Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

blogs

VIDITE LI (IKAKVU) SLIČNOST MEĐU OVIM LJUDIMA ?!?

osoba (a / IIosoba (a / IIosoba (aosoba (a


Novi video klip

-06-08.05.2007.

Za ova dva dana izveštaj ćete pročitati kada se završi ekspedicija tamo negde krajem maja.

Takodje, pored teksta biće i mnogo fotografija.


Tri PALME na otoku sreće...II deo !


 A Goli otok daleko!A Goli otok daleko!

Rekoh ja pre neki dan da će Big Voja da napravi deal sa Radikalima i ostalom bratijom...Ko nije video tu sreću, na svadbi sina druga Palme, taj nije hteo da vidi  da je klopka spremna, a da se samo čeka trenutak da žrtva u nju uleti. Naravno, a ko bi drugi nego DS, pa i drugi, za njima! Ni po jada da su samo stranke u nju upale, već se klopka polako zatvara i za sve one gradjane koji su verovali da je vreme konačnih promena, 05.10.2000-te godine, stiglo i u Srbiju...


BlogOpen 07

BlogOpen 07BlogOpen 07Prvi blog festival u regionu BlogOpen, održan je u subotu 06.05.2007. godine, u Pančevu. U prisustvu blogera i onih koji su na bilo koji način vezani za blogosferu, predavanja su održali Miloje Sekulić, Ivan Jelić i Slobodan Marković.


vest!

psihopsihoPosle prve emisije na radiju B92 koja je danas emitovana I koja je izazvala burne reakcije, Marko Jankovic je izjavio:

“Na moju emisiju niko ne utiče i ja govorim sve što mislim. Došao sam da radim na poziv urednika Verana Matica i nemam nikakve veze sa SRS-om. Ja sam Srbin i želim da moj narod živi normalno u svojoj zemlji. Imam dve mane za ovu sadašnju vlast – jedna je što sam srpski nacionalista, a druga što sam antikomunista. Na ovom radiju se širi govor ljubavi, jer se mi svi volimo, a slušaoci su vrlo konstruktivni”-rekao je  Marko Janković, novinar Radija B92.


Ljubav ili strast

ophrvan ljubavljuophrvan ljubavljuprema albino svinjiprema albino svinjidrmnut strascudrmnut strascukrenuo da karakrenuo da karaal nije isloal nije islosvinja neobljubljenasvinja neobljubljenalamaclamac


Do 6. oktobra

Pukle su od jednog udarca dve muljatorske politike -Tadićeva i Koštuničina. Cena jeste visoka - al' to toliko košta.

Držim dakle da je izbor Tomislava Nikolića po Srbiju dobar ishod.

Mogao bih dugo nabrajati razloge zašto mislim da je to dobro. Navešću važnije.


MRAK !

Sastali se "naši", "vaši",

oponenti, aminaši,

Zauzeli sjajnu zgradu

Uz pucnjavu i paradu,

DA POREDAK VRATE STARI -

Izbranici, skupštinari.

 

Aminaši - skupštinari,

I vi novi i vi stari!

PODLA DELA PODLIH LJUDI

Potomstvo će da osudi.

GNUŠAĆE SE DECA VAŠA

Od otaca - aminaša.

 

Muka mi je. Slušam drečanje u skupštini, slušam kako galame oni, koji bi morali da budu tihi kao buba-mare. Može im se. Puštaju ih metiljavi i odlučno zaspani. Daju im i ono što galamdžije nisu ni htele - vlast. Samo što im je ne upakuju u sjajan paket sa crvenom mašnom i na kolenima zamole da je uzmu.


Odosmo na djurdjevdanski uranak!

05.05.2007.

BC: Zdravo Srbijo!BC: Zdravo Srbijo!Juce popodne nas je potkacila snezna oluja, ali je zato danas osvanuo divan dan. Sta se radi u BC-u? Neko pere ves, neko se i okupao, a ima i onih koji su se zarekli da nema kupanja do kraja ekspedicije. Poneko je zaradio opekotine na licu u visinskim kampovima, pa sada vida rane u bazi. Po mom savetu jedna grupa je otisla u setnju na obliznje “brdo”. Nije dobro da budete pasivni tokom perioda odmora. Na ovoj visini veoma brzo atrofiraju misici, sto pored velike toksikacije kasnije tokom velikih napora dovodi do pucanja i istezanja misica.


prevedi me!

moju novu kolumnu mozete da citate ovde. ove nedelje rec je o knjizi robyna dawesa, "house of cards".


