Na današnji dan| Sport

Novak protiv Tenisa na Rolan Garosu!

NNN RSS / 29.05.2021. u 20:53
Već smo imali sličan clickbait naslov za Vimbldon 2018. i na kraju je ispalo da je to bio jedan od najdražih turnira Novakovih navijača. Ono što se posebno pamti je epsko polufinale protiv Nadala, a jedini razlog što taj meč nije u razmatranju za najbolji svih vremena je upravo to što je bilo "samo" polufinale. Slično je i sa onim (za nas nesrećnim) epskim polufinalom Rolan Garosa 2013. protiv istog protivnika. 
9604ff62-0fe3-4194-b1e8-2380df791d6b_20210407_RG_CG_0059_web.jpg?auto=compress,format 
I ove godine žreb se "namestio" tako da bi to trebalo da bude projektovano polufinale! Ono što posebno bode oči je da se praktično uvek nekako pogodi tako kada je moguće da budu u istom delu žreba, konkretno 2006, 2007, 2008, 2010, 2013, 2015, 2016, 2017. i 2021. a 2011, 2012, 2014, 2019. i 2020. nisu mogli jer su bili prvi nosioci, zapravo jedino nisu bili u istoj polovini 2009. (kada je Nadal bio "rovit", izgubio od Soderlinga, pa preskočio Vimbldon) i 2018. kada je Novak bio 20. nosilac! 
Još je interesantno da je Novakov projektovni protivnik u četvrtfinalu upravo Rodžer Federer, ali Švajcarac dugo nije igrao, pa se vratio "klimav" i on će se fokusirati da dostigne zadovoljavajući nivo forme tek od dela sezone na travi. Ali idemo korak po korak, Novakov  protivnik u 1. kolu je Amerikanac Tenis Sandgren, koji je preko tvitera na žreb odreagovao spontano sa "f" (realno ako Novak i Nadal imaju težak žreb - šta tek on da kaže). 
Novak je u sasvim pristojnoj formi, a očekuje se da igra još bolje kako turnir bude odmicao. Rutinski je osvojo turnir serije 250 u Beogradu. Razlog za optimizam daje način kako je podizao formu u Rimu, dobijena dva maratonska meča u jednom danu i sutradan egal finale. 
Rolan Garos 2021. počinje u nedelju 30. i imaćemo 5 tenisera (koji su već neko vreme među 50-ak najboljih na svetu!) i tri teniserke. 
 
Od ostalih sportova: večeras, na 30-ogodišnjicu Barija,
CZpehar108.jpg 
je finale Lige Šampiona i igraju Čelzi i Mančaster Siti, možda nije baš finale kakvo smo priželjkivali, a ne može se reći da nisu zaslužili da se bore za titulu prvaka Evrope.
 
Ovih dana je košarka posebno u fokusu. Počeo je plej-of u NBA ligi, sinoć su igrana i polufinala F4 Evrolige, a Zvezda je u majstorici pobedila Budućnost za titulu ABA lige. Svih 5 utakmica finala Jadranske lige su bila čvrsta i gusta, ali može se reći da su igrači i treneri zadržali sportsko dostojanstvo i da je Zvezda zasluženo slavila. Oba polufinala Evrolige su bila na jednu loptu i rešena su doslovno u poslednjim sekundama. Vasa Micić je zasluženo izabran za najkorisnijeg igrača Evrolige, i sinoć je blistao i bio najbolji na parketu, ali je na kraju pod umorom posustao i glupo nakupio lične greške, ipak Efes je uspeo da prođe u finale. 
2571097_nbajokicmvpnovobaneridm640x419-1_ff.jpg?ver=1621257105 
Jokić će izvesno biti MVP NBA lige ove sezone, a večeras od 22h na B92 će biti prenos 4. utakmice protiv Portlanda, trenutno je 2:1 za Denver i Jokić je na prve tri utakmice ubacivao 36 poena u proseku uz šut preko 50% i više od 11 skokova. Cele sezone ima impresivne brojeve, ali čak ni to ne opisuje dovoljno koliko je stvarno bio odličan. 
Bogdanović se takođe preporodio od kada je MekMilan preuzeo Hokse i jedan je od nosilaca ekipe u poslednja dva meseca, Atlanta takođe vodi 2:1 protiv NjuJorka. 
 
(opširnije u komentarima...) 


Komentari (67)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

cane.srbljanovic cane.srbljanovic 21:13 29.05.2021

Ma Nole je jedan tezak troll

Ja da ti kazem.
Umesto da uzme ovaj RG, Wimbledon, US Open, sledeci AO, RG i penzionishe se sa josh jednom titulom na Wimby-u... on nas razvlachi i zahebava.

Pa da lepo gledamo Krajinovica, Kecmanovica, itd itd.
NNN NNN 21:20 29.05.2021

Re: Ma Nole je jedan tezak troll

Možda ih i uzme

Meni je pomalo žao ovim momaka (kao i Tipse i Troicokg) čija su nezanemaljiva teniska dostignuća (naročito za ovakvu zemlju) ostala u ogromnoj Novakovoj senci (u čijoj senci su i svi ostali teniseri ikad osim Federera i Nadala).
Čak je jednom Tipsarević čini mi se kada je igrao na Završnom turniru rekao:
"Ja čak nisam najbolji teniser ni u svom gradu"

...za prvog

NNN NNN 22:08 29.05.2021

Liga Šampiona

Čelzi - Mančester Siti 1:0

Gledao 1. poluvreme i malo prebacivo u 2. Gvardiola standardno gušio...
koliko vidim cela utakmica samo 3 šuta ukupno u okvir gola
(onaj Marezov u 96. minutu da je išao u gol - mogli bismo da gledamo još pola sata gušenja)
Ngolo Kante je nova poboljšana verzija Kloda Makalelea,
drljivi Haverc dao gol odluke...
finale ko finale, igralo se na rezultat.
haklberi_tom haklberi_tom 18:02 31.05.2021

Re: Liga Šampiona

NNN
Čelzi - Mančester Siti 1:0

Gledao 1. poluvreme i malo prebacivo u 2. Gvardiola standardno gušio...
koliko vidim cela utakmica samo 3 šuta ukupno u okvir gola
(onaj Marezov u 96. minutu da je išao u gol - mogli bismo da gledamo još pola sata gušenja)
Ngolo Kante je nova poboljšana verzija Kloda Makalelea,
drljivi Haverc dao gol odluke...
finale ko finale, igralo se na rezultat.

