali Srbija ima i Vladu, doduše tehničku, ali Vladu koja bez podrške gradjana vlada već više meseci... Vlada Srbije, tehnička, ima odredjena Ustavna ovlašćenja, ali nema budžet, pa ipak troši naš novac, bez pitanja i kontrole... Srbija ima Vladu sastavljenu od 18 muškaraca, od kojih su čak desetorica pravnici (diplomirani, doktori nauka....) ali svi zajedno krše ustav i zakone...i nikom ništa! Srbija ima ustav, ali ne zna gde su joj granice, ipak  joj to ne smeta da interese Srbije i Crne Gore, još uvek, predstavlja ministar spoljnih poslova nepostojeće države, Vuk Drašković. Srbija ima i Parlament i poslanike, ali Parlament ne radi, ali poslanici primaju platu...Srbija ima Parlament, ali nema ni jedan formiran Odbor....Srbija ima Parlament, ali on ne usvaja zakone...Srbije ima Ustavni sud, ali nema dovoljno sudija, pa ni on ne radi...Srbija ima kriminalce  i organizovani kriminal, ali oni rade besprekorno...Srbija još uvek ima društvenu svojinu, mada je nema u Ustavu, ali zato Srbija ima tajkune......Gradjanima Srbije se još uvek izdaju lična dokumenta sa nazivom nepostojeće države...


Android Blues, fantasy erotika Stevena Stahlberga

stoolstoolŠveđanin Steven Ståhlberg, jedan je od najpoznatijih kreatora čuvenih virtuelnih lepotica, Maya majstor, umetnik svetske klase i dobitnik najznačajnih nagrada u svetu modernog fantasy žanra, između ostalih Digital Hero u Kopenhagenu (u rangu Oskara na filmu), osam CG Choice, Animago, Arts Electronica, 3D Festival i Comgraph. Sve to bilo je razlog da ga zamolim za intervju, a saznaje da je Steven totalno srdačan i predusretljiv tip, ni malo pretenciozan, dodatno me je vrlo obradovalo.Steven StahlbergSteven Stahlberg 


TERORIZAM - 10.dan ili LEDENA KAŠIKARA

1064 osobe su potpisale - današnji gost-autor je Vojin Dimitrijević.

Pre pisma profesora Dimitrijevića, nekoliko reči podsećanja: u danu kada se iznose završne reči, pred Specijalnim sudom pred kojim se vodi i zbrzava proces za ubistvo premijera Đinđića, MUP i dalje ne saopštava ozbiljne rezultate istrage za pokušaj likvidacije porodice Dejana Anastasijevića, nastavljamo našu građansku inicijativu za pritisak na nadležne državne organe da ovaj kriminalni akt ne bude zataškan.

Peticiju možete potpisati na uobičajeni način, a obraća vam se direktor Beogradskog centra za ljudska prava.

Piše Vojin Dimitrijević:

Svi su teroristi kukavice, sem bombaša-samoubica, koji su ludaci čiji su šefovi dibidus kukavice.


Muzička autopsija

ne pucajte u pijanistune pucajte u pijanistuMuzika je put do sreće. Muzika je stihu drug.

Ako obratite opažnju, shvatićete da je muzika zaista svuda oko nas. U vožnji je odavno kategorija za sebe (bilo u četvorotočkašu, on the road-style, ili u košmarnom gradskom i još košmarnijem međugradskom prevozu), ali i u dokonoj šetnji, zakočenim redovima, ili bilo kakvoj obavezi koju izvodite zombifikovani, na autopilotu. Koliko mladih i starih srećete svakodnevno priključene na sve futurističkije slušalice, a isključene iz belog šuma života? Izgledaju kao da ni ne žele posebno u njega da se vrate. A i što bi?

Muzika se sve ređe samo sluša, a sve se češće uz nju nešto radi. U intervjuima sa piscima postalo je uobičajeno pitati ih da li pišu uz muziku. Ako da, koju i koliko utiče na njihov rad.


u drugi krug -ZVANICNO

ZVANICNO
N. Sarkozy: 30% (desnica)
S. Royal: 25,2% (levica)


F. Bayrou: 18,3% (desni centar)
J.-M. Le Pen: 11% (ekstremna desnica)

Izlaznost 86, 5 posto!!!!
 
