Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Jelena Milić

Srpsko–ruska gasna komora /Gasprom umesto Gazimestana

jesam vlasan, nisam vlasan, jesam, nisam...jesam vlasan, nisam vlasan, jesam, nisam... Osim što nam  nije jasno kako to da UN za svog specijlnog izaslanika za pitanja Kosova izaberu baš čoveka koji, kako tvrdi ekipa oko Koštunice a i šire, “krši Povelju UN," te da li je  to i “naš izaslanik” imajući u vidu i da smo i mi ponovo u UN, nije nam, naravno, jasno još mnogo toga.


Kaladont Ana 2007

 Svetu u kome živimo smatra da je odgovornost političara da štite svoje građane, a ako to ne rade, onda to mora učiniti međunarodna zajednica. I to je jedan od principa, a ne samo 'poštovanje suvereniteta' država.  Marti Ahtisari, 2.2.2007. Beograd Primenio sam demokratski princip na koji se pozvao Gerhard Šreder tokom posete Beogradu. Nema kritike sopstvene vlade u inostranstvu. Naše razmirice, naš "prljavi veš" nisu tema kada se nastupa na globalnoj sceni. Na toj sceni samo postoji državni interes i jedinstvo. Božidar Đelić, 2.2.2007. Nin

antiratna Anaantiratna AnaNekoliko desetina građana protestvovalo je juče u centru Beograda tražeći mirno rešenje kosovske krize i politički dijalog. U jednočasovnom protestu učestvovali su uglavnom roditelji vojnika koji služe vojni rok na Kosovu, a među okupljenima je bilo i aktivsta Antiratne kampanje-Pokreta pojedinaca u Srbiji koji se protive ratu i zalažu se za mirno rešavanje kosovskog problema. Tokom skupa građani su potpisivali peticiju u kojoj roditelji vojnika zahtevaju mirno rešenje problema na Kosovu. Oni  su od jugoslovenskih vlasti još jednom zatražile da mlade  vojnike ne šalju na Kosovo i Metohiju, odnosno u zone u kojima su sukobi. Tekst pored slike objavljene u NT oktobra 1998


Saopštenje za javnost Roditelja u crnom / ispovest Marka Medića i još ponešto

dokle?dokle?Svaritli su nam  Milijan, Milorad, Živorad i Marko Medić.  Sa Markom Medićemu u kontakt je stupio  Milijan. Upoznali smo ga sa rezultatima naših dosadašnjih zajedničkih napora. Dole je je blog Marka Medića.

Sinoć je neko iz PRESSa  zvao Janka Jakovljevića i kritikovao ga što su se registrovali baš kao Roditelji u crnom. Janko je rekao; „Pa nećemo se valjda zvati Beli golubovi.“  Taj neko je obećao  da će  danas potražiti i  porazgovarati  sa Roditeljima u crnom.  Janko  mu je, naime, rekao da će neki od Roditelja danas svratiti u Beograd do MiM.


Blog Talk Show

......Znate li onaj vic:

-Mujo, napo ti lav ženu!

-Sam je napo, sam nek se i brani.

Neko je nekad na blogu napisao da ne voli da ga smaraju vicevima. Spisak kaže da nas ima nas preko 60.  Zvanično. LW  redovno čita postove njih petnaestak Što, naravno, nema nikave veze sa kvalitetom tekstova drugih autora, već samo sa  interesovanjima i količinom raspoloživog vremena. RW negde oko desetak. I od tih petnaestak autora većina ih, nažalost piše retko. Krivi smo, primili  se, jebi ga. Blog smo shvatil kao malo redovniju formu, ne kao nedeljnu ili mesečnu kolumnu.  Za gro  naših blogova  RW i LW zajedno biraju teme. Slike skoro uvek bira LW. (Pogađajte razlog.) RW retko komentariše na drugim blogovima. LW voli da svrne na neke. Njen najomiljeniji  blog do sada je  onaj Jasmine Tešanović o blogovima, koliko ih se pojavljuje u minutu, koliko traju, kad i koji postanu uticajni....


Čekajući Božu-Čiji si ti mali:)

 *Ovaj blog postavljen je više od 24 časa posle našeg prethodnog bloga

Hall of Names-Yad Vashem Holocaust Memorial in JerusalemHall of Names-Yad Vashem Holocaust Memorial in JerusalemDanas je Dan sećanja na Holokaust-Holocaust Memorial Day.  Na taj dan oslobođen je nacistički koncentracioni logor smrti Aušvic-Birkenau, koji se smatra moćnim simbolom užasa Holokausta. Zašto se u svetu obeležavaju ovakvi datumi? Da se užasi ne bi ponavljali.


Čekajući Ahtisarija

  Piše LW MiM

nekom ZARA nekom Billnekom ZARA nekom BillPo prirodi posla, ali i sticajem okolnosti, pratim dešavanja na i oko Kosova, no nisam o tome  često pisala na blogu.  Ne zato što mi se čini  da je to tema koja blogersku zajednicu ne zanima mnogo, pa sam podlegla blogersko marketinškim pravilima ponude i potražnje, već zato što je u početku bilo daleko kompetentnijih od mene za to. Ja ionako pricam i "nama" i "njima"  da je to što "mi" imamo ZARU a "oni  ne jasniji indikator nego to šta će Marti reći. Posle  su me okupirale neke druge teme. Sastavljanje naše nove vlade će  itekako zavisi od sadržaja Ahtisarijevog dokumenta i načina na koji će „zvanični“ Beograd reagovati, a pridružio nam se i Boža Đelić, pa pomislih...what the hell, pisanje o politici nije krivično delo. A i sud blogerske javnosti bi trebao da bude isti za sve;)  


Sve će to narod pozlatiti-Postizborna ćutnja

konacno zajendo u potrazi za istinom, Petar i Jankokonacno zajendo u potrazi za istinom, Petar i JankoDanas nam je sa Roditeljima u crnom, po prvi put došao i Petar Milovanović iz Paraćina, otac Dražena Milovanovića. Dole je  samo mali deo njegove priče, Milijanova informacija o izjavi na  požeškoj TV o poslednjem susretu sa predsednikom Tadićem i Jankova informacija o Ćosiću.