Meni se Kante mnogo dopada.
Čini mi se, čak, da je najbolje igrao u Lesteru.
No, ta šampionska ekipa Lestera je bila čudo neviđeno, pa možda i igra Kantea iz toga perioda deluje čudovišno.
Черевићан Черевићан 23:17 29.05.2021

сам' тако

Umesto da ... Оn nas razvlachi i zahebava

неизвесност ......а у спорту
...Публикума маами вазда,
то умеће (посебно тенису)
Мајсторчину правог сазда
NNN NNN 10:30 30.05.2021

Re: сам' тако

Jedno od najvećih dostignuća u sportu je upravo to što su ovi velikani neizvesnost pretvorili u izvesnost, jedino je postalo naizvesno kako će ponovo uspeti da izvesno dođu do pobeda i trofeja!

Hvala kao i uvek gosn Чер
bene_geserit bene_geserit 05:51 30.05.2021

žreb

Četvrtine od najlakše ka najtežoj (mada prilično balansirano):

1. Cicipasova četvrtina - nema bukvalno nikog ko ima 60%+ uspešnosti na šljaci (sem Raonića koji nije igrao ni jedan turnir na šljaci ove godine i neće ni da dođe do Cicipasa).

2. Zverevova četvrtina - Thiem ili Ruud u projektovanom četvrtfinalu (tipujem na Ruud-a, Thiem ne mož da se sastavi u glavi u zadnje vreme).

3. Đoksina četvrtina - Cuevas u 2. kolu deluje kao solidan na šljaci po statistici (60%+ uspešnosti) ali je još matoriji od Đoke, sećam ga se da je na raznim mastersima na šljaci pravio neke solidne rezultate mada mislim da ga nisam nikad gledao, verovatno nebitno igrac za par kola na slemu. Musetti u 4. kolu, uzeo je set Cicipasu pre par nedelja, verovatno još nije spreman ni fizički ni psihički da stvarno ugrozi ove najbolje u 5 setova. Berretini u četvrtfinalu, igrao je finale mastersa u Madridu nema mesec dana i uzeo set Zverevu. Berretini u ovom trenutku i na ovoj podlozi verovatno teži (ili makar tu negde) protivnik od Ruud-a ili Thiem-a.

4. Nadalova četvrtina - Sinner u osmini finala, dakle najteža četvrtina. U četvrtfinalu Rubljov ili Karatsev, teško Švarcman (on u zadnje vreme gubi od koga stigne), naravno navijam za Alcaraza da stigne do Nadala ali nema šanse naravno da prođe Rubljova ako i do njega stigne. Stalno mi deluje da je to taj turnir u kome će Karatsev da napravi ponovo rezultat, ali on stalno ništa posle AO i Dubaija (OK, i Beograda).

To kako bi bilo projektovano, a kako će da bude ko bi znao.

A to sa žrebom, nekad su gurali Rafu na Noleta u polufinalu da bi imali Fedal ponovo, a danas da bi promovisali nekog od ovih novih "nada" (Cicipasa na primer), Nadal-Đoković ponovo (još svi očekuju Rafinu pobedu bez većih problema) ne deluje zabavno.

A ja sam optimista (verovatno bezrazložni) opet, čak i prošli put sam mislio ako Đoka dobije taj treći set da će da preokrene i da Nadal nije više igrač za 5 setova punom snagom. Još me više u to ubedio AO. Ali verovatno samo wishful thinking i onaj može punom snagom i koncentracijom koliko hoćeš.
NNN NNN 10:26 30.05.2021

Re: žreb

Slažem se u potpunosti,
šta više nije Nadal toliko odrao Đokovića u finalu RG kako rezultatski izgleda
(o ovome bih opširno ako dođe do eventualnog ponovnog meča),
koliko je Đoković odrao njega u finalu AO 2019. (više od pola sata razlike u dužini mečeva).
Imam utisak da su obojica svesni prolaznosti vremena, pa da će još žešće da zagrizu (Rim je bio odličan pokazatelj, mlađi su sve bliži, dahću im za vratom, a matorci su još tvrdoglaviji u neprepuštanju stečenih pozicija).
NNN NNN 22:09 30.05.2021

Re: žreb

Raonić
se povukao, dakle već 5. nosilac u autu.
NNN NNN 10:32 30.05.2021

NBA

Denver puk'o u 4. utakmici, Jokić bio loš.

Zapravo toliko su bili loši, da sam naleteo na podatak da su poslednji put imali ovako očajan procenat šuta (34%) još krajem 2016. kada je Jokić sa klupe menjao Nurkića (koji se standardno maksimalno napali protiv Denvera)!
NNN NNN 10:36 30.05.2021

Re: NBA

Milvoki počistio Majami i ovo nije toliko iznenađenje, koliko je bilo prošle godine kada je Majami njih ubedljivo izbacio.
Majami je ove sezone vidno slabiji,
dok se Milvoki pojačao + nisu imali breme favorita.
Fila očekivano dere Vašington.
Juta očekivano preokrenula protiv Memfisa.
bene_geserit bene_geserit 20:05 30.05.2021

Re: NBA

Atlanta opet gazi Njujork, Bogdanović opet najveća minutaža i najbolji +/-, Rose opet startovao i najgori +/-.
Taj +/- po igraču jeste statistika koja nema mnogo smisla na jednom meču, ali ovo je već pattern u celoj seriji.

Trenutno Trae van terena (početak četvrte četvrtine) a Bogdan deli asistencije.
Konačno se McMillan dosetio da kad odmara Young-a treba da drži Bogdana na terenu i da mu da loptu u ruke.
(mada je opet imao one minute u drugoj četvrtini kad su i Bogdan i Trae bili na klupi, nisu platili cenu ovaj put)
NNN NNN 20:29 30.05.2021

Re: NBA

Lično volim +/- iako često daje pogrešno sliku (naročito na malim uzorcima),
međutim kao i sve statistike, prilikom dovoljno velikih brojeva iskonvergira gde treba.
Kad smo već kod nje, najbolji u NBA je Rudi Gober i nekako mi je drago zbog njega jer su ga pred početak sezone provlačili po blatu zbog supermax ugovora, a on čovek bio najbolji skakač i najbolji bloker (zaslužio je i da opet bude najbolji defanzivac).
ja ga cenim jer zna gde mu je mesto i ne pravi se mnogo pametan na terenu (osim na konferencijama pojedinim), nego radi ono što može i zna, pa je imao i najviše blokova (skrinova) i najviše branjenih šuteva u ligi i u velikoj meri opravdava ogromne pare.

Bogdan od aprila igra odlično, unosi veliku sigurnost i konstantnost na oba kraja.
Gledam onaj Milvoki i stvarno bi im legao kao budali šamar, baš im takav igrač treba, mislim da je izmislio košraku za Konatona i DiVićenca.
bene_geserit bene_geserit 21:03 30.05.2021

Re: NBA

Bogdan od aprila igra odlično, unosi veliku sigurnost i konstantnost na oba kraja.