 (moj kandidat jedva jedan posto!)

Izbori su u Francuskoj ozbiljna stvar, jer se rezultati postuju. Izlaznost je uvek velika, sada najveca u istoriji V republike.
Zabranjeno je objavljivati rezultate i procene pre osam sati.

Ali nije na mom blogu :))

Moj kandidat Žoze Bove je jutros glasao u svom selu od dvesta stanovnika.


BlogOpen - blog okupljanje u Pančevu

BlogOpenBlogOpenŽeleo bih da obavestim sve one koji vole da bloguju i da se druže da će 6. maja u Pančevu u kafiću DeeLite biti održano prvo regionalno okupljanje blogera po imenu BlogOpen. Tada, Pančevo neće biti samo centar zagađenja nego i centar domaće blogosfere a trebalo bi da bude i regionalnih predstavnika.
Organizatori ovog skupa su Marko Herman i Predrag Pušelja, dobro poznati u domaćem IT svetu i blogosferi, prvi kao IT novinar a drugi po svom popularnom blogu Blogowski. U kafiću ima mesta za, kako kažu, 100 ljudi, nije lose da potvrdite prisustvo ukoliko planirate da dodjete. Bice solidan broj blogera (a i blogerki :)). Ulaz je besplatan, sami plaćate piće.

Evo, sta kažu organizatori...


Propao pokusaj odlaska u C1

22.04.2007.

Posle jucerasnjeg snega kada su svi u satorima pripremali vodu i stvari za sutra (tj. danas), tim je pokusao uspon do severnog sedla (7150m) u nadi da će uspeti da postave prvi visinski logor C1. Plan je bio da ako uspeju da ga postave, tu i prespavju. Ipak, Everest ne bi bio Everest da se u trenutku ne promene uslovi. Dočekao ih jak vetar tako da su doneli mudru odluku da se vrate i prespavaju u ABC. Sada svi pijemo caj i unosimo sto više tecnosti u organizam, cekajući prvu bolju vremensku priliku da krenemo u C1. Pretpostavljam da dok ovo pisem, vi u Srbiji nemate slicnih problema :-)


Zagrizi Prdež Café, ili šta "oni" vide

William Heath RobinsonWilliam Heath RobinsonDašao J. u Beograd. Jedno veče  kaže da ga je M. vodio u Zagrizi Prtež Kafe.

Smeje se.Ja ništa nisam pomislila, kad ima kafić DoJaja, ima i Zagrizi Prdež Bar.

A ni on nije ništa o tome mislio, kao eto Srbi se hvale svojim uvrnutim smislom za humor, na psovkama se ne štedi, što da ne.

U ostalom, u Jazz Cafėu u Londonu iza bine piše STFU, skraćeno od "Shut The F**k Up".


Biseri

 

Ovaj post ima sa jazzom posrednu vezu.

Aleksandar Revišin, za nas muzičare Reša je lekar specijalista, urolog i hirurg. Osim toga je i jazzista, odlično svira klavir. Ogledao se i kao kompozitor. Autor  je vrlo lepe balade „Plavi sneg". Tokom cele karijere u njemu su se prelamali medicina i muzika. Pobedila je medicina, iako je muzika bila i ostala sastavni deo njegove ličnosti. To najbolje potvrđuje činjnenica da sada kao penzionzioner, svira dva do tri puta nedeljno u jednom kafiću u Zemunu.


75. bendova, a sada 100. filmova

nova slicica na kojoj je 100. filmova, posted by Modesti Blejznova foricanova forica


Beograd danju 6, ili "pomahnitali lezbo roler sa maskom na licu"

Dobro, u naslovu su tri priče od juče, a ne jedna. No, to što ih je više, kao da nagoveštava da Beograd postaje metropola u kojoj je moguće javno ispoljavati najrazličitije ponašanje i životne stavove.