 Od kako su objavljeni brojevi telefona Roditelja u crnom, njima se niko od nadležnih još uvek nije obratio.


DOČEK GRAĐANSKE SRBIJE-MiM features ZOXTER*, MIKI**, HiH, ...

gradjanska Srbija-tamo gde joj je i mestogradjanska Srbija-tamo gde joj je i mesto
 
*Pictures-courtesy to ZOXTER

**Dole je  intervju sa MIKIJEM ( VREDNOSNI da nas YUCOM i B 92 ne prozovu da kršimo izbornu ćutnju), koji smo objavili i na prethodnom blogu.

VELIKI BRAT MIKI-NISMO SVI ISTI


NE GLASAJTE ZA NAS-updated-VREDNOSNI INTERVJU SA MIKIJEM*

 *ovo VREDNOSNI isticemo da nas YUCOM i B 92 ne prozovu da krsimo izbornu cutnju .

VELIKI BRAT MIKI-NISMO SVI ISTI

MIKI-sta je to YUCOM?

LW-Ne provociraj. Cao Miki. Sta ima.

MIKI-Upravo sam se vratio sa glasanja u Kupinovu. Dosao FOX. Osecao sam se kao da sam predsednicki kandidat.

LW-Sto?

MIKI-Mislim da sam jedina javna licnost koju je TV, mimo politickih lidera, snimo da glasa. Mozda misle da Kupinci mogu da odluce izbore.


Things can only get better*

 *Piše LW -u više navrata -dole je odjavna špica

Stigoše neke molbe i mailovi. Iako i dalje tvrdim da je blog MiM privatni blog dve politički i društveno angažovane individue, a ne  zvanično glasilo  Koalicije LDP-GSS-SDU-LSV,  neću da čačkam  mečku. A i mailovi su bili cool skroz. Gutali smo i veće žabe. Blog MiM  moli administratore da noćas u ponoć pozatvaraju mogućnost komentarisanja na svim našim  blogovima, a mi se javljamo u nedelju uveče oko 20: 01 sa blogom Doček građanske Srbije. MiM su se na ovaj kukavički potez i truli kompromis odlučili zato što imaju nameru da i posle izbora nastave da na B92 VIP blogu smaraju ravnodušnu, malograđansku, licemernu i nesolidarnu Srbiju isterivanjem  na čistac sudbine pobijenih vojnika. Koliko to od nas zavisi. Dogovorili smo se da  ih  primi  Fond za Humanitarno pravo Nataše Kandić.  Ovo vam kažemo unapred, čisto da nam i to knjižite kao siguran glas,  za ili protiv od vas zavisi,  u "prljavoj upotrebi bloga u predizborne svrhe."  Omaknuće nam se i poneki blog o vanjskoj politici, ljudskim pravima, toleranciji, liberalnoj Americi, politici u Srbiji.…


Ne glasajte za nas

Paznja, na ovom blogu ce se kasnije pojaviti "uznemirujuce" slike!Paznja, na ovom blogu ce se kasnije pojaviti "uznemirujuce" slike!Smrt pojedinca je tragedija, smrt hiljada je statistika”. JV Staljin

Pozivu Inicijative mladih za ljudska prava svim političkim partijama da se obavežu da će u slučaju dolaska na vlast rasvetliti smrti vojnika u našim kasarnama posle pet dana se, osim Koalicije LDP-GSS-SDU-LSV, nije  odazvala ni jedna  druga politička grupacija. ZAŠTO?


Srbija je:

......A) šokirana

......B) ravnodušna

......C) dušebrižna

......D) licemerna

E) neobaveštena


Izborna ćutnja *

Milijan, 12.1.2007.Milijan, 12.1.2007.*Danas mi je svratio Miljan Kostić, otac Dragana Kostića, ubijenog 26. 8. 2004. u kasarni Jablanica u Leskovcu. Upoznali smo se pre mesec dana.  Ovo je blog Milijana Kostića.


Dosta ćutanja

                             

alooooooalooooooČiji  život može, a čiji Život ne može da čeka? Zalažete se Za bolji život. U ime koga? Urlate Živela Srbija. Na koga se sve odnosi Živela Srbija? Stručnost ispred politike, kažete. A moral?  Kamo moral i ispred Stručnost ispred politike


Sprej, i još po neko, pišu mržnjom

Govor mržnje is in the air. Odavno. Od početka devedesetih.

dajete li ovome znacajdajete li ovome znacajSećata li se letošnjih  G17+ obećanja o deradikalizaciji Srbije?Sećate li se kada je i zašto  "G17+stručna deradikalizacija“ najavljena i koliko je trajala? Sećate li se kako su  na to jesenas reagovali ostali iz ekipe? Mečka je ovih dana zaigrala još pred nekim vratima. Onih koji su pre mesec-dva promovisali vašare kao sredstvo deradikalizacije, praveći vašar od ozbiljnijeg pokušaja da se Srbija suštinski deradikalizuje.  


Syndicate content