Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Jelena Milić

Notorious /15 000:72/ Girls in Politics

Napomena: ovo je blog o politici i aktivizmu. Piše LW MiM. U radno vreme.

notorious Danasnotorious Danas „Na istoku turban, turban, na zapadu Duran Duran“, setio se Zoki  Panović u Rafalima iz kamenoloma  u Danasu od ponedeljka,  Teofilove poezije od pre dvadestak i kusur godina. Sinoć u Beogradu  Duran Duran, a ja sa Teofilom, prvi put u životu,  u Zrenjaninu na tribini BOJKOT, NARAVNO! (Učesnici: Jelena Milić, politički komentator! Ha!  Judita Popović, advokat,Teofil Pančić, kolumnista,Dinko Gruhonjić, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, moderator Snežana Ilić, Centar za razvoj civilnog društva), u kultnom pozorišnom klubu Zeleno Zvono.


STOP ZABORAVU-Dragan i Dražen-magazin ODBRANA i Član 41 predloga novog ustava

STOP ZABORAVU-NEVER FORGET-Dragan i Dražen 

 Inicijativa mladih za ljudska prava poslala  je ove bannere danas na svoju mailing  listu koja sadrži kontakte:NGOs, IOs, medija, političkih i  drugih  organizacija, diplomatskih  predstavništava....Nadamo se da će ih postaviti na sajtove, objaviti u medijima i publikacijama, raspravljati o slučaju.... čime bi  podržali  akciju.


AKCIJA- Dragan i Dražen-STOP ZABORAVU

                              Dragan i Drazen-STOP ZABORAVUDragan i Drazen-STOP ZABORAVU                         

Dragi svi, evo  bannera Dragan i Dražen-STOP ZABORAVU  koji smo uradili u dogovoru sa  Inicijativom mladih za ljudska prava. Ideja nam je da ga  pošaljemo  što većem broju medija, NGOs, državnih institucija, stranka, sportskih organizacija... i pojedinaca, pa da oni odluče da li će ga i kako dalje iskoristiti, objaviti, istaći......... Mi ćemo i vas na ovom blogu  obavestiti kome je sve banner poslat/odnet etc, te ko ga je sve objavio. I vas pozivamo da ga, takođe, preuzmete (tako što ćete kliknuti dva puta  levim dugmetom miša na sličicu)  i pošaljete na što više adresa.


SUDBINA ZAKONA O NAČINU I POSTUPKU PROMENE USTAVA REPUBLIKE SRBIJE

                                                   October 6 Utca-demokratski diskontinuitet ili nedemokratski kontinuitetOctober 6 Utca-demokratski diskontinuitet ili nedemokratski kontinuitetAprila meseca 2003. u Skupštini Republike Srbije donet je   zakon koji  omogućava promenu Miloševićevog  ustava na demokratski način, uz novu demokratsku proceduru. Zakon, između ostalog, predviđa: učešće  Skupštine Srbije, Skupštine  Vojvodine i nacionalnih manjina u izradi predloga novog ustava,  javnu raspravu u trajanju od 45 dana, referendum o potvrđivanju- uz obavezu da na njega izađe preko pedeset posto upisanih birača i da za potvrđivanje ustava glasa većina od izašlih birača.


Od Miodraga Dinića-ovl.od strane porodice i advokata pokojnog Dragana Jakovljevića za rad u Komisiji za utvrđivanje uzroka smrti

DraženDraženDraganDragan

 Napomena: Ovaj blog je sastavljen je za sada od 3  pisma koja su nam stigla kao postovi  na jedna od blogova o aferi Topčider. Uz saglasnost sa autorom, Miodragom Dinićem, objavljujemo ih  u celini  i kao poseban blog. Takođe, najvaljujemo da ćemo nastaviti sa objavljivanjem svega što nam stigne a može biti relevantno za mobilisanje javnosti i sudstva da se afera Topčider razreši.


Ko je izdao Zorana Đinđića? Isti oni koji su izdali Dragana i Dražena, sebe, javnost i demokratske principe

rukovanjerukovanje"Ko je izdao Zorana", zapitao se neko danas, 6 oktobra 2006. Isti oni koji su izdali Dragana i Dražena, sebe, javnost i demokratske principe. Obeležavanju godišnjice stradanja gardista dok su obavljali svoju dužnost nije prisustvovao niko od predstavnika državnog i vojnog vrha. Državna Politika nija našla za shodno da se seti godišnjice niti da javnost obavesti da ipak postoje oni koji se trude da to ubistvo ne padne u zaborav.


A kako razumete član 63?

svakosvako Слобода одлучивања о рађању

Члан 63.

Свако има право да слободно одлучи о рађању деце.


Dragan i Dražen

Dragan i DrazenDragan i Drazen


Ko razume član 20 predloga novog ustava...

gde su ljudska pravagde su ljudska prava Ограничења људских и мањинских права Члан 20.

Људска и мањинска права зајемчена Уставом могу законом бити ограничена ако ограничење допушта Устав, у сврхе ради којих га Устав допушта, у обиму неопходном да се уставна сврха ограничења задовољи у демократском друштву и без задирања у суштину зајемченог права.Достигнути ниво људских и мањинских права не може се смањивати.При ограничавању људских и мањинских права, сви државни органи, а нарочито судови, дужни су да воде рачуна о суштини права које се ограничава, важности сврхе ограничења, природи и обиму ограничења, односу ограничења са сврхом ограничења и о томе да ли постоји начин да се сврха ограничења постигне мањим ограничењем права.Amerika i Engleska bice zemlja proleterska, a Kanada zemlja udruzenog radaAmerika i Engleska bice zemlja proleterska, a Kanada zemlja udruzenog rada


U-stav!