HAOS

U utorak, 8. maja 2007. u Novom Sadu, Ulica Vojvode Bojovića br, 13 u „Crnoj kući“ u 19 h počinje osnivački skup ad hoc koalicije Hitni antifašistički otpor Srbije (HAOS). Verujemo da ćete imati vremena da prisustvujete i para za putne troškove, koje vam, nažalost ne možemo refundirati.

Na skupu će se usvojiti Manifest HAOS-a i formulisati saopštenje za javnost.

Solidarni pozdravi Žene u crnom, Beograd


Referendum

trafikanttrafikantSada sam sto posto siguran da nam je preko potreban referendum u julu. Mi ili oni. Boris Tadic mora da raspise nove izbore i spase nas ovog ludila. A onda, svi zajedno, da pocistimo ovaj polusvet sto se okupio u "narodnjackoj koaliciji". 

U ovoj zemlji covek definitivno ne moze da bude miran i stalozen ni jedan-jedini dan. Pa da li neko normalan moze da poveruje u ovo!


Prodor u plemenito društvo

odavde sam najuren kao mangupodavde sam najuren kao mangupTeško je prodreti u aristokratske krugove. Samo jednom u životu sam bio pozvan u goste u pravu aristokratsku kuću i tu sam priliku uludo prokockao. Izbacili su me kao barabu.


Sarkozy, Staljin, Hitler, Pavelic, Karadzic, Seselj, Napoleon, Kissinger, Golda Meir, Bin Laden, svi su oni stranci...

Ujedinitelj (iz Guardiana, autor Steve Bell)Ujedinitelj (iz Guardiana, autor Steve Bell)Dosao tako Madjar na vlast u Francuskoj. Zvuci kao da je prica iz nekog vica, ali imaju Francuzi tradiciju da im zemljom vladaju stranci. Pri tome ne mislim na trijumfalno marsiranje pruskih trupa kroz Pariz 1871. godine ili ponovljenu posjetu njemackih trupa sedamdesetak godina kasnije. Ne tako davno imali su "otomansku vladu", posto je premijer Balladur bio rodjen u Izmiru. Treba li ici jos dalje u istoriju do Napoleona i njegove nikada pripitomljene Korzike? Ali to su poznate stvari. Mene nesto vode druge misli. Zasto su "stranci" tako cesto uspjesni u politici i zasto su tako cesto ekstremisti?


U potrazi za vanzemaljcima II. Fermijev paradoks

U proleće 1950. godine u kantini nuklearne laboratorije u Los Alamosu se odigrao istorijski ručak, o kome su se kasnije ispredale razne legende. Prema onome što su istoričariEnriko Fermi (1901-1954)Enriko Fermi (1901-1954) nauke, naročito dr Erik Džons, utvrdili kao verodostojno, za stolom su sedeli Herbert Jork, Emil Konopinski, Edvard Teler i Enriko Fermi. 20. vek, vek ekstremne specijalizacije, nije dao univerzalnijeg fizičara od Fermija - poslednjeg čoveka koji se sa podjednakim uspehom bavio i eksperimentalnom i teorijskom naukom, uveo nas u nuklearno doba, krstio neutrine, izračunao broj klavir-štimera u Čikagu, i uopšte bio jedan sjajan tip. (Nema potrebe išta više govoriti ako se zna da se i mi i sve što vidimo unaokolo ne sastoji bez razloga od fermiona.) Za ručkom se povela reč o letećim tanjirima koji su u to vreme počeli da se viđaju širom SAD, te da li, kada se odbace te senzacionalističke priče, ima razloga za verovanje u postojanje naprednijih vanzemaljskih civilizacija od naše. Kad su pitali Fermija za njegovo mišljenje, on je prvo izbegao da odgovori, a potom je tokom celog ručka nešto žvrljao po salveti, da bi iznenada, usred konverzacije na neku sasvim desetu temu, postavio prosto pitanje, onu vrstu jednostavnog pitanja čiji značaj samo vrhunski genije može da uoči: Where is everybody? Njegovi prijatelji odmah su razumeli da se pitanje odnosi na vanzemaljske civilizacije.


Syndicate content