April + maj je bio najbolji SG u ligi kaže statistika. (dosta je igrača bilo povređeno tipa Harden i računao sam Luku u PG-a, mada je i u odnosu na Luku pitanje, teško je porediti igrača sa prosečnom usage rate i visokom efikasnošću sa igračem koji ima visok usage rate i prosečnu efikasnost)
Ali to je samo mesec i po.

Ali posebno impresionira što igra muški ceo plej-of, da me ne čuje feministička sekcija bloga
Ono kad je popio pesnicu u facu od Randle-a, malo popizdeo i povratio kontrolu za delić sekunde i nastavio da igra odbranu, profi skroz, nema zajebavanja.
Kad Young carini loptu previše koristi prilike koje ima, ne čuči u ćošku, nego protrčava, pravi blokove.
Trener mu veruje potpuno, drži ga na terenu najviše od svih. Lomi mečeve sa njim. Mogao bi još više da koristi njegovu raznovrsnost, ali ovako takođe funkcioniše, ide im dobro.

Zato mi je žao što nije otišao u Milvoki, imam utisak da bi ga tamo još bolje koristili u napadu. A još je Holiday sjajan u odbrani a ne rupa ko Young (mada moram da priznam, bez obzira na fizička ograničenja, Young je zapravo OK u odbrani celu ovu seriju, bar koliko sam obratio pažnju, deluje mi mnogo bolji u tom segmentu nego u toku regularne sezone).

A snimi ovo: (ne kažem da su ovi brojevi mnogo relevantni, čuj Atlanta sa Lu Vilijamsom ima bolji defanzivni rejting nego sa DeAndre Hunterom, nego opet lepo izgleda tabela)

NNN NNN 22:28 30.05.2021

Re: NBA

posebno impresionira što igra muški ceo plej-of, da me ne čuje feministička sekcija bloga
Ono kad je popio pesnicu u facu od Randle-a, malo popizdeo i povratio kontrolu za delić sekunde i nastavio da igra odbranu, profi skroz, nema zajebavanja.
NNN NNN 23:22 30.05.2021

Re: NBA

I Sansi izjednačili protiv Lejkersa, a izgleda da se Dejvis nešto opet povredio (ovog puta prepone) i nije igrao u 2. poluvremenu, za sada ne zna se koliko je ozbiljno.
bene_geserit bene_geserit 00:36 31.05.2021

Re: NBA

I Sansi izjednačili protiv Lejkersa, a izgleda da se Dejvis nešto opet povredio

Uh mnogo mi je žao, ubilo se.
Lejkersi su jedini tim u ligi više nervirajući od Klipersa.
Što je uspeh, kad uzmemo u obzir da su, za nas u San Diegu, Klipersi tim otet odavde i prebačen u LA (moram da se solidarišem sa okolnim sentimentom, koliko god da je davno bilo). A da ne pominjem ono tankovanje da bi izbegli Lejkerse u 1. i 2. rundi plej-ofa.
Idealno bi bilo da oba LA tima ispadnu u 1. rundi plej-ofa, ali previše je veliko to tržište, a sudije mogu puno toga da urade.
bene_geserit bene_geserit 05:31 31.05.2021

Re: NBA

Lično volim +/- ... najbolji u NBA je Rudi Gober i nekako mi je drago zbog njega jer su ga pred početak sezone provlačili po blatu zbog supermax ugovora, a on čovek bio najbolji skakač i najbolji bloker (zaslužio je i da opet bude najbolji defanzivac).
ja ga cenim jer zna gde mu je mesto i ne pravi se mnogo pametan na terenu (osim na konferencijama pojedinim), nego radi ono što može i zna, pa je imao i najviše blokova (skrinova) i najviše branjenih šuteva u ligi i u velikoj meri opravdava ogromne pare.

Ma Gobert je super i apsolutno zaslužuje ugovor, Šekil tu nešto tupi i pravi se pametan. I ja volim igrače koji igraju "within himself", tj. rade ono što rade efikasno i tako najviše koriste timu, a ono što ne znaju ili ne rade efikasno ni ne pokušavaju. Čak mislim i da je to najbolji način za razvoj mladog igrača, ko što su radili sa Danilovićem nekad. Prvo naučiš da budeš role player i dovedeš to do perfekcije pa polako dodaješ ovaj potez ili onaj i povećavaš usage rate.

Zato nikako ne mogu da raščistim sa sobom ovo što je Oklahoma radila dal ima ikakvog smisla. Radili su to i što su bili prinuđeni, ali opet. Igrači se ne razvijaju tako što od svake utakmice sve osim početka napraviš garbage time-om, imaju zagarantovane minute bez konkurencije i slobodu da rade šta hoće sa mizernom efikasnošću. Zato sam skeptičan oko Pokuševskog, koliko god on super izgledao na ponekom potezu i bio najmlađi u ligi.
NNN NNN 16:14 31.05.2021

Re: NBA

Lejkersi su jedini tim u ligi više nervirajući od Klipersa
Mislim da Lejkersi već neko vreme vode na listi najomraženijih timova,
a Klipersi sa tankovanjem, a i samom činjenicom da u timu imaju Morisa i Beverlija su uz rame Lejkersima, šteta što bar neko od njih "mora" dalje.
NNN NNN 16:28 31.05.2021

Re: NBA

Zato nikako ne mogu da raščistim sa sobom ovo što je Oklahoma radila dal ima ikakvog smisla. Radili su to i što su bili prinuđeni, ali opet. Igrači se ne razvijaju tako što od svake utakmice sve osim početka napraviš garbage time-om, imaju zagarantovane minute bez konkurencije i slobodu da rade šta hoće sa mizernom efikasnošću. Zato sam skeptičan oko Pokuševskog, koliko god on super izgledao na ponekom potezu i bio najmlađi u ligi.

Dosta stvari se i poklopilo,
Oklahoma je krenula u rebildinig, a onda ima se i ono malo pristojnih igrača povredilo, pa su moglli mirne duše da tankuju.
Malo je bezveze što su bili toliko preslabi (čak i za Evroligu) pa su ih u nekoliko utakmica drali i sa 50-ak razlike ili se smiluju kad bude 30 u prvom poluvremenu.

Što se Pokuševskog tiče, želim da maštam o novom Durentu (dobro nisam baš toliko odlepio ), ali malčice podseća priča.
Oklahoma je naslednij Sijetl Supersoniksa, a oni su (pred potpuni raspad) draftovali klinca Durenta i "poklonili" mu ekipu, tj. obezbedili mu najboolji i najskuplji mogući trening. Dečko je kao tinejdžer dobio potpuno odrešene ruke i potpuno podređenu ekipu i to stvarno nije ličilo ni na šta.
Sijetl je bio katastrofalan, Durent iako je imao 20-ak poena u proseku, imao je loš procenat za 2, još gori za 3, malo skokova i više izgubljenih lopti od asistencija!
Jedan od retkih igrača gde me prvi utisak žestoko prevario, bio sam ubeđen da je precenjen
Bio sam prestrog za (pre)talentovanog klinca, njegov napredak je bio nezamisliv, a sve se poklopilo kada je došao Vestbruk, Durent je eksplodirao (dodatni razlog što sam godinama imao veliku naklonost prema Rasu ).

E sad Pokuševski na momente deluje čak i tragikomično sa nekim "nekošarkaškim" pokretima, ali opet ima i neku neviđenu lakoću, pa se nadam da proigra.
Svakako najgore bi bilo da je otišao u neke Zvezda / Partizan, bukvalno bi grejao klupi i igrao na kašičicu garbidž tajm protiv Zadra i Krke (doduše i ovde je veći deo garbidž tajm, ali bar igra protiv najjačih mogućih protivnika pa će i da nauči, a svakako će da očvrsne).
bene_geserit bene_geserit 22:44 31.05.2021

Re: NBA

Pokuševski

Sledeća sezona će da bude potpuno drugačija.
Ako SGA bude zdrav, sa Al Horfordom se dogovore da igra a ne da neće, i dovedu par veterana (moraju nekako da potroše pare). Ova gomila klinaca koje imaju plus još par sa ovogodišnjeg drafta, minute će morati da zasluže i da se za njih izbore.
Očekujem da budu kompetitivan NBA tim, a onda je to skroz druga priča.
Za 19. godišnje klince objektivno je previše tražiti da igraju košarku sa odraslim muškarcima (osim ako se ne zovu LeBron), daleko su od fizičke zrelosti. Tako da možemo da zaboravimo efikasnost, lepo si rekao ni Durant a ni mnoge druge mega zvezde nisu bile efikasne u prvoj, drugoj sezoni. Ali opet, ja bi ograničio očekivanja od Pokuševskog, bio bih zadovoljan da sledeće godine ne ispadne potpuno iz rotacije i dovede procenat šuta na nešto što nije katastrofalno, da mu Ast-TO odnos bude malo bolji od ovih 1 danas, tj. da počne malo efikasnije da radi stvari.
NNN NNN 20:20 01.06.2021

Re: NBA

Noćas sam ispratio (rezultatski samo, pošto sam radio) Vašington - Filadelfija,
i Vizardsi su sve vreme vodili (Embid se povredio posle 11 minuta igre!) i zamalo da prospu na kraju, ali su onda počeli da igraju hek a Simons koji nijednom nije uspeo da veže oba pogođena bacanja.
Vestbruk je standardno imao tripl dabl, međutim iz igre je baš ciglario i za svoje niske standarde 3/19 !! ali je to nadoknađivao borbenošću imao je 21 skok od toga čak 6 u napadu.
Realno ako se Embid oporavi Filadelfija je mnogo jača, opet za tolikog čoveka (koji se uz to i puva kako je veliki i jak) je baš svilen, otprilike propšušta svaku 4. utakmicu (nije MVP), a to mi je i najveće razočarenje za fenomenalnog Kavaija Lenarda, previše pauzira i tako već par sezona, otprilike tempira šta igra i kada odmara (ali ne sa stilom kao Dejo Savićević ).
bene_geserit bene_geserit 04:13 03.06.2021

Re: NBA

otprilike tempira šta igra i kada odmara (ali ne sa stilom kao Dejo Savićević

I Kavaija boli primičac ?
Nego Kavaiji, koliko je bio simpatičan dok je bio kod Popa (sem samog kraja) onako zatvoren i nebudalesajući za razliku od većine igrača, toliko je postao nervirajući prvo kako je naterao San Antonio da ga trejduju, pa na dalje.

Nego Atlanta završila sa Njujorkom bez većih problema, a Embiid povređen.
Juta završila sa Memfisom i ponovo liči na sebe, polako se izdvajaju kao favorit na zapadu koji je delovao skroz otvoreno.
Dalas trenutno vodi u LA-u, da li je ikad bilo serije u kojoj je gostujući tim pobedio u svih 7 utakmica ?
Sve zajedno nije mnogo bitno pošto protiv Bruklina niko nema šansi ako su ovi zdravi ...
NNN NNN 06:36 03.06.2021

Re: NBA

Kavaiji
Jeste, neverovatna tranzicija od jednog od najsimpatičnijih igrača lige, pa do ovoga...
Embiid povređen
Jedna )karij)era je počela upravo tu pre 40-ak godina kada se Džabar povredio, a Medžik rekao "Ok, ja ću da igram centra", sinoć je Simons umesno na pleju, formalno startovao kao centar i ostvario tripl-dabl, ja sam znao da je prilično veliki (ne za pleja nego uopšte), ali sam se iznenadio kada sam video da mu je zvanična visina 211 cm

Dončić vukao Dalas 3 četvrtine (do tada imao 40p + 12 as) i imali +15-ak,
posle se umorio, malo ispromašivao, ali su uspeli da sačuvaju vođstvo (Kavai promašio tešku trojku za izjednačenje). Za sada svih 5 utakmica dobili gosti.
Sećam se finala 1991. i 1993. gde su domaćini dobijali samo jednu utakmicu, a gosti sve ostale (4 i 5), ali baš da gosti dobiju sve, to ne znam da li je bilo.
docsumann docsumann 07:18 03.06.2021

Re: NBA

Embid već godinama ne može da kompletira sezonu zbog povrijeda.
ne vjerujem da će se stanje sa njegovim koljenima poboljšavati. naprotiv.
i sam njegov stil igranja (za onolikog čovjeka) sa dosta bacanja u stranu prilikom šuta, skokova i doskoka na jednoj nozi, povećava rizik od povrijeđivanja.

dočim, Jokara može ovako još 15-tak godina, a da ne propusti ni jednu utakmicu.

availability je itekako važan parametar u procjenjivanju ukupneog igračkog kvaliteta, baš kao i klač faktor (Jokić je u posljednje dvije godine ubjedljivo najveći klačer u NBA, sa oko 50 klač poena više od Lilarda, koji je sveukupno No.1 u tom pogledu).
Jokić pored samih klač šuteva, ima tu osobinu koja krasi najveće igrače da su najbolji kad je najvažnije. znači, ne taj jedan šut koji je presudio meč, već kompletne role u bitnim partijama su mu na level iznad u odnosu na regularne partije ili manje bitne mečeve (pogotovo sa slabijim protivnicima, kad se svi u Nagetsima redom nadavaju koševa).