DA građanskom NE partijskom ustavuDA građanskom NE partijskom ustavu

Imate li stav o... 

Kakvu "demokratsku legitimnost" ima dogovor svih "relevantnih političkih stranaka" u zemlji u kojoj skoro 50% birača ne glasa?

Kakvu je to "konstruktivan stav svih stranaka"  kad jedna od njih izlazi iz vlade, potpredsednica vlade javno kaže da nije videla nacrt koji se usvaja, kao i vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova, oboje iz stranaka vladajuće koalicije?


Demokratija Sad! I ovde! DA građanskom NE partijskom Ustavu*

                                        DraženDražen*( Javna rasprava o ustavnoj reformi Srbije:  DA gradjanskom NE partijskom Ustavu  održaće se u amfiteataru Sava Centra, u DraganDraganpetak, 29. septembra u  12:00)


Ko razme sudbinu Koštunića razume...?

doborodoslidoborodosliU Potemkinovom selu genrala Jovana  Čekovića . U rodnom selu premijera Koštunice. Još pre dve godine otišli su radnici. Tkačnica zatvorena. Vajati zatvoreni. Restoran zamandaljen. Etno kuća zatvorena. Samo su jedna vrata hotela otvorena. Ona koja su obili da bi se još nešto odatle iznelo. Hotel koji je trebao da ima pet zvezdica, otvoren i zatvoren bazen,  ostao je nedovršen.  


tolerancija i nediskriminacija-bonton modernog građanskog društva**

TOleranciJATOleranciJA*piše levo krilo M&M   

*dodata definicija diskriminacije

Idem večeras da sa polaznicima kursa YIHR  Osnaživanje kapaciteta mladih za demkratski aktivizam u lokalnim zajednicama pričamo o Srbiji-ljudskim pravima, odnosu prema prošlosti  i putu u Evropu. Pripremam teze i  propratni materijal za čitanje koji ću im podeliti.  Spomenuću večeras ponovo  razmatranje Ružice Žarevac o  zaštiti  ljudskih prava posle raspada Državne Zajednice u Danasu, http://blog.b92.net/node/1350, a  uputiću  učesnike seminara i na  tekst Todora Kuljića  Medijski Građanski rat sećanja,  koji smo takođe postavili na naš blog  http://blog.b92.net/node/1483    Pripremam se,  dakle,  za razgovor o demokratskom aktivizmu, a još sam  u šoku što ni jedno od četvoro aktera  poslednjeg Utiska nedelje nije dalo bolju definiciju-opis-shvatanje građanskog društva u 21 veku. Primetili su to, naravno, današnji gosti Peščanika.  Pa reko da nešto od  materijala za predavanje, od teza,   relevantnih institucija  i trendova spomenem i ovde.  Može zatrebati.


No Comment-Just * & B

 vizija vizijaILIĆ*: Ne znamo gde je Mladić

"Šta ako su ga, na primer, sklonili Šiptari, ako se nalazi u nekoj grupaciji koja ga je uzela, sklonila i sada ucenjuje Srbiju"

Niš - Srbija ne može da učini ništa u pogledu otkrivanja i hapšenja Ratka Mladića, jer "mi ne znamo gde je Mladić", izjavio je ministar za kapitalne investicije i lider Nove Srbije Velimir Ilić.
- Šta ako su ga, na primer, sklonili Šiptari, ako se nalazi u nekoj grupaciji koja ga je uzela, sklonila i sada ucenjuje Srbiju, sve kombinacije postoje. Neka ti belosvetski obaveštajci, razne njihove službe, kažu gde je, mi ćemo sve učiniti da svako odgovara - rekao je Ilić gostujući preksinoć u emisiji "Razgovor s povodom" niške RTV Belami.
Dodajući da mu je "drago da to Evropa shvata i popušta" i da u Srbiju dolaze investitori, Ilić je dodao: "Zar bi jedan Telenor došao da je Srbija nestabilna zemlja". O. D.


Ko se Kurira lati, od Kurira....

G17+ sukob sa Kurirom nije počeo Kurirovim obrušavanjem na potpredsednicu Vlade Ivanu Dulić Marković, već negde početkom 2004.  Ne toliko zbog pisanja Kurira o aferi Erikson, koliko zbog feljtona u Glasu javnosti "Demokratska pljačka Srbije". A pre toga....

 A pre toga su bili u ljubavi i sarađivali.  23. decembra 2003.godine, Dinkić izjavio da je Kurir "bastion slobodnog novinarstva". Tada je to bio onaj isti Kurir preko koga su otvarane afere prethodne reformske vlade Zorana Živkovića, u kojima se glorifikovao Milorad Ulemek.  Interesantno je da se ni jedna od otvorenih afera koje su  se odnosile  na bliske saradnike premijera Đinćića, a koje je G17+ VIA Kurir plasirao,  nije završila sudskim epilogom. Inače, ako samo što nećemo u EU, kako Dinkić tvrdi, verovatno nam je sudstvo u pristojnom stanju. Što govori da su u pitanju bile čisto političke nameštaljke, sa ciljem  obaranja vlade Zorana Živkovića, jer niko od spomenutih nije sudski osuđen.


Syndicate content