Apocalypto, ili: Gibsonova verzija drevnih Maja

......Kako isterati Mad Maxa iz Gibsona? Za sve ljubitelje dobre akcije, srdačna preporuka.. Radnja je klasična, imate jednog lošeg momka, i imate jednog dobrog koji pobeđuje jer veruje u ljubav. Naravno tu je i dobro uklopljena muzika, ambijent meksičkih šuma, divljine, krvi koliko vam duša ište i nezaobilazno žrtvovanje koje je ovom prilikom prikazano kao nešto ‘tipično’ samo za Majansku civilizaciju, iako je ‘prinošenje žrtve’ bio ritual prisutan ne samo u prehispaničkim civilizacijama, već u drevnim plemenima širom sveta... Ali reditelj je samouvereno išao dalje, te je upravo u surovosti, žrtvovanju, prikazivanju Maja kao okrutnih divljaka našao da je verovatno baš to i dovelo do njihove totalne dekadencije i propasti, što - definitivno nije slučaj.


Znanje je Moć ! (key words: vehabije, Anastasijević, porodice žrtava)

znanjeznanjePrema najnovijim istraživanjima koje sam sproveo, kvalitet sna je proporcionalan količini znanja. Za one koje ova tema interesuje – reč je o stečenom znanju – onom koje možete steći od ovlašćenih službenih lica (u policijskim izveštajima ta bića zovu OSL), počinilaca zločina ili pak od predstavnika pravosudnih vlasti. Stvar je jednostavna: ukoliko ste žrtva (ili porodica žrtave) svaka ISTINITA informacija o okolnostima nekog ubistva, napada, otmice ili nečeg što organi nazivaju incidentom, povećava šanse da osobe na koje se odnosi spavaju mirnije i bolje. To se odnosi i na sve nas koje su danas zaplašili vehabijama, na Dejana A. kome je preporučeno da se preseli, a ne da traži odgovor na pitanje ko mu je „poklonio“ dve bombe, na porodice ubijenih vojnika, na porodice radnika RTS-a i na mnoge druge čiji su najbliži nestali zbog rata u kome vaša domovina nije učestvovala. Svi oni imaju imena, koja su poznata manjem broju ljudi koji se bave „događajima iz bliske prošlosti“, mada još uvek ne vidimo da se prošlost završila i ustupila mesto sadašnjosti.


Da krenemo od vehabija koje su očigledno tema današnjeg dana. Moja baba sa kojom sam se malopre čuo izrazila je svoju zabrinutost & uznemirenost glede hapšenja vehabija u okolini Novog Pazara. Zabrinutost zbog ubistva jednog građanina Srbije koji je pripadao ovoj verskoj zajednici, ona nije pokazala. Možemo ovde divaniti o razmišljanjima moje babe, ali ona je samo prosečna građanka koja gleda RTS, sluša saopštenja MUP-a, predstavnika Vlade & političkih partija, a zakine joj se i poneki „nezavisni analitičar“ ili „dobar poznavalac prilika“. Kao i u vreme Miloševića, danas su se svi složili da je u pitanju „opasna teroristička grupa“ i da je dobro što je grupa „razbijena“. Nezavisni analitičari govore da ćemo „sa njima imati problema na duži rok“. Jel vas ovo podseća na 90-te ?


BlogMonmartr?

Bila sam na tribini “Internet – sigurna ženska sajber kuća“. Govorile Vladislava Gordić Petković, Žana Poliakov, Tatjana Vehovec and me. Meni je bilo izuzetno prijatno, uvek mi prija žensko društvo, publike bilo baš malo, ali nekako to nije bio problem. Mene prvi put u životu pitali za mišljenje itd. No, to sve nije sada važno, sada je važno da je neki opšti utisak tribine kako je blog B92 grozno mesto na kom se mi svi stalno svađamo, pa kaže: Blog B92 je BlogBankok (kliknuti na BlogBastards©) u odnosu na BlogMonmartr, i još kaže: Nemojte tako, Bangkok je divan grad.


da li se vidjamo na Tas-u

...ko hoce neka ponese olovku da nam se potpise na peticiju. Potpisi ce putem satelita biti prebaceni u centralni kompjuter (necu da Vam kazem gde, koji grad, kontinent itd.) i biti azurirani koliko veceras.

ps. jel moze neko pametan da mi odgovori kako se zove zenka leoparda i spase mi brak:)))