Pokuševski bi mogao biti novi Kukoč.
a Srbija u ovom trenutku ima (po Kokoševom spisku) paklenu ekipu.


PS i Vasa Micić bi trebao da stigne u OKC.
NNN NNN 18:10 03.06.2021

Re: NBA

Jokić je ove sezone odigrao sve utakmice.
1. po broju koševa iz igre (uz sjajnih 57% šuta iz igre*)
3. po ukupnom broju poena
3. po ukupnom broju asistencija
5. po ukupnom broju skokova
(posledica toga je da je 1. po fantazi rejtingu i po dabl-dablovima, 3. po tripl-dablovima)
11. po ukradenim loptama (neko vreme je bio čak 2.)
i svoju ekipu več 4. sezonu predvodi u poenima, skokovima i asistencijama, a već 3. seznu i po ukradenim loptama).

Na tviteru naleteh na mentola koji je za Jokića tvrdi da je najpasivniji MVP
da "ne grize u odbrani", msilim Jokić nije "rim protektor" niti će ikad biti i nije elitini odbrambeni igrač, ali daleko od toga da je loš, naprotiv, osim ukradenih lopti i 5. po "deflection" to su one lopte koje su izbijene, ali nisu osvojene (kao ukradene) i u ovim statistikama prednjače bekovi, ali je i 12. po branjenim šutevima dakle daleko od toga čak i odbani da je rupa i pasivan, a osim što je najbolji organizator, Jokić je i 5. po postavljenim blokovima (screen assist).

Najmentolskija izjava za Jokića da bila da "nije lider" a čovek je povredama desetkovanu ekipu doveo do 3. mesta na (jačem) Zapadu + što su Nagetsi jedini koji već 3 sezone na Zapadu imaju prednost domaćeg terena (dakle među 4).
i kao što si već napomenuo Jokić je poslednje dve sezone sve ukupno ubedljivo najbolji klač igrač u ligi!

Po mnogim naprednim statistikama je najbolji (do ubedljivo najbolji) u NBA.
Interesantno je da je po relizaciji branjenih šuteva najbolji u ligi (sa 51,5% što je skoro oko 50% bolje od proseka lige).

On deluje nezainteresovano jer je flegmatične prirode, ali zapravo sve vreme vri od ideja, bukvlano je "usporio" igru na nivo na kome može gotovo u potpunosti da je kontroliše.
Ono što je (osim trofeja) najveće dostigunće - to je način na koji utiče na igru, a Jokić je neko ko je uneo promene u način na koji se danas shvata košarka, bukvalno je redefinisao ulogu centra, e to je već štogod!



bene_geserit bene_geserit 03:49 04.06.2021

Re: NBA

Nego završiše Portland u šestoj utakmici, nisam baš očekivao.
Po statistici Jokić razvalio, Majkl Porter Junior samo 1. četvrtinu, Moris i Jokic posle toga.
Odo sad da gledam na miru.

edit: Bosanac me je zasmejavao celu utakmicu, ali lepo se na kraju izgrlio i ispričao sa Jokićem. Talentovan igrač ali brate promaja u glavi.
Danas razvalili Jokić i Morris, nekadašnji 41. i 51. pikovi na draftu.

Lejkersi out. 1 done, 1 to go.
Btw, nisam optimista protiv Feniksa, Jokic generalno ima problema sa Aytonom.
niccolo niccolo 08:53 04.06.2021

Re: NBA

Btw, nisam optimista protiv Feniksa, Jokic generalno ima problema sa Aytonom.

Kakav im je bio skor ove sezone u međusobnim?
bene_geserit bene_geserit 19:03 04.06.2021

Re: NBA

Kakav im je bio skor ove sezone u međusobnim?

2:1 za Denver, sve 3 su bile guste. Ako gledaš statistiku ovde, ovde, i ovde Jokić je razvalio ali moj utisak je bio daleko lošiji, Mari je takođe bio odličan sva 3 meča, videćemo kako će to da ide bez njega.
NNN NNN 22:03 04.06.2021

Re: NBA

Interesantno je da je Denver dobio dve međusobne utakmice koje su igrane dve večeri za redom i obe na produžetke!

Finiks je jako lepo izbalansirana ekipa pod dirigentskom palicom Krisa Pola koji je sklon povredana u plej-ofu. Buker* je bukvalno nezadrživ kad ga krene (po meni još zajebaniji od Lilarda, tj. za one koji prate NBA od prošle godine kombinacija Mičela i Lilarda), Ejton je u napadu potpuno jednodimenzionalan, sve koševe daje posle pik-en-rola i to ide dotle da neće da uputi otvoren šut sa bacanja, tako da Jokić bar ne mora mnogo da se troši pod svojim košem.
Krauder je klasični čvrsti defanzivac koji odlično koristi otvorene šuteve za 3. Šarića dobro poznajemo, a čak imaju i "polu-Srbina" Kaminskog, klasičan sreč centar (u nekim ranijim vremenima bi bio četvorka).

Jokić može da igra 1-na-1 protiv bilo kog čoveka na planeti Zemlji, a ako ga udvajaju otvaraće se rupe, tako da će mnogo da zavisi od kretanja igrača Denvera i koliko ih bude služio šut
(ništa novo nisam rekao).

Da je Marej zdrav tipovao bih na Denver, ovako biće teško, ali Denver je još pre dva meseca otpisan, međutim imaju MVP-ja koji iznalazi načine da gura ekipu dalje.
Iskreno, jedino mi Juta deluje kao izrazit favorit, protiv ostalih mogu da se nose.
docsumann docsumann 12:16 05.06.2021

Re: NBA

Ejton je u napadu potpuno jednodimenzionalan, sve koševe daje posle pik-en-rola i to ide dotle da neće da uputi otvoren šut sa bacanja, tako da Jokić bar ne mora mnogo da se troši pod svojim košem.


ali je dobar defanzivac, velik, dugačak, pokretljiv, strpljiv i dobro se postavlja.
NNN NNN 10:41 30.05.2021

Počeo Rolan Garos

1. dana od naših Kecmanović igra protiv Evansa (ne pre 12:30)
a Đere igra portiv Mutea (ne pre 14:30), a otprilike u isto vreme će igrati i Nina Stojanović.
Danas još možemo videti u kakvoj je formi Tim (oko 12:30 protiv Anduhar Albe)
dok Cicipas (protiv Šardija) i Zverev (portiv nepoznatog zemljaka) igraju posle 16h
NNN NNN 16:33 30.05.2021

Re: Počeo Rolan Garos

Kecmanović igra protiv Evansa
Miomir pobedio.
Da stvar bude luđa uključio sam pri rezultatu* 0:5 40:A, Kecmanović je uspeo da izbegne krompir, što je bilo ok i sa strane samopouzdanja, a i što je u sledećem setu prvi servirao, odmah došao do prednosti i sačuvao je do kraja. 3. set je bio lud, čak i z ašljaku i prepun brejkova, a i 4. je bilo slično ali je naš takmičar bio bolji i zasluženo pobedio 3:1.

* kad sam video rezultat pomislio sam "kako je Kecmanović još u prvih 50?" i još kao pa Evans je dobar pobedio je Đokovića u Monaku (mada je Novak sam sebe pobedio sa sumanutih 45 neiznuđenih grešaka u dva seta), ali nekao je "kliknuo" od 2. seta i posle je bilo ok.
NNN NNN 16:48 30.05.2021

Re: Počeo Rolan Garos

u kakvoj je formi Tim
Izgledalo je da se vratio, jer je poveo 2:0, ali je ipak otišlo u 5. set u kome Španac trenutno vodi 5:3 !!
bene_geserit bene_geserit 18:56 30.05.2021

Re: Počeo Rolan Garos

Čak ne znam ni dal da nazovem iznenađenjem što je Thiem ispao, od početka godine je skroz izgubljen.
Nego šta se sa njim dešava ? Šuška se o nekoj povredi stopala, verovatno ima neki fizički problem, teško baš da je samo puko u glavi iznenada.

Zaboravio sam Garin-a u Cicipasovoj četvrtini. Izbacio je Medvedeva u Madridu i uzeo set Berretini-ju. Uvek ima tih južno-amerikanaca koji znaju samo šljaku da igraju. Ne da je ozbiljan previše, nego tako, razmišljam ko bi mogao do četvrtfinala sa Cicipasom.
bene_geserit bene_geserit 19:50 30.05.2021

Re: Počeo Rolan Garos

Nego Zverev izgubio prva dva seta od nekog po imenu Oscar Otte.
NNN NNN 20:15 30.05.2021

Re: Počeo Rolan Garos

Moguće da TIM ima i neku fizičku povredu, ali je i sam pričao da je bio nešto u glavi prs'o, da je izgubio motivaciju, čak i da je bio depresivan. Ovo mu nikako neće prijati.

Garin je i više nego pristojan šljakaš, čak je ove godine igrao sa Cicipasom (i ja sam se ložio da može da ga dobije), međutim Grk je dobio oba međusobna meča i oba na šljaci.

Zverev izgubio prva dva seta od nepoznatog zemljaka, ali ga posle lagano počistio.

To je ujedno i najveća čar Gren Slem mečeva, jer je bitno izdržati maraton.
najveći gubitnik dana je Grigor Dimitrov, vodio je 2:0 5:1 i imao 0:40 - tri vezane meč lopte na servis protivnika - nije ih iskoristio povredio se izgubio 3. set i kasnije predao u 4.!

Najveći maratonac Nišikori je standardno igrao 5 setova i pobedio (da li je ponovo prestigao Đokovića po uspešnosti u 5. setu? )
NNN NNN 21:07 30.05.2021

Re: Počeo Rolan Garos

Đere
Pobedio 3:1
Cicipas uzeo 1. set uz dosta muka, a Hurkač otišao u 5.
realno je ovo najteži od svih teniskih turnira.
Trenutno je ispalo 3 od 8 nosilaca koji su odigrali svoje mečeve.

NNN NNN 22:06 30.05.2021

Re: Počeo Rolan Garos

U 2. kolu će se upravo sastati Đere i Kecmanović (dakle već imamo ubezbeđenog učesnika 3. kola). Hurkač ispao, Cicipas prošao,
prvog dana je (samo) 7 od 11 nosilaca koji su igrali pobedilo.
NNN NNN 20:23 01.06.2021

Re: Počeo Rolan Garos

Španac
Anduhar Alba, veteran koji nikada nije bio bolji od 32. mesta je pod stare dana pre desetak dana pobedio Federera u Ženevi, a sada i Tima na RG, jeste da su daleko od najboljih izdanja, ali to su mu otprilike dva najveća skalpa u karijeri - eto vredelo je.
NNN NNN 20:16 30.05.2021

Košarka - finale Evrolige

Barsa povela dvocifreno u 1. četvrtni, Efes preokrenuo u 2.
NNN NNN 21:52 30.05.2021

Re: Košarka - finale Evrolige

Efes šampion po prvi put u klupskoj istoriji,
a Vasa zasluženo MVP i fajnal fora, u obe utakmice ovog vikenda je imao po 25 poena!
NNN NNN 16:11 31.05.2021

RG 1. kolo 2. dan

Krajinović sa sigurnih 3:0 protiv Nemca Marterera "osvetio" Milojevićev poraz u kvalifikacijama.
Lajović izgubio od Basilašvilija, mada je 3. set dobio sa 6:0 pa sam se ponadao u preokret, ali Duci je već mesecima van forme, od kad je pobedio Medvedeva ne može da se sastavi.
...inače Medvedev je stigao do prve pobede u karijeri na RG.
Federer se vratio na GS posle više od godinu dana i trenutno vodi protiv Istomina.
NNN NNN 17:13 31.05.2021

Re: RG 1. kolo 2. dan

Federer se vratio na GS posle više od godinu dana
Kao da nije ni odlazio, standardno je u prvoj nedelji ubedljiv, pobedio je brzo i lagano (nije se suočio ni sa jednom brejk-loptom!).
bene_geserit bene_geserit 22:52 31.05.2021

Re: RG 1. kolo 2. dan

A što se tiče omladine:
Musetti izbacio Goffina u 3 seta.
Alcaraz prošao u drugo kolo bez većih problema.
Korda ispao od negog prilično nepoznatog Španca, to je već iznenađenje.
Sinner se namučio u 5 setova.
bene_geserit bene_geserit 19:09 01.06.2021

Re: RG 1. kolo 2. dan

Ispade Rubljov odmah, i opet ne može se reći posebno iznenađenje.
Od ovih "ozbiljnih" konkurenata Rafi i Đoletu, na ovom turniru jedino mi Cicipas deluje ozbiljno.
NNN NNN 20:06 01.06.2021

Re: RG 1. kolo 3. dan

Ispratio sam malčice, Štruf je tako i pre dve godine u maratonu izbacio Bornu Ćorića koji je tada bio na vrhuncu (posle lagano ispao od Đokovića).
Ispao je i Ože-Alijasim, inače ovo je jedan od retkih poraza strica Nadala na RG, a bio je projektovan za osminu finala susret između Federera i mladog Kanađanina, a razlika u godinama je tačno 19 (obojica rođena 8.8.).
Nadal dobio 3:0 mada je u 3. setu spasio 2 set lopte.

Ipak najveća pobeda je to što trenutno igra Karla Suarez Navaro (protiv Sloun Stivens) - ona se pre godinu i po dana povukla iz tenisa jer je imala rak, ali je izvojevala najevću pobedu u životu i sada planira da igra dokle god joj se bude igralo
bene_geserit bene_geserit 20:26 01.06.2021

Re: RG 1. kolo 3. dan

Ipak najveća pobeda je to što trenutno igra Karla Suarez Navaro (protiv Sloun Stivens) - ona se pre godinu i po dana povukla iz tenisa jer je imala rak, ali je izvojevala najevću pobedu u životu i sada planira da igra dokle god joj se bude igralo

Lepa priča.

Za razliku od one sa Osakom. Sreća da se povukla pa više novinari ne smaraju o tome.
Pri čemu naravno te konferencije za štampu i pitanja novinara su skroz moronski, ali brate svako od nas ima takve smarajuće detalje posla kojim se bavi, pa ćutiš i trpiš, ne kukaš, za to te plaćaju.
Pri tome ne sumnjam da ima neke psihičke probleme, kao što je implicirala, ali šta sad ceo svet treba za to da zna i da pazi šta radi da je slučajno ne uvredi nekako.
Bio je jedan takav kod mene u firmi, jedva da je bio tu mesec dana kad je poslao email svim menadžerima do samog vrha kako ima shingles i kako mu se pogoršava stanje kad je pod stresom, pa da izbegavaju da ga stresiraju (OK, shingles nije psihička bolest već virusna infekcija, ali princip isti). Ove nove generacije mi sve takve deluju, svoja osećanja stave u centra univerzuma (sad već delujem ko jedan od one dvojice deda iz Mapet Šoua).
NNN NNN 21:26 01.06.2021

Re: RG 1. kolo 3. dan

Jeste, nisam hteo da drvim sa Osakom, ali izgleda da ima nekih problema. Bio mi je malo neobičan i njen odnos sa trenerom Sašom Bajinim, ali mislio sam ok, mlada je ima neke svoje bubice, pa mi je bilo mnogo žao kad joj je Serena zasrala prvi Gren Slem trofej, ali u međuvremenu Osaka govori niše o svemu drugom nego o tenisu i sve joj nešto smeta, što je legitimno, ali imam utisak da dosta negativno reaguje na te spoljne pritiske. Valjda će da se sredi.
niccolo niccolo 09:15 02.06.2021

Re: RG 1. kolo 3. dan

Ove nove generacije mi sve takve deluju

i sve joj nešto smeta

Mladi su mnogo svileni , vidim da je i Tim nešto off već mesecima...
NNN NNN 22:43 02.06.2021

Re: RG 1. kolo 3. dan

To ti kažem!
Misio sam da su generacije rođene 80-ih svilene,
međutim kad vidim ove iz 90-ih,a posebno 2000-ih...
NNN NNN 20:09 01.06.2021

Novak protiv Tenisa

Dosada su igrali 3 puta i svaki put je Novak osvajao turnir
(nije veliki uzorak, ali je baš lep: Vimbldon 2018, US Open 2018. i Sinsinati 2020.)
NNN NNN 23:27 01.06.2021

Re: Novak protiv Tenisa

3:0 prilično sigurno i rutinski,
imao je početkom 2. seta problema malo, ali je dobro odigrao, pre svega dobro servirao na brejk loptama. Deluje skroz ok.
NNN NNN 23:31 01.06.2021

2. Kolo - 1. dan

Otvaraju Đere i Kecmanović u 11h
Kasnije verovatno ne pre 15h Krajinović igra protiv Iznera (koji je jedan od retkih koji je na RG uzeo Nadalu više setova - uzeo je 2 u 1. kolu 2011.)
Možda Nišikori - Hačanov bude interesantno i Fonjini - Fučovič, a igraće svoje mečeve i Zverev, Cicipas i Medvedev.
NNN NNN 23:04 02.06.2021

Re: 2. Kolo - 1. dan

Đere i Kecmanović
Laslo pobedio posle 0:2
i u 3. kolu ide na Zvereva.

Krajinović igra protiv Iznera
0:3 1. i 3. set u TB, u 1. Fića nije iskoristio set-loptu

Nišikori - Hačanov bude interesantno
Dobio Kei standardno u 5. setu, ali je bio lud meč, bar ono što sam uspeo da odgledam, u 4. setu posle brzih 1:1, svaki gem je bio dugačak i sa brejk loptama i relativno ludim poenima. Slično je bilo i u 5. lako je moglo da ode i na drugu stranu.
Fonjini - Fučovič
Ovde sam se zeznuo, mislim prvi set je bio lud i rešen je u TB, ali posle se Mađar raspao i grešio.

Ipak meč dana i dosadašnjeg dela turnira su odigrali Garin i MekDonald,
Garin je u 3. setu spasio 2 meč lopte, i na kraju pobedio u maratonu 8:6 u meču u kome je protivnik imao duplo više brejk lopti, a osvojili su isto poena.

Zverev, Cicipas i Medvedev su relatino lako pobedili ne mnogo zvučne protivnike.

NNN NNN 22:52 02.06.2021

Denver - Portland

su (kao i pre dve godine) odigrali meč sezone!
Posle dva produžetka je pobedio Denver, Jokić je bio na svom MVP nivou 38 poena, 11 skokova 9 asistencija i 4 blokade!
Ali koliko se on uzdigao u odnosu na lošu partiju iz prethodnog meča, to nije ništa šta je Lilard uradio (posle 1/10 šuta is prethodne utakmice) - ubacio je 55 poena pritom oborivši NBA plej-of rekord sa 12 trojki (iz 17 pokušaja)!!!
Od toga jedna je bila 3 sekunde pred kraj regularnog toka za izjednačenje,
a onda je u poslednjem minutu 1. produžetka ubacio još 3 trojke (stigli -8), međutim više nije imao snage, a na kraju je potez utakmice bila Jokićeva asistencija za trojku MPJ-a na minut i po pred kraj 2. produžetka koja je prelomila utakmicu.
Uz Jokića i MPJ je bio na svom nivou (26 poena uz odličan šut), a onaj X faktor koji je neophodan u ovim utakmicama je bio Monte Moris sa svojim rekordom karijere od 28 poena.
NNN NNN 23:18 02.06.2021

2. kolo - 2. dan

Đoković igra (ne pre 14:30) protiv Kuevasa koji je šljakaš.
Federer igra protiv Čilić, to je nekako najzvučniji par, mada ovo nije njihova podloga.
Program Nadal protiv Gaskea koji ga nikad nije pobedio u seniorskoj konkurenciji*
(čini mi se da je 16:0)**

*prvi međusobni meč je pobedio Gaske kada su recimo imali 13 godina, inače su rođeni istog meseca i obojica su bili najtalentovaniji u svojoj generaciji i rano su se probili, ali Nadal je postao legenda i jedan od najvećih svih vremena, a Gaske nikada nije ispunio svoj pun potencijal, možda i zbog prejake konkurencije, iako je u juniorskoj konkurenciji uzimao GS titule i bio 1. na listi, kao senior ima 3 GS polufinala (svako izgubio od po jednog iz Velike trojke).

** Nadal ima priliku da dođe do 17:0 i ako se ne varam za sada niko nema bolje od toga,
čini mi se da Federer ima 17:0 protiv Ferera i Južnog, a Đoković protiv Monfisa.
A ova 17-ica ima posebnu težinu posle pobede Gerulaitisa nad Konorsom i čuvene izjave:
"Nobody beats Vitas Gerulaitis 17 times in a row."
bene_geserit bene_geserit 00:01 03.06.2021

Re: 2. kolo - 2. dan

Đoković igra (ne pre 14:30) protiv Kuevasa koji je šljakaš

Jel sutra oblačno i možda kiša ? Na sreću neće biti sunčano.
Nešto mi deluje da su pomalo zavukli kosku Đoksi sa ovim mečom, što su ga stavili van glavnog terena i u sred dana.
NNN NNN 00:51 03.06.2021

Re: 2. kolo - 2. dan

Ma nema veze, ne mora baš svaki da odigra na glavnom terenu, a ova druga dva meča su zvučnija.
NNN NNN 18:20 03.06.2021

Re: 2. kolo - 2. dan

Novak rutinski 3:0
bio je prilično dobar meč, ono što posebno raduje je Novakova sigurnost na servisu na važnim poenima (u 1. setu kada je servirao za set od 0:40 izvukao se servisima), što je recimo sušta suprotnost u odnosu na početak sezone na šljaci. To znači da je pre svega "u glavi" siguran u svoju igru.


Federer dobio Čilića 3:1, na momente je prikazivao magiju, naročito ga je slušao bekhend.
bene_geserit bene_geserit 21:24 03.06.2021

Re: 2. kolo - 2. dan

A ova 17-ica ima posebnu težinu posle pobede Gerulaitisa nad Konorsom i čuvene izjave: "Nobody beats Vitas Gerulaitis 17 times in a row."

Nešto mi deluje da nema ništa od toga, Rafa 6:0 prvi set, vodi 4:1 u drugom.
Šta li se mota Gaskeu po glavi, mož misliti kako je frustrirajuće kad te neko tako mlati godinama.

Nego Alcaraz (Alkaras po srpski) bez problema kroz prva dva kola, 3:0 protiv gruzijca, jes da ovaj ne može da se sastavi i gubi od koga stigne (npr. od onog Slovaka u BGu), ali opet nije za potcenjivanje. Sinner, Musetti, Alcaraz napreduju "po planu" ove godine (na race listi 11., 25., 45.), pomažu im pomalo ovi matori što ih je korona izbacila iz ritma.
NNN NNN 22:05 03.06.2021

Re: 2. kolo - 2. dan

Siner je na prošlom RG potpuno nadigrao Nadala u 1. setu, ali kada je servirao za set "stegla mu se ruka", onda je odigrao potpuno egal 2. set i na kraju opet pao i ubrzo izgubio i 3. Talijani se baš lože da bi on uskoro mogao da bude njihov najbolji, a i top10 igrač.
Museti je baš klinac, ali je imao impresivan start profesionalne karijere kada je rasturio Vavrinku i Nišikorija (jeste da su oni bili roviti, ali su svakako veliki skalpovi).
Alkarasu (i on je baš klinac) stavljaju pritisak proglašavajući ga za novog Nadala, upravo ga je Nadal odrao pre mesec dana (čisto da pokaže ko je stari Nadal), ali je i rekao da je stekao dosta pozitivan utisak na terenu o mladom kolegi.
NNN NNN 22:28 03.06.2021

Re: 2. kolo - 2. dan

Rafa je i ovaj rođendan proslavio radno i paradno, pobedio je staru mušteriju, mada je 2. set mogao da ode drugim tokom.
Interesantno je da je upravo za 29 rođendan doživao jedan od jedina dva poraza ovde.
NNN NNN 22:58 03.06.2021

3. kolo - 1. dan

Đere igra protiv Zvereva 3. meč na Šatrijeu (pre toga su dva ženska meča) verovatno neće početi pre 14h
Od ostalih Medvedev i Cicipas igraju protiv američkih džinova - Opelke i Iznera,
moža raspored malčice više ide na ruku Grku, jer zatvaraju program u večernjem terminu kada su uslovi za igru sporiji.
Opelka je i u Rimu trebalo da se susretne sa Medvedevim, ali se Karacev isprečio izbacivši sunarodnika.
bene_geserit bene_geserit 23:07 03.06.2021

Re: 3. kolo - 1. dan

Da prođe nekako to treće kolo, pa posle počinje da bude zabavno ...
Ja počnem da gledam mečeve od 4. kola najčešće.
NNN NNN 23:16 03.06.2021

Re: 3. kolo - 1. dan

Pa realno od 2. nedelje je pravo krljanje,
ali se pogodi i po neki spektakli u prvim kolima
ili bude neki "povratnik", pa ima slabiji rejting nego što realno jeste ili neko "poludi" u pozitivnom smislu...
Gledam da bar ispratim naše, sad ima da se probere, ali što se glavnih igrača tiče - neobično mršavi protivnici u prvim kolima na ovom GS.
bene_geserit bene_geserit 01:28 04.06.2021

Re: 3. kolo - 1. dan

Pa realno od 2. nedelje je pravo krljanje

A i taman negde pre toga će i Federer da ispadne (mada bi ja voleo da stigne do Đokse), pa će mediji morati da se fokusiraju pomalo i na tenis. Federer je postao mečka Božana za prvu nedelju slema. OK, šalim se, i ja volim da ga gledam, nego ugnjaviše sa njim, kao i obično. A i ne mogu da mu oprostim onaj 8-martovski fake comeback baš kad je Đoksa obarao rekord po broju nedelja